Varga Sándor
Monday, May 6, 2019 4:30:01 PM
Kedves partnereink!

A 3GEN (három- generációs) pályázatokkal kapcsolatban május 2-án tartott egy tájékoztatót az AEEK a háziorvosi szoftver fejlesztőinek, amin természetesen mi is részt vettünk.

Az ott elhangzott tájékoztató szerint az általuk fejlesztett központi rendszerbe kell majd az érintett praxisoknak adatot szolgáltatni, ami történhet az erre kialakított webes felületen, vagy a háziorvosi programból online küldhető adatokkal. Az online adatküldés lehetőségét meg fogjuk vizsgálni, s amennyiben lehetőségünk lesz rá úgy beépítjük az Ixnet rendszerünkbe. Az ehhez szükséges kommunikációs protokoll leírását a tájékoztatón elhangzott ígéretek szerint meg fogjuk kapni az AEEK-től.

Mai információink alapján az adatok köre az Ixnetben jelenleg is elérhető háziorvosi törzskarton adataira épül majd, illetve ehhez kapcsolódóan pluszként kitölthetők lesznek a pályázat szakmai segítői által kialakításra kerülő szakmai prevenciós kérdőívek. Ezeket a kérdőíveket modulként tervezzük beépíteni az Ixnetbe, így csak azon felhasználók töltik, akik részt vesznek ebben a programban (s ezen adatokat jelentik is a központi nyilvántartás részére).

A háziorvosi törzskarton kitöltésével kapcsolatban készült leírásainkat a januári hírlevelünkben  osztottuk meg partnereinkkel.

Az adat fogadás/küldés funkció várható indulása az AEEK tájékoztatása szerint 2019 júliusa, reméljük az illesztéshez szükséges információk már hamarabb a rendelkezésünkre fognak állni, hogy időben tudjuk felhasználóink részére biztosítani ezt a lehetőséget is.


Varga Sándor