Somogyi László
Tuesday, January 24, 2017 5:32:20 PM
Originally Posted by: dr.mile.gyula@gmail.com 

Originally Posted by: Somogyi László 

Nem kell átprogramozni!

Informatikailag nem nagy dolog megoldani , hogy a következő lejárati időt a háttérben, az érvényességi év intervallumon belül, a születésnapon jelezze a program. Minden programozáshoz szükséges adat adva van : mennyi időre adtad ki az új jogsit, mi az illetőnek a szülinapja. Ezt a két adatot rögzíti a program egy fájlba és innen bárhol bármikor megjeleníti függetlenül attól, hogy érvényességi dátumként mit adtál meg.

Ezzel pont azt mondtad, hogy át kell programozni! Pont ezt mondtam, hogy nekem édes mindegy, TI milyen dátumot adtok meg.

Nem olvastad el szerintem figyelmesen, amit írtam.

Lehet pontatlanul fogalmaztam : nem kell az érvényességi dátum megadást átprogramozni. Marad a jelenlegi szerint, azaz kiadási dátumtól számított évek szerinti érvényesség. De a lejárat dátumára a leírtak szerint megoldható a figyelmeztetés megjelenítése. Mi továbbra is az eddigi szerint állítjuk ki az alkalmassági igazolásokat. A születési dátumra vonatkozó módosítás jelenleg csak az "okmányiroda" munkájára vonatkozik.

Kedves Gyula!

Nincs olyan jogszabály, ami megtiltja, hogy a háziorvos a születési dátumig adja meg az egészségügyi alkalmasságot. Ráadásul ez csak első alkalommal probléma. Másodikra, pár év múlva már újra beáll a rendszer. (hacsak törvényhozóink ugyebár...) Onnantól is mindig a születési dátum lesz az X év. Olyan ez kicsit, mint a Gergely és a Julianus naptár eltérése. Nem kellene cipelnünk.

Én csak gondolkodásra kérlek:

1. Mondj egyetlen dolgot, ami miatt hátrányos lenne a javaslatom.

2. Mondj egyetlen dolgot, amivel előnyös lenne a tied.

Somogyi László
Tuesday, January 24, 2017 5:35:31 PM
Originally Posted by: dr.Kovács József 

Szerintem a kedves páciens figyelje a jogosítvány érvényességét és jelezze időben. Ez a legegyszerűbb. 🤫

Ez is igaz. Csak tudod a gyakorlat. Valahogy jobban szeretjük, ha nálunk figyelmeztet a program, helyes időben, és így a páciens jó eséllyel nálunk csináltatja meg a jogosítványait. Nálunk számít az a bevétel is. Ahol nem....[felnez]

A hatályos jogszabály szerint "úrvezetői" jogosítványt csak a háziorvos érvényesíthet. Csak be kellene tartani a rendeletet. (Persze van kivétel). [elpirul]

Jaj. Igen, háziorvos, meg a szomszéd háziorvos, meg a munkaegészségügyi rendelés. Hagyjuk már...

misidoki
Tuesday, January 24, 2017 6:17:33 PM

Nem kell átprogramozni!

Informatikailag nem nagy dolog megoldani , hogy a következő lejárati időt a háttérben, az érvényességi év intervallumon belül, a születésnapon jelezze a program. Minden programozáshoz szükséges adat adva van : mennyi időre adtad ki az új jogsit, mi az illetőnek a szülinapja. Ezt a két adatot rögzíti a program egy fájlba és innen bárhol bármikor megjeleníti függetlenül attól, hogy érvényességi dátumként mit adtál meg.

Ezzel pont azt mondtad, hogy át kell programozni! Pont ezt mondtam, hogy nekem édes mindegy, TI milyen dátumot adtok meg.

Nem olvastad el szerintem figyelmesen, amit írtam.

