Ilona
  • Ilona
  • Veterán (Szint 20 - Max)
Tuesday, July 30, 2013 12:37:55 PM
Ha ablakot nyitunk, bejön a meleg... 🙂
Ilona
  • Ilona
Tuesday, July 30, 2013 12:41:53 PM
Originally Posted by: Ilona 

Ha ablakot nyitunk, bejön a meleg... :)

Sőt, a huzat kivitte Misi Doki és Kovács Dr. Úr hozzászólását, sőt az előzmények sincsenek meg.., ami elindította ezt a témát. Részemről befejezve [bizonyt]

Zsolticicaja
Tuesday, July 30, 2013 12:54:44 PM
Originally Posted by: Zsolticicaja 

Originally Posted by: Somogyi László 

Originally Posted by: Zsolticicaja 

Nekem az alábbi kérdésem volna: korábban nagyon sűrűn mentettem, volt, h 2 naponta is ugyanarra a pendrive-ra. Most azt tapasztalom, hogy ha mentenék, azt írja ki a gép, hogy a megadott egység nem megfelelő, bármelyik meghajtóra megyek. (vagy lemezt kér)

A pendriveom elvileg üres, nem látok rajta semmit, holott ha belépek, azt írja a tulajdonságoknál, hogy az 1 Gigának több mint a fele foglalt. megpróbáljak másik pendrive-re menteni?

1. Döntsük el, hogy a pendrive még jó-e? Egy akármilyen fájlt a számítógépről át lehet másolni rá? Lehet törölni utána? Ha nem, akkor ennyi. Jöhet a másik adathordozó.

2. Mekkora a menteni kívánt adatmennyiség? Ráférne? Ha képeket is tárol a programban, szkennelt beteg anyagot például, EKG-t, és ez az opció mentésnél be van jelölve, akkor nagyon nagy lehet a mentett állomány, esetleg nem fér rá.

3. Az előzőhöz is kapcsolódik: ha jól olvasom, közvetlenül a pendrive van kijelölve mentésre. Ez nem szerencsés. Ilyenkor átmeneti állományok is keletkezhetnek a pendriveon, és esetleg ezért nem fér el. Persze jóval lassabb is a mentés!

4. ...és még amire most nem gondoltam [bizonyt]

Megoldás: Nálunk így csinálják. Naponta az Intézővel nem a pendrivera mentenek, hanem a számítógép egy másik belső meghajtójára. (de ugyanarra a C-re is lehetne, ha nem lenne másik belső) Majd mentés után másolják a létrejött állományt pendrivera. A pendrive tartalma időnként otthoni gépre átkerül. Ez így jóval biztonságosabb és főleg gyorsabb.

Köszönöm szépen! Jelenleg úgy néz ki, hogy a meghajtóval vagy a pendrive-al van a gond. Mást próbálok meg rámásolni, de azt írja, hogy az F meghajtó gyökere a FAT fájlrendszerrel van formázva és csak korlátozott számú elemet tud tárolni. Tárolja az elemet egy almappában vagy NTFS fájllal formázza a meghajtót, vagy valami hasonlót ír ki 🙂 Megpróbálom majd másik pendrive-al.

Nekem megoldódott a probléma! Leformáztam a pendrive-ot és most sikerült a mentésem! Köszönöm a segítséget Mindenkinek!!!

Somogyi László
Tuesday, July 30, 2013 5:27:11 PM

Ha ablakot nyitunk, bejön a meleg... :)

Sőt, a huzat kivitte Misi Doki és Kovács Dr. Úr hozzászólását, sőt az előzmények sincsenek meg.., ami elindította ezt a témát. Részemről befejezve [bizonyt]

Na látjátok. Pont ezért írtam úgy, hogy : "csendesen kérdezem..." mert jó érzékkel sejtettem, hogy nektek sincs klímátok. :-)

Komolyan: ezek az eszközök érzékenyek a melegre!

gombaycsongor
Thursday, August 1, 2013 2:59:00 PM
A Lakcímnek és a Tartózkodási helynek az IxFerhez hasonlatos módjára a visualIxben is szükség lenne.

