dr.mile.gyula@gmail.com
Friday, February 19, 2010 2:25:06 PM
Jano wrote:

Javaslat: gyszer felíráskor ha minden gyzsrt 3 v 2 hónapra írok fel, könnyítene, ha 1 gombbal megtehetném ezt v. a gyszerírás ablakból, v a gyűjtőből.

A gomb neve "SOROZAT" .

Gál Andi
Friday, February 19, 2010 5:01:00 PM
dr.mile.gyula@gmail.com wrote:

Jano wrote:

Javaslat: gyszer felíráskor ha minden gyzsrt 3 v 2 hónapra írok fel, könnyítene, ha 1 gombbal megtehetném ezt v. a gyszerírás ablakból, v a gyűjtőből.

A gomb neve "SOROZAT" .

Én értem a problémát!Arról van szó,hogy ha rákattint a 2 v.3 havi recept felirásra és beemelődik az ellátottság dátuma,azt csak egyesével lehet megoldani gyógyszerenként.Ez valóban így van.De gondolom,hogy dr.mile.gyula@gmail.com erre szeretne 1 gombnyomásos megoldást!

Miért nem jó az a megoldás,hogy ha 2 hónapra ír fel receptet akkor kétszer nyomja a SOROZAT gombot??????????

dr.mile.gyula@gmail.com
Friday, February 19, 2010 6:26:47 PM
Törökbálint wrote:

Jano wrote:

A gomb neve "SOROZAT" .

Én értem a problémát!Arról van szó,hogy ha rákattint a 2 v.3 havi recept felirásra és beemelődik az ellátottság dátuma,azt csak egyesével lehet megoldani gyógyszerenként.Ez valóban így van.De gondolom,hogy Janó erre szeretne 1 gombnyomásos megoldást!

Miért nem jó az a megoldás,hogy ha 2 hónapra ír fel receptet akkor kétszer nyomja a SOROZAT gombot??????????

Én viszont most már nem értem a problémát. Ha leválogattam a felírandó gyógyszereket akkor ( szerintem ) legegyszerűbben a Gyűjtőben beállítom akár 2 akár 3 hónapra való adagot ( netán van amiből kettő van amiből három havi adagot, tehát itt "szerkesztem" a felírandót, hiszen gyakran van hogy adott készítményből több időre elég az egy recepten levő mennyiség és így addig amíg valamelyikből 3 dobozzal, addig egy másikból csak egy vagy kettő dobozzal kell felírni ) és a SOROZAT gomb egyszeri használatával egyszerre kinyomtatom valamennyit " ............ kétszer nyomja a SOROZAT gombot??????????.." ez így nem hiszem hogy működni fog ( programozók majd megmondják ) legfeljebb úgy , hogy van 1 SOROZAT 2 SOROZAT és 3 SOROZAT gomb és aszerint, hogy hány sorozatot akarok a receptekből választok a gombok között, de ekkor nem lesz "szerkeszthető" a felírandó vény. Ez persze csak egy vélemény!

fordoszsolt
Saturday, February 20, 2010 6:42:35 PM
Tanácsot kérek a következő probléma megoldására:

Szinte minden betegnek sikerült rendbe tennem a "therápiás lapját", tehát a szokásos gyógyszerek szerepelnek csak rajta. Az asszisztensnőim erről írhatnak gyógyszert a páciensnek nélkülem. Több esetben az idős beteg csak a szomszédját küldi el a kinyomtatott therápiás lapjával és íratja a gyógyszereit. Mindenkinek 3 hónapra írjuk a gyógyszereket, így elképzelhető és elő is fordult, hogy a beteget mivel csak a szomszéd íratja a gyógyszereit 7-8 hónapja nem láttam. A "jelző adat"-rovatban ugyan rögzítik az asszisztensek, hogy nem jelent meg azonban én szeretném ha a program automatikusan figyelmeztetne ha már két alkalomnál ( 6 hónap) régebben nem volt orvosi vizit.

fordoszsolt
Saturday, February 20, 2010 7:02:49 PM
Segítség kérés az infomix-től.

