Ilona
  • Ilona
  • Veterán (Szint 20 - Max)
Wednesday, November 11, 2015 10:08:14 AM
66/276-470 Köszönjük szépen !
T_Zoli
Wednesday, November 11, 2015 10:21:19 AM
Originally Posted by: Ilona 

66/276-470 Köszönjük szépen !

Köszönjük az elérhetőséget!

Sikeresen átbeszéltük a funkció működését!

További szép napot kívánunk!

dr.Kovács József
Tuesday, November 17, 2015 10:36:03 AM
Lehetne az előjegyzettekről készülő "ajtólistát", kiírást nagyon betűtípussal elkészíteni? Az idősek nem igazán látják a jelenlegi listát.
dr.Kovács József
palenkascs
Tuesday, November 17, 2015 11:53:45 AM
Originally Posted by: dr.Kovács József 

Lehetne az előjegyzettekről készülő "ajtólistát", kiírást nagyon betűtípussal elkészíteni? Az idősek nem igazán látják a jelenlegi listát.

Egyeztetek a fejlesztő kollégákkal a kérése kapcsán, és amint kapok róla infót, meg fogom írni Önnek, addig is szíves türelmét kérjük, köszönjük!

Dr Rétei Ágnes
Wednesday, November 25, 2015 2:19:34 PM
Praxis regisztert hogy tudok listázni? Csak a praxisban levő és az ambuláns betegek kellenének.
rpetra
  • rpetra
Wednesday, November 25, 2015 2:31:53 PM
Originally Posted by: Casus 

Praxis regisztert hogy tudok listázni? Csak a praxisban levő és az ambuláns betegek kellenének.

A Regisztráció/ Listák-jelentések / Páciens listák menüpontban tud Páciens regisztert nyomtatni.

A listázóhoz tartozó help-et itt olvashatja:

http://www.infomix.hu/ixportal/help/doki/scr/vd_pacienslistak.html 

gombaycsongor
Friday, November 27, 2015 11:07:10 AM
A keresőképtelen állományba kerülés első hetében történő megszakítás (D diagnózis változás) esetében a nagyalakú orvosi igazolás VI. sorába nyomtatódik a dg-váltás keltezése. A sor szövege (a kezelőorvos……. szerint keresőképes) és a dátum alapján az ügyintéző úgy fogja fel, hogy a beteg kiírásra került, aki méltatlankodva megjelenik az igazolását korrigáltatni.[azta]

Ma olyan betegemet küldött vissza (egy másik) ügyintéző, akinél az első „nagyalakus” hete a 4. napon H kórház jelzéssel szakadt meg.

Javaslom, hogy az első héten történő megszakítás és az A, H, D, E kódok esetében a dátum mellé magyarázatként nyomattassék a betűkód szöveges része is.

csgyula
Friday, November 27, 2015 1:30:23 PM
Originally Posted by: gombaycsongor 

A keresőképtelen állományba kerülés első hetében történő megszakítás (D diagnózis változás) esetében a nagyalakú orvosi igazolás VI. sorába nyomtatódik a dg-váltás keltezése. A sor szövege (a kezelőorvos……. szerint keresőképes) és a dátum alapján az ügyintéző úgy fogja fel, hogy a beteg kiírásra került, aki méltatlankodva megjelenik az igazolását korrigáltatni.[azta]

Ma olyan betegemet küldött vissza (egy másik) ügyintéző, akinél az első „nagyalakus” hete a 4. napon H kórház jelzéssel szakadt meg.

Javaslom, hogy az első héten történő megszakítás és az A, H, D, E kódok esetében a dátum mellé magyarázatként nyomattassék a betűkód szöveges része is.

Köszönjük a javaslatot. Kérését továbbítottam a fejlesztő kollégáknak.

