Ilona
  • Ilona
  • Veterán (Szint 20 - Max)
Tuesday, February 19, 2013 2:17:51 PM
Korábban beírt laboreredményt szeretnék módosítani, mert téves laborérték lett megadva. Kijavítom, OK-gomb katt és abban a pillanatban hiba fordul elő, nem tudunk javítani.

Ilona
  • Ilona
Tuesday, February 19, 2013 2:20:53 PM
Hiba kód: 5

Class: index

Program: FRMLABOREREDMÉNY.VTÖLT

Üzenet: Record is out of range.

Program sor: 0

Form: FRMLABOREREDMÉNY (edteredmény)

Kharon
Tuesday, February 19, 2013 2:21:32 PM
Originally Posted by: Ilona 

Korábban beírt laboreredményt szeretnék módosítani, mert téves laborérték lett megadva. Kijavítom, OK-gomb katt és abban a pillanatban hiba fordul elő, nem tudunk javítani.

Az Ixintéző programban az adatbázis lock után érdemes lenne lefuttatni az Adatbázis/Indexelés, Adatbázis/Tábla ellenőrzés és javítás, valamint a Adatbázis/Tábla és index kapcsolat helyreállítás menüpontokat.

Ha ezek után is hibás, akkor azt szeretném kérni, hogy a 06-1-214-5063 telefonszámon legyen kedves egy időpontot egyeztetni kollégáimmal, hogy táveléréssel megnézhessük a rendszerét.

dr.mile.gyula@gmail.com
Tuesday, February 19, 2013 3:51:07 PM
Originally Posted by: palenkascs 

Jelentés beküldéséhez javasolt emlékeztető, figyelmeztető üzenet kapcsán:

Más lekérdezés ad vissza olyan eredményt, ami az esedékes jelentéseket mutatja, és megint más a beküldötteket. Ez utóbbi egyébként egy sokkal hosszabb folyamat. Megoldható úgy, ahogy Mile dr írta, de ilyen esetben ez várhatóan több 10 másodperces indulás lassulással járna minden esetben, hiszen az OEP-től kapott listát még hasonlítanunk kellene a dátumhoz. Ezen felül a lista csak a feldolgozott jelentéseket tartalmazza, tehát a leadás és a feldolgozás közötti időszakban, ami több óra is lehet, tévesen „riasztana” a visual.

Ami egy gyorsabb megoldás lehet, az a programból a beküldött jelentések figyelése, itt viszont csak azt tudjuk ellenőrizni, ahol nem csak a beküldés, hanem az érvényesítés is a programban történik.

Hát én el sem tudom másképpen gondolni a jelentés beküldését és érvényesítését mint a fenti sorokban leírt ! Köszönettel várom a mielőbbi megoldást.

Somogyi László
Wednesday, February 20, 2013 10:24:47 AM
Originally Posted by: sanemet 

Originally Posted by: Somogyi László 

1. Nyomtató: Epson B510DN

Lehet még egy kérdésem? Mennyi idő alatt nyom ki mondjuk 10 receptet, lemérhető lenne? Nekünk a Kyocerát kellene lecserélni, Oki-t nem szeretnénk, a talán egyedüliként gyors, lézeres egyik HP fajtát (ami szintén évek óta bírja a gyűrődést kollégámnál)már nem lehet kapni. Epsont emlegettem a nyomtatós szakemberünknek, de eddig elzárkózott tőle, mondván az alkatrészei jóval kevesebbet bírnak, mint a Kyocera. viszont a vonalkód előtti "rendszerben" kiválóan bírta az ősrégi Epsonunk.

Előre is köszönöm!

dr. Németh

Bocs, hogy csak most reagálok. Nem vagyok a helyszínen, de megkértem a "lányokat", hogy mérjenek egy sorozat receptet ma, ha alkalom adódik, akkor megírom majd ide, hogy mennyi idő volt. Eddig nem mértem, mert a sebesség szemre is meggyőző. [mosoly]

A gyárilag megadott adatokat megnézheted a linken, amit írtam, van ott egy termék prospektus pdf-re mutató link.

Eszerint a fekete-fehér oldalból semmiképpen sem nyom ki kevesebbet percenként 30-nál. (ennél több van írva)

Az 2 másodpercenként egy oldal!

