Széll János
Friday, January 11, 2013 4:00:04 PM
Köszönöm a "statisztikázáshoz" kapott választ.

Az alapján megtaláltuk a hiba okát.

Újabb kérdésem is van.

Újszülött látogatást sem "gyűjti" ki a program, pedig a Napi tevékenységnél a (2) Beteg lakásán, tevékenység: Újszülött látogatás került bejegyzésre.

Más:

Jogosítványhoz szükséges eü.-i igazolást a helyettesem állította ki távollétemben, saját rendelőjében, más programban.

Hogy tudom jelezni, hogy a betegnek van már joogosítványa?

Varga Sándor
Saturday, January 12, 2013 9:26:50 AM
Originally Posted by: Széll János 

Köszönöm a "statisztikázáshoz" kapott választ.

Az alapján megtaláltuk a hiba okát.

Újabb kérdésem is van.

Újszülött látogatást sem "gyűjti" ki a program, pedig a Napi tevékenységnél a (2) Beteg lakásán, tevékenység: Újszülött látogatás került bejegyzésre.

Ezt, ha jól emlékszem a forgalmi statisztikában listáznia kell a programnak. Ha a lista dátum időszaka jól van beállítva, akkor csak egy ötletem maradt így hétvégén anélkül, hogy látnám a programot.

Sokan csak akkor veszik fel praxisba a piciket, ha megvan a TAJ számuk, így az első adatok ambulánsként kerülnek a rendszerbe. Ha a doktorúr is így dolgozik, akkor az ambuláns pacienseket is szerepeltetni kell listában.

Más:

Jogosítványhoz szükséges eü.-i igazolást a helyettesem állította ki távollétemben, saját rendelőjében, más programban.

Hogy tudom jelezni, hogy a betegnek van már joogosítványa?

Normál jogosítványként lehet rögzíteni. Nem kell alkalmasságit és számlát/nyugtát nyomtatni, de a megjegyzésbe (lennie kell, de most nem tudom megnézni, így nem 100%) beírható, hogy az alkalmassági vizsgálatot dr. X Y végezte.

Varga Sándor
gombaycsongor
Sunday, January 13, 2013 4:46:05 PM
MEP-től érkezett2013. január 1.-től módosult a 63/2006. (III. 27.) Korm. rendelet, mely a pénzbeni és természetbeni szociális ellátások igénylésének és megállapításának, valamint folyósításának részletes szabályairól szól. Ezen rendelet alapján kell a betegeknek többek között a közgyógyellátásra vonatkozó igényeiket előterjeszteni a területileg illetékes önkormányzatnál, vagy a területileg illetékes jegyzőségnél. Fenti időponttól módosult a 35.§ (6) bekezdése is, mely alapján a "háziorvosi igazolást - a beteg szignóját követően - zárt borítékban" szövegrész került. Emiatt kérjük a Doktornő/úr közreműködését és segítségét, hogy a háziorvosi igazolás kiállítása után legyen szíves a beteggel aláíratni a listát, illetve hozzátartozó figyelmét felhívni, hogy a beteg otthon írja alá a listát az önkormányzati kérelem beadása előtt.

Ötlet:Néhány éve az önkormányzatok az eseti beszámolómat a háziorvosi tevékenységemről nem a körzet egészére, hanem a saját településükre szorítkozóan kérik. Annak, aki hasonló elvárással szembesült javaslom, hogy a Regisztráció / Személyi adatok / Törzslap / Besorolás karbantartása útján vegye fel a székhely, társközség(ek) és egyéb lakhely menüpontot. A pácienseknél a megfelelőt jelölve célzottan lehet listázni ott, ahol a Besorolás mező szerepel. 1-2 napos asszisztensi munka, de megéri. (Kivéve ha a fejlesztők jobbat tudnak)

Kérés:A KSH Kimutatás a háziorvosi… stb. morbiditási betétlapja (érthetően) csak olvasható. Ezért kérem a – pecsétszámhoz hasonlóan – a törzsszám, az ágazati azonosító automatikus beemelését.

