dr.mile.gyula@gmail.com
Wednesday, August 12, 2009 12:30:46 PM
SzZoli wrote:

hosi wrote:

dr.mile.gyula@gmail.com wrote:

Jano wrote:

A hóvégi jelentések készítésekor (tételes betegforg. jelentés) több beteget is jelez, hogy nincs az adott BNO-hoz ell. ok rendelve. Ezek a visszanézés alapján ált. vagy labor vagy szakrendelés beutalók (szerintem félbehagyott, nem befejezett beutalók). Ha kijavítom a hibát, pl. törlöm az adott beutalót, nem tűnik el a hibalistáról a beteg. Előfordult vkinél már hasonló?

Javaslat: ha bezárom egy beteg háziorvosi ellátását, akkor figyelmeztessen a prg, hogy nincs minden BNO-hoz ell. ok. rendelbe.

Így utólag nem kell egyszerre többet is javítani.

Figyelmeztet. Megkérdezi,hogy el. ok. nélkül is folytatod a napi ellátás lezárását ? A félbehagyott beutaló nem valószínű. Ha nincs minden adat a továbbküldés mezőben kitöltve automatikusan törlődik a sor. Már csevegtünk a jelenségről a fórumon : olyasmit kell megnézni, hogy egy napon két megjelenés -az egyik BNO nélküli, cserével felírt gyógyszer - hiányozhat az ellátás oka stb.

A sors fintora : elkészítettem én is a jelentést. Nincs ellátási ok a BNO-hoz jelzi adott betegnél.Megnézem: ellátásban minden OK, beutalónál miért, miért nem kétszer továbbküldve u.oda de az egyikről hiányzik a BNO és ellátás oka, engedte így lezárni és nem törölte a hiányos továbbküldés sort sem.

A napibno.dbf fájlba ilyenkor üres a BNO mező és a neki megfelelő ellátás ok mezőbe 0 íródik, ez nem változik meg a BNO hiányos beutaló sor törlésével, ezért nem változik a jelentésben sem. csak manuálisan lehet a napibno.dbf-ben javítani de ezt csak hozzáértő tegye !!!!

Ezen utolsó sorokra szeretnék az Infomixtől is választ kapni, mert szerintem ez egy általánosítható hiba forrás, ami kiküszöbölhető lenne a programból is automatikusan - szerintem.A manuális javítás pedig csak a fentiekben leírtak szerint lehetséges amit "hozzá nem értőnek " nem ajánlanék.

Köszönjük az észrevételt, megnézzük...

A jelenséget nekem úgy sikerült előidéznem, hogy a továbbküldés sort a típus gombbal vittem fel. Ez (értelem szerűen) nem ír BNO-t. Viszont a program engedi lezárni a napi tevékenységet BNO hiányos továbbküldés sorral. Ezen fogok változtatni, erre a program lezáráskor figyelmeztetni fog.

Stimmel. Mindig típus gombot használok.

hosi
  • hosi
  • Veterán (Szint 20 - Max) Topic Starter
Wednesday, August 12, 2009 12:45:10 PM
Jano wrote:

Régebben már kértem, de most ismét jelezném igényemet, hogy a terhességi hetet tartsa nyilván a prg. Ha lehetne ezt az infólapra is ki lehetne tenni.

Az ÁNTSZ-ből is kérték, hogy a labor beutalóra írjam rá a terhességi hetet. Meg lehetne ezt pl a labor beutalók esetében automatikusan tenni?

A visual Ixdoki-ban önmagában jelenleg nincs lehetőség a terhességi hét számolására. A visual Ix rendszer védőnői modulja képes ezt az adatot számolni, mivel az a modul teljes egészében lefedi a védőnői gyermek és terhesgondozói munkát is. Ebben az esetben természetesen nem kell külön az orvos oldalon nyilvántartani ezt az adatot. Mivel az Ön esetében ez a modul nincs meg, az adat sem áll rendelkezésére. Természetesen megoldható egy bevitel mező, ahol az utolsó menses idejét lehet felvinni, amiből a program már tudja számolni a terhességi hetet (ahogy a védőnői modulban is teszi). Az info lapra ez az adat már most is kitehető (Védőnő 1 - Grs), de jelenleg védőnői modul nélkül semmit nem mutat. A beutalóra kerülést úgy tudom elképzelni, hogy egy újabb objektumként rá lehet tenni, és akkor szerepelni fog. Megvizsgáljuk...

