Felhasználói segítséget szeretnék kérni. (én magam ugyanis ritkán ülök Ixdoki elé adatot berhelni, hiába hogy 20 éve ez van)
Táppénzes jelentésben visszajött hiba szerint sem a táppénzes Neme, sem az Életkora nem stimmel. Sokat láttam már, de ilyet nem. Induló táppénz, édesanyát kellett volna fiúgyermeke betegsége miatt táppénzre venni egy hétre.
A helyzet az, hogy a Törzsadatok stimmelnek, anyánál és gyereknél is.
Mégis sikerült egy ilyen sort produkálni a jelentésben.
Magyarázat: naponta változó helyettes asszisztensek rögzítenek hetek óta, némelyiknek semmilyen Ixdoki tapasztalata nincs, az is csoda, hogy kevés a hiba és eddig mindet megoldottam utánuk, ezt a mostanit nem látom, hogyan tegyem helyre. Ebben kellene segítség.
(az eddigi hibátlanul dolgozó asszisztens kiesett, hónapokra kórházban és még kommunikálni sem lehet vele, hogy őt kérdezzem)
Egyáltalán hogy sikerült ez, ha az alapadatok stimmelnek?
Törölhető ez az egész eset az adatbázisból, és kezdjem újra felvenni? Hogy csináljam szabályosan anyát gyermekével, hogy ne álljon megint ez elő? Mit csinálhatott a helyettesítő rosszul, mire hívjam fel a figyelmét? Munkadátum állítással csináljam? (nyilván EESZT nékül gondolom, mert csak a jelentés rendbetétele lenne a cél) Most minden apró segítség jól jönne...
Ugyanitt tartós helyettes jelentkezését várjuk.
A táppénzt ebben az esetben kétféle képen lehet rögzíteni az első ha a gyereknél indítva a táppénzt a táppénzre veendőnél az anya van kiválasztva (fent, az első keresőképtelen nap felett).
A második esetnél a szülőnél indítva a táppénzt a Gyerek TAJ melletti gombbal a gyerek van kiválasztva.
Mindkét esetben a táppénzre veendő személy a szülő, a jelentésbe bekerül a gyermek TAJ száma is.
Mindkét esetben a táppénz jellege 5 – beteg gyermek ápolása. Ha bármi más van kiválasztva a táppénz jellegénél a gyerek TAJ száma nem kerül a jelentésbe, valószínűleg ez a probléma oka.
Ha ez a probléma akkor az alábbiak szerint lehet javítani:
Munkadátummal vissza kell állni a felvétel napjára (amikor beírták a programba a táppénzt, nem amikor a táppénz kezdődött), elő kell venni a kérdéses táppénzt és módosítsák a táppénz jellegét 5-re.
Ha ezek megvannak akkor a munkadátummal álljanak vissza a mai napra, és adják le újra a jelentést.
A táppénzhez nem nyílik meg automatikusan ellátás és ne is nyissanak mellé ellátást, így az EESZT szempontjából nem fog gondot okozni