Oly esetben, amikor valaki mindkettővel rendelkezik, választhatóvá kellene tenni a megjelölést. Vény esetén mindegy lehet, de pl. beutalás esetén az ellátási körnek megfelelő cím megadása a célszerű

Thursday, August 1, 2013 3:16:27 PM
Originally Posted by: gombaycsongor 

A Lakcímnek és a Tartózkodási helynek az IxFerhez hasonlatos módjára a visualIxben is szükség lenne.

Oly esetben, amikor valaki mindkettővel rendelkezik, választhatóvá kellene tenni a megjelölést. Vény esetén mindegy lehet, de pl. beutalás esetén az ellátási körnek megfelelő cím megadása a célszerű

a tartózkodási hely benne van az Ixdokiban is. Személyi adatok-Törzskarton Szoc. füle.

a többivel egyetértek.

Thursday, August 1, 2013 3:17:28 PM
Originally Posted by: dr. Szathmáry Zoltán 

a tartózkodási hely benne van a VisualIx-ben is. Személyi adatok-Törzskarton Szoc. füle.

a többivel egyetértek.

dr.Kovács József
Friday, August 2, 2013 9:17:34 AM
Egy kérés: ha egy páciens elhunyt és kijelentem "meghalt - 3" kóddal, akkor automatikusan törlődjön az előjegyzettek vagy visszarendeltek közül. Az elhalálozása előtt kerül bele ezekbe a listákba és kicsit kellemetlen mikor a halála után kikerül az ajtólistára. (Tudom a listát a kifüggesztése előtt át kellene nézni, de ez a reggel kapkodásban gyakran elmarad.)
dr.Kovács József
FMilan
Friday, August 2, 2013 10:13:27 AM
Originally Posted by: dr.Kovács József 

Egy kérés: ha egy páciens elhunyt és kijelentem "meghalt - 3" kóddal, akkor automatikusan törlődjön az előjegyzettek vagy visszarendeltek közül. Az elhalálozása előtt kerül bele ezekbe a listákba és kicsit kellemetlen mikor a halála után kikerül az ajtólistára. (Tudom a listát a kifüggesztése előtt át kellene nézni, de ez a reggel kapkodásban gyakran elmarad.)

Köszönjük a javaslatot, azt továbbítom a fejlesztő kollégák számára, akik meg fogják vizsgálni ennek kivitelezhetőségét.

gombaycsongor
Friday, August 2, 2013 11:12:05 AM

a tartózkodási hely benne van a VisualIx-ben is. Személyi adatok-Törzskarton Szoc. füle.

a többivel egyetértek.

Köszönöm Zoli! [felnez] Elkerülte a figyelmemet.

De talán egyetértesz abban, hogy (a program folyamatos fejlesztésének, a meglevő funkciókhoz történő hozzátapasztások okán is) összetartozó dolgok eléggé távol kerültek egymástól, eltérőek egymás mellé. Pl.: A háziorvosi namanézisben a család-környezet, vagy a szemáélyi adatokban eü.-anamnesztikus kérdések. Vagy régen kimúlt (pl. a szépemlékű IBE) tételek szerepeltetése.

A mozaikok rendezése persze idő-és munkaigényes feladatok, így csak a magam észrevételeinek összegyüjtését merem megajánlani a fejlesztőknek. Azt viszont nagyon szívesen.

Bakos J
  • Bakos J
Monday, August 5, 2013 12:20:44 PM
Tisztelt Infomix!

Pár hónapja hívtam fel önöket, mivel az Ixphone modulra lett volna szükségem. Akkor a telefonos munkatársuk arról tájékoztatott, hogy rendeljem meg inkább a netIx 4 az egyben rendszert, mert az most akciós, csak 40 ezer forint. Sőt mivel az ixcomm modult már előfizettem, még annak is levonásra kerül a már befizetett időarányos része. Ennek bedőlve meg is rendeltem önöktől a modult.