A KSH (Excel) Jelentés a háziorvosok… stb. tárgyévi jelentés 4. táblázat az ápoló tevékenységéhez a kigyűjtés (Napi tevékenység / Listák / Ápolási összesítő lapok) a program az adatokat nálam két részletben adja ki. Össze tudom adni a részadatokat, [mosoly] de ha kivitelezhető… Fentiek igazak a fájlba mentett listáknál is. Itt is a kérésem: legyen egy sornyi írható komment terület

dr.mile.gyula@gmail.com
Monday, January 14, 2013 7:30:02 AM
Originally Posted by: gombaycsongor 

MEP-től érkezett2013. január 1.-től módosult a 63/2006. (III. 27.) Korm. rendelet, mely a pénzbeni és természetbeni szociális ellátások igénylésének és megállapításának, valamint folyósításának részletes szabályairól szól. Ezen rendelet alapján kell a betegeknek többek között a közgyógyellátásra vonatkozó igényeiket előterjeszteni a területileg illetékes önkormányzatnál, vagy a területileg illetékes jegyzőségnél. Fenti időponttól módosult a 35.§ (6) bekezdése is, mely alapján a "háziorvosi igazolást - a beteg szignóját követően - zárt borítékban" szövegrész került. Emiatt kérjük a Doktornő/úr közreműködését és segítségét, hogy a háziorvosi igazolás kiállítása után legyen szíves a beteggel aláíratni a listát, illetve hozzátartozó figyelmét felhívni, hogy a beteg otthon írja alá a listát az önkormányzati kérelem beadása előtt.a zárt borítékon keresztül ! OEP : "háziorvosi igazolást - a beteg szignóját követően - zárt borítékban" ! Érthető !#-o

Ötlet:Néhány éve az önkormányzatok az eseti beszámolómat a háziorvosi tevékenységemről nem a körzet egészére, hanem a saját településükre szorítkozóan kérik. Annak, aki hasonló elvárással szembesült javaslom, hogy a Regisztráció / Személyi adatok / Törzslap / Besorolás karbantartása útján vegye fel a székhely, társközség(ek) és egyéb lakhely menüpontot. A pácienseknél a megfelelőt jelölve célzottan lehet listázni ott, ahol a Besorolás mező szerepel. 1-2 napos asszisztensi munka, de megéri. (Kivéve ha a fejlesztők jobbat tudnak)

Kérés:A KSH Kimutatás a háziorvosi… stb. morbiditási betétlapja (érthetően) csak olvasható. Ezért kérem a – pecsétszámhoz hasonlóan – a törzsszám, az ágazati azonosító automatikus beemelését.

A KSH (Excel) Jelentés a háziorvosok… stb. tárgyévi jelentés 4. táblázat az ápoló tevékenységéhez a kigyűjtés (Napi tevékenység / Listák / Ápolási összesítő lapok) a program az adatokat nálam két részletben adja ki. Össze tudom adni a részadatokat, [mosoly] de ha kivitelezhető… Fentiek igazak a fájlba mentett listáknál is. Itt is a kérésem: legyen egy sornyi írható komment terület

palenkascs
Monday, January 14, 2013 9:03:03 AM
Originally Posted by: dr.mile.gyula@gmail.com 

Originally Posted by: gombaycsongor 

MEP-től érkezett2013. január 1.-től módosult a 63/2006. (III. 27.) Korm. rendelet, mely a pénzbeni és természetbeni szociális ellátások igénylésének és megállapításának, valamint folyósításának részletes szabályairól szól. Ezen rendelet alapján kell a betegeknek többek között a közgyógyellátásra vonatkozó igényeiket előterjeszteni a területileg illetékes önkormányzatnál, vagy a területileg illetékes jegyzőségnél. Fenti időponttól módosult a 35.§ (6) bekezdése is, mely alapján a "háziorvosi igazolást - a beteg szignóját követően - zárt borítékban" szövegrész került. Emiatt kérjük a Doktornő/úr közreműködését és segítségét, hogy a háziorvosi igazolás kiállítása után legyen szíves a beteggel aláíratni a listát, illetve hozzátartozó figyelmét felhívni, hogy a beteg otthon írja alá a listát az önkormányzati kérelem beadása előtt.a zárt borítékon keresztül ! OEP : "háziorvosi igazolást - a beteg szignóját követően - zárt borítékban" ! Érthető !#-o

Köszönjük az Ön által közzétett rendelet módosulatot, valamint az ötletet, mellyel remélhetőleg sokaknak segített!

Javaslatát fejlesztő kollégáim megvizsgálják, és megnézik, hogy miként valósítható meg!

Széll János
Monday, January 14, 2013 11:24:17 AM
Nekem több "vidéki" betegem van.

A Napi ellátás>Paciens választás során a "Lakcímet" választva akár irányító számra is keres a program.

Kérdés:Nem lehetne ezt a fenti kigyűjtésnél felhasználni?

palenkascs
Monday, January 14, 2013 12:44:39 PM

A Napi ellátás>Paciens választás során a "Lakcímet" választva akár irányító számra is keres a program.

Köszönjük, ez nem is rossz ötlet! Annyit szeretnék azért hozzáfűzni, hogy ez kizárólag abban az esetben működhet az elvárásoknak megfelelően, amikor az adat az IRSZ mezőben szerepel (van ahol minden, tehát irsz, település, utca és hsz az utóbbiban szerepel).

