dr.Kovács József
Thursday, May 2, 2013 9:48:46 PM
Originally Posted by: Casus 

Originally Posted by: dr.Kovács József 

Originally Posted by: Casus 

Az őrületbe tudjuk kergetni a betegeket (meg magunkat is)[sir] azzal, ha átírjuk a kiválthatósági dátumot úgy, hogy az ellátottság marad. Ilyenkor érdeklődve kérdezi a beteg, hogy pl a 30 szemes gyógyszerrel miért van -mondjuk- 68 napra ellátva. Néha elég nehéz ezt megmagyarázni.....[szomoru]

Tudom, hogy az OEP szerint nem lehet csak a napok számát odaírni, de nem lehetne ezt valahogy "kicselezni" és mégis feltüntetni dátumként??????[zavar]

Miért kell a kiválthatósági dátumot megváltoztatni, ráadásul úgy, hogy az ellátva időszak vége megmarad? [zavar]

Mert ha több receptet visz a beteg, gyakran előfordul, hogy többször kell elmennie a patikába, mert nem adják ki egyszerre a gyógyszereit. Ez egy nehezebben mozgó betegnél elég bosszantó lehet.

Ha jól értem, akkor a beteg, pl. ha három hónapra kap gyógyszert, kap három receptet, amelyen a kiválthatósági dátum ugyanaz és az ellátva napok száma is?

dr.Kovács József
piedl
Friday, May 3, 2013 9:20:21 AM
Na még mindig a nyomtato témárol,megcsináltam,nem léptem bele a a nyomtato beállitásba,ahol a müveletet elvégeztem,ott a nyomtato nyomtatott, a társ községben pedig hiba üzenettel kilépett azonnal,söt ahogy most visszajöttem helyben is kilép

Kharon
Friday, May 3, 2013 9:24:26 AM
Originally Posted by: piedl 

Na még mindig a nyomtato témárol,megcsináltam,nem léptem bele a a nyomtato beállitásba,ahol a müveletet elvégeztem,ott a nyomtato nyomtatott, a társ községben pedig hiba üzenettel kilépett azonnal,söt ahogy most visszajöttem helyben is kilép

A pontos hibameghatározáshoz szükség lenne a hiba pontos szövegére. Nem mindegy, hogy a formátummal van-e gond, vagy a nyomtató egyéb beállításai (pl. margó) akadályozzák a nyomtatást.

Nagyon szívesen segítünk táveléréssel is, ehhez a 06-1-214-5063 telefonon időpontot tud egyeztetni.

raczpeter
Friday, May 3, 2013 9:54:50 AM
Tisztelt Infomix!

Inzulinok felírásakor be lehetne-e állítani napi adagolást is? Ha a megjegyzésbe írom be az adagolást, akkor az érvényességi (felírhatósági) idő kiszámításakor nem veszi figyelembe, az adagolás beírásakor pedig csak pl a "napi 3x10 E" adható meg, miközben 14-4-12 E a napi adagolási séma. Utólag mindig kézzel javítom a receptet, hogy a napi adagolás és a gépben levő érvényesség is jó legyen.

dr.Kovács József
Friday, May 3, 2013 10:03:28 AM
Originally Posted by: raczpeter 

Tisztelt Infomix!

Inzulinok felírásakor be lehetne-e állítani napi adagolást is? Ha a megjegyzésbe írom be az adagolást, akkor az érvényességi (felírhatósági) idő kiszámításakor nem veszi figyelembe, az adagolás beírásakor pedig csak pl a "napi 3x10 E" adható meg, miközben 14-4-12 E a napi adagolási séma. Utólag mindig kézzel javítom a receptet, hogy a napi adagolás és a gépben levő érvényesség is jó legyen.

A részletes napi adagolás megadható, ha a "Dos." mezőn (amikor rózsaszínű) jobb egérgombbal kattint. Ekkor felnyílik a részletes napi adagolás beírásának lehetősége. Itt az insulin napi 4x-i adagja is beírható és a program ez alapján kiszámolja a dátumokat is.

dr.Kovács József
Kharon
Friday, May 3, 2013 10:06:13 AM

Originally Posted by: raczpeter 

Tisztelt Infomix!

A részletes napi adagolás megadható, ha a "Dos." mezőn (amikor rózsaszínű) jobb egérgombbal kattint. Ekkor felnyílik a részletes napi adagolás beírásának lehetősége. Itt az insulin napi 4x-i adagja is beírható és a program ez alapján kiszámolja a dátumokat is.

Köszönöm, én is épp ezt írtam volna. Képet is mellékelek:

34

Click to View Image

Somogyi László
Tuesday, May 7, 2013 6:35:04 PM
Originally Posted by: Somogyi László 

Egy ideje, talán egy-két hónapja jelentkező probléma, de nekem csak a napokban szóltak, ma pedig láttam is.

Infomix fórum üzenet, jön a kis ablakocska, hogy új fórum üzenet van.

Ebben a pillanatban piros táblás hibaüzenet ugrik középre és a programból csak kilépni lehet.

Illetve hogyan lehetne kikapcsolni ezt a felbukkanó ablakot?

Még egyszer megkérdezném: Hogyan lehet a felbukkanó új fórum üzenetről szóló értesítést kikapcsolni?

Kharon
Wednesday, May 8, 2013 8:36:36 AM
Originally Posted by: Somogyi László 

Egy ideje, talán egy-két hónapja jelentkező probléma, de nekem csak a napokban szóltak, ma pedig láttam is.

Infomix fórum üzenet, jön a kis ablakocska, hogy új fórum üzenet van.

Ebben a pillanatban piros táblás hibaüzenet ugrik középre és a programból csak kilépni lehet.

Bevallom őszintén: nincs felírva a hibaüzi. Legközelebb felírjuk.

Mégis, első blikkre mi lehet a gond?

Illetve hogyan lehetne kikapcsolni ezt a felbukkanó ablakot?

Alapbeállítások között Ixdoki fórum alapképernyőn beállítás ki van kapcsolva.

Frissítést nem keres, a frissítés mindig manuálisan történik.

Más erre utaló beállítást hirtelen nem látok.

Tűzfal van.

A vfpmessage.exe jelenleg tiltva van a tűzfal programban, már régóta, mikor még nem volt ilyen gond. Gondolom akkor nem ez "hozza be" a felbukkanó értesítést.

Tűzfalon kellene nyitni vagy zárni még valamit?

Hálózati, tűzfal vagy egyéb probléma?

Mit nézzek meg?

A vfpalert.exe és a vfpmessage.exe nyugodtan hozzáadható a kivételekhez, nem kell blokkolni. Valószínűleg ezek miatt jön fel hibaüzenet. A felbukkanó üzenet új fórumüzenet esetén nem kapcsolható ki.

Rittling Ferenc
Thursday, May 9, 2013 3:14:28 PM
Az új NRSZH beutalók esetében hol lehet kitölteni a fogyatékosság jellegét, illetve, hogy milyen funkciók

ellátására képtelen a beteg?Ilyen kitöltési lehetőséget most nem találok, de a nyomtatási képen szerepel.

Thursday, May 9, 2013 3:24:00 PM
Originally Posted by: Rittling Ferenc 

Az új NRSZH beutalók esetében hol lehet kitölteni a fogyatékosság jellegét, illetve, hogy milyen funkciók

ellátására képtelen a beteg?Ilyen kitöltési lehetőséget most nem találok, de a nyomtatási képen szerepel.

Az uj NRSZH beutalónál a fogyatékossági támogatás-t kell bejelölni és akkor megnyílik a fogyatékosság jellege kitölthetőség.

Rittling Ferenc
Thursday, May 9, 2013 3:34:55 PM
Originally Posted by: dr. Szathmáry Zoltán 

Az uj NRSZH beutalónál a fogyatékossági támogatás-t kell bejelölni és akkor megnyílik a fogyatékosság jellege kitölthetőség.

Köszönöm.

A jelölő gombot "bekapcsoltam", de alatta a Fogyatékossági támogatás IV-re nem kattintottam.

Így már működik.

FMilan
Thursday, May 9, 2013 4:18:18 PM

Köszönjük a segítséget.

Friday, May 10, 2013 8:05:27 AM
A fórum óráját át kellene állítani. 1 órával kevesebbet mutat. (csak szépséghiba).
palenkascs
Friday, May 10, 2013 8:09:54 AM

A fórum óráját át kellene állítani. 1 órával kevesebbet mutat. (csak szépséghiba).

Teljesen jogos a kérés, köszönjük az észrevételt!

Én is, látva az Ön üzenetét, pontosabban annak idejét, észrevettem, hogy valami nem stimmel 🙂

Varga Sándor
Friday, May 10, 2013 8:20:04 AM
Originally Posted by: palenkascs 

Én is, látva az Ön üzenetét, pontosabban annak idejét, észrevettem, hogy valami nem stimmel :)

A fórum minden regisztrált felhasználónál, az általa megadott időzóna szerint mutatja az időt, tehát mindenkinél azt, amit megad. A beállításhoz be kell lépni a saját profil karbantartásába, azon belül a profil szerkesztése részbe:

UserPostedImage

Majd itt az időzóna részben meg kell adni, melyik időzónában tartózkodik a felhasználó. Az automatikus téli/nyári időátállítás is bekapcsolható.

UserPostedImage

Varga Sándor
Friday, May 10, 2013 8:41:08 AM
Originally Posted by: vargas 

Originally Posted by: palenkascs 

Én is, látva az Ön üzenetét, pontosabban annak idejét, észrevettem, hogy valami nem stimmel :)

A fórum minden regisztrált felhasználónál, az általa megadott időzóna szerint mutatja az időt, tehát mindenkinél azt, amit megad. A beállításhoz be kell lépni a saját profil karbantartásába, azon belül a profil szerkesztése részbe:

UserPostedImage

Majd itt az időzóna részben meg kell adni, melyik időzónában tartózkodik a felhasználó. Az automatikus téli/nyári időátállítás is bekapcsolható.

UserPostedImage

Köszönöm, most már helyes az időpont.

TomposG
Monday, May 13, 2013 10:42:46 AM
Az utolsó verzióváltásban olyan, felhasználói kérésre végre hajtott változás volt ami nekem nagyon nem szimpatikus. Amennyiben a lekérdezésben nézek meg leletet függetlenül attól, hogy akár csak egyet is néztem meg a következő belépéskor minden lelet (!) átáll ellenőrzötté. Ez jogilag egy teljesen új helyzetet teremt, mert lehet, hogy az általam amúgy meg sem nézett, de ellenőrzötté átállt leletek között olyan is van aminek utána kellene menni, értesíteni kellene a beteget, tovább kellene küldeni stb. Ebben az esetben nem mondhatom, hogy nem láttam, nem volt róla tudomásom mert a program úgy rögzíti mintha láttam volna!! Én eddig csak azokat a leleteket rögzítettem megtekintettként amit elhozott a beteg!!

Ebben a formában ez nekem nagyon, nagyon nagyon nagyon nem tetszik!!!!!!!!!!!!!!!!!

Tompos G.

hosi
  • hosi
  • Veterán (Szint 20 - Max) Topic Starter
Monday, May 13, 2013 11:00:19 AM
Originally Posted by: TomposG 

Az utolsó verzióváltásban olyan, felhasználói kérésre végre hajtott változás volt ami nekem nagyon nem szimpatikus. Amennyiben a lekérdezésben nézek meg leletet függetlenül attól, hogy akár csak egyet is néztem meg a következő belépéskor minden lelet (!) átáll ellenőrzötté. Ez jogilag egy teljesen új helyzetet teremt, mert lehet, hogy az általam amúgy meg sem nézett, de ellenőrzötté átállt leletek között olyan is van aminek utána kellene menni, értesíteni kellene a beteget, tovább kellene küldeni stb. Ebben az esetben nem mondhatom, hogy nem láttam, nem volt róla tudomásom mert a program úgy rögzíti mintha láttam volna!! Én eddig csak azokat a leleteket rögzítettem megtekintettként amit elhozott a beteg!!

Ebben a formában ez nekem nagyon, nagyon nagyon nagyon nem tetszik!!!!!!!!!!!!!!!!!

Tompos G.

Az megoldható, hogy a Lekérdezésben ez egy külön beállítás legyen, tehát alapesetben nem lesz ellenőrzött a lelet, csak ha valaki ezt beállítja.

Hostyánszki László
misidoki
Monday, May 13, 2013 11:09:17 AM
Akkor oldjuk meg!
hosi
  • hosi
  • Veterán (Szint 20 - Max) Topic Starter
Monday, May 13, 2013 11:10:26 AM
A következő verzió frissítésben benne lesz
Hostyánszki László
TomposG
Monday, May 13, 2013 11:55:56 AM
Köszönöm!!!!!
Ilona
  • Ilona
  • Veterán (Szint 20 - Max)
Monday, May 13, 2013 1:32:44 PM
Beutaló- "vizsgálat" mezőbe amit beírok, az nem nyomtatódik a beutalóra.
Kharon
Monday, May 13, 2013 2:37:26 PM
Originally Posted by: Ilona 

Beutaló- "vizsgálat" mezőbe amit beírok, az nem nyomtatódik a beutalóra.

Milyen beutalóformátumot használ? Alap infomIxes formátumok esetén (pl.: beutaló szakrendelésre, beutaló szakrendelésre (a5)) szerepel a Vizsgálatok mező a beutaló formulán és rányomtatja a program a beutalóra annak tartalmát.

Ha saját szerkesztett formátumot használ, akkor meg kellene nézni, hogy a Vizsgálatok mező szerepel-e ezen. Ezt a Karbantartás / Tervező formátumok / Beutaló formátumok karbantartása menüpontban tudja megtenni az éppen használt formátum betöltéséével. Ha nem szerepel, akkor rá kell tenni a Vizsgálatok mezőt és úgy elmenteni, majd kiválasztani a Beutalás menüpontban.

Ha ezzel kapcsolatban további segítségre lenne szüksége, akkor telefonon vagy táveléréssel nagyon szívesen segítünk!

dr.Kovács József
Monday, May 13, 2013 3:35:00 PM
Originally Posted by: hosi 

Tompos G.

Az megoldható, hogy a Lekérdezésben ez egy külön beállítás legyen, tehát alapesetben nem lesz ellenőrzött a lelet, csak ha valaki ezt beállítja.

Szerintem az lehet a probléma, hogy azok a leletek is átállítódnak ellenőrzötté, amelyeket nem néztünk meg és másik beteghez tartoznak. Ha a lekérdezésben megnézem egy beteg kommunikáción keresztül érkezett, de addig nem ellenőrzött (nem megtekintett) leletét, az nyugodtan átállítódhat ellenőrzötté. De csak az az egy!

dr.Kovács József
dr.Kovács József
Monday, May 13, 2013 3:59:34 PM

Tompos G.

Szerintem az lehet a probléma, hogy azok a leletek is átállítódnak ellenőrzötté, amelyeket nem néztünk meg és másik beteghez tartoznak. Ha a lekérdezésben megnézem egy beteg kommunikáción keresztül érkezett, de addig nem ellenőrzött (nem megtekintett) leletét, az nyugodtan átállítódhat ellenőrzötté. De csak az az egy!

Most érkeztettem be leleteket és mindíg csak az állítódik át ellenőrzötté, amelyiket megtekintem a lekérdezésben (legalábbis nálam), bár most nem volt olyan eset, hogy egy beteghez több különféle lelet tartozott volna.

Inkább az a probléma, ha nem a jobb alsó sarokban lévő piros lelet ikonra kattintva nézem át a beérkezett leleteket, hanem a lekérdezéssel állítom át a statusukat ellenőrzötté és elfogy a beérkezett lelet, nem tűnik el a jobb alsó sarokból a piros lelet ikon. Sőt, ha rákattintok hibaüzenet jelenik meg: "0 is not an object." Gondolom azt jelzi, hogy üres a tároló.

dr.Kovács József
Kharon
Monday, May 13, 2013 4:32:19 PM

Tompos G.

Most érkeztettem be leleteket és mindíg csak az állítódik át ellenőrzötté, amelyiket megtekintem a lekérdezésben (legalábbis nálam), bár most nem volt olyan eset, hogy egy beteghez több különféle lelet tartozott volna.

Inkább az a probléma, ha nem a jobb alsó sarokban lévő piros lelet ikonra kattintva nézem át a beérkezett leleteket, hanem a lekérdezéssel állítom át a statusukat ellenőrzötté és elfogy a beérkezett lelet, nem tűnik el a jobb alsó sarokból a piros lelet ikon. Sőt, ha rákattintok hibaüzenet jelenik meg: "0 is not an object." Gondolom azt jelzi, hogy üres a tároló.

A Fejlesztő kollégák megnézik a program működésének ezen részét és megteszik a szükséges módosításokat. Köszönjük az észrevételeket!

Monday, May 13, 2013 5:07:38 PM
Rosszul párosított laboradatot nem tudok módosítani. Miként lehetséges?
Varga Sándor
Tuesday, May 14, 2013 9:17:28 AM

Rosszul párosított laboradatot nem tudok módosítani. Miként lehetséges?

A kommunikáció - Komm.vizsg.megfeleltetés menüpontba kell belépni.

Ott a tévesen párosított vizsgálatot meg kell keresni, és a töröl gombbal ki lehet venni ezt a vizsgálatot az összerendeltek közül.

UserPostedImage

Amikor legközelebb érkezik egy olyan lelet, amin ez a vizsgálat szerepel, akkor lehet újra társítani a megfelelő vizsgálattal.

Varga Sándor
Tuesday, May 14, 2013 9:28:28 AM
Köszönöm. Nem akartam törölni, de akkor e megoldást teszem.
Ilona
  • Ilona
  • Veterán (Szint 20 - Max)
Wednesday, May 15, 2013 2:25:11 PM
Oxycontin - ellenőrzött szer. Onkológus szerint nem kell javaslat. Gyógyszerész szerint kell javaslat. A prg.-ban leírás szerint : Háziorvos megkötés nélkül javaslatra írhat. [bizonyt]
Similar Topics
Users browsing this topic