Kharon
Monday, September 13, 2010 5:52:11 PM
Javaslat: a prg a kilépéskor felajánlja az utólagos TAJ ellenőrzést. Megoldható lenne, hogy ennek esetleges lefuttatása, illetve ha nincs elmeradt ellenőrzés, újabb gomb megnyomása nélkül lépjen ki a program?
Széll János
Monday, September 13, 2010 5:56:32 PM
Tisztelt Fejlesztők!

1.)Napi betegellátás során, ha "Típus beutalót" kívánok nyomtatni, a korábban általam előre megírt beutalók közül nem tudok "kettős kattintással" választani. Előbb ki kell választanom a megfelelő beutalót, majd a panel lapon "OK"-znom.

Az egér mozgatása, pozitionálása, majd "katt" lassít.

Másutt műxik a "2* katt".Nem lehetne itt is?

2.)Gyerekeke ellátásakor is látszik a Napi ellátás során a "Derékméret".

Itt ennek nincs sok értelme. Javaslom, hogy 14 éves kor alatt inkább a "mellkörfogat" szerepeljen, mert a ygermekorovosok minden (egyéb) dokumentációjában azt használják.

Segítségüket köszönöm:

Széll J.

Varga Sándor
Tuesday, September 14, 2010 10:44:30 AM
Széll János wrote:

Tisztelt Fejlesztők!

1.)Napi betegellátás során, ha "Típus beutalót" kívánok nyomtatni, a korábban általam előre megírt beutalók közül nem tudok "kettős kattintással" választani. Előbb ki kell választanom a megfelelő beutalót, majd a panel lapon "OK"-znom.

Az egér mozgatása, pozitionálása, majd "katt" lassít.

Másutt műxik a "2* katt".Nem lehetne itt is?

2.)Gyerekeke ellátásakor is látszik a Napi ellátás során a "Derékméret".

Itt ennek nincs sok értelme. Javaslom, hogy 14 éves kor alatt inkább a "mellkörfogat" szerepeljen, mert a ygermekorovosok minden (egyéb) dokumentációjában azt használják.

Segítségüket köszönöm:

Széll J.

1. Ha a továbbküldés táblázatba beemelhető típus továbbküldésre gondol, akkor valószínűleg igen. Továbbítom a fejlesztőknek a kérést és amint tudom a választ leírom egy következő hozzászólásban.

2. Ezt egy beállítással tudom elképzelni, a törzskartonon működő dohányzás és alkohol adatokhoz hasonlóan, de itt is a fejlesztők válasza szükséges.

köszönjük a javaslatokat.

Varga Sándor
Varga Sándor
Tuesday, September 14, 2010 10:58:19 AM
Jano wrote:

Javaslat: a prg a kilépéskor felajánlja az utólagos TAJ ellenőrzést. Megoldható lenne, hogy ennek esetleges lefuttatása, illetve ha nincs elmeradt ellenőrzés, újabb gomb megnyomása nélkül lépjen ki a program?

Köszönjük a javaslatot, azt a fejlesztők felé továbbítottam.

Azoknak, akik esetleg nem ismerik ezt a lehetőséget:

A rendszer alapbeállításainál megadható, hogy ha aznap volt olyan ellátás, amikhez nincs eredménnyel rendelkező jogviszony ellenőrzés, akkor egy figyelmeztetés és kérdés jelenik meg, hogy az elmaradt ellenőrzéseket kívánják-e pótolni.

Ha az igen-t választják, akkor elindul az utólagos jogviszony ellenőrzés menüpont. A doktorúr kérése, hogy ebben az esetben már ne kelljen a kinyíló ablakon az indít gombra kattintani, hiszen azért indította el a menüpontot, hogy pótolja az elmaradt ellenőrzéseket.

Varga Sándor
rpetra
  • rpetra
  • Veterán (Szint 20 - Max)
Tuesday, September 14, 2010 4:12:08 PM
Széll János wrote:

"Tud-e valaki segíteni abban, hogyan tudom lekérdezni a rokkantak-ként nyilvántartottakat?

Azonkívül: jó lenne ha valahova bejegyezhető lenne a fogyatékossági támogatás is, és ez is kigyűjthető lenne..."

Napi ellátás -Jelölő adat

Ha ide deffineálok "Rokkant" jelzőt, s azokat, akiknek ilyen jelzést adoka napi ellátás során, elvileg kigyűjthetőek.

