Sári László
Friday, February 13, 2009 5:45:03 PM
Jano wrote:

Bocs a képekért, de így egyértelmű:

Az infomix@infomix.hu-ra írtam már, válasz még nem érkezett....

Ha az előzőekben felírt gyszerek közül választok gyszert, nincs minden gyszer a listán. pl a Simvastatin R 40 mg már fel volt írva 2008.08.21-n, de nem látszik az előzőekben felírt gyszerek között, csak a th-s lapot választva. Igy gyszerek maradnak el..... Csak nálam jelentkezik, vagy másoknál is a hiba?

UserPostedImage 

A képet a Képfeltöltés.hu tárolja. http://www.kepfeltoltes.hu 

UserPostedImage 

A képet a Képfeltöltés.hu tárolja. http://www.kepfeltoltes.hu 

bj

Megnéztük a küldött mentést és a e-mail-ban jelzett betegnél azért nem látszodott az előzőek között az említett gyógyszer mert ott csak az utolsó 20 felírt gyógyszer látszik a példának felhozott gyógyszer viszont a 35. Az 1.26.6 verzióban az előző gyógyszerek ablakra felkerült az Összes előző recept gomb amit megnyomva látszik a paciens összes felírt receptje nem csak az utolsó 20 és ekkor már szerepel a listában a gyógyszer.

Dr Rétei Ágnes
Monday, February 16, 2009 1:21:29 PM
dr.mile.gyula@gmail.com wrote:

Casus wrote:

Beteg előjegyzésnél 20 perces időközöket állítottunk be, de a délutános előjegyzés már 15,40-től nem látszik. Nem lehetne a szélére görgetősávot tenni? Köszönöm:-k

Az egérgörgetőgombbal tetszés szerint le-fől lehet görgetni a mezőt .

Igen, köszönöm. Az egérgörgetővel látszik csak 15,40-ig. Nyilakkal lejjebb-feljebb tudom mozgatni, de nem látszik az egész előjegyzés. Ezt meg lehet-e oldani?

kadar.ildiko
Monday, February 16, 2009 3:04:49 PM
Bocsánat, ha volt már, meg ha rossz helyen érdeklődök, de azt szeretném kérdezni, hogy az üzemorvosi Visual IxDoki-hoz hol találok leírást, komplett doksit, ugyanis lenne pár kérdésem az üzemeltetéssel kapcsolatban. Pl. jelző adatoknak érdemes-e felvenni beavatkozást, illetve pl. a kötözést hogyan tudom rögzíteni a programban, gondozásként?:-k
hosi
  • hosi
  • Veterán (Szint 20 - Max) Topic Starter
Monday, February 16, 2009 3:11:30 PM
kadar.ildiko wrote:

Bocsánat, ha volt már, meg ha rossz helyen érdeklődök, de azt szeretném kérdezni, hogy az üzemorvosi Visual IxDoki-hoz hol találok leírást, komplett doksit, ugyanis lenne pár kérdésem az üzemeltetéssel kapcsolatban. Pl. jelző adatoknak érdemes-e felvenni beavatkozást, illetve pl. a kötözést hogyan tudom rögzíteni a programban, gondozásként?:-k

A Help / Tartalmojegyzék alatt találja a teljes leírást. Azt kérdezném, hogy visual Ixdoki-t használja üzemorvosi programként vagy a visual Ixfer-t?

Hostyánszki László
hosi
  • hosi
Monday, February 16, 2009 3:18:48 PM
Casus wrote:

Casus wrote:

Beteg előjegyzésnél 20 perces időközöket állítottunk be, de a délutános előjegyzés már 15,40-től nem látszik. Nem lehetne a szélére görgetősávot tenni? Köszönöm:-k

Igen, köszönöm. Az egérgörgetővel látszik csak 15,40-ig. Nyilakkal lejjebb-feljebb tudom mozgatni, de nem látszik az egész előjegyzés. Ezt meg lehet-e oldani?

A Karbantartás / Kezelés, költség, anyag / Naptár előjegyzés karbantartás menüpontban lehet az előjegyzési naptárat beállítani. Itt beállítható, hogy 8-20 vagy 0-24 -es megjelenítése legyen a naptárnak, és -többek között- beállíthatók a munkaórák is. A munkaórák az előjegyzési naptárban fehér háttérrel az egyéb órák szürke háttérrel jelennek meg, de mindkettőre lehet előjegyzést felvenni.

A görgetősávnak látszania kellene az előjegyzési ablak jobb oldalán...

