Dr.Ghanem Niyaz
Wednesday, November 1, 2017 1:11:21 PM
Originally Posted by: Somogyi László 

VMátrix kérdés.

A háziorvosnak milyen szerepköröket kell megadni, hogy működjön?

Értsd, én eddig azt hittem elég, hogy orvos.

Így mégse azt látom az ágazati portálon, amit kell, a tájékoztató szerint. Félek, ha így csatlakozom az Ixdokival, akkor csak hibaüzikre számíthatok.

Ne legyen félreértés, orvos-admin ugyanaz, be tudok lépni, kezelni tudom a mátrixot.

De a szervezeti egység nélküli belépésnél is csak az admin menüpontot látom, és a praxisba való belépésnél is csak azt.

A tájékoztató szerint ott mindenféle egyéb menüpontok várják az ORVOST.

Még egyszer: az orvost már hozzáadtam két hete a praxishoz, lekérdezhetően ott van.

Szóval milyen jogokat állítottatok be neki?

Én is orvos-admin vagyok , minden jogot megadtam magamnak, ez a biztos ![felnez]

Gabi
  • Gabi
  • Veterán (Szint 20 - Max)
Wednesday, November 1, 2017 1:47:28 PM
Originally Posted by: Dr.Ghanem Niyaz 

Originally Posted by: Bacskai Mária 

Az IxNet 2.59.0 verzióválást letöltve, a frissítés rengeteg hibaüzenettel zárult, programba belépve Objektumhivatkozás nincs beállítva... hibaüzenet jön, a hibajelző email nem megy ki. A programból csak a feladatkezelővel agyonvágva tudok csak kilépni.

Az ügyeleti telefont nem veszik fel v. foglalt (tudom, az EESZT meg minden), de most kihez tudok fordulni? Csütörtökön rendelés így nuku.

Köszönöm a gyors segítséget!

Holnap fogjuk frissíteni,de most ettől frászt kapok hogy baj lesz !!! pedig nálam már minden rendben működik,EESZT is !!

Inkább megvárom a többiek tapasztalatát !!

[duhos] [elpirul]

Dr.Ghaanem Niyaz

Záhony

Kedves Doktor Úr,

Először mi is megijedtünk, de helyi probléma volt. Addigra már egyébként 37 sikeres frissítés volt, minden gond nélkül lement- gondolom azóta még többen váltottak. Szerencsére még mi is az irodába voltunk, s táveléréssel lefutattuk minden gond nélkül a verziót a doktornőnél, majd ki is próbáltuk úgy váltunk el. Ezt köszönte meg a doktornő! Remélem Önnél minden rendben lesz! További szép napot,

Géczi Gabriella

Gabi
  • Gabi
Wednesday, November 1, 2017 1:56:10 PM

VMátrix kérdés.

Így mégse azt látom az ágazati portálon, amit kell, a tájékoztató szerint. Félek, ha így csatlakozom az Ixdokival, akkor csak hibaüzikre számíthatok.

Ne legyen félreértés, orvos-admin ugyanaz, be tudok lépni, kezelni tudom a mátrixot.

De a szervezeti egység nélküli belépésnél is csak az admin menüpontot látom, és a praxisba való belépésnél is csak azt.

Még egyszer: az orvost már hozzáadtam két hete a praxishoz, lekérdezhetően ott van.

Papp Attila kollegám korábbi válaszát idézem arról, hogy mire kell figyelni a VMATRIX kitöltésekor:

Nagyon fontos a VMátrix karbantartásban, hogy minden orvost, asszisztenst, helyettesítő orvost praxis szintre kell felvenni, ami azt jelenti, hogy a VMátrix lekérdezésben mindhárom oszlopban (Felhasználó,Intézet,Szervezeti egység) ott kell lenni az adatoknak. Nem elég az intézmény szintű felvétel (ilyenkor a Szervezeti egység oszlopban a Nincs adat szöveg jelenik meg).

Az adminisztrátorokat általában csak intézmény szintre veszik fel az EESZT-sek, nekik saját magukat is fel kell venniük Szervezeti egység szintre is!

