rekahadnagy
Monday, December 3, 2012 11:06:11 AM
Hogyan lehet archiválni a távoztatott betegek adatait(úgy , hogy szükség esetén elővehető legyen)?
Kharon
Monday, December 3, 2012 11:41:07 AM
Originally Posted by: rekahadnagy 

Hogyan lehet archiválni a távoztatott betegek adatait(úgy , hogy szükség esetén elővehető legyen)?

A távoztatott betegek adatai mindig elérhetőek a visual Ixdoki rendszer alól, nincs lehetőség külön archiválni adatokat. Ha a Választ gomb megnyomásakor zavaró, hogy a távoztatott betegek is szerepelnek a listában, akkor ennél a paciens választó ablaknál a szűrést az Összes-ről a Nem távoztatott-ra kell állítani, így csak a praxisbeliek és az ambuláns betegek látszódnak.

herszenyil
Monday, December 3, 2012 1:07:17 PM
Üdv!

Kezdő vagyok, egyetlen dolog érdekelne: Mivel évekkel ezelőtt valahonnan nem kaptam vissza a TAJ-kártyámat, érdekelne, hogy használták-e azóta, vagyis történhetett-e visszaélés a TB felé a TAJ-számommal?!

Varga Sándor
Monday, December 3, 2012 1:17:18 PM
Originally Posted by: herszenyil 

Üdv!

Kezdő vagyok, egyetlen dolog érdekelne: Mivel évekkel ezelőtt valahonnan nem kaptam vissza a TAJ-kártyámat, érdekelne, hogy használták-e azóta, vagyis történhetett-e visszaélés a TB felé a TAJ-számommal?!

Magán személyek ezt az ügyfélkapun keresztül tudhatják meg (https://ugyfelkapu.magyarorszag.hu/), vagy a háziorvosa tud ilyen lekérdezést végezni, ha neki nem tiltotta meg.

Varga Sándor
Kharon
Monday, December 3, 2012 1:20:38 PM
Originally Posted by: herszenyil 

Üdv!

https://ugyintezes.magyarorszag.hu/szolgaltatasok/taj.html  oldalon. (Ügyfélkapu regisztráció szükséges).

visual Ixdoki felhasználók ilyen esetekben használhatják a betegéletút lekérdezést, ahol minden ilyen információt megtalálnak adott TAJ/beteggel kapcsolatban. (Természetesen, ha a beteg ezt nem tiltotta meg)

Ilona
  • Ilona
  • Veterán (Szint 20 - Max)
Monday, December 3, 2012 3:47:27 PM
"Varicella elleni védőoltás" felbukkanó tábla szükséges, hogy megjelenjen?

Az idős ember már nem kér védőoltást, a gyerekeknél a védőnő tudja mikor esedékes...

gombaycsongor
Monday, December 3, 2012 3:50:46 PM
Originally Posted by: Ilona 

"Varicella elleni védőoltás" felbukkanó tábla szükséges, hogy megjelenjen?

Az idős ember már nem kér védőoltást, a gyerekeknél a védőnő tudja mikor esedékes...

Verzióváltó levél: "Az üzenet egy-egy konkrét paciensnél magán az üzeneten, illetve az oltási lapon kikapcsolható. A teljes működés a Rendszer – Alapbeállítások menüpont Felhasználó fülön kapcsolható ki."[mosoly]

Ilona
  • Ilona
Monday, December 3, 2012 4:03:06 PM
Köszönöm szépen 🙂
gombaycsongor
Thursday, December 6, 2012 10:31:36 AM
Beutalás készítésekor a szakrendelés lenyíló menüjéből kijelölt rendelést nem írja felül az intézeti kód (irány kiválasztása) beemelése. Köszönettel venném ennek a módosítást.

A fórumon megjelenő grafikák nemcsak informálnak, hanem egyre igényesebbek, szebbek. Gratulálok a szerzőnek!

rpetra
  • rpetra
Thursday, December 6, 2012 10:36:22 AM
Originally Posted by: gombaycsongor 

Beutalás készítésekor a szakrendelés lenyíló menüjéből kijelölt rendelést nem írja felül az intézeti kód (irány kiválasztása) beemelése. Köszönettel venném ennek a módosítást.

A fórumon megjelenő grafikák nemcsak informálnak, hanem egyre igényesebbek, szebbek. Gratulálok a szerzőnek!

Meg kellene nézni, hogy a Beutalás ablak jobb alsó sarkában be van -e állítva a Szakrendelés megnevezés átemelése, mert ebben az esetben a beutalóra nem emelődik át az intézet teljes megnevezése szakrendeléssel együtt.