Heni
  • Heni
  • Kezdő (Szint 0)
Tuesday, December 1, 2015 7:40:25 PM
Szeretném megkérdezni, hogy hol lehet beállítani, hogy receptíráskor a felső tálcából húzzon a program receptet, beutaló nyomtatásakor pedig az alsó tálcából A4-es papírt.

Előre is köszönöm válaszukat!

Kharon
Wednesday, December 2, 2015 9:44:36 AM
Originally Posted by: Heni 

Szeretném megkérdezni, hogy hol lehet beállítani, hogy receptíráskor a felső tálcából húzzon a program receptet, beutaló nyomtatásakor pedig az alsó tálcából A4-es papírt.

Előre is köszönöm válaszukat!

A vényformátumot a Karbantartás / Tervező formátumok / Vény tervező menüpontban, míg a beutaló formátumot a Karbantartás / Tervező formátumok / Beutaló formátumok karbantartásában tudja szerkeszteni.

További információt az Online helpben találhat: visual Ixdoki Online help 

Illetve telefonon is szivesen segítünk a 06 1 214 50 63-as számunkon keresztül.

Heszter
Tuesday, December 15, 2015 11:14:24 AM
Kérdésem az lenne, hogy a jogosítvány kitöltésénél hol tudom a PÁV 2-t jelölni? A másik, hogy az előző jogosítvány adatainál tudom ugyan jelölni, ha külföldi jogosítványról van szó (70-es kód), de nem tudom beírni a számát, mert rendszerint hosszabb, több karakterből áll, mint itthon (asszem 9 karakter engedélyezett). Ezen lehetne- módosítani?

Köszönöm!

misidoki
Thursday, December 17, 2015 11:49:12 AM
Mi a véleményük,vagy a kollegák véleménye az Epson 100 nyomtatóról? 46 ezerért ajánlják, és hogy milyen olcsó vele a nyomtatás.
Varga Sándor
Thursday, December 17, 2015 12:52:20 PM
Originally Posted by: misidoki 

Mi a véleményük,vagy a kollegák véleménye az Epson 100 nyomtatóról? 46 ezerért ajánlják, és hogy milyen olcsó vele a nyomtatás.

Az Epson M100-as egy tintatartályos készülék, amihez 140ml-es kis palackban lehet megfelelő tintát vásárolni. Egy ilyen palacknyi tinta az Epson adatai alpaján 6000 A4-es oldal kinyomtatására elegendő tintát tartalmaz. Ennek köszönhetően egy oldal nyomtatási költsége receptek esetén valóban alacsony.

Kis méretű, gyors nyomtatásra alkalmas. Egy lapadagolóval rendelkezik.

Varga Sándor
Somogyi László
Thursday, December 17, 2015 2:25:24 PM
Originally Posted by: vargas 

Originally Posted by: misidoki 

Az Epson M100-as egy tintatartályos készülék, amihez 140ml-es kis palackban lehet megfelelő tintát vásárolni. Egy ilyen palacknyi tinta az Epson adatai alpaján 6000 A4-es oldal kinyomtatására elegendő tintát tartalmaz. Ennek köszönhetően egy oldal nyomtatási költsége receptek esetén valóban alacsony.

Kis méretű, gyors nyomtatásra alkalmas. Egy lapadagolóval rendelkezik.

Pozitív: mérhetetlenül kicsi a nyomtatási költség. Sebessége jó. Egyszerűen üzembe helyezhető.

Negatív: kicsi ugyan, de ha azt akarjuk, hogy ne a földre dobálja a papírt és kihúzzuk a megfelelő támaszokat, akkor értelemszerűen lapnyi hely kell neki. Nálunk előfordult fél év alatt kétszer, hogy beszáradt a tinta, foltosan kezdett nyomtatni. Persze nálunk ő csak második nyomtató, rendelésenként maximum 10-20 oldalt nyomtat. A levegő is száraz. A probléma 5 perc alatt elhárítható, szoftveresen, kattintgatással. Opsz, ez mégis inkább pozitívum! 😎 Sajnos a papíradagolás és az egész mechanika nem valami stabil. Biztonsággal behúzza a lapokat, de állítom nagyobb hanggal és félelmetesen csörög-csattog, mint egy régi mátrix, amit pont ezért szidtak egyesek.