Hasonlóan mint ahogy felvetettem a gyógyszerérzékenység rögzítését újra a Fórum segítségét kérem. Több alkalommal már kértem a fejlesztőket a következők megvalósítására. Sajnos választ sem kaptam rá.....

Vannak gyógyszerek melyeknek gyakori és tankönyviek a mellékhatásaik. Metforminok-hasmenés ,ACEI-köhögés, amlodipin-lábdagadás,.... és még sorolhatnám. Természetesen az alkalmazási előiratukban még van egy csomó másik is azonban az nem gyakori.

Kérésem a következő:

A "karbantartásnál" jelenjem meg egy "mellékhatás figyelő" melyben a "testreszabás" ablakban mindenki saját maga állítsa be hogy mely hatóanyag felírását figyelje a program, és ehhez mi állítsuk be, hogy milyen mellékhatást kérdezzen meg milyen gyakorisággal. A gyógyszert csak ennek megválaszolása után engedje kiírni.

Tehát ne az orvosnak kelljen megkérdeznie állandóan, hogy nincs-e száraz köhögése,.... a gyógyszertől. Ezzel a funkcióval az asszisztensek az általunk, kiválasztott gyógyszerek típusos mellékhatásait kikérdezik a betegtől, nem nekem kell 30 alkalommal megkérdeznem ugyan azt minden nap.

Köszönettel

fordoszsolt
Saturday, February 20, 2010 7:13:37 PM

Törökbálint wrote:

Jano wrote:

A gomb neve "SOROZAT" .

Én értem a problémát!Arról van szó,hogy ha rákattint a 2 v.3 havi recept felirásra és beemelődik az ellátottság dátuma,azt csak egyesével lehet megoldani gyógyszerenként.Ez valóban így van.De gondolom,hogy Janó erre szeretne 1 gombnyomásos megoldást!

Én viszont most már nem értem a problémát. Ha leválogattam a felírandó gyógyszereket akkor ( szerintem ) legegyszerűbben a Gyűjtőben beállítom akár 2 akár 3 hónapra való adagot ( netán van amiből kettő van amiből három havi adagot, tehát itt "szerkesztem" a felírandót, hiszen gyakran van hogy adott készítményből több időre elég az egy recepten levő mennyiség és így addig amíg valamelyikből 3 dobozzal, addig egy másikból csak egy vagy kettő dobozzal kell felírni ) és a SOROZAT gomb egyszeri használatával egyszerre kinyomtatom valamennyit " ............ kétszer nyomja a SOROZAT gombot??????????.." ez így nem hiszem hogy működni fog ( programozók majd megmondják ) legfeljebb úgy , hogy van 1 SOROZAT 2 SOROZAT és 3 SOROZAT gomb és aszerint, hogy hány sorozatot akarok a receptekből választok a gombok között, de ekkor nem lesz "szerkeszthető" a felírandó vény. Ez persze csak egy vélemény!

Továbbmegyek mindenkinek három hónapra írok, rákattintanék a "3 hónapra" és a program kiszámolná, hány receptet ad a betegnek. (Tudja hány szemet tartalmaz egy doboz, hány szemet eszik meg egy nap,így a program fel tudná írni.) Tehát "közös nevezőre " hozná a gyógyszereket hogy egyszerre fogyjanak elt. A 28 szemet tartalmazóból egyel többet írna fel. Nem nekem kellene számolni, hogy hány dobozzal írok, hanem a dátumot adom meg és a gép kiszámolja a receptet...... Nem jönne vissza másfél hónap múlva, hogy rosszul számoltam és elfogyott. Dupla vizit dupla idő....

dr.Kovács József
Sunday, February 21, 2010 8:04:40 AM
fordoszsolt wrote:

Szinte minden betegnek sikerült rendbe tennem a "therápiás lapját", tehát a szokásos gyógyszerek szerepelnek csak rajta. Az asszisztensnőim erről írhatnak gyógyszert a páciensnek nélkülem. Több esetben az idős beteg csak a szomszédját küldi el a kinyomtatott therápiás lapjával és íratja a gyógyszereit. Mindenkinek 3 hónapra írjuk a gyógyszereket, így elképzelhető és elő is fordult, hogy a beteget mivel csak a szomszéd íratja a gyógyszereit 7-8 hónapja nem láttam. A "jelző adat"-rovatban ugyan rögzítik az asszisztensek, hogy nem jelent meg azonban én szeretném ha a program automatikusan figyelmeztetne ha már két alkalomnál ( 6 hónap) régebben nem volt orvosi vizit.