Tévednék?

Az Ön által javasolt módszerrel kilistázhatóak a kérdéses betegek a Napitevékenység/Forgalmi adatok menüpontban, de fejlesztő kollégáim dolgoznak a kérdéses feltél beépítésén, melyet a Regisztráció/Páciens listák További feltételekhez gondoltuk beépíteni, mely a következő nagy verziótól lesz elérhető.

Kharon
Friday, September 17, 2010 1:45:47 PM
Hálózatos verziót használok, az asszisztensem gépén az utóbbi időben többször előfordult, hogy a megtekintésre kattintva pl a tp heti jelentésnél, a kgy igazolásnál, illetve a listák jelentések korcsoport analízisnél, a vérny. adatlap ny-előtt.

Mi lehet az oka?

Kharon
Monday, September 20, 2010 3:49:57 PM
A kábszer értesítő nyomtatásakor a dátumból alul lemarad a nap 2. karaktere. Kérem, korrigálják.
rpetra
  • rpetra
Monday, September 20, 2010 5:23:20 PM
Jano wrote:

A kábszer értesítő nyomtatásakor a dátumból alul lemarad a nap 2. karaktere. Kérem, korrigálják.

Ezzel a nyomtatás problémával kapcsoaltosan lenne néhány kérdésem:

1. Milyen nyomtató használ?

2. A nyomtató beállításaiban nincs-e elállítva az alapértelemzett papír méret (Start menü\ Beállítások\ Nyomtatók\ Nyomtatón jobb egér gomb: Nyomtatási beállítások, papírméret.

3. Minden esetben lemarad a dátum nap 2. karaktere, vagy csak bizonyos betegeknél?

jsozer
Wednesday, September 22, 2010 12:43:22 PM
Három kérésem lenne a fejlesztők felé.

1.A páciens választás ablakban egy olyan , új oszlop felvétele ahol a beteg régi, papiralapú kartonszáma látható ,majd a páciensregiszter nyomtatott formájában is látható lenne.Fennti kartonszámot a háziorvosi anamnézis , törzskarton lapon lehetne bevinni.

2.A háziosrvosi ellátás lapon a kék T ikon alatt típus továbbküldés ablakban a típusnevek sorrendje megváltoztatható legyen .

3.A targonczavezetői engedély kiállításnál az ürlapot nem lehet nyomtatni, nem aktív a felső ment-nyomtat- megtekint- fájlba ikonsor.

rpetra
  • rpetra
Wednesday, September 22, 2010 1:21:27 PM
jsozer wrote:

Három kérésem lenne a fejlesztők felé.

1.A páciens választás ablakban egy olyan , új oszlop felvétele ahol a beteg régi, papiralapú kartonszáma látható ,majd a páciensregiszter nyomtatott formájában is látható lenne.Fennti kartonszámot a háziorvosi anamnézis , törzskarton lapon lehetne bevinni.

2.A háziosrvosi ellátás lapon a kék T ikon alatt típus továbbküldés ablakban a típusnevek sorrendje megváltoztatható legyen .

3.A targonczavezetői engedély kiállításnál az ürlapot nem lehet nyomtatni, nem aktív a felső ment-nyomtat- megtekint- fájlba ikonsor.

2. A Típus továbbküldés ablakban jelenleg ezeket a sorrendeket lehet beállítani:

-Név

-Típusnév

-Eszköze

-Oka

-Iránya

-Eredeti

Ha jól értem az lennne a kérés, hogy a Típusnév még pluszba legyen sorrendezhető? pl: Típusnév ABC sorrendbe?

3. A Targnca vezetői engedély nyomtatásához szükséges lenne, hogy milyen adatokat kell kinyomtatni?

Illetve ha létezik hozzá, akkor a formanyomtatványra.

ildicom
Thursday, September 30, 2010 4:54:48 PM

Van néhány javaslatom, ezúton osztanám meg Önökkel:

ORSZI beutaló írása az egyik legidőigényesebb és szinte pusztán adminisztrációs feladat. Sokat segít, hogy a gyógyszereket be lehet szúrni. Én már a leleteket is a hozott leletekből kopizom. Ezenkívül még sokat segítene, ha

1. az ORSZI beutaló (Napi tevékenységben) esetén, jó lenne új megnyitása után betölteni az utolsó korábbit. A töröl,megtekint,nyomtat gombok mellé egy utolsót betült gomb? Ha a legutóbbit nyitom meg és írom át, nem marad meg a régi dátummal az eredeti és a maival az átírt, hanem csak a mai,s elvész a korábbi.

