Problémám van a kártyaolvasóval. Tud valaki segíteni?
Ha úgy kapcsolom ki a számítógépet, hogy csatlakoztatva van a kártyaolvasó, ismételt bekapcsolás után nem ismeri fel a kártyaolvasót, még akkor sem, ha kihúzom és visszadugom (hangjelzés van). A kártyaolvasó eszközkezelőjét sem tudom ekkor elindítani, az a hibaüzenet, hogy az eszközkezelő már aktív. Ilyenkor ki kell kapcsolnom teljesen a gépet, leválasztani a kártyaolvasót, újraindítani. Így el tudom indítani a kártyaolvasó eszközkezelő szoftverét és tudom csatlakoztatni a kártyaolvasót. Innentől kezdve minden hibátlan (már csak a műszaki csatlakozás ellenőrzésére várok, az ellenőrző file-t is elküldtem). Másnap reggel viszont már nem látja a kártyaolvasót sem a gép és az e-szig kliens sem.
Kérdeztem a kollégáimat,de sajnos (?) mi nem tapasztaltunk hasonló problémát - esetleg valaki más már találkozott vele ? Esetleg az USB port-ot érdemes lenne megvizsgálni, lehet hogy az bizonytalankodik? (de ez csak egy ötlet a részemről). Ha valahol jeleznek ilyen gondot, akkor itt a fórumon megosztjuk!
Sajnálom, hogy nem tudtam segíteni [szomoru]
Nem tudom, hogy fennáll-e még a probléma, de lövök rá egyet-kettőt vakon.
Meg kellene vizsgálni az energiagazdálkodási lehetőségek beállítását a Windowsban.
A Windows lehetőséget kaphat, a nem használt, értsd, X másodpercig nem használt külső USB eszközök leválasztására.
Különösen szívesen teszi ezt laptopokon, hordozható eszközökön, ha nincsenek töltőre dugva.
A kártyaolvasónk ugyanis a gép belső tápegységétől kapja az energiát, nincs külön tápegysége.
Mivel a csatlakozáskor olvassa csak az olvasót, majd utána rá se néz a Windows, 4 óráig, ezért beállítástól függően lekapcsolhatja. A portot is.
Legyen ez az opció a Vezérlőpult/Energiagazdálkodási lehetőségek/Séma speciális beállításainál simán letiltva. Ettől nem melegszik túl a Föld.
Másik lövésem, hogy a gépben a táp/akkumulátor elhasznált, simán gyenge, nem kap elég feszültséget-áramot az eszköz, a Windows menet közben elveszíti a csatlakozást. Újraindítás után él egy darabig.
Vagy az egész usb port használt, kopott, lötyög, de alaplap csere előtt megnézném a fenti beállításokat.