Bakos J
  • Bakos J
  • Veterán (Szint 20 - Max)
Friday, June 21, 2019 9:43:59 AM
Originally Posted by: K Bálint 

Originally Posted by: Bakos J 

T.Infomix!

Ma az egyik betegnél, aki akut betegség miatt jött be, nem tudjuk bezárni a megjelenés lapot. Azt írja ki a program, hogy:

"nem adott meg indikációt magyar biztosítás alapján térítési kategóriájú beteg ellátása során."

Pedig mindent beírtunk, amit szoktunk, diagnózis, ellátás oka, a felírt recept is rendben van. Mi lehet ez??

Dr Bakos

Ez akkor jelenik meg amikor az ellátás ablakhoz kapcsolt gyors oltás panelen be van jelölve, hogy influenza oltást adott be és nincs megjelölve indikáció.

Valójában ez egy kérdés, így jelenik meg: "Nem adott meg indikációt … kategóriájú páciensnél! Mégis tárolható?" Ha nemet választja akkor meg kell adni az indikációt, ha nem ingyenes oltást adott be akkor válaszolja a kérdésre azt, hogy Igen.

Köszönöm a segítséget, valóban nyitva van az oltás panel, de ráadásul a képernyő alsó széle alatt, tehát alapból nem is látszik. Úgy tűnik, mi nem pipáltuk be az influenza oltás beadását, legalábbis akarattal biztosan nem.

Mindegy, megoldódott.

Hajnalné
Tuesday, June 25, 2019 1:21:46 PM
Tisztelt Infomix!

Helyettesítő orvost szeretnék az xnet-be beállítani. Kérném,hogy írják le mit és hol kell ezért beállítanom.

Nagyon köszönöm

Hajnalné asszisztens

MCsaba
Tuesday, June 25, 2019 1:41:02 PM
Originally Posted by: Hajnalné 

Tisztelt Infomix!

Helyettesítő orvost szeretnék az xnet-be beállítani. Kérném,hogy írják le mit és hol kell ezért beállítanom.

Nagyon köszönöm

Hajnalné asszisztens

Helyettes orvos beállítása a praxis "fő" orvosával belépve tehető meg. A helyettesítés felvételéhez a szalagvezérlő Rendszer fülén található Helyettesítések karbantartása gombra kell kattintani. A megjelenő ablakban új helyettes felvételéhez a kék körrel jelölt ÚJ (Praxisomat helyettesítik) gombot kell megnyomni. Ekkor megjelenik az orvosválasztás mező, itt kell a lenyíló listából kiválasztani a helyettes orvost. Ha nem szerepel a keresett név a listában, az Új felvétele gombbal felvehetjük az új helyettesítőt. Kiválasztás után az OK+Új gomb megnyomásával adhatjuk hozzá a helyettesek listájához a kiválasztott (vagy felvett) orvost.

Hogy az új helyettes orvos be tudjon lépni a programba, szükséges beállítani helyettesítési időszakot is. Ezt a Helyettesítés időszakok mezőben található zöld + gombbal tehetjük meg. Időszak felvétele után a helyettes orvos be tud lépni a programba.

Új felhasználó felvétele esetén a bejelentkezési ablakban a Bejel. Név listában nem szerepel a bejelentkezési neve, egyszerűen be kell írni oda.

dr.Kovács József
Tuesday, July 9, 2019 8:22:00 AM
EESZT vonalkód a vényen. Egyes recepteknél nem olvasható a kód. Kértem a patikából ilyen receptet. Póbáltam a telefonomon egy kódolvasóval leolvastatni és valóban nem sikerült. Talán azoknál a kódoknál, ahol túl sok a vékony vonal és nagyon közel vannak egymáshoz.

Nem lehetne ezt a vonalkódot egy kicsit szélesebbre és magasabbra állítani?

dr.Kovács József
kantorm
Tuesday, July 9, 2019 9:08:18 AM
Originally Posted by: dr.Kovács József 

EESZT vonalkód a vényen. Egyes recepteknél nem olvasható a kód. Kértem a patikából ilyen receptet. Póbáltam a telefonomon egy kódolvasóval leolvastatni és valóban nem sikerült. Talán azoknál a kódoknál, ahol túl sok a vékony vonal és nagyon közel vannak egymáshoz.