Lehet pontatlanul fogalmaztam : nem kell az érvényességi dátum megadást átprogramozni. Marad a jelenlegi szerint, azaz kiadási dátumtól számított évek szerinti érvényesség. De a lejárat dátumára a leírtak szerint megoldható a figyelmeztetés megjelenítése. Mi továbbra is az eddigi szerint állítjuk ki az alkalmassági igazolásokat. A születési dátumra vonatkozó módosítás jelenleg csak az "okmányiroda" munkájára vonatkozik.

Kedves Gyula!

Nincs olyan jogszabály, ami megtiltja, hogy a háziorvos a születési dátumig adja meg az egészségügyi alkalmasságot. Ráadásul ez csak első alkalommal probléma. Másodikra, pár év múlva már újra beáll a rendszer. (hacsak törvényhozóink ugyebár...) Onnantól is mindig a születési dátum lesz az X év. Olyan ez kicsit, mint a Gergely és a Julianus naptár eltérése. Nem kellene cipelnünk.

Én csak gondolkodásra kérlek:

1. Mondj egyetlen dolgot, ami miatt hátrányos lenne a javaslatom.

2. Mondj egyetlen dolgot, amivel előnyös lenne a tied.

Ezzel értek egyet én is!

Varga Sándor
Wednesday, January 25, 2017 7:44:48 AM
A következő, január végi verziótól a rendszereink az alkalmassági érvényességi dátumánál a születésnapot figyelembe véve fogja az érvényességet automatikusan felajánlani.

Ennek a módosításnak több oka is van, ami a program használatot, és a működést érinti.

Az, hogy kinek meddig érvényes a jogosítvány alkalmasságija a programban több helyen is megjelenik, illetve megjeleníthető, ezen felül vannak erre szolgáló listázóink is. Ezzel a megoldással ezeket a program részeket nem kellett módosítanunk.

Nem kell azt figyelnünk, kinek mikor készült alkalmassági, hogy pl. a 2016-ban, vagy előtte kiadottaknál még a programban tárolt, az azt követően kiadottaknál viszont már a születésnap szerinti az érvényesség vége.

Volt már ugyan ilyen módosítás jó pár éve, akkor is a születésnaphoz igazította a jogszabály az érvényességet, majd visszaállt az eddig használt módra. Most újra a születésnap határozza meg az érvényességet. Egy újabb hasonló (vissza) módosítással egy ilyen működés csak még bonyolultabbá tenné az egész lejárat figyelést.

Természetesen, mint ahogyan most is, ezután is lesz lehetőség az egyéni módosításra. Az érvényesség dátuma melletti nyomógombbal az egyénileg szerkeszthető.

Varga Sándor
Somogyi László
Wednesday, January 25, 2017 12:03:17 PM
Originally Posted by: vargas 

A következő, január végi verziótól a rendszereink az alkalmassági érvényességi dátumánál a születésnapot figyelembe véve fogja az érvényességet automatikusan felajánlani.

Ennek a módosításnak több oka is van, ami a program használatot, és a működést érinti.

Az, hogy kinek meddig érvényes a jogosítvány alkalmasságija a programban több helyen is megjelenik, illetve megjeleníthető, ezen felül vannak erre szolgáló listázóink is. Ezzel a megoldással ezeket a program részeket nem kellett módosítanunk.

Nem kell azt figyelnünk, kinek mikor készült alkalmassági, hogy pl. a 2016-ban, vagy előtte kiadottaknál még a programban tárolt, az azt követően kiadottaknál viszont már a születésnap szerinti az érvényesség vége.

Volt már ugyan ilyen módosítás jó pár éve, akkor is a születésnaphoz igazította a jogszabály az érvényességet, majd visszaállt az eddig használt módra. Most újra a születésnap határozza meg az érvényességet. Egy újabb hasonló (vissza) módosítással egy ilyen működés csak még bonyolultabbá tenné az egész lejárat figyelést.

Természetesen, mint ahogyan most is, ezután is lesz lehetőség az egyéni módosításra. Az érvényesség dátuma melletti nyomógombbal az egyénileg szerkeszthető.

Pontosan erre gondoltam, ezt vártam én is. Köszönjük!!!