Somogyi László
Wednesday, November 1, 2017 2:50:19 PM
Originally Posted by: Gabi 

VMátrix kérdés.

Papp Attila kollegám korábbi válaszát idézem arról, hogy mire kell figyelni a VMATRIX kitöltésekor:

Nagyon fontos a VMátrix karbantartásban, hogy minden orvost, asszisztenst, helyettesítő orvost praxis szintre kell felvenni, ami azt jelenti, hogy a VMátrix lekérdezésben mindhárom oszlopban (Felhasználó,Intézet,Szervezeti egység) ott kell lenni az adatoknak. Nem elég az intézmény szintű felvétel (ilyenkor a Szervezeti egység oszlopban a Nincs adat szöveg jelenik meg).

Az adminisztrátorokat általában csak intézmény szintre veszik fel az EESZT-sek, nekik saját magukat is fel kell venniük Szervezeti egység szintre is!

Igen. Ezen túl vagyunk.

Kérdésem ezen túl mutatott...

Jelen esetben (és sok esetben) a háziorvos maga az intézményi adminisztráló is.

A VMátrixba intézményi szinten belépve fel is veszi magát orvosként a Háziorvosi szervezeti egységbe.

Meg még oda, akit akar.

Nem ez a kérdésem.

Amikor belép szintén csak ugyanazzal az e-személyivel az intézmény-szerveti egységbe, látja is magát, lekérdezheti, hogy ő orvos. Nem is ezt kérdezem.

Hanem több dolog bizonytalanná tesz:

1. Belépve a mátrixba az orvost kiválasztva a háziorvosi szervezeti egységhez, több szerepkör is megjelenik kioszthatók között, például az admin szerepkör is, de az EESZT_FELHASZNÁLÓ ....stb. Szükséges-e ezeket megadni?

Hivatkozom az ÁEEK-től letölthető EESZT jogosultság kezelés című 17 oldalas dokumentumra, ami ezzel kapcsolatban csak felsorol, de nem igazít el.

2. Szintén az említett dokumentumban az 5. oldal alsó képén látható, hogy mit kellene látnia az ágazati portálra belépő orvosnak, akinek admin joga is van. Itt az E-egészségügy menüpontban nem csak a jogosultság kezelésnek kellene látszódni, hanem több, orvosnak szükséges menüpontnak is. E-recept, beutaló, betegéletút.... Legalábbis a tájékoztató anyag szerint. Bizonytalan vagyok. Kell-e ezt látnom ahhoz, hogy biztonsággal indítsam az IxDokiból a csatlakozást?

Látta ezt már valaki?

Gabi, megvan ez a dokumentum Önöknél? Küldjem el? (ha megtalálom?)

Milyen szerepköröket adtak mások MÉG az orvosnak?

Közben lett egy hiba is. Adtam admin szerepkört az intézmény-szervezeti egység orvosának, akinek eddig is volt felső intézményi szinten, most befagyott a Vmátrix lekérdezésem..., elvenni meg nem enged a rencer admin jogot. Nem lehet visszacsinálni. Mivel mindkét személy-orvos-admin ugyanaz... [azta]

medicum
Wednesday, November 1, 2017 2:51:58 PM
Üdv minden szenvedőnek!

Egy gyors kérdés:

Hogyan lehet az OTH9 kódot a visualX-ben módosítani?

(Valószínűleg emiatt nem működik nálam jól a rendszer.)

Előre is köszönöm a választ!

Szabolcs

Gabi
  • Gabi
Wednesday, November 1, 2017 3:31:38 PM
Originally Posted by: medicum 

Üdv minden szenvedőnek!

Egy gyors kérdés:

Szabolcs

Kedves Szabolcs,

Magán az EESZT ablakon a 2. Fülön (Adatok vagy beállítások a neve! ) ami megjelenik amikor bekapcsolja az EESZT modult! A leírás a verzióváltó (116-os azt hiszem, a szept végi ) levél 2.oldalától megtalálható (help/verzióváltó levelek menüpontban találja)- Remélem sikerül!