Nem akarok akadékoskodni és tudom, hogy ez nem elsősorban orvosszakmai fórum, de ebből így baj lesz. A hatályos rendeletek szerint csak orvos rendelhet gyógyszert és ehhez orvos-beteg találkozásnak kell kapcsolódnia, amit igazolni kell (aláírás). Indokolt esetben (pl. jól beállított, krónikus betegség) ez max. három hónap lehet és nem több.

dr.Kovács József
dr.mile.gyula@gmail.com
Sunday, February 21, 2010 9:28:58 AM
dr.Kovács József wrote:

fordoszsolt wrote:

Nem akarok akadékoskodni és tudom, hogy ez nem elsősorban orvosszakmai fórum, de ebből így baj lesz. A hatályos rendeletek szerint csak orvos rendelhet gyógyszert és ehhez orvos-beteg találkozásnak kell kapcsolódnia, amit igazolni kell (aláírás). Indokolt esetben (pl. jól beállított, krónikus betegség) ez max. három hónap lehet és nem több.

Én ilyen célra (is) a Postitot használom. Karbantartásban beállítható a "Látni akarom" (stb amit akarsz ) szöveg, j egérrel beemelhető , automatikusan beírja a bejegyzés ( utolsó ) dátumát és automatikusan felugrik (ha beállítom így ) a beteg elővételekor.Ha meg a beírás teljesült , törölöm, vagy kiürítem.

A három hónapos program általi felírás-kiszámolásos ötlet jónak tűnik, de biztos, hogy megint program lassulást hoz, hisz a háttérbe el kell végezze a program a plusz számításokat, eleve feltétele az egységes dózis megadási mód ( jelenleg már adott csak alkalmazni kell), s ha ezt eddig nem használtad az egész Th. lapot át kell javítani az egységes dozírozásra.

Jelen szabályozás szerint a rendelet feltételeinek megléte szerint ( és ezeket a vény felírásakor a dokumentációban rögzíteni kell !) akár 3 ,de akár 1 évre is felírható gyógyszer, de ehhez valóban minimum egy orvos beteg találkozásra ( rögzítésére) van szükség .Ezzel együtt is valós felvetés hogy vannak olyan betegek akik valóban akár 6 hónapon túl jelennek csak meg ( bár krónikus betegek és folyamatos gyógyszeres kezelés alatt állanak ) és családtagjaikkal , szomszéddal íratják fel gyógyszereiket.Én ilyenkor csak egy havival látom el , megkérem , hogy tegye tiszteletét a rendelésen (nem szólók a fekvő esetről ) és ezt rögzítem a fentiek szerint a Postitba is. Az persze megint más kérdés, hogy nem mindig jön össze ez a találkozás !

"....orvos-beteg találkozásnak kell kapcsolódnia, amit igazolni kell (aláírás)." - minden orvos beteg találkozás "aláírásos" rögzítés előírásáról én nem tudok, de tény hogy 3 havi felíráskor én is aláíratok ennek tényéről a beteggel egy Nyilatkozatot ( ez tartalmazza a tájékoztatási , olcsóbb készítmény , ragaszkodik eddigi készítményéhez szöveget is ).Az meg megint más kérdés, hogy lassan azt is alá kell íratni, hogy átvette az 5 receptet, a kGY igazolást, és még sorolhatnám mi mást.

dr.mile.gyula@gmail.com
Sunday, February 21, 2010 9:47:43 AM
fordoszsolt wrote:

Segítség kérés az infomix-től.

Hasonlóan mint ahogy felvetettem a gyógyszerérzékenység rögzítését újra a Fórum segítségét kérem. Több alkalommal már kértem a fejlesztőket a következők megvalósítására. Sajnos választ sem kaptam rá.....

