VMátrix kérdés.
A háziorvosnak milyen szerepköröket kell megadni, hogy működjön?
Értsd, én eddig azt hittem elég, hogy orvos.
Így mégse azt látom az ágazati portálon, amit kell, a tájékoztató szerint. Félek, ha így csatlakozom az Ixdokival, akkor csak hibaüzikre számíthatok.
Ne legyen félreértés, orvos-admin ugyanaz, be tudok lépni, kezelni tudom a mátrixot.
De a szervezeti egység nélküli belépésnél is csak az admin menüpontot látom, és a praxisba való belépésnél is csak azt.
A tájékoztató szerint ott mindenféle egyéb menüpontok várják az ORVOST.
Még egyszer: az orvost már hozzáadtam két hete a praxishoz, lekérdezhetően ott van.
Szóval milyen jogokat állítottatok be neki?
Papp Attila kollegám korábbi válaszát idézem arról, hogy mire kell figyelni a VMATRIX kitöltésekor:
Nagyon fontos a VMátrix karbantartásban, hogy minden orvost, asszisztenst, helyettesítő orvost praxis szintre kell felvenni, ami azt jelenti, hogy a VMátrix lekérdezésben mindhárom oszlopban (Felhasználó,Intézet,Szervezeti egység) ott kell lenni az adatoknak. Nem elég az intézmény szintű felvétel (ilyenkor a Szervezeti egység oszlopban a Nincs adat szöveg jelenik meg).
Az adminisztrátorokat általában csak intézmény szintre veszik fel az EESZT-sek, nekik saját magukat is fel kell venniük Szervezeti egység szintre is!
Igen. Ezen túl vagyunk.
Kérdésem ezen túl mutatott...
Jelen esetben (és sok esetben) a háziorvos maga az intézményi adminisztráló is.
A VMátrixba intézményi szinten belépve fel is veszi magát orvosként a Háziorvosi szervezeti egységbe.
Meg még oda, akit akar.
Nem ez a kérdésem.
Amikor belép szintén csak ugyanazzal az e-személyivel az intézmény-szerveti egységbe, látja is magát, lekérdezheti, hogy ő orvos. Nem is ezt kérdezem.
Hanem több dolog bizonytalanná tesz:
1. Belépve a mátrixba az orvost kiválasztva a háziorvosi szervezeti egységhez, több szerepkör is megjelenik kioszthatók között, például az admin szerepkör is, de az EESZT_FELHASZNÁLÓ ....stb. Szükséges-e ezeket megadni?
Hivatkozom az ÁEEK-től letölthető EESZT jogosultság kezelés című 17 oldalas dokumentumra, ami ezzel kapcsolatban csak felsorol, de nem igazít el.
2. Szintén az említett dokumentumban az 5. oldal alsó képén látható, hogy mit kellene látnia az ágazati portálra belépő orvosnak, akinek admin joga is van. Itt az E-egészségügy menüpontban nem csak a jogosultság kezelésnek kellene látszódni, hanem több, orvosnak szükséges menüpontnak is. E-recept, beutaló, betegéletút.... Legalábbis a tájékoztató anyag szerint. Bizonytalan vagyok. Kell-e ezt látnom ahhoz, hogy biztonsággal indítsam az IxDokiból a csatlakozást?
Látta ezt már valaki?
Gabi, megvan ez a dokumentum Önöknél? Küldjem el? (ha megtalálom?)
Milyen szerepköröket adtak mások MÉG az orvosnak?
Közben lett egy hiba is. Adtam admin szerepkört az intézmény-szervezeti egység orvosának, akinek eddig is volt felső intézményi szinten, most befagyott a Vmátrix lekérdezésem..., elvenni meg nem enged a rencer admin jogot. Nem lehet visszacsinálni. Mivel mindkét személy-orvos-admin ugyanaz... [azta]