Gabi
  • Gabi
Wednesday, November 1, 2017 3:41:30 PM

VMátrix kérdés.

Igen. Ezen túl vagyunk.

A VMátrixba intézményi szinten belépve fel is veszi magát orvosként a Háziorvosi szervezeti egységbe.

Meg még oda, akit akar.

Nem ez a kérdésem.

Amikor belép szintén csak ugyanazzal az e-személyivel az intézmény-szerveti egységbe, látja is magát, lekérdezheti, hogy ő orvos. Nem is ezt kérdezem.

1. Belépve a mátrixba az orvost kiválasztva a háziorvosi szervezeti egységhez, több szerepkör is megjelenik kioszthatók között, például az admin szerepkör is, de az EESZT_FELHASZNÁLÓ ....stb. Szükséges-e ezeket megadni?

Hivatkozom az ÁEEK-től letölthető EESZT jogosultság kezelés című 17 oldalas dokumentumra, ami ezzel kapcsolatban csak felsorol, de nem igazít el.

2. Szintén az említett dokumentumban az 5. oldal alsó képén látható, hogy mit kellene látnia az ágazati portálra belépő orvosnak, akinek admin joga is van. Itt az E-egészségügy menüpontban nem csak a jogosultság kezelésnek kellene látszódni, hanem több, orvosnak szükséges menüpontnak is. E-recept, beutaló, betegéletút.... Legalábbis a tájékoztató anyag szerint. Bizonytalan vagyok. Kell-e ezt látnom ahhoz, hogy biztonsággal indítsam az IxDokiból a csatlakozást?

Látta ezt már valaki?

Közben lett egy hiba is. Adtam admin szerepkört az intézmény-szervezeti egység orvosának, akinek eddig is volt felső intézményi szinten, most befagyott a Vmátrix lekérdezésem..., elvenni meg nem enged a rencer admin jogot. Nem lehet visszacsinálni. Mivel mindkét személy-orvos-admin ugyanaz... [azta]

Kedves László,

Az orvosnak orvos szerepkört, a nővérnek (asszisztensenk) eü asszisztens szerepkört. Ennyi elég a háziorvosi praxisban. Az Intézményi admin. szerepkört az AEEK állítja be előzetesen, annak a személynek akit a regisztrációkor megadtak. Ez a személy később adhat admin jogot másnak is (több admin is lehet egyszerre), de legalább egynek lennie kell. Tehát, ha át szeretnék ruházni akkor előbb fel kell venni újként ezt a jogot annak akire átruházzák, s aztán törölhető az eredeti admin. Remélem sikerült jól megfogalmaznom. Abban, hogy miért fagyott le nem tudok így látatlanba hozzászólni, az elvet írtam le...

Somogyi László
Wednesday, November 1, 2017 3:56:28 PM

VMátrix kérdés.

Igen. Ezen túl vagyunk.

Meg még oda, akit akar.

Nem ez a kérdésem.

Látta ezt már valaki?

Kedves László,

Az orvosnak orvos szerepkört, a nővérnek (asszisztensenk) eü asszisztens szerepkört. Ennyi elég a háziorvosi praxisban. Az Intézményi admin. szerepkört az AEEK állítja be előzetesen, annak a személynek akit a regisztrációkor megadtak. Ez a személy később adhat admin jogot másnak is (több admin is lehet egyszerre), de legalább egynek lennie kell. Tehát, ha át szeretnék ruházni akkor előbb fel kell venni újként ezt a jogot annak akire átruházzák, s aztán törölhető az eredeti admin. Remélem sikerült jól megfogalmaznom. Abban, hogy miért fagyott le nem tudok így látatlanba hozzászólni, az elvet írtam le...

Továbbra sem ez a kérdésem.

A fagyás nem érdekel, az az ÁEEK portál baja, azzal majd kezdünk valamit. Velük. Képernyőképeket küldöm majd nekik szeretettel.

