Ismét egy kis szemelvény a múltból: ezekre nem kaptunk választ.
Üzem programban hol jutok biztos listához arról, kiknek járt már le az alkalmassági vizsgálata cégnél)?
Még egy problémám van.
Nem sok nálunk a közgyógyos beteg, ezért nagyon jó lenne, ha a gyógyszerfelíráskor rákérdezne a program, hogy valóban akarunk-e általános jogcímen gyógyszert írni nekik, mert sokszor elfelejtjük, hogy van közgyógya.
Van erre valamilyen beállítási lehetőség?
Köszönettel: Mező Beáta
A receptírás ablak jobb alsó sarkában található fogaskerékre kattintva, van egy olyan beállítási lehetőség, hogy "Közgyógyjogcím mindíg beállítva".
Úgy működik, hogy ha a betegnek van érvényes közgyógya és a kiválasztott készítmény is adható közgyógyra akkor a kiválasztáskor automatikusan közgyógyot jelöl be a receptre.
Köszönöm a választ és ez tulajdonképpen rendben is van, így van beállítva nálunk is. Bizonyára rosszul fogalmaztam, mert arra az esetre gondoltam, amikor elfelejtkezünk arról, hogy van közgyógya, egy olyan gyógyszert írunk, ami nem is megy ingyenesen, de van helyette a közgyógylistán, más néven. Ilyenkor nem lehetne, hogy rákérdezzen, hogy valóban azt a gyógyszert akarom-e neki írni?
Köszönöm előre is a segítséget.
Mező Beáta
Üzemorvosi ellátáshoz beírt vérnyomást nem emeli át az alapvizsgálatokhoz, pedig nagyon odafigyeltem, hogy a két ablak ne legyen egyszerre nyitva. Lezártam a kitöltött üzemorvosi vizsgálati ablakot és megnyitva az alapvizsgálatokat nem volt benne az előzőleg a másik helyen beírt érték.
Fordítva emlékeim szerint jól működik.
Megoldható visszafelé is?
Itt telefonos egyeztetés után kiderül, hogy akkor nem viszi át a vérnyomásadatot, ha az „előzőből töltök fel”. Történt valami előrelépés?
Tisztelt Fejlesztők!
Kérem szépen lehetővé tenni, hogy laborbeutalót is felvehessünk típusbeutalásnál!
Így minden alkalommal be kell pötyögni a 9 jegyű azonosító kódot, pedig mindig ugyanoda szól a beutaló. Ha nem tesszük, hibajelzést kapunk.
Fejlesztői kéréssel fordulok Önökhöz. A szakorvosi javaslatok bevitelénél előfordul, hogy nem azt a gyógyszert veszem fel amelyiket a beteg szedi ( mert ugye a hatóanyag alapján több különböző gyógyszernév is lehet ). Ilyen esetben miért nincs csere lehetőség mint pl. a therápiás lapon, ezzel megkönnyítve a munkánkat, mert egy ilyen tévedés sok sok plusz percet vesz igénybe, hogy előről kell mindent kezdeni a csere pedig sokat segítene.
A lakcím változásnál megoldható-e, hogy az utca kerüljön legelső helyre mivel azt használjuk leggyakrabban, jelenleg pedig az útja a legelső és egészen a tetejéig kell a csúszkát vinni, hogy az utcára léphessünk.
Segítségüket előre is köszönöm
Oláh Szilvi Gyál (dr. Mező Beáta assziszt.)
Keresési funkcióban szeretnék segítséget kérni. A lőfegyver alkalmassági vizsgálatokat nem tudom listázni azon páciensek esetén, akik nem velem szerződött cégek alkalmazottai, hanem maguk finanszírozták meg a vizsgálatot. Van valami trükk, amit nem vettem észre?
Előre is köszönöm. Mező Beáta
Tisztelt Infomix !
Kérdésem a következő: ha új közgyógy. számot és érvényességet írunk be, de mellette be szeretnénk állítani a körgyógy keretet, annál az ablaknál miért kell ismételten kitölteni az érvényességi dátumot. Segítség lenne, ha automatikusan felajánlaná az előző ablaknál kitöltött dátumokat.
Köszönettel Oláh Szilvi Gyál
Receptaráskor a kiszereléskor nincsen liter választási lehetőség és gramm sem, pedig szeretnénk.
Magi recept karbantartásnál sincsengramm választási lehetőség. Kérünk szépen!
Köszönettel: Mező Beáta