2. Ugyancsak az ORSZI beutalónál a Kötelező II.(2) fülön 5.pont alatt szereplő státuszba nem lehet valahogy beemelni a Regisztráció legördülőben szereplő alapstátusz utolsó legfrisebb verzióját?

3..Alapstatusz frissítéskor az új alapstatusz kiválasztás után jó lenne, ha lehetne másolni a legutóbbit, nemcsak negatívat beszúrni. Általában kevés változtatás szükséges a legutóbbihoz képest, de sok változtatás a negatívhoz képest.

A kábszer jelentéssel kapcsolatban korábbi hozzászólóhoz csatlakozva: nekem a felírás gyakoriságánál lévő gombbal lehet csak 1 karakterű , s így 1 számjegyű napok számát választani, holott 15 vagy 30 nap a leggyakoribb. A 3 után kézzelkell 0-t írni.

Köszönettel és üdvözlettel

Jakab Ildikó

Varga Sándor
Thursday, September 30, 2010 5:47:56 PM
ildicom wrote:

Van néhány javaslatom, ezúton osztanám meg Önökkel:

ORSZI beutaló írása az egyik legidőigényesebb és szinte pusztán adminisztrációs feladat. Sokat segít, hogy a gyógyszereket be lehet szúrni. Én már a leleteket is a hozott leletekből kopizom. Ezenkívül még sokat segítene, ha

1. az ORSZI beutaló (Napi tevékenységben) esetén, jó lenne új megnyitása után betölteni az utolsó korábbit. A töröl,megtekint,nyomtat gombok mellé egy utolsót betült gomb? Ha a legutóbbit nyitom meg és írom át, nem marad meg a régi dátummal az eredeti és a maival az átírt, hanem csak a mai,s elvész a korábbi.

2. Ugyancsak az ORSZI beutalónál a Kötelező II.(2) fülön 5.pont alatt szereplő státuszba nem lehet valahogy beemelni a Regisztráció legördülőben szereplő alapstátusz utolsó legfrisebb verzióját?

3..Alapstatusz frissítéskor az új alapstatusz kiválasztás után jó lenne, ha lehetne másolni a legutóbbit, nemcsak negatívat beszúrni. Általában kevés változtatás szükséges a legutóbbihoz képest, de sok változtatás a negatívhoz képest.

A kábszer jelentéssel kapcsolatban korábbi hozzászólóhoz csatlakozva: nekem a felírás gyakoriságánál lévő gombbal lehet csak 1 karakterű , s így 1 számjegyű napok számát választani, holott 15 vagy 30 nap a leggyakoribb. A 3 után kézzelkell 0-t írni.

Köszönettel és üdvözlettel

Jakab Ildikó

Köszönjük a javaslatokat.

Az első és a harmadik, új létrehozása az előző adatainak használatával már megoldott.

Ehhez a következőt kell tenni. Mielőtt a pipa gombbal új ORSZI beutalót, vagy alapstátuszt hozna létre, ki kell választani, mely előző beutaló vagy státusz adatait szeretné kiindulásnak használni. Ezután a pipa gomb helyett a dátumtól balra található előző gombra (üres lap nyíllal) kell kattintani. Így új beutaló/státusz hozható létre, az előző adataival feltöltve.

Az alapstátusz átemelhetőségét megvizsgálják a kollégáink.

A kábítószer jeletésnél mind az adagolásnál, mind a kiadás gyakoriságánál 30 nap a maximum, amit be lehet állítani, de ennek megadása nálunk nem csak kézi beírással működik. Az is lehet, hogy én nem értettem valamit rendesen. Kérem pontosan írja le milyen készítménynél, hol fordul elő ez a jelenség.

Varga Sándor
Széll János
Monday, October 4, 2010 12:55:31 PM
Gyerekek ellátásakor is látszik a Napi ellátás során a "Derékméret".

Itt ennek nincs sok értelme. Javaslom, hogy 14 éves kor alatt inkább a "mellkörfogat" , 6 éves kor alatt emellet még a "Fejkörfogat" IS szerepeljen, mert a gyermekorovosok (és védőnők) minden (egyéb) dokumentációjában azt használják.