Hostyánszki László
dr.mile.gyula@gmail.com
Monday, February 16, 2009 3:50:08 PM
Ezért írtam, hogy 16.00 utánra is be kell állítani a rendeléseket ha a 15.40 után is "látni" akarom a bejegyzést !!
Dr Rétei Ágnes
Tuesday, February 17, 2009 2:12:09 PM
hosi wrote:

Casus wrote:

Casus wrote:

A Karbantartás / Kezelés, költség, anyag / Naptár előjegyzés karbantartás menüpontban lehet az előjegyzési naptárat beállítani. Itt beállítható, hogy 8-20 vagy 0-24 -es megjelenítése legyen a naptárnak, és -többek között- beállíthatók a munkaórák is. A munkaórák az előjegyzési naptárban fehér háttérrel az egyéb órák szürke háttérrel jelennek meg, de mindkettőre lehet előjegyzést felvenni.

A görgetősávnak látszania kellene az előjegyzési ablak jobb oldalán...

Ok! A görgetősáv nem látszik oldalt, de a rendelési idő "meghosszabbításával" (19 óráig) látszik a délutáni rendelés előjegyzése, végig görgethető. Köszönöm. (A fentiek szerint volt minden beállítva!)

hosi
  • hosi
Tuesday, February 17, 2009 2:25:54 PM
Casus wrote:

A görgetősáv nem látszik oldalt...

Csak a teljesség kedvéért. Akkor valószínű hogy 800x600-as felbontásban van a windows. Sajnos a programban egy-két helyen már ez a felbontás is kevés lehet.

Hostyánszki László
Kharon
Tuesday, February 17, 2009 7:05:09 PM
hosi wrote:

Jano wrote:

Régebben volt róla szó, hogy a jogasítványnál csak 1 helyre kelljen beírni az előző számát. Ez megvalósult már?

Igen, ha egy új jogosítvány vizsgáltot indít, akkor az előző mezőkbe átveszi az utolsó vizsgálat megfelelő adatait.

Az én körzetem 1 éves, előző vizsgálat általában nincs, viszont az űrlapon 2 helyre kell uazt beírni. Nem lehetne a fogaskerékben választhatóvá tenni, hogy ha a felső mezőt kitöltöm, alulra ne kelljen uazt beírnom?

hosi
  • hosi
Wednesday, February 18, 2009 9:55:03 AM
A következő verzióban benne lesz a lehetőség. Nem pont a fogaskeréken, de lesz egy gomb amivel átemelhetőek az adatok
Hostyánszki László
Kharon
Friday, February 20, 2009 9:53:32 AM
Saját tap: ha egy beteg vmelyik szakrendelésen kapott leletét, v régebbi záróját keresem, és nem tudom pontosan mikori a lelet (és kb 50x volt szakrendelésen az elmúlt 2 évben) akkor annak az elővarázslása körülményes, mivel: lekérdezés-hozott leletek........ Egyszerűbb lenne a "hozott leletek szűkített" opciót egy gombhoz rendelni, amit az eszközoszlopra ki lehetne tenni, és a szakrendelések szerint csoportosított leletek közül lehetne választani. Jelenleg a "hozott leletek szűkített" opció alatt nem lehet behozni az adott leltet, nincsenek linkek a leletre, csak azok fel vannak sorolva.

Kharon
Friday, February 20, 2009 12:32:34 PM
Csatlakozom, nálam is csak "halott linkek" vannak. Így nem sokat ér.
hosi
  • hosi
Friday, February 20, 2009 1:48:32 PM
Jogos, a hozott lelet szűkített lekérdezésben mindazon adatok szerepelni forgnak, mint a "normál" hozott lelet lekérdezésben
Hostyánszki László
Kharon
Friday, February 20, 2009 3:59:53 PM
hosi wrote:

Jogos, a hozott lelet szűkített lekérdezésben mindazon adatok szerepelni forgnak, mint a "normál" hozott lelet lekérdezésben

A kérdésem lényegi részére nem kaptam választ: kaphat egy külön gombot a fenti szempontok szerint csoportosított hozott lelet?

hosi
  • hosi
Friday, February 20, 2009 5:01:00 PM
A hozott lelet szűkített lekérdezés magából a lekérdezésből elérhető. A Lekérdezés beállításainál megadható, hogy a Lekérdez nyomógomb lenyitására megjelenjen.