Tisztelt Doktor Úr!

Köszönjük visszajelzését. Érdemes lenne megpróbálni, hogy a Nyomtató tulajdonságainál/beállításainál kicsit feljebb vesszük a nyomtatási minőséget. Ez megoldhatja a problémát az ilyen sűrű vonalkódok esetén.

Ha további segítségre van szüksége, egyeztethetünk Önnel távoli időpontot.

dr.Kovács József
Wednesday, July 10, 2019 1:44:17 PM
Originally Posted by: kantorm 

Tisztelt Doktor Úr!

Köszönjük visszajelzését. Érdemes lenne megpróbálni, hogy a Nyomtató tulajdonságainál/beállításainál kicsit feljebb vesszük a nyomtatási minőséget. Ez megoldhatja a problémát az ilyen sűrű vonalkódok esetén.

Ezt próbáltam, de nagyon lassú lett a nyomtató. Nem tudom többen is használnak ilyen nyomtatót, máshol nincs gond?

dr.Kovács József
K.Gábor
Wednesday, July 10, 2019 3:03:12 PM

Ezt próbáltam, de nagyon lassú lett a nyomtató. Nem tudom többen is használnak ilyen nyomtatót, máshol nincs gond?

Tisztelt Doktor Úr!

Sajnos a fórumot visszaolvasva nem találtam meg a nyomtató pontos típusát, leírná kérem?

Szerk.:

Közben megkaptam az információt hogy már beszélt egy kollégámmal a probléma megoldásával kapcsolatban.

Dr Rétei Ágnes
Wednesday, July 10, 2019 3:54:53 PM
Néhány kérdés/kérés:

Ha az Igazolásoknál csak pl. egy diétát, vagy tájékoztatót szeretnénk a betegnek kinyomtatni, nyomtatás után nem tudunk tárolás nélkül kilépni. Ezen lehetne változtatni?

Megírt beutalónál ha már kinyomtattuk, utólag nem tudunk módosítani, és kinyomtatni, csak "új az előzőből" tudunk módosítani, de ilyenkor az első beutalót törölni kell. Nem lenne megoldható az eredeti beutaló módosítása és nyomtathatósága?

Helyettesítés alatt nem tudunk a helyettesített orvosnál bevitt leletekben módosítani, kiegészíteni....pl. korábbi labor eredmény kiegészítése, vagy szakorvosi javaslat bevitele

Köszönjük

Nagy Attila
Wednesday, July 10, 2019 4:35:33 PM
Originally Posted by: Casus 

Néhány kérdés/kérés:

Ha az Igazolásoknál csak pl. egy diétát, vagy tájékoztatót szeretnénk a betegnek kinyomtatni, nyomtatás után nem tudunk tárolás nélkül kilépni. Ezen lehetne változtatni?

Megírt beutalónál ha már kinyomtattuk, utólag nem tudunk módosítani, és kinyomtatni, csak "új az előzőből" tudunk módosítani, de ilyenkor az első beutalót törölni kell. Nem lenne megoldható az eredeti beutaló módosítása és nyomtathatósága?

Helyettesítés alatt nem tudunk a helyettesített orvosnál bevitt leletekben módosítani, kiegészíteni....pl. korábbi labor eredmény kiegészítése, vagy szakorvosi javaslat bevitele

Köszönjük

Tisztelt Casus!

Igazolás – egy betegnek adott orvosi dokumentáció, aminek nyoma kell maradjon így minden esetben nyomtatjuk és tároljuk, tárolás nélkül nem engedjük kilépni.

Igazolások törölhetők, így ha kinyomtatja és nem kívánja tárolni akkor törölhető utólag is, bár lehet ha nyoma van akkor így ha újra nyomtatná akkor a kórtörténetből Új előzőből lehet újat nyomtatni így nem kell újra beírni a szöveget.

Beutaló- olyan mint a recept, nem módosítható csak régi törölhető és új kiadható (felmegy az EESZT-be), mert annak alapján (egyszer, adott célra, adott Szolgáltatónál) egészségügyi szolgáltatást vesz igénybe!

GDPR eü. adatkezelés értelmében a más orvos által rögzített adatok nem módosíthatók (csak aki rögzítette) ezért nem lehetséges a helyettesített orvos által rögzített adatok módosítása.