Vannak gyógyszerek melyeknek gyakori és tankönyviek a mellékhatásaik. Metforminok-hasmenés ,ACEI-köhögés, amlodipin-lábdagadás,.... és még sorolhatnám. Természetesen az alkalmazási előiratukban még van egy csomó másik is azonban az nem gyakori.

Kérésem a következő:

A "karbantartásnál" jelenjem meg egy "mellékhatás figyelő" melyben a "testreszabás" ablakban mindenki saját maga állítsa be hogy mely hatóanyag felírását figyelje a program, és ehhez mi állítsuk be, hogy milyen mellékhatást kérdezzen meg milyen gyakorisággal. A gyógyszert csak ennek megválaszolása után engedje kiírni.

Tehát ne az orvosnak kelljen megkérdeznie állandóan, hogy nincs-e száraz köhögése,.... a gyógyszertől. Ezzel a funkcióval az asszisztensek az általunk, kiválasztott gyógyszerek típusos mellékhatásait kikérdezik a betegtől, nem nekem kell 30 alkalommal megkérdeznem ugyan azt minden nap.

Köszönettel

Ne okoskodjak de a véleményem :

Erre megint azt mondom : Postit.

Szövegpanelbe felvéve : Amlodipin= bokaödéma. Nővérke jelzi a beteg ?

ACE gátló= száraz köhögés. Nővérke jelzi a beteg ?

Mellesleg nem is biztos, hogy helyes a beteg szájába adni a panaszt !! Rákérdezni általánosságban , hogy észlelte-e valamilyen panasz megjelenését a gyógyszer szedésével összefüggésbe ( s ha én ebben találok, valóban a gyógyszer ismert-, várható mellékhatást, ezt beszélem meg a beteggel) talán korektebb .

dr.Kovács József
Sunday, February 21, 2010 3:35:05 PM

szomszéddal íratják fel gyógyszereiket.Én ilyenkor csak egy havival látom el , megkérem , hogy tegye tiszteletét a rendelésen

Utolsó megjegyzésem a témához: mi magunk rontjuk el a betegeinket és utána fel vagyunk háborodva.

dr.Kovács József
fordoszsolt
Sunday, February 21, 2010 6:27:36 PM
Köszönöm a figyelmeztetést természetesen a recept feírása után én teszem rá az aláírásom, és ellátom az orvosi bélyegzőm lenyomatával. Így a törvényt nem sértem....

A Postit megoldási javaslatot köszönöm megpróbálom a mellékhatásokra.

A beteg mejelenést a "jelző adat" rovatban rögzítem amiből a software tud keresni, hogy mikor volt utoljára a rendelőben.

dr.mile.gyula@gmail.com
Monday, February 22, 2010 8:30:42 AM
fordoszsolt wrote:

Köszönöm a figyelmeztetést természetesen a recept feírása után én teszem rá az aláírásom, és ellátom az orvosi bélyegzőm lenyomatával. Így a törvényt nem sértem....

A Postit megoldási javaslatot köszönöm megpróbálom a mellékhatásokra.

A beteg mejelenést a "jelző adat" rovatban rögzítem amiből a software tud keresni, hogy mikor volt utoljára a rendelőben.

Az utolsó bejegyzéshez : Napi tevékenység ->Listák jelentések->Vizsgálatra behívandók menüben van lehetőség időpontra , sz. dátumra keresni. Ugyan itt Elmaradt előjegyzések menüben még egy lehetőség.

Dr Novográdecz
Monday, February 22, 2010 12:23:39 PM
Néhány régi és új sóhajomat szeretném felvetni.

Van egy régi, ami még nem készült el:

- labor kéréskor rendezze sorba a kért vizsgálatokat a szoftver, függetlenül a bepipálás sorrendjétől (abba a sorrendbe, ami a labor törzsben szerepel)

Ezentúl:

- az asszisztensem dunnyog, mióta lekerül az előjegyzésből az a páciens, akit közben előszed. A problémát a következő típusos sztori írja le legjobban: az egyik falumban rendelünk, ahol is telefonál a másik faluból egy beteg, hogy x időre jönne, és írjuk fel y gyógyszerét. Az asszisztens beiírja az előjegyzésbe, majd amikor van ideje, felírja a gyógyszerét is (kézipatikából össze is szedi). A beteg kint vár az előjegyzett időben, mi meg faszán nem hívjuk be. Tudom, hogy fordított sorrendben nem tűnne el az előjegyzése, de amikor ezerrel rendelünk, és úgy kérnek ilyen szívességet (márpedig a kézipatika forgalma miatt ezt érdekünkben is áll teljesíteni), kénytelen a két rendelés közt felírni a gyógyszereket.