A nyomtatós szakinak annyiban mondanék ellent, hogy ezt a típust eleve nem magán használatra tervezték, hanem a leírása szerint is 20 000 oldal / hó kihasználtságra, és a nyomtatófejről azt írják, hogy kiszolgálja a nyomtató teljes élettartamát. Ha tehát akár havi 4-5 ezer recepttel számolunk is, akkor is csak a 20-25%-át használjuk ki a max. kapacitásnak. Ez jó előjel a várható élettartamra nézve.

Még két dolog. Egyik: energia fogyasztás, lézereknél működés közben nem ritka paraméter a 300 Watt, ennél csak 30 Watt, másik: lézereknél a felfűtés miatt esetenként többet kell várni az első lapra, ennél a nyomtatónál nincs ilyen probléma.

(nálunk is 2 darab Epson mátrix várja bedobozolva a vonalkód megszüntetését és a leporello visszatértét [duhos] bár semmi esély, legyen inkább e-recept...)

Ilona
  • Ilona
Wednesday, February 20, 2013 11:03:33 AM
Originally Posted by: bagincs 

Originally Posted by: Ilona 

Az Ixintéző programban az adatbázis lock után érdemes lenne lefuttatni az Adatbázis/Indexelés, Adatbázis/Tábla ellenőrzés és javítás, valamint a Adatbázis/Tábla és index kapcsolat helyreállítás menüpontokat.

Ha ezek után is hibás, akkor azt szeretném kérni, hogy a 06-1-214-5063 telefonszámon legyen kedves egy időpontot egyeztetni kollégáimmal, hogy táveléréssel megnézhessük a rendszerét.

Indexelés, táblajavítás, stb. nem oldotta meg a problémát. Telefonon kérek majd segítséget. Köszönöm !

Somogyi László
Wednesday, February 20, 2013 11:27:06 AM
Heti jelentés elmaradása.

Sajnos nálunk is volt ilyen probléma.

Talán egy részmegoldás is elég.

A heti jelentés elkészítésekor a program egyből el is küldi az elkészült fájlt, külön kérdés nélkül.

Ezt a tényt lehetne rögzíteni a programban. Például "Utolsó elküldött"-ként eltárolni sajátgépen például "305".

(tudjátok a 305 azt jelenti, hogy 2013. 05. heti, ez a fájlnév kiterjesztése is egyben, ősidők óta, amit elküldünk)

Ezután semmi mást nem kell lekérdezni, csak ezt az adatot a saját gépünkről.

Például ki tudná írni a program: Az ön által elküldött utolsó heti jelentés 2013. 05. hét

Ez lehet felbukkanó üzenet, mondjuk a 7. hét első napjától, naponta egyszer, program indításkor, a 6. heti jelentés elküldéséig.

Így az is működhetne, ha rendben el van küldözgetve a jelentés, nem jönne üzenet.

És ez így görgetődik előre...

Persze kikapcsolható módon, ha valakit zavarna.

Ebből a szempontból tehát mindegy, hogy sikerült-e érvényesíteni az OEP-nél vagy nem, normál esetben az is megvolt, de azt nem kellene első körben vizsgálni, mert ha nem sikerült az érvényesítés, az úgy is olyan rendkívüli esemény, amit úgy is észben tart az ember fia/lánya.

http://tinyurl.com/axsnwq4   (bocs az offért)

sbpanka
Wednesday, February 20, 2013 11:45:50 AM

Heti jelentés elmaradása.

Sajnos nálunk is volt ilyen probléma.

Talán egy részmegoldás is elég.

A heti jelentés elkészítésekor a program egyből el is küldi az elkészült fájlt, külön kérdés nélkül.

Ezt a tényt lehetne rögzíteni a programban. Például "Utolsó elküldött"-ként eltárolni sajátgépen például "305".

(tudjátok a 305 azt jelenti, hogy 2013. 05. heti, ez a fájlnév kiterjesztése is egyben, ősidők óta, amit elküldünk)

Ezután semmi mást nem kell lekérdezni, csak ezt az adatot a saját gépünkről.

Például ki tudná írni a program: Az ön által elküldött utolsó heti jelentés 2013. 05. hét

Ez lehet felbukkanó üzenet, mondjuk a 7. hét első napjától, naponta egyszer, program indításkor, a 6. heti jelentés elküldéséig.

Így az is működhetne, ha rendben el van küldözgetve a jelentés, nem jönne üzenet.

És ez így görgetődik előre...

Persze kikapcsolható módon, ha valakit zavarna.

