Kharon
Wednesday, July 17, 2013 9:43:33 AM
Originally Posted by: drbeata 

Elnézést azt elfelejtettem írni az előbb, hogy a pipa ott van!

Köszönettel Oláh Szilvi

Lehet böngésző beállítás vagy egyéb probléma, egy táveléréssel tudnánk nagyon szívesen segíteni, hogy kiderüljön mi a gond. A központi számainkon tud egyeztetni időpontot.

drbeata
Wednesday, July 17, 2013 10:02:36 AM
Köszönöm a választ, még annyi kérdésem volna, hogy a magisztrális készítményeknél lehetséges-e az, hogy a közgyógy beállítás automatikus legyen ?

Köszönettel Oláh Szilvi

Kharon
Wednesday, July 17, 2013 10:18:41 AM

Köszönöm a választ, még annyi kérdésem volna, hogy a magisztrális készítményeknél lehetséges-e az, hogy a közgyógy beállítás automatikus legyen ?

Köszönettel Oláh Szilvi

Igen, lehetséges. Be lehet állítani a Karbantartás / Ggyszerek - Laborvizsgálatok / Magistralis receptek karb. menüpontban. Itt a Lista fülön válasszuk ki azt a készítmény, amelyet mindig Közgyógy jogcímen szeretnénk felírni, majd kattintsunk az Adatok fülre, ahol a Jogcím mezőben kiválasztható a Közgyógy.

Ha be van állítva, akkor a Receptíráskor a program automatikusan a Közgyógy jogcímet jelöli be. Amennyiben a páciens nem közgyógy ellátott, akkor egy figyelmeztetés jelenik meg a képernyőn, hogy az új jogcím Általános lesz.

drbeata
Thursday, July 18, 2013 12:45:44 PM
Tisztelt KollégáK !

Gyakran találkozom olyan szakorvosi javaslattal Thiogammára, amit korlátlan időre állítanak ki, a gép szerint

jogszabályilag csak 1 évre adható, melyik a valós?

Köszönettel Oláh Szilvi ( asszisztens)

K Bálint
Thursday, July 18, 2013 1:27:57 PM

Tisztelt KollégáK !

Gyakran találkozom olyan szakorvosi javaslattal Thiogammára, amit korlátlan időre állítanak ki, a gép szerint

jogszabályilag csak 1 évre adható, melyik a valós?

Köszönettel Oláh Szilvi ( asszisztens)

Köszönjük, hogy észrevételével megkeresett minket én a interneten a következőt találtam az OEP honlapján:

40

Click to View Image

peszt73
Friday, July 19, 2013 12:25:12 PM
Helló, 2 problémám van, amiben segítséget szeretnék kérni. Valami hiba folytán nálunk a beutalás NRSZH-hoz nem jól működik (szürkék a gombok), nem enged felvenni és beírni semmit, és a IV-dik oldal egyáltalán nem látható a fogyatékossági támogatási kérelmeknél. A másik nehézségem: van két szocotthon is a körzetünkben , megoldható lenne-e, hogy a betegeik laboreredményeit külön le lehessen válogatni és elküldeni e-mailben, mert így csak az egész anyagával együtt tudom elküldeni. Köszönöm a segítséget!
dr.mile.gyula@gmail.com
Friday, July 19, 2013 12:30:52 PM
Originally Posted by: peszt73 

Helló, 2 problémám van, amiben segítséget szeretnék kérni. Valami hiba folytán nálunk a beutalás NRSZH-hoz nem jól működik (szürkék a gombok), nem enged felvenni és beírni semmit, és a IV-dik oldal egyáltalán nem látható a fogyatékossági támogatási kérelmeknél. A másik nehézségem: van két szocotthon is a körzetünkben , megoldható lenne-e, hogy a betegeik laboreredményeit külön le lehessen válogatni és elküldeni e-mailben, mert így csak az egész anyagával együtt tudom elküldeni. Köszönöm a segítséget!

Az NRSZH beutalóval kapcsolatosan : a felső részen Van kettő bepipálandó lehetőség aszerint, hogy melyikre van szükség. Ez a rendeleti változások miatt változott így meg. A pipák megfelelő alkalmazásával szerintem megoldódik a felvetett probléma. "Fogyatékossági támogatás" bepipálva, látszik a lV. oldal .

szviktor
Friday, July 19, 2013 12:37:28 PM
Originally Posted by: peszt73 

A Jelzett probléma megoldásához kérem, egyeztessen egy távelérési időpontot a 061/214-5063-as telefonszámon, hogy meg vizsgáljuk, mi okozza a problémát. A leletek tovább osztályozását is e távelérés alatt meg tudnánk nézni.