Mindenesetre senki ne próbáljon admin szerepkört adni a praxis, mint szervezeti egység orvosának, mert zavarba jön a mátrix, nem tudja kezelni láthatólag. Engedi megadni a mátrix, de utána összecsinálja magát.

A kérdésem lényege még egyszer: ha nem látom a webes felületen az ágazati portálra belépve az orvosnak (létező, felvett orvosnak) elvileg látható menüpontokat, attól még a másik ajtón az IxDoki-t tudja-e használni a praxis orvosa?

Tényleg senkinek nem tűnt fel, hogy a VMátrix tájékoztató szerint a szerepkörök megadása után, a webes felületen IS látni kellene valamit????

Egyébként itt van:

https://e-egeszsegugy.gov.hu/e-recept?p_p_id=101&p_p_lifecycle=0&p_p_state=maximized&p_p_mode=view&_101_struts_action=%2Fasset_publisher%2Fview 

5. oldal alsó kép

A V Mátrix Tájékoztatót kell megnyitni ott vagy letölteni, abban a z5. oldalon lévő képernyőképek.

Gabi
  • Gabi
Wednesday, November 1, 2017 5:05:42 PM
Ugyanaz van kivezetve az ágazati portálra természetesen- ott annak kell látszódnia, amit megadtak. Esetleg többféle módon szűrni? (Orvos vagy Intézmény azonosító megadásával indítani a keresést?).
Gabidk
Wednesday, November 1, 2017 5:57:05 PM
Szép estét kívánok!

Próbáltam összepakolni a rendszerünket (4 kiszolgáló gép + a szerver), hogy holnap minden flottul menjen. Sajnos akadályokba ütközem.

Az ixNet Service... próbálom a múltkori leírás alapján bekapcsolni, forog a karika egy ideig, de aztán nem működik semmi, és ha egy praxisba szeretnék belépni, közli, hogy nincs bekapcsolva... egyenlőre mindig zöld a pötty, pedig már párszor próbáltam bekapcsolni. Mit tudok tenni, hogy végre működésre bírjam?...

Egy másik probléma, hogy a jelszavakat sajnos átírtam, és most tokennel akar bejelentkezni... hogy tudom visszarakni "alapra"?

Illetve még egy gond, hogy bár az orvosok mellett az asszisztensek is be lettek rakva, csak orvossal tudunk bejelentkezni.. és mindig az orvosi személyit kéri... ha jól értettem az eddig leírtakat, mi asszisztensek is be kellene tudjunk lépni a sajátunkkal... hogyan?

Köszönettel

Linszter Gabi

Asszisztens, Rendszergazda

Nacsa
Wednesday, November 1, 2017 7:54:31 PM
Kedves Gabi !

Akkor hogy tudok helyettes orvost beállítani a Visual X programban és mit tud csinálni az asszisztensnő az ő személyiével?

Ha valaki tudja a választ, kérem írjon.

Üdv: Enikő

Dr.László Péter
Wednesday, November 1, 2017 11:41:50 PM
Egy kérdésem lenne az utolsó pillanatban.A Visual programban elvégeztem a beállításokat de a csatlakozás helyett az írja ki -Nem fut az ETÉR kommunikációs program-Hogyan lehet gyorsan segíteni ezen?Köszönöm
Szicsek Judit
Thursday, November 2, 2017 7:47:40 AM
Napok óta igérték hogy az uj versióváltó talán(?) megoldja az EESZT csatlakozási problémákat ., Minden hónapban már 30-án megkapjuk . Ma már nov 2 van és csak várjuk, várjuk...Tegnap is egész nap figyeltem hiába .Jelenleg sem fut at ETÉR komm program Tudom hogy ünnep volt na de mégis...
MolnárP
Thursday, November 2, 2017 7:58:09 AM
Originally Posted by: Gabidk 

Szép estét kívánok!

Próbáltam összepakolni a rendszerünket (4 kiszolgáló gép + a szerver), hogy holnap minden flottul menjen. Sajnos akadályokba ütközem.