Ebből a szempontból tehát mindegy, hogy sikerült-e érvényesíteni az OEP-nél vagy nem, normál esetben az is megvolt, de azt nem kellene első körben vizsgálni, mert ha nem sikerült az érvényesítés, az úgy is olyan rendkívüli esemény, amit úgy is észben tart az ember fia/lánya.

http://tinyurl.com/axsnwq4   (bocs az offért)

Ezen gondolkoztam én is 🙂

n még mindiga hétfővel vitatkoznék, mert sose küldöm hétfőn, délután rendelünk és soxor nyomtatunk csütörtöki lezárásokat még kedden is... (lehet hibás, nem jó, de nem tudok mást tenni, a betegek fegyelme nem az igazi, na... )

Közben már bogarászom az újabb kéréseket, amiket öszeszedtünk, hadd hulljon az informaikus csapat haja.[elpirul]

sbpanka
Wednesday, February 20, 2013 11:48:39 AM
Originally Posted by: sbpanka 

Sziasztok!

Csak nálam van gubanc, de gyűjtőből sorozat nyomtatáskor lefagy az egész mindenség, és csak ALT gombbal lép tovább. Eddig elfelejtettem, és pl tegnap többször is csak feladatkezelőből tudtam kilőni a programot, majd újra indítva programot, ilyenkor a beteg lapjára vsszalépve már a nyomtatás egy részét eltárolta, mintha kinyomtatta volna.

Következő frissítés megoldja ezt, vagy valami nálunk kreálódott adatbázis hiba van?

Előre is köszönöm!

Panka

Érdeklődnék ismét ewrről a problémáról, nálunk azóta is fennáll.[zavar]

sbpanka
Wednesday, February 20, 2013 11:51:36 AM

Újabb, mai egész friss kérésem lenne....

Ma volt táppénzes felülvizsgálatunk. Úgy emlékszem, korábban a kis ablakban nyíló lekérdezés görgethető volt.

ma új felülvizsgáló Főorvost kaptunk, és úgy tapasztaltam, mint vényíráskor, a megnyitott táppénz ellenőrzés ablak mellett semmi más nem kattintható, görgethető, pedig ma nagyon kellett volna.

( megjegyzem, vényíráskor is gyakran kellene legalább a lekérdezés, előző leletek, zárók aktívvá tétele. )

lehetésges valam megoldást kitalálni erre?

Előre is köszönöm és szép napot!

Panka

Bizonyos ablakok csak kizárólagos módban nyílnak meg. Ez azt jelenti, hogy amíg abban a menüpontban dolgozunk, és nem zárjuk be azt akár ok vagy mégsem gombok segítségével, nem érhetünk el más menüpontot.

Ez azért van mert a megnyitott menüpont kitöltésétől függnek egyéb folyamatok, jelen esetben az ellenőrzés egy táppénzhez tartozik és ha el lehetne róla kattintani, akkor akár a hozzá tartozó táppénzt be is lehetne zárni, miközben az ahhoz tartozó ellenőrzés rögzíti.

Én ezt értem, de eddig elérhető volt a lekérdezés görgetése ellenőrzés közben. Semilyen megoldás nem létezik? Amit addig beírtam szöveget újra kellet gépelnem ( elfelejtettem kilépés előtt Ctrl+ C- t nyomni) mert a doktorúr érdeklődött a korábi rögzített megjelenései és leletei felől az aktuális betegnek.

Melyik az a verzió, amelyben még elérhető volt a lekérdezés görgetése ellenőrzés közben?

Őszintén megmondva, nem tudom... Talán novemberben még működött, de lehet korábban. Nem igen figyeltem, és most ellenőrző Főorvos váltás volt, így most kellene, ő nem rutinból nyomja az adatokat.

Kharon
Wednesday, February 20, 2013 11:54:55 AM

Sziasztok!

Csak nálam van gubanc, de gyűjtőből sorozat nyomtatáskor lefagy az egész mindenség, és csak ALT gombbal lép tovább. Eddig elfelejtettem, és pl tegnap többször is csak feladatkezelőből tudtam kilőni a programot, majd újra indítva programot, ilyenkor a beteg lapjára vsszalépve már a nyomtatás egy részét eltárolta, mintha kinyomtatta volna.

Következő frissítés megoldja ezt, vagy valami nálunk kreálódott adatbázis hiba van?

Előre is köszönöm!