Telepítés egyéb után most megkaptam egyszer egy 138 ezer forintos és mellé egy 36 ezer forintos számlát!

Vagyis összesen 174 462 forintot sikerült kiszámlázniuk.

Hogy is lett a végszámla majdnem négyszerese az eredeti összegnek?

Persze nem szólhatok, mert kaptam Önöktől ajánlatot. Igaz a levélhez .dat kiterjesztésű file volt csatolva amit akkor nem tudtam megnyitni. A levélben csak annyi volt: mellékelten küldöm az ajánlatot. Azt hittem minden a telefonos megbeszélés szerint lesz intézve.

Most utólag persze rájöttem, elmentve, a file átnevezésével már meg lehet nyitni a documentumot. De ezt nekem honnan kellett volna tudnom??? Nekem nincs számitástechnikai végzettségem!

Szó volt arról is, hogy a már előfizetett Ixcomm modul ára levonásra kerül. Ennek nyoma sincs.

Felháborítónak tartom e mellett, hogy amikor az ember megvesz egy 86 ezer forintos modult, abban nincs benne az első éves havidíj, mivel az külön került kiszámlázásra 36 ezer forint formájában. De akkor mi van benne????? Akkor miért nem úgy hirdetik, hogy a netix modul 122 ezer forint????? Ez a vásárló durva megvezetése szerintem.

Azt már szinte nevetséges, hogy hogy került a település 50 km-re Szegedtől, mivel 100 km kiszállási díj lett kiszámlázva, holott 43 km-nél egyik GPS program se írja többnek ezt a távolságot. De ez már csak bosszantó apróság.

Már sokadik alkalommal szembesülök az Infomix Kft rettenetes pénzéhes, lenyúló hozzáállásával. Ez azonban most mindent betetőzött.

Gyakran posztolok orvosi portálokon, eddig a sok negatív vélemény mellé mindig odaírtam, hogy nekem a programmal csak pozitív tapasztalatom van. Sajnos kénytelen vagyok a véleményemet megváltoztatni, és ezt nem is fogom véka alá rejteni, mindenkit arra fogok buzdítani, hogy keressen másik szolgáltatót, mint ahogy azt én is meg fogom tenni hamarosan.

Tisztelettel: Dr Bakos János

Pusztamérges Kossuth u. 36

Varga Sándor
Monday, August 5, 2013 1:22:15 PM
Originally Posted by: Bakos J 

Tisztelt Infomix!

Pár hónapja hívtam fel önöket, mivel az Ixphone modulra lett volna szükségem. Akkor a telefonos munkatársuk arról tájékoztatott, hogy rendeljem meg inkább a netIx 4 az egyben rendszert, mert az most akciós, csak 40 ezer forint. Sőt mivel az ixcomm modult már előfizettem, még annak is levonásra kerül a már befizetett időarányos része. Ennek bedőlve meg is rendeltem önöktől a modult.

Telepítés egyéb után most megkaptam egyszer egy 138 ezer forintos és mellé egy 36 ezer forintos számlát!

Vagyis összesen 174 462 forintot sikerült kiszámlázniuk.

Hogy is lett a végszámla majdnem négyszerese az eredeti összegnek?

Persze nem szólhatok, mert kaptam Önöktől ajánlatot. Igaz a levélhez .dat kiterjesztésű file volt csatolva amit akkor nem tudtam megnyitni. A levélben csak annyi volt: mellékelten küldöm az ajánlatot. Azt hittem minden a telefonos megbeszélés szerint lesz intézve.

Most utólag persze rájöttem, elmentve, a file átnevezésével már meg lehet nyitni a documentumot. De ezt nekem honnan kellett volna tudnom??? Nekem nincs számitástechnikai végzettségem!