Az "Időszakos statusok" -ban szerepel "Kutacs" méretnél használatos "mértékegység" nem igazán szabatos. Eltérő ujjvastagsággal bírunk mi orvosok is, meg a védőőnők is. Itt "mm x mm " mint mértékenység a korrekt, mert a kutacs átlóit mérjük(gyakran "saccimetriailag", de az is közelebbi a 2 ujjnyi méretnél)

Évek óta próbálom megfejteni a percentiles grafikonok megjelenítésének metodusát. Nem találtam semmiféle leírást, kérdést meg - eddig- nem tettem fel)

Mind a súly-, mind a hossz-percentileknél annak van jelentősége (14 éves kor alatt, de főleg 0-12 hónapos korban), hogy a standard görbéhez hogy' illeszkedij az adott gyermek görbéje. Ezzel szemben általában 1-2(legfeljebb 3) pontot jelenít meg a grafikon.

Célszerű lenne, ha minden súly és magassági adat rögzítésekor ezek bekerülnének a megjelenítéshez.

Az sem lenne rossz, ha pl. 1 éves kor alatt a görbe "zoomolható" (= nagyítható) lenne erre az életkorra.

Feltételezem, hogy a grafikon jelenleg csak bizonyos életkorok konkrét súlyait jeleníti meg -de ennek lkogikáját nem találtam.

rpetra
  • rpetra
Monday, October 4, 2010 4:18:30 PM
Észrevételeit köszönjük!

Széll János wrote:

Gyerekek ellátásakor is látszik a Napi ellátás során a "Derékméret".

Itt ennek nincs sok értelme. Javaslom, hogy 14 éves kor alatt inkább a "mellkörfogat" , 6 éves kor alatt emellet még a "Fejkörfogat" IS szerepeljen, mert a gyermekorovosok (és védőnők) minden (egyéb) dokumentációjában azt használják.

Fejlesztő kollégáim dolgoznak a módosításon.

Széll János wrote:

Az "Időszakos statusok" -ban szerepel "Kutacs" méretnél használatos "mértékegység" nem igazán szabatos. Eltérő ujjvastagsággal bírunk mi orvosok is, meg a védőőnők is. Itt "mm x mm " mint mértékenység a korrekt, mert a kutacs átlóit mérjük(gyakran "saccimetriailag", de az is közelebbi a 2 ujjnyi méretnél).

Fejlesztő kollégáim megvizsgálják a módosítás lehetőségét.

Kérdésem lenne, hogy tapasztalt-e még a fentiekhez hasonló mértékegység problémát, eltérést?

Széll János wrote:

Évek óta próbálom megfejteni a percentiles grafikonok megjelenítésének metodusát. Nem találtam semmiféle leírást, kérdést meg - eddig- nem tettem fel)

Mind a súly-, mind a hossz-percentileknél annak van jelentősége (14 éves kor alatt, de főleg 0-12 hónapos korban), hogy a standard görbéhez hogy' illeszkedij az adott gyermek görbéje. Ezzel szemben általában 1-2(legfeljebb 3) pontot jelenít meg a grafikon.

Célszerű lenne, ha minden súly és magassági adat rögzítésekor ezek bekerülnének a megjelenítéshez.

Az sem lenne rossz, ha pl. 1 éves kor alatt a görbe "zoomolható" (= nagyítható) lenne erre az életkorra.

Feltételezem, hogy a grafikon jelenleg csak bizonyos életkorok konkrét súlyait jeleníti meg -de ennek lkogikáját nem találtam.

A percentil számítás működését fejlesztő kollégáim átvizsgálják.

Kharon
Wednesday, October 6, 2010 3:42:42 PM
Gyógyszerírásnál szerintem egyszerűsíteni, gyorsítani lehetne a felírást a köv-kel:

1. ha a gyújtőben az 1,2,3 havi gomb mellett lenne egy sorozat felíratú, ami mondjuk utána be is zárná a gyszerírás ablakot

2. az 1,2,3 havi gombok nem a lehető legtávolabb helyezkednének el a vissza gombtól

3 a receptírás ablakban pl fogaskerékben konfigurálható lenne, hogy az OK vagy a sorozat gomb megny. után bezáródik a gyszerírás ablak.