Bogi
  • Bogi
  • Veterán (Szint 18)
Thursday, January 26, 2017 6:58:01 PM
"2016-os KSH jelentések

A KSH-tól kaptunk tájékoztatást, hogy többen leadták már a 2016-ra vonatkozó éves (OSAP 2021-es) jelentésüket.

Szeretnénk felhívni mindenkinek a figyelmét, hogy aki így tett, az a január végén letölthető (Ixnet: 2.46.0, visual Ixdoki 1.108.0) verzióváltást követően ezt a jelentést újra adja le.

Az ettől régebbi verziókkal elkészített jelentések még nem felelnek meg a 2016-ra érvényes adatstruktúrának, így azok sajnos nem megfelelőek."

Ha online kitöltöttem az adatokat, akkor nem szükséges újra küldeni ugye?

dr.mile.gyula@gmail.com
Friday, January 27, 2017 7:30:45 AM
Originally Posted by: Bogi 

"2016-os KSH jelentések

A KSH-tól kaptunk tájékoztatást, hogy többen leadták már a 2016-ra vonatkozó éves (OSAP 2021-es) jelentésüket.

Szeretnénk felhívni mindenkinek a figyelmét, hogy aki így tett, az a január végén letölthető (Ixnet: 2.46.0, visual Ixdoki 1.108.0) verzióváltást követően ezt a jelentést újra adja le.

Az ettől régebbi verziókkal elkészített jelentések még nem felelnek meg a 2016-ra érvényes adatstruktúrának, így azok sajnos nem megfelelőek."

Az XML fájl adattartalmával van hiba ??

Feltöltést követően, beküldéskor automatikusan ellenőriz a KSH program és hibát nem talált !!

Ennek ellenére kell újra feltölteni az új verzió után a képzett XML fájlt ??

Varga Sándor
Friday, January 27, 2017 7:45:22 AM

"2016-os KSH jelentések

Feltöltést követően, beküldéskor automatikusan ellenőriz a KSH program és hibát nem talált !!

A program által a 2015-ös adatstruktúra szerint elkészített kimutatásban nincsenek benne az ápolási adatok. Ezért kell a jelentést a verzióváltást követően a 2016-os jelentésnek megfelelő adatokkal újra feltölteni.

Varga Sándor
dr.mile.gyula@gmail.com
Friday, January 27, 2017 9:28:34 AM

"2016-os KSH jelentések

A program által a 2015-ös adatstruktúra szerint elkészített kimutatásban nincsenek benne az ápolási adatok. Ezért kell a jelentést a verzióváltást követően a 2016-os jelentésnek megfelelő adatokkal újra feltölteni.

Én manuálisan kitöltöttem ezen hiányzó adatokat. Megvagyok győződve , hogy "pontos adatokat" sikerült beírnom ( elég érzékeny a hasam ha ráütök ).

Egyébként ezeknek az adatoknak a hiányát jelezte a lefutó ellenőrző program, nem is engedte volna lezárni/leadni a jelentést ezek hiányában. A gyerekgyógyászati praxisban ezen adatokat nem kérte.

K.Gábor
Friday, January 27, 2017 11:43:07 AM

"2016-os KSH jelentések

Én manuálisan kitöltöttem ezen hiányzó adatokat. Megvagyok győződve , hogy "pontos adatokat" sikerült beírnom ( elég érzékeny a hasam ha ráütök ).

Egyébként ezeknek az adatoknak a hiányát jelezte a lefutó ellenőrző program, nem is engedte volna lezárni/leadni a jelentést ezek hiányában. A gyerekgyógyászati praxisban ezen adatokat nem kérte.

Azon felhasználóinkat akik már elküldték a 1021-es jelentést, megkérjük hogy a verzió váltás után küldjék újra, mivel a kézileg kitöltött ápolási adatok nem feltétlen helyesek.Ha történt egy ápolásban Alap ápolás,Kezelési ápolás és Gondozás is, akkor azt a ksh-nak 3 külön ápolási esetként kell jelenteni.

dr.mile.gyula@gmail.com
Friday, January 27, 2017 12:01:38 PM
Originally Posted by: K.Gábor 

"2016-os KSH jelentések

Azon felhasználóinkat akik már elküldték a 1021-es jelentést, megkérjük hogy a verzió váltás után küldjék újra, mivel a kézileg kitöltött ápolási adatok nem feltétlen helyesek.Ha történt egy ápolásban Alap ápolás,Kezelési ápolás és Gondozás is, akkor azt a ksh-nak 3 külön ápolási esetként kell jelenteni.