Az ixNet Service... próbálom a múltkori leírás alapján bekapcsolni, forog a karika egy ideig, de aztán nem működik semmi, és ha egy praxisba szeretnék belépni, közli, hogy nincs bekapcsolva... egyenlőre mindig zöld a pötty, pedig már párszor próbáltam bekapcsolni. Mit tudok tenni, hogy végre működésre bírjam?...

Egy másik probléma, hogy a jelszavakat sajnos átírtam, és most tokennel akar bejelentkezni... hogy tudom visszarakni "alapra"?

Illetve még egy gond, hogy bár az orvosok mellett az asszisztensek is be lettek rakva, csak orvossal tudunk bejelentkezni.. és mindig az orvosi személyit kéri... ha jól értettem az eddig leírtakat, mi asszisztensek is be kellene tudjunk lépni a sajátunkkal... hogyan?

Köszönettel

Linszter Gabi

Tisztelt Doktornő!

Az eset egyértelműen arra utal, hogy nincsenek betelepítve a gépén service futásához szükséges tanúsítványok. Amennyiben önállóan nem megy a feltelepítésük, akkor legyen szíves hívni minket. Ha nem sikerül elérnie telefonon kérném, hogy adja meg elérhetőségüket és azt, hogy mikor tudnánk összehozni egy távoli elérést a gépére.

MolnárP
Thursday, November 2, 2017 8:07:24 AM
Originally Posted by: Dr.László Péter 

Egy kérdésem lenne az utolsó pillanatban.A Visual programban elvégeztem a beállításokat de a csatlakozás helyett az írja ki -Nem fut az ETÉR kommunikációs program-Hogyan lehet gyorsan segíteni ezen?Köszönöm

Valószínűleg nincs megfelelően beállítva, illetve nem fut a kommunikációs program.

A beállításhoz szükséges leírást a következő linken keresztül tudja letölteni: http://www.ixnet.hu/vv/ETER_beallitasa.pdf

Gabidk
Thursday, November 2, 2017 8:11:51 AM
Originally Posted by: MolnárP 

Szép estét kívánok!

Köszönettel

Linszter Gabi

Tisztelt Doktornő!

Az eset egyértelműen arra utal, hogy nincsenek betelepítve a gépén service futásához szükséges tanúsítványok. Amennyiben önállóan nem megy a feltelepítésük, akkor legyen szíves hívni minket. Ha nem sikerül elérnie telefonon kérném, hogy adja meg elérhetőségüket és azt, hogy mikor tudnánk összehozni egy távoli elérést a gépére.

A Tanusítványok a windows tanusítvány kezelője által elvileg sikeresen feltelepítve. Úgy tudtam, csak a szerverre kell. Lehet, hogy a többi gépre is kellene?

A többi problémánkra esetleg tudnak javasolni valamit?

MolnárP
Thursday, November 2, 2017 8:37:55 AM

Szép estét kívánok!

Köszönettel

Linszter Gabi

Tisztelt Doktornő!

A Tanusítványok a windows tanusítvány kezelője által elvileg sikeresen feltelepítve. Úgy tudtam, csak a szerverre kell. Lehet, hogy a többi gépre is kellene?

Továbbra is az a véleményem, hogy hiányoznak a tanúsítványok, mind a sima és mind az "x"-es az "mmc" helyi számítógép fiókból.

Az asszisztensi belépéssel kapcsolatban választ talál a 2.59.0 verzió verzióváltó levelében.

Dr. Kun-Gazda Melinda
Thursday, November 2, 2017 8:40:43 AM
Tisztelt Infomix!

Ma reggel Nagy Attila kollégájuk segítségével sikerült a VisualIx programot elindítani, és az EESZT-be IS beléptünk (én és az adminisztrátorom is, az orvos írnok). Miután befejeztük a távelérést megpróbáltam receptet nyomtatni.

Sajnos az üzenetben azt írta HIBA a REC beküldés.HIBÁK:indító felhasználók belépése

Ha tudnának segíteni nagyon megköszönném

Üdvözlettel Dr Kun-Gazda Melinda

Gabidk
Thursday, November 2, 2017 9:01:07 AM

Szép estét kívánok!

