dr.Kovács József
Monday, November 25, 2013 8:42:00 PM
Ismeri valaki az Epson WorkForce Pro WP-M4015DN nyomtatót? Kérem, aki ilyet használ jelezze.

Az Infomix munkatársainak mi a véleménye erről a nyomtatóról?

Köszi!

dr.Kovács József
K Bálint
Tuesday, November 26, 2013 9:27:06 AM
Originally Posted by: dr.Kovács József 

Ismeri valaki az Epson WorkForce Pro WP-M4015DN nyomtatót? Kérem, aki ilyet használ jelezze.

Köszi!

Van felhasználónk aki használja ezt a készüléket és teljesen meg van vele elégedve.

Hajnalné
Wednesday, November 27, 2013 5:08:59 PM
T. Infomix!

Hogy tudom kinyomtatni az E-adatlapot? OEP-nek kellene megküldenem.

Köszönöm

Varga Sándor
Wednesday, November 27, 2013 5:16:18 PM
Originally Posted by: Hajnalné 

T. Infomix!

Köszönöm

A pénteki verzióban lesz benne ez a lehetőség, addig türelmét kérjük.

Varga Sándor
dr.mile.gyula@gmail.com
Thursday, November 28, 2013 10:30:21 AM

T. Infomix!

Köszönöm

Biztos, hogy kinyomtatva kérik ?

"...elektronikus úton-kivételesen- a Nemzetközi és Európai Uniós Főosztály reimbursement@oep.hu e-mail címére szíveskedjenek megküldeni. ....."

A jelentés felületen van mód az E jelentés bepipálásával fájlba kérni egy jelentést és ezt el lehet küldeni a kért e-mail címre.

csgyula
Thursday, November 28, 2013 10:44:30 AM
Originally Posted by: dr.mile.gyula@gmail.com 

T. Infomix!

Köszönöm

Biztos, hogy kinyomtatva kérik ?

"...elektronikus úton-kivételesen- a Nemzetközi és Európai Uniós Főosztály reimbursement@oep.hu e-mail címére szíveskedjenek megküldeni. ....."

A jelentés felületen van mód az E jelentés bepipálásával fájlba kérni egy jelentést és ezt el lehet küldeni a kért e-mail címre.

Köszönjük az észrevételt, valóban e-mailben kéri az OEP.

dr.oremus
Thursday, November 28, 2013 1:15:50 PM
A program nem tudja kezelni a 100 microgramm fentanylnál nagyobb adag felírásához szüksége értesítő helyes kitöltését és tárolását.

Köszönettel Dr. Orémus Marina

Kharon
Thursday, November 28, 2013 2:21:45 PM
Originally Posted by: dr.oremus 

A program nem tudja kezelni a 100 microgramm fentanylnál nagyobb adag felírásához szüksége értesítő helyes kitöltését és tárolását.

A hiba pontos beazonosításához szükségünk lenne egy konkrét készítmény nevére. Melyikkel próbálta?

dr.oremus
Thursday, November 28, 2013 5:47:40 PM
Originally Posted by: dr.Kovács József 

Köszi!

Én nem rég használom, egyelőre jónak tűnik.

dr.oremus
Thursday, November 28, 2013 5:48:59 PM
Originally Posted by: bagincs 

A hiba pontos beazonosításához szükségünk lenne egy konkrét készítmény nevére. Melyikkel próbálta?

Durogesic tapasz köszönettel

Varga Sándor
Thursday, November 28, 2013 6:15:57 PM

Még egy kis segítséget szeretnék kérni.

A jelenleg a törzsben elérhető 12, 25, 50, 75 és 100 mikrogramm/óra bármelyikénél, vagy egy konkrét készítménynél?

Pontosan mit ért az alatt, hogy nem jól kezeli az értesítő kitöltését és tárolását?

köszönöm

Varga Sándor
dr.oremus
Friday, November 29, 2013 8:37:45 AM
Originally Posted by: vargas 

Még egy kis segítséget szeretnék kérni.

