Ma használom először az ixnetet, lehet, hogy 1-2 kérés/kérdés még irreleváns lesz, mert mások már feltették, vagy csak én nem vettem észre a megoldást.
Összességében könnyű az átállás, minden hasonló, sok dolog pedig jó irányba finomodott a Visulahoz képest. Elsőre persze minden kicsit kuszának néz ki, a rettentő sok funkció miatt, de ez így nagyon jó, utóbbi nem kritika!
1, Nagy gond
A Visualban a Centrumlabos emailes lelet érkeztetés 3 kattintás volt: 1, érkeztet 2, Aut. beemel 3, OK
Most minden emailre rá kell állni, alatt az RTF fájlokra egyenként érkeztetés gombra kattintani (a középen lévő nagyobb Érkeztet gomb is csak egyet emel be), kiválasztani, hogy labor leletként emelje be, majd leokézni. Aztán következő, rtf, majd következő email - mindnél ugyanígy.
Erre találjunk valami megoldást, hogy ne kelljen fonendoszkópomba dőlnöm...
/ Visualból Ctrl-C majd Ixnetben Ctrl-V??? 😉 /
A telepítést végző infomixesekkel sem tudtuk ezt megoldani. :(
2, Kis gondok
A,
Az alvási apnoe kérdőívre az EU ajánlás alapján a Magyar Alvás Társaság adott ki többé-kevésbé hivatalos kérdőívet, a programban azonban nem ez van.
B,
A kiválasztott gyógyszereknél az adagolásra kattitva feljön a szerkesztő ablak. Ha ezt becsukná egy Ctrl-Enter és nem kellene a kis X-ét egerészni, az szép lenne.
Esetleg ha bal gombbal közvetlenül be lehetne írni, hogy 3x1 és csak jobb gombra jönne elő a segéd az is szuper lenne.
C,
A Visulaban a gyógyszerválasztó ablakban Alt-"adott betű" kombinációval lehetett váltogatni a választási módot (pl. Alt-T - terápiás lap, Alt-Á - általános, stb.)
Ez kényelmes és gyors volt, ha ez túlélhetne, az jó lenne.
D,
A Hozott lelet ablakon sima OK gomb van, bevitel után nem lép ki Ctrl-Enterre. :(
E,
A "Végez" gomb miért pont a kezdő szalag közepén van, miért nem a Felvesz, Választ gomboknál? Alig találtunk rá...
F,
A Naptár profilban beállítom, hogy 8-20-ig mutasson, de így is 0-24-ig van az oldalsávos naptáron a beosztás. Ez erre szolgál egyáltalán, jól értettem? Ha igen, akkor hogyan lehet működésre bírni, hogy csak 8-20-ig mutassa az órákat?
---------------------------------------------
Ha valakit a 8GB memória tartana vissza a váltástól, akkor bátorításul közlöm, hogy nem drága dolog egyébként sem, illetve nem is olyan akut a bővítés. Nálam a Firefox (Youtube videóval a háttérben, a Total Commander, pár kisebb progi és az Ixnet összesen használ 2,2 GB-ot.