Köszönettel

Linszter Gabi

Tisztelt Doktornő!

Továbbra is az a véleményem, hogy hiányoznak a tanúsítványok, mind a sima és mind az "x"-es az "mmc" helyi számítógép fiókból.

Az asszisztensi belépéssel kapcsolatban választ talál a 2.59.0 verzió verzióváltó levelében.

Még mindig az orvosok által kapott tanusítványról beszélünk? Abból is kétféle van? A portálról csak egy féle jött le, az telepítve is lett, de így sem indul. (Próbálom közben telefonon is elérni önöket, de esélytelennek érzem... tudom, értem, hogy sok a telefon... lehetne kérni visszahívást?... Dr. Kálmán Mihály nevén futa a rendszerünk, s a nevemhez is le van már adva egy mobilszám... )

Az asszisztensekkel úgy tettem, ahogy le volt írva, valahol valami mégis hibádzik...

esztidoki
Thursday, November 2, 2017 9:14:45 AM
Szeretnék érdeklődni, hogy a "Hiba. Régi SAML jegy kérés" hibaüzenet miért lehet? szeretnék bejelentkezni, de ezt a hibaüzenetet kapom.

Verziót sem tudtunk váltani, azt írja a program, hogy a mi rendszerünkhöz nincs jelenleg frissítés. De hó elején mindig szoktunk a gyógyszertörzs miatt. VisualX-et használunk. Köszönöm.

Dr.Ghanem Niyaz
Thursday, November 2, 2017 9:57:26 AM
Tisztelt Infomix!!

Ma reggel nem tudtuk letölteni a frissítést!!

Az EESZT csatlakozás sikeres de hol ad vonalkódot , hol nem !

A patika jelezte hogy náluk egyáltalán nem működik az EESZT !

Üdv.

Dr.Ghanem Niyaz

Gabi
  • Gabi
Thursday, November 2, 2017 10:10:17 AM
Originally Posted by: Dr.Ghanem Niyaz 

Tisztelt Infomix!!

Ma reggel nem tudtuk letölteni a frissítést!!

Az EESZT csatlakozás sikeres de hol ad vonalkódot , hol nem !

A patika jelezte hogy náluk egyáltalán nem működik az EESZT !

Üdv.

Dr.Ghanem Niyaz

Nem tudom miért nem sikerült a letöltés -megpróbálná még egyszer? Igen az EESZT e-recept modulja időnként idő túllépés(várakozás) miatt nem fogadja be a vényeket- már jeleztük az AEEK-nak, jelenleg az ottani kollégák dolgoznak rajta, reméljük sikerül minél hamarabb helyreállítani. A visualIxdoki/Ixnet minden ilyen esetben átmegy hagyományos üzemmódba, ilyenkor nem kerül rá a 3. vonalkód sem - azért hogy a rendelést a megszokott módon lehessen folytatni.Remélem a patikában is gyorsan túllendülnek a kezdeti nehézségeken- őszintén megmondom, nekünk sem könnyű . Köszönöm türelmét!

medicum
Thursday, November 2, 2017 10:18:58 AM

Originally Posted by: medicum 

Üdv minden szenvedőnek!

Egy gyors kérdés:

Szabolcs

Kedves Szabolcs,

Magán az EESZT ablakon a 2. Fülön (Adatok vagy beállítások a neve! ) ami megjelenik amikor bekapcsolja az EESZT modult! A leírás a verzióváltó (116-os azt hiszem, a szept végi ) levél 2.oldalától megtalálható (help/verzióváltó levelek menüpontban találja)- Remélem sikerül!

Kedves Gabriella!

Ma jutottam a rendelői géphez, és ma már ott volt ez az ablak. Átírtam a kódot, és SIKERÜLT KINYOMTATNOM AZ ELSŐ eRECEPTET!

Köszönöm a gyors segítséget!

