dr.mile.gyula@gmail.com
Saturday, March 28, 2009 6:48:10 PM
dr.Kovács József wrote:

Nem értem a szűkített labor lekérdezés kinyomtatásának problémáját. A fejléc adatokat meg kell adni (ennek semmi köze a jogosítványhoz szerintem), ki kell választani a kinyomtatandó szűkített laborleleteket és a felső sorban lévő nyomtat gombra kattintva kinyomtatni. Nálam minden adat szerepel rajta.

Így működik ahogyan írod ( nálam is !!). A Jogosítvány csak példa kart lenni , ott is hiányzott a Munkáltató meg ÁNTSZ kód azoknál akik a a nacionáléba nem állították azt be, volt is emiatt néhány levélváltás !! Illetve ha ezen adatokat egyszer már beállítottuk akkor minden hasonló nyomtatandóra ráteszi őket, arra is amire netalántán nem akarjuk - ezért volt a "figyelmeztetés".

Varga Sándor
Monday, March 30, 2009 5:38:20 PM
Az Országos Alapellátási Intézet pályázatot hirdet háziorvosok számára munkájuk minőségének önellenőrzésére

A pályázatban részt vehet valamennyi területi ellátási kötelezettséggel rendelkező felnőtt, gyermek és vegyes praxist működtető háziorvosi szolgálat, amely 2009. április 30-ig jelzi részvételi szándékát és ezt követően az Országos Alapellátási Intézettel a minőségellenőrzési űrlapok útmutatóban foglaltak szerinti kitöltésére szerződést köt. Jelentkezési lapot letöltheti itt.  Bővebb információ a http://www.hazijogorvos.hu/content/blogcategory/54/80/ .

Varga Sándor
Kharon
Monday, March 30, 2009 6:06:23 PM
Az utóbbi időben többször is tapasztaltam a köv problémát: kinyomtattam a terápiás lapot, amit a beteg elhagyott. Ha a többiek is egyetértenek vele, kérem, hogy a terápiás lap ablak vmelyik pl. felső sarkában kapjon helyet az utolsó nyomtatásának dátuma.
hosi
  • hosi
  • Veterán (Szint 20 - Max) Topic Starter
Monday, March 30, 2009 6:12:51 PM
Egy kis reklám: a visual Ixriport modul segítségével az ilyen esetekben az eredeti nyomtatás bármikor újra nyomtatható. Beállítástól függően akár az összes nyomtatás automatikusan, vagy külön gombra doc, pdf, tif, xls, openoffice formátumban a dokumentációba eltárolódik. Onnan, csoportosítva visszakereshető, képernyőre kérhető és/vagy újra nyomtatható.
Hostyánszki László
Kharon
Wednesday, April 1, 2009 9:54:24 PM
Új beteg felvételénél, ha véletlenül nőként vettünk fel egy férfit, akkor hogyan lehet megváltoztatni a nemét? A műtétes lehetőséget most hagyjuk!
Yidam
Thursday, April 2, 2009 8:11:16 AM
Üdvözlöm!

"Regisztráció"-"Személyi Adatatok-Törzskarton" s az Anyja neve alatt a "NEM" mellett, belekattintnva a kis négyzetbe vagy"F" vagy" N" betűt nyom le.

Jó munkát

Fövenyessy Lajos

Kharon
Thursday, April 2, 2009 10:21:37 AM
Köszönöm, egyszerűen nem értem, hogy nem vettem észre. Ott néztem vagy 10x tegnap. Visualis neglect? 🙂
Ilona
  • Ilona
  • Veterán (Szint 20 - Max)
Thursday, April 2, 2009 6:02:21 PM
Az Astrix általános jogcímen olcsóbb lett, mint eü.tk.-ra? A javaslat felesleges?

Kharon
Thursday, April 2, 2009 6:34:04 PM
Az Astrix már CSAK általános jogcímen megy, eü tk ra nem.

Akárcsak a PPI-k.

dr.Kovács József
Friday, April 3, 2009 2:28:32 PM
kaprinai wrote:

Az Astrix már CSAK általános jogcímen megy, eü tk ra nem.

Akárcsak a PPI-k.