És ha nem rögzítettünk ápolást ???

K.Gábor
Friday, January 27, 2017 2:08:06 PM

A programon belül nem rögzítettek ápolást vagy a ksh oldalán?

dr.mile.gyula@gmail.com
Monday, January 30, 2017 7:09:56 AM
Originally Posted by: K.Gábor 

A programon belül nem rögzítettek ápolást vagy a ksh oldalán?

A programon belül .

misidoki
Monday, January 30, 2017 9:10:29 AM
Hogy jön ez az IxDokihoz?
palenkascs
Monday, January 30, 2017 9:53:58 AM
Originally Posted by: misidoki 

Hogy jön ez az IxDokihoz?

Szerintem véletlen/megszokásból a Visual IxDoki témán belül tette fel a kérdését, így a kérdést és az arra írt választ átmozgattam a megfelelő helyre:

http://www.infomix.hu/IxPortal/forum/yaf_postsm12388findlastpost_Ixnet---Felhasznalok-altal-kert-fejlesztesek-elozetes-megbeszelese.aspx#post12388 

dr.Kovács József
Friday, February 10, 2017 10:06:05 AM
Az április 17, Húsvét hétfő nem került bejelölésre, mint ünnepnap, pedig ezeket a program automatiksuan kezeli.

[azta] [azta] [azta]

dr.Kovács József
K Bálint
Friday, February 10, 2017 11:44:35 AM

Az április 17, Húsvét hétfő nem került bejelölésre, mint ünnepnap, pedig ezeket a program automatiksuan kezeli.

[azta] [azta] [azta]

Köszönjük észrevételét a következő verzióra javítjuk a Húsvét ünnepnapot.

Dr Rétei Ágnes
Tuesday, February 14, 2017 8:21:23 AM
Egyre több betegünk nem kap "KGY kártyát", csak pénzbeli hozzájásrulást a gyógyszerek kiváltásához. De ennek is van lejárata. Lehetne-e egy ugyanolyan panel, mint a KGY szám és lejárat beírásnál, ahol látszana a -tól -ig dátum? [bizonyt]
dr.Kovács József
Tuesday, February 14, 2017 8:48:56 AM
Originally Posted by: Casus 

Egyre több betegünk nem kap "KGY kártyát", csak pénzbeli hozzájásrulást a gyógyszerek kiváltásához. De ennek is van lejárata. Lehetne-e egy ugyanolyan panel, mint a KGY szám és lejárat beírásnál, ahol látszana a -tól -ig dátum? [bizonyt]

Nem látom az értelmét, mert, aki pénzt kap, annak ugyanolyan térítési kategóriával kell felrni a gyógyszert, mint annak, aki nem kap semmit.

Mi célt szolgálna a figyelmeztetés?

dr.Kovács József
Dr Rétei Ágnes
Wednesday, February 15, 2017 10:34:25 AM

Nem látom az értelmét, mert, aki pénzt kap, annak ugyanolyan térítési kategóriával kell felrni a gyógyszert, mint annak, aki nem kap semmit.

Ezt tudjuk, de az kellene csak, hogy MI is tudjuk, mikor jár le a beteg gyógyszertámogatása. Csak legyen hova beírni egy tól-ig dátumot. pl.: Gyógyszertámogatás érvényessége : 2017.02.15-2018.02.14-ig. Esetleg tudnánk figyelmeztetni a beteget, hogy le fog járni a támogatás (mint a KGY-nál is!). Köszönöm

Varga Sándor
Wednesday, February 15, 2017 10:46:25 AM

Ezt tudjuk, de az kellene csak, hogy MI is tudjuk, mikor jár le a beteg gyógyszertámogatása. Csak legyen hova beírni egy tól-ig dátumot. pl.: Gyógyszertámogatás érvényessége : 2017.02.15-2018.02.14-ig. Esetleg tudnánk figyelmeztetni a beteget, hogy le fog járni a támogatás (mint a KGY-nál is!). Köszönöm

A jelenleg meglévő lehetőségek közül tudom ajánlani a Post-it -et, vagy a kartonon az egyedi üzenetet.

