Varga Sándor
Monday, May 9, 2011 5:51:54 PM
Bakos J wrote:

Sajnos ilyen opciót nem találok.

Be tudok állítani recept nagyságú egyéni lapméretet, de sajnos a használó program, ez esetben az ixdoki, felülbírálja és mindenáron A4-et akar nyomtatni.

Egyenlőre én sem találok ilyet.

Megoldás lehet, ha a vény tervezőben betölti az infomixes alap vényformátumot.

A méret lenyitható listában az egyedi-t választja ki.

Ezután a nyomtató ikonra kattintva kiválasztja az új nyomtatót, majd a lapméretnél a legördíthető listából az Ön által a nyomtatónál beállított recept méretű egyedi lapméretet.

Ezzel a megoldással egy probléma lehet, ezért nem merem biztosra mondani hogy működik.

Ez a vonalkód helye a recepten. Magának a vonalkódnak van egy szabvány minimumm magassága, és egyedi lapméreteknél a nyomtatók nagyobb margót használnak. Ezek miatt előfordul ilyen beállításnál, hogy a vonalkódot nem tudja kinyomtatni a nyomtató.

Ha sikerül így kipróbálni, szeretnék kérni egy viszajelzést, hogy jó-e, működik-e a nyomtatás.

Varga Sándor
Bakos J
  • Bakos J
  • Veterán (Szint 20 - Max)
Monday, May 9, 2011 5:54:16 PM
Beállítottam az egyéni papírméretet a nyomtatóban, jó is lett volna, de az ixdoki által küldött A4-es méretet recept nagyságúra nyomta össze, így miniatűr felíratok lettek a recepten. Hurrá!

Nem lehetne az ixdokiban a vény tervezőben más papírméreteket megadni?

Bakos J
  • Bakos J
Monday, May 9, 2011 5:55:19 PM
Ok próbálom.

vargas wrote:

Bakos J wrote:

Sajnos ilyen opciót nem találok.

Be tudok állítani recept nagyságú egyéni lapméretet, de sajnos a használó program, ez esetben az ixdoki, felülbírálja és mindenáron A4-et akar nyomtatni.

Egyenlőre én sem találok ilyet.

Megoldás lehet, ha a vény tervezőben betölti az infomixes alap vényformátumot.

A méret lenyitható listában az egyedi-t választja ki.

Ezután a nyomtató ikonra kattintva kiválasztja az új nyomtatót, majd a lapméretnél a legördíthető listából az Ön által a nyomtatónál beállított recept méretű egyedi lapméretet.

Ezzel a megoldással egy probléma lehet, ezért nem merem biztosra mondani hogy működik.

Ez a vonalkód helye a recepten. Magának a vonalkódnak van egy szabvány minimumm magassága, és egyedi lapméreteknél a nyomtatók nagyobb margót használnak. Ezek miatt előfordul ilyen beállításnál, hogy a vonalkódot nem tudja kinyomtatni a nyomtató.

Ha sikerül így kipróbálni, szeretnék kérni egy viszajelzést, hogy jó-e, működik-e a nyomtatás.

Varga Sándor
Monday, May 9, 2011 6:02:12 PM
A vonalkódnál még megoldás lehet a vénytervező jobb felső sarkában található vonalkód eltolás funkció.
Varga Sándor
Bakos J
  • Bakos J
Monday, May 9, 2011 6:06:24 PM
vargas wrote:

A vonalkódnál még megoldás lehet a vénytervező jobb felső sarkában található vonalkód eltolás funkció.

Sajnos egyenlőre a visual fox pro dobál hibaüzenetet:

Detail band is too large to fit on page

próbálom értelmezni, de nem tudom mi lehet a gond.

Bakos J
  • Bakos J
Monday, May 9, 2011 6:17:24 PM
Most miért nem enged nyomtatno a visual fox pro?? A nyomtatóig már el se jutok...
Varga Sándor
Monday, May 9, 2011 6:21:19 PM
Bakos J wrote:

A nyomtató szerint a kiküldött nyomtatási feladat nem fér rá a megadott lapméretre.

A vonalkóddal lehet a gond. Próbálta a vonalkód eltolást?

Varga Sándor
Bakos J
  • Bakos J
Monday, May 9, 2011 6:23:00 PM
vargas wrote:

Bakos J wrote:

A nyomtató szerint a kiküldött nyomtatási feladat nem fér rá a megadott lapméretre.

A vonalkóddal lehet a gond. Próbálta a vonalkód eltolást?

Még nem de rögtön.

Bakos J
  • Bakos J
Monday, May 9, 2011 6:25:56 PM
Nem megy eltolással sem. -4 sorig toltam, de nem.

