Varga Sándor
Wednesday, May 6, 2009 6:32:01 PM
Ígéretünkhöz híven szeretnénk mindenkit tájékoztatni az új vény formátumok kapcsán végzett nyomtató tesztünk tapasztalatairól.

Számos nyomtatót teszteltünk az elmúlt hetek folyamán. Ezek eredményeit egy külön táblázatban szerepeltetjük. A kipróbált mátrix nyomtatókról a nem megfelelősség miatt nem készült külön kimutatás.

A tintasugaras nyomtatókat az általunk tapasztalt nagy festék fogyasztás miatt nem javasoljuk vonalkód nyomtatásra. Tapasztalataink alapján csak új tintapatronnal és csak az új (foto nyomtatásra is alkalmas) készülékek tudnak megfelelő minőséget. Ezért ezekről sem készült külön összefoglaló táblázat.

Lézer nyomtatók esetén csak a rendelkezésünkre bocsátott típusokat volt lehetőségünk tesztelni. Legnagyobb sajnálatunkra ígéretük ellenére a HP, Cannon, Ricoh, Brother és OKI márkák képviselői nem biztosítottak számunkra teszt készüléket, ezért ezekről a típusokról nincs konkrét információnk. Az összefoglaló táblázatban csak azokat a nyomtatókat szerepeltettük, amelyek véleményünk szerint megfelelőek a vények és az egyéb orvosi dokumentumok (pl. tp igazolás) kinyomtatására.

Nyomtató típusok:

Mátrix típusú nyomtatók nem képesek leolvasható vonalkódot nyomtatni.

Tintasugaras nyomtatóknál mindkét nyomtatási mód (álló és fekvő) használható. Az olvasható minőség eléréséhez a nyomtatási minőséget jóra (magas) kell állítani. Így a festék fogyasztás jelentősen megnő. Tapasztalat alapján az utántöltött patronokkal még így sem érhető el minden esetben megfelelő minőségű nyomtatás.

Lézer nyomtatók esetén a nyomtatási minőség minden esetben megfelelő, a vonalkód olvasható. Azoknál a nyomtató típusoknál, ahol a lapadagoló tálca nem tartalmaz papír határolót, mindkét nyomtatási mód (álló, fekvő) használható, de ez csak a nyomtatók nagyon kis százalékára igaz. A kézi lapadagolóból minden típusnál megoldott mindkét nyomtatási mód. Amit mindenképpen érdemes vásárlás előtt megkérdezni, hogy a kézi lapadagoló mekkora kapacitású. Vannak olyan készülékek, ahol a kézi adagoló csak egy papír befogadására alkalmas. A gyári adatoknál szinte minden esetben 5-10%-al kevesebb vény fér a kézi adagolóba, mint a gyári adat. A táblázatban a gyári adatot szerepeltettük. Azok a nyomtatók, amelyek automatikus lapméret felismerővel rendelkeznek nem alkalmasak a recept nyomtatásra, mivel sem a régi, sem az új vény nem szabvány méretű.

Vény típusok:

Mind az új, mind a régi vényformátumokkal megoldott a vonalkód nyomtatása. A vonalkód mindkét típuson a jogszabály által előírt méretben nyomtatható. Mindkét vénytípusnál lehetőség van a recept vonalkóddal, vagy a nélkül történő nyomtatására.

Programok:

A visual rendszerekben az 1.27.2 verziótól használható. Az új vényekhez új formátumok kerülnek kiküldésre. A választható méretek A4 álló, A4 fekvő és A5 álló. Az eddigiekhez hasonlóan, csak a vény formátumot kell a használt nyomtatóhoz igazítani. A vény beállítást egy új menüpont segíti, mely az eddigiektől lényegesen egyszerűbb beállítást tesz lehetővé.

A DOKI20 programban egy Windows-on keresztül történő nyomtató segédprogrammal lehet megoldani, ami a verzióváltással kerül kiküldésre. Szintén lehet álló és fekvő nyomtatási módot választani. A nyomtatás, az új módszer miatt valamivel lassabb lesz. Az IxDOKI 2.xx programot a táblázatban felsorolt lézer nyomtatókkal teszteltük.