Hostyánszki László
pj
  • pj
  • Kezdő (Szint 1)
Wednesday, August 12, 2009 5:50:25 PM
Több problémám lenne, melyre megoldást szertnék kapni:

1. Hálózati rendszerben használva a Visual ix-et, másik felhasználóként belépve nem tudom beállítani az első felhasználó által használt előjegyzési naptárat (orvos-nővér hálózat, tehát azonos előjegyzési naptárat kellene használnunk), sőt, a "Karbantartás/kezelés, költség, anyag/naptár előjegyzések karbantartása" menüpontban beállított naptár sem jelenik meg, minden alkalommal a "Nincs kialakítva előjegyzési naptári időbeosztás....." hibaüzenetet írja ki az előjegyzésre kattintva. Próbáltam egy másik praxisban is, ahol egygépes rendszer van, de másik felhasználó beállításakor ugyanez a jelenség.

2. Rettentően papírpocsékoló a program! KGY (illetve más, nem a felhasználó által létrehozott űrlap) nyomtatásakor 3-4 oldalt használ el, mert nagyon "szellős" az igazolás, nagyok a sortávolságok és üres helyek, pl. a végén az aláírásnak legalább fél haránt oldal kell! De ugyanez igaz a többi nyomtatásra is: pl. ki akartam nyomtatni egy páciens háziorvosi forgalmát, 58 oldal (!!!) lett volna, pedíg a lekérdezésnél mindenhol 9-10-es betűméretet adtam meg, ahol lehetett a térközt megszűntettem. Sok felesleges adat van benne, amiket jó lenne (ha valami egyénileg beállítható módon) ki lehetne venni. Ilyen pl: a második dátumsor, az "ellátta", a "forg.napló száma", a "Tevékenység", a tensióval egy sorba kerülhetne a pulsus és a pulsus minőség, felesleges minden forgalmi sorba a "testsúly, testmagasság, BMI" kiíratása, a Diagnózis elég lenne csak a kóddal, egymás mellé (nem egymás alá), felsesleges a "jogviszonyellenőrzés eredménye, az elszámolási nyilatkozat a páciens részére. Ezek elhagyásávsal átlagosan 60-70% hely lenne megtakarítható a lényeges dolgok elvesztése nélkül.

3. Szanatóriumi beutaló létrehozásához szükséges lenne az alapstatus beemelési lehetősége az űrlapokba.

Amennyiben a fenti lehetőségek esetleg léteznek már a programban, akkor elnézést, ebben az esetben a megoldás leírását kérném.

Köszönettel: Princz János,Pécs

Kharon
Wednesday, August 12, 2009 6:06:21 PM
Szeretném köszönteni fórumozóink körében!

Az első problémára az a megoldás, hogy kiválaszt egy felhasználót, akinek előjegyzése lesz (ez lehet akár az "orvos megjelölés nélkül" is), és ebbe kellene felvinni az összes előjegyzést. Ugyanis több orvosos rendszerek esetében minden orvosnak külön előjegyzés kell, és ezt máshogy nem lehet megoldani.