Szó volt arról is, hogy a már előfizetett Ixcomm modul ára levonásra kerül. Ennek nyoma sincs.

Felháborítónak tartom e mellett, hogy amikor az ember megvesz egy 86 ezer forintos modult, abban nincs benne az első éves havidíj, mivel az külön került kiszámlázásra 36 ezer forint formájában. De akkor mi van benne????? Akkor miért nem úgy hirdetik, hogy a netix modul 122 ezer forint????? Ez a vásárló durva megvezetése szerintem.

Azt már szinte nevetséges, hogy hogy került a település 50 km-re Szegedtől, mivel 100 km kiszállási díj lett kiszámlázva, holott 43 km-nél egyik GPS program se írja többnek ezt a távolságot. De ez már csak bosszantó apróság.

Már sokadik alkalommal szembesülök az Infomix Kft rettenetes pénzéhes, lenyúló hozzáállásával. Ez azonban most mindent betetőzött.

Gyakran posztolok orvosi portálokon, eddig a sok negatív vélemény mellé mindig odaírtam, hogy nekem a programmal csak pozitív tapasztalatom van. Sajnos kénytelen vagyok a véleményemet megváltoztatni, és ezt nem is fogom véka alá rejteni, mindenkit arra fogok buzdítani, hogy keressen másik szolgáltatót, mint ahogy azt én is meg fogom tenni hamarosan.

Tisztelettel: Dr Bakos János

Pusztamérges Kossuth u. 36

Kedves Doktorúr!

Nagyon sajnálom, hogy úgy érzi kollégáim nem megfelelően tájékoztatták a modul vásárlásáról, annak díjairól. Sajnos a telefonbeszélgetésről nem áll rendelkezésemre információ, de azt ellenőriztem, hogy a telepítés előtt milyen visszaigazolást küldtünk az Ön részére. Abban ezek az összegek szerepelnek. Sajnos a kollégák által a fájl mentés során történt egy elírás ezért nem tudta megnyitni és telepítés előtt ellenőrizni.

A telepítést végző kollégánk elmondása szerint a munkalap aláírása előtt az árakat egyeztették, a számla ennek megfelelően lett kiállítva.

A kiszállási díj a szegedi iroda (Fülemüle utca 32) és az ön rendelője között megtett 48 km távolság alapján került kiszámlázásra, ez természetesen módosítható.

A számla teljes összege a visszaigazolás alapján a kiszállási díjon felül tartalmazza a 4 modul licence díját, a telepítés költségeit, valamint a 4 modul éves díját. Ez utóbbiból természetesen levonásra került a kommunikációs modul Ön által befizetett díjából az időarányos rész, vagyis 4 hónap díja.

Amennyiben úgy érzi ezekkel a feltételekkel Ön mégsem szeretné a modulokat használni, kérem jelezze felénk, keressen engem személyesen a budapesti irodában, biztos vagyok benne, hogy sikerül olyan megoldást találni, ami bebizonyítja önnek is, hogy számunkra az elégedett felhasználó a legfontosabb.

Varga Sándor

Varga Sándor
misidoki
Thursday, August 15, 2013 11:54:00 AM
Sürgős segítséget,távoli elérést kérnék!

Az informatikusom végre beállította a scannert, nagy örömünkre, azonban mikor elment, akkor vettem észre, hogy azóta semmilyen előzőleg bescannelt adat nem jön elő, hibát jelez.[azta]

misidoki
Thursday, August 15, 2013 12:09:57 PM
Petra azonnal felhívott, és táveléréssel megjavította!

le a kalappal,köszönöm szépen!

rpetra
  • rpetra
Thursday, August 15, 2013 12:11:21 PM
Originally Posted by: misidoki 

Sürgős segítséget,távoli elérést kérnék!