De mondom, nem a nyomtató dobja fel a hibát, hanem a program, mint amikor összeomlik a rendszer és a visual fox pro dob fel hibaüzenetet, ez olyan. Tehát már a nyomtatóra küldés előtt valahol elakad...

Bakos J
  • Bakos J
Monday, May 9, 2011 6:27:51 PM
Mintha a nyomtatóból betöltött egyéni papírméretre nem férne rá a recept a program szerint. Ez lehet?
Varga Sándor
Monday, May 9, 2011 6:35:45 PM
Bakos J wrote:

Mintha a nyomtatóból betöltött egyéni papírméretre nem férne rá a recept a program szerint. Ez lehet?

Igen. Itt jelentkezhet a nyomtató által a papírmérethez rendelt margó, ami egyedi méretnél a normál margónál lényegesen nagyobb. Az üzenetet valóban a visual foxpro adja vissza. A nyomtatás vezérlőn keresztül megkapja ezeket az adatokat a nyomtatótól, emiatt jön az üzenet, és nem kerül át a nyomtatási feladat a nyomtatóra.

Tovább keressük a megoldást. Írok a Canon-nak is, hátha ők tudnak segíteni.

Varga Sándor
Bakos J
  • Bakos J
Monday, May 9, 2011 6:47:46 PM
vargas wrote:

Bakos J wrote:

Igen. Itt jelentkezhet a nyomtató által a papírmérethez rendelt margó, ami egyedi méretnél a normál margónál lényegesen nagyobb. Az üzenetet valóban a visual foxpro adja vissza. A nyomtatás vezérlőn keresztül megkapja ezeket az adatokat a nyomtatótól, emiatt jön az üzenet, és nem kerül át a nyomtatási feladat a nyomtatóra.

Tovább keressük a megoldást. Írok a Canon-nak is, hátha ők tudnak segíteni.

Szerintem meg az a baj, hogy a beállításoknál a vénytervezőben be lehet állítani ugye a papírméretet és az írásirányt. Az írásirány vizszintesbe állításakor a receptet vizszintesen nyomtatja a program, de a papírméretet nem fordítja fekvőre (landscape-ra). Sajna a nyomtatónál meg nem lehet a papír hossza nagyobb a szélességénél, tehát a recept méretet állva kell megadni. 120x210-nek.

Ezt a méretet a programnak is landscape-be kéne fordítani, de nem teszi. Ezért nem fér erre a méretre rá a recept.

Ez egyébként látszik is, amikor a recept tervezőben beállítom az egyéni méretet, kiválasztom a 120x210-et és beállítom a fekve nyomtatást, visszatérve a fő képernyőre a recept fekszik, az alatta lévő papírt jelző fehér kocka pedig áll!!!!!

Ezt bizonyítja, hogy amikor 210x210-es méretet írok be, a receptet kinyomtatja!! Lehet ez lesz a megoldás, csak így még az írás kicsit elcsúszik a recepten.

Bakos J
  • Bakos J
Monday, May 9, 2011 7:03:47 PM
Így se jó, bár nyomtat, minden a helyén is van, csak épp vonalkód nincs :(

Hiába a -5 soreltolás, (többet a program nem is enged), és hiába húzom fel az egész receptet, nem nyomtat vonalkódot.

Feladom....

Bakos J
  • Bakos J
Thursday, May 12, 2011 12:53:48 PM
T. Infomix!

Ismét nyomtatással kapcsolatban kérek segítséget.

Szeretném az ORSZI (újabban NRSZH) beutalót 2 oldalas formában kinyomtatni (mivel szerencsére az új nyomtató tud 2 oldalasan is nyomtatni).

Sajnos azonban a program 4 külön dokumentumként kezeli a nyomtatványt, ezért a két oldalas nyomtatás nem lehetséges (max úgy, ha kézzel forgatom a papírt, ez azonban nehézkes, mert így minden alkalommal ki kell húzni a papírtálcát)

Nem tudom lehetne-e átalakítani a nyomtatvány formátumát, hogy 1 dokumentum külön lapjaiként kezelje az oldalakat.

Köszönettel: Dr Bakos

Gál Andi
Thursday, May 12, 2011 1:16:54 PM
Bakos J wrote:

T. Infomix!

Szeretném az ORSZI (újabban NRSZH) beutalót 2 oldalas formában kinyomtatni (mivel szerencsére az új nyomtató tud 2 oldalasan is nyomtatni).

Sajnos azonban a program 4 külön dokumentumként kezeli a nyomtatványt, ezért a két oldalas nyomtatás nem lehetséges (max úgy, ha kézzel forgatom a papírt, ez azonban nehézkes, mert így minden alkalommal ki kell húzni a papírtálcát)

Nem tudom lehetne-e átalakítani a nyomtatvány formátumát, hogy 1 dokumentum külön lapjaiként kezelje az oldalakat.