Jelzem a kollégának, hogy mindenképpen vegye figyelembe az Ön javaslatát, és hogy vesse össze az Ő általa talált esetleges megoldással!

sbpanka
Tuesday, January 15, 2013 12:12:44 PM
Sziasztok! Legutoljárta amikor a vényírásos kérésem volt elfelejtettem egyet kérdezni:

Vényíráskor lehetséges-e valahogy megoldani a programban, hogy elővegyük a korábban rögzített zárójelentéseket, ambuláns lapokat? Néha szükséges lenne, jó rég eszembe volt ez, csak elfelejtettem.

Szintúgy régebbi észrevétel, nem tudom szándékos-e, de jogosítvány kódolásakor az indikáció "hatósági vizsgálat" helyett "hatósági vizsglat" van.

Amiket még jó-jó régen, 2011.11 hóban, majd később a vényírásos fejlesztések előtt érdeklődtem fejlesztési lehetőségeket, sok-sok pontba szedegetve, lehetséges belőlük megvalósítani?

Új-régi ötlet, és gyorsabb lene a munka, h a kiemelt kódokhoz párosítani lehetne az indokot is, pl jogsi az mindig hatósági vizsgálat, a hypertónia mindig krónikus, a heveny bronchitis meg mindig akut, stb...

Előre is köszönöm.

A kb 1 évvel ezelőtti kérseim listáját, ha úgy könnyebb akkor itt idézem:

sbpanka írta:

1. Beutalásnál is legyen OK+Új gomb.

Felvettük a fejlesztések közé

sbpanka írta:

2. Gondozásnál OK+ Új gomb - bár itt jobban örülnék egy átgondoltabb gondozási lapnak, mert még mindig szenvedek a 46 oldalnyi visszagondozással (szabadidőben csinálgatom, de rém lassan halad)... Olyasmire gondoltam, mondjuk, mint az oltási lap, ahol táblázatban van bent egy halom kiválasztható dolog. A BNO-kat itt jó lenne ugyan úgy sorba pakolni, ahogy egyébként kódolunk, utána pedig csak mellé be kéne írni, vagy kiválasztani a Gondozási kört, évet, stb. (remélem érthető az óhaj 🙂 )

A gondozáshoz is bekerül az OK+ Új, ezt felvettük a fejlesztések közé

sbpanka írta:

4. Beutaló írásakor a gyakrabban használt szakrendelések, szakrendelés helye, intézetek ugorjanak előbbre a használat sorrendjétől függően(beállíthatóság lehetősége... akinek nem tetszik, marad a régi)

Megvizsgáljuk a beépíthetőségét

sbpanka írta:

5. Kiemelt BNO-k rendezhetősége használat gyakorisága szerint is.

sbpanka írta:

6. Gyógyszer írásnál előzmények (korábbi felírások ideje (utolsó 3-4 alkalom), adagolás módja, BNO megmutatása felbukkanó sárga felhőcskében, mint jelenleg a gyógyszer teljes neve. (egérmozdulatra el is tűnik...)

sbpanka írta:

8. Info lapról a páciens adatainak másolhatósága lehetséges legyen.

vagy:

9. Adatlapok: Törzskarton kikérőknél, valamint a szállítási és mentési utalványnál beállítási lehetőség, hogy alapértelmezésben a páciens címét átemelje-e.

Ezt már többen kértén, keresünk rá megoldást

sbpanka írta:

11. Páciens választás ablak táblázatában az utolsó megjelenés dátuma szerepelhetne.

sbpanka írta:

12. Amennyiben a páciensnek lejáróban vagy lejárt (sárga vagy piros jelzésű) javaslata van, akkor mondjuk az adott gyógyszeren, jobbklikkes, vagy oldalt a nyomtatási lehetőségnél nyomógombos megoldással választhatóság, hogy közben - vagy a nyomtatási folyamat végeztével beutaló írása szakrendelésre javaslat írásához.

Felvettük a fejlesztések közé

sbpanka írta:

14. Therápiás lap-ra automatikusan kerüljenek be azok a gyógyszerek, amiket a betegnek 3 hónapnál tovább írunk. (vagy legalábbis opcióként bekapcsolható legyen ez )

Hostyánszki László

Pár dolgot, ami megvalósult nagy örömömre kitörölgettem, de lenne ötletem még:

- Többes gygyszerkijelölés vényíráskor előzményből, th lapról ( múlt héten már esett róla szó, CTRL gombos megoldás a leggyorsabb, de szeretném, ha Total Commenderben lévő kijelölésmódot is tudna ez az okos progi).