Ilyenkor rögtön oda ugrik a lekérdezés ablaka, ott aztán kiválasztható a kívánt szakrendelés (akár több is egyszerre) és azok adatait megjeleníti a szokásos nézetben. Amit írtam az arra vonatkozott, hogy a jelenlegi megjelenítés hiányos, ott még nem minden adat jelenik meg, természetesen ezt javítjuk

UserPostedImage

Hostyánszki László
Schukkert
Monday, February 23, 2009 6:57:53 PM
Javasolnám a program inditásakor felugro "Tudta, hogy..." ablakok folytatását. A forumban felmerülő kérdésekre adott válaszokat- használati utasításokat lehetne folytatásként megjeleníteni.( 53-nál megrekedt a figyelemfelkeltés.)

Azért gondoltam erre, mert számtalanszor olyat kérek a fejlesztésben(de látom, sokan mások is ), amit már tud a program.

Dr. Horváth Edit
Tuesday, February 24, 2009 12:18:02 PM
" Nálunk VisualXdoki fut, de nagyon zavar, hogy egyszerre ugyanannak a betegnek az adataival nem tudunk a nővérrel dolgozni, ráadásul a mentések a nap végén 10 percig is eltartanak. Lehetséges-e Meditornál, hogy mind az orvos, mind a nővér gépe ugyanazon a betegen dolgozik (pl. én irom a beteg ellátásának a dokumentációját, ezalatt a nővér nyomtatja a recepteket)?.." Én nem így tudom, de a válaszadást szakavatottabbra bízom .

Az én problémám volt a vitatott idézet, elnézést, de csak most került a szemem elé. A helyzet a következő: kénytelen vagyok egy szobában dolgozni az asszisztensnővel, ami azt jelenti, hogy egyszerre csak egy beteg lehet bent. Nálunk nincs divatban a beadom a kivánságomat és a drnő felirja a gyógyszereket és beutalókat, ezért mindenkinek be kell jönni. Az adminisztrációt viszont csak úgy tudnánk gyorsitani, hogy egyszerre dolgozunk mindketten ugyanazon a betegen, különböző funkciókat használva. Ha jól értettem, az a gond, hogy amennyiben mindketten elővesszük a beteget, két naplószám alatt rögziti a jelentésben.Nem lehet esetleg valahogy megoldani, hogy ha kap egy beteg adott napon egy naplószámot, akkor nem kaphat ugyanaznap másikat? A TAJ ellenőrzés is csak egyszer történik meg egy napon, akárhányszor veszem elő a beteget.

A mentés valóban sokáig tart nálam, de ez igy volt akkor is, amikor még nem voltak scannelt adatok. Lehet, hogy valamennyit lehetne gyorsitani a válaszként adott módszerrel, de kérem akkor a segitségüket, hogy hol kell beállitani ezt a dátumszűrőt. Lehet, hogy hülyeséget kérdezek, de ha csak adott intervallumban fog menteni scannelt adatokat, akkor hová lesznek a korábban elmentettek?

Kharon
Tuesday, February 24, 2009 12:33:09 PM
Az ixintézőben a mentés gombra klikkelsz, és a dátummezőben beállítod, mettől meddig mentenéd a scannelvényeket. A korábbiak gondolom a korábbi mentésben megtalálhatók de ezt nem tudom biztosan.
Dr. Horváth Edit
Tuesday, February 24, 2009 12:43:54 PM
Ha már igy a mentésnél tartunk, tudom, Te CD-re mentesz, én eddig pendrive-ra. Kettőt használok, hol egyikre, hol másikra, ezért gondolom, hogy a mentéseknél a korábbi mentést felülirja a kovetkező (ezért nem tudom, hogy hol lesznek a scannelvények). Ugy is akartam már azt is kérdezni, hogy a többieknek mi vált be a legjobban, már arra is gondoltam,hogy havonta egy külső winchesterre is le fogom menteni az adatokat, annyira mumus nekem az adatvesztés.
Kharon
Tuesday, February 24, 2009 1:00:41 PM
Nem tudom felülírja-e, de szerintem nem. Majd megnézem. Vagy aki tudja mondja meg.
Kharon
Tuesday, February 24, 2009 1:04:03 PM
Most mentettem a winyóra masszív 1 perc volt az ehavi scannelvényekkel együtt.