A Post-it -hez is lehet szövegpanelt készíteni, így csak a dátumot kell beírni.

UserPostedImage

Varga Sándor
dr.Kovács József
Monday, February 27, 2017 10:15:20 AM
Az EESZT-hez való csatlakozás csak az IxNet-tel lesz lehetséges?
dr.Kovács József
Varga Sándor
Monday, February 27, 2017 10:23:07 AM

Az EESZT-hez való csatlakozás csak az IxNet-tel lesz lehetséges?

Tisztelt Doktor Úr!

Igen, a visualIx is tudni fogja mindazt, ami a jogszabályi elvárás.

Ugyanakkor az Ixnet fejlesztői környezete lehetővé teszi, hogy olyan extra funkciókat is megvalósítsunk, ami kifejezetten a felhasználó háziorvos számára fontos, ill. hasznos. S természetesen az Ixnet klasszissal jobb felhasználói élményt nyújt orvosaink számára.

Az Ixnet-ben már elkészültünk a pilot-hoz szükséges fejlesztésekkel, s a tesztelés tapasztalatai és a pilotban résztvevő orvosaink igényei alapján módosítjuk, bővítjük a rendszerünket. Természetesen mire kötelező lesz a csatlakozás, a visual Ixdoki is mindenképpen el fog készülni!

Fontos tudni, hogy mivel az EESZT-hez való csatlakozás 5-ös biztonsági szintet követel, így a Windows XP op. rendszer semmiképpen nem használható!

Varga Sándor
drbeata
Wednesday, March 8, 2017 7:59:11 AM

Tisztelt Fejlesztők!

Sokadjára kérem, vizsgálják meg annak a lehetőségét, miként lehetne megoldani, hogy érvényes közgyógyellátással rendelkező betegnél kérdezzen rá a rendszer, hiogy valóban ki akarom-e írni azt a gyógyszert, ami nem megy ingyenesen.

Kaphatnék egy választ, miként lehetne megoldani, hogy ne jöjjön vissza a beteg, mert nem figyeltünk rá, hogy ingyenesen is kaphatna gyógyszert.

Köszönettel: Mező Beáta

dr.mile.gyula@gmail.com
Wednesday, March 8, 2017 9:45:07 AM
Originally Posted by: drbeata 

Tisztelt Fejlesztők!

Sokadjára kérem, vizsgálják meg annak a lehetőségét, miként lehetne megoldani, hogy érvényes közgyógyellátással rendelkező betegnél kérdezzen rá a rendszer, hiogy valóban ki akarom-e írni azt a gyógyszert, ami nem megy ingyenesen.

Kaphatnék egy választ, miként lehetne megoldani, hogy ne jöjjön vissza a beteg, mert nem figyeltünk rá, hogy ingyenesen is kaphatna gyógyszert.

Hát ennek az égvilágon semmi értelme nincs !

Ha már meg akarok oldani egy problémát akkor azt próbáljam meg : annak lenne értelme , hogy felíráskor, amennyiben a készítmény nem írható már aktuálisan fel Kgy-ra akkor szóljon, hogy van ennek megfelelő KGy készítmény, netán fel is ajánlaná azokat. Félő, hogy ez a háttérben futó ellenőrzés lassítaná a receptírás folyamatát és ennek vajon mindenki örülne-e ?.

(Lehet , hogy amikor felvettem a terápiás lapra akkor még írható volt Kgy-ra, bár ha időközben változott akkor meg rákérdez , hogy általánosra javítsam-e és ekkor megtehetném, hogy cserélem KGy-ra írható készítménnyel, tehát aktuálisan is jelez a program. Az meg csak hab a tortán, hogy eleve ne vegyek fel nem Kgy-ra írható készítményt ha van Kgy-ra írható pláne ez ekkora problémát jelent a későbbiekben. )

drbeata
Wednesday, March 8, 2017 11:48:54 AM

Tisztelt Fejlesztők!