- az Epson M2000 nyomtatóm nem akarja kinyomtatni az adatlapok közül elővett igazolást, mondván hogy a dok. mérete nem szabvány. Próbáltam létrehozni új adatlapként igazolást, vagy ezt másképp menteni, de sem papírméret állítás lehetőséget nem találtam, sem használható igazolás formulát nem sikerült létrehoznom.

Köszönettel: Dr Novográdecz Csaba

Kharon
Monday, February 22, 2010 12:37:55 PM
Én a nyomtatási feladatban tudok segíteni, ezt amikor megnyitja a nyomtatóformátum karbantartását, akkor tudja beállítani a jobb gombos menüben (Papírméret beállítást kiválasztva) azt is, hogy melyik nyomtatóra, melyik tálcára ill. milyen papírméretre nyomtassa az adott feladatot a program. Ugyanitt a jobb gombos menüben lehet ezt elmenteni, hogy a bevitt változtatások ne vesszenek el.

Fejlesztő kollegáim nézik az első két kérését, itt fognak válaszolni a felvetésére.

komoroczy
Tuesday, February 23, 2010 4:43:52 PM
A FONO-s készítményeket a gyógyszerész nem adja ki,mivel nincs rajta dg.illetve TAJ.

Meg lehetne oldani, hogy rákerüljenek?

dr.mile.gyula@gmail.com
Tuesday, February 23, 2010 7:11:04 PM
komoroczy wrote:

A FONO-s készítményeket a gyógyszerész nem adja ki,mivel nincs rajta dg.illetve TAJ.

Meg lehetne oldani, hogy rákerüljenek?

A kérdést az dönti el, hogy a Fo-No készítmények TÁMOGATOTT vagy NEM TÁMOGATOTT készítmények. Ha a válasz NEM TÁMOGATOTT akkor nem lehet rajta BNO és TAJ, de ezen adatok a vonalkódban benne vannak.

Dr Novográdecz
Friday, February 26, 2010 11:36:51 AM
Köszönöm Kharon segítségét, ez a része megoldódott. A másik két kérésre még várom a választ!
rpetra
  • rpetra
  • Veterán (Szint 20 - Max)
Friday, February 26, 2010 12:33:41 PM
Dr Novográdecz wrote:

Néhány régi és új sóhajomat szeretném felvetni.

Van egy régi, ami még nem készült el:

- labor kéréskor rendezze sorba a kért vizsgálatokat a szoftver, függetlenül a bepipálás sorrendjétől (abba a sorrendbe, ami a labor törzsben szerepel)

Ezentúl:

- az asszisztensem dunnyog, mióta lekerül az előjegyzésből az a páciens, akit közben előszed. A problémát a következő típusos sztori írja le legjobban: az egyik falumban rendelünk, ahol is telefonál a másik faluból egy beteg, hogy x időre jönne, és írjuk fel y gyógyszerét. Az asszisztens beiírja az előjegyzésbe, majd amikor van ideje, felírja a gyógyszerét is (kézipatikából össze is szedi). A beteg kint vár az előjegyzett időben, mi meg faszán nem hívjuk be. Tudom, hogy fordított sorrendben nem tűnne el az előjegyzése, de amikor ezerrel rendelünk, és úgy kérnek ilyen szívességet (márpedig a kézipatika forgalma miatt ezt érdekünkben is áll teljesíteni), kénytelen a két rendelés közt felírni a gyógyszereket.

Az első kérés felkerült a fejelsztések közé dolgoznak rajta a kollégák.