A listában szereplő nyomtatókat ajánljuk az alábbi szempontok szerint:

Legkisebb, legolcsóbb: Lexmark E120

Legolcsóbb fenntartás: Kyocera FS1300

Leggyorsabb első nyomtatás: Kyocera FS1100

Leggyorsabb nyomtatás több oldal esetén: Epson M2000D

Legnagyobb „tudás” (legtöbb használható funkció): Lexmark E460

Várható leghosszabb élettartam: Xerox Phaser 3435

UserPostedImage

* A vények nyomtatása mind a visual, mind a DOKI20 rendszereinkből ugyan olyan beállítással használható.

** DOKI20 programból történő nyomtatás esetén az itt feltüntetett nyomtatási idő magasabb (hosszabb a nyomtatás megkezdéséig eltelő idő és minden recept után van egy kb 5 mp szünet)

*** Minden típushoz többféle toner kapható, a kimutatás egy általánosan elérhető új tonert tartalmaz


Varga Sándor
dr.oremus
Wednesday, May 6, 2009 7:21:53 PM
Hát ez nagyon jó... Fekve csak kézi lapadagolással lehet rp-t nyomtatni. Azt hiszem áttérek a kézi receptírásra, akkor vonalkód sem kell. Majd kezelem a synovitisemet.

...Miért nem lehet olyan formátumban írni, hogy ne kelljen a csúszkával ide-oda

járni, ha el akarjuk olvasni? Tisztelettel Dr. Orémus

Dr. Hanyecz Vince
Wednesday, May 6, 2009 8:09:26 PM
Ezt a nyomtatópróbát még folytatni kellene, mert ezek baromi drágák, főleg a 60000 Ft tonertől állt el a szavam.

A HP LaserJet P1505n állít magáról hó paramétereket, első nyomtatás < 6,5mp 23 oldal/perc sebesség max 300 W fogyasztás 5.9 kg ára 50000 Ft

Samsung ML-3470D első lap 8.5sec 33 lap/ percA4 11 kg ez 70000 Ft

Kharon
Wednesday, May 6, 2009 8:25:53 PM
Lehet, hogy én vagyok béna, de szenvedek a beállítással, igaz a régi vénytípushoz próbáltam. A kéziadagolóba alig tudom betenni, mert eltűnik a recept. :-)

A beutaló szerkesztést is ilyesmire kellene átszerkeszteni.

Tolnai
Wednesday, May 6, 2009 9:36:33 PM
HP5L nyomtatót teszteltem valamikor régebben, 5 db volt. Eleinte rendben ment minden, de egy bizonyos idő után 1-3 hónap tönkrement a toner mindegyikben.

Ezt közelebbről megnézve azt lehetett megállapítani, hogy mivel a vény kisebb mint egy A4 papir a vény mindig ugyanazon a részen ment a hengeren, mindig ugyan az

a törlő rész működött, a festékpor a tonerből kijött, gyakorlatilag teljesen elszennyezte a nyomtatót. A tonert ki kellet dobni, pedig gyakorlatilag tele volt.

Nem tudom, hogy mennyit fejlödtek a Laser nyomtatók (tonerek), de tartok töle, hogy ez továbbra is alap probléma lesz. Jó lenne kiprobálni egy nyomtatót legalább

1000 recept nyomtatására is.

Munkájukat előre is megköszönve: Tolnai János számítástechnikus

Kharon
Wednesday, May 6, 2009 9:40:58 PM
Az új receptek különállóak lesznek, vagy pl. egy A4-esen lesz 3 és azt kell majd szaggatni, mint most a leporellosnál. Mert ilyet is hallottam, de lehet, hogy kacsa. (pedig jó lenne sztem.)
Bakos J
  • Bakos J
  • Veterán (Szint 20 - Max)
Wednesday, May 6, 2009 10:34:37 PM
A toner tönkremenetele a recept csík mellett sajnos ismert, és azóta sem orvosolt baj a lézernyomtatóknál. Erre találták ki az új vény fekve nyomtatását, ami pont egy A4-es szélesség. Én éppen ma próbáltam, de szerintem így is gond lesz, mert az egyik oldalon a betegadatok, felírt gyógyszer, a másik oldalon a vonalkód van, de középen nem nyomtat semmit, majd itt fog tönkremenni a toner, nem a két szélén.

Nekem Canon tintasugaras bjc ip4300 nyomtatóm van, nincs tökéletes minőségre állítva a nyomtatás, de szerintem így is olvasható a vonalkód, (ha nem az nem az én bajom, mert a törvény nem olvasható vonalkódot rendel, csak vonalkódot) a nyomtató most kb 24-26 ezer forint, jó nagy a tintapatronja (fajlagosan olcsóbb a tinta) gyors és strapabíró is. Ja és két tálcás, tehát alul lehet bele más papírméretet tölteni, nekünk spec a nagy alakú tp papír tanyázik benne folyamatosan. Tudom ajánlani.

Dr. Horváth Edit
Wednesday, May 6, 2009 11:01:41 PM
Ma hozott receptcsomagot a postás: május 6-án még mindig a régi formátumot!

Kipróbáltam a vonalkódnyomtatást matrix-szal, nekem megy. Biztos én vagyok a butuska, de még mindig nem értem, hogyha a nyomtatómra (Epson LQ590) rá van irva, hogy tud egy csomó vonalkódformátumot nyomtatni, többek között a Code 128-at is, ami az OEP követelménye, akkor miért mondja az Infomix, hogy nem lehet vele vonalkódot nyomtatni. Zsinórban jönnek ki lapadagolóból a receptek, ha vonalkódosra állitom is.

Tompos Gábor
Thursday, May 7, 2009 12:49:05 AM
Csak zárójelbe írom, hogy a 18.000-60.000 Ft közötti tónerár mellett a régi jó öreg mártixomhoz ha eredeti elpson szalagot veszek sem került többe 1.200 forintnál.](*,)

Nálam minden esetre menni fognak tovább (mind az öt!!!). Ha a patikában nem fogják tudni olvasni azt pedig nagyon-nagyon fogom sajnálni...:-"

Más! Vonalkódos recept nyomtatásakor leporelló receptre a nyomtató a receptet túlhúzza néhány mm-el. Így sorozat nyomtatáskor egyre jobb elcsúszik minden. Gondolom a vény mérte nincs tökéletesen beállítva. Jó volna ha a végleges verzióban jó lenn mert van még leporelló recept és a tb tájékoztatója szerint használhatóak amíg van.

Dr Rétei Ágnes
Thursday, May 7, 2009 11:26:34 AM
Nekünk is Epson LQ 590 nyomtatja a recepteket. Tudja a vonalkódot, kérdés, hogy a patika le tudja-e olvasni. Kipróbáljuk.

[-o<

hosi
  • hosi
  • Veterán (Szint 20 - Max)
Thursday, May 7, 2009 12:00:14 PM
Tompos Gábor wrote:

Csak zárójelbe írom, hogy a 18.000-60.000 Ft közötti tónerár mellett a régi jó öreg mártixomhoz ha eredeti elpson szalagot veszek sem került többe 1.200 forintnál.](*,)

Nálam minden esetre menni fognak tovább (mind az öt!!!). Ha a patikában nem fogják tudni olvasni azt pedig nagyon-nagyon fogom sajnálni...:-"

Más! Vonalkódos recept nyomtatásakor leporelló receptre a nyomtató a receptet túlhúzza néhány mm-el. Így sorozat nyomtatáskor egyre jobb elcsúszik minden. Gondolom a vény mérte nincs tökéletesen beállítva. Jó volna ha a végleges verzióban jó lenn mert van még leporelló recept és a tb tájékoztatója szerint használhatóak amíg van.

Ez egy elég összetett probléma, megpróbálom elmagyarázni. Ha mátrix nyomtatóra nyomtatjuk a vényeket de nem leporellósat, akkor a windows ugyanazzal a módszerrel nyomtat mintha lézer vagy tintasugaras nyomtatóra nyomtatnánk, azaz képként "rajzolja" az egész receptet, ezért minden gond nélkül képes a vonalkódot is nyomtatni (akár fényképet is képes lenne).

Ha azonban leporellós a vény, a program ugynevezett escape szekvenciák segítségével nyomtatja ki a receptet. Erre több okból is szükség van, de a legfontosabb hogy a receptméret egyedi, és ezt a méretet "közölni" kell a nyomtatóval. Ezért van, hogy ilyenkor nem húzza túl, hanem megáll a vény végénél. Sajnos azonban ennél a módszernél nem lehet vonalkódot nyomtatni, egyszerűen ez a módszer erre nem alkalmas. Egyetlen lehetséges megoldás, ha a nyomtató beállításainál a windows-ban lehet egyedi lapméretet is beállítani, majd recept karbantartáskor ezt kell megadni. Ha ezt tudja a nyomtató (sajnos elég kevés tudja ezt), onnantól gyakorlatilag a "rajzolt módszer"-t lehet használni speciális lapméretre.