Szabolcs

Papp Attila
Thursday, November 2, 2017 10:19:30 AM
Originally Posted by: esztidoki 

Szeretnék érdeklődni, hogy a "Hiba. Régi SAML jegy kérés" hibaüzenet miért lehet? szeretnék bejelentkezni, de ezt a hibaüzenetet kapom.

Verziót sem tudtunk váltani, azt írja a program, hogy a mi rendszerünkhöz nincs jelenleg frissítés. De hó elején mindig szoktunk a gyógyszertörzs miatt. VisualX-et használunk. Köszönöm.

Tisztelt Doktornő!

Most került fel az 1.118 verzió, azzal kellene majd megpróbálni.

Papp Attila

Szoftverfejlesztő

dr.Kovács József
Thursday, November 2, 2017 10:53:54 AM
EESZT lassan, sok hibával működik nálam is.
dr.Kovács József
Gabi
  • Gabi
Thursday, November 2, 2017 11:23:27 AM
Originally Posted by: dr.Kovács József 

EESZT lassan, sok hibával működik nálam is.

Köszönöm, vettük és már továbbítottuk! Remélem az AEEK kollegák találnak rá gyors megoldást! Kis türelmet kérünk!

Dr. Losonczi László
Thursday, November 2, 2017 11:55:32 AM
Originally Posted by: Dr.Farmasi Róbert 

Tisztelt Infomix!

Visual 1.117.1 verzió.EESZT a gépen beállítva,Ágazati portálon aktiválva a dolgok, jogosulságok vmatrixban rendben,kártyaolvasó rendben, személyi kliens fut, visualkomm fut, s amikor a visual csatlakozna minduntalan a következő hibaüzenetet kapom: "Sikertelen ESZIG adatlekérés" ( A hibaüzenet panelon: " Bezárták az alapul szolgáló kapcsolatot: váratlan hiba történt küldéskor, illetve volt már olyan hibaüzenet is, hogy: SAML jegy eldobás, előző hibaüzenettel együtt)

Hogyan tovább?

Köszönettel: Dr. Farmasi Róbert

Windows szolgáltatások be és kikapcsolása című funkcióban a .NET keretrendszer ( 4.5 vagy 4.6 vagy 4.7) alatt az ASP.NET pipa hiányzik!

Nagyon szépen köszönöm, amint a gépnél leszek megpróbálom!

Tisztelt Infomix!

A gépen a javasolt helyet felkeresve nekem "Microsoft.NET Framework 3.5.1 látható.

Ez lehet a probléma? Megoldás?

Köszönöm: dr.Farmasi R

Igen, min 4.5 kell. MIlyen Windows van a gépen??

Kedves Gabi!

Windows 7 Prof.

Az jó! Akkor frissíteni kellene a 4.5-re. (talán rákattintva indul, (vagy jobbgomb?) de most nincs előttem pontosan... mármint a .NET Framework 3.5.1-re)

Ok,ha bent leszek megprobalom! Köszönöm!

Letöltöttem a .NET Framework 4.6.1-et, újraindítottam a gépet, ugyanaz a 3.5.1 látszik. Mit kell még csinálnom?

Ugy nez ki mast nem kell csinalnom,mert az ixdoki-t inditva mukodik: felismeri az e-szemelyit,jon a SAML akarmi, receptiras elinditva,kis varakozas,recept nyomtatva 3 vonalkod rajta. Szuper. Egyelore ennyi![felnez]

Köszönöm az eddigi segítséget!

Tisztelt Infomix!

Az itt leírt problémával szembesültem én is, és végig is csináltam a javasolt lépéseket. Nekem is ugyanaz a problémám: A Windows szolgáltatások ki- és bekapcsolása menüpont alatt a .NET 4.7 telepítése után is csak a 3.5.1 verzióhoz tartozó pont látszik a 4.7-es nem. Így nem tudom az asp.net alkalmazást sem bekapcsolni. Ugyanakkor nálam továbbra sem tudja beolvasni az e-személyit a gép.

Mi a teendő ilyenkor? (bekapcsolható valahogyan manuálisan az asp.net?)