Az informatikusom végre beállította a scannert, nagy örömünkre, azonban mikor elment, akkor vettem észre, hogy azóta semmilyen előzőleg bescannelt adat nem jön elő, hibát jelez.[azta]

Távoli eléréssel megnéztük, a problémát az okozta, hogy a hálózatimeghajtóként felcsatlakoztatott scanner mappa nem látszódott, ezért a visualix beállításainál a hálózati meghajtó (pl.: x:/scanner) helyett a teljes elérési útvonal (pl.: //FOGEP/scanner) került megadásra.

Monday, August 26, 2013 11:13:44 AM
Többször előforduló dolog, hogy értesítést kapok arról, miszerint XY beteg jogosítványát meghosszabbították, de ennek tényét nem tudom úgy rögzíteni, hogy a program jelezze a majdan lejáró jogosítványt. Kellene tehát egy olyan rögzítési lehetőség is, ahol nem vizsgálatnak venné a program, hanem csak rögzítve lenne az alkalmasság, ki csinálta, mikor kell a legközelebbi orvosi vizsgálatot elvégezni.
Kharon
Monday, August 26, 2013 11:53:21 AM

Többször előforduló dolog, hogy értesítést kapok arról, miszerint XY beteg jogosítványát meghosszabbították, de ennek tényét nem tudom úgy rögzíteni, hogy a program jelezze a majdan lejáró jogosítványt. Kellene tehát egy olyan rögzítési lehetőség is, ahol nem vizsgálatnak venné a program, hanem csak rögzítve lenne az alkalmasság, ki csinálta, mikor kell a legközelebbi orvosi vizsgálatot elvégezni.

Kérését továbbítottam a fejlesztő kollégáknak, akik keresnek erre a problémára valamilyen megoldást.

Köszönjük észrevételét!

dr. Tóth Mária
Monday, August 26, 2013 9:02:26 PM
Egy ötlet (én így szoktam csinálni) : a másik orvos által kiállított dátummal gyártok egy jogsi-alkalmassági vizsgálatot teljes adatokkal (kategória,megszorítások...), a ceruza-jellel kitörlöm a térítési díjat, a megjegyzés rovatba beírom a kiállító orvos nevét (stb.). A fejlécen így látszik a lejárati idő! Természetesen legyél megnyitott rendelési lappal, különben a jogosítvánnyal nyitsz meg egy aznapi rendelést!
Tuesday, August 27, 2013 8:12:31 AM
Originally Posted by: dr. Tóth Mária 

Egy ötlet (én így szoktam csinálni) : a másik orvos által kiállított dátummal gyártok egy jogsi-alkalmassági vizsgálatot teljes adatokkal (kategória,megszorítások...), a ceruza-jellel kitörlöm a térítési díjat, a megjegyzés rovatba beírom a kiállító orvos nevét (stb.). A fejlécen így látszik a lejárati idő! Természetesen legyél megnyitott rendelési lappal, különben a jogosítvánnyal nyitsz meg egy aznapi rendelést!

Csak az a bökkenő, hogy a beállításoknál az automatikus számlanyomtatás így hibádzik, esteleges ellenőrzéskor pedig nehéz megmagyarázni, hogy Te ezért nem kértél pénzt, csak beírtad a tényt. Ezért lenne jó külön dokumentálni ezeket az eseteket.

gombaycsongor
Tuesday, August 27, 2013 9:03:05 AM

U.e. a technikám az üzemben is.

dr.mile.gyula@gmail.com
Tuesday, August 27, 2013 10:21:09 AM

Csak az a bökkenő, hogy a beállításoknál az automatikus számlanyomtatás így hibádzik, esteleges ellenőrzéskor pedig nehéz megmagyarázni, hogy Te ezért nem kértél pénzt, csak beírtad a tényt. Ezért lenne jó külön dokumentálni ezeket az eseteket.

