Somogyi László
Monday, March 10, 2014 1:18:37 PM
Originally Posted by: Ilona 

Köszönjük szépen a választ, mostmár csak az a kérdés, hogy az írnok szakdolgozó-e ? A szomszédos települések írnokai is ezt kérdezik, hiszen anno amikor a munkaszerződést kötötték orvosírnok bejegyzés történt és elegendő volt a számítástechnikai szaktudás... Az orvosírnok "lóg a levegőben" ?

Saját tapasztalatom szerint az OEP jóindulattal áll a kérdéshez. Tőlük kell megkérdezni. Minket ők maguk hívtak fel telefonon, hogy egyeztessük a dolgozói létszámot, végzettségeket és munkaidőt.

Az orvosírnok sajnos nem szakdolgozó, a jog betűjét szó szerint véve, nem jár neki semmi.

Az orvosírnok munkakör egészségügyi végzettség nélkül, egy érettségivel betölthető.

Aki KSH statisztikát tölt ki, a 1019-es nyomtatványt, a szerint is az orvosírnok az 1/A táblában "egyéb", az 1/B táblában a szakdolgozók között nincs megnevezve. Mondjuk a KSH nem mérvadó [felnez]

Ha viszont az orvosírnoknak van valami eü. szakképesítése és a munkaköri leírása szerint használnia is kell azt, akkor igen, jár. Ez meg csak a munkáltatón múlik...

Ugyanakkor, hogy ha beküldik a bejelentőt az orvosírnokról, valószínűleg meg fogja kapni a praxis a plusz finanszírozást rá. Telefon megyei illetékesnek. Nem hiszem, hogy a kormányzatnak bármiféle feszültség keltés érdekében állna pont most, pont itt, pont ezzel. 😎

Somogyi László
Monday, March 10, 2014 1:46:37 PM
Az előbbi, orvosírnok-finanszírozás kapcsán elgondolkodtam egy dolgon, a program működésében.

Ha az adott felhasználó jogosult arra, hogy e-jelentést küldjön, akkor arra is "jogosult", hogy az OEP válaszüzeneteket letöltse az Ixdoki segítségével. Igaz ez?

Mert ha igaz, akkor egy alkalmazott, ápoló vagy orvosírnok, letöltheti a praxis finanszírozás adatait.

Nálunk bizalom van. Ez nálunk nem gond.

Nem biztos, hogy mindenhol bizalom van, és nem mindenhol szerencsés, ha az alkalmazott letöltheti, netán kiviheti, illetéktelennek átadhatja a praxis finanszírozási adatait.

Ugyanakkor az sem szerencsés, hogy az e-jelentéseket mindig maga az orvos küldje el saját kezűleg.

Jó lenne ezen elgondolkodni, a két funkciót valahogy szétválasztani. (tudom, az OEP kavarta össze...)

Jól látom, hogy ha a programban egy felhasználónak nincs engedélyezve az ejelentés használata, attól még adhat jogot magának, meg tudja változtatni a saját beállításait, azután hajrá, hozzáfér? Vagy rosszul nézem? (emlékezetből nézem, nincs a kezem ügyében most a szoftver... [bizonyt] )

Van korrekt megoldás?

csgyula
Monday, March 10, 2014 1:59:10 PM
Originally Posted by: Somogyi László 

Az előbbi, orvosírnok-finanszírozás kapcsán elgondolkodtam egy dolgon, a program működésében.

Ha az adott felhasználó jogosult arra, hogy e-jelentést küldjön, akkor arra is "jogosult", hogy az OEP válaszüzeneteket letöltse az Ixdoki segítségével. Igaz ez?

Mert ha igaz, akkor egy alkalmazott, ápoló vagy orvosírnok, letöltheti a praxis finanszírozás adatait.

Nálunk bizalom van. Ez nálunk nem gond.

Nem biztos, hogy mindenhol bizalom van, és nem mindenhol szerencsés, ha az alkalmazott letöltheti, netán kiviheti, illetéktelennek átadhatja a praxis finanszírozási adatait.

Ugyanakkor az sem szerencsés, hogy az e-jelentéseket mindig maga az orvos küldje el saját kezűleg.

Jó lenne ezen elgondolkodni, a két funkciót valahogy szétválasztani. (tudom, az OEP kavarta össze...)

Jól látom, hogy ha a programban egy felhasználónak nincs engedélyezve az ejelentés használata, attól még adhat jogot magának, meg tudja változtatni a saját beállításait, azután hajrá, hozzáfér? Vagy rosszul nézem? (emlékezetből nézem, nincs a kezem ügyében most a szoftver... [bizonyt] )

Van korrekt megoldás?

A programba a rendszer,orvosadatok karbantartása menüben az adatok fülön Ön megadhat egy csatolmány jelszót, és azt bármikor megváltoztathatja, így csak az férhet hozzá a programon keresztül az Ön finanszírozási adataihoz aki ismeri a jelszót.

Somogyi László
Monday, March 10, 2014 2:03:19 PM
Originally Posted by: csgyula 

A programba a rendszer,orvosadatok karbantartása menüben az adatok fülön Ön megadhat egy csatolmány jelszót, és azt bármikor megváltoztathatja, így csak az férhet hozzá a programon keresztül az Ön finanszírozási adataihoz aki ismeri a jelszót.

Köszönöm. Mint mondtam nálunk ez nem annyira problémás, eddig nem nagyon merült fel a probléma, nem kerestem a megoldását, de megnyugtató, hogy van jelszó állítási lehetőség.

Ilona
  • Ilona
  • Veterán (Szint 20 - Max)
Monday, March 10, 2014 4:15:04 PM
Az orvosírnok szakdolgozó ! Ugyanis most nem kimondottan az "egészségügyi szakdolgozókról" van szó, hanem "szakdolgozókról" ! Több, mint érettségivel rendelkeznek, így ebben a formában nem vehető betűszerint Somogyi László szavai. Köszi :)

Amennyiben Somogyi László szavait szószerint kell érteni, mint ahogyan Ő fogalmazott, akkor azokat veszik felelőssé, akik lemerték írni : hogy az orvosírnokoknak is emelik a bérüket.

Pontosítani kellene a fogalmakat , mert a Kormánynak -jelenleg- valóban nem a feszültségkeltés a célja . Köszönöm :)

Somogyi László
Monday, March 10, 2014 4:43:27 PM

Az orvosírnok szakdolgozó ! Ugyanis most nem kimondottan az "egészségügyi szakdolgozókról" van szó, hanem "szakdolgozókról" ! Több, mint érettségivel rendelkeznek, így ebben a formában nem vehető betűszerint Somogyi László szavai. Köszi :)

Amennyiben Somogyi László szavait szószerint kell érteni, mint ahogyan Ő fogalmazott, akkor azokat veszik felelőssé, akik lemerték írni : hogy az orvosírnokoknak is emelik a bérüket.

Pontosítani kellene a fogalmakat , mert a Kormánynak -jelenleg- valóban nem a feszültségkeltés a célja . Köszönöm :)

Akkor pontosítom a fogalmakat!

Nem az én szavaimat kell betű szerint venni, hanem a jogszabályt!

Nem érdekes, hogy pletykaszinten mi megy a területi orvosírnokok között.

Orvosírnoki szakképesítés, senki nem nevezi így, de két részből áll.

Egészségügyi szakasszisztens /általános ápoló/ (alap: érettségi, nagyjából 2000 óra 250 ezer forint 2 év, OKJ 52-es szint)

Egészségügyi dokumentátor (volt: operátor, az előzőre építhető, külön nem megszerezhető 1200 óra)

Ha ezeket elvégezted, szakképzett orvosírnok vagy.

Nyilván, mint munkaadó mondom, hogy külön kell választani a dolgozó képesítését az általa betöltött munkakörtől.

Ilyen értelemben előfordulhat, hogy szakképzettséget igénylő munkakört ideiglenesen szakképzetlen munkaerő tölt be.

A jelen jogszabály magasról tojik rá, hogy a "szakdolgozó" kifejezést megmagyarázza, nem világos, hogy munkakörre és/vagy végzettségre vonatkozik.

A jóindulatú értelmezés szerint munkakörre, és akkor megadható az emelés. Egyébként is a munkaadó felelőssége, hogy kit mire vesz fel. 😕

Ezzel kapcsolatban azt mondtam, hogy a megyei pénzosztó íróasztalt tessék felhívni állásfoglalásért.

Illetve jeleztem, hogy töltsd már le a márciusi finanszírozást, ha tudod a jelszót, abban meglátod, hogy ott van-e már, aminek jogszabály szerint már ott is kell lennie! Külön címezve! [azta] ](*,)

dr.Kovács József
Monday, March 10, 2014 5:07:00 PM
Originally Posted by: Somogyi László 

Illetve jeleztem, hogy töltsd már le a márciusi finanszírozást, ha tudod a jelszót, abban meglátod, hogy ott van-e már, aminek jogszabály szerint már ott is kell lennie! Külön címezve! [azta] ](*,)

Lsd.2880 hozzászólás.

dr.Kovács József
Somogyi László
Monday, March 10, 2014 5:40:02 PM
Csak pontosítok és ismétlem önmagamat.

Ez az eljárás:

Ha a MEP-nél jól tudják az alkalmazottakat, akkor már ott is a pénz.

Ha nem jól tudják, akkor a munkaadó (orvos) felelőssége egy bejelentő lapon bejelenteni, hogy szakdolgozói munkakörben a körzeti ápolón kívül alkalmaz-e mást, mekkora óraszámban, milyen végzettséggel. Ehhez lehet bekérik majd a papírokat is. Munkaszerződést, végzettségeket.

Aztán dől a lé! Csak győzzétek elkölteni.

Vajúdnak a hegyek.

Bakos J
  • Bakos J
Tuesday, March 11, 2014 9:18:30 AM
Tisztelt Infomix!

Felmerült bennem igényként, hogy szeretném valahogy a beteg megjelenési lapjával együtt ellenőrizni a beteg szakorvosi gondozási eseményeit. Jelenleg erre csak a gondozási modulban van lehetőség, ami ráadásul számomra túl bonyolult és nem is testre szabható betegenként.

Amire gondolok az egy olyan modul mint a függő beutalások felugró ablak, ami beállítható, hogy megnyíljon a megjelenési lappal együtt. A lényeg, hogy ott minden betegnél külön is be lehessen állítani, ki mikor van visszarendelve (pl cardiológiára vagy onkológiára stb)illetve lehessen látni mikor volt ott utoljára.

Ezt pl egy 3 oszlopos excel táblázat formájában képzelem el, ahol az első oszlopban beállítom a szakrendelést, a második oszlopban a visszarendelés gyakoriságot a harmadik oszlopban pedig a beállított szakrendelésen való legutóbbi megjelenés dátuma látszódna. Ha az utolsó megjelenéstől már eltelt a beállított idő akkor pl pirosan látszódna az a sor. A lényeg, hogy ez ott helyben prompt állítható legyen, ne pedig valami eldugott beállításokban.

Hasonló a jelenlegi gondozási modul is, de ez a megjelenési lapon nem látszik, és csak szakrendelésenként tudom beállítani a visszarendelési gyakoriságot, pedig pl a cukorbetegek közül is van aki 1/2 évente jár vissza, van aki évente, van aki pedig 3 havonta. Ezt a jelenlegi gondozási modul nem tudja követni.

Remélem érthetően fogalmaztam, köszönettel: Dr Bakos János

Tuesday, March 11, 2014 9:54:43 AM
Originally Posted by: Bakos J 

Tisztelt Infomix!

Felmerült bennem igényként, hogy szeretném valahogy a beteg megjelenési lapjával együtt ellenőrizni a beteg szakorvosi gondozási eseményeit. Jelenleg erre csak a gondozási modulban van lehetőség, ami ráadásul számomra túl bonyolult és nem is testre szabható betegenként.

Amire gondolok az egy olyan modul mint a függő beutalások felugró ablak, ami beállítható, hogy megnyíljon a megjelenési lappal együtt. A lényeg, hogy ott minden betegnél külön is be lehessen állítani, ki mikor van visszarendelve (pl cardiológiára vagy onkológiára stb)illetve lehessen látni mikor volt ott utoljára.

Ezt pl egy 3 oszlopos excel táblázat formájában képzelem el, ahol az első oszlopban beállítom a szakrendelést, a második oszlopban a visszarendelés gyakoriságot a harmadik oszlopban pedig a beállított szakrendelésen való legutóbbi megjelenés dátuma látszódna. Ha az utolsó megjelenéstől már eltelt a beállított idő akkor pl pirosan látszódna az a sor. A lényeg, hogy ez ott helyben prompt állítható legyen, ne pedig valami eldugott beállításokban.

Hasonló a jelenlegi gondozási modul is, de ez a megjelenési lapon nem látszik, és csak szakrendelésenként tudom beállítani a visszarendelési gyakoriságot, pedig pl a cukorbetegek közül is van aki 1/2 évente jár vissza, van aki évente, van aki pedig 3 havonta. Ezt a jelenlegi gondozási modul nem tudja követni.

Ajánlom az IxNet-et.[nmosoly] Bár ez az ötlet szerintem is jó.

dr.Kovács József
Tuesday, March 11, 2014 11:56:06 AM
Originally Posted by: dr. Szathmáry Zoltán 

Tisztelt Infomix!

Ajánlom az IxNet-et.[nmosoly] Bár ez az ötlet szerintem is jó.

Én erre használom a postit-et. Nagyon jó.

dr.Kovács József
szviktor
Tuesday, March 11, 2014 1:20:01 PM

Tisztelt Infomix!

Köszönjük a javaslatot továbbítom a fejlesztők felé.

A gondozási körökhöz külön be lehet állítani, hogy milyen gyakorisággal kell kérni a vizsgálatot ezt a Karbantartás → Kezelés, költség, anyag → Gondozás karbantartás.

Itt gondozásonként választható, hogy milyen szakrendelésre milyen gyakran kell küldeni a pácienst.

UserPostedImage

És, hogy milyen labor vizsgálatokat kell kérni és milyen gyakran.

Az itt beállított vizsgálatokat az infolapra kitehető Gondozás vizsgálatok panel néven. És a beállított vizsgálatok ott fognak megjelenni, illetve eltűnni ha már teljesítve lett a vizsgálat.

Üdv: Szabó Viktor
Dr.Darcy
Tuesday, March 11, 2014 1:33:18 PM
Kedves Kollégák!

Hetente 2x kijárok egy idősek otthonába. Az ott lakók a praxisba tartoznak. Ott mindig csak röviden leírom magamnak, hogy kivel mi történt, aztán amikor beérek a rendelőbe, akkor utólag csinálok mindenkinek ellátást. Viszont azt nem tudom, hogy ezt pontosan hogyan kell(ene) dokumentálni. Az ellátás helye pl. a "beteg lakása" (hiszen a lakók be vannak oda jelentve) vagy "egyéb hely" legyen?

Az ott végzett "tevékenység" minek számít? Rendelés, látogatás?

Bakos J
  • Bakos J
Tuesday, March 11, 2014 6:19:16 PM
Originally Posted by: szviktor 

Tisztelt Infomix!

Köszönjük a javaslatot továbbítom a fejlesztők felé.

A gondozási körökhöz külön be lehet állítani, hogy milyen gyakorisággal kell kérni a vizsgálatot ezt a Karbantartás → Kezelés, költség, anyag → Gondozás karbantartás.

Itt gondozásonként választható, hogy milyen szakrendelésre milyen gyakran kell küldeni a pácienst.

UserPostedImage

És, hogy milyen labor vizsgálatokat kell kérni és milyen gyakran.

Az itt beállított vizsgálatokat az infolapra kitehető Gondozás vizsgálatok panel néven. És a beállított vizsgálatok ott fognak megjelenni, illetve eltűnni ha már teljesítve lett a vizsgálat.

Igen, én is erről írtam első hozzászólásomban, de arról is írtam, hogy bonyolult elérni, de ami a legnagyobb hibája, hogy minden betegnek egyforma visszarendelési időket enged csak beállítani. De nem írom le még egyszer, el kell olvasni.

Ha meg egy betegnek csak egy visszarendelést akarok beírni, mert pl visszarendelték 5 hónap múlva, erre alkalmatlan.

A post-it tényleg jó, én is használom, de ha egy betegnek több helyre kell visszamenni, akkor már kicsi, és nem látom rajta, hogy adott szakrendelésen mikor volt utóljára.

Bakos J
  • Bakos J
Tuesday, March 11, 2014 6:24:49 PM
Originally Posted by: Dr.Darcy 

Kedves Kollégák!

Hetente 2x kijárok egy idősek otthonába. Az ott lakók a praxisba tartoznak. Ott mindig csak röviden leírom magamnak, hogy kivel mi történt, aztán amikor beérek a rendelőbe, akkor utólag csinálok mindenkinek ellátást. Viszont azt nem tudom, hogy ezt pontosan hogyan kell(ene) dokumentálni. Az ellátás helye pl. a "beteg lakása" (hiszen a lakók be vannak oda jelentve) vagy "egyéb hely" legyen?

Én szerintem látogatásnak számít, mert rendelés csak a bejelentett telephelyen (ÁNTSZ felé bejelentett) lehetséges. Ami nem ott történik, az látogatás. A helyszín pedig a beteg lakása, ha ott van az állandó lakcímük.

Amúgy erre való lenne az infomix ixphone alkalmazása, amit pl egy tabletre feltéve a helyszínen lehet beírni, hogy kivel mi történt. Nem hátrány, hogy az összes beteg állandó gyógyszeréhez, kórtörténetéhez hozzá lehet férni ott helyben. Nekem jól működik.

Dr.Darcy
Wednesday, March 12, 2014 8:59:25 AM

Kedves Kollégák!

Én szerintem látogatásnak számít, mert rendelés csak a bejelentett telephelyen (ÁNTSZ felé bejelentett) lehetséges. Ami nem ott történik, az látogatás. A helyszín pedig a beteg lakása, ha ott van az állandó lakcímük.

Amúgy erre való lenne az infomix ixphone alkalmazása, amit pl egy tabletre feltéve a helyszínen lehet beírni, hogy kivel mi történt. Nem hátrány, hogy az összes beteg állandó gyógyszeréhez, kórtörténetéhez hozzá lehet férni ott helyben. Nekem jól működik.

Sajnos tabletem nincs, csak egy kevésbé okos telefonom, így az ixphone nem játszik. Köszönöm a választ!

dr.Kovács József
Wednesday, March 12, 2014 3:18:39 PM

Kedves Kollégák!

Sajnos tabletem nincs, csak egy kevésbé okos telefonom, így az ixphone nem játszik. Köszönöm a választ!

Laptop?

dr.Kovács József
rpeter
Thursday, March 13, 2014 1:37:05 PM
Tegnap óta az alábbi hibát tapasztalom a programban:

Az egyik gépen nem tudok TAJ lekérdezést végezni, mert mindig hibaüzenetet ad ki. A MEP informatikusa telefonon azt mondta, hogy a programban van hiba, ott kellene javítást végezni. Elm. szerint már többen is jeleztek neki ugyanilyen hibát (egy helyen https-ről http-re kellene javítást végezni és akkor működne a jogviszony lekérdezés, de többet nem mondott). Tudna valaki segíteni?

K Bálint
Thursday, March 13, 2014 1:49:48 PM
Originally Posted by: rpeter 

Az egyik gépen nem tudok TAJ lekérdezést végezni, mert mindig hibaüzenetet ad ki. A MEP informatikusa telefonon azt mondta, hogy a programban van hiba, ott kellene javítást végezni. Elm. szerint már többen is jeleztek neki ugyanilyen hibát (egy helyen https-ről http-re kellene javítást végezni és akkor működne a jogviszony lekérdezés, de többet nem mondott). Tudna valaki segíteni?

Legyen szíves a Visualix mappában lévő ixojote.wsdl fájlban átírni a https kezdetű elérést http -re ezután működnie kellene a taj ellenőrzésnek. Ha ezután se megy egy táveléréssel tudnánk megnézni, hogy mi lehet a probléma Önnél. Kérem egyeztessen egy időpontot a 06 1 214 50 63-as központi számunkon.

Varga Sándor
Thursday, March 13, 2014 1:57:06 PM

A hibát egy windows frissítés okozta. Azokon a gépeken, ahol ez a jelenség a visualIx programból, böngészőből sem érhető el a jogviszony oldal a https -en keresztül. Egyenlőre csak ennyi információnk van.

A kollégám által javasolt megoldás csak átmeneti.

A sorban kell a https -ből kitörölni az 's' betűt. Ha úgy gondolja jobb ha ezt mi csináljuk, keressen minket.

Keressük azt, hogy melyik windows összetevő nem kompatibilis az OEP jogviszony elérésével. Amint tudunk végleges megoldást mindenkit értesítünk.

Varga Sándor
sbpanka
Thursday, March 13, 2014 2:28:15 PM
Originally Posted by: vargas 

A hibát egy windows frissítés okozta. Azokon a gépeken, ahol ez a jelenség a visualIx programból, böngészőből sem érhető el a jogviszony oldal a https -en keresztül. Egyenlőre csak ennyi információnk van.

A sorban kell a https -ből kitörölni az 's' betűt. Ha úgy gondolja jobb ha ezt mi csináljuk, keressen minket.

Keressük azt, hogy melyik windows összetevő nem kompatibilis az OEP jogviszony elérésével. Amint tudunk végleges megoldást mindenkit értesítünk.

Nálam tegnap kezdődött a gubanc.

Ixdokiból nem jó, de böngészőből igen. A MEP-es kolégával konzultálva azt az ötletet kaptam, hogy egyesével gépeljem be a taj-okat, és akkor a finanszírozás majd nem szankcionál. Minő öröm...

sbpanka
Thursday, March 13, 2014 2:35:09 PM
Originally Posted by: sbpanka 

Ixdokiból nem jó, de böngészőből igen. A MEP-es kolégával konzultálva azt az ötletet kaptam, hogy egyesével gépeljem be a taj-okat, és akkor a finanszírozás majd nem szankcionál. Minő öröm...

Egyébként megcsináltam (miután itt nyafogtam, nem bonyi, most ellenőriz utólagosan, remélem nem lesz gubanc. DE: A következő verzióváltással esetleg nem akad az össze, amit most kézzel átírtam?

És még egy kérdés a tegnapiakra keresztet vethetünk?

Előre is köszi!

Panka

Varga Sándor
Thursday, March 13, 2014 2:44:09 PM

Egyébként megcsináltam (miután itt nyafogtam, nem bonyi, most ellenőriz utólagosan, remélem nem lesz gubanc. DE: A következő verzióváltással esetleg nem akad az össze, amit most kézzel átírtam?

És még egy kérdés a tegnapiakra keresztet vethetünk?

Előre is köszi!

Panka

A következő visual verzióváltással vissza fog állni https-re. Ezért írtam, hogy csak átmeneti megoldás.

Addigra azért szerintem megtaláljuk mi az oka, és már nem fog gondot okozni a https, ami az üzemszerű működés.

Sajnos az előző napi ellenőrzések már nem végezhetőek el.

Varga Sándor
Ilona
  • Ilona
Friday, March 14, 2014 12:45:44 PM
Scener: A kétoldalas, illetve több oldalas leletet, hogyan másolom be a hozott leletnél ? (az 1 oldalassal boldogulunk..)
Kharon
Friday, March 14, 2014 3:35:10 PM

Scener: A kétoldalas, illetve több oldalas leletet, hogyan másolom be a hozott leletnél ? (az 1 oldalassal boldogulunk..)

A multimédia beolvasás ablakon megadható a Lapok száma mezőben, hogy hány oldalt szeretnénk bescannelni. Alapértelmezetként 1-es szám szerepel itt, de ezt át tudjuk írni a scannelni kívánt oldalak számára. Ilyenkor a program annyiszor hívja meg a scanner meghajtóprogramját, amilyen számot beírtunk a Lapok száma mezőbe.

Tehát beírjuk a megfelelő oldalszámot, majd rányomunk a Beolvasás gombra. A program meghívja a scanner meghajtóprogramját, a szokott módon scanneljük be az első oldalt. Ha ez kész, akkor jön a következő oldal, fordítsuk meg a lapot (vagy tegyünk be az újat)majd ismét scanneljük be már az új oldalt. A meghajtóprogram annyiszor fog előjönni, amekkora számot beírtunk a Lapok száma mezőbe (annyi oldalas lesz maga a lelet).

A megtekintéskor egy lelet fog megjelenni a lekérdezésnél, viszont tudunk majd lapozni a lapok között.

kleh
  • kleh
Saturday, March 15, 2014 9:44:57 PM
Tisztelt Ixdoki felhasználók !

Lehet, hogy nem ha jó helyen kérdezősködök,elnézést.

Az szeretném megtudni, hogy használ e valaki nyomtatásra egyszerre 2 nyomtatót (külön recept, külön beutaló). Vagy ez csak egy kéttálcás nyomtatóval megoldható ? Sajnos nem sok tapasztalatom van még.....A segítséget előre is köszönöm.

Monday, March 17, 2014 8:04:11 AM
Originally Posted by: kleh 

Az szeretném megtudni, hogy használ e valaki nyomtatásra egyszerre 2 nyomtatót (külön recept, külön beutaló). Vagy ez csak egy kéttálcás nyomtatóval megoldható ? Sajnos nem sok tapasztalatom van még.....A segítséget előre is köszönöm.

Lehet 2 vagy akát több nyomtatót is használni, csak azt kell beállítani, hogy mit melyik nyomtatóra küldj a program.

Monday, March 17, 2014 8:05:19 AM
Originally Posted by: dr. Szathmáry Zoltán 

Lehet 2 vagy akát több nyomtatót is használni, csak azt kell beállítani, hogy mit melyik nyomtatóra küldjön a program.

FMilan
Monday, March 17, 2014 8:05:30 AM

Sokan használják mindkét megoldást, ez nyilván eszköz és hely függvénye, illetve hogy ki mit szeretne. Tehát lehet 2 külön nyomtató is, lehet kéttálcás nyomtató is, ami szimpatikusabb, jobban elfér...

dr.Kovács József
Monday, March 17, 2014 9:15:28 AM
Originally Posted by: FMilan 

Sokan használják mindkét megoldást, ez nyilván eszköz és hely függvénye, illetve hogy ki mit szeretne. Tehát lehet 2 külön nyomtató is, lehet kéttálcás nyomtató is, ami szimpatikusabb, jobban elfér...

A program szempontjából a nyomtatók számának csak a hardver szab határt (az, hogy hány nyomtatót tudunk a számítógépre csatlakoztatni egyidőben). Mi három nyomtatót használunk, ebből egy két tálcás.

Recept, beutaló (fekvő), A4 lap igazolásoknak, nyugtanyomtató nyilatkozatnak. USB elosztóval lehet növelni a csatlakoztatható nyomtatók számát.

dr.Kovács József
Similar Topics
Users browsing this topic