Üdv: Szabó Viktor
rpetra
  • rpetra
  • Veterán (Szint 20 - Max)
Wednesday, July 24, 2013 10:38:59 AM
Több felhasználónk kérésének eleget téve szeretnénk közkincsé tenni a visual Ixdoki programban használható billentyűkombinációkat.

UserPostedImage

gombaycsongor
Thursday, July 25, 2013 8:12:11 AM
Originally Posted by: rpetra 

Több felhasználónk kérésének eleget téve szeretnénk közkincsé tenni a visual Ixdoki programban használható billentyűkombinációkat.

UserPostedImage

Köszönöm.

Miként másolható (a PrSc-t nem számítva)a lista?

A szöveg bevitelekor van-e olyan billentyű kombináció, mely a felfelé mutató nyílat (emelkedett, nagyobb, stb.) illetőleg az ellenkezőjét eredményezné?

rpetra
  • rpetra
Thursday, July 25, 2013 8:21:13 AM
Originally Posted by: gombaycsongor 

UserPostedImage

Köszönöm.

A szöveg bevitelekor van-e olyan billentyű kombináció, mely a felfelé mutató nyílat (emelkedett, nagyobb, stb.) illetőleg az ellenkezőjét eredményezné?

Ha az megfelel Önnek akkor elküldöm e-mailben a listát és onnan már tudja majd másolni.

A szövegbevitelkor lehetőség van átváltani nagybetűs gépelésre a Caps Lock billentyű megnyomásával. Ekkor mindaddig nagybetűvel gépel amíg a Caps Lock billentyűt újra megnyomásra kerül.

rpetra
  • rpetra
Thursday, July 25, 2013 8:43:42 AM

UserPostedImage

Köszönöm.

Ha az megfelel Önnek akkor elküldöm e-mailben a listát és onnan már tudja majd másolni.

A szövegbevitelkor lehetőség van átváltani nagybetűs gépelésre a Caps Lock billentyű megnyomásával. Ekkor mindaddig nagybetűvel gépel amíg a Caps Lock billentyűt újra megnyomásra kerül.

Lehet, hogy félreértettem a kérdést[elpirul].

Ha a és a karakterek billentyű kombinációjára gondolt akkor ezek a következők:

= ALT + 24 (a numerikus billentyűzeten)

= ALT + 25 (a numerikus billentyűzeten)

Kharon
Thursday, July 25, 2013 8:53:45 AM

UserPostedImage

Köszönöm.

A listát egy billkombvis.jpg néven tudunk elmenteni. Ehhez kattintsunk jobb egérgombbal a képre (a listára), majd válasszuk a Kép mentése más néven... opciót. Ezután a megjelenő ablak segítségével egy tetszőleges helyre menthetjük a listát, amelyet ezután akár ki is nyomtathat.

A felfelé és a lefelé mutató nyilat a programba sajnos nem tudja beilleszteni, mert a szövegmezők betűtípusa Ariel és ebben a betűkészletben nincs felfelé és lefelé mutató nyíl.

Ilona
  • Ilona
Thursday, July 25, 2013 9:01:17 AM
"Vakon", 10 ujjal gépeltem be egy teljes zárójelentést és amikor felnéztem a monitorra, akkor vettem észre, hogy a Caps Lock benyomva maradt, így az egész szöveg nagbetűvel lett beírva. Azt szeretném megtudni, hogy lehet ezt "visszacsinálni" ? Kijelölném a szöveget és milyen bill. kombinációval tudom kisbetűre váltani a begépelt szöveget?

(Eddig még senki nem tudta megmondani, itt próbálok szerencsét.)

[felnez] Köszönöm !

gombaycsongor
Thursday, July 25, 2013 9:02:46 AM

A listát egy billkombvis.jpg néven tudunk elmenteni. Ehhez kattintsunk jobb egérgombbal a képre (a listára), majd válasszuk a Kép mentése más néven... opciót. Ezután a megjelenő ablak segítségével egy tetszőleges helyre menthetjük a listát, amelyet ezután akár ki is nyomtathat.

[felnez] [mindenok]

A felfelé és a lefelé mutató nyilat a programba sajnos nem tudja beilleszteni, mert a szövegmezők betűtípusa Ariel és ebben a betűkészletben nincs felfelé és lefelé mutató nyíl.