4 esetleg lehetne egy külön gomb a sorozat, és mindent bezár (HO-i ellátást is és megadott szöveget ment pl a panasz ablakba. (ezt én akkor használnám, ha pl hozzátartozónak írok el gyszer, semmi vizsg, sem tört, és gysan szeretnék végezni)

Varga Sándor
Wednesday, October 6, 2010 6:50:58 PM
Jano wrote:

Gyógyszerírásnál szerintem egyszerűsíteni, gyorsítani lehetne a felírást a köv-kel:

1. ha a gyújtőben az 1,2,3 havi gomb mellett lenne egy sorozat felíratú, ami mondjuk utána be is zárná a gyszerírás ablakot

2. az 1,2,3 havi gombok nem a lehető legtávolabb helyezkednének el a vissza gombtól

3 a receptírás ablakban pl fogaskerékben konfigurálható lenne, hogy az OK vagy a sorozat gomb megny. után bezáródik a gyszerírás ablak.

4 esetleg lehetne egy külön gomb a sorozat, és mindent bezár (HO-i ellátást is és megadott szöveget ment pl a panasz ablakba. (ezt én akkor használnám, ha pl hozzátartozónak írok el gyszer, semmi vizsg, sem tört, és gysan szeretnék végezni)

Köszönjük a javaslatokat.

Az első és a harmadik pont összefügg. Mi is inkább így tudnánk elképzelni a lehetséges működést. Az ötlet jónak és ami fontosabb kivitelezhetőnek tűnik.

Az 1,2,3 havi gombok esetén hol lenne jó, mi az ami ön szerint "kézreálló hely" lehet ebben az esetben?

A negyedik javaslat már összetettebb. Lelki szemeimmel látom, hogy a típusok felé megyünk, hiszen a kérésben is egy példa szerepel. Ezen kívül még lehet számos hasonló oka, amikor esetleg más szövegre lenne szükség. Emiatt jöhetnek újabb beállítások és újabb adatok, gombok, amivel összességében nem biztos hogy egyszerűsödik az adatbevitel. De ha lehet találni egy jó kompromisszumos megoldást, ami mindenkinek megfelel, aki használná, és nem okoz plusz munkát azoknak akik nem, az nekünk program készítőknek is segítség lenne.

Várjuk az észrevételeket, hátha találunk jó megoldást.

Varga Sándor
Kharon
Thursday, October 7, 2010 10:43:08 AM
További javaslatok:

1. az utolsó vizsgálatok ablakban hasznos lenne szerintem, ha a kórházi kezelések is listázhatók lennének.

2. az utolsó vizsgálatok ablakban ha egy szakrendelésen többször járt vki, csak az utolsó leletet lehet megnézni. Gyakran egy előző leletre is szükségem van. Megoldhaó lenne, hogy mint a laborértékeknél látható lehetne mikor volt előzőekben az adott szakrendelésen, és esetleg egy régebbit is ki tudnék választani?

3. ha ambuláns lapot scannelek, és ez több vizsgálatot is tartalmaz, pl hasi UH rtg, majd megadom, hogy további leletek is tartoznak a beolvasott dok-hoz, hiába nézném meg az iménti pl hasi UH-t, csak azt látom, hogy itt és itt találom a leletet. Ésszerűbb lenne, ha a hasi UH-ra kattintva megjelenne az egész amb. lap is. Egyszerűsödne a hasi UH előhívás.

Gál Andi
Thursday, October 7, 2010 9:32:37 PM
Tud valaki segíteni nekem?

Holnap reggel be kell tennem a számítógépbe egy külföldi, Európa kártyával rendelkező pácienst.Ebben lenne sürgősen segítségre szükségem.Fogalmam sincs hogyan kell felvenni az ilyen beteget.Plussz a legszebb az egészben ( miután dolgozik ) ,lehet hogy táppénzes állományba is kell venni.De TAJ kártyája még nincs. Előre is köszönöm a segítséget!

dr.Kovács József
Friday, October 8, 2010 8:24:33 AM
Törökbálint wrote:

Holnap reggel be kell tennem a számítógépbe egy külföldi, Európa kártyával rendelkező pácienst.Ebben lenne sürgősen segítségre szükségem.Fogalmam sincs hogyan kell felvenni az ilyen beteget.Plussz a legszebb az egészben ( miután dolgozik ) ,lehet hogy táppénzes állományba is kell venni.De TAJ kártyája még nincs. Előre is köszönöm a segítséget!

E adatlapot kell neki rögzíteni, csak ambulánsként látható el és táppénzes állományba nem vehető, csak igazolható részére, hogy keresőképtelen.