Az előjegyzési rendszer működését egységesítettük. Mivel több helyen is láthatók a várakozó paciensek (paciens választás, információs panel, info lap) és mivel ezek közül több is automatikusan frissül (ennek lekérdezése ne vegyen el jelentősen időt a rendszer teljesítményéből), ezért válaszottuk a mostani megoldást.

dr. Tóth Mária
Sunday, February 28, 2010 1:37:16 PM
Az előjegyzési rendszerhez: az egységesítés nem lenne gond, de szerintem nem úgy működik, ahogyan Petra leírta.

A páciens választás lapon -> nem szabadna a névnek eltűnnie akkor, ha csak azért kattintok rá, hogy az info lapon elolvashassam az adatait, kérem hogy csak akkor tűnjön el az előjegyzési lapról, ha ellátási lapot nyitok meg a beteghez.

Információs panel -> nálam a 4 információs panelből kettő nem jelenik meg ugyanolyan beállítási feltételek esetén (Mai előjegyzések, Függő beutalások), tehát a pipák be vannak kattintva, és a monitor elegendően nagy és két panel rendesen látszik, szeretném ezeket a paneleket is használni.

Info lap -> az info lapra csak az aktuális beteg visszarendelését lehet kitenni, ami ebben az esetben nem befolyásolja az előzőekben említett listákat.

Kharon
Monday, March 1, 2010 10:54:55 AM
Az előjegyzési rendszerhez tartozó fejlesztési javaslatát továbbítottam a fejlesztés felé, ahol meg fogják vizsgálni azt.

A panelekkel kapcsolatban az lenne a kérdésem, hogy a hiányzó két panel esetében is a jobbgombos menüben kapcsolta be a pipákat? Ugyanis a panelek kezelőgombjának két funkciója van, bal kattintás esetén csak az aktuális Háziorvosi Ellátásnál fognak látszódni ezek a panelek, míg a jobbgombos menüben lehet elérni a "globális" beállításokat.

Az infolapon csak az aktuális paciens látszik, ezért látszik csak az ő előjegyzése.

Amennyiben a paciens előjegyzési idejére kíváncsiak, akkor a Napi tevékenység - Előjegyzés menüpontban a program rögtön mutatja a komplett hét előjegyzéseit, így nem szükséges megnyitni a pacienst az időpont ellenőrzéséhez, így a fenti probléma (eltűnik a várakozók listájából) sem fog jelentkezni.

hosi
  • hosi
  • Veterán (Szint 20 - Max) Topic Starter
Monday, March 1, 2010 3:06:23 PM
Az info lapra kitehető előjegyzett paciensek egy újdonság, amit a jelenleg kint lévő rendszerek még nem tartalmaznak
Hostyánszki László
dr. Tóth Mária
Monday, March 1, 2010 7:29:00 PM
A páciens választás lapon -> amit írt azzal tisztában vagyok, a Napi tevékenység - Előjegyzés menüpontban lévő adatokat használom. Amit én írtam az másra vonatkozik - lehet nem fogalmaztam ponosan: A páciens választás lapon, a Várakozók oldalon lévő nevek bármelyikére kattintok, akkor eltünteti a program erről az oldalról, míg régen csak abban az esetben tűnt el a beteg neve, ha rendelési lapot nyitottam neki.

A panelekkel kapcsolatban az lenne a kérdésem, hogy a hiányzó két panel esetében is a jobbgombos menüben kapcsolta be a pipákat? ---> Igen, teljesen egyformán van bekapcsolva mind a 4 panel jobbgombos menűből és kettő látszik, a később fejlesztett kettő pedig nem.

Az info lap felesztésre vonatkozó újdonság előrejelzését köszönöm Hosinak.

Kharon
Tuesday, March 2, 2010 9:49:57 AM
Amennyiben küld nekem egy PÜ-t, akkor megkeressük Önt egy időpontegyeztetésre, amikor távoli eléréssel megnézzük, hogy mi a probléma az információs panelekkel, és orvosoljuk azt.