Az Astrix esetében a változás hatályba lépése július 1. (még írható emelt támogatással, de általánosra valóban olcsóbb)

dr.Kovács József
Dr Novográdecz
Monday, April 6, 2009 3:54:50 PM
Néhány hibám van, szeretnék segítséget kérni.

1. a programból való kilépés során néha valami hibasor generálódik, ami után nem lehet elindítani a szoftvert, csak miután az intézőben adattábla helyreállítást csináltam, ezt követően, indexelve helyreáll. A hiba átlag hetente előjön 1-2 hónapja (kicsit zavaró, habár helyre tudom állítani)

2. egyre gyakrabban (gyak. naponta) beutalóíráskor (akár előre készített panelből, akár csak simán írva) rengeteg hibát generál a program (kb 20 db-ot), leokézva tudom folytatni, de az előre készített panelből eltűnnek az előre beírt adatok. Ha mégsemmel lépek ki a beutaló írása lapról, a következő alkalommal már rendben van minden. Inkább a sokszori enterezés zavaró, meg hát mégiscsak bug...

3. ha valakinek nem lesz tovább közgyógya, annak megszűntével eltűnnek a terápiás lapjáról az állandó gyógyszerei, én meg elfelejtem felírni őket. Ha kérhetném, kerüljenek át a sima terápiás lapra ilyen esetben!

4. az új kgy igazolás kiadásakor át lehet másolni a régi igazolásról a gyógyszereket. Ez nem túl okos megoldás, mivel közben gyakran változott már a gyógyszerelés (ez az utóbbi időben egyre gyakrabban esik meg, tudjuk miért). Lehessen átemelni a gyógyszereket (és lehetőleg egy gombnyomással) a jelenlegi terápiás lapról.

Köszönettel: Dr Novográdecz

Varga Sándor
Monday, April 6, 2009 4:25:17 PM
Dr Novográdecz-nek:

Az első két pont adatsérülésre utal, személyesen vagy távoli eléréssel látnunk kellene a gépet (adatokat) a probléma javításához.

3. A th lap karbantartásánál megadható, hogy a lejárt készítmények a lejárat után (közgyógy érvényesség után) még hány hónapig jelenjenek meg. A 12 hónapnál régebben lejártak a lista alján külön ablakrészben jelennek meg, ahonnan egy kattintásra átemelhetőek a th lapra. Receptíráskor ugyan ez a hónap adat beállítható. Ebben az esetben megjelenik a gyógyszerek között minden, ami kgy-re volt adható. Innen felírható. A közgyógy jogcím miatt ezekben az esetekben figyelmeztet a program.

4. a közgyógy megújításánál több lehetősége van. A közgyógy kezelésnél a másol gombbal egy előző kérelem vagy OEP által visszaadott igazolás adataival tölthető fel az újabb közgyógy igénylés. Ennek eldöntésére egy kérdés jelenik meg "Az aktuális igazolásból készíti az új igénylést?", amire igennek válaszolva az éppen kiválasztott kérelem, nemmel válaszolva az OEP által visszaigazolt (közgyógyra engedélyezett) gyógyszerek kerülnke rá automatikusan. Az Ön által kért működés az ÚJ feliratú gombra kattintva érhető el. Ebben az esetben egy új, üres igazolást nyit a program, amit a képernyő rácsos részének jobb oldalán található fehér lap ikonnal (új) lehet feltölteni. Az így megjelenő gyógyszer választó képernyőn, ugyan úgy mint recept íráskor, választható akár a th lap, akár az előző gyógyszerek. Az összes gombbal egy kattintással beemelhető a teljes th lap az ott szereplő BNO kódokkal, adagolással együtt. Ezután természetesen még módosítható az igénylés a nyomtatás előtt.

Ha csak a th lapról szeretne új kgy igénylést, akkor a th lapot kinyitva az igazolás feliratú gombbal készíthető el. Itt a nyomatás után megkérdezi a rendszer, hogy a kinyomtatott igénylést el akarja-e tárolni a közgyógy kezeléshez.

Varga Sándor
Dr Novográdecz
Wednesday, April 8, 2009 10:00:54 AM
Köszönöm a gyors választ!

Távoli elérést még nem próbáltam, kérem vegyük fel a kapcsolatot ez ügyben, hogy az adatsérülést javítani tudjuk!