- gyógyszerkimutatásban: (orovoslátogatók ha jönnek, akkor szoktam elővenni) megszűnt a kiválasztott készítménykijelölés utáni szerkeszthetősége, nagyon szeretnénk visszakapni. Mivel 1-1 készítményből többféle dozírozzás, csomagolás, stb is van, így egy gyógyszert többször is fel kell dobálni, eddig csak kitöröltem a készítmény neve utáni összes adatot, és már számolhattunk is.

-Javaslatoknál:

Van-e lehetőség egy készítmény csere gombra? ( pl pelenkánál más márkát szeretnének, ne kelljen újra beverni a teljes javaslatot)

Ha egyszerre több javaslatot viszek fel betegeknél, vagy megújítást hoznak, akkor kérnénk lehetőséget az alap adatokat (dátum, érvényesség, pecsétszám) átemelésére, vagy csak egyszeri kitöltésére valamilyen úton módon.

Az érvényes pipa lehessen aktív az első fülön is, valamint a dátumozás, adagolás, BNO, támogatás kitöltése nem lehetne, hogy egy oldalra (fülre) kerüljön a jelenlegi kétfüles megoldás helyett?

-TP naplóban ha a bővitett lista-t egyszer bepipáltam, az maradjon is úgy. Sokszor van szükségünk FÜV-re hívásnál a lakcímre, és a telefonszámra.

Szeretném kérni, hogy a telefonszámokat is emeljük be a bővített lista adatai közé valahová (mondjuk a foglalkozás helyett).

-Gyógyszer íráskor a kiválasztás után, a nyomtatási ablakban is jelenítse meg az előiratot, ne csak a rendelhetőséget. (sokszor útólag jön a kérdés, hogy hogyan dozírozzunk, stb, ilynnkor vissza általánosba, és újra kikeresni a készítményt az előiratért

-Betegszállítást bevallom töredelmesen, és ezért lehet kapni fogok, de az Adatlapos módszerrel, majd telefonon rendeljük, az online verzió annyira hosszú, és ügyetlen dolog. szeretném kérni az irány fordító gomb beépítését ismételten.

-Aktuális kártyaszám megtekintésevalamilyen módon, jelenéts generálása nélkül megoldhatóvá tétele?

-találtam egy weboldalt, mivel a javaslatok csak orovospecséttel érkeznek, ki kell találnunk, hogy honnan is érkezett az adott javaslat beutaló írásakor - legtöbbször a betegek azt semtudják, honnna-kitől kapta az adott javaslatot...

https://webobp.oep.hu/WebOBP-war/faces/Main.jsp?form1:tabSet:Lekerdezesek_submittedLink=form1:tabSet:Lekerdezesek 

Bár ez lehet übernagy macera.

Előre is köszönöm!!

Szép napot!

Panka

Varga Sándor
Tuesday, January 15, 2013 12:38:34 PM
Originally Posted by: sbpanka 

Sziasztok! Legutoljárta amikor a vényírásos kérésem volt elfelejtettem egyet kérdezni:

Vényíráskor lehetséges-e valahogy megoldani a programban, hogy elővegyük a korábban rögzített zárójelentéseket, ambuláns lapokat? Néha szükséges lenne, jó rég eszembe volt ez, csak elfelejtettem.

Szintúgy régebbi észrevétel, nem tudom szándékos-e, de jogosítvány kódolásakor az indikáció "hatósági vizsgálat" helyett "hatósági vizsglat" van.

köszönjük, javítjuk!

Amiket még jó-jó régen, 2011.11 hóban, majd később a vényírásos fejlesztések előtt érdeklődtem fejlesztési lehetőségeket, sok-sok pontba szedegetve, lehetséges belőlük megvalósítani?

Új-régi ötlet, és gyorsabb lene a munka, h a kiemelt kódokhoz párosítani lehetne az indokot is, pl jogsi az mindig hatósági vizsgálat, a hypertónia mindig krónikus, a heveny bronchitis meg mindig akut, stb...

Előre is köszönöm.

A kb 1 évvel ezelőtti kérseim listáját, ha úgy könnyebb akkor itt idézem:

A kérések összegyűjtését köszönjük, az idézetből kihagynám az egyes kéréseket, hogy áttekinthetőbb maradjon a hozzászólás, de persze hamarosan tételesen megválaszoljuk melyik hogyan áll.

Pár dolgot, ami megvalósult nagy örömömre kitörölgettem, de lenne ötletem még:

- Többes gygyszerkijelölés vényíráskor előzményből, th lapról ( múlt héten már esett róla szó, CTRL gombos megoldás a leggyorsabb, de szeretném, ha Total Commenderben lévő kijelölésmódot is tudna ez az okos progi).

- gyógyszerkimutatásban: (orovoslátogatók ha jönnek, akkor szoktam elővenni) megszűnt a kiválasztott készítménykijelölés utáni szerkeszthetősége, nagyon szeretnénk visszakapni. Mivel 1-1 készítményből többféle dozírozzás, csomagolás, stb is van, így egy gyógyszert többször is fel kell dobálni, eddig csak kitöröltem a készítmény neve utáni összes adatot, és már számolhattunk is.

-Javaslatoknál:

Van-e lehetőség egy készítmény csere gombra? ( pl pelenkánál más márkát szeretnének, ne kelljen újra beverni a teljes javaslatot)

Ha egyszerre több javaslatot viszek fel betegeknél, vagy megújítást hoznak, akkor kérnénk lehetőséget az alap adatokat (dátum, érvényesség, pecsétszám) átemelésére, vagy csak egyszeri kitöltésére valamilyen úton módon.

Az érvényes pipa lehessen aktív az első fülön is, valamint a dátumozás, adagolás, BNO, támogatás kitöltése nem lehetne, hogy egy oldalra (fülre) kerüljön a jelenlegi kétfüles megoldás helyett?

-TP naplóban ha a bővitett lista-t egyszer bepipáltam, az maradjon is úgy. Sokszor van szükségünk FÜV-re hívásnál a lakcímre, és a telefonszámra.

Szeretném kérni, hogy a telefonszámokat is emeljük be a bővített lista adatai közé valahová (mondjuk a foglalkozás helyett).

-Gyógyszer íráskor a kiválasztás után, a nyomtatási ablakban is jelenítse meg az előiratot, ne csak a rendelhetőséget. (sokszor útólag jön a kérdés, hogy hogyan dozírozzunk, stb, ilynnkor vissza általánosba, és újra kikeresni a készítményt az előiratért

-Betegszállítást bevallom töredelmesen, és ezért lehet kapni fogok, de az Adatlapos módszerrel, majd telefonon rendeljük, az online verzió annyira hosszú, és ügyetlen dolog. szeretném kérni az irány fordító gomb beépítését ismételten.

-Aktuális kártyaszám megtekintésevalamilyen módon, jelenéts generálása nélkül megoldhatóvá tétele?

-találtam egy weboldalt, mivel a javaslatok csak orovospecséttel érkeznek, ki kell találnunk, hogy honnan is érkezett az adott javaslat beutaló írásakor - legtöbbször a betegek azt semtudják, honnna-kitől kapta az adott javaslatot...

https://webobp.oep.hu/WebOBP-war/faces/Main.jsp?form1:tabSet:Lekerdezesek_submittedLink=form1:tabSet:Lekerdezesek 

Bár ez lehet übernagy macera.

Előre is köszönöm!!

Szép napot!

Panka

Ezeket is köszönjük, amire rögtön tudok válaszolni:

A gyógyszerkimutatást módosítottuk úgy, hogy benne maradt az új választás, de alá visszakerült e régi szerkeszthető szöveges keresés.

Javaslatoknál van egy másol gomb az első oldalon, azzal az érvényesség dátumok és a pecsétszám kivételével minden más adat átemelhető az új javaslatra. Segédeszközöknél is van lehetőség cserére, itt az ISO kód 10 jegye alapján az ATC-hez hasonlóan kínálja fel a cserélhetőséget a program.

A többi így általánosságban megoldhatónak tűnik, de mindenképpen pontosítanunk kellene pár dolgot. Pl. nem értem az aktuális kártyaszámhoz írt kérést, de a többinél is jól jönne egy kis segítség. Ezt telefonon is megtehetjük, ha küld egy elérhetőséget emailben, akkor felhívnám, amikor nem tartjuk fel a rendelést, de esetleg egy táveléréssel működés közben meg is nézhetnénk a lehetséges működéseket, kéréseket.

Varga Sándor
Ilona
  • Ilona
  • Veterán (Szint 20 - Max)
Tuesday, January 15, 2013 3:53:56 PM
A zárójelentés felvitelénél "orvos" mezőt a karbantartásban feltöltöttem az orvos nevével, pecsétszámmal, mert így egyszerűbb csak egy katt és beemelődik, nem kell gépelni... évekig működött, egy ideje valami "gubanc" van, mert csak a pecsétszám emelődik be.

A hozott leletnél is feltöltöttem, ott meg a pecsétszám helyett a név emelődik be, amennyi karaktert a mező megenged.