Az a véleményem, hogy ellenőrzéskor nem az Általad kilistázott ( talán ezt nem is kérhetik ?? !! ) hanem az okmányirodába leadott lesz a mérvadó. Ezekhez fogják kérni a számlákat. Az automatikus számla kiadás átléphető még ha fel is ugrott az ablak. A sorszám remélem ilyenkor nem ugrik, még nem próbáltam azt a lehetőséget !

13/1992 NM rendelet 2013.01.19-től.....

20. § 40

(1)

Ha az orvosnak tudomása van arról, hogy az általa kezelt személy járművezetésre jogosító okmánnyal rendelkezik és nála olyan betegséget, illetőleg állapotot észlel, amely közúti járművezetésre való alkalmasságát kérdésessé teszi, köteles haladéktalanul soron kívüli vizsgálatot kezdeményezni az alkalmasságot első fokon vizsgáló vagy a 7. § (3) bekezdése szerinti szervnél.

A fent idézet rendelet paragrafus miatt megkérdőjelezem a nem általam kiadott gépjármű egészségügyi alkalmassági vizsgálat tudomásul vételekor illetve rögzítésekor a napi tevékenységi ablak NEM használatát.

Tapasztalatom szerint ha nem én készítem el az alkalmassági véleményt akkor annak egészségügyi tiltó oka van. Ennek a kijátszására csináltatja meg a kedves beteg más háziorvossal azt. Ha pedig ez tudomásomra jut - értesít maga a háziorvos Kolléga előírás szerint ( ami eddig még soha sem történt meg !! ) - és ráadásul ezt rögzítem a beteg dokumentációjában semmi nem fog megmenteni egy esetleges jogi felelősségre vonás alól, hiszen kötelességem lett volna soron kívüli vizsgálatot elrendelnem. ( Örs vezér téri epilepsziás vezető halálos kimenetelű rosszulléte - ki adott ennek jogosítványt ? - volt az első kérdés. )

Szerintem meg kell tartani a napi tevékenység indításból történő jogosítvány módosítás jelenlegi formáját.

dr.Kovács József
Monday, September 2, 2013 9:51:33 AM
Az előjegyzési naptáramban jelentleg 10 perces időközök vannak beállítva. Szeretném 15 percre átállítani. Mi történik az eddig beírt előjegyzésekkel?
dr.Kovács József
FMilan
Monday, September 2, 2013 10:08:01 AM

Az előjegyzési naptáramban jelentleg 10 perces időközök vannak beállítva. Szeretném 15 percre átállítani. Mi történik az eddig beírt előjegyzésekkel?

Az eddigi bejegyzések is megmaradnak, csupán annyi hogy ahol van 10 percenként bejegyezve és át lesz állítva 15 percre az időszak akkor ott, amíg vannak 10 percenkénti bejegyzések azok is megjelennek és a 15 és 45 percek is láthatóak lesznek az időpontoknál, tehát kicsit sűrűbb időpontok lesznek láthatóak amíg ki nem futnak a régi előjegyzések, viszont azok ugyanúgy maradnak, tehát az időszak nem fog számukra meghosszabbodni, továbbra is az eredeti 10 percenkénti rögzítés marad, a program a már rögzítetteket nem írja felül.

Monday, September 2, 2013 10:22:19 AM
Originally Posted by: dr.mile.gyula@gmail.com 

Az a véleményem, hogy ellenőrzéskor nem az Általad kilistázott ( talán ezt nem is kérhetik ?? !! ) hanem az okmányirodába leadott lesz a mérvadó. Ezekhez fogják kérni a számlákat. Az automatikus számla kiadás átléphető még ha fel is ugrott az ablak. A sorszám remélem ilyenkor nem ugrik, még nem próbáltam azt a lehetőséget !

20. § 40

(1)

Ha az orvosnak tudomása van arról, hogy az általa kezelt személy járművezetésre jogosító okmánnyal rendelkezik és nála olyan betegséget, illetőleg állapotot észlel, amely közúti járművezetésre való alkalmasságát kérdésessé teszi, köteles haladéktalanul soron kívüli vizsgálatot kezdeményezni az alkalmasságot első fokon vizsgáló vagy a 7. § (3) bekezdése szerinti szervnél.

