Több problémám lenne, melyre megoldást szertnék kapni:
1. Hálózati rendszerben használva a Visual ix-et, másik felhasználóként belépve nem tudom beállítani az első felhasználó által használt előjegyzési naptárat (orvos-nővér hálózat, tehát azonos előjegyzési naptárat kellene használnunk), sőt, a "Karbantartás/kezelés, költség, anyag/naptár előjegyzések karbantartása" menüpontban beállított naptár sem jelenik meg, minden alkalommal a "Nincs kialakítva előjegyzési naptári időbeosztás....." hibaüzenetet írja ki az előjegyzésre kattintva. Próbáltam egy másik praxisban is, ahol egygépes rendszer van, de másik felhasználó beállításakor ugyanez a jelenség.
2. Rettentően papírpocsékoló a program! KGY (illetve más, nem a felhasználó által létrehozott űrlap) nyomtatásakor 3-4 oldalt használ el, mert nagyon "szellős" az igazolás, nagyok a sortávolságok és üres helyek, pl. a végén az aláírásnak legalább fél haránt oldal kell! De ugyanez igaz a többi nyomtatásra is: pl. ki akartam nyomtatni egy páciens háziorvosi forgalmát, 58 oldal (!!!) lett volna, pedíg a lekérdezésnél mindenhol 9-10-es betűméretet adtam meg, ahol lehetett a térközt megszűntettem. Sok felesleges adat van benne, amiket jó lenne (ha valami egyénileg beállítható módon) ki lehetne venni. Ilyen pl: a második dátumsor, az "ellátta", a "forg.napló száma", a "Tevékenység", a tensióval egy sorba kerülhetne a pulsus és a pulsus minőség, felesleges minden forgalmi sorba a "testsúly, testmagasság, BMI" kiíratása, a Diagnózis elég lenne csak a kóddal, egymás mellé (nem egymás alá), felsesleges a "jogviszonyellenőrzés eredménye, az elszámolási nyilatkozat a páciens részére. Ezek elhagyásávsal átlagosan 60-70% hely lenne megtakarítható a lényeges dolgok elvesztése nélkül.
3. Szanatóriumi beutaló létrehozásához szükséges lenne az alapstatus beemelési lehetősége az űrlapokba.
Amennyiben a fenti lehetőségek esetleg léteznek már a programban, akkor elnézést, ebben az esetben a megoldás leírását kérném.
Köszönettel: Princz János,Pécs