Kb. 2 hónapja működik így, mintha ez a két dolog "összefésülődött volna"...

K Bálint
Tuesday, January 15, 2013 4:30:26 PM
Originally Posted by: Ilona 

A zárójelentés felvitelénél "orvos" mezőt a karbantartásban feltöltöttem az orvos nevével, pecsétszámmal, mert így egyszerűbb csak egy katt és beemelődik, nem kell gépelni... évekig működött, egy ideje valami "gubanc" van, mert csak a pecsétszám emelődik be.

A hozott leletnél is feltöltöttem, ott meg a pecsétszám helyett a név emelődik be, amennyi karaktert a mező megenged.

Kb. 2 hónapja működik így, mintha ez a két dolog "összefésülődött volna"...

A karbantartás felső részében rögzített nem emelődik be a jobb egérgombra, hogy beemelődjön az alsó részt kellene kitölteni ahogy a képen is látszik.

29

Click to View Image

Ilona
  • Ilona
Wednesday, January 16, 2013 8:50:42 AM
Én azt tudom, hogy hogyan kell a karbantartást csinálni, mint írtam évekig jól is működött. Így, ahogyan Ön leírta, úgy van rendben nálam is, aztán, amikor viszem fel a zárójelentést és az "orvos" ablaknál járok, jobb egérgombbal kiválasztom az orvos nevét és csak a pecsétszám emelődik be, annak ellenére, hogy a karbantartásnál az alsó sorban a név is szerepel. A hozott leletnél meg épp ellenkezőleg működik, mindez kb. 2 hónapja. 🙂
hosi
  • hosi
  • Veterán (Szint 20 - Max) Topic Starter
Wednesday, January 16, 2013 9:05:43 AM

Én azt tudom, hogy hogyan kell a karbantartást csinálni, mint írtam évekig jól is működött. Így, ahogyan Ön leírta, úgy van rendben nálam is, aztán, amikor viszem fel a zárójelentést és az "orvos" ablaknál járok, jobb egérgombbal kiválasztom az orvos nevét és csak a pecsétszám emelődik be, annak ellenére, hogy a karbantartásnál az alsó sorban a név is szerepel. A hozott leletnél meg épp ellenkezőleg működik, mindez kb. 2 hónapja. :)

A hozott leletnél működik úgy, hogy az alkalmas legyen magán a leleten felvinni az esetleges javaslatokat is. Tehát az ott található Szakorvos pecsétszáma mezőbe csak a pecsétszámot kell beírni, a mezőből való kilépéskor a program mellé írja a hozzá tartozó orvos nevet. Ehhez a jobb egérgombos karbantartóban úgy kell kialakítani a készltetet, hogy a felső (rövid) névbe kell írni az orvos nevét, az alsóba pedig csak a pecsétszámát.

pecset.png You have insufficient rights to see the content.

Hostyánszki László
hosi
  • hosi
  • Veterán (Szint 20 - Max) Topic Starter
Wednesday, January 16, 2013 9:07:25 AM
A kórházi kezelésnél felvihető orvos mezőt át fogjuk írni ugyanilyen módszerre.
Hostyánszki László
Kharon
Wednesday, January 16, 2013 9:22:01 AM

A megvalósítás, valószínűleg ezen javaslat alapján fog történni.

Ilona
  • Ilona
Wednesday, January 16, 2013 9:37:18 AM
Originally Posted by: hosi 

Én azt tudom, hogy hogyan kell a karbantartást csinálni, mint írtam évekig jól is működött. Így, ahogyan Ön leírta, úgy van rendben nálam is, aztán, amikor viszem fel a zárójelentést és az "orvos" ablaknál járok, jobb egérgombbal kiválasztom az orvos nevét és csak a pecsétszám emelődik be, annak ellenére, hogy a karbantartásnál az alsó sorban a név is szerepel. A hozott leletnél meg épp ellenkezőleg működik, mindez kb. 2 hónapja. :)

A hozott leletnél működik úgy, hogy az alkalmas legyen magán a leleten felvinni az esetleges javaslatokat is. Tehát az ott található Szakorvos pecsétszáma mezőbe csak a pecsétszámot kell beírni, a mezőből való kilépéskor a program mellé írja a hozzá tartozó orvos nevet. Ehhez a jobb egérgombos karbantartóban úgy kell kialakítani a készltetet, hogy a felső (rövid) névbe kell írni az orvos nevét, az alsóba pedig csak a pecsétszámát.

A hozott leletnél is jól működött, valamit biztos nem jól írok le ezek szerint , mert nem értik a problémámat.