A második és harmadik problémát továbbítottam a fejlesztő kollegák felé, érdemben ők tudnak rá válaszolni.

pj
  • pj
  • Kezdő (Szint 1)
Wednesday, August 12, 2009 6:13:41 PM
Köszönöm a gyors választ, de... nem több orvos, egy orvos, egy nővér használja a programot, de nem tudunk közös előjegyzést készíteni (illetve igen, ha a hibaüzenet ellenére megnyitom az előjegyzést, itt az előző felhsználó naptárjára klikkelek, akkor látom a beírt betegeket, tudok is beírni, de így egy kicsit macerás, és a visszarendelésnél nem is működik [ilyenkor "szürke" az orvosválasztó]
Kharon
Wednesday, August 12, 2009 6:31:46 PM
A program szempontjából az "egy orvos egy nővér" ugyanúgy többfelhasználós rendszernek minősül, mint több orvos esetén. Ezért javasoltam az "orvos megjelölés nélkül"-i opciót, az látszik a praxis összes felhasználójánál.
pj
  • pj
  • Kezdő (Szint 1)
Thursday, August 13, 2009 9:55:08 AM
Azért gondolom az orvos és a nővér ne külön saját előjegyzést használjon (?)

Az a probléma, hogy nem tudom megváltoztatni az előjegyzést a Karbantartás/Kezelés, költség.../Naptár előjegyzés karbantartása menüpontban egyuj felhasználónál sem! Itt látszik az összes beírt felhasználó, és ki tudom választani a már meglevőt, vagy az "orvos megjelölés nélkül"-t, de nem menti el a változtatásokat. Az előjegyzésre kattintva mindig ez jelenik meg: "Nincs kialakítva naptári időbeosztás..."

PJ

Schukkert
Thursday, August 13, 2009 1:36:21 PM
Szeretném tudni, hogy ha a háziorvosi ellátásban a "tevékenység"-nél a "rendelés" van( nem a szűrés), de közben elvégzem a szűrést is, ez a szűrés bekerül-e a jelentésbe, mint "szűrővizsgálat, vagy külön forgalmat kell megnyitni?
dr.mile.gyula@gmail.com
Thursday, August 13, 2009 2:39:06 PM
Schukkert wrote:

Szeretném tudni, hogy ha a háziorvosi ellátásban a "tevékenység"-nél a "rendelés" van( nem a szűrés), de közben elvégzem a szűrést is, ez a szűrés bekerül-e a jelentésbe, mint "szűrővizsgálat, vagy külön forgalmat kell megnyitni?

Bekerül az adott "rendelés" B300 jelentésébe de a BNO-knak "5" ellátási kódot kell adni s ha már itt vagyunk "3" ellátási kód alpján jelentesz gondozást.

Széll János
Thursday, August 13, 2009 10:02:20 PM
Egyszer korábban már kérdeztem, most megismétlem:

"Szokványosan" egy másik particióra mentek.

Lefut a tömörítés, rákérdez, hogy menthet-e?

Ment.

Ha ezután CD/DVD-re IS szeretnék menteni ( "fő a biztonság", kellhet a duplikátum), újra lefuttatja a tömörítést (ha azt választom).

A mentésben a tömörítési folyamat a leghosszadalmasabb procedura.

Nem lehetne olyan mentési menűpontot beiktatni, miszerint "Mentés" (Tömörítéssel?), s "Igen"-lő válasz esetén rákérdezne, hogy "Kéri a mentést CD/DVD-re IS?"

Úgy - ha ez megoldható - egy tömörítéssel 2 helyre, lényegesen gyorsabban lehetne menteni.

Köszönettel:

Széll J.

A sümegi végvár tövéből

Kharon
Friday, August 14, 2009 9:14:38 AM
Erre a duplikált folyamatra a megoldás jelen esetben az, hogy elkészíti a mentés a másik partícióra najd egy CD/DVD író programmal ezt kiírja egy lemezre. Így csak egyszer tömörít az ixintéző.

Természetesen a kérését továbbítom a fejlesztők felé, azonban amíg nem születik rá megoldás, a fentebb leírt módszer lehet a megoldás.

vanist
Friday, August 14, 2009 5:27:38 PM
Kharon wrote:

A visual Ixdoki minimális hardverigénye a következő:

Pentium4 2,4 GHz CPU, 512 MB RAM, 60 GB HDD

Ugyanakkor ha most tervezi a gépcserét, javaslom, hogy ennél erősebb gépet vegyen, amelyben a memória (RAM) mérete legalább 1 (Windows XP esetén), de inkább 2 GB (Windows Vista), a processzor (CPU) lehetőleg a kétmagos egységek családjaiból kerüljön ki (Intel: Core2Duo, DualCore; AMD: Athlon X2), illetve a 160 GB-os háttértároló (HDD) is ajánlott, amennyiben scannelt és egyéb multimédiás adatokat szeretne rögzíteni a rendszerében.