Dr Rétei Ágnes
Friday, July 12, 2019 10:36:57 AM
Magistralis receptet írnánk, de nem a magi listából. Hogy tudjuk felírni?
FMilan
Friday, July 12, 2019 10:47:10 AM

Ahhoz, hogy valamit fel tudjon írni, valamit ki kell választania, tehát mindenképp választani kell egy magis készítményt, DE ha kiválaszt valamit, akkor fent, a felírandók listájában a készítmény nevére jobb gombbal kattintva lehetősége van módosítani a készítmény tartalmát a recepten (tehát a magisoknál marad az eredeti, csak a recepten módosul), szerintem ez az ami itt segíthet. Esetleg a karbantartásban tudnak akár csinálni egy Egyéb nevű magis készítményt, amit elővéve mindig beírják az ilyen egyedi aktuális eseteket.

Dr Rétei Ágnes
Friday, July 12, 2019 10:52:11 AM
Originally Posted by: FMilan 

Ahhoz, hogy valamit fel tudjon írni, valamit ki kell választania, tehát mindenképp választani kell egy magis készítményt, DE ha kiválaszt valamit, akkor fent, a felírandók listájában a készítmény nevére jobb gombbal kattintva lehetősége van módosítani a készítmény tartalmát a recepten (tehát a magisoknál marad az eredeti, csak a recepten módosul), szerintem ez az ami itt segíthet. Esetleg a karbantartásban tudnak akár csinálni egy Egyéb nevű magis készítményt, amit elővéve mindig beírják az ilyen egyedi aktuális eseteket.

Köszönjük. A javíthatóságról tudtam, de ott megmarad a név, hiába javítom az összetevőket. Az egyéb magi jó ötlet, köszönöm.

dr.Kovács József
Tuesday, July 16, 2019 10:40:05 AM

Tisztelt Doktor Úr!

Sajnos bármit teszek a nyomtatóval nem oldódik meg a probléma. Az alsó szélesebb, hosszabb vonalkód simán olvasható.

Kérhetném a középső, EESZT vonalkód nagyobbá alakítását? Legalább opcionálisan...

dr.Kovács József
Nagy Tamás
Tuesday, July 16, 2019 10:52:12 AM

Tisztelt Doktor Úr!

Sajnos bármit teszek a nyomtatóval nem oldódik meg a probléma. Az alsó szélesebb, hosszabb vonalkód simán olvasható.

Kérhetném a középső, EESZT vonalkód nagyobbá alakítását? Legalább opcionálisan...

Tisztelt dr.Kovács József!

Érdemes lenne megpróbálni megfordítani a receptet a nyomtatóban. Ha most állítva van a nyomtatóban, akkor fektetve, vagy fordítva. Ennek beállításához keressük telefonon.

Dr Rétei Ágnes
Wednesday, July 17, 2019 8:49:32 AM
Nem tudunk belépni a "térbe". Máshol is nehézkes?
Varga Sándor
Wednesday, July 17, 2019 8:56:05 AM

Már több helyről jelezték, kerestek minket ezzel kapcsolatban, de eddig hivatalos tájékoztatást mi sem kaptunk.

Remélejük hamarosan helyre áll a működés.

Varga Sándor
Dr Rétei Ágnes
Wednesday, July 17, 2019 9:38:07 AM
Originally Posted by: vargas 

Már több helyről jelezték, kerestek minket ezzel kapcsolatban, de eddig hivatalos tájékoztatást mi sem kaptunk.

Remélejük hamarosan helyre áll a működés.

Elindult!

Dr Rétei Ágnes
Wednesday, July 24, 2019 12:20:41 PM
TETIG 500 oltóanyag nálunk a kivontak között szerepel "Törzskönyvből kivont....." (TTT kód: 220033863)

OEP szerint ez jelenleg is forgalomban lévő készítmény, bár a TTT kód más: 210223416

Patikában is kapható, rendelhető.

Ki lehet javítani?

Köszönöm

Varga Sándor
Wednesday, July 24, 2019 12:35:01 PM

TETIG 500 oltóanyag nálunk a kivontak között szerepel "Törzskönyvből kivont....." (TTT kód: 220033863)

OEP szerint ez jelenleg is forgalomban lévő készítmény, bár a TTT kód más: 210223416

Patikában is kapható, rendelhető.