Ahol több gép van, ott hálózati nyomtatóként is telepíthető. (nem usb-re a géphez, hanem switchre, routerre)

Figyelem az M100-as típus alapból vezetékes hálózatra csatlakoztatható.

Az M105-ös pedig vezeték nélküli hálózatra, wifi-re.

Sajnos választani kell vásárláskor. [bizonyt]

Én ajánlom az alacsony költség miatt.

kleh
  • kleh
Thursday, December 17, 2015 7:58:53 PM
Tisztelt Misidoki, tisztelt Fórumozók !

Én a tinta adagolási rendszer irányából közelíteném meg a választ. A lényeg a CIS-nek nevezett folyamatos tinta adagoló rendszer. Nekem ugyan ezen az elven működő Canon-n nyomtatóim vannak, de a tinta adagolást én alakítottam ki (pár ezer ft-ből). Az Epson-al nekem egy problémám van: a Canon esetén a lecserélt patronba benne van a fúvóka is míg az Epsonn-al csak tartályt cserélünk. Én több mint 1 éve használom a 2 canon-t, receptre és beutalóra a másikat. Nálam a receptesben bő fél évig tart egy fej-patron, utána eldugul, elhasználódik (mindenki látja a vények minőségét mint papír). A beutalósé kb 1 évet tartott. Az Epsonn-al én nem tudom hogy mit lehet tenni ha eldugul, elhasználódik a fúvóka mert ott ugye csak tinta tartályt adnak ha pl kiürül a tinta (a fúvóka az fix). Vajon mennyi lenyomtatott oldalt garantál az Epson? Szóval ezen kell szerintem elgondolkozni, mert ennyi papírt, ilyen ütemben és ilyen minőségben senki nem nyomtat ki mint amennyit egy receptnyomtató rendszer. És még vannak mindennapi kérdések a hulladék tintával, a töltögetéssel, a levegősödéssel, a belevaló tintával is.

Remélem h használható a fenti hozzászólás.

drbeata
Wednesday, January 6, 2016 7:52:10 AM

Tisztelt Fejlesztők!

Megtudhatnám, mi történt a lakcímbevitel mezővel? (xdoki+xfer)

Van valami oka, hogy ennyire bonyolult lett?

Köszönettel: Mező Beáta

rpetra
  • rpetra
Wednesday, January 6, 2016 8:18:04 AM
Originally Posted by: drbeata 

Tisztelt Fejlesztők!

Megtudhatnám, mi történt a lakcímbevitel mezővel? (xdoki+xfer)

Van valami oka, hogy ennyire bonyolult lett?

Köszönettel: Mező Beáta

A módosítás oka a 23/2014. (VI. 30.) NGM rendeletben előírt adatszolgáltatás. A számlázó modul szükséges módosításai miatt egységesen a rendeletben előírt módon kell tárolnunk a lakcím adatait.

kleh
  • kleh
Wednesday, January 6, 2016 10:08:24 AM
Ha törvény írja elő akkor kénytelenek vagyunk elfogadni....de sajnos azt is el kell fogadni (az Infomixnek), h sok minden el van bonyolítva...-igaz ennyi ember igényét nehéz kielégíteni.

Pár dolgot én is "kifogásolnék" - pl nem e lehetne egy egyszerübb anamnaesis rubrika rendszert kialakítani (kód, név, megjegyzés) akár gyorsgombal ellátni...

Aztán kérném még hogy nem e lehetne valahogy a beteg nevét valahogy bevarázsolni felülre a különböző megnyitott funkció fejlécébe - tudom h ott van alul a beteg neve...