:(

Kharon
Thursday, July 25, 2013 9:30:18 AM
Originally Posted by: Ilona 

"Vakon", 10 ujjal gépeltem be egy teljes zárójelentést és amikor felnéztem a monitorra, akkor vettem észre, hogy a Caps Lock benyomva maradt, így az egész szöveg nagbetűvel lett beírva. Azt szeretném megtudni, hogy lehet ezt "visszacsinálni" ? Kijelölném a szöveget és milyen bill. kombinációval tudom kisbetűre váltani a begépelt szöveget?

(Eddig még senki nem tudta megmondani, itt próbálok szerencsét.)

[felnez] Köszönöm !

Ez a szövegszerkesztési funkció jelenleg nem elérhető a programon belül.

Egyébként nincs rá külön billentyű kombináció, szövegszerkesztőkben általában a Formátum / Kisbetű - nagybetű menüpont alatt érhetők el ezek a változtatások.

gombaycsongor
Thursday, July 25, 2013 9:52:38 AM

= ALT + 24 (a numerikus billentyűzeten)

= ALT + 25 (a numerikus billentyűzeten)

Nagyon örülnék, ha a programon belül a bemutatott nyilak jelennének meg. Nálam egy még látható ^

illetve ˇ egy alig észrevehető nyílhegy jelenik meg. [szomoru] Ettől függeteklenül köszönöm.

A CapsLockos dühítő hiba (nálam is) gyakori. Mindig meglepett, hogy a szövegszerkesztők gyártói arra nem gondoltak, hogy a terület kijelölésével és egy inverz kombinációval megfordíthatnák a hibás képet.

Gál Andi
Friday, July 26, 2013 11:00:38 AM
Hogy találom meg a Semmelweis Egyetem III.Belklinika OEP-kódját a betegirányításnál?Eddig megvolt,most eltűnt.
rpetra
  • rpetra
Friday, July 26, 2013 11:14:58 AM
Originally Posted by: Törökbálint 

Hogy találom meg a Semmelweis Egyetem III.Belklinika OEP-kódját a betegirányításnál?Eddig megvolt,most eltűnt.

Jelenleg az intézettörzsben a következő intézetek találhatóak hasonló néven:

UserPostedImage

Zsolticicaja
Monday, July 29, 2013 8:00:50 PM
Nekem az alábbi kérdésem volna: korábban nagyon sűrűn mentettem, volt, h 2 naponta is ugyanarra a pendrive-ra. Most azt tapasztalom, hogy ha mentenék, azt írja ki a gép, hogy a megadott egység nem megfelelő, bármelyik meghajtóra megyek. (vagy lemezt kér)

A pendriveom elvileg üres, nem látok rajta semmit, holott ha belépek, azt írja a tulajdonságoknál, hogy az 1 Gigának több mint a fele foglalt. megpróbáljak másik pendrive-re menteni?

Somogyi László
Monday, July 29, 2013 10:13:35 PM
Originally Posted by: Zsolticicaja 

Nekem az alábbi kérdésem volna: korábban nagyon sűrűn mentettem, volt, h 2 naponta is ugyanarra a pendrive-ra. Most azt tapasztalom, hogy ha mentenék, azt írja ki a gép, hogy a megadott egység nem megfelelő, bármelyik meghajtóra megyek. (vagy lemezt kér)

A pendriveom elvileg üres, nem látok rajta semmit, holott ha belépek, azt írja a tulajdonságoknál, hogy az 1 Gigának több mint a fele foglalt. megpróbáljak másik pendrive-re menteni?

1. Döntsük el, hogy a pendrive még jó-e? Egy akármilyen fájlt a számítógépről át lehet másolni rá? Lehet törölni utána? Ha nem, akkor ennyi. Jöhet a másik adathordozó.

2. Mekkora a menteni kívánt adatmennyiség? Ráférne? Ha képeket is tárol a programban, szkennelt beteg anyagot például, EKG-t, és ez az opció mentésnél be van jelölve, akkor nagyon nagy lehet a mentett állomány, esetleg nem fér rá.

3. Az előzőhöz is kapcsolódik: ha jól olvasom, közvetlenül a pendrive van kijelölve mentésre. Ez nem szerencsés. Ilyenkor átmeneti állományok is keletkezhetnek a pendriveon, és esetleg ezért nem fér el. Persze jóval lassabb is a mentés!