Ki lehet javítani?

Köszönöm

Kedves Casus,

A gyógyszer törzs adataiban a jogszabályi előírások miatt nem tudunk javítani.

A 210223416 kódú készítmény Tetig 500 NE Oldatos injekció néven szerepel a törzsben, de ha TTT kódot ír be a kereső mezőbe, akkor az Ixnet az alapján is megtalálja. Ez egyébként háziorvos által a Z298 BNO kódra EÜ 100 támogatással is írható "Tetanusz profilaxis dokumentáltan szükséges eseteiben"

Varga Sándor
almadirendelo
Wednesday, July 31, 2019 8:21:10 AM
Tisztelt Infomix!

Örömmel láttuk a fejlesztések között az ambuláns lapok új nyomtatási beállításait. Balatonalmádiban sok ambuláns lapot gyártunk, munkánk nagy részét az ambuláns betegek ellátása teszi most ki. Az ambuláns lapokat duplán nyomtatjuk- egyiket aláíratjuk a beteggel, másikat kiadjuk. Az új beállítás minden lapot fekvő helyzetben nyomtat- ha nyomtatási profilon rögzítem, hogy álló lapra nyomja, megint többet kell kattintani az eddig megszokottnál... Még jobb lenne, ha 1db A4 méretű lapra 2db A5 méretű ambuláns lapot nyomtathatnánk egymás mellé(a program automatikusn illeszthetné a betűméreteket kisebbre), a kiadás előtt osztanánk a lapot. Nekem ez lenne kényelmes, gazdaságos. Megoldható? Köszönettel: Dr Szántai Dóra

FMilan
Wednesday, July 31, 2019 10:56:41 AM
Originally Posted by: almadirendelo 

Tisztelt Infomix!

Örömmel láttuk a fejlesztések között az ambuláns lapok új nyomtatási beállításait. Balatonalmádiban sok ambuláns lapot gyártunk, munkánk nagy részét az ambuláns betegek ellátása teszi most ki. Az ambuláns lapokat duplán nyomtatjuk- egyiket aláíratjuk a beteggel, másikat kiadjuk. Az új beállítás minden lapot fekvő helyzetben nyomtat- ha nyomtatási profilon rögzítem, hogy álló lapra nyomja, megint többet kell kattintani az eddig megszokottnál... Még jobb lenne, ha 1db A4 méretű lapra 2db A5 méretű ambuláns lapot nyomtathatnánk egymás mellé(a program automatikusn illeszthetné a betűméreteket kisebbre), a kiadás előtt osztanánk a lapot. Nekem ez lenne kényelmes, gazdaságos. Megoldható? Köszönettel: Dr Szántai Dóra

Először is az lenne a kérdésem, hogy az Ambuláns lap fülről nyomtatható Ambuláns lap fejléccel rendelkező nyomtatványról beszélünk, vagy amit az ellátásról ki tudnak nyomtatni a rendelés ablak tetején lévő nyomtató ikonnal?

Egyébként nem lehet hogy véletlenül / szándékosan a Rendszer / Nyomtatási beállításoknál van fekvőre állítva a tájolás? Mert csak így tudom elképzelni hogy alapból fekve nyomtat.

TomposG
Friday, August 2, 2019 8:04:48 AM
Tisztelt Infomix Kft!

Mai lesz az ötödik nap, hogy az Ixnet-tel dolgozunk. Két nap után már azt éreztem, hogy jobb és gyorsabban tudunk vele dolgozni. Nagy-nagy piros pont!!! [minden ok]

Annyi észrevételem volna, hogy a Visual-ban jól működött az, hogy ha a hozott leleteknél megnéztünk egy leletet akkor átállt a státusza megtekintettre. Itt ez sajnos nem működik és hiányzik. Külön kell indítani a menüből ráadásul itt csak a Ixnet-re váltás utáni leleteket tudom megtekintettre állítania korábbi régi MedWorks-ön keresztül letöltött leletekkel nem tudok semmit csinálni ebből a szempontból. Az is lehet, hogy én nem tudom hogyan kell. Minden esetre a Visual-os megoldás könnyebb volt.

