Semmelweis Egyetem Sebészeti Osztály- van belőle több is az irányítási kódok között.Honnan tudom,hogy melyik kód tartozik pl.a Kútvölgyiben levő klinikai részhez és melyik az Üllői úti részhez?
Más: A beteg kér egy beutalót pl.Gyulára reumatológiára.Kérem,hogy hozza el a 9 jegyű kódját a szakrendelésnek.Beütöm a gépbe,de nem írja rá a beutalóra,hogy tulajdonképpen hová is szól az a beutaló.Csak ennyi ˝Tisztelt Reumatológia!˝ A fogadó intézmény így honnan tudja,hogy konkrétan oda írtam a beutalót? Elküldik a beteget,mert nem kerül rá a beutalóra hogy oda lett irányítva.
Köszönöm!
beutaló tervezéskor a beutalóra rá lehet szerkeszteni az intézményt is. Küldhetek mintát, ha kell.
Köszönöm,de a legtöbb helyre ha küldöm a beteget akkor az intézmény kiválasztásával az intézmény neve is automatikusan beemelődik a beutalóra.Csak azoknál a szakrendeléseknél van ez a probléma amit nem naponta többször használunk.
A SE Klinikai kódok továbbra is nyitott kérdés.Honnan tudjuk hogy melyik sebészetre,Nőgyógyászatra ,Bőrgyógyászatra irányítjuk a beteget!Én sem tudom,hogy a sok közül melyiket válasszam,illetve,ahová küldöm,ott sem tudják,hogy valóban oda küldtem-e a beteget!
Én úgy tudom, hogy ha olyan kódot írnak be, ami megtalálható a törzsben, akkor az annak megfelelő nevet beemeli a program a beutalás helyére. Ez csak abban az esetben igaz viszont, ha az üres. Emellett van egy olyan beállítási lehetőség is a beutalásnál, hogy a szakrendelés kiválasztásával annak nevével automatikusan töltse fel a program a beutalás helyét.
Valószínű, hogy amikor egy gyakori helyre utal, akkor rögtön a kóddal kezd, amit a kiemeltek közül választ ki, ezért az annak megfelelő teljes intézménynevet emeli be a program a még üres helyre.
Amikor egy ritkán használt intézetbe utal, akkor lehet, hogy először szakrendelést választ, ennek megfelelőn beírja a program, hogy pl. rheuma, majd a kód választáskor ezt már nem írja felül a program.
Mivel most már mindig kell 9 jegyű kódot írni a beutalóra, javaslom a Beutalás helye mezőbe - Szakrendelés megnevezés átemelése beállítást kikapcsolni. Így csak akkor töltődik ki ez a mező, ha választott intézet kódot, viszont akkor a választott intézet adataival.
Az SE klinikai kódokkal kapcsolatban sajnos nem tudok segíteni, mivel a törzs nem tartalmaz ilyen adatot.