A jelenleg a törzsben elérhető 12, 25, 50, 75 és 100 mikrogramm/óra bármelyikénél, vagy egy konkrét készítménynél?

Pontosan mit ért az alatt, hogy nem jól kezeli az értesítő kitöltését és tárolását?

köszönöm

Ha 3 napra 125 mcg/h adagban szükséges felírni a Durogesic tapaszt, akkor felírok 10 db 100mcg-s és 10 darab 25 mcg-st, de az értesítőt csak a 25 mcg-sre írja meg a program, igaz E jelzéssel, vagyis a nagyobb adaggal. Vagy egy értesítő kellene 125 mcg-re , vagy két értesítő egy a 100-ra és egy a 25-re. Köszönettel Dr.Orémus Marina

Kharon
Friday, November 29, 2013 9:15:33 AM

Ha 3 napra 125 mcg/h adagban szükséges felírni a Durogesic tapaszt, akkor felírok 10 db 100mcg-s és 10 darab 25 mcg-st, de az értesítőt csak a 25 mcg-sre írja meg a program, igaz E jelzéssel, vagyis a nagyobb adaggal. Vagy egy értesítő kellene 125 mcg-re , vagy két értesítő egy a 100-ra és egy a 25-re. Köszönettel Dr.Orémus Marina

Ebben az esetben, ha 2 készítményből áll össze a beteg adagolása, akkor 2 darab értesítőt kell kiállítani egyet-egyet készítményenként. Ez úgy tudja megtenni, hogy 'Napi tevékenység' -> 'Ellenőrzött szer értesítő' menüpontban a kis fehér lappal fel tudja venni mind a kettő külön-külön. Ilyen esetben oda kell figyelni arra, hogy a 'Rendelkezés' rubrikába mind a két esetben a 'Lejártig érvényben marad' szerepeljen, hogy egyik se üsse ki a másikat.

dr.oremus
Friday, November 29, 2013 3:53:44 PM
Originally Posted by: gy_laszlo 

Ebben az esetben, ha 2 készítményből áll össze a beteg adagolása, akkor 2 darab értesítőt kell kiállítani egyet-egyet készítményenként. Ez úgy tudja megtenni, hogy 'Napi tevékenység' -> 'Ellenőrzött szer értesítő' menüpontban a kis fehér lappal fel tudja venni mind a kettő külön-külön. Ilyen esetben oda kell figyelni arra, hogy a 'Rendelkezés' rubrikába mind a két esetben a 'Lejártig érvényben marad' szerepeljen, hogy egyik se üsse ki a másikat.

Köszönöm, megnézem majd.

FMilan
Monday, December 2, 2013 2:18:03 PM
Originally Posted by: Casus 

A Paciens választásnál megoldható lenne, hogy leánykori név alapján is tudjunk keresni?

Örömmel tájékoztatom hogy a péntektől már elérhető 1.69.0 verzióban megtalálható az Ön kérésének a megvalósítása, miszerint születési név szerint is van már lehetőség keresni a páciensek közt.

Köszönjük javaslatát, reméljük ezzel is tudtuk segíteni munkáját.

Thursday, December 5, 2013 6:49:07 PM
Vargas tájékoztatójához kiegészítésként:

folyamatos hibaüzenetet kaptam az e-adatlap elektronikus jelentésekor. Ma délelőtt kiderült, hogy mindez azért van, mert az e-adatlap kitöltésekor a formanyomtatvány betűjele ablakba nincs beírva semmi. Ide a következő szöveget kell beírni. EUCARD

Ezek után hiba nélkül feldolgozta a rendszer az e-jelentést.

dr.mile.gyula@gmail.com
Friday, December 6, 2013 7:25:05 AM
Originally Posted by: dr. Szathmáry Zoltán 

Vargas tájékoztatójához kiegészítésként:

folyamatos hibaüzenetet kaptam az e-adatlap elektronikus jelentésekor. Ma délelőtt kiderült, hogy mindez azért van, mert az e-adatlap kitöltésekor a formanyomtatvány betűjele ablakba nincs beírva semmi. Ide a következő szöveget kell beírni. EUCARD

Ezek után hiba nélkül feldolgozta a rendszer az e-jelentést.

KÜLFÖLDIELLÁTÁSA.PDF You have insufficient rights to see the content.

Dr.Darcy
Saturday, December 7, 2013 11:33:10 AM
Szakorvosi javaslat bevitelénél és a receptírásnál is ha a bevitt/felírt darabszám 3 jegyű (pl. 100 db penfil tű vagy 270 db pelenka), akkor a Drb. illetve a mennyiség "ablakban" mindig csak 2 számjegy látszik, ami kicsit zavaró. Ahogy elnéztem mindkét esetben lenne még hely az ablak kiszélesítésére, hogy mindhárom számjegy rendesen látszódjon. Apróság, de jó lenne megoldani.
Kharon
Monday, December 9, 2013 8:35:52 AM
Originally Posted by: Dr.Darcy 

Szakorvosi javaslat bevitelénél és a receptírásnál is ha a bevitt/felírt darabszám 3 jegyű (pl. 100 db penfil tű vagy 270 db pelenka), akkor a Drb. illetve a mennyiség "ablakban" mindig csak 2 számjegy látszik, ami kicsit zavaró. Ahogy elnéztem mindkét esetben lenne még hely az ablak kiszélesítésére, hogy mindhárom számjegy rendesen látszódjon. Apróság, de jó lenne megoldani.

1.69.2 verzióban mindkét helyen (receptírás, szakorvosi javaslat) tökéletesen kifér nálam a 3 számjegy.

33

Click to View Image

A windows képernyőfelbontás és az ahhoz beállított betűméret is befolyásolhatja.

dr.Kovács József
Monday, December 9, 2013 8:51:11 AM

A windows képernyőfelbontás és betűméret függvénye (nálam is kifér).

dr.Kovács József
dr.Kovács József
Monday, December 9, 2013 9:01:29 AM
Az Explorer-rel egy ideje nem tudok a fórumon hozzászólást írni és ki sem tudok jelentkezni. Most a Mozilla-ban vagyok.
dr.Kovács József
Dr.Darcy
Monday, December 9, 2013 2:03:34 PM

1.69.2 verzióban mindkét helyen (receptírás, szakorvosi javaslat) tökéletesen kifér nálam a 3 számjegy.

33

Click to View Image

A windows képernyőfelbontás és az ahhoz beállított betűméret is befolyásolhatja.

Köszönöm a tanácsot! Próbáltam átállítani a felbontást, de így sem lett jó, és a végén már nagyon torz lett az egész képernyő. Marad így, ahogy van.

Dr Rétei Ágnes
Monday, December 9, 2013 2:49:30 PM
Segítséget kérek!

Egyik betegünknél az OEP napi plusz 1 db pelenkát engedélyezett a napi 3 db mellé.Ez a plusz pelenka azonos az eddig használttal, de a th-ás lapnál nem tudom a plusz pelenkát bevinni (pedig sok egyéb adatot kellene ráírni), mert "már szerepel a th-ás lapon". Ez nagyon megnehezíti a nyomon követést és a felírást. Mit tegyek? [bizonyt]

Varga Sándor
Monday, December 9, 2013 3:23:02 PM

33

Click to View Image

Köszönöm a tanácsot! Próbáltam átállítani a felbontást, de így sem lett jó, és a végén már nagyon torz lett az egész képernyő. Marad így, ahogy van.

Akkor valószínűleg nem a felbontással, hanem a beállított betűmérettel lesz a probléma. A windowsban ez külön állítható.

Ott ahol a képernyő felbontást is tudja állítani van erre lehetőség - A szöveg és más elemek nagyítása vaqy kicsinyítése szövegre kattintva.

Ha már normál betűméreten áll akkor a felbontást állítva meg tudja találni azt az optimális felbontást ahol a betűméret alaphelyzetben is megfelelő, és a rendelőben használt monitoron nem torzul a kép.