UserPostedImage

Thursday, December 6, 2012 2:10:48 PM
Régi problémámat szeretném végre megoldani.

Mosonmagyaróvári labor edata-s érkeztetése laborleletként.

régebben küldtem egy ilyen file-t, akkor nem sikerült dűlőre jutni az itteni (óvári) számítástechnikusok miatt.

Ma megbeszéltem velük, hogy az Infomix számítástechnikusa közül valaki felveszi a kapcsolatot velük.

Központi szám: (96) 574-600, ée a számítástechnikusokat kell kérni.

gombaycsongor
Thursday, December 6, 2012 3:07:19 PM
Originally Posted by: rpetra 

Meg kellene nézni, hogy a Beutalás ablak jobb alsó sarkában be van -e állítva a Szakrendelés megnevezés átemelése, mert ebben az esetben a beutalóra nem emelődik át az intézet teljes megnevezése szakrendeléssel együtt.

UserPostedImage

Naná, hogy "pipás" volt! Köszönöm a segítséget.

gombaycsongor
Thursday, December 6, 2012 3:12:27 PM

UserPostedImage

Naná, hogy "pipás" volt! Köszönöm a segítséget.

Valahol már olvastam arról, miként lehet képet exportálni a fórumra.

Hol volt ez? Vagy megkaphatnám a leírást itt is?

Nem lenne érdemes egy GYIK kialakítása? Bár amennyit kérdezünk, ahhoz egy komodói óriásGYIK szükségeltetne[mereget]

T_Zoli
Thursday, December 6, 2012 3:36:22 PM
[mosoly]
Originally Posted by: dr. Szathmáry Zoltán 

Régi problémámat szeretném végre megoldani.

Mosonmagyaróvári labor edata-s érkeztetése laborleletként.

régebben küldtem egy ilyen file-t, akkor nem sikerült dűlőre jutni az itteni (óvári) számítástechnikusok miatt.

Ma megbeszéltem velük, hogy az Infomix számítástechnikusa közül valaki felveszi a kapcsolatot velük.

Központi szám: (96) 574-600, ée a számítástechnikusokat kell kérni.

Tisztelt Szathmáry Zoltán dr!

Köszönjük a telefonszámot!

Már folyamatban van az informatikussal a kapcsolat felvétel.

Hamarosan megoldódik a Mosonmagyaróvári ADATA-s laborlelet probléma.

A pontos lelet struktúrát egyeztetjük az illetékesekkel.

K Bálint
Thursday, December 6, 2012 3:44:47 PM

Valahol már olvastam arról, miként lehet képet exportálni a fórumra.

Hol volt ez? Vagy megkaphatnám a leírást itt is?

Nem lenne érdemes egy GYIK kialakítása? Bár amennyit kérdezünk, ahhoz egy komodói óriásGYIK szükségeltetne[mereget]

Felmerült a fórumunk használata kapcsán a képek használatának szükségessége. Ezt a lehetőséget tettük könnyebben elérhetővé a továbbiakban.

Ahhoz hogy egy kép megjelenhessen a fórumban, annak már fent kell lennie az interneten. Abban az esetben, ha kép már elérhető valahol az interneten, mindössze a hozzászólás szerkesztése közben a „kép beszúrása” gomb segítségével megadható a kép elérhetősége, illetve igény szerint a kép leírása is, ezt az elérhetőséget a fórum [img] jelölővel látja el, és olvasásnál már magát a képet mutatja az adott helyen.

Ellenben amikor a képünk még csak a saját gépünkön található meg, először el kell helyeznünk azt valahol az interneten. Ebben nyújt segítséget a fórum Albumaim menüpontja, ahol az „új album hozzáadása” gombbal létrehozhatunk egy saját albumot, aminek címet adva, már választhatjuk is ki a felrakni kívánt képet, majd a feltölt gomb segítségével pedig az albumba is kerül.

Miután az albumba felkerült a kép, a hozzászólás szerkesztése közben már lesz lehetőségünk a szerkesztő menüből az album kép beszúrása” opcióval azt beemelni. Kiválasztható a kívánt képünk, ezt írás közben az [albumimg] jelölővel látja el, és a hozzászólás olvasásakor már a képet jeleníti ott meg.

UserPostedImage

Zsolt
Thursday, December 6, 2012 10:20:21 PM
V. IxDoki hardware igényére lennék kíváncsi új gép vásárlásához

A program szempontjából:

- előny-e a többmagos processzor vagy a program nem használja ki?