Dr Novográdecz Csaba hetvenes per háromtizennégy-huszonkilenc-tizenhat

Kharon
Wednesday, April 8, 2009 12:45:03 PM
Dr Novográdecz:

Remélem sikerült megoldani a problémákat, amennyiben bármilyen további gond jelentkezne, akkor kérem hogy akár itt, akár telefonon jelezze ezt felénk.

Örülök, hogy segíthettünk.

Kharon
Wednesday, April 8, 2009 12:47:35 PM
Javaslat: a törzskarton/szűrések részt javasolnám átalakítani a köv-k szerint: a prg vegye figyelembe, hogy férfi v. nő-e a beteg, és a nőgyógy. rész helyett pl. urológia jelenjen meg. ha lehetne, akkor szerintem nem ilyen mezősen kellene megoldani, mivel ha pl x-elni lehetne az adott évhez gyorsabb lenne a beírás. esetleg a szűrés jelentés részt is össze lahatne hangolni a törzskartonban megjelenő szűrésekkel.
Dr Novográdecz
Wednesday, April 8, 2009 1:02:57 PM
Köszönöm a gyors segítséget! Ez a távoli elérés valóban ügyes dolog.

(Jó volna, ha a biztosítónk is felismerné, hogy az ezer éves floppys módszer, meg a receptre vonalkódozás helyett internet eléréssel lehetne elektronikus receptet írni, amit a biztosító is azonnal látna... pont az előbb volt egy spanyolországba távozott betegem, ott már így megy a receptírás...)

Node ez nem AZ a fórum, bocsánat a megjegyzésért. A lényeg: köszönet a segítségért, ha továbbra is bajom van, jelentkezek.

Dr Nagy Edit
Wednesday, April 8, 2009 2:01:29 PM
A célérték alatt vagy felett -tehát nyíl le vagy föl-nem lehetne a sor elején a gyógyszer neve előtt.Időt spórolhatnánk?!!A mostani zavaros gyógyszer felírási küzdelemben nagy segítség lenne.Köszönettel Nagy Edit
hosi
  • hosi
Wednesday, April 8, 2009 2:09:30 PM
Dr Nagy Edit wrote:

A célérték alatt vagy felett -tehát nyíl le vagy föl-nem lehetne a sor elején a gyógyszer neve előtt.Időt spórolhatnánk?!!A mostani zavaros gyógyszer felírási küzdelemben nagy segítség lenne.Köszönettel Nagy Edit

A mezők sorrendje tetszőlegesen megváltoztatható, tehát előre húzhatók amiket mindig szeretne látni, de a hamarosan kikerülő 1.27.0-ás verzióban átírásra került a hatékonyságra vonatkozó mezők kezelése. Külön mező mutatja majd az adott készítmény felírás során milyen irányban mozdul el az orvos átlag a célértékhez képest, illetve, hogy az adott ATC csoportban éppen hogy áll szintén a célértékhez képest (alatta vagy felette). Természetesen a rendelet szerint kötelezően mutatandó mezők továbbra is láthatók maradnak.

Hostyánszki László
Snebb
  • Snebb
  • Haladó (Szint 8)
Wednesday, April 8, 2009 11:38:56 PM
Érdeklődnék a kollégáktól, hogy a napi tevékenység lapon ki, mire használja a "jelző adat" panellt. Én itt jelzem, hogy 2 ill. 3 hónapra írtam fel a beteg gysz-it. Szeretném tudni, hogy mások milyen lehetőséget látnak ebben a panellban! Köszönöm előre a válaszokat!
dr.mile.gyula@gmail.com
Thursday, April 9, 2009 11:19:35 AM
Snebb wrote:

Érdeklődnék a kollégáktól, hogy a napi tevékenység lapon ki, mire használja a "jelző adat" panellt. Én itt jelzem, hogy 2 ill. 3 hónapra írtam fel a beteg gysz-it. Szeretném tudni, hogy mások milyen lehetőséget látnak ebben a panellban! Köszönöm előre a válaszokat!

