Van néhány javaslatom, ezúton osztanám meg Önökkel:
ORSZI beutaló írása az egyik legidőigényesebb és szinte pusztán adminisztrációs feladat. Sokat segít, hogy a gyógyszereket be lehet szúrni. Én már a leleteket is a hozott leletekből kopizom. Ezenkívül még sokat segítene, ha
1. az ORSZI beutaló (Napi tevékenységben) esetén, jó lenne új megnyitása után betölteni az utolsó korábbit. A töröl,megtekint,nyomtat gombok mellé egy utolsót betült gomb? Ha a legutóbbit nyitom meg és írom át, nem marad meg a régi dátummal az eredeti és a maival az átírt, hanem csak a mai,s elvész a korábbi.
2. Ugyancsak az ORSZI beutalónál a Kötelező II.(2) fülön 5.pont alatt szereplő státuszba nem lehet valahogy beemelni a Regisztráció legördülőben szereplő alapstátusz utolsó legfrisebb verzióját?
3..Alapstatusz frissítéskor az új alapstatusz kiválasztás után jó lenne, ha lehetne másolni a legutóbbit, nemcsak negatívat beszúrni. Általában kevés változtatás szükséges a legutóbbihoz képest, de sok változtatás a negatívhoz képest.
A kábszer jelentéssel kapcsolatban korábbi hozzászólóhoz csatlakozva: nekem a felírás gyakoriságánál lévő gombbal lehet csak 1 karakterű , s így 1 számjegyű napok számát választani, holott 15 vagy 30 nap a leggyakoribb. A 3 után kézzelkell 0-t írni.
Köszönettel és üdvözlettel
Jakab Ildikó
Köszönjük a javaslatokat.
Az első és a harmadik, új létrehozása az előző adatainak használatával már megoldott.
Ehhez a következőt kell tenni. Mielőtt a pipa gombbal új ORSZI beutalót, vagy alapstátuszt hozna létre, ki kell választani, mely előző beutaló vagy státusz adatait szeretné kiindulásnak használni. Ezután a pipa gomb helyett a dátumtól balra található előző gombra (üres lap nyíllal) kell kattintani. Így új beutaló/státusz hozható létre, az előző adataival feltöltve.
Az alapstátusz átemelhetőségét megvizsgálják a kollégáink.
A kábítószer jeletésnél mind az adagolásnál, mind a kiadás gyakoriságánál 30 nap a maximum, amit be lehet állítani, de ennek megadása nálunk nem csak kézi beírással működik. Az is lehet, hogy én nem értettem valamit rendesen. Kérem pontosan írja le milyen készítménynél, hol fordul elő ez a jelenség.