A két módszer között jelentős sebességbeli eltérés van, a rajzolt mátrix nyomtatás sokkal lassabb és hangosabb.

Összefoglalva mátrix nyomtatóra biztosan csak vágott vényekre lehet vonalkódos receptet nyomtatni, leporellós vényre csak abban az esetben lehetne megoldani, ha a nyomtató beállításainál egyedi lapméretet is lehet definiálni. Egyébként az Ön által is említett túlhúzásos probléma fog jelentkezni.


Hostyánszki László
Dr. Horváth Edit
Thursday, May 7, 2009 12:34:59 PM
Köszönöm, ezzel én is megkaptam a kérdésemre a választ. Tehát matrixszal is lehet vonalkódos vényt nyomtatni. Ezt a kis magyarázatot azért szerintem el kéne juttatni az orvosok szélesebb köréhez is (pl a verzióváltó levélben) és nem kategorikusan kijelenteni, hogy a matrix alkalmatlan vonalkódnyomtatásra. (Én ugy látom, kevesen olvassák a forumot itt rendszeresen.)
hosi
  • hosi
  • Veterán (Szint 20 - Max)
Thursday, May 7, 2009 12:42:04 PM
Sajnos az nem elég, hogy a vonalkód rajta legyen, azt olvasni is tudni kell a patikában. Mátrixnál ez nem egyértelmű
Hostyánszki László
nagys
Thursday, May 7, 2009 1:53:36 PM
Tisztelt Fórumozók !

Feleségem üzemelteti pápán az egyik alapellátási körzetet, kb. 10 éve használja az Infomix alapellátási szoftverét.

A receptek nyomtatásával rendszeresen meggyűlt a bajunk. Első nekibuzdulásként lézernyomtatóval próbálkoztunk.kb. 10 ezer recept után már jelentkezett a probléma, és 20 ezer recept után megpecsételte a nyomtatók sorsát.

A probléma az A4-nél keskenyebb receptekkel abban jelentkezett, hogy két oldalt előbb-utóbb kihordta a tonerekből a festékport.

1 darab HP 6L és 2 darab HP LJ1200 nyomtató bánta a kezdeti lelkesedést.

Jelenleg a recepteket két darab lomizott mátrixnyomtatóval nyomtatják, amelyek: Epson FX 980 és Epson LQ 850. Leszámítva a zajt, ezek kb.

két éve teljesen problémamentesen látják el feladatukat. A mátrix előnye még, hogy nem fogy ki hirtelen a festék.

Az FX 980 traktoros lapadagolást, az LQ 850 lapadagolót használ, amelybe kb. 100 darab recept fér.

Az egyéb dokumentumok, beutalók HP LJ1022-vel készülnek.

Üdvözlettel : Nagy Sándor

dr.mile.gyula@gmail.com
Friday, May 8, 2009 11:26:13 AM
Nyomtató tesztelés eredménye : HP lasserjet 1020 : lassú, lapadagolóba elég nehéz a kisebb méretű receptekkel matatni, ára 28 000 Ft körüli, patron jól bírja 12 000 Ft körüli. Lexmark E250 d gyors ( ontja a sorozatba kért vényeket) alsó tálcába könnyen elhelyezhető a vény, ára magas 40 000 Ft körüli.patron jól bírja 20 000 Ft körüli eredeti.
Kharon
Friday, May 8, 2009 12:08:59 PM
Amennyiben bárki - Dr. Mile Gyulához hasonlóan - szeretné megosztani velünk saját nyomtatóinak eredményeit, kérésre elküldjük neki a tesztlapot, amit mi használtunk a nyomtatók tesztelésének dokumentálásához. Amikor ezt visszakapjuk kitöltve, akkor feldolgozzuk és természetesen a fenti táblázatot bővítjük vele.

Ha valaki nem szeretné a tesztlapokat töltögetni, viszont fel tud ajánlani egy tesztnyomtatót számunkra, mi is elvégezzük ezt a tesztet, aminek az elvégzése után visszajuttatjuk a nyomtatót, és a fentiek szerint publikáljuk az eredményeket.