Panka

Érdeklődnék ismét ewrről a problémáról, nálunk azóta is fennáll.[zavar]

Más felhasználónk nem jelzett ilyen problémát, ezért nagy valószínűséggel valami helyi adatbázis probléma okozhatja. Egy táveléréssel meg tudjuk nézni, hogy mi okozhatja ezt. A 06-1-214-5063 telefonszámon tud önnek megfelelő időpontot egyeztetni.

Kharon
Wednesday, February 20, 2013 12:09:57 PM

Őszintén megmondva, nem tudom... Talán novemberben még működött, de lehet korábban. Nem igen figyeltem, és most ellenőrző Főorvos váltás volt, így most kellene, ő nem rutinból nyomja az adatokat.

A programnak van egy szabályrendszere, amit követnünk kell, és az adatok visszakereshetősége, tárolása szempontjából ettől nem térhetünk el. Ez a szabályrendszer gyakran változik, előfordul, hogy ezek a korábbi verzióktól eltérnek. Ezért van az, hogy az Ellenőrzés gomb megnyomása után már nem indíthatók más funkciók, ezt részletezte kollégám is az eredeti hozzászólásban. Az Ellenőrzés gomb előtt célszerű egy lekérdezést indítani (korábbi ellátások, receptek, beutalások, stb.), illetve a táppénzes ablakban a Lista segítségével a korábbi táppénzes előzményeket kilistázni. Ezután már minden olyan adat rendelkezésükre áll, amire az ellenőrző főorvos kíváncsi lehet.

dr.Varga Irén
Wednesday, February 20, 2013 2:57:03 PM
Esedékes védőoltások lekérdezésekor, a lista olyan pácienseket is tartalmaz akinek az esedékessége csak a következő hónapban van.Lehetséges e a javítása. Köszönettel dr. Varga Irén
dr.Kovács József
Wednesday, February 20, 2013 2:58:31 PM

Ezen gondolkoztam én is 🙂

n még mindiga hétfővel vitatkoznék, mert sose küldöm hétfőn, délután rendelünk és soxor nyomtatunk csütörtöki lezárásokat még kedden is... (lehet hibás, nem jó, de nem tudok mást tenni, a betegek fegyelme nem az igazi, na... )

Közben már bogarászom az újabb kéréseket, amiket öszeszedtünk, hadd hulljon az informaikus csapat haja.[elpirul]

A heti jelentést hétfőn nyugodtan el lehet és el is kellene küldeni. Abból semmi probléma nincs, ha hétfőn a múlt hét péntekre kiírnak egy beteget. Csak a rendszerdátumot nem szabad visszaállítani. Minden tétel abba a heti jelentésbe kerül, amelyik héten rögzítődik. Nincs ezzel semmi gond. Nem értem, hogyan lesz hibás sor.[elpirul]

dr.Kovács József
dr.Kovács József
Wednesday, February 20, 2013 3:02:53 PM
Heti jelentés elmaradás megoldására egy egyszerű javaslat, nálam kíválóan működik. Minden orvosi rendelőben van asztali naptár. Hétfői napokra be kell írni, hogy heti jelentés. Amikor elküldöm kipipálom. Ennyi. Ne bonyolítsuk azt, amit nem kell.
dr.Kovács József
gombaycsongor
Wednesday, February 20, 2013 3:19:53 PM
Originally Posted by: dr.Kovács József 

Heti jelentés elmaradás megoldására egy egyszerű javaslat, nálam kíválóan működik. Minden orvosi rendelőben van asztali naptár. Hétfői napokra be kell írni, hogy heti jelentés. Amikor elküldöm kipipálom. Ennyi. Ne bonyolítsuk azt, amit nem kell.

Tovább megyek: az asszisztens feladata. Képes rá[felnez]

Kharon
Wednesday, February 20, 2013 3:28:03 PM
Originally Posted by: dr.Varga Irén 

Esedékes védőoltások lekérdezésekor, a lista olyan pácienseket is tartalmaz akinek az esedékessége csak a következő hónapban van.Lehetséges e a javítása. Köszönettel dr. Varga Irén

Szeretném megkérdezni, hogy kijelöli-e az Esedékes oltások ablakon a 'Csak az adott hónapban esedékesek' opciót?

Ha igen, és az esedékességi dátumok is jól vannak megadva és ezek után is jelentkezik még a probléma, akkor egy táveléréssel tudjuk megnézni a hiba okát. Ezt a 06 1 214-5063-as telefonszámon tud egyeztetni a kollégákkal.

dr.Kovács József
Wednesday, February 20, 2013 3:57:37 PM
Originally Posted by: gombaycsongor 

[nmosoly]

dr.Kovács József
Somogyi László
Wednesday, February 20, 2013 3:59:39 PM

Aha.

