Dr. Hanyecz Vince
Friday, March 10, 2017 12:52:27 PM
Tisztelt Fejlesztők!

Iskolásoknak orvosi igazolást adatlap -> igazolás_ix menuponttal írok, és szeretném ha a legújabb igazolások lennének legfelül, látnám mikor írtam utoljára. Jelenleg a legújabb van legalul.

Más: A Betegszállítási utalványt Epson 590-es matrix nyomtatóval nyomtatom, a TAJ szám 9. karaktere soha nincs rajta

Köszönettel: Hanyecz V

palenkascs
Friday, March 10, 2017 1:57:43 PM
Originally Posted by: Dr. Hanyecz Vince 

Tisztelt Fejlesztők!

Iskolásoknak orvosi igazolást adatlap -> igazolás_ix menuponttal írok, és szeretném ha a legújabb igazolások lennének legfelül, látnám mikor írtam utoljára. Jelenleg a legújabb van legalul.

Más: A Betegszállítási utalványt Epson 590-es matrix nyomtatóval nyomtatom, a TAJ szám 9 karaktere soha nincs rajta

Köszönettel: Hanyecz V

Igazolással kapcsolatos javaslatát megnézzük a fejlesztő kollégákkal.

Betegszállítási utalvány:

Itt első körben azt kellene ellenőrözni, hogy a betegszállítási utalvány megtekintése során ott van-e a páciens taj száma.

ha ez nincs, akkor magát a formátumot kellene karbantartani, mely karbantartásnak a lépései a következő:

1. HA saját formátumot használ:

nyissa meg a karbantartás-tervező formátumok-nyomtató formátumok karbantartás menüpontot.

Kattintson jobb egérrel a rácsos/üres mezőn, majd válassza a "nyomtatóforma betöltés" opciót.

A megjelenő listában válassza ki az egyedileg létrehozott betegszállítási utalványt (amit az adatlapoknál kiválaszt), majd nyomjon ok-t.

A formátum betöltését követően ismét nyomjon egy jobb egérgombot a háttéren (fontos, hogy ne szövegre, szövegdobozra), majd lent válassza az 'alapadatok'-at, és azon belül pedig a 'taj-szám'-ot.

Az elhelyezendő objektum kiválasztását követően, a formátumra való elhelyezése úgy történik, hogy kb. kinéz egy területet, ahol szeretné szerepeltetni a taj számot, ott benyomva tartja a bal egér gombot, és jobbra-le húzva az egeret egy keretet készít, majd mikor elengedi, rá kerül a formátumra a taj mező. Ezt dupla kattintást követően a billentyű nyilainak segítségével tudja mozgatni.

Megkeresve a megfelelő helyet, már csak egy jobb egér kell a rácsos/üres mezőn és a mentést kell választani (elfogadva a formátum felülírását).

2. HA nem saját formátumot szeretne módosítani, ahhoz előbb a meglévő alap infomixes formátumról egy másolatot kell készíteni a következő módon:

Nyissa meg a karbantartás-tervező formátumok-űrlap formátum másolása menüpontot.

Itt válassza ki az infomixes betegszállítási utalványt (amit az adatlapoknál használ), kiválasztást követően lent adjon neki egy új nevet, pl egészítse ki azzal, hogy saját, majd nyomjon egy OK gombot.

Másolást követően, a másolat már szerkeszthető lesz, így már csak az 1. pontban leírtakat kell követnie, természetesen betöltéskor a másolat nevét kell megadni, és majd a karbantartást és mentést követően az adatlapoknál is ezt a másolatot kell használni.

Dr. Hanyecz Vince
Friday, March 10, 2017 2:51:49 PM
Originally Posted by: palenkascs 

Originally Posted by: Dr. Hanyecz Vince 

2. HA nem saját formátumot szeretne módosítani, ahhoz előbb a meglévő alap infomixes formátumról egy másolatot kell készíteni a következő módon:

Nyissa meg a karbantartás-tervező formátumok-űrlap formátum másolása menüpontot.

