Sziasztok! Legutoljárta amikor a vényírásos kérésem volt elfelejtettem egyet kérdezni:
Vényíráskor lehetséges-e valahogy megoldani a programban, hogy elővegyük a korábban rögzített zárójelentéseket, ambuláns lapokat? Néha szükséges lenne, jó rég eszembe volt ez, csak elfelejtettem.
Szintúgy régebbi észrevétel, nem tudom szándékos-e, de jogosítvány kódolásakor az indikáció "hatósági vizsgálat" helyett "hatósági vizsglat" van.
Amiket még jó-jó régen, 2011.11 hóban, majd később a vényírásos fejlesztések előtt érdeklődtem fejlesztési lehetőségeket, sok-sok pontba szedegetve, lehetséges belőlük megvalósítani?
Új-régi ötlet, és gyorsabb lene a munka, h a kiemelt kódokhoz párosítani lehetne az indokot is, pl jogsi az mindig hatósági vizsgálat, a hypertónia mindig krónikus, a heveny bronchitis meg mindig akut, stb...
Előre is köszönöm.
A kb 1 évvel ezelőtti kérseim listáját, ha úgy könnyebb akkor itt idézem:
sbpanka írta:
1. Beutalásnál is legyen OK+Új gomb.
Felvettük a fejlesztések közé
sbpanka írta:
2. Gondozásnál OK+ Új gomb - bár itt jobban örülnék egy átgondoltabb gondozási lapnak, mert még mindig szenvedek a 46 oldalnyi visszagondozással (szabadidőben csinálgatom, de rém lassan halad)... Olyasmire gondoltam, mondjuk, mint az oltási lap, ahol táblázatban van bent egy halom kiválasztható dolog. A BNO-kat itt jó lenne ugyan úgy sorba pakolni, ahogy egyébként kódolunk, utána pedig csak mellé be kéne írni, vagy kiválasztani a Gondozási kört, évet, stb. (remélem érthető az óhaj 🙂 )
A gondozáshoz is bekerül az OK+ Új, ezt felvettük a fejlesztések közé
sbpanka írta:
4. Beutaló írásakor a gyakrabban használt szakrendelések, szakrendelés helye, intézetek ugorjanak előbbre a használat sorrendjétől függően(beállíthatóság lehetősége... akinek nem tetszik, marad a régi)
Megvizsgáljuk a beépíthetőségét
sbpanka írta:
5. Kiemelt BNO-k rendezhetősége használat gyakorisága szerint is.
sbpanka írta:
6. Gyógyszer írásnál előzmények (korábbi felírások ideje (utolsó 3-4 alkalom), adagolás módja, BNO megmutatása felbukkanó sárga felhőcskében, mint jelenleg a gyógyszer teljes neve. (egérmozdulatra el is tűnik...)
sbpanka írta:
8. Info lapról a páciens adatainak másolhatósága lehetséges legyen.
vagy:
9. Adatlapok: Törzskarton kikérőknél, valamint a szállítási és mentési utalványnál beállítási lehetőség, hogy alapértelmezésben a páciens címét átemelje-e.
Ezt már többen kértén, keresünk rá megoldást
sbpanka írta:
11. Páciens választás ablak táblázatában az utolsó megjelenés dátuma szerepelhetne.
sbpanka írta:
12. Amennyiben a páciensnek lejáróban vagy lejárt (sárga vagy piros jelzésű) javaslata van, akkor mondjuk az adott gyógyszeren, jobbklikkes, vagy oldalt a nyomtatási lehetőségnél nyomógombos megoldással választhatóság, hogy közben - vagy a nyomtatási folyamat végeztével beutaló írása szakrendelésre javaslat írásához.
Felvettük a fejlesztések közé
sbpanka írta:
14. Therápiás lap-ra automatikusan kerüljenek be azok a gyógyszerek, amiket a betegnek 3 hónapnál tovább írunk. (vagy legalábbis opcióként bekapcsolható legyen ez )
Hostyánszki László
Pár dolgot, ami megvalósult nagy örömömre kitörölgettem, de lenne ötletem még:
- Többes gygyszerkijelölés vényíráskor előzményből, th lapról ( múlt héten már esett róla szó, CTRL gombos megoldás a leggyorsabb, de szeretném, ha Total Commenderben lévő kijelölésmódot is tudna ez az okos progi).
- gyógyszerkimutatásban: (orovoslátogatók ha jönnek, akkor szoktam elővenni) megszűnt a kiválasztott készítménykijelölés utáni szerkeszthetősége, nagyon szeretnénk visszakapni. Mivel 1-1 készítményből többféle dozírozzás, csomagolás, stb is van, így egy gyógyszert többször is fel kell dobálni, eddig csak kitöröltem a készítmény neve utáni összes adatot, és már számolhattunk is.
-Javaslatoknál:
Van-e lehetőség egy készítmény csere gombra? ( pl pelenkánál más márkát szeretnének, ne kelljen újra beverni a teljes javaslatot)
Ha egyszerre több javaslatot viszek fel betegeknél, vagy megújítást hoznak, akkor kérnénk lehetőséget az alap adatokat (dátum, érvényesség, pecsétszám) átemelésére, vagy csak egyszeri kitöltésére valamilyen úton módon.
Az érvényes pipa lehessen aktív az első fülön is, valamint a dátumozás, adagolás, BNO, támogatás kitöltése nem lehetne, hogy egy oldalra (fülre) kerüljön a jelenlegi kétfüles megoldás helyett?
-TP naplóban ha a bővitett lista-t egyszer bepipáltam, az maradjon is úgy. Sokszor van szükségünk FÜV-re hívásnál a lakcímre, és a telefonszámra.
Szeretném kérni, hogy a telefonszámokat is emeljük be a bővített lista adatai közé valahová (mondjuk a foglalkozás helyett).
-Gyógyszer íráskor a kiválasztás után, a nyomtatási ablakban is jelenítse meg az előiratot, ne csak a rendelhetőséget. (sokszor útólag jön a kérdés, hogy hogyan dozírozzunk, stb, ilynnkor vissza általánosba, és újra kikeresni a készítményt az előiratért
-Betegszállítást bevallom töredelmesen, és ezért lehet kapni fogok, de az Adatlapos módszerrel, majd telefonon rendeljük, az online verzió annyira hosszú, és ügyetlen dolog. szeretném kérni az irány fordító gomb beépítését ismételten.
-Aktuális kártyaszám megtekintésevalamilyen módon, jelenéts generálása nélkül megoldhatóvá tétele?
-találtam egy weboldalt, mivel a javaslatok csak orovospecséttel érkeznek, ki kell találnunk, hogy honnan is érkezett az adott javaslat beutaló írásakor - legtöbbször a betegek azt semtudják, honnna-kitől kapta az adott javaslatot...
https://webobp.oep.hu/WebOBP-war/faces/Main.jsp?form1:tabSet:Lekerdezesek_submittedLink=form1:tabSet:Lekerdezesek
Bár ez lehet übernagy macera.
Előre is köszönöm!!
Szép napot!
Panka