A külföldön dolgozó magyar állampolgárok részére (akik Európia Biztosítási Kártyával rendelkeznek) az E 116 jelű nyomtatványt kell kitölteni keresőképtelenség esetén.

dr.Kovács József
Varga Sándor
Friday, October 8, 2010 9:26:31 AM
dr.Kovács József wrote:

Törökbálint wrote:

E adatlapot kell neki rögzíteni, csak ambulánsként látható el és táppénzes állományba nem vehető, csak igazolható részére, hogy keresőképtelen.

A külföldön dolgozó magyar állampolgárok részére (akik Európia Biztosítási Kártyával rendelkeznek) az E 116 jelű nyomtatványt kell kitölteni keresőképtelenség esetén.

Köszönjük a választ.

Egy pár technikai információval kiegészíteném az E adatlap rögzítését.

A pacienst TAJ szám nélkül kell felvenni a rendszerbe. Javaslom a felvesz gomb használatát. Ezután a törzskartonon a TAJ típusát 8 - Európa kártya száma- típusra kell állítani. Sem a TAJ, sem a TAJ helyettesítő mezőt nem kell kitölteni!

Ezután lehet indítani az ellátást. Itt már megadható az E - adatlap fülön minden szükséges adat. Ezeket az adatokat a könnyebb rögzítés kedvéért a nyomtatvánnyal egyező módon sorszámoztuk a kártyának megfelelően.

Varga Sándor
dr.mile.gyula@gmail.com
Friday, October 8, 2010 9:30:59 AM
vargas wrote:

dr.Kovács József wrote:

Törökbálint wrote:

Köszönjük a választ.

A pacienst TAJ szám nélkül kell felvenni a rendszerbe. Javaslom a felvesz gomb használatát. Ezután a törzskartonon a TAJ típusát 8 - Európa kártya száma- típusra kell állítani. Sem a TAJ, sem a TAJ helyettesítő mezőt nem kell kitölteni!

Ezután lehet indítani az ellátást. Itt már megadható az E - adatlap fülön minden szükséges adat. Ezeket az adatokat a könnyebb rögzítés kedvéért a nyomtatvánnyal egyező módon sorszámoztuk a kártyának megfelelően.

Kiegészítés :

http://www.oep.hu/pls/portal/docs/PAGE/SZAKMA/OEPHUSZAK_EUSZOLG/JVELL_SZOLG/20090904.PDF

Gál Andi
Friday, October 8, 2010 10:16:06 AM
dr.mile.gyula@gmail.com wrote:

vargas wrote:

dr.Kovács József wrote:

Törökbálint wrote:

Köszönjük a választ.

Kiegészítés képen :

http://www.oep.hu/pls/portal/docs/PAGE/SZAKMA/OEPHUSZAK_EUSZOLG/JVELL_SZOLG/20090904.PDF

Nagyon szépen köszönöm a gyors segítséget!!!!SIKERÜLT RÖGZÍTENEM!!!!!!!

sanemet
Friday, October 8, 2010 11:29:23 AM
Segítséget szeretnék kérni scanner ügyben. Vásárlás előtt állunk, nem szeretnék multifunkciós gépet.

Van valakinek tapasztalata, véleménye a következő scannerek valamelyikéről: Canon Lide200 (ár 23.900)

Canon CS5600 (39.900)

Hp Scan JetG2710 (21.900)

Epson Perfection V300 (28.900)

Vagy egyáltalán az ilyen típusú gépek megbízhatóságáról, teherbírásáról. Van aki ilyen "kis scannert" használ?

Köszönöm előre is!

dr. Németh György

szviktor
Friday, October 8, 2010 2:38:24 PM
A Canon Lide200 nagyon jól használható és elég gyors is.

Napi 20-25oldalt minden probléma nélkül tud hosszútávon.

A vásárlás után a csomagolásból kibontva először a hozzá adott driver CD-t helyezzük a számítógép CD meghajtójába és telepítsük fel a számítógépünkre a hozzá kapott drivert és a saját szoftverét. Amint a telepítés befejeződött indítsuk újra a számítógépet. Amit elindult a számítógép akkor a scannert, dugjuk be először a tápkábelét amit előtte már a konnektorba bedugtunk a másik kábelt(USB) először a scannerbe utána a számítógép USB portjába dugjuk be.

De mielőtt használnánk van rajta egy LOCK kapcsoló amit szállításhoz bekacsolnak, általában az scanner alján található ezt ki kell oldani használat előtt. Ha ki oldottuk akkor már használatra is kész a scanner.

A HP Scan JetG2710 is nagyon jó csak a HP főképp a fotó scannelésre optimalizálja a scannereit amit szépen is csinálnak a Canon gyorsabb. És a menüje is egyszerűbb egy kicsit.

A többit nem ismerjük.

Üdv: Szabó Viktor
dr.Kovács József
Friday, October 8, 2010 3:54:35 PM
sanemet wrote:

Segítséget szeretnék kérni scanner ügyben. Vásárlás előtt állunk, nem szeretnék multifunkciós gépet.

Van valakinek tapasztalata, véleménye a következő scannerek valamelyikéről: Canon Lide200 (ár 23.900)

Canon CS5600 (39.900)

Hp Scan JetG2710 (21.900)

Epson Perfection V300 (28.900)

Vagy egyáltalán az ilyen típusú gépek megbízhatóságáról, teherbírásáról. Van aki ilyen "kis scannert" használ?

Köszönöm előre is!

dr. Németh György

CanoScan LIDE200 - szerintem az a jó választás. Gyors, könnyen kezelhető, egyszerű a menű és nincs külön tápegysége, az USB kábelen kapja az áramellátást.

Mi több éve használunk két Canon Lide scannert minden gond nélkül. Akkor még csak a Lide60 és Lide35 típus volt, de nagyon jók.

dr.Kovács József
medicinke
Friday, October 8, 2010 9:18:02 PM
Érdekes problémába futottam, remélem van rá egyszerű segítség.

Egy beutaló formátumot csináltam, de félbe kellett hagynom, úgyhogy kilptem.

Kiírta a program, hogy a rárakott kép kilóg, így is ki akarok-e lépni. Gondoltam később majd helyrepofozom, és kilépésre kattintottam. Jött 10 error üzenet, de aztán ki engedett lépni.

Most van egy hibás, félig kész beutaló formátum, de ha megpróbálok belelépni hibaüzenetek jönnek, melyektől csak a dokiból való kilépéssel tudok szabadulni.

Ezt a beutaló formátumot hogyan lehet eltüntetni?

sanemet
Sunday, October 10, 2010 11:28:08 PM
Köszönöm a gyors segítséget scanner ügyben!!!

dr. Németh

dr.mile.gyula@gmail.com
Sunday, October 10, 2010 11:42:53 PM
medicinke wrote:

Érdekes problémába futottam, remélem van rá egyszerű segítség.

Egy beutaló formátumot csináltam, de félbe kellett hagynom, úgyhogy kilptem.

Kiírta a program, hogy a rárakott kép kilóg, így is ki akarok-e lépni. Gondoltam később majd helyrepofozom, és kilépésre kattintottam. Jött 10 error üzenet, de aztán ki engedett lépni.

Most van egy hibás, félig kész beutaló formátum, de ha megpróbálok belelépni hibaüzenetek jönnek, melyektől csak a dokiból való kilépéssel tudok szabadulni.

Ezt a beutaló formátumot hogyan lehet eltüntetni?

Végig kell futtatni az üzeneteket, nem kilépni, akár 30-40 is lehet. Ezt követően megnyitni a formátumot és a kilógó objektumot megfelelőre méretezni, menteni. Jó kell legyen. Ha mégis törölni akarom :j. egérgomb, Beutaló forma eltávolítás

Dr Rétei Ágnes
Monday, October 11, 2010 2:07:05 PM
Érvényes javaslat, és jó BNO mellett Clexane inj-t nem tudom felírni Eü. emelt jogcímen. A szomszéd rendelőben is ugyanez a probléma.

" A vény nyomtatása/tárolása nem lehetséges!

A készítmény csak javaslatra írható, de nincs érvényes javaslata!

A jogszabály ide vonatkozó része a következő:

..."

rpetra
  • rpetra
Monday, October 11, 2010 2:23:03 PM
Casus wrote:

Érvényes javaslat, és jó BNO mellett Clexane inj-t nem tudom felírni Eü. emelt jogcímen. A szomszéd rendelőben is ugyanez a probléma.

" A vény nyomtatása/tárolása nem lehetséges!

A készítmény csak javaslatra írható, de nincs érvényes javaslata!

A jogszabály ide vonatkozó része a következő:

..."

A kérdésem az lenne hogy ponotsan melyik kiszerelést próbálja felírni?

Similar Topics
Users browsing this topic