Az előjegyzéssel kapcsolatban - mint azt előző hozzászólásomban is írtam - továbbítottam kérését fejlesztőink felé, akik meg fogják vizsgálni észerevételét, ez felhasználói javaslatra lett módosítva, kollegáim azt fogják megnézni, hogy megoldható-e ez egy beállításként (beállítható, hogy mikor tűnjön el a paciens neve a várakozók listájából)

Bakos J
  • Bakos J
Friday, March 5, 2010 1:15:56 PM
T. Infomix!

A következő problémánk van, úgy tűnik csak egy pár hónapja. A program folyamatosan kinyomtatja a betegek receptjeit Eü em, Eü kiemelt jogcímen, holott a betegnek érvényes KGY-ja van. Sajnos nem is figyelmeztet bennünket, hogy akarjuk-e a KGY jogcímet is bejelölni, vagy nem. Ez nagyon problémás, mivel minden receptet egyesével kell ellenőrizni, hogy KGY-ra ment-e. A probléma, mint már említettem, csak a javaslatos gyógyszereknél van.

Persze, ha a th-ás lapon átállítom Eü + KGY-re akkor jó lesz, de könyörgöm, ne kelljen már az összes KGY-s beteg összes javaslatos gyógyszerét átjavítgatni.

Lehetne-e azt kérni, hogy érvényes KGY-nál figyelmeztessen a program, ha KGY-ra adható gyógyszrernél nincs bejelölve a KGY jogcím (függetlenül a javaslattól).

Köszönettel: Dr Bakos János

rpetra
  • rpetra
Friday, March 5, 2010 2:07:03 PM
Bakos J wrote:

T. Infomix!

A következő problémánk van, úgy tűnik csak egy pár hónapja. A program folyamatosan kinyomtatja a betegek receptjeit Eü em, Eü kiemelt jogcímen, holott a betegnek érvényes KGY-ja van. Sajnos nem is figyelmeztet bennünket, hogy akarjuk-e a KGY jogcímet is bejelölni, vagy nem. Ez nagyon problémás, mivel minden receptet egyesével kell ellenőrizni, hogy KGY-ra ment-e. A probléma, mint már említettem, csak a javaslatos gyógyszereknél van.

Persze, ha a th-ás lapon átállítom Eü + KGY-re akkor jó lesz, de könyörgöm, ne kelljen már az összes KGY-s beteg összes javaslatos gyógyszerét átjavítgatni.

Lehetne-e azt kérni, hogy érvényes KGY-nál figyelmeztessen a program, ha KGY-ra adható gyógyszrernél nincs bejelölve a KGY jogcím (függetlenül a javaslattól).

A receptírás ablak jobb alsó sarkában található fogaskerékre kattintva(Beállítások) taláható egy olyan opció, hogy "közgyógy jogcím mindíg beállítva". Amennyiben ezt bejelöli akkor a program a gyógyszer felírásnál autómatikusan közgyógyra írja a receptet, feltéve, hogy a paciensnek érvényes közgyógya van és az adott gyógyszer adható közgyógyra.

hosi
  • hosi
  • Veterán (Szint 20 - Max) Topic Starter
Monday, March 8, 2010 11:04:41 AM
dr. Tóth Mária wrote:

A páciens választás lapon -> amit írt azzal tisztában vagyok, a Napi tevékenység - Előjegyzés menüpontban lévő adatokat használom. Amit én írtam az másra vonatkozik - lehet nem fogalmaztam ponosan: A páciens választás lapon, a Várakozók oldalon lévő nevek bármelyikére kattintok, akkor eltünteti a program erről az oldalról, míg régen csak abban az esetben tűnt el a beteg neve, ha rendelési lapot nyitottam neki.

Annyi változtatást megoldottunk, ezzel kapcsolatban, hogy a paciens választás ablakon beállítható lesz, hogy csak ha a Várakozó listából választják ki a pacienst kerüljön ki a Várakozók listájából, ha egyéb szempont szerint veszik elő, akkor nem.

Hostyánszki László
Bakos J
  • Bakos J
Monday, March 8, 2010 12:40:27 PM
rpetra wrote:

Bakos J wrote:

T. Infomix!

A receptírás ablak jobb alsó sarkában található fogaskerékre kattintva(Beállítások) taláható egy olyan opció, hogy "közgyógy jogcím mindíg beállítva". Amennyiben ezt bejelöli akkor a program a gyógyszer felírásnál autómatikusan közgyógyra írja a receptet, feltéve, hogy a paciensnek érvényes közgyógya van és az adott gyógyszer adható közgyógyra.