A kórházi kezelésnél karbantartás: Felső sor: az orvos neve, pecsétszáma. Alsó sor: orvos neve, pecsét szám. Amikor zárójelentést írok be és az orvos nevét beemelem, csak a pecsétszám emelődik be, annak ellenére, hogy a karbantartásnál a név is ott van az alsó sorban.

Hozott lelet karban tartás: felső sor orvos neve, alsó sor csak pecsétszám. Hozott lelet beírásakor az orvos mezőbe nem a pecsétszám emelődik be, hanem az orvos neve (amennyi karakter belefér a mezőbe), annak ellenére, hogy a karbantartásnál az alsó sorban a pecsétszám van írva.

Évekig jól működött, ami tanácsokat kapok , azokat mind tudom...

Ilona
  • Ilona
Thursday, January 17, 2013 11:38:18 AM

A hozott leletnél is jól működött, valamit biztos nem jól írok le ezek szerint , mert nem értik a problémámat.

A kórházi kezelésnél karbantartás: Felső sor: az orvos neve, pecsétszáma. Alsó sor: orvos neve, pecsét szám. Amikor zárójelentést írok be és az orvos nevét beemelem, csak a pecsétszám emelődik be, annak ellenére, hogy a karbantartásnál a név is ott van az alsó sorban.

Hozott lelet karban tartás: felső sor orvos neve, alsó sor csak pecsétszám. Hozott lelet beírásakor az orvos mezőbe nem a pecsétszám emelődik be, hanem az orvos neve (amennyi karakter belefér a mezőbe), annak ellenére, hogy a karbantartásnál az alsó sorban a pecsétszám van írva.

Táveléréssel szeretném, ha segítenének a problémát megoldani, mert ma ismét másfél órát eltöltöttem azzal, hogy a hozott leletnél is és a kórházi zárójelentésen is újra "karbantartottam" az egész orvosnév-pecsét ablakot, úgy ahogyan azt kell, de mégsem működik jól.

Kharon
Thursday, January 17, 2013 11:55:07 AM

Táveléréssel szeretném, ha segítenének a problémát megoldani, mert ma ismét másfél órát eltöltöttem azzal, hogy a hozott leletnél is és a kórházi zárójelentésen is újra "karbantartottam" az egész orvosnév-pecsét ablakot, úgy ahogyan azt kell, de mégsem működik jól.

Rendben, megnézzük. Arra szeretném kérni, hogy a 06 1 214 5063 telefonszámon legyen kedves egy időpontot egyeztetni kollégáimmal, hogy az Önnek megfelelő időpontban tudjuk ezt megtenni a rendelés zavarása nélkül.

Ilona
  • Ilona
Thursday, January 17, 2013 12:03:33 PM
Időpont egyeztetve: holnap 15.00-kor. Köszönöm !
Ilona
  • Ilona
Tuesday, January 22, 2013 10:50:29 AM
Napi tevékenység-Forgalmi adatok- Gyógyszerkimutatás: a gyógyszernév mezőbe nem tudunk begépelni gyógyszernevet (ezelőtt lehetett). Szeretnénk, ha ezután is úgy működne. Köszönjük szépen !

Most úgy működik, hogy a "sárga pirula" ikonra katt, általánosból gyógyszernév választás... ebben a formában azért nem jó, mert kiszerelésként egyenként kell kiválasztani.

Sokkal egyszerűbb volt: begépeltük pl. "Atoris" és a prg. kilistázta hány 30, 60 , stb. mg volt felírva a megadott időszakban.

rpetra
  • rpetra
Tuesday, January 22, 2013 11:01:03 AM

Napi tevékenység-Forgalmi adatok- Gyógyszerkimutatás: a gyógyszernév mezőbe nem tudunk begépelni gyógyszernevet (ezelőtt lehetett). Szeretnénk, ha ezután is úgy működne. Köszönjük szépen !

Most úgy működik, hogy a "sárga pirula" ikonra katt, általánosból gyógyszernév választás... ebben a formában azért nem jó, mert kiszerelésként egyenként kell kiválasztani.

Sokkal egyszerűbb volt: begépeltük pl. "Atoris" és a prg. kilistázta hány 30, 60 , stb. mg volt felírva a megadott időszakban.

A gyógyszerkimutatást módosítottuk úgy, hogy benne maradt az új választási lehetősg, de alá visszakerült a régi szerkeszthető szöveges keresés is mely az ablakon résznév mezőként látható.