A fent idézet rendelet paragrafus miatt megkérdőjelezem a nem általam kiadott gépjármű egészségügyi alkalmassági vizsgálat tudomásul vételekor illetve rögzítésekor a napi tevékenységi ablak NEM használatát.

Tapasztalatom szerint ha nem én készítem el az alkalmassági véleményt akkor annak egészségügyi tiltó oka van. Ennek a kijátszására csináltatja meg a kedves beteg más háziorvossal azt. Ha pedig ez tudomásomra jut - értesít maga a háziorvos Kolléga előírás szerint ( ami eddig még soha sem történt meg !! ) - és ráadásul ezt rögzítem a beteg dokumentációjában semmi nem fog megmenteni egy esetleges jogi felelősségre vonás alól, hiszen kötelességem lett volna soron kívüli vizsgálatot elrendelnem. ( Örs vezér téri epilepsziás vezető halálos kimenetelű rosszulléte - ki adott ennek jogosítványt ? - volt az első kérdés. )

Szerintem meg kell tartani a napi tevékenység indításból történő jogosítvány módosítás jelenlegi formáját.

Nálam még nem fordult elő, hogy a beteg kijátszott volna a jogosítvánnyal, viszont itt sok üzemorvos a kötelező vizsgálataikkal együtt gyakran megcsinálja a bateg jogosítványát is. Ennek rögzítésére lenne jó a külön lehetőség, természetesen napi tevékenység használatával egybekötve jelezvén, hogy a jogosítványt üzemorvos stb állította ki. Természetesen, ha "kijátszás" történik, azt ugyanúgy ledokumentálva, de a jogszabálynak megfelelően jelentve az illetékesnek kivédhető a felelősségrevonás.

FMilan
Monday, September 2, 2013 10:56:58 AM

Bocsánat, hogy egy kicsit világosabb legyek csináltam egy képet is, amin látszik a lényeg, tehát hogy a már meglévő foglalt időpontok megmaradnak és az új beosztás szerinti időpontok is láthatóak lesznek. Az új időpontokra is van lehetőség felvenni további pácienseket, tehát érdemes figyelni arra hogy ha 15 percenként szeretne mostmár csak felvenni akkor az adott időpont előtt és után mennyivel van páciens bejegyezve.  elojegyzes.jpg You have insufficient rights to see the content.

FMilan
Monday, September 2, 2013 11:06:16 AM

20. § 40

(1)

Nálam még nem fordult elő, hogy a beteg kijátszott volna a jogosítvánnyal, viszont itt sok üzemorvos a kötelező vizsgálataikkal együtt gyakran megcsinálja a bateg jogosítványát is. Ennek rögzítésére lenne jó a külön lehetőség, természetesen napi tevékenység használatával egybekötve jelezvén, hogy a jogosítványt üzemorvos stb állította ki. Természetesen, ha "kijátszás" történik, azt ugyanúgy ledokumentálva, de a jogszabálynak megfelelően jelentve az illetékesnek kivédhető a felelősségrevonás.

Ha tudnának pontosabb információt adni arról hogy mit és hogyan szeretnének (kellene) adminisztrálni ezeknél az eseteknél (orvosi szemmel) és milyen adatok kellenek ehhez, akkor a kollégáink megvizsgálnák ennek megvalósítási lehetőségét

drbeata
Monday, September 2, 2013 1:43:50 PM
i) Háromhavi gyógyszeríráskor

azt az időtartamot (időpontot), amig a beteg

gyógyszerrel el van látva a betegkartonon (gépi nyilvántartáson) kívül a vényen is rögzíteni kell,továbbá egyértelművé tették a gyakorlat által eddig is követett megoldást, miszerint ha az eredeti