Minden orvosi rendelőben van toll.

Kiválóan megírhatod vele a recepteket! [beeee]

Egyszóval számtalan módja van annak, hogy ha már gép előtt ül a dolgozó, maga a gép figyelmeztesse határidőkre, tennivalókra. Különösen akkor van értelme, ha valami rendszeres ismétlődő tevékenység van, mint ez is.

Viszont ennél egy picit többről lett volna itt szó. Talán fuss neki még egyszer.

Somogyi László
Wednesday, February 20, 2013 4:10:12 PM

[nmosoly]

Másrészt el lehet hülyéskedni a témán, de nem tudom, hogy észreveszitek-e hogy a fórumozók közül itt egészen biztosan van asszisztensnő, vajon nem sértő, lenéző, megalázó ez rájuk nézve?

Ha pedig komolyan veszitek a dolgot, akkor gondoljátok végig, hogy az OEP felé a jelentések határidejéért és tartalmáért ti vagytok felelősek. Ha elmaradásért az OEP számonkérni, netán büntetni akarna, nem az asszisztenciát venné célba, hanem a ti bankszámlátokat. Azután lehet okoskodni és az asszisztenciával megfizettetni vagy kirúgni vagy extrém esetben pereskedni vele.

dr.Kovács József
Wednesday, February 20, 2013 4:58:09 PM

[nmosoly]

Másrészt el lehet hülyéskedni a témán, de nem tudom, hogy észreveszitek-e hogy a fórumozók közül itt egészen biztosan van asszisztensnő, vajon nem sértő, lenéző, megalázó ez rájuk nézve?

Ha pedig komolyan veszitek a dolgot, akkor gondoljátok végig, hogy az OEP felé a jelentések határidejéért és tartalmáért ti vagytok felelősek. Ha elmaradásért az OEP számonkérni, netán büntetni akarna, nem az asszisztenciát venné célba, hanem a ti bankszámlátokat. Azután lehet okoskodni és az asszisztenciával megfizettetni vagy kirúgni vagy extrém esetben pereskedni vele.

Ki bántotta az asszisztenciát ? Szerintem pont az sértő a számukra, hogy nem feltételezzük róluk, miszerint meg tudják jegyezni, hogy hétfő, akkor heti jelentés. Miért kell erre a programnak figyelmeztetnie ? 😳

dr.Kovács József
sbpanka
Thursday, February 21, 2013 8:11:48 AM

A programnak van egy szabályrendszere, amit követnünk kell, és az adatok visszakereshetősége, tárolása szempontjából ettől nem térhetünk el. Ez a szabályrendszer gyakran változik, előfordul, hogy ezek a korábbi verzióktól eltérnek. Ezért van az, hogy az Ellenőrzés gomb megnyomása után már nem indíthatók más funkciók, ezt részletezte kollégám is az eredeti hozzászólásban. Az Ellenőrzés gomb előtt célszerű egy lekérdezést indítani (korábbi ellátások, receptek, beutalások, stb.), illetve a táppénzes ablakban a Lista segítségével a korábbi táppénzes előzményeket kilistázni. Ezután már minden olyan adat rendelkezésükre áll, amire az ellenőrző főorvos kíváncsi lehet.

Nem áll mindig rendelkezésre, mert abban a pici ablakban nem tudok görgetni a korábbi megjelenése, és a korábban felvitt esetlegesen több ambulánslapok között, erre a program lehetőséget már nem ad. Aki 30 napon túli ( esetleg több hónapja van TP állományban pl petyhüdt tetraplégiával és rengeteg kezelsése, 5-6 zárója van, azt pl nem tudom abba az ablakba megmutatni. Ha meg minden betegről aki 30 napon túli lekérdezést nyimtatok, a doktornőnek fog kihullani a haja... [bizonyt]

sbpanka
Thursday, February 21, 2013 8:24:23 AM

[nmosoly]

Én asszisztens nő vagyok, és kimondottan sz@rul esett konkrétan, de lehet csak az én lelkem ilyen ibolyacsokor.

Vannak dolgok, igen, amikre képesek vagyunk, és vannak dolgok, amiket meg kell csinálunnk, pedig nem is a feladataink közé tartoznának...