Nagyon fontos továbbá, hogy a processzor ne Celeron ill. Sempron legyen, ezek a csökkentett számítási kapacitásukkal visszafogják a teljes rendszer működési sebességét.

Mivel laptopról van szó, a minimálisan 15,4' képátlóval bíró modelleket ajánlom kényelmi célokból - itt még könnyen elolvasható a megjelenített szöveg.

Operációs rendszerből a Windows XP-t ajánljuk lényegesen kisebb rendszerkövetelményei miatt (kevesebbet fog a gép erőforrásaiból), ugyanakkor ha Vistával tudja megvenni a gépet, akkor semmiképpen se a Home változatokat válassza belőle.

Köszönöm!!!

Kharon
Monday, August 17, 2009 2:13:04 PM
A mentésekkel kapcsolatban kérdezném:

Hogyan javaolja az Infomix a mentéseket?

Én másik wincsire mentek. Szeretnék néha DVD-re is menteni, de 5 GB-ot túllépte az összes visualix alkönyvtáram tömörített mérete. Nagyon sok a scannelt dok.

Kharon
Monday, August 17, 2009 2:16:10 PM
Amennyiben az ixintézőből készíti a mentéseket, akkor a "Multimédia felvételek"-et kijelölve meg lehet adni, hogy mely időszakról szeretne menteni, ezután ezt a lemezt el lehet tenni, ugyanis ha később valamiért vissza kell állítani, az így létrehozott több lemez tartalmát vissza tudjuk rakni, és így nincsen adatvesztés, és így lehet kontroll alatt tartani a mentések méretét is.
Schukkert
Monday, August 17, 2009 5:28:26 PM

Schukkert wrote:

Bekerül az adott "rendelés" B300 jelentésébe de a BNO-knak "5" ellátási kódot kell adni s ha már itt vagyunk "3" ellátási kód alpján jelentesz gondozást.

Ebben az esetben az lenne a kérésem a fejlesztők felé, ha én a háziorvosi ellátás kapcsán megnyitom a szűrési panelt, és dolgozom is benne, automatikusan kerüljön be a BNO-k közé a megfelelő kód: Z139 -Szűrővizsgálat- 5-ös kóddal! Z123-emlőszűrés, Z131- cukorbaj szűrés, Z124-méhnyakrák szűrés, Z136- szív-és keringési bet. szűrés, Z1110- tüdőszűrés, mind-mind 5-ös kóddal. Előre is köszönöm!

Széll János
Tuesday, August 18, 2009 11:03:09 AM
Időszakos status vizsgálat(gyermeknél).

Közben észlelem, hogy a törzskartonját is meg kellene újítanom, mert a korcsoporti gyakoriság miatt szükséges lenne (OEP ellenőrzés - "büntetés").

KÉTSZRES ADATBEVITEL KELL VÉGEZNEM.

Mindkét "kartonra" be kell vinni a szükséges antropometriai és fizikális vizsgálati adatokat IS.(Jó, kicsit segít a szövegpanel - ami NEM UGYANAZ a 2 "karton" esetében...)

Nem lehetne ezt valahogy automatizálni?

Mondjuk "Időszakos status" vizsgálati lapon lenne egy kérdés "Frissíti a törzskarton adatai is?", s "Igen" válaszra egy kattintásra megtörténne a törzskarton adatok aktualizálása IS.