Minden listázásra érdemesített adattal kapcsolatos bejegyzések kerülnek ide: Adóigazolás ( év elején kell könyvelőnek leadni kik kaptak ilyen igazolást) Mozgáskorlátozott igazolás kiadása,Ápolási díj igazolás kiadása stb. Felvenni ezeket a karbantartás menübe és bepipálva jelölni. Listázáskor a jelző adat szerint lekérdezhetőek a szüksége adatok. Extrém esetként olyan is bevihető a jelző adatba, hogy Szőke vagy Kék szemű és ha karom ennek alapján kilistázom a csak Szőke csak Kék szemű vagy Szőke és Kék szemű pácienseket.

Kharon
Thursday, April 9, 2009 12:31:35 PM
Az mikorra lesz megoldható, hogy a beutalót, receptet, stb. fektetve lehessen nyomtatni? Mert a nyomtató csak kopik, kopik...

Úgy fekve, hogy az A5-st elfektetve teszem be, de a szöveg álló A5-re nyomódik.. Érthető, ugye?

Sooky Barna dr.
Sunday, April 12, 2009 12:27:59 AM
Mobil praxis modullal kapcsolatban kérdezném:

Kitöltéskor pontosan milyen adatok töltődnek ki? Ha például a mobil praxis modullal dolgozom egész nap, majd betöltöm a szerver gép adatbázisába az adatokat, akkor a szerver gép adatbázisa felülíródik? ( a szerver gép napi munkája elveszik?) Vagy csak a változások töltődnek át?

Amennyiben csak a változás töltődik át, lehetséges e szimultán dolgozni (nem egyazon betegen) a szerver gépen és a mobil praxist futtató gépen?

Más:

Ha jogosítványhoz szeretnék számlát nyomtatni az szabályos, ill. megvalósítható-e a programmal? 🤦

dr.mile.gyula@gmail.com
Sunday, April 12, 2009 10:13:04 AM
Sooky Barna dr. wrote:

Kitöltéskor pontosan milyen adatok töltődnek ki? Ha például a mobil praxis modullal dolgozom egész nap, majd betöltöm a szerver gép adatbázisába az adatokat, akkor a szerver gép adatbázisa felülíródik? ( a szerver gép napi munkája elveszik?) Vagy csak a változások töltődnek át?

Amennyiben csak a változás töltődik át, lehetséges e szimultán dolgozni (nem egyazon betegen) a szerver gépen és a mobil praxist futtató gépen?

Más:

Ha jogosítványhoz szeretnék számlát nyomtatni az szabályos, ill. megvalósítható-e a programmal? 🤦

A másodikra rövidebb : igen szabályos, a programmal lehetséges a számla nyomtatása.

Az első kérdésre : Mind kitöltéskor mind betöltéskor adatátvitelnél a program választási lehetőségeket "ad", "kérdez ". Ezekre felelve, végzi majd el az adtok átvitelét oda-vissza.

Ha nem adat felülírási módot választok akkor az alapgépre csak a változásokat fogja átvinni a használatot követően , nem törli-felülírja ez előző adatokat,azaz ebben a módban valóban szimultán is használható a szerver és mobil praxist futtató gépen akár ugyanazon a beteg ellátására a program anélkül, hogy adat felülírás történne. Szintén szimultán használható a két gép akkor is ha valamilyen adat felülírását fogom választani ( szándékosan - tudatosan ) de ekkor értelem szerűen az általam választott adat átírásra kerül pl. terápiás lap . A többit a programozók hozzáteszik. Mellesleg az 1.27 verziótól hálózatban egyazon beteg szimultán ellátása is elvégezhető.

dr.mile.gyula@gmail.com
Sunday, April 12, 2009 10:15:40 AM
dr.mile.gyula@gmail.com wrote:

Sooky Barna dr. wrote:

Más:

A másodikra rövidebb : igen szabályos, a programmal lehetséges a számla nyomtatása.

Az első kérdésre : Mind kitöltéskor mind betöltéskor adatátvitelnél a program választási lehetőségeket "ad", "kérdez ". Ezekre felelve, végzi majd el az adtok átvitelét oda-vissza.

Ha nem adat felülírási módot választok akkor az alapgépre csak a változásokat fogja átvinni a használatot követően , nem törli-felülírja ez előző adatokat,azaz ebben a módban valóban szimultán is használható a szerver és mobil praxist futtató gépen akár ugyanazon a beteg ellátására a program anélkül, hogy adat felülírás történne. Szintén szimultán használható a két gép akkor is ha valamilyen adat felülírását fogom választani ( szándékosan - tudatosan ) de ekkor értelem szerűen az általam választott adat átírásra kerül pl. terápiás lap . A többit a programozók hozzáteszik. Mellesleg az 1.27 verziótól hálózatban egyazon beteg szimultán ellátása is elvégezhető.