Sajnos valami miatt nem jöttek át tökéletesen a hozott (csatolt) leleteink. Volt olyan beteg akinél ellenőriztük, megvolt a lelete a Visual-ban az Ixnet-ben meg sajnos nincs meg. Lehet-e ezzel valamit tenni?

Más: azt kérdezném nem lenne arra valami ötlet, hogy szakorvosi javaslatra 2,3 akár 4 gyógyszerre hoznak papírt egyszerre a betegek. Ilyenkor a dátumok, a pecsétszám és sokszor a BNO kód is azonos. Nem lehetne-e ezeket másolni és beilleszteni a következő gyógyszerhez?

Tompos G.

MCsaba
Friday, August 2, 2019 8:24:20 AM
Originally Posted by: TomposG 

Tisztelt Infomix Kft!

Mai lesz az ötödik nap, hogy az Ixnet-tel dolgozunk. Két nap után már azt éreztem, hogy jobb és gyorsabban tudunk vele dolgozni. Nagy-nagy piros pont!!! [minden ok]

Annyi észrevételem volna, hogy a Visual-ban jól működött az, hogy ha a hozott leleteknél megnéztünk egy leletet akkor átállt a státusza megtekintettre. Itt ez sajnos nem működik és hiányzik. Külön kell indítani a menüből ráadásul itt csak a Ixnet-re váltás utáni leleteket tudom megtekintettre állítania korábbi régi MedWorks-ön keresztül letöltött leletekkel nem tudok semmit csinálni ebből a szempontból. Az is lehet, hogy én nem tudom hogyan kell. Minden esetre a Visual-os megoldás könnyebb volt.

Sajnos valami miatt nem jöttek át tökéletesen a hozott (csatolt) leleteink. Volt olyan beteg akinél ellenőriztük, megvolt a lelete a Visual-ban az Ixnet-ben meg sajnos nincs meg. Lehet-e ezzel valamit tenni?

Más: azt kérdezném nem lenne arra valami ötlet, hogy szakorvosi javaslatra 2,3 akár 4 gyógyszerre hoznak papírt egyszerre a betegek. Ilyenkor a dátumok, a pecsétszám és sokszor a BNO kód is azonos. Nem lehetne-e ezeket másolni és beilleszteni a következő gyógyszerhez?

Tompos G.

Tisztelt Doktor úr,

Először is a csapat nevében köszönöm a dicséretet, örülünk, hogy tetszik Önnek az IxNet! A hozott leletekkel kapcsolatban hamarosan megkeressük, a szakorvosi javaslatokra vonatkozó javaslatát pedig továbbítottam fejlesztő kollégáinknak.

TomposG
Friday, August 9, 2019 8:58:41 AM
Tisztelt Infomix Kft!

Azt szeretném kérdezni,hogy lehetne-e egy olyan beállítási lehetőség, hogy amennyiben a Lelet ellenőrzést indítjuk akkor csak annak a betegnek az eredményei jelennének meg aki éppen ellátásra ki van nyitva. Így lényegesen egyszerűbben lehetne használni a programnak ezt a funkcióját. Jelenleg több beteg különböző dátumú lelete között kell válogatni. Természetesen ha úgy indítjuk, hogy éppen nincs aktuális ellátás megnyitva akkor mehet a jelenlegi működési mód.

Még egy kérésem volna: Alvási apnoe kérdőívnél a program kitölti a nemet, életkort, BMI-t. Müködhetne ez az biankó kérdőívnél is?

Köszönöm szépen!

Tompos G.

kleh
  • kleh
Friday, August 9, 2019 3:58:45 PM
Tisztelt Infomix !

Azt szeretném kérdezni, hogy milyen módon lehet a beteglisták közt (leválogatás rubrikái) mozgatni eseteket. Pl egy távoztatott szürke pöttyöst hogy lehet sárga pöttyösé varázsolni ? Köszönettel. Kovács-Kléh.

Nagy Attila
Friday, August 9, 2019 4:05:36 PM

Tisztelt Infomix Kft!