Windows 7 professional programom van

Segítségét köszönöm!

dr. Losonczi László

esztidoki
Thursday, November 2, 2017 12:02:33 PM
Tisztelt Infomix!

A mai verzióváltó megoldotta a problémát. Sikerült belépni, eddig jól működik -igaz csak egy gépen még-. Köszönöm az eddigi türelmüket, segítségüket. Kitartást Önöknek is!

Gabi
  • Gabi
Thursday, November 2, 2017 12:09:03 PM
Originally Posted by: esztidoki 

Tisztelt Infomix!

A mai verzióváltó megoldotta a problémát. Sikerült belépni, eddig jól működik -igaz csak egy gépen még-. Köszönöm az eddigi türelmüket, segítségüket. Kitartást Önöknek is!

Köszönjük!!!!

Gabi
  • Gabi
Thursday, November 2, 2017 12:21:04 PM
Originally Posted by: Dr. Losonczi László 

Tisztelt Infomix!

Visual 1.117.1 verzió.EESZT a gépen beállítva,Ágazati portálon aktiválva a dolgok, jogosulságok vmatrixban rendben,kártyaolvasó rendben, személyi kliens fut, visualkomm fut, s amikor a visual csatlakozna minduntalan a következő hibaüzenetet kapom: "Sikertelen ESZIG adatlekérés" ( A hibaüzenet panelon: " Bezárták az alapul szolgáló kapcsolatot: váratlan hiba történt küldéskor, illetve volt már olyan hibaüzenet is, hogy: SAML jegy eldobás, előző hibaüzenettel együtt)

Hogyan tovább?

Köszönettel: Dr. Farmasi Róbert

Windows szolgáltatások be és kikapcsolása című funkcióban a .NET keretrendszer ( 4.5 vagy 4.6 vagy 4.7) alatt az ASP.NET pipa hiányzik!

Nagyon szépen köszönöm, amint a gépnél leszek megpróbálom!

Tisztelt Infomix!

A gépen a javasolt helyet felkeresve nekem "Microsoft.NET Framework 3.5.1 látható.

Ez lehet a probléma? Megoldás?

Köszönöm: dr.Farmasi R

Igen, min 4.5 kell. MIlyen Windows van a gépen??

Kedves Gabi!

Windows 7 Prof.

Az jó! Akkor frissíteni kellene a 4.5-re. (talán rákattintva indul, (vagy jobbgomb?) de most nincs előttem pontosan... mármint a .NET Framework 3.5.1-re)

Ok,ha bent leszek megprobalom! Köszönöm!

Letöltöttem a .NET Framework 4.6.1-et, újraindítottam a gépet, ugyanaz a 3.5.1 látszik. Mit kell még csinálnom?

Ugy nez ki mast nem kell csinalnom,mert az ixdoki-t inditva mukodik: felismeri az e-szemelyit,jon a SAML akarmi, receptiras elinditva,kis varakozas,recept nyomtatva 3 vonalkod rajta. Szuper. Egyelore ennyi![felnez]

Köszönöm az eddigi segítséget!

Tisztelt Infomix!

Az itt leírt problémával szembesültem én is, és végig is csináltam a javasolt lépéseket. Nekem is ugyanaz a problémám: A Windows szolgáltatások ki- és bekapcsolása menüpont alatt a .NET 4.7 telepítése után is csak a 3.5.1 verzióhoz tartozó pont látszik a 4.7-es nem. Így nem tudom az asp.net alkalmazást sem bekapcsolni. Ugyanakkor nálam továbbra sem tudja beolvasni az e-személyit a gép.

Mi a teendő ilyenkor? (bekapcsolható valahogyan manuálisan az asp.net?)

Windows 7 professional programom van

Segítségét köszönöm!

dr. Losonczi László

Kedves Doktor Úr,

Első körben próbálja meg letölteni a mai(novemberi) verziót - nézzük meg, megbirkózik-e ezzel a problémával (van rá esély). Ha nem akkor lépünk tovább. Jelezze ha sikerült letölteni, s megnézni!

Köszönöm szépen segítségét!

Users browsing this topic