Más kérésem most nincs. Egyébként BUÉK. Tisztelettel, Kovács-Kléh László dr. Ecser.

rpetra
  • rpetra
Wednesday, January 6, 2016 11:08:48 AM
Originally Posted by: kleh 

Ha törvény írja elő akkor kénytelenek vagyunk elfogadni....de sajnos azt is el kell fogadni (az Infomixnek), h sok minden el van bonyolítva...-igaz ennyi ember igényét nehéz kielégíteni.

Pár dolgot én is "kifogásolnék" - pl nem e lehetne egy egyszerübb anamnaesis rubrika rendszert kialakítani (kód, név, megjegyzés) akár gyorsgombal ellátni...

Aztán kérném még hogy nem e lehetne valahogy a beteg nevét valahogy bevarázsolni felülre a különböző megnyitott funkció fejlécébe - tudom h ott van alul a beteg neve...

Más kérésem most nincs. Egyébként BUÉK. Tisztelettel, Kovács-Kléh László dr. Ecser.

Önnek is Boldog Új Évet kívánunk!

A visualIx rendszerekben az ablak fejlécébe nincs lehetőség adatot megjeleníteni, de szeretném felhívni figyelmét az új Ixnet rendszerünkbe melyben ez a kérés már megvalósításra került sőt nem csak a páciens neve hanem a kora és a TAJ száma is megjelenik az ellátás ablak fejlécében. Amennyiben szeretné szívesen kimegyünk egy Önnek megfelelő időpontban és megmutatjuk az új rendszer előnyeit.

Egyszerűbb anamnesis rublika esetén pontosan milyen megvalósításra gondol?

kleh
  • kleh
Wednesday, January 6, 2016 12:04:18 PM
Igen, előbb -utóbb váltani fogok, fogunk. Az IXnet igen egy korszerübb rendszer. Az anamnaesist én csak nagy nagyon egyszerüen képzelném el mint pl az oltások regisztrációs rubrikáit ahol adja a gép a dátumot, megadok egy bno-t és ha kell hozzáírok még valamit. De ha majd az Ixnet-be így lesz akkor már az is nagyon jó. Köszönöm mégegyszer h meghallgattak.
Ilona
  • Ilona
Tuesday, January 12, 2016 11:49:15 AM
Jogosítvány - a személy jelenleg nyugdíjas, de még szerepel a munkahely címe, amit törölni szeretnék, az irányítószámot és a helység nevét sikerült letörölni, de az utca nevét nem. A "ceruzára" kattintva az az üzenet jön, hogy az irányítószám beírása kötelező... beírtam, gondoltam, hogy majd elehetséges lesz a törlés , de nem. A személyi adatok-törzskartonnál is ugyanez történik.

Köszönöm ! (Ixdoki)

Sári László
Tuesday, January 12, 2016 12:30:38 PM
Originally Posted by: Ilona 

Jogosítvány - a személy jelenleg nyugdíjas, de még szerepel a munkahely címe, amit törölni szeretnék, az irányítószámot és a helység nevét sikerült letörölni, de az utca nevét nem. A "ceruzára" kattintva az az üzenet jön, hogy az irányítószám beírása kötelező... beírtam, gondoltam, hogy majd elehetséges lesz a törlés , de nem. A személyi adatok-törzskartonnál is ugyanez történik.

Köszönöm ! (Ixdoki)

Köszönjük észrevételét. A fejlesztők módosították a program működését és a következő verziótól már üríthető lesz a lakcím.

Varga Sándor
Friday, January 15, 2016 4:38:09 PM
KSH jelentés

Újra január van, újra esedékes a KSH jelentések leadása. Ugyan úgy, mint egy éve, a jelentés egy menüpontban elkészíthető, az elkészült jelentés tárolható, és a KSH elektra honlapjára feltöltés is egyszerűen elindítható.

A visualban a Napi tevékenység / Forgalmi adatok / Össz. forgalmi adatok – KSH menüpontban készíthető el a jelentés.