Varga Sándor
Monday, May 11, 2009 10:53:45 AM
Péntek délután érkezett két HP (egy lézer és egy office jet tintasugaras) nyomtató. Jelenleg már folyamatban van a tesztelésük.
Varga Sándor
Varga Sándor
Monday, May 11, 2009 5:17:04 PM
Ma délután az OKI készüléke is megérkezett, természetesen amint elkészült a teszt publikáljuk az eredményeket.
Varga Sándor
dr.mile.gyula@gmail.com
Tuesday, May 12, 2009 10:19:14 AM
A Lexmark nyomtatóval, mivel még nincs új vényem, A5-ös lappal próbáltam az alsó tálca lapadogatójából fekvő helyzetben a vény nyomtatást. Prímán működik , viszont a táblázat szerint amit publikáltak a Lexmark nyomtatók esetében a megjegyzés szerint az alsó tálcából fekve nem nyomtatható. Mi ennek az oka ? A vény méret ? Más ?
Kharon
Tuesday, May 12, 2009 10:34:58 AM
Az új vény mérete 2-3 cm-rel kisebb, mint az A5-ös, így nem minden esetben veszi fel a nyomtató a vényt...

A pontos méret 123x211 mm (most mértem le egy mintavényt). A legtöbb esetben az a gond, hogy a nyomtatók fő papíradagolója nem állítható A5 alá, így valamilyen "távtartó"-ra van (lenne) szükség.

dr.mile.gyula@gmail.com
Tuesday, May 12, 2009 11:46:37 AM
Kharon wrote:

Az új vény mérete 2-3 cm-rel kisebb, mint az A5-ös, így nem minden esetben veszi fel a nyomtató a vényt...

A pontos méret 123x211 mm (most mértem le egy mintavényt). A legtöbb esetben az a gond, hogy a nyomtatók fő papíradagolója nem állítható A5 alá, így valamilyen "távtartó"-ra van (lenne) szükség.

Igen ezt a távtartót már kigondoltam , csak nem voltam biztos hogy a recept méretbeli adati maitt bizonytalan a behúzás . Köszönöm.

Dr. Horváth Edit
Monday, May 18, 2009 10:48:38 AM
Hogyan is lehet fekvő helyzetben vényt nyomtatni? Megérkezett az új vény, és ha állva nyomtatom a matrixszal, akkor nagyon a recept aljára kell nyomtatni a vonalkódot, a hengernél időnként megcsúszik és igy a nyomtatásnál kinyilik mint egy olló két szára a vonalkód. Szeretném kipróbálni, hogy hátha fekve jobban menne, mert egyébként (p. ha a lap közepére vagy legtetejére kerülne a kód) leolvasható lenne. Köszönöm
hosi
  • hosi
  • Veterán (Szint 20 - Max)
Monday, May 18, 2009 11:01:43 AM
Dr. Horváth Edit wrote:

Hogyan is lehet fekvő helyzetben vényt nyomtatni? Megérkezett az új vény, és ha állva nyomtatom a matrixszal, akkor nagyon a recept aljára kell nyomtatni a vonalkódot, a hengernél időnként megcsúszik és igy a nyomtatásnál kinyilik mint egy olló két szára a vonalkód. Szeretném kipróbálni, hogy hátha fekve jobban menne, mert egyébként (p. ha a lap közepére vagy legtetejére kerülne a kód) leolvasható lenne. Köszönöm

Karbantartás - Tervező formátumok - Vény tervező

Itt be kell tölteni a formátumot, majd a Formátum választásnál kell kiválasztani a fekvőt. A Név megadásnál meg kell adni az új vénynevet, majd elmenteni. Receptnyomtatásnál ezt kell kiválasztani.

Ha nem jó helyre nyomtatódik, akkor szintén a tervezőben az Igazítás gombra kattintva, lehet beállítani a nyomtatási poziciót. Itt rögtön lehet teszt nyomtatást is kérni, ha a felső soron található Nyomtat gombra kattint.