4. ...és még amire most nem gondoltam [bizonyt]

Megoldás: Nálunk így csinálják. Naponta az Intézővel nem a pendrivera mentenek, hanem a számítógép egy másik belső meghajtójára. (de ugyanarra a C-re is lehetne, ha nem lenne másik belső) Majd mentés után másolják a létrejött állományt pendrivera. A pendrive tartalma időnként otthoni gépre átkerül. Ez így jóval biztonságosabb és főleg gyorsabb.

Kharon
Tuesday, July 30, 2013 8:04:17 AM

Ha tényleg 1 GB-os a pendrive és több mint a fele foglalt, és azt írja ki a program, hogy "helyezzen be X lemezt" akkor arra nagy valószínűséggel nem fér rá a mentés. A megnövekedett adatmennyiség is okozhatja, de okozhatja a mentés növekedését is, ha például valamikor régebben véletlenül a c:\visualix\data könyvtárat adták meg mentés helyének és tömörítéssel oda mentettek. Ilyenkor ugyanis a következő mentés a korábbi mentést is még egyszer lementi, hiszen az a mentendő data könyvtárban található. Meg kellene nézni, hogy az előbb említett könyvtárban található-e vixment kezdetű és aktuális dátummal folytatódó tömörített állomány.

Továbbá lehet még az is, hogy a multimédia felvételek mentését is bepipálta mentéskor. Ez nem baj, sőt ajánlott, de 1GB-os pendrive-ra nem fog elférni.

Ha nem sikerülne megoldani, távoli eléréssel is szívesen segítünk.

Zsolticicaja
Tuesday, July 30, 2013 8:45:52 AM
Originally Posted by: Somogyi László 

1. Döntsük el, hogy a pendrive még jó-e? Egy akármilyen fájlt a számítógépről át lehet másolni rá? Lehet törölni utána? Ha nem, akkor ennyi. Jöhet a másik adathordozó.

2. Mekkora a menteni kívánt adatmennyiség? Ráférne? Ha képeket is tárol a programban, szkennelt beteg anyagot például, EKG-t, és ez az opció mentésnél be van jelölve, akkor nagyon nagy lehet a mentett állomány, esetleg nem fér rá.

3. Az előzőhöz is kapcsolódik: ha jól olvasom, közvetlenül a pendrive van kijelölve mentésre. Ez nem szerencsés. Ilyenkor átmeneti állományok is keletkezhetnek a pendriveon, és esetleg ezért nem fér el. Persze jóval lassabb is a mentés!

4. ...és még amire most nem gondoltam [bizonyt]

Megoldás: Nálunk így csinálják. Naponta az Intézővel nem a pendrivera mentenek, hanem a számítógép egy másik belső meghajtójára. (de ugyanarra a C-re is lehetne, ha nem lenne másik belső) Majd mentés után másolják a létrejött állományt pendrivera. A pendrive tartalma időnként otthoni gépre átkerül. Ez így jóval biztonságosabb és főleg gyorsabb.

Köszönöm szépen! Jelenleg úgy néz ki, hogy a meghajtóval vagy a pendrive-al van a gond. Mást próbálok meg rámásolni, de azt írja, hogy az F meghajtó gyökere a FAT fájlrendszerrel van formázva és csak korlátozott számú elemet tud tárolni. Tárolja az elemet egy almappában vagy NTFS fájllal formázza a meghajtót, vagy valami hasonlót ír ki 🙂 Megpróbálom majd másik pendrive-al.

Ilona
  • Ilona
Tuesday, July 30, 2013 9:03:30 AM
Tegnapi mentésnél tapasztaltam először én is azt, hogy megjelenik egy üzenet: a megadott egység nem megfelelő. Külső Winchesterre akartam menteni, mint ahogyan eddig is, de nem sikerült. Eddig "G" meghajtóként működött, most nem tudom mi miatt "F" meghajtó lett belőle... A korábban mentett dolgok a külső winchesterről törlődtek. Ugyan az a probléma , mint az előttem hozzászólónak.
Kharon
Tuesday, July 30, 2013 9:23:46 AM

Tegnapi mentésnél tapasztaltam először én is azt, hogy megjelenik egy üzenet: a megadott egység nem megfelelő. Külső Winchesterre akartam menteni, mint ahogyan eddig is, de nem sikerült. Eddig "G" meghajtóként működött, most nem tudom mi miatt "F" meghajtó lett belőle... A korábban mentett dolgok a külső winchesterről törlődtek. Ugyan az a probléma , mint az előttem hozzászólónak.