Nem arról van szó, hogy lusták vagyunk, de emberek (jééé) és mivel ha csak 50 beteget látunk el, az már egy light-os nap, gyakran szimultán megnyitva 2-3-4 beteg lapja gyakran egyszerre állnak mögöttem ketten hárman a kérésekkel, panaszokkal, a nap végén az ember lányának néha füstöl az agya, és sajnos a betegek se könnyítik meg "kedvességükkel" az ember lánya napját. Ilyenkor az ember néha elfelejt dolgokat... Vessen rám követ az, aki még sose felejtett el semmit.

A program ezek szerint képes lenne rá, hogy figelmeztessen, vagy könnyítsen bizonyos munkafolyamatokat - a minisztériumi rendeletek erről-arról úgy is cdsak a többlet munkát és a nehézségeket hozzák, nem a könnyítést. Ha csak pár kattintással lenne könnyebb a napi rutin (gondolok itt PL arra hogy megjegyezhesse a BNO-k hoz az ellátási okokat, akkor ezzel nem, vagy csak sokkal kevesebbet kéne foglalkozni, és lehet 50 helyett 70-80 beteg után azt mondani, "Igen, ez egy frankó, laza nap volt." (mert pl többszáz kattintásal kevesebbet kellett időthúzni, jobban meg tudtuk pörgetni a rendelést)

Elnézést a kirohanásért, komyolan.

Minenkinek szép napot!

Egy Panka nevű sszisztens aki képes dolgokra

misidoki
Thursday, February 21, 2013 9:03:38 AM
Csak hozzászólok én is! Igen,nem kellene min dent túlbonyolítani,igenis minden asszisztensnő,aki évek óta dolgozik mellettünk, tudja,hogy mikor kell a jelentéseket elküldeni-vagy fejből,vagy a naptárából,vazze.Amelyik meg nem tudja,az nem alkalmas rá!

Akinek nem inge,ne vegye magára!

Varga Sándor
Thursday, February 21, 2013 9:18:41 AM

Én asszisztens nő vagyok, és kimondottan sz@rul esett konkrétan, de lehet csak az én lelkem ilyen ibolyacsokor.

Vannak dolgok, igen, amikre képesek vagyunk, és vannak dolgok, amiket meg kell csinálunnk, pedig nem is a feladataink közé tartoznának...

Nem arról van szó, hogy lusták vagyunk, de emberek (jééé) és mivel ha csak 50 beteget látunk el, az már egy light-os nap, gyakran szimultán megnyitva 2-3-4 beteg lapja gyakran egyszerre állnak mögöttem ketten hárman a kérésekkel, panaszokkal, a nap végén az ember lányának néha füstöl az agya, és sajnos a betegek se könnyítik meg "kedvességükkel" az ember lánya napját. Ilyenkor az ember néha elfelejt dolgokat... Vessen rám követ az, aki még sose felejtett el semmit.

A program ezek szerint képes lenne rá, hogy figelmeztessen, vagy könnyítsen bizonyos munkafolyamatokat - a minisztériumi rendeletek erről-arról úgy is cdsak a többlet munkát és a nehézségeket hozzák, nem a könnyítést. Ha csak pár kattintással lenne könnyebb a napi rutin (gondolok itt PL arra hogy megjegyezhesse a BNO-k hoz az ellátási okokat, akkor ezzel nem, vagy csak sokkal kevesebbet kéne foglalkozni, és lehet 50 helyett 70-80 beteg után azt mondani, "Igen, ez egy frankó, laza nap volt." (mert pl többszáz kattintásal kevesebbet kellett időthúzni, jobban meg tudtuk pörgetni a rendelést)

Elnézést a kirohanásért, komyolan.

Minenkinek szép napot!