Ez Jó ötlet lenne pl. a laborbeutalók írásánal is!Sokszor nem férnek ki 1 oldalra a vizsgálatok+az orvos adatai.Ilyenkor nekem is ki kell húzni a tálcát és úgy forgatni a papírt. ORSZI-nál is valóban ez a helyzet!

Köszönöm.

dr.mile.gyula@gmail.com
Thursday, May 12, 2011 1:49:56 PM
Törökbálint wrote:

Bakos J wrote:

T. Infomix!

Ez Jó ötlet lenne pl. a laborbeutalók írásánal is!Sokszor nem férnek ki 1 oldalra a vizsgálatok+az orvos adatai.Ilyenkor nekem is ki kell húzni a tálcát és úgy forgatni a papírt. ORSZI-nál is valóban ez a helyzet!

Köszönöm.

Labor beutalónál egy ötlet :a kért vizsgálatok 2 oszlopba is kérhetőek , másrészt a nyomtató formátumon megadható a betű méret, azaz kisebb betűméretet kell beállítani ( még nem tudtam annyi labor paramétert kérni, hogy fekvő A5-re ne férjen rá )

Gál Andi
Thursday, May 12, 2011 2:59:24 PM
dr.mile.gyula@gmail.com wrote:

Törökbálint wrote:

Bakos J wrote:

T. Infomix!

Köszönöm.

Labor beutalónál egy ötlet :a kért vizsgálatok 2 oszlopba is kérhetőek , másrészt a nyomtató formátumon megadható a betű méret, azaz kisebb betűméretet kell beállítani ( még nem tudtam annyi labor paramétert kérni, hogy fekvő A5-re ne férjen rá )

A kért vizsgálatok 2 oszlopban vannak,de álló A5-ben,nem fekvőben.A betűméret a legkisebb!Szidnak is érte a laborba!

Kharon
Thursday, May 12, 2011 3:27:36 PM
Csatlakoznék az előttem szólóhoz, én is szeretném kihasználni a duplex nyomtatót ahol csak lehet. Egységesíteni lehetne a nyomtatásokat, mivel a kgy igénylés nyomtatásnál ki lehet használni.. Nem értem egyébként mi szükség a laponkénti nyomtathatóságra az ORSZI beutalóknál!
Bakos J
  • Bakos J
Wednesday, May 18, 2011 10:52:41 AM
T. Infomix!

Elhangzott az előzőekben egy kérés a duplex nyomtatással kapcsolatban. Nem tudom programozói oldalról reagálna-e rá valaki?

rpetra
  • rpetra
Wednesday, May 18, 2011 12:12:24 PM
Bakos J wrote:

T. Infomix!

Elhangzott az előzőekben egy kérés a duplex nyomtatással kapcsolatban. Nem tudom programozói oldalról reagálna-e rá valaki?

Tisztelt Bakos Doktor Úr!

Többször is nekifutottunk fejlesztői kollegáimmal az Ön illetve Bíró Doktor Úr által jelzett igénynek, de legnagyobb sajnálatunkra jelenleg nem találtunk kivitelezhető megoldást erre a problémára.

Az NRSZH (volt OORSZI) beutaló formátum annyira bonyolult hogy egy formátumba össze fűzve nem nyomtatható.

Természetesen nem felejtjük el a kérését, s ha találunk rá megfelelő technika megoldást, akkor elkészítjük a porgramban ezt a lehetőséget is.

Sajnáljuk hogy nem sikerült jelenleg megfelelő megoldást találnunk. Mindenképpen igyekszünk az Önök kérését is teljesíteni.

Szívesen fogadjuk további javaslatait is.

Thursday, July 21, 2011 12:04:40 PM
Visszatérő problémám:

Előzőleg felírt gyógyszerek ablakban az ellátva ...ig oszlopban az egy napon rendelt gyógyszerek, amelyek különböző kiszerelésűek, ideje azonos. A receptírás ablakban az "előzőleg felírt" sorban már helyesen szerepelnek a dátumok.

Átnézve egy konkrét betegemnél a receptírást azt látom, hogy a legtovább szedett gyógyszer ellátási dátumát emeli be a program az összes többi gyógyszer mellé, az előzőleg felírt gyógyszerek ablakban.

Ez így nagyon zavaró.

Kharon
Thursday, August 4, 2011 4:43:20 PM
A gyógyszertárból szóltak, hogy az 1 recepten felírt többhavi gyszereknél mindig legyen rajta, hogy meddig rendeltük pl antibébi tbl.

