Papp Attila
Monday, October 13, 2008 8:35:29 PM
Kérem jelezzék a visual Ixnotesz telepítésével, használatával kapcsolatos problémáikat, észrevételeiket.
Papp Attila

Szoftverfejlesztő

Papp Attila
Monday, October 13, 2008 9:00:57 PM
Egy nagyon hasznos cikket olvashatnak a szoftveres billentyűzetekről a szövegbevitellel kapcsolatban itt .

Az egyik legprofibb megoldás, ráadásul magyar és ingyenes itt  található.


Papp Attila

Szoftverfejlesztő

Szabó György
Saturday, January 3, 2009 7:00:07 PM
BÚÉK!

Kedves Attila!

Kérem segítsen, mert nem bírom áttölteni az adatokat a PDA-ra; valami mindig kimarad. Betöltöttem már az adatokat a gépből, adagokban, egyszerre, a MIX fájlokból, de valami mindig kimarad.

A gyógyszer adatbázist még nem sikerült egyszer sem betölteni és a páciens adatokat is csak egyszer, de amikor a BNO és gyógyszer adatokat betöltöttem, mindent letörölt és azóta nem bírom átmásolni az adatokat, pedig már a programot és a "kellékeket" is újra telepítettem.

Úgy láttam, a múltkor személyesen kért előjegyzést még nem építette be a programba. (Mármint, hogy az adott napon az előjegyzett betegeket sorolja föl.) :-(

Remélem mielőbb ad valami megoldást!

Köszönöm, Szabó György, Pócsmegyer.

Papp Attila
Monday, January 5, 2009 9:36:55 AM
Szabó György wrote:

Kérem segítsen, mert nem bírom áttölteni az adatokat a PDA-ra; valami mindig kimarad. Betöltöttem már az adatokat a gépből, adagokban, egyszerre, a MIX fájlokból, de valami mindig kimarad.

Tisztelt Dr.Úr!

Ezek a jelek arra utalnak, hogy nincs elég szabad program vagy tárolási memória a teljes betöltés futtatásához. A nagyobb mennyiségű adatokat (pl. gyógyszer, bno) a program nem tudja betölteni a memóriába és egyszerűen kimaradnak, a betöltés folytatódik a következő lépéssel.

1. megoldás (adatbázisok alapmemórián)

Az átlagos betöltéshez min. kb. 15-20 MB szabad alapmemóriára van szükség. Ha nincs ennyi, akkor fel kell szabadítani (pl. programok eltávolítása, áttelepítése memóriakártyára). Ez persze függ a kitöltött időszak méretétől, praxisbeli páciensek számától, stb.

2. megoldás (adatbázisok memóriakártyán, én ezt tartom hatékonyabbnak)

Lépések:

1. Telepítés utáni első indítás (adatbázisok létrejönnek alapmemórián)

2. Belépés ('Orvos' felhasználóval)

3. Ixnotesz menü->Rendszer->Beállítások->Adatbázis fül->Helye-> átállítani memóriakártyára -> bal alsó pipával elmenteni a beállításokat (rákérdez az áthelyezéshez, és újra kell indítani a programot utána)

4. Újraindítás után leellenőrizhetjük az adatbázis helyét (a fenti beállítás ablakban, vagy az Ixnotesz menü->Névjegy menüpontban)

5. Ezek után a kitöltés ide fog történni, de az alapmemóriát is használja a program ideiglenesen, ezért ott is kell lenni szabad helynek.

6. A teljes kitöltés után az adatbázisok a memóriakártyán helyezkednek el, az alapmemórián csak maga a program található.

Az Ixnotesz menü->Rendszer->Beállítások->Adatbázis fül->Alaphelyzetbe állítás gombbal bármikor kitörölhetjük az adatbázisokat és a következő indításkor újra létre fognak jönni.


Papp Attila

Szoftverfejlesztő

Szabó György
Tuesday, January 13, 2009 5:14:45 PM
Köszönöm!

Volt rajta elég hely, de "áttettem" az SD kártyára, betöltöttem és visszaraktam a flash-ra, ahol eredetileg is volt az egész. Így már jó.

Köszönöm!

Szabó György

T_Zoli
Tuesday, May 5, 2009 10:46:38 AM
Tisztelt Felhasználóink!

Valószínűleg a 3 bejövő telefonvonalunk közül az egyik hibás lehet, mert a bejövő hívást nem tudjuk fogadni.

Folyamatban van a hiba okának felderítése.

Addig is türelmüket kérjük!

infomIx Kft.

Users browsing this topic