Azt szeretném kérdezni,hogy lehetne-e egy olyan beállítási lehetőség, hogy amennyiben a Lelet ellenőrzést indítjuk akkor csak annak a betegnek az eredményei jelennének meg aki éppen ellátásra ki van nyitva. Így lényegesen egyszerűbben lehetne használni a programnak ezt a funkcióját. Jelenleg több beteg különböző dátumú lelete között kell válogatni. Természetesen ha úgy indítjuk, hogy éppen nincs aktuális ellátás megnyitva akkor mehet a jelenlegi működési mód.

Még egy kérésem volna: Alvási apnoe kérdőívnél a program kitölti a nemet, életkort, BMI-t. Müködhetne ez az biankó kérdőívnél is?

Köszönöm szépen!

Tompos G.

Tisztelt Tompos Gábor Dr.!

Továbbítottam a fejlesztőknek a kérését, amint kapok rá választ értesíteni fogom.

Nagy Attila
Friday, August 9, 2019 4:08:39 PM
Originally Posted by: kleh 

Tisztelt Infomix !

Azt szeretném kérdezni, hogy milyen módon lehet a beteglisták közt (leválogatás rubrikái) mozgatni eseteket. Pl egy távoztatott szürke pöttyöst hogy lehet sárga pöttyösé varázsolni ? Köszönettel. Kovács-Kléh.

Tisztelt Kovács-Kléh László dr.!

A távoztatott beteget elő kell venni, majd a regisztráció menüpontban talál egy Kijelentkezés/távoztatás praxisból menüpontot, ezen az ablakon pedig egy távoztatás visszavonása gombot.

Így vissza tudja vonni a korábbi távoztatást, a páciens ambuláns lesz és így akár már be is tudja jelenteni praxisba.

Bakos J
  • Bakos J
Saturday, August 10, 2019 12:42:38 PM
Originally Posted by: Nagy Attila 

Originally Posted by: kleh 

Tisztelt Infomix !

Tisztelt Kovács-Kléh László dr.!

A távoztatott beteget elő kell venni, majd a regisztráció menüpontban talál egy Kijelentkezés/távoztatás praxisból menüpontot, ezen az ablakon pedig egy távoztatás visszavonása gombot.

Így vissza tudja vonni a korábbi távoztatást, a páciens ambuláns lesz és így akár már be is tudja jelenteni praxisba.

T. Infomix!

Ha már előjött ez a kérdés, engem is érdekelne, hogy miért van szükség a betegek 3 kategóriába sorolására? (Praxisbeli, ambuláns és távoztatott). Máshogy fogalmazva mi a különbség a távoztatott és a csak ambulánsként nyilvántartott betegek között? Van ennek valami értelme, vagy haszna? Eddig ez nekem nem derült ki.

Véleményem szerint ez csak felesleges bonyolítás, elég lenne a betegeket két csoportba sorolni, a praxisbeli és nem praxisbeliekre.

Dr Bakos

kleh
  • kleh
Sunday, August 11, 2019 10:39:14 AM
Támogatom Bakos Dr véleményét, szerintem is felesleges ez a sok kategória. A praxisbeli- nem praxisbelin van a lényeg, persze felmerül a kérdés, hogy elhalálozás miatt kijelentett tajszámok hova kerüljenek. Viszont a világos szürke pöttyök opciója nekem kérdéses. Sajnos az Infomixes programozók is próbálnak mindekinek eleget tenni és sajnos sokszor ennek vagyunk az áldozatai...(egyszer ösze lehetene már rni, hogy ki mit nem használ...)De ezt a cég ne vegye rossz néven, nem tagadható, hogy minden felhasználói problémára maximalis segítőszándékkal ugranak. Kovács-Kléh.
Nagy Attila
Monday, August 12, 2019 8:11:44 AM
Originally Posted by: Nagy Attila 

Tisztelt Infomix Kft!

Köszönöm szépen!

Tompos G.

Továbbítottam a fejlesztőknek a kérését, amint kapok rá választ értesíteni fogom.

Egy funkciót tudok esetleg ajánlani az Ön által felvetett Lelet ellenőrzés kérdésere

Az ellátás ablakon talál egy Érkezett eredmény ellenőrzés Panelt.

Ha ezt bekapcsolja akkor az aktuális Páciens leleteit fogja látni a panelen.

Előnézet opció és összevonás opció is található rajta

UserPostedImage