Úgy látom tényleg felülírhatja, mert nem látok másik filenevet vagy mappát. Így viszont tényleg érdekes ez az intervallum megadás a scannereknél.

dr.mile.gyula@gmail.com
Tuesday, February 24, 2009 1:35:29 PM
Dr. Horváth Edit wrote:

Ha már igy a mentésnél tartunk, tudom, Te CD-re mentesz, én eddig pendrive-ra. Kettőt használok, hol egyikre, hol másikra, ezért gondolom, hogy a mentéseknél a korábbi mentést felülirja a kovetkező (ezért nem tudom, hogy hol lesznek a scannelvények). Ugy is akartam már azt is kérdezni, hogy a többieknek mi vált be a legjobban, már arra is gondoltam,hogy havonta egy külső winchesterre is le fogom menteni az adatokat, annyira mumus nekem az adatvesztés.

Én is pendriv -ot használok. kettőt ( pontosabban hármat ) Amíg meg nem telik a napokat használva könyvtárnak ( 0224 a mai )

egy pent majd ha megtelt törölöm le az addig nem használtat és kezdem arra a mentést és így tovább.Így megvannak , a pen kapacitásától függően, elég hosszú időre az előző mentések ( remélhetőleg ennyi idő alatt észreveszek valamilyen javítandót és így még az kijavítható az a mentett adatokból ). A harmadik pen arra szolgál, hogy verzió váltásokat követően lementem a teljes Visualix-et ( ezt odahaza őrzöm ).

hosi
  • hosi
Tuesday, February 24, 2009 1:47:36 PM
Ha a visual saját mentését használjuk, akkor ha az adott helyen már van egy visual mentés, az felülíródik. Ezt meg fogjuk változtatni, hogy a mentés nevébe belegenerálódjon az aktuális nap is, de ebben az esetben hamar elfogyhat a hely pl. a pendrive-on, mivel egymás mellé kerülnek a mentések.

A szisztémát érdemes Mile dr-hoz hasonlóan kialakítani, tehát egy teljes mentést végezni (minden adat, minden scanner, illesztett berendezés, stb.) bizonyos időközönként (verzióváltás előtt mindíg !) és azt kiírni egy CD-re és elrakni. Az hogy ezt milyen gyakorisággal végzik, döntés kérdése, de minél gyakrabban annál kisebb az esetleges adatvesztés rizikója. A napi mentésnél elég a scanner képekre egy dátumintervallumot megadni, és akkor jóval lerövidül a mentés ideje.

Itt mondanám el, hogyha illesztett berendezése is van (EKG, Holter, stb.), akkor azokat a felvételeket néhány eszköz esetében maga a visual mentés nem tartalmazza, mivel nem maga a visual Ixdoki tárolja a felvételt, ő csak egy hivatkozást tárol a felvételről, amit az adott eszköz programja jelenít meg és tárol. Az, hogy azt hogy kell menteni az adott eszköz forgalmazójával/gyártójával/szoftverével kell megoldani

Hostyánszki László
hosi
  • hosi
Tuesday, February 24, 2009 1:49:02 PM
Dr. Horváth Edit wrote:

A helyzet a következő: kénytelen vagyok egy szobában dolgozni az asszisztensnővel, ami azt jelenti, hogy egyszerre csak egy beteg lehet bent. Nálunk nincs divatban a beadom a kivánságomat és a drnő felirja a gyógyszereket és beutalókat, ezért mindenkinek be kell jönni. Az adminisztrációt viszont csak úgy tudnánk gyorsitani, hogy egyszerre dolgozunk mindketten ugyanazon a betegen, különböző funkciókat használva. Ha jól értettem, az a gond, hogy amennyiben mindketten elővesszük a beteget, két naplószám alatt rögziti a jelentésben.Nem lehet esetleg valahogy megoldani, hogy ha kap egy beteg adott napon egy naplószámot, akkor nem kaphat ugyanaznap másikat? A TAJ ellenőrzés is csak egyszer történik meg egy napon, akárhányszor veszem elő a beteget.

Ennek a problémának a megoldását végiggondoljuk.

Hostyánszki László
dr.Kovács József
Tuesday, February 24, 2009 6:45:15 PM
Hozzászólás a mentéshez: Minden nap végén mentést készítek egy külső winchesterre az ixintézővel, ami felülírja az előzőt. Ebben nincsenek benne a scannelt leletek. Kb. 3-4 perc alatt lefut. Utána egy file kezelővel átmásolom az aznapi ÚJ scannelt leleteket szintén a külső winchesterre, egy másik könyvtárba, ahol tulajdonképpen ezáltal meg van az összes eddigi lelet másolata. Minden verzióváltás előtt készítek egy külön mentést (scannelt leletek nélkül, mert azok másolata naponta elkészül) szintén a külső winchesterre, amit megőrzök. Megvan az összes eddigi verzióváltás előtti mentés, a könyvtár nevéből következtethető, hogy melyik verzióváltás előtti (pl. 1262). Időnként file kezelővel átmásolom a teljes visualix könyvtárat a külső vinyóra, tömörítés nélkül is (ez majdnem 30 perc).
dr.Kovács József
dr.Kovács József
Tuesday, February 24, 2009 6:50:37 PM
hosi wrote:

Dr. Horváth Edit wrote:

A helyzet a következő: kénytelen vagyok egy szobában dolgozni az asszisztensnővel, ami azt jelenti, hogy egyszerre csak egy beteg lehet bent. Nálunk nincs divatban a beadom a kivánságomat és a drnő felirja a gyógyszereket és beutalókat, ezért mindenkinek be kell jönni. Az adminisztrációt viszont csak úgy tudnánk gyorsitani, hogy egyszerre dolgozunk mindketten ugyanazon a betegen, különböző funkciókat használva. Ha jól értettem, az a gond, hogy amennyiben mindketten elővesszük a beteget, két naplószám alatt rögziti a jelentésben.Nem lehet esetleg valahogy megoldani, hogy ha kap egy beteg adott napon egy naplószámot, akkor nem kaphat ugyanaznap másikat? A TAJ ellenőrzés is csak egyszer történik meg egy napon, akárhányszor veszem elő a beteget.

Ennek a problémának a megoldását végiggondoljuk.

Ha szorít az idő, mert sok a beteg, akkor én és a nővér egyszerre dolgozik a beteggel, pl. a nővér receptet ír, én pedig gondozok és így a betegnek két naplószáma lesz aznap. Gond ez ? Be szoktam írni, az anamnesisbe, hogy gondozás és kész. Ha egy beteg aznap visszahoz egy leletet és újra megjelenik a rendelőben, akkor is két naplószámot kap. A TAJ ellenőrzés úgyis csak egyszer fut le. Miért nem lehet egy betegnek egy nap több naplószáma ?

dr.Kovács József
dengabor
Tuesday, February 24, 2009 7:16:46 PM
Érdeklődnék, hogy a VisualIxDoki-t használók mennyire vannak megelégedve a program sebességével?

Nálunk 7 gépes hálózatban fut a Doki, a kliens gépeken (celeron 2.8, 512ram, xp pro) átlag 20-25 mp alatt vesz elő egy beteget, és olyan 10 mp alatt lehet bezárni egyet.

Ez számunkra nagyon lassú, keressük a megoldást a gyorsításra, de még nem jöttünk rá hogyan lehetne, ezért lennék kíváncsi a többi felhasználó véleményére.

És ha már a mentésnél tartott a beszélgetés: mi külső hordozható winchesterre mentünk, a program mentése tömörítve 400Mb kb. 30 perc alatt készül el plusz a scanner mentés ami 45Gb.

Kharon
Tuesday, February 24, 2009 7:37:57 PM
Nálam is volt sebességprobléma. A leghasznosabb változtatás a proci cseréje volt. Nálad is a celeron processzor lehet az egyik gond. A proci L2 cache elég fontos a visualixnek, ez a celeronban asszem max 256kbyte.

P4 proci kell, vagy jobb, nagyobb L2 cache-vel.m Nálam a kliens és a server gép proci cseréje után fele időre csökkent a folyamat (előtte nálam is 35-40 másodperc alatt jött be a kliensgépen a beteg), mindazonáltal a kliensgépen én még így is lassúnak találom és örülnék, ha valahogy gyorsítható lenne.

Kharon
Tuesday, February 24, 2009 7:40:07 PM
dengabor wrote:

... a scanner mentés ami 45Gb.

Úristen, ez hány év anyaga? Kellően még éppen elégséges legkisebb felbontásra van állítva a scanner? Én sokat scannelek, de még nincs 2 Gb, vagy ez a 45 4,5 akart lenni?

Snebb
  • Snebb
  • Haladó (Szint 8)
Tuesday, February 24, 2009 9:28:52 PM
30 perc mentés? - Borzasztó! Valami nincs jól beállítva. Én az IxDokin keresztül pendreivra mentek, csak a napi dolgokat. A scennereket a fönököm, amikor ügyel, adott ügyelettől- ügyeletig ment egy 4G-ás pendreivra. Ha a pendreiv megtelik kiírja DVD-re. Ha vége a munkának, csak a mentés miatt még fél óra?:-k
Similar Topics
Users browsing this topic