Varga Sándor
FMilan
Monday, December 9, 2013 4:44:09 PM

Segítséget kérek!

Egyik betegünknél az OEP napi plusz 1 db pelenkát engedélyezett a napi 3 db mellé.Ez a plusz pelenka azonos az eddig használttal, de a th-ás lapnál nem tudom a plusz pelenkát bevinni (pedig sok egyéb adatot kellene ráírni), mert "már szerepel a th-ás lapon". Ez nagyon megnehezíti a nyomon követést és a felírást. Mit tegyek? [bizonyt]

A kérdés az, hogy ezt a mennyiséget a patika kiadja, kiadhatja-e, ha egy receptre történik a felírás. Ha igen akkor azt javasoljuk, hogy írják fel 3 hónapra a 360 darabot (a program figyelmeztetés után engedi), és adminisztrálják, hogy az OEP engedélyezte a napi 4 darabot a páciensnek.

A visual Ixdoki jelenlegi működése szerint a gyógyszer választáskor a listában, függetlenül attól, hogy azt a th lapról vagy az előzőleg felírt gyógyszerek közül választják, csak egyszer jelenik meg.

dr.mile.gyula@gmail.com
Monday, December 9, 2013 8:37:54 PM
Originally Posted by: FMilan 

Segítséget kérek!

A kérdés az, hogy ezt a mennyiséget a patika kiadja, kiadhatja-e, ha egy receptre történik a felírás. Ha igen akkor azt javasoljuk, hogy írják fel 3 hónapra a 360 darabot (a program figyelmeztetés után engedi), és adminisztrálják, hogy az OEP engedélyezte a napi 4 darabot a páciensnek.

A visual Ixdoki jelenlegi működése szerint a gyógyszer választáskor a listában, függetlenül attól, hogy azt a th lapról vagy az előzőleg felírt gyógyszerek közül választják, csak egyszer jelenik meg.

Szerintem ez nem így működik.

Fel kell írni külön receptekre az egy évi pluszban engedélyezett pelenkákat, 4 vény,egy-egy vényen negyedévi plusz mennyiség .Ezeket a vényeket a szakorvosi javaslattal együtt be kell küldeni az OEP-nek . Ők lebélyegzik és visszaküldik.Ezekből a vényekből 3 havonta kell egyet pluszba odaadni amikor az esedékessé válik.

Én így tudom.Ajánlom az illetékes OEP-pel egyeztetni a felírásról.

misidoki
Tuesday, December 10, 2013 9:24:16 AM
Ma reggel a TAJ-t nem ellenőrzi.Csak nálam,vagy másnál sem?[azta]
Somogyi László
Tuesday, December 10, 2013 9:36:06 AM
Originally Posted by: misidoki 

Itt sem működik. Fogászaton sem, ahol más szoftver van, azt hiszem.

Varga Sándor
Tuesday, December 10, 2013 9:41:40 AM
Originally Posted by: Somogyi László 

Originally Posted by: misidoki 

Itt sem működik. Fogászaton sem, ahol más szoftver van, azt hiszem.

A weben keresztül sem érhetőek el az oep.hu, az ejelentes.oep.hu és a jogviszony.oep.hu oldalak.

Egyenlőre hivatalos értesítést még nem kaptunk, reméljük hamarosan újra működnek majd.

A rendszereinkben van lehetőség utólagos jogviszony ellenőrzésre azokhoz az ellátásokhoz, amelyeknél emiatt nem tudnak TAJ érvényességet ellenőrizni. Amikor helyreáll a működés, javasoljuk ezt futtassák.

Varga Sándor
Ilona
  • Ilona
  • Veterán (Szint 20 - Max)
Tuesday, December 10, 2013 12:37:39 PM
Reggel óta nincs TAJ ellenőrzés, 76. betegnél járunk, ha ma nem sikerül utólag ellenőrizni, akkor holnap még megtehető?
Similar Topics
Users browsing this topic