Tisztelt Infomix!
Augusztus 14.-én kaptam levelet az ÁNTSZ-től, ebben tájékoztatnak a Varicella védőoltás kötelező beadásáról a 2019 szeptember 1 után 14 hónapot betöltő betegek számára. A törvény 2019 augusztus 2.-án lépett hatályba.
Szeptember hónapban a körzetemben nem volt ilyen beteg, de októberben van. Próbáltuk lekérni a programban a mellékletben megadott oltási megrendelő lapot, de döbbenten vettük tudomásul, hogy a programban ez még nem szerepel. Telefonos kérdésemre, azt a választ kaptam, hogy a következő havi frissítéssel kerül ez beépítésre.
Vagyis az október hónapi megrendelést sem (a szeptemberit nyilván nem tudtuk volna) tudjuk a program segítségével megcsinálni, ugyanis az októberi megrendelést szeptember 30-ig le kell adni az ÁNTSZ-nek, különben nem kapunk oltóanyagot.
Nem értem ezt a 2 hónapos késlekedést, ugye augusztus 2 óta, mire véljem, talán én is számoljak fel önöknek kötbért??
Nekünk felhasználóknak csak kötelességeink vannak mint ami a szerződésünkben hosszan szerepel, és aktuálisan gondolom be is fognak tartani percnyi pontossággal és ki is fognak számlázni, ha nem tudják eltávolítani a gépemről az üzemorvosi programot amit felmondtam határidőre. Felháborító maga az eljárás is.
Önöknek persze semmi kötelezettségük a határidők betartására, mert az nyilvánvalóan nincs beleírva a szerződésünkbe.
Köszönettel: Dr Bakos János