Ha már meg akarok oldani egy problémát akkor azt próbáljam meg : annak lenne értelme , hogy felíráskor, amennyiben a készítmény nem írható már aktuálisan fel Kgy-ra akkor szóljon, hogy van ennek megfelelő KGy készítmény, netán fel is ajánlaná azokat. Félő, hogy ez a háttérben futó ellenőrzés lassítaná a receptírás folyamatát és ennek vajon mindenki örülne-e ?.

(Lehet , hogy amikor felvettem a terápiás lapra akkor még írható volt Kgy-ra, bár ha időközben változott akkor meg rákérdez , hogy általánosra javítsam-e és ekkor megtehetném, hogy cserélem KGy-ra írható készítménnyel, tehát aktuálisan is jelez a program. Az meg csak hab a tortán, hogy eleve ne vegyek fel nem Kgy-ra írható készítményt ha van Kgy-ra írható pláne ez ekkora problémát jelent a későbbiekben. )

Úgy látszik nem nyelvet beszélünk, mert én meg az Ön hozzászólását nem értem.

annak lenne értelme , hogy felíráskor, amennyiben a készítmény nem írható már aktuálisan fel Kgy-ra akkor szóljon,

Ezt már többször kértem, pont ebben a formában. Én nem bánnék a fejlesztők, ill. az illetékesek részéről egy kis gondolkodást, segítséget. Nyilván nem akarom én, hogy a program lelassuljon, de ha lenne valami alternatíva...

Az meg csak hab a tortán, hogy eleve ne vegyek fel nem Kgy-ra írható készítményt ha van Kgy-ra írható pláne ez ekkora problémát jelent a későbbiekben.

Ezt nem nagyon értem. Én arra az esetre gondolok, amikor az aktuális betegségére írok gyógyszert és nem jut éppen eszembe, hogy ingyenesen is járna neki gyógyszer. (egyébként ezt is leírtam már máskor)

Üdvözlettel: Győriné dr. Mező Beáta

FMilan
Wednesday, March 8, 2017 4:22:56 PM

Tisztelt Fejlesztők!

A funkció úgy tudna működni, hogy ha egy készítményt (akár előzőből, therlapról is) akarna felírni egy közgyóggyal rendelkező paciensnek, ami már nem adható közgyógyra, akkor megjelenne egy figyelmeztető ablak, ahol is a választásban alul amúgy is szereplő azonos készítmények közül azokat soroljuk fel, amik adhatók közgyógyra. Ez egy beállításhoz kötött funkció lenne.

A kérdés, hogy így megfelelő lenne-e?

dr.mile.gyula@gmail.com
Thursday, March 9, 2017 8:51:57 AM

Tisztelt Fejlesztők!

Úgy látszik nem nyelvet beszélünk, mert én meg az Ön hozzászólását nem értem.

annak lenne értelme , hogy felíráskor, amennyiben a készítmény nem írható már aktuálisan fel Kgy-ra akkor szóljon,

Ezt már többször kértem, pont ebben a formában. Én nem bánnék a fejlesztők, ill. az illetékesek részéről egy kis gondolkodást, segítséget. Nyilván nem akarom én, hogy a program lelassuljon, de ha lenne valami alternatíva...

Az meg csak hab a tortán, hogy eleve ne vegyek fel nem Kgy-ra írható készítményt ha van Kgy-ra írható pláne ez ekkora problémát jelent a későbbiekben.

Ezt nem nagyon értem. Én arra az esetre gondolok, amikor az aktuális betegségére írok gyógyszert és nem jut éppen eszembe, hogy ingyenesen is járna neki gyógyszer. (egyébként ezt is leírtam már máskor)

Üdvözlettel: Győriné dr. Mező Beáta

"Ezt nem nagyon értem. Én arra az esetre gondolok..." én a terápiás lapról történő felírás esetét magyaráztam hiszen szerintem itt történhet meg , hogy időközben megváltozik a gyógyszer felírhatósága, egyéb esetben nyilván aktuálisan olyan készítményt választok ami eleve KGy-s ( erre időközben már az Infomix is válaszolt).