- Mekkora a program max. képernyőfelbontása? (Nem lenne jó ha 1600-as felbontásnál a tényleges adattartalom csak 800 pixelen jelenne meg)

- op. rendszer win7/8? 32/64 bit?

Előre is köszönöm.

Varga Sándor
Friday, December 7, 2012 8:16:43 AM
Originally Posted by: Zsolt 

V. IxDoki hardware igényére lennék kíváncsi új gép vásárlásához

A program szempontjából:

- előny-e a többmagos processzor vagy a program nem használja ki?

- Mekkora a program max. képernyőfelbontása? (Nem lenne jó ha 1600-as felbontásnál a tényleges adattartalom csak 800 pixelen jelenne meg)

- op. rendszer win7/8? 32/64 bit?

Előre is köszönöm.

A többmagos processzor előny, habár a visual Ixdoki nem tudja teljes egészében kihasználni, de a program mindenképpen gyorsabbb egy két vagy többmagos processzor esetén.

Nincs maximális képernyőfelbontás, ez a monitor mérettől, illetve a megjelenítendő adatoktól, infolaptól függ. Mi bemutatón 1600 x 900 felbontást használunk. Ezen már elég részletgazdag infolap állítható be, gyakorlatilag a paciens összes adata ráemelhető. Emellett az egyes képernyők mérete is megnövelhető, beállítható úgy, hogy egymást ne teljesen kitakarva jelenjenek meg. És ami még fontos lehet, hogy használhatóak az egyes plusz panelek, amik segítik az adminisztrációt. Az indikátorok esetén erről pl. itt olvashat. 

Windows 8 esetén még nincs teljes körű tapasztalatunk, ezért inkább a 7-est ajánljuk. Ahhoz, hogy a jövőben is minden alkalmazás megfelelően működjön minimum a prof. változatot, ez már tartalmazza azokat az összetevőket is, amelyek az internet alapú kommunikációknál (TAJ ell., betegéletút lekérdezés, jelentések) nem fog problémát okozni a jövőben sem.

Varga Sándor
Rittling Ferenc
Tuesday, December 11, 2012 12:43:02 PM
A Napi tevékenység-Forgami adatok-Gyógyszer kimutatás menüpont alatt, eddig gyógyszer megjelőlése nélkül

a megadott időszakban felírt összes gyógyszert kilistázta.Most "Nincs listázandó tétel " üzenetet ad.

Csak akkor működik,ha konkrét gyógyszert kijelölünk.

K Bálint
Tuesday, December 11, 2012 3:20:20 PM
Originally Posted by: Rittling Ferenc 

A Napi tevékenység-Forgami adatok-Gyógyszer kimutatás menüpont alatt, eddig gyógyszer megjelőlése nélkül

a megadott időszakban felírt összes gyógyszert kilistázta.Most "Nincs listázandó tétel " üzenetet ad.

Csak akkor működik,ha konkrét gyógyszert kijelölünk.

Tisztelt Felhasználó!

Köszönjük, hogy észrevételével megkeresett minket, a "gyógyszer megjelölése nélkül" funkció várhatóan az 1.58.0 verzióban visszakerül a programba.

Rittling Ferenc
Thursday, December 13, 2012 10:31:10 AM
T. Infomix !

A Napi tevékenység_Illesztett berendezések menüpontban jelenleg nekem HeartScreen EKG van illesztve.

A leírás szerint több EKG és Vérnyomásmérő Holter is csatlakoztatható.

Kérdésem , hogy melyek ezek.Ugyanis új EKG vásárlását tervezem.

köszönettel: Rittling Ferenc

rpetra
  • rpetra
Thursday, December 13, 2012 11:33:28 AM
Originally Posted by: Rittling Ferenc 

T. Infomix !

A Napi tevékenység_Illesztett berendezések menüpontban jelenleg nekem HeartScreen EKG van illesztve.

A leírás szerint több EKG és Vérnyomásmérő Holter is csatlakoztatható.

Kérdésem , hogy melyek ezek.Ugyanis új EKG vásárlását tervezem.

köszönettel: Rittling Ferenc

Tisztelt Doktor Úr!

A következő információkat szeretném megosztani nem csak Önnel, hanem minden olyan kedves felhasználónkkal akik EKG vásárlást terveznek.

Az EKG gyártójától meg kell kérdezni, hogy a választott készüléknek van-e az Ön gépén futó operációs rendszerrel kompatibilis illesztő program verziója. pl.: WINDOWS 7 32 bit, vagy 64 bit.