Itt a KSH fülön kell az évet és a jelentés leadásához szükséges adatokat megadni, majd az XML fájl készítése gombbal generálható le a jelentés.

Abban az esetben, ha a leadandó XML fájl formátumon kívül más formátumban is szükség van az adatokra, úgy a jelentés típusánál az Elektronikus típus helyett az Excel típust kell kiválasztani. Ezt követően három különböző formátumból választhatunk, attól függően, milyen irodai programcsomag van feltelepítve a számítógépre. Ez lehet MS Excel, ha van Excel a gépen, OpenOffice, ha ez, vagy Libre Office irodai program van telepítve, illetve infomIx formátum, ami mindig kiválasztható. A nyomtat gombbal nyomtatható a statisztika, a megtekint gombbal, ha MS Excel, vagy OpenOffice van kiválasztva, az elkészült statisztikát a megfelelő programba exportáljuk, és azzal megnyitjuk. A megnyitást követően az adatok szerkeszthetőek, a táblázat menthető a számítógépre.

Decemberi hírlevelünkben ezeket a lehetőségeket, és a KSH oldalára feltöltés menetét is megmutattuk az Ixnetben. Ha kíváncsi rá ide kattintva  megnézheti.

Varga Sándor
Somogyi László
Friday, January 15, 2016 4:48:30 PM

KSH jelentés

Újra január van, újra esedékes a KSH jelentések leadása.

Délelőtt néztem a KSH Elektra rendszere nincs feltöltve az üres táblázatokkal. Se a 1019-es se a 1021-es nincs sehol, se határidők rögzítve ott, semmi, a belépés után egy nagy semmi fogad, kivéve az elmúlt évek jelentéseit.

Múlt héten már ezért telefonáltam a zöld számra, ahol közölték, hogy január 15. előtt ne is keressem!

Most 15-én is hiába léptem be.

Ilyenkor szerintem még nem lehet programból sem közvetlenül feltölteni, vagy rosszul tudom?

____

Megerősítem: beléptem, jelen pillanatban, 16:58-kor is, a Beküldendő jelentések száma 0/0 azaz nulla/nulla.

Ma sem történt semmi, csak a Föld mozdult tovább a pályán.

Varga Sándor
Friday, January 15, 2016 5:03:50 PM
Originally Posted by: Somogyi László 

KSH jelentés

Délelőtt néztem a KSH Elektra rendszere nincs feltöltve az üres táblázatokkal. Se a 1019-es se a 1021-es nincs sehol, se határidők rögzítve ott, semmi, a belépés után egy nagy semmi fogad, kivéve az elmúlt évek jelentéseit.

Múlt héten már ezért telefonáltam a zöld számra, ahol közölték, hogy január 15. előtt ne is keressem!

Most 15-én is hiába léptem be.

Ilyenkor szerintem még nem lehet programból sem közvetlenül feltölteni, vagy rosszul tudom?

____

Megerősítem: beléptem, jelen pillanatban, 16:58-kor is, a Beküldendő jelentések száma 0/0 azaz nulla/nulla.

Ma sem történt semmi, csak a Föld mozdult tovább a pályán.

Mi is úgy tudjuk, hogy 15-től lehet leadni. Ezért tettem fel azt a hozzászólást, hátha már hétvégén működni fog, és valakinek segít, hogy mit hogyan kell/lehet. Viszont nekünk hozzáférésünk nincs a KSH oldalához, így a bejelentkezéstől már nem tudunk segíteni, ott mit hogyan kell csinálni, milyen lehetőségek vannak.

Varga Sándor
Somogyi László
Friday, January 15, 2016 5:08:59 PM

KSH jelentés

Mi is úgy tudjuk, hogy 15-től lehet leadni. Ezért tettem fel azt a hozzászólást, hátha már hétvégén működni fog, és valakinek segít, hogy mit hogyan kell/lehet. Viszont nekünk hozzáférésünk nincs a KSH oldalához, így a bejelentkezéstől már nem tudunk segíteni, ott mit hogyan kell csinálni, milyen lehetőségek vannak.