Egy Panka nevű sszisztens aki képes dolgokra

Sok mindent meg lehet oldani, mi próbáljuk mindig azt szem előtt tartani, hogy a megoldás jó, használható legyen. Ennél a figyelmeztetésnél több dolgot is meg kellene oldanunk, mert tapasztalataink szerint a jelentések beküldésénél több féle használat jellemző. Van aki a teljes eJelentés folyamatot a visual Ixdokin belül csinálja végig, tehát a beküldést, az érvényesítést és a csatolmányok megtekintését is. Van aki csak a beküldést csinálja meg a programból, és az érvényesítést már nem, pedig a jelentés leadása ezzel lesz végleges, ha nem érvényesítenek, úgy olyan, mintha le sem adták volna a jelentést. És vannak azok, akik csak elkészítik a jelentést, de már a beküldést sem a progrmon keresztül végzik. Ha csak a beküldést nézzük úgy azok számára jeleníthetünk meg téves üzenetet, akik nem a programon keresztül érvényesítenek. Ennek elmaradásával mi beküldötnek tekinthetünk jelentést, ami valójában nem az. Ha az érvényesítést is nézzük, akkor pont fordított a hibalehetőség, nem tekintjük beküldöttnek azt, aminek az érvényesítése megtörtént a programon kívül, így fölöslegesen figyelmeztetünk. Egyik sem tökéletes megoldás, de mindkettő kivitelezhető. A kérdés melyik módszert használják többen, azt érdemes megvalósítani. Az sem mindegy, mikor figyelmeztet a program, Aki csak kedden (szerdán) adja le a jelentést, annak addig minden program induláskor jönne az üzenet, ez nem tudom mennyire zavaró, hányszor emlegetnének minket miatta [mosoly]

Addig, amíg a fórumozók eldöntik melyik megoldás a jobb, az asztali naptár mellett (helyett) tudjuk javasolni a program naptárát. Ebben a rendelési időpontok mellett lehetőség van bármelyik napra (amikor a jelentés leadása esedékes, hétfő, kedd, szerda stb.) időpont megjelölés nélkül felvenni figyelmeztetést. Ilyenkor nem pacienst kell választani hozzá, csak beírni a bejegyzés rovatba az emlékeztető szöveget, pl. jelentés leadás, bekapcsolni a figyelmeztetést, és a beállított napon jelez a program.

UserPostedImage

Varga Sándor
csgyula
Thursday, February 21, 2013 9:29:10 AM

Nem áll mindig rendelkezésre, mert abban a pici ablakban nem tudok görgetni a korábbi megjelenése, és a korábban felvitt esetlegesen több ambulánslapok között, erre a program lehetőséget már nem ad. Aki 30 napon túli ( esetleg több hónapja van TP állományban pl petyhüdt tetraplégiával és rengeteg kezelsése, 5-6 zárója van, azt pl nem tudom abba az ablakba megmutatni. Ha meg minden betegről aki 30 napon túli lekérdezést nyimtatok, a doktornőnek fog kihullani a haja... [bizonyt]

A lekérdezés ablak méretezhető és beállítható a lekérdezni kívánt ellátások és azok mennyisége. A lekérdezés ablak méretét úgy tudja állítani, hogy megfogja az ablak keretét az egérrel és lenyomott egér gomb mellett a megfelelő méretre húzza. A lekérdezés indításakor megjelenik egy szövegtulajdonságok feliratú ikonsor ahol az első ikonra (alapbeállítások) való kattintással a jobb alsó sarokban található spec nyomógomb megnyomása után a felső ablakban kitudja választani azokat az adatokat amiket a lekérdezés gomb megnyomása után látni szeretne. Automatikusan bejelölt esetszámnál pedig beállítható, hogy az utolsó hány esetet kérdezze le a program. Az OK gomb megnyomásával tudja tárolni az új beállításokat, amit természetesen a program eltárol és a következő lekérdezés indításakor az új beállításokkal és mérettel jelenik meg a lekérdezés ablak. Természetesen a lekérdezés elindítása után is lehet még módosítani a lekérdezni kívánt ellátásokon (receptek, ellátások stb.) ami a képernyő bal alsó részén található megtekint gombbal frissíthető.

sbpanka
Thursday, February 21, 2013 9:54:24 AM
Originally Posted by: csgyula 

A lekérdezés ablak méretezhető és beállítható a lekérdezni kívánt ellátások és azok mennyisége. A lekérdezés ablak méretét úgy tudja állítani, hogy megfogja az ablak keretét az egérrel és lenyomott egér gomb mellett a megfelelő méretre húzza. A lekérdezés indításakor megjelenik egy szövegtulajdonságok feliratú ikonsor ahol az első ikonra (alapbeállítások) való kattintással a jobb alsó sarokban található spec nyomógomb megnyomása után a felső ablakban kitudja választani azokat az adatokat amiket a lekérdezés gomb megnyomása után látni szeretne. Automatikusan bejelölt esetszámnál pedig beállítható, hogy az utolsó hány esetet kérdezze le a program. Az OK gomb megnyomásával tudja tárolni az új beállításokat, amit természetesen a program eltárol és a következő lekérdezés indításakor az új beállításokkal és mérettel jelenik meg a lekérdezés ablak. Természetesen a lekérdezés elindítása után is lehet még módosítani a lekérdezni kívánt ellátásokon (receptek, ellátások stb.) ami a képernyő bal alsó részén található megtekint gombbal frissíthető.