Még annyit : a mobil praxit futtaó gépen minden esetben felülírással kerül át az átvitelre szánt adat csaki a szerverre történik összeolvasás !!!

hosi
  • hosi
Tuesday, April 14, 2009 10:33:41 AM
Sooky Barna dr. wrote:

A mobil praxisba a teljes praxis (+ambuláns betegek), illetve valamilyen szempont szerint leválogatott paciensek összes adata kitöltődik.

Amíg a mobil praxissal dolgoznak párhuzamosan végezhetnek munkát szerver (gazda) géppel, azzal minden tevékenység végezhető. A mobil praxisban a napi ellátás és a hozzá kapcsolódó egyéb tevékenységek (receptírás, beutalás, stb.) teljes egészében végezhetőek azonban vannak funkciók, amik egyáltalán nem vagy csak korlátozottan működnek. Visszamenőleg egy forgalmi adatot módosítan nem lehet, szintén nem végezhető el benne a táppénzre vétel sem. Általában igaz, hogy a Karbantartások nem használhatóak benne.

Visszatöltve a szerver gépbe a forgalmi adatok összefésülődnek, tehát nem íródnak felül. Az anamnesztikus adatok eldönthetőek hogy a szerver gépbe lévő maradjon, vagy a mobilban végzettel legyen felülírva.

Hostyánszki László
Kharon
Tuesday, April 14, 2009 12:43:10 PM
kaprinai wrote:

Az mikorra lesz megoldható, hogy a beutalót, receptet, stb. fektetve lehessen nyomtatni? Mert a nyomtató csak kopik, kopik...

Úgy fekve, hogy az A5-st elfektetve teszem be, de a szöveg álló A5-re nyomódik.. Érthető, ugye?

Ismét feltenném a fenti kérdést. Fontos lenne ennek megoldása. A leendő receptek miatt is.

hosi
  • hosi
Tuesday, April 14, 2009 3:04:28 PM
kaprinai wrote:

Már most is lehetséges mind a beutalót, mind a receptet fekve nyomtatni, de az új recept formátum kapcsán vénynél ez egy kicsit megváltozik (egyszerűsödik).

Hostyánszki László
Kharon
Tuesday, April 14, 2009 4:29:22 PM
Elmondja hogyan? Nem arra a megoldásra gondolok, hogy A4-t felezve úgy teszek be, hogy az álló oldal a rövidebb és a szöveg a hosszabb oldallal párhuzamosan lesz nyomtatva, hanem úgy lenne jó, ha az A5-t fekve teszem be, a szöveg mégis állítva nyomtatódik rá, tehát a szöveg a rövid oldallal párhuzamosan nyomtatódjon rá. Nem tudom érthető-e, nyomtatás után A5 álló legyen, de fektetve betéve az A5-st. Eddig én erre nem találtam megoldást. Receptnél sem tudom hogyan kell. Kérnék részletezést.

((Zárójelben megjegyezném, hogy a múlt csütörtökre megbeszélt javításról sem kaptam egy árva mukkot sem választ pedig skypeon jelentkeztem a megbeszélt időpontban.))

Kharon
Tuesday, April 14, 2009 5:30:52 PM
Az a amegoldás, hogy a beutaló-formátum karbantartásánál be kell tölteni az A5-ös beutalót, majd a papírméret-beállításnál A4 fekvőt kell beállítani, és így fogja jól kinyomtatni a fekvő-álló A5-ös beutalót. Ez jelen pillanatban receptírásnál valóban nem működik minden nyomtatótípusnál, azonban az új formátum bevezetésével ez is változni fog.

((A javítással kapcsolatban felveszem doktor úrral személyesen a kapcsolatot.))

Dr Rétei Ágnes
Tuesday, April 14, 2009 5:36:22 PM
A jelző adatot hol tudom kilistázni? Mert a Regisztráció-Listák-jelentsések-Páciens listákban nem "él" a Jelző adat.Köszönöm:-k
Similar Topics
Users browsing this topic