Hostyánszki László
Dr. Horváth Edit
Monday, May 18, 2009 11:19:52 AM
Köszönöm, tökéletes lett igy fekve, csak legalább 3x olyan lassú.
hosi
  • hosi
  • Veterán (Szint 20 - Max)
Monday, May 18, 2009 11:22:52 AM
Háát igen, erre próbáltam utalni egy előző hozzászólásomban. Sajnos a mátrix nyomtatók "elveszítik" gyorsaságukat ha rajzolniuk kell.
Hostyánszki László
Dr. Horváth Edit
Monday, May 18, 2009 11:29:12 AM
Tévedtem, brutalisan lassú, használhatatlan.
Hajnalné
Monday, May 18, 2009 9:23:10 PM
Bother HL-2140 nyomtatót használunk és a mai napon megkaptuk az új vényeket. Gyorsan nyomtat, de kb. 30perc használat után valamiért elkezdi a receptet 2 receptre nyomtatni. Egyik receptre a beteg adatokat a másikra a gyógyszert.

Közben nem állítunk semmit.

Program hiba vagy nyomtató hiba lehet?

Köszönöm

hosi
  • hosi
  • Veterán (Szint 20 - Max)
Tuesday, May 19, 2009 12:21:34 PM
Hajnalné wrote:

Bother HL-2140 nyomtatót használunk és a mai napon megkaptuk az új vényeket. Gyorsan nyomtat, de kb. 30perc használat után valamiért elkezdi a receptet 2 receptre nyomtatni. Egyik receptre a beteg adatokat a másikra a gyógyszert.

Közben nem állítunk semmit.

Program hiba vagy nyomtató hiba lehet?

Köszönöm

A probléma megoldásához több kérdésem is lenne. Melyik formátum van beállítva: A4 álló, A4 fekvő vagy A5 álló? A külön nyomtatott vény után már mindegyik külön nyomtatódik ki, vagy csak bizonyos gyógyszerek? Ami külön nyomtatódik ki az egy "sima" listát készítmény vagy esetleg egy magistralis? Ha ugyanezt a készítményt újra felírják akkor szintén külön megy vagy esetleg nyomtató ki-bekapcsolás után már egy vényre?


Hostyánszki László
Hajnalné
Tuesday, May 19, 2009 1:00:31 PM
hosi wrote:

Hajnalné wrote:

Bother HL-2140 nyomtatót használunk és a mai napon megkaptuk az új vényeket. Gyorsan nyomtat, de kb. 30perc használat után valamiért elkezdi a receptet 2 receptre nyomtatni. Egyik receptre a beteg adatokat a másikra a gyógyszert.

Közben nem állítunk semmit.

Program hiba vagy nyomtató hiba lehet?

Köszönöm

A probléma megoldásához több kérdésem is lenne. Melyik formátum van beállítva: A4 álló, A4 fekvő vagy A5 álló? A külön nyomtatott vény után már mindegyik külön nyomtatódik ki, vagy csak bizonyos gyógyszerek? Ami külön nyomtatódik ki az egy "sima" listát készítmény vagy esetleg egy magistralis? Ha ugyanezt a készítményt újra felírják akkor szintén külön megy vagy esetleg nyomtató ki-bekapcsolás után már egy vényre?

Nyomtatási képnél A4 álló, de próbáltuk fekve is akkor is 2 rp-re nyomtatott. A receptnél A4 fekvő van beállítva. Rendszer indítás után kb 30rp-t jól nyomtat ki, majd gondol egyet és elkezd 2-re nyomtatni. Sima és magis receptnél is csinálja.

Ha újra felírjuk akkor is 2-re nyomja.

Nyomtató kikapcsolása csak akkor oldja meg, ha a programból is kilépek.

A régi receptet berakva minden rendben működik. 1 nyomtatót használunk és nincs hálózati gép sem.

Köszönöm

Kharon
Tuesday, May 19, 2009 2:03:50 PM
Nekem is ugyanezt csinálja. A4 fekve formátumot használtam. Ha az igazítással elvittem kicsit a bal oldaltól a recept képét, akkor 1 receptre nyomtatott mindent, de elcsúsztatva a recept fejléce felé., szóval használhatatlan lett. Kérdésem:

miért nem lehet receptméretű formátumot kreálni, ahol a papírméret a recept mérete. Miért kell az A akárhányashoz viszonyítani mindig. A lézernyomtatók feltételezem, hogy tudják kezelni a más formátumokat is, nemcsak az A 4-5-t.

Az elnevezés is zavaró (legalábbis nekem) mert A4 fekvő alatt én a fekvő a4-es lapot érteném, miközben itt az álló a4-esen fekvő receptet értjük.

Nekem HP M1120 MFP nyomtatóm van.

Van még mit javítani ezen a receptformátumon és szerkesztőn.

Similar Topics
Users browsing this topic