"Én arra az esetre gondolok, amikor az aktuális betegségére írok gyógyszert és nem jut éppen eszembe ..." Nekem se ! De az Info lapra kitehető az információ és láthatóvá tehető, hogy van-e, és aktuális -e még a KGy jogosultsága! Innen tudom én is ( felíráskor ránézek ) és eszembe sincs fejben tartani kinek van Kgy ellátottsága .

Bár az Infomix javaslatot tett a megoldásra , addig is lehetőségként említeném a Postit használatát : beírva a postit felületre "KÖZGYÓGGYAL RENDELKEZIK " és beállítani a postit karbantartásban , hogy beteg elővételekor automatikusan felugorjon, nyilván jelezni fogja a közgyógy jogosultság meglétét.

dr.Kovács József
Friday, March 10, 2017 9:35:57 AM
Kaptam egy levelet az OEP-től.

Van vele valami teendő?

"Tisztelt Felhasználók! Tisztelt Szolgáltatók!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy az Országos Egészségbiztosítási Pénztár nevének Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelőre (NEAK) történő névváltozása miatt a *.oep.hu tanúsítvány 2017.03.10-én 14.00-18.00 óra között megújításra kerül. A tanúsítványcsere rövid idejű szolgáltatás kieséssel járhat ebben az időszakban.

Az oep.hu-s domain címek továbbra is elérhetőek lesznek a megújított *.oep.hu tanúsítvánnyal, csak a tanúsítványban szereplő „szervezet” nevének aktualizálása történt meg az új névre. Ahol esetlegesen a rendszerükben tárolásra került a tanúsítvány, úgy azt cserélniük szükséges.

A tanúsítványváltás érinti:

­ Jogviszony ellenőrző rendszer (OJOTE),

­ Jelentési rendszer (E-JELENTÉS),

­ SZÁRNY rendszer,

­ és minden egyéb https-en elérhető *.oep.hu szolgáltatás.

Szíves megértésüket köszönjük.

NEAK

Informatikai Üzemeltetési Főosztály”

dr.Kovács József
Varga Sándor
Friday, March 10, 2017 10:07:14 AM

Kaptam egy levelet az OEP-től.

Van vele valami teendő?

"Tisztelt Felhasználók! Tisztelt Szolgáltatók!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy az Országos Egészségbiztosítási Pénztár nevének Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelőre (NEAK) történő névváltozása miatt a *.oep.hu tanúsítvány 2017.03.10-én 14.00-18.00 óra között megújításra kerül. A tanúsítványcsere rövid idejű szolgáltatás kieséssel járhat ebben az időszakban.

Az oep.hu-s domain címek továbbra is elérhetőek lesznek a megújított *.oep.hu tanúsítvánnyal, csak a tanúsítványban szereplő „szervezet” nevének aktualizálása történt meg az új névre. Ahol esetlegesen a rendszerükben tárolásra került a tanúsítvány, úgy azt cserélniük szükséges.

A tanúsítványváltás érinti:

­ Jogviszony ellenőrző rendszer (OJOTE),

­ Jelentési rendszer (E-JELENTÉS),

­ SZÁRNY rendszer,

­ és minden egyéb https-en elérhető *.oep.hu szolgáltatás.

Szíves megértésüket köszönjük.

NEAK

Informatikai Üzemeltetési Főosztály”

A felhasználóink részéről nincs.

A februári hírlevelünkben  már írtunk erről egy rövid tájékoztatást. A szükséges módosítások várhatóan az április végén esedékes verzióval kerülnek ki a rendszereinkbe. A NEAK (OEP) tájékoztatása szerint május 22-ig párhuzamosan fut a két elérés, azt követően már csak az új érhető majd el.

Varga Sándor
Similar Topics
Users browsing this topic