Ez a funkció megoldott a programban, de nem működik tökéletesen, mivel az újabb gyszerfelírásnál is a régi dátum szerepel. több kattintással lehet aktualizálni az ellátva dátumot.

Megoldható lenne, hogy automatikusan az aktuális +3 hónapi dátumot írja ki a prg, ha az ellátva funkció aktív?

dr.mile.gyula@gmail.com
Friday, August 5, 2011 10:34:23 AM
Jano wrote:

A gyógyszertárból szóltak, hogy az 1 recepten felírt többhavi gyszereknél mindig legyen rajta, hogy meddig rendeltük pl antibébi tbl.

Ez a funkció megoldott a programban, de nem működik tökéletesen, mivel az újabb gyszerfelírásnál is a régi dátum szerepel. több kattintással lehet aktualizálni az ellátva dátumot.

Megoldható lenne, hogy automatikusan az aktuális +3 hónapi dátumot írja ki a prg, ha az ellátva funkció aktív?

Hát nem tudom ! Nálam ha egyszer megadtam egy adott gyógyszernél az adagolást és az ellátva dátumot azt az újabb bárkinél történő elővétel esetén azonos dozírozás mellett automatikusan megadja és jól illetve igény szerint ráteszi a vényre is.

Varga Sándor
Friday, August 5, 2011 10:51:00 AM
Jano wrote:

Ez akkor fordulhat elő, ha hibás adat tárolódott el egyszer az adott készítményhez. Táveléréssel tudjuk javítani. Kérem adjon egy időpontot (akár emailben vagy telefonon is jó), amikor ezt meg tudjuk nézni.

Varga Sándor
Dr. Hanyecz Vince
Friday, August 12, 2011 10:23:30 AM
Ha közgyógyos betegnek az Általános listából választok közgyógyra adható gyógyszert (tehát amit eddig nem szedett), az általános jogcímet választja, tehát nem a KGY jogcímen áll a program által kiválasztott jogcím.

Ez egyedi hiba?

Pár napja jelentkezik ez a hiba, mostanában volt egy kis javítás távsegítséggel a programomban.

rpetra
  • rpetra
Friday, August 12, 2011 10:30:13 AM
Dr. Hanyecz Vince wrote:

Ha közgyógyos betegnek az Általános listából választok közgyógyra adható gyógyszert (tehát amit eddig nem szedett), az általános jogcímet választja, tehát nem a KGY jogcímen áll a program által kiválasztott jogcím.

Ez egyedi hiba?

Pár napja jelentkezik ez a hiba, mostanában volt egy kis javítás távsegítséggel a programomban.

A receptírás ablak jobb alsó sarkában található beállítás (fogaskerék) gombra kattintva meg kellene nézni,hogy a közgyógyjogcím mindig beállítva opció be van-e pipálva?

Amennyiben a probléma továbbra is fenn áll kérem jelezze felénk.

Dr. Hanyecz Vince
Friday, August 12, 2011 10:38:23 AM
rpetra wrote:

A receptírás ablak jobb alsó sarkában található beállítás (fogaskerék) gombra kattintva meg kellene nézni,hogy a közgyógyjogcím mindig beállítva opció be van-e pipálva?

Talált!!

Köszönöm.

rpetra
  • rpetra
Friday, August 12, 2011 10:42:09 AM
Dr. Hanyecz Vince wrote:

rpetra wrote:

Talált!!

Köszönöm.

Szívesen, örülök, hogy segítettem. [mosoly]

Kharon
Tuesday, August 30, 2011 5:17:01 PM
Már jeleztem a problémát az ASA-kal kapcsolatban, de most más gyógyszertípusnál is előfordult.

Allergiás beteg Xyzal javaslata 2009-ben lejárt, KGY-ra írva a szgép jelzi, hogy nem lehet eü emeltre írni, általánosra állítja át. A beteg viszont KGY-os!

Probléma: KGY esetén nem veszi figylembe a KGY-ot. A receptírásnál beállítva a KGY esetén KGY-ra írjon opció.

Kharon
Tuesday, August 30, 2011 5:53:13 PM
Jano wrote:

Már jeleztem a problémát az ASA-kal kapcsolatban, de most más gyógyszertípusnál is előfordult.

Allergiás beteg Xyzal javaslata 2009-ben lejárt, KGY-ra írva a szgép jelzi, hogy nem lehet eü emeltre írni, általánosra állítja át. A beteg viszont KGY-os!

Probléma: KGY esetén nem veszi figylembe a KGY-ot. A receptírásnál beállítva a KGY esetén KGY-ra írjon opció.

A problémát a folyton váltózó gyógyszertörzs okozhatja, csak akkor vált a rendszer vissza az általános jogcímre egy ilyen figyelmeztetés után, