Az orvosírnok szakdolgozó ! Ugyanis most nem kimondottan az "egészségügyi szakdolgozókról" van szó, hanem "szakdolgozókról" ! Több, mint érettségivel rendelkeznek, így ebben a formában nem vehető betűszerint Somogyi László szavai. Köszi :)
Amennyiben Somogyi László szavait szószerint kell érteni, mint ahogyan Ő fogalmazott, akkor azokat veszik felelőssé, akik lemerték írni : hogy az orvosírnokoknak is emelik a bérüket.
Pontosítani kellene a fogalmakat , mert a Kormánynak -jelenleg- valóban nem a feszültségkeltés a célja . Köszönöm :)
Akkor pontosítom a fogalmakat!
Nem az én szavaimat kell betű szerint venni, hanem a jogszabályt!
Nem érdekes, hogy pletykaszinten mi megy a területi orvosírnokok között.
Orvosírnoki szakképesítés, senki nem nevezi így, de két részből áll.
Egészségügyi szakasszisztens /általános ápoló/ (alap: érettségi, nagyjából 2000 óra 250 ezer forint 2 év, OKJ 52-es szint)
Egészségügyi dokumentátor (volt: operátor, az előzőre építhető, külön nem megszerezhető 1200 óra)
Ha ezeket elvégezted, szakképzett orvosírnok vagy.
Nyilván, mint munkaadó mondom, hogy külön kell választani a dolgozó képesítését az általa betöltött munkakörtől.
Ilyen értelemben előfordulhat, hogy szakképzettséget igénylő munkakört ideiglenesen szakképzetlen munkaerő tölt be.
A jelen jogszabály magasról tojik rá, hogy a "szakdolgozó" kifejezést megmagyarázza, nem világos, hogy munkakörre és/vagy végzettségre vonatkozik.
A jóindulatú értelmezés szerint munkakörre, és akkor megadható az emelés. Egyébként is a munkaadó felelőssége, hogy kit mire vesz fel. 😕
Ezzel kapcsolatban azt mondtam, hogy a megyei pénzosztó íróasztalt tessék felhívni állásfoglalásért.
Illetve jeleztem, hogy töltsd már le a márciusi finanszírozást, ha tudod a jelszót, abban meglátod, hogy ott van-e már, aminek jogszabály szerint már ott is kell lennie! Külön címezve! [azta] ](*,)