gyári csomagolás a vényenkénti 30 napos adag felírását nem teszi lehetővé, akkor az ezt

meghaladó, de legfeljebb 3 hónapra elegendő mennyiség is rendelhető.Háromhavi felírásnál a

vényen a kiválthatóság feltüntetése csak akkor kötelező

, ha a rendelt készítmény bruttó fogyasztói

ára

az 50 000,- Ft-ot meghaladja, s ebben az esetben az előbbi, 30 napnál eltérő (nagyobb)

mennyiséget eredményező gyári csomagolásra vonatkozó kiegészítő lehetőség elvileg nem is

alkalmazható. Ha ezt az értékhatárt nem haladja meg: a legfeljebb három hónapos időszakra felírt

vények egyszerre is kiválthatók.

A kérdésem az, hogy hol lehet kikapcsolni a receptíráskor azt, hogy a második, harmadik vényre ne nyomtassa, hogy mikortól váltható ki?

A segítséget előre is köszönöm. Mező Beáta

Kharon
Monday, September 2, 2013 2:30:58 PM
Originally Posted by: drbeata 

i) Háromhavi gyógyszeríráskor

azt az időtartamot (időpontot), amig a beteg

gyógyszerrel el van látva a betegkartonon (gépi nyilvántartáson) kívül a vényen is rögzíteni kell,továbbá egyértelművé tették a gyakorlat által eddig is követett megoldást, miszerint ha az eredeti

gyári csomagolás a vényenkénti 30 napos adag felírását nem teszi lehetővé, akkor az ezt

meghaladó, de legfeljebb 3 hónapra elegendő mennyiség is rendelhető.Háromhavi felírásnál a

vényen a kiválthatóság feltüntetése csak akkor kötelező

, ha a rendelt készítmény bruttó fogyasztói

ára

az 50 000,- Ft-ot meghaladja, s ebben az esetben az előbbi, 30 napnál eltérő (nagyobb)

mennyiséget eredményező gyári csomagolásra vonatkozó kiegészítő lehetőség elvileg nem is

alkalmazható. Ha ezt az értékhatárt nem haladja meg: a legfeljebb három hónapos időszakra felírt

vények egyszerre is kiválthatók.

A kérdésem az, hogy hol lehet kikapcsolni a receptíráskor azt, hogy a második, harmadik vényre ne nyomtassa, hogy mikortól váltható ki?

A segítséget előre is köszönöm. Mező Beáta

Amennyiben bruttó 50 000 forintot meghaladja a gyógyszer fogyasztói ára, akkor a kiválthatósági dátum nem lehet üres és minden esetben rákerül a kinyomtatott vényre a kiválthatósági dátum. Ezt nem lehet állítani.

Ha a gyógyszer bruttó fogyasztói ára kisebb vagy egyenlő 50 000 Forinttal, akkor a kiválthatósági dátum nem íródik rá a kinyomtatott vényre. Ezt sem lehet a programban állítani.

FMilan
Monday, September 2, 2013 4:08:25 PM

Örömmel értesítem hogy az 1.66.0 verziótól már elérhető a fent kért dolog. Köszönjük javaslatát.

Monday, September 2, 2013 4:58:15 PM
Originally Posted by: FMilan 

20. § 40

(1)

Ha tudnának pontosabb információt adni arról hogy mit és hogyan szeretnének (kellene) adminisztrálni ezeknél az eseteknél (orvosi szemmel) és milyen adatok kellenek ehhez, akkor a kollégáink megvizsgálnák ennek megvalósítási lehetőségét

Alkalmasság más helyről: kiállítás dátuma, kategória, Eü. fokozat és csoport, következő orvosi vizsgálat ideje, alkalmasság- feltétel, kiállító orvos neve, pecsétszáma, munkahelye, munkaköre (pl. üzemorvos, háziorvos, stb).

Similar Topics
Users browsing this topic