Köszönettel:

Dr.Széll János

A sümegi végvár tövéből

Kharon
Tuesday, August 18, 2009 11:08:43 AM
Schukkert wrote:

Schukkert wrote:

Ebben az esetben az lenne a kérésem a fejlesztők felé, ha én a háziorvosi ellátás kapcsán megnyitom a szűrési panelt, és dolgozom is benne, automatikusan kerüljön be a BNO-k közé a megfelelő kód: Z139 -Szűrővizsgálat- 5-ös kóddal! Z123-emlőszűrés, Z131- cukorbaj szűrés, Z124-méhnyakrák szűrés, Z136- szív-és keringési bet. szűrés, Z1110- tüdőszűrés, mind-mind 5-ös kóddal. Előre is köszönöm!

Ha a szűrés fülön bejelőli az elvégzett szűrést, automatikusan U990 BNO és ’5’-ös ellátás és az elvégzett szűrés kódjával a jelentésbe kerül. Ha szűrés pozitív akkor a szűrés neve mellet a pozitív BNO - kódot kell megadni, ebben az esetben ez kerül a jelentésbe .

hosi
  • hosi
Monday, August 24, 2009 9:57:20 AM
Széll János wrote:

Időszakos status vizsgálat(gyermeknél).

Közben észlelem, hogy a törzskartonját is meg kellene újítanom, mert a korcsoporti gyakoriság miatt szükséges lenne (OEP ellenőrzés - "büntetés").

KÉTSZRES ADATBEVITEL KELL VÉGEZNEM.

Mindkét "kartonra" be kell vinni a szükséges antropometriai és fizikális vizsgálati adatokat IS.(Jó, kicsit segít a szövegpanel - ami NEM UGYANAZ a 2 "karton" esetében...)

Nem lehetne ezt valahogy automatizálni?

Mondjuk "Időszakos status" vizsgálati lapon lenne egy kérdés "Frissíti a törzskarton adatai is?", s "Igen" válaszra egy kattintásra megtörténne a törzskarton adatok aktualizálása IS.

Köszönettel:

Dr.Széll János

A sümegi végvár tövéből

Köszönjük, dolgozunk a megoldáson...

Hostyánszki László
Széll János
Friday, August 28, 2009 12:39:59 AM
visual Ix doki 1.28.2 fut

Napi tevékenység> Páciens választás> Várakozók> időrendben

Képtelen vagyok elérni, hogy a lista első oszlopa az időpont legyen.

Ugyan előre tudom vonszolni, de sosem marad ott.

A követekző megnyitáskor megint csak valami más (pl. a név) szerepel elöl, s nem látom, hogy adott időpotban ki követekzik (Bár tkp.a lista időrendet jelenít meg, csak előfordul, hogy 1-2 beteg mégem előjegyzett időpontjában jön / van ilyen:késik /, s nekem látnom kellene az időpontot, hogy az ahhoz tartozó személyt hívhassam, ne azt aki szerepel a listán, de nem kért időpontjában érkezett, késett. Ugyanis aki késik, nálam megvárja, míg sorra kerül az időpontosok után)

Mit rontok /ronthatok el a beálításnál?

dr.Kovács József
Friday, August 28, 2009 8:58:03 AM
Széll János wrote:

A követekző megnyitáskor megint csak valami más (pl. a név) szerepel elöl, s nem látom, hogy adott időpotban ki követekzik (Bár tkp.a lista időrendet jelenít meg, csak előfordul, hogy 1-2 beteg mégem előjegyzett időpontjában jön / van ilyen:késik /, s nekem látnom kellene az időpontot, hogy az ahhoz tartozó személyt hívhassam, ne azt aki szerepel a listán, de nem kért időpontjában érkezett, késett. Ugyanis aki késik, nálam megvárja, míg sorra kerül az időpontosok után)

Ez nálam is gond, már hónapokkal ezelőtt jeleztem, de azt a választ kaptam, hogy Budapesten nem tudják ezt a hibát generálni [bizonyt] . Úgy oldottam meg, hogy az általam feleslegesnek ítélt mezőket teljesen leszűkítettem és annyira kinagyítottam az ablakot, hogy az időpont mindíg látható legyen (a mezők végén természetesen, mert mindíg oda kerül).

dr.Kovács József
dr.mile.gyula@gmail.com
Friday, August 28, 2009 10:05:33 AM
dr.Kovács József wrote:

Széll János wrote:

Ez nálam is gond, már hónapokkal ezelőtt jeleztem, de azt a választ kaptam, hogy Budapesten nem tudják ezt a hibát generálni [bizonyt] . Úgy oldottam meg, hogy az általam feleslegesnek ítélt mezőket teljesen leszűkítettem és annyira kinagyítottam az ablakot, hogy az időpont mindíg látható legyen (a mezők végén természetesen, mert mindíg oda kerül).

Akkor én is megerősítem a hiba létezését. Véletlenül ugyanazon módszerrel küszöbölöm ki én is mint Kovács Kolléga.

hosi
  • hosi
Friday, August 28, 2009 11:29:56 AM

dr.Kovács József wrote:

Széll János wrote:

Akkor én is megerősítem a hiba létezését. Véletlenül ugyanazon módszerrel küszöbölöm ki én is mint Kovács Kolléga.

Ennek a problémának megtaláltuk az okát. Sajnos a javítása csak úgy lehetséges, ha a verzióváltással egyidejüleg alapállapotra állítjuk a személy elővételi ablakot. Magyarán a most beállított méretek, sorrendek visszálnak alapbeállításra, de onnantól már jól tárolja. Így külön sorrendeje, mérete lehet valamennyi választási szempontnak

Hostyánszki László
Széll János
Friday, August 28, 2009 1:44:17 PM
OK. Alap állapotra áll.

Beállítom a nekem(monitoromnak) megfelelő méretet, dolgozom.

Kilépek.

Megjegyzi, vagy minden egyes megnyitáskor újra be kell állítanom?

hosi
  • hosi
Friday, August 28, 2009 1:47:32 PM
Széll János wrote:

OK. Alap állapotra áll.

Beállítom a nekem(monitoromnak) megfelelő méretet, dolgozom.

Kilépek.

Megjegyzi, vagy minden egyes megnyitáskor újra be kell állítanom?

Természetesen megjegyzi

Hostyánszki László
misidoki
Tuesday, September 1, 2009 1:27:25 PM
A lejárt törzskartonoknál rossz listát ír ki, nagyon sok betegnek,főleg gyerekeknek lejárt törzskartont jelez, ugyanakkor nem járt le,másholé nem jelzi ponosan a lejártakat-kérem javítani.
Kharon
Tuesday, September 1, 2009 1:55:34 PM
Nálam is ugyanez a helyzet.
hosi
  • hosi
Tuesday, September 1, 2009 3:14:10 PM
Amennyiben az Értesítendők listája menüpontra gondolnak, akkor ott a Lista résznél beállítható, hogy mely adatlapok kitöltöttségét vegye figyelembe. Tehát ha mondjuk az Alapstátuszt töltik, de itt a listán az Újabb törzskarton van csak bepipálva, akkor mindenkit ki fogy hozni, hiszen azt nem veszi figyelembe.

A program ezen részén várható változás, mégpedig az Időszakos státusz-Újabb törzskarton-Szűrés tevékenységet igyekszünk némileg automatizálni ezzel is elkerülve a többszöri adatrögzítést.

Hostyánszki László
misidoki
Wednesday, September 2, 2009 12:59:49 PM
Akárhogy" pipálok be",mindig sok rossz eredményt ad. Várjuk a változtatást, mely remélhetőleg kiküszöböli ezt a hibát.
hosi
  • hosi
Wednesday, September 2, 2009 2:52:06 PM
misidoki wrote:

Akárhogy" pipálok be",mindig sok rossz eredményt ad. Várjuk a változtatást, mely remélhetőleg kiküszöböli ezt a hibát.

Egy mentést el tudna juttatni, egy-két konkrét névvel ki az akit kihoz a lista, holott nem kellene?

Hostyánszki László
Kharon
Thursday, September 3, 2009 10:24:14 AM
Helyettesítésnél én nem látom a helyettesített orvosnál a betegek előző BNO-it. Ez eléggé hiányzik. Mit tehetek?
Similar Topics
Users browsing this topic