Nem igazán ugyanaz. Maguktól nem törlődnek korábban mentett dolgok. Az fordulhatott elő, hogy a korábbi G meghajtóként jelzett külső HDD F meghajtó lett. Mivel az ixintéző a korábban megadott G meghajtót keresi, de nem találja, azért adott hibaüzenetet.

Az éppen aktuálisan a számítógépre csatlakoztatott eszközök listáját és betűjelét a windows kezeli. Attól függően, hogy éppen hány adattároló, író eszköz van rákötve, dinamikusan váltogatja a betűjeleket. Meg lehet oldani, hogy a mentésre használt hdd egy fix (például Z) jelölést kapjon, így az várhatóan sosem fog megváltozni, a mentéskor az ixintéző mindig megtalálja. Egyébként ha az ixintézőben a mentés helyénél a G helyére F-et ír, meg fogja találni. Előtte mindenképp le kell ellenőrizni a windowson belül is, hogy látható/elérhető-e az adott külső eszköz.

A beállításokban egy távelérés alkalmával is szívesen segítünk.

Ilona
  • Ilona
Tuesday, July 30, 2013 9:42:08 AM
Az elmúlt 5 évben mindig "G" volt a neve, tegnap lett "F". A "dinamikus változtatásról" eddig még nem hallottunk. Az intézőben megnéztük, hogy miért is nem talája a "G" meghajtót, akkor láttuk, hogy "F" lett belőle, aztán megnéztük, mit tartalmaz az "F" meghajtó,teljesen üres. Aztán a mentésnél "F" meghajtót jelöltük ki, amit szintén nem fogadott el, a megadott egység nem megfelelő. Ezer százalék, hogy törlést nem csináltunk, valami program hiba lehet a gond.
Kharon
Tuesday, July 30, 2013 9:59:30 AM

Az elmúlt 5 évben mindig "G" volt a neve, tegnap lett "F". A "dinamikus változtatásról" eddig még nem hallottunk. Az intézőben megnéztük, hogy miért is nem talája a "G" meghajtót, akkor láttuk, hogy "F" lett belőle, aztán megnéztük, mit tartalmaz az "F" meghajtó,teljesen üres. Aztán a mentésnél "F" meghajtót jelöltük ki, amit szintén nem fogadott el, a megadott egység nem megfelelő. Ezer százalék, hogy törlést nem csináltunk, valami program hiba lehet a gond.

Akkor nem F-re változott, hanem eltűnt a G. Az F valószínűleg egy optikai meghajtó, azért látja üresnek és ezért nem is tud rá menteni. Az, hogy ez miért, hogyan következett be és miért nem látja a külső G meghajtót a windows, elég nehéz vakon kitalálni.

Legtöbbször ez akkor következik be, ha meghibásodott a külső merevlemez.

Programhiba nem tud egy teljes eszközt sem eltűntetni, sem kérdés nélkül adatot törölni róla.

Somogyi László
Tuesday, July 30, 2013 10:00:41 AM

A meghajtó betűjelét a WINDOWS állítja be! Az IxIntéző-nek ehhez semmi köze.

A külső meghajtó valószínűleg tönkrement (lehet nem véglegesen, de pillanatnyilag nem látszott a windows számára) ezért a fixen belőtt G: meghajtó is eltűnt. A Windows felismerte újra és kiosztotta neki az első szabad betűjelet, ami az F: ez történt! Ha kellenek még róla adatok, akkor külön szerencse, hogy F:-ként még látja, ezért esetleg lehet próbálkozni visszaállító programokkal.

Csendben kérdezem mindenkitől: van légkondi a rendelőben?

Ugyanis tegnap nagyon izzadtak a gépek is. A külső meghajtóknak általában nincs saját hűtésük, ez nem kedvez melegben az adatbiztonságnak. Ha esetleg egész nap rá vannak kötve, bekapcsolva....

misidoki
Tuesday, July 30, 2013 10:32:42 AM
Légkondi a rendelőben? Hahaha.Max.ventillátor.
dr.Kovács József
Tuesday, July 30, 2013 11:47:41 AM
Originally Posted by: misidoki 

Légkondi a rendelőben? Hahaha.Max.ventillátor.

Az sem jó, mert elfujja a papírokat, recepteket. [elpirul]

dr.Kovács József
Similar Topics
Users browsing this topic