Dr Rétei Ágnes
Thursday, December 13, 2012 2:34:43 PM
Hogyan tudom megoldani?: A beteg jött hó elején felíratni a szokásos havi gyógyszereit, megkapta a recepteket, kiváltotta. 2 hét múlva jön, hogy külföldre utazik 1 hét múlva, kéri a következő havi gyógyszereit felírni és ki is akarja váltani. Aznapi kiválthatósági dátummal felírjuk, de az ellátottság dátumát nem tudom kijavítani. [bizonyt]
Thursday, December 13, 2012 2:39:39 PM
Originally Posted by: Casus 

Hogyan tudom megoldani?: A beteg jött hó elején felíratni a szokásos havi gyógyszereit, megkapta a recepteket, kiváltotta. 2 hét múlva jön, hogy külföldre utazik 1 hét múlva, kéri a következő havi gyógyszereit felírni és ki is akarja váltani. Aznapi kiválthatósági dátummal felírjuk, de az ellátottság dátumát nem tudom kijavítani. [bizonyt]

Ha átváltod a dozírozást kézire, (ceruza ) akkor tudod változtatni az ellátva dátumot.

Dr Rétei Ágnes
Thursday, December 13, 2012 2:57:53 PM

Originally Posted by: Casus 

Ha átváltod a dozírozást kézire, (ceruza ) akkor tudod változtatni az ellátva dátumot.

Köszönjük! Működik [nagyonok]

Thursday, December 13, 2012 3:34:17 PM
Előjegyzéssel kapcsolatosan az utóbbi pár verzióváltás óta az előjegyzett beteg aktív naptári üzenete menetközben eltűnik, az éppen aktuális betegnél dolgozva.
Ilona
  • Ilona
Thursday, December 13, 2012 3:38:53 PM
Úgy tudom, hogy annak úgy kell működnie, hogy ha az aktuális napon belépek a nevezett beteg napitev.-be, akkor az előjegyzett betegek közül törlődik a bejegyzés.
Varga Sándor
Thursday, December 13, 2012 6:10:06 PM

Előjegyzéssel kapcsolatosan az utóbbi pár verzióváltás óta az előjegyzett beteg aktív naptári üzenete menetközben eltűnik, az éppen aktuális betegnél dolgozva.

Úgy tudom, hogy annak úgy kell működnie, hogy ha az aktuális napon belépek a nevezett beteg napitev.-be, akkor az előjegyzett betegek közül törlődik a bejegyzés.

Ez így igaz, ahogy kedves Ilona írta, de csak akkor, ha a paciens választás képernyő beállításai között ez be van kapcsolva. Mellékelem a képet, hogy melyik beállításról van szó.

UserPostedImage

Varga Sándor
Friday, December 14, 2012 8:01:59 AM
Originally Posted by: vargas 

Ez így igaz, ahogy kedves Ilona írta, de csak akkor, ha a paciens választás képernyő beállításai között ez be van kapcsolva. Mellékelem a képet, hogy melyik beállításról van szó.

UserPostedImage

Ez így van beállítva nálam, mégis, ha az aktuális betegnél pl. gyógyszeríráshoz lépek, az aktuális aktiv üzenet eltűnik.

rpetra
  • rpetra
Friday, December 14, 2012 8:28:03 AM

UserPostedImage

Ez így van beállítva nálam, mégis, ha az aktuális betegnél pl. gyógyszeríráshoz lépek, az aktuális aktiv üzenet eltűnik.

Kedves Doktor Úr!

A beállítás lényege éppen az, hogy ha be van állítva ez a beállítás akkor eltűnik az üzenet, ha nincs beállítva akkor nem tűnik el az üzenet. [felnez]

Friday, December 14, 2012 11:04:39 AM

UserPostedImage

Kedves Doktor Úr!

A beállítás lényege éppen az, hogy ha be van állítva ez a beállítás akkor eltűnik az üzenet, ha nincs beállítva akkor nem tűnik el az üzenet. [felnez]

Azt hiszem elbeszélünk egymás mellett. Nekem az a problémám, hogy nem akkor tűnik el a figyelmeztető üzenet, amikor a listáról kiválasztom a beteget, hanem a még a rendelőben bent lévő másik beteggel dolgozom, és ott megnyitok pl. egy receptírási ablakot, akkor a képernyőn lávő üzenet eltűnik, pedig csak akkor kellene, ha már a z aktuálisan bentlévő beteg ellátását befejezem, és a listáról kiválasztom az üzenetben szereplőt.

Similar Topics
Users browsing this topic