:) tudom, használom is :)) De az ellenőrzéskoed nekünk egfelelő számú megjelenés lekérdezése már eleve nem fér el csak görgetés esetén, amit ellenőrzés megynyitása után már nem enged... na mind1, majd kitalálok valamit. Azért köszönöm! 🙂

dr.Kovács József
Thursday, February 21, 2013 10:28:37 AM
Originally Posted by: vargas 

Addig, amíg a fórumozók eldöntik melyik megoldás a jobb, az asztali naptár mellett (helyett) tudjuk javasolni a program naptárát. Ebben a rendelési időpontok mellett lehetőség van bármelyik napra (amikor a jelentés leadása esedékes, hétfő, kedd, szerda stb.) időpont megjelölés nélkül felvenni figyelmeztetést. Ilyenkor nem pacienst kell választani hozzá, csak beírni a bejegyzés rovatba az emlékeztető szöveget, pl. jelentés leadás, bekapcsolni a figyelmeztetést, és a beállított napon jelez a program.

A javaslat nagyon jó, köszönjük. És ugye már benne van a programban....[nagyonok]

De, nem azért, hogy az enyém legyen az utolsó szó. [elpirul]

A program figyelmeztetését bezárva, mert amikor megjelenik éppen nem tudok heti jelentést készíteni, ugyanúgy elfelejtődik, mint az asztali naptár, stb. Senkit nem akartunk megbántani. Én pontosan jól tudom, hogy az asszisztensek sokkal jobban kezelik a programot, mint a doktorok (tisztelet a kivételnek). Arra próbáltam rámutatni, hogy ne kérjünk a programozóktól olyan dolgokat, amelyek látszólag, nekünk földi halandóknak egyszerűek, de az informatikai, programozói megoldásuk bonyolult és ráadásul, mint Varga Sándor hozzászólásában olvasható volt nem is mindenkinek megfelelő. Azonkívül minél bonyolultabb az informatikai megoldás, annál több hibalehetőséget hordoz magában.

Részemről a témát lezártnak tekintem. 😶

dr.Kovács József
gombaycsongor
Thursday, February 21, 2013 11:26:25 AM

[nmosoly]

Miért is borultál ki?

Mert ez a primitíven egyszertű adminisztratív feladat (a köszönhetően többek közta a visualIxnek) valóban az asszisztenső munkaköri feladata? Mi abban a [i]a sértő, lenéző, megalázó [/i, hogy képes rá? Mert az enyém igen, ha nem lenne az, már nem lenne alkalmazottam sem. Ugyanis nem társalkodónőnek, hanem munkatársam vettem fel. Igaz, hogy be is tanítottam a teendőire, tudja a teendőit és a határait is.

Ha viszont komolyan gondolod az utolsó sort, akkor mindent magadnak kell csinálnod! Asszisztenciára sem lesz szükséged, körzeti ápolóra is csak azért, mert anélkül nem kapsz működési engedélyt.

Rossz napod lehetett. Sem téged, sem asszisztenciádat nem érte bántódás.

sbpanka
Thursday, February 21, 2013 11:36:23 AM

[nmosoly]

Miért is borultál ki?

Mert ez a primitíven egyszertű adminisztratív feladat (a köszönhetően többek közta a visualIxnek) valóban az asszisztenső munkaköri feladata? Mi abban a [i]a sértő, lenéző, megalázó [/i, hogy képes rá? Mert az enyém igen, ha nem lenne az, már nem lenne alkalmazottam sem. Ugyanis nem társalkodónőnek, hanem munkatársam vettem fel. Igaz, hogy be is tanítottam a teendőire, tudja a teendőit és a határait is.

Ha viszont komolyan gondolod az utolsó sort, akkor mindent magadnak kell csinálnod! Asszisztenciára sem lesz szükséged, körzeti ápolóra is csak azért, mert anélkül nem kapsz működési engedélyt.

Rossz napod lehetett. Sem téged, sem asszisztenciádat nem érte bántódás.

Szerintem a stílussal volt a gond... vagy mert írásban beszélgetünk és a metakommunikáció hiánya. Én értettem, mi volt a visszaszólás mögött... Ennyi.

Similar Topics
Users browsing this topic