Itt válassza ki az infomixes betegszállítási utalványt (amit az adatlapoknál használ), kiválasztást követően lent adjon neki egy új nevet, pl egészítse ki azzal, hogy saját, majd nyomjon egy OK gombot.

Másolást követően, a másolat már szerkeszthető lesz, így már csak az 1. pontban leírtakat kell követnie, természetesen betöltéskor a másolat nevét kell megadni, és majd a karbantartást és mentést követően az adatlapoknál is ezt a másolatot kell használni.

Az infomixes formátummal van ez a probléma, értem a javítás módját, köszönettel:

kleh
  • kleh
  • Veterán (Szint 20 - Max)
Friday, March 10, 2017 7:30:47 PM
Korábban is írtam, hogy az iskolás igazolásokat egy magis-ként szerkesztett receptre nyomtatom. Csak annyit kell utólag beírni (a gyógyszerek adagolási helyére) hogy mettől meddig. A standard szöveg, hogy iskolai igazolás az előre van szerkesztve. Véleményem szerint ez egy egyszerű és nem utolsó sorban egy olcsó megoldás. És jól követhető is. És ráadásul hamisítani sem lehet.
Bakos J
  • Bakos J
Monday, March 13, 2017 9:45:28 AM
Originally Posted by: kleh 

Korábban is írtam, hogy az iskolás igazolásokat egy magis-ként szerkesztett receptre nyomtatom. Csak annyit kell utólag beírni (a gyógyszerek adagolási helyére) hogy mettől meddig. A standard szöveg, hogy iskolai igazolás az előre van szerkesztve. Véleményem szerint ez egy egyszerű és nem utolsó sorban egy olcsó megoldás. És jól követhető is. És ráadásul hamisítani sem lehet.

Ez praktikus ötletnek tűnik. Ez a B300-as jelentésbe (tételes betegforgalmi jelentés) nem baj hogy elmegy? Illetve elmegy-e egyáltalán?

Üdvözlettel Dr Bakos

kleh
  • kleh
Monday, March 13, 2017 10:46:08 AM
Tisztelt Kolléga !

Jogos a felvetés. Eddig nem volt gond...legalábbis nem szóltak...a recepten BNO sincs.

dr.Kovács József
Monday, March 20, 2017 8:56:17 AM
Originally Posted by: kleh 

A vény csak gyógyszerírásra használható!!

dr.Kovács József
dr.Kovács József
Sunday, April 2, 2017 5:01:14 PM
Nem találom az áprilisi frissítést (új gyógyszertörzs) vagy nem kell?
dr.Kovács József
Dr Rétei Ágnes
Tuesday, April 4, 2017 12:19:27 PM
Szegeden olyan kósza hírek terjednek, hogy meg fog szűnni a Visual rendszer, mert nem fejleszthető tovább. Mi ebből az igazság? Esetleg összefüggésben van az új e-recept rendszerrel? [szomoru]
Varga Sándor
Tuesday, April 4, 2017 1:08:06 PM
Originally Posted by: Casus 

Szegeden olyan kósza hírek terjednek, hogy meg fog szűnni a Visual rendszer, mert nem fejleszthető tovább. Mi ebből az igazság? Esetleg összefüggésben van az új e-recept rendszerrel? [szomoru]

Ez valami álhír lehet, szó sincs arról, hogy megszűnne a visual.

Az eReceptet is tartalmazó EESZT tesztje kizárólag az Infomix alapellátási szoftverével, az Ixnettel kezdődött el. Itt is örömmel jelentjük, hogy az első teszteket rendszerünk sikeresen vette! A pilot időszaka a tervek szerint augusztus közepéig tart, a menetrend szerint az EESZT-hez egyre bővülő számú, Ixnetet használó háziorvos fog csatlakozni.

Természetesen a fejlesztések az Ixnettel párhuzamosan a visual Ixdoki-ban is megtörténnek. A jogszabályban előírtaknak megfelelően határidőre a visual Ixdoki használók számára is elérhető lesz, ők is teljesíteni tudják majd a jogszabályban előírtakat. Sőt! Ahogy az Ixnet ambuláns rendszerünk már most EESZT kompatibilis, úgy a visualIxamb szakorvosi rendszerünk használói is időben megkapják ezt a fejlesztést! Igaz ez az ügyeleti, foglalkozás egészségügyi és a magánorvosi rendszereinkre is.