UserPostedImage

misidoki
Tuesday, January 22, 2013 5:21:51 PM
Hiába írom be,hogy Algopiryn, nem jön.Próbáljam az Algopyrint? Bocs.:-)))
Ilona
  • Ilona
Wednesday, January 23, 2013 8:22:33 AM
Nálam müködik. Köszönöm !
Ilona
  • Ilona
Wednesday, January 23, 2013 1:07:27 PM
Hozott lelet beírásakor,amint tapasztalom, hogy új BNO-ja van a betegnek, akkor itt lehetőség van arra, hogy felviszem az alapbetegségek, ill. lezajlott betegségek közé. A program felteszi a kérdést hogy 2013-as évhez elmenthető ? Ha igen, akkor az az általam kiválasztott helyre kerül.

Itt szeretném azt kérni, hogy "nem " válasz estén jelenjen meg egy kis ablak, ahova begépelhetjük azt az évet, amikor ez a Dg. meg lett állapítva.

Ugyanis:pl. Ma 2013.jan.23-án kapok egy 2012. novemberi leletet, új dg.-vel, be akarom emelni a lezajlott betegségek közé, jön a kérdés, elmenthető-e 2013-as évre, jelen példában "nem" a válaszom, mivel ez 2012-es dg. Nem válasz esetén nem történik semmi, ha fel akarom vinni ezt a BNO-t, akkor ki kell innen lépni és a prg. egész más részében megtehetem a BNO rögzítését. Ezt a kerülő utat szeretném elkerülni és ehhez adtam egy ötletet.

Köszönöm szépen !! 🙂

Kharon
Wednesday, January 23, 2013 1:29:07 PM

Hozott lelet beírásakor,amint tapasztalom, hogy új BNO-ja van a betegnek, akkor itt lehetőség van arra, hogy felviszem az alapbetegségek, ill. lezajlott betegségek közé. A program felteszi a kérdést hogy 2013-as évhez elmenthető ? Ha igen, akkor az az általam kiválasztott helyre kerül.

Itt szeretném azt kérni, hogy "nem " válasz estén jelenjen meg egy kis ablak, ahova begépelhetjük azt az évet, amikor ez a Dg. meg lett állapítva.

Ugyanis:pl. Ma 2013.jan.23-án kapok egy 2012. novemberi leletet, új dg.-vel, be akarom emelni a lezajlott betegségek közé, jön a kérdés, elmenthető-e 2013-as évre, jelen példában "nem" a válaszom, mivel ez 2012-es dg. Nem válasz esetén nem történik semmi, ha fel akarom vinni ezt a BNO-t, akkor ki kell innen lépni és a prg. egész más részében megtehetem a BNO rögzítését. Ezt a kerülő utat szeretném elkerülni és ehhez adtam egy ötletet.

Köszönöm szépen !! 🙂

Köszönjük, felvettük a fejlesztési javaslatok közé, kollégáim megvizsgálják a kivitelezését.

drbeata
Wednesday, January 23, 2013 2:07:35 PM
Terápiás lap karbantartásból a beteg részére nyomtatható gyógyszerlista csak A4-es formátumban lehetséges. Meg lehetne oldani, hogy A5-ös foemátum is választható legyen? Üdvözlettel: Mező Beáta

Kharon
Wednesday, January 23, 2013 2:35:29 PM
Originally Posted by: drbeata 

Terápiás lap karbantartásból a beteg részére nyomtatható gyógyszerlista csak A4-es formátumban lehetséges. Meg lehetne oldani, hogy A5-ös foemátum is választható legyen? Üdvözlettel: Mező Beáta

Meg lehet oldani, ez nagyon kevés számú gyógyszernél lesz alkalmazható. Ha valakinek 15-20 vagy annál több készítmény szerepel a ther. lapján, akkor ez a lista nagy valószínűséggel nem fog ráférni egy a5 lapra. Olvashatónak is kell maradnia.

Fejlesztő kollégáim felveszik a javaslatok közé.

misidoki
Wednesday, January 23, 2013 3:18:28 PM

Kollegina nem érti a viccet!/Ami itt helytelen is,tudom,de Algopiryn versus Algopyrin./#-o [elpirul]

Ilona
  • Ilona
Wednesday, January 23, 2013 3:50:35 PM
Originally Posted by: misidoki 

Kollegina nem érti a viccet!/Ami itt helytelen is,tudom,de Algopiryn versus Algopyrin./#-o [elpirul]

Imádom Misi doki vicceit !!! [beeee]

Ilona
  • Ilona
Thursday, January 24, 2013 9:11:38 AM
Akinek hónapok múlva jár le a jogosítványa, annál is pirossal jelenik meg a "j" . Szerintem az lenne a jobb, ha a már lejárt jogosítvány esetében lenne piros a mező, akinél hónapok múlva jár lenne, ott sárga mező jelezné, mint a TK esetében.

Köszönöm szépen ! 🙂

Similar Topics
Users browsing this topic