Világos, hogy az Infomix nem látja, ezért írtam én is, hogy legyen visszajelzés, tehát ma még semmi.

Várunk készenlétben, és köszönöm a többiek nevében is a figyelmeztetést, csak el ne felejtsük a sok várakozás közben.

[bizonyt]

Somogyi László
Wednesday, January 20, 2016 1:10:02 PM

KSH jelentés

Délelőtt néztem a KSH Elektra rendszere nincs feltöltve az üres táblázatokkal. .....

Mi is úgy tudjuk, hogy 15-től lehet leadni. ...

Várunk készenlétben, ...

Ebben a félórában jött az e-mail a KSH-tól, hogy fel vannak töltve a kérdőívek. Megnéztem. Tényleg. :)

Lehet feltölteni. hajrá!

:)

Zsolticicaja
Thursday, January 21, 2016 8:52:13 AM
Mi gyermek körzet vagyunk. A KSH kéri a bejelentkezett lakosok számát, az alábbi elosztásban: 0-11hó, 12 hó- 4 év, 5-14 év, 15-18 év. Pontosan ezt a táblázatot hol tudom kihozni?? Köszönöm!
dr.mile.gyula@gmail.com
Thursday, January 21, 2016 9:10:39 AM
Originally Posted by: Zsolticicaja 

Mi gyermek körzet vagyunk. A KSH kéri a bejelentkezett lakosok számát, az alábbi elosztásban: 0-11hó, 12 hó- 4 év, 5-14 év, 15-18 év. Pontosan ezt a táblázatot hol tudom kihozni?? Köszönöm!

Napi tevékenység - Forgalmi adatok - Össz. forg. adatok KSH - KSH jelentés fúl megnyitni - Mezőket kitölteni, ha nincs még kitöltve - XML fájl elkészítve és tetszőleges választott helyre lementve - KSH elektra füllel a KSH jelentés elektronikus felületét elindítani - adószám első 8 számával + felhasználó névvel+jelszóval belépni - 1021-est megnyitni - ÁNTSZ kódot beírni ( középtájon ) - XML - ből feltölteni a jelentési lapot - Mentés - Beküldés .

U.I. Rendszer - Praxis adatok - email címet beírni mert kell az XML-es fájlba, illetve a KSH adatlapra is !

Ha az elektra felületről érkezett levélből indítom ( én ezt tapasztaltam ! ) a KSH jelentés beküldését automatikusan feltölti adószám-felhasználónév- jelszó adatokkal csak a Belépés gombot kell használni ( lehet, hogy a Mozila jegyezte meg ?? )!

Ha egy működtetőhöz több praxis tartozik akkor a kérdőívet (1021 -est ) "sokszorosítani" kell kitöltés és elküldés előtt !!

Ráállok a kérdőívre, az Ismétel gombbal ( jobbra kissé lejeb ) annyi új kérdőívet hozok létre ahány praxis tartozik a működtetőhöz.

Ha nem jelenne meg rögtön az Ismétlés gomb használatát követően az új Kérdőív, akkor a bal oldali felületen található Frissítés gombot kell használni !

Kiválasztok egy kérdőívet és egy praxisra ( középen az ÁNTSZ kód mező ) az itt készített XML fájlal feltöltöm --- Beküldöm.

Ezt követően ( ahány praxis van ) ismét kiválasztok egy üres Kérdőívet és a következő praxisra ( középre ennek az ÁNTSZ kódja kerül ) feltöltöm ennek a praxisnak az XML fájljával - Beküldöm ..... és így tovább.

Zsolticicaja
Thursday, January 21, 2016 9:42:24 AM
Sikerült,köszönöm!!!!!
Similar Topics
Users browsing this topic