A hírleveleinkben folyamatosan tájékoztatunk mindenkit az EESZT-ről, emellett minden hónapban újabb funkciók, modulok működését mutatjuk meg egy-egy rövid videóban. Az EESZT-ről itt  olvashat részletesen, az Ixnet legújabb fejlesztéséről pedig itt  nézhetnek meg egy bemutatót.

Természetesen azt szeretnénk, ha minél többen használnák a korszerű technológiai alapokra épülő Ixnet rendszerünket- de mint 27 év alatt tettük, most sem fogunk lemondani egyetlen korábbi verzióval rendelkező felhasználónkról sem, folyamatosan biztosítjuk a jogszabály követést!

Ha bárki az ellenkezőját állítja, vagy sugallja bármilyen megfontolás miatt is – az egyszerűen hazudik.

Varga Sándor
Dr Rétei Ágnes
Tuesday, April 4, 2017 1:34:56 PM
Originally Posted by: vargas 

Originally Posted by: Casus 

Ez valami álhír lehet, szó sincs arról, hogy megszűnne a visual.

Az eReceptet is tartalmazó EESZT tesztje kizárólag az Infomix alapellátási szoftverével, az Ixnettel kezdődött el. Itt is örömmel jelentjük, hogy az első teszteket rendszerünk sikeresen vette! A pilot időszaka a tervek szerint augusztus közepéig tart, a menetrend szerint az EESZT-hez egyre bővülő számú, Ixnetet használó háziorvos fog csatlakozni.

Természetesen a fejlesztések az Ixnettel párhuzamosan a visual Ixdoki-ban is megtörténnek. A jogszabályban előírtaknak megfelelően határidőre a visual Ixdoki használók számára is elérhető lesz, ők is teljesíteni tudják majd a jogszabályban előírtakat. Sőt! Ahogy az Ixnet ambuláns rendszerünk már most EESZT kompatibilis, úgy a visualIxamb szakorvosi rendszerünk használói is időben megkapják ezt a fejlesztést! Igaz ez az ügyeleti, foglalkozás egészségügyi és a magánorvosi rendszereinkre is.

A hírleveleinkben folyamatosan tájékoztatunk mindenkit az EESZT-ről, emellett minden hónapban újabb funkciók, modulok működését mutatjuk meg egy-egy rövid videóban. Az EESZT-ről itt  olvashat részletesen, az Ixnet legújabb fejlesztéséről pedig itt  nézhetnek meg egy bemutatót.

Természetesen azt szeretnénk, ha minél többen használnák a korszerű technológiai alapokra épülő Ixnet rendszerünket- de mint 27 év alatt tettük, most sem fogunk lemondani egyetlen korábbi verzióval rendelkező felhasználónkról sem, folyamatosan biztosítjuk a jogszabály követést!

Ha bárki az ellenkezőját állítja, vagy sugallja bármilyen megfontolás miatt is – az egyszerűen hazudik.

Köszönjük a gyors választ. Megnyugtató 🙂 [mindenok]

TomposG
Wednesday, April 5, 2017 10:39:10 AM
Azt szeretném kérdezni, hogy másnál működik az új alvási apnoe kérdőív?

Eltakarja az oldalt, nem tudok a nyomatásra kattintani, mert eltakarja, nem tudom áthelyezni sem. Bezárni is csak akkor ha a bal felső sarokba kattintok találomra és ha szerencsém van bead egy kis bezárás áthelyezés lehetőséget.

Tompos G.

K Bálint
Wednesday, April 5, 2017 2:15:20 PM
Originally Posted by: TomposG 

Eltakarja az oldalt, nem tudok a nyomatásra kattintani, mert eltakarja, nem tudom áthelyezni sem. Bezárni is csak akkor ha a bal felső sarokba kattintok találomra és ha szerencsém van bead egy kis bezárás áthelyezés lehetőséget.

Tompos G.

Milyen felbontásban használja a monitort? A minimum amit ajánlani tudunk az 1024 X 768. Ha ez alatt használják előfordulhat hogy nem fér el az ablak. Ha elcsúszott az alvási apnoe kérdőív akkor az ablakra bal egérgombbal kell kattintani egyet, utána meg kell nyomni a Ctrl+F7 gombokat, ezután a billentyűzet nyilaival tudja mozgatni jól látható pozícióba. Ha az ablak a végleges helyén van akkor egy Enter gomb megnyomásával lehet rögzíteni.

dr.mile.gyula@gmail.com
Friday, April 7, 2017 11:13:19 AM
Originally Posted by: K Bálint 

Originally Posted by: TomposG 

Tompos G.

Milyen felbontásban használja a monitort? A minimum amit ajánlani tudunk az 1024 X 768. Ha ez alatt használják előfordulhat hogy nem fér el az ablak. Ha elcsúszott az alvási apnoe kérdőív akkor az ablakra bal egérgombbal kell kattintani egyet, utána meg kell nyomni a Ctrl+F7 gombokat, ezután a billentyűzet nyilaival tudja mozgatni jól látható pozícióba. Ha az ablak a végleges helyén van akkor egy Enter gomb megnyomásával lehet rögzíteni.

Ezt a Berlini kérdőívet én személy szerint nem ismerem.

Több másat igen. Azoknak tudom a kiértékelését is .

Ennek nem. Kaphatnék valahonnan, valamilyen értékelést lehetővé tevő okítást ?

Előre is köszönöm ! Az meg már hab lenne a tortán ha ez a kérdőíves adatlap a teljesített összpontszámot megadná és az ennek megfelelő teendőt tudatná. Az általam ismert Berlini kérdőívek legalább is összpontszámot adnak meg és ezek alapján határozódik meg a teendő !

K.Gábor
Friday, April 7, 2017 1:42:42 PM
Originally Posted by: dr.mile.gyula@gmail.com 

Előre is köszönöm ! Az meg már hab lenne a tortán ha ez a kérdőíves adatlap a teljesített összpontszámot megadná és az ennek megfelelő teendőt tudatná. Az általam ismert Berlini kérdőívek legalább is összpontszámot adnak meg és ezek alapján határozódik meg a teendő !

Az adatlap sajnos nem képes kiértékelni a válaszokat.A kiértékelés menete a gombra kattintva látható:

1.kérdés A válasz 1 pont

2.kérdés C,D válasz 1 pont

3.kérdés A,B válasz 1 pont

4.kérdés A válasz 1 pont

5.kérdés A,B válasz 2 pont

I.csoport pozitív, ha pontösszege >= 2 pont

6.kérdés A,B válasz 1 pont

7.kérdés A,B válasz 1 pont

8.kérdés A válasz 1 pont

(9.kérdés nem kerül pontozásra)

II.csoport pozitív, ha pontösszege >= 2 pont

10.kérdés A válasz 1 pont

11.kérdés B válasz 1 pont

III.csoport pozitív, ha pontösszege >= 1 pont

Magas rizikó: legalább két csoport pozitív.

Természetesen ez csak automatikus minimumként értékelhető, pl. a 8. kérdésre adott Igen válasz 1 pontot ér, de hogy ezen belül a 9. kérdésre adott válasz milyen gyakoriságot jelent, azt nem díjazzák automatikusan, hanem az orvos döntése, hogy ebből milyen következtetést von le, amely lehet az is, hogy ez önmagában is kivizsgálást indokol.

dr.mile.gyula@gmail.com
Monday, April 10, 2017 10:44:29 AM
Originally Posted by: K.Gábor 

Az adatlap sajnos nem képes kiértékelni a válaszokat.A kiértékelés menete a gombra kattintva látható:

1.kérdés A válasz 1 pont

4.kérdés A válasz 1 pont

8.kérdés A válasz 1 pont

Természetesen ez csak automatikus minimumként értékelhető, pl. a 8. kérdésre adott Igen válasz 1 pontot ér, de hogy ezen belül a 9. kérdésre adott válasz milyen gyakoriságot jelent, azt nem díjazzák automatikusan, hanem az orvos döntése, hogy ebből milyen következtetést von le, amely lehet az is, hogy ez önmagában is kivizsgálást indokol.

Köszönöm a választ !

Én úgy gondolom, hogy informatikailag nem egy bűvészmutatvány elkészíteni egy "működő panelt" ( és nem egy adatlapot ) ami éppen ezeket a pontértékeket rögzíti és adja össze a válaszadásnak megfelelően. A pontösszértékhez nyilván teendő is társul amiről majd az orvos dönt.

palenkascs
Monday, April 10, 2017 11:33:51 AM

1.kérdés A válasz 1 pont

4.kérdés A válasz 1 pont

8.kérdés A válasz 1 pont

Köszönöm a választ !

Én úgy gondolom, hogy informatikailag nem egy bűvészmutatvány elkészíteni egy "működő panelt" ( és nem egy adatlapot ) ami éppen ezeket a pontértékeket rögzíti és adja össze a válaszadásnak megfelelően. A pontösszértékhez nyilván teendő is társul amiről majd az orvos dönt.

Már több megkeresés is érkezett hozzánk – különböző alvási apnoé-ra vonatkozó kérdőívvel kapcsolatban (több mindenkitől kaptunk, ezúton is köszönjük!). Információink szerint előkészítés alatt van egy egységes, kifejezetten a háziorvosi gyakorlatban használható kérdőív kidolgozása, amelyre jelenleg várunk. Természetesen annak megvalósíthatóságára vonatkozóan majd akkor tudunk válaszolni.

Jelenleg egyébként az érvényes jogszabály nem tartalmaz ilyen jellegű előírást.

3.jogszabályi előírás (13/1992 NM rendelet):

„Azon kérelmezőket, akiknél fiziológiai jellemzőik alapján felmerül a mérsékelt vagy súlyos obstruktív alvási apnoé szindróma gyanúja, a vezetői engedély kiadását, illetve megújítását megelőzően alvászavar szűrővizsgálatra kell beutalni. Ezen kérelmezők számára javasolni kell, hogy a szakorvosi vizsgálat lefolytatásáig tartózkodjanak a gépjárművezetéstől.

A mérsékelt vagy súlyos obstruktív alvási apnoé szindrómában szenvedő kérelmezők számára a vezetői engedély akkor adható ki, illetve újítható meg, ha alvásdiagnosztikai központban kiállított szakorvosi véleménnyel igazolni tudják az állapotuk megfelelő ellenőrzését, a szükséges kezelés során kapott utasítások betartását és az aluszékonyság tekintetében elért esetleges javulást.”

Ilona
  • Ilona
Tuesday, April 25, 2017 8:30:50 AM
Tegnap óta többször próbálkoztam elküldeni a heti jelentést , de nem sikerül.Nem írja be automatikusan az érvényesítő kódot. A MAIL-hoz megérkezett, engedi a másolást, de a beillesztést nem.

Másnál is probléma ? Köszönöm szépen !

dr.Kovács József
Tuesday, April 25, 2017 8:33:20 AM
Originally Posted by: Ilona 

Tegnap óta többször próbálkoztam elküldeni a heti jelentést , de nem sikerül.Nem írja be automatikusan az érvényesítő kódot. A MAIL-hoz megérkezett, engedi a másolást, de a beillesztést nem.

Én is így jártam.

dr.Kovács József
K Bálint
Tuesday, April 25, 2017 9:24:53 AM
Originally Posted by: dr.Kovács József 

Én is így jártam.

A programban semmi nem változott, az OEP – NEAK váltással együtt valószínűleg módosult az érvényesítő kódot tartalmazó email tartalma, ezért nem tudja az érvényesítő kódot automatikusan érkeztetni.

Addig is a kapott e-mailből az érvényesítő kódrészlet kijelölése után a Ctrl+C gombokat kell megnyomni utána a programba ahova az érvényesítő kódot kell megadni bele kell kattintani egy bal egérgombot és utána Ctrl+V ha zöld a kódrészlet akkor beküldhető a jelentés ha piros akkor ismét ki kell jelölni és beilleszteni a programba.

Egy másik módja még az érvényesítő kódot tartalmazó levél megnyitása után a Ctrl+A gombok és Ctrl+C megnyomását követően a programban a vágólap gombbal beemelni az érvényesítő kódot.

K Bálint
Tuesday, April 25, 2017 10:27:56 AM
Originally Posted by: K Bálint 

Originally Posted by: dr.Kovács József 

Én is így jártam.

A programban semmi nem változott, az OEP – NEAK váltással együtt valószínűleg módosult az érvényesítő kódot tartalmazó email tartalma, ezért nem tudja az érvényesítő kódot automatikusan érkeztetni.

Addig is a kapott e-mailből az érvényesítő kódrészlet kijelölése után a Ctrl+C gombokat kell megnyomni utána a programba ahova az érvényesítő kódot kell megadni bele kell kattintani egy bal egérgombot és utána Ctrl+V ha zöld a kódrészlet akkor beküldhető a jelentés ha piros akkor ismét ki kell jelölni és beilleszteni a programba.

Egy másik módja még az érvényesítő kódot tartalmazó levél megnyitása után a Ctrl+A gombok és Ctrl+C megnyomását követően a programban a vágólap gombbal beemelni az érvényesítő kódot.

A megoldásig a E-jelentés kód ablak jobb alsó részén lévő kék fogaskeréknél ne legyen bepipálva az "Email-ek beolvasása, csak a "@OEP.HU" címről" beállítás.

dr.mile.gyula@gmail.com
Friday, April 28, 2017 9:00:44 AM
Újabban megint kéri a gyógyszertár az inzulinos, tesztcsíkos,beadó tű recepteken az ellátottság dátumának feltüntetését. Valamikor ez már volt ( emlékezetem szerint ) lehet hogy csak "aktiválni" kellene a lehetőséget , hogy ráemelődjön ezekre a vényekre az ominózus dátum .

Köszönettel

K.Gábor
Friday, April 28, 2017 10:43:08 AM

Újabban megint kéri a gyógyszertár az inzulinos, tesztcsíkos,beadó tű recepteken az ellátottság dátumának feltüntetését. Valamikor ez már volt ( emlékezetem szerint ) lehet hogy csak "aktiválni" kellene a lehetőséget , hogy ráemelődjön ezekre a vényekre az ominózus dátum .

Köszönettel

A receptírás ablak jobb alsó sarkán levő kék fogaskerék gombra kattintva található egy beállítás:

Vényre - "Ellátva X napra" csak a 30 napnál hosszabb esetben.

Ha ebből a beállításból kiveszi a pipát abban az esetben a program minden vényre ráírja hogy hány napig van ellátva a beteg az adott gyógyszerrel\segédeszközzel.

dr.mile.gyula@gmail.com
Friday, April 28, 2017 11:29:42 AM

Köszönettel

A receptírás ablak jobb alsó sarkán levő kék fogaskerék gombra kattintva található egy beállítás:

Ha ebből a beállításból kiveszi a pipát abban az esetben a program minden vényre ráírja hogy hány napig van ellátva a beteg az adott gyógyszerrel\segédeszközzel.

Köszönöm !

Nem ez kell!

Az ellátottság DÁTUMA ! ( 2017.06.26-ig ellátva )

Segítek : "megj +" Ellátottság dátuma gomb ( kellene, most nincs ) a dátumok meg megvannak az "Ellátva vénnyel" mezőkbe. Innen az említett gomb segítségével beemelhető lenne a vényre.

Üdvözlettel

gombaycsongor
Monday, May 1, 2017 4:45:49 PM
Kaphatnék ... valamilyen értékelést lehetővé tevő okítást? Az adatlap sajnos nem képes kiértékelni a válaszokat.

A fent idézetekre szeretnék reagálni.

A www.somnocenter.hu lapon az Orvosoknak menüpont alatt regisztrálj!.

Megadott fiókodra rövidesen megérkezik a kommunikacio@somnocenter.hu fiókból a Segédlet – SomnoCenter tárgymegjelöléssel egy zipp-állomány. Bontsd és nyomtasd ki a a PDF dokumentumokat (Kérdések, Útmutató, Segédlet orvosoknak).

Mind neked, mind páciensednek korrekt és jól dokumentált segítséget nyujtanak. Fontos, hogy ebben a hatványozottan vulnerábilis szituációban a páciensed számára is meggyőzően és empatikusan tudsz a segédlet alapján eljárni. Hisz tapasztalhattad, hogy még a születési időhöz adaptált érvényesítési határidők is milyen negatív[duhos] megjegyzéseket generálnak!

Ha elolvastad, minden a helyére kerül, sőt értékelni (!!!) is tudod majd a kapott válaszokat. Legalább is olyan szinten, ami a te asztalod: a 3/1992 NM rendeletnek megfelelően szükséges-e szomnológus szakrendelésre utalnod páciensedet, vagy sem? Ugyanis benned csak az OSAS gyanú merülhet fel (a kórelőzményi adatok, az aspektus, a pontérték, stb. alapján), a kizárása, vagy a bizonyítása nem a te feladatod.

A fenti webhely regisztrációs oldalán található linkek útján a tárgykörben fontos valamennyi szakmai kérdésben pontos ismereteket kaphatsz. Gyanítom, hogy innenn származhat a programba hanyagul illesztett kérdőív is. Ez jelen állapotában félrevezető, hibás - mielőbbi törlését javasolom. Addig használd az eredeti dokumentumokat!

Kezdő
Wednesday, May 3, 2017 3:42:23 PM
Tisztelt Infomix!

A 1.111.0-ás verzió váltóban, az Oltási lapnál, hogyan értendő, hogy nem ajánlja fel a program automatikusan az első új felvitelt? Nem érthető számomra.

Válaszukat előre is köszönöm.

K.Gábor
Wednesday, May 3, 2017 4:45:36 PM
Originally Posted by: Kezdő 

Tisztelt Infomix!

A 1.111.0-ás verzió váltóban, az Oltási lapnál, hogyan értendő, hogy nem ajánlja fel a program automatikusan az első új felvitelt? Nem érthető számomra.

Válaszukat előre is köszönöm.

Eddig az Egyéb oltás felvitelnél mikor kiválasztottuk az oltást a program automatikusan kiválasztotta az oltási sémából az első választhatót. Felhasználói kérésre ez kikerült a programból.

dr.mile.gyula@gmail.com
Thursday, May 4, 2017 10:42:54 AM

Köszönettel

Köszönöm !

Nem ez kell!

Segítek : "megj +" Ellátottság dátuma gomb ( kellene, most nincs ) a dátumok meg megvannak az "Ellátva vénnyel" mezőkbe. Innen az említett gomb segítségével beemelhető lenne a vényre.

Üdvözlettel

Szeretném megkérdezni kérésemmel kapcsolatosan valamilyen megoldás körvonalazódik ?

palenkascs
Thursday, May 4, 2017 12:56:57 PM

Köszönettel

Köszönöm !

Nem ez kell!

Üdvözlettel

Szeretném megkérdezni kérésemmel kapcsolatosan valamilyen megoldás körvonalazódik ?

Körbejárjuk kollégákkal a kérdést, addig is szíves türelmét kérjük! Köszönöm!

palenkascs
Thursday, May 4, 2017 2:00:01 PM

Köszönettel

Köszönöm !

Nem ez kell!

Üdvözlettel

Utánajártunk: sok verzióval ez előtt az 'ellátva x napra' lehetőség helyett volt ez a beállítási lehetőség, de vélhetően receptet érintő tartalmi/formai jogszabály miatt változott meg ez a beállítás.

Similar Topics
Users browsing this topic