T. Infomix!

Köszönöm a segítséget, meg is néztem a jelzett helyen, az a furcsa, hogy az nekünk be van pipálva. Ennek ellenére a javaslatos gyógyszerek mind közgyógymentesen jönnek ki, ma is volt ilyen több esetben is.

Kérem a probléma megoldását.

Köszönettel Dr Bakos János

rpetra
  • rpetra
Monday, March 8, 2010 1:04:19 PM
Bakos J wrote:

rpetra wrote:

Bakos J wrote:

T. Infomix!

T. Infomix!

Köszönöm a segítséget, meg is néztem a jelzett helyen, az a furcsa, hogy az nekünk be van pipálva. Ennek ellenére a javaslatos gyógyszerek mind közgyógymentesen jönnek ki, ma is volt ilyen több esetben is.

A probléma felderítéséhez szükségem lenne egy-két gyógyszer nevére, hogy megnézzük nálunk jelentkezik-e a jelenség.

Bakos J
  • Bakos J
Monday, March 8, 2010 1:26:57 PM
rpetra wrote:

Bakos J wrote:

rpetra wrote:

Bakos J wrote:

T. Infomix!

T. Infomix!

A probléma felderítéséhez szükségem lenne egy-két gyógyszer nevére, hogy megnézzük nálunk jelentkezik-e a jelenség.

T. Infomix!

Közben volt időm foglalkozni a problémával, több páciensnél is megnéztem, teljesen mindegy milyen gyógyszerről van szó pl insulint néztem, vagy egy betegem Calcisedront szed. A szakorvosi javaslat be van írva, de itt csak az eü em vagy eü kiemelt jogcím van bejelölve. Nyilván a kiadott közgyógy igazoláson is fenn van a gyógyszer (érdekes ott eü +kgy a jogcím). A th-ás lapon ugyanaz szerepel mint a szakorvosi javaslatban. A th lap le van tisztítva.

Amikor felírom ezt a gyógyszert a program szó nélkül kinyomtatja KGY mentesen, (sima eü em vagy eü kiem jogcímre)holott van érvényes közgyógya. Érdekes, hogy a többi általánosra írt gyógyszert viszont kijavítja KGY-ra!!

Ez a hiba következetesen minden betegnél jelentkezik a javaslatos gyógyszerek esetében.

Üdvözlettel : BJ

rpetra
  • rpetra
Monday, March 8, 2010 1:49:42 PM
Bakos J wrote:

rpetra wrote:

Bakos J wrote:

rpetra wrote:

Bakos J wrote:

T. Infomix!

T. Infomix!

T. Infomix!

Közben volt időm foglalkozni a problémával, több páciensnél is megnéztem, teljesen mindegy milyen gyógyszerről van szó pl insulint néztem, vagy egy betegem Calcisedront szed. A szakorvosi javaslat be van írva, de itt csak az eü em vagy eü kiemelt jogcím van bejelölve. Nyilván a kiadott közgyógy igazoláson is fenn van a gyógyszer (érdekes ott eü +kgy a jogcím). A th-ás lapon ugyanaz szerepel mint a szakorvosi javaslatban. A th lap le van tisztítva.

Amikor felírom ezt a gyógyszert a program szó nélkül kinyomtatja KGY mentesen, (sima eü em vagy eü kiem jogcímre)holott van érvényes közgyógya. Érdekes, hogy a többi általánosra írt gyógyszert viszont kijavítja KGY-ra!!

Ez a hiba következetesen minden betegnél jelentkezik a javaslatos gyógyszerek esetében.

Üdvözlettel : BJ

A Calcisedron nevű gyógyszerrel kiporbáltam az Ön által leírt módszert és valóban csak EÜ emelt jogcímre nyomtatott, csak akkor ment dupla jogcímre ha a Therápiás lapon bejelöltem. A problémát jeleztem a fejlesztés felé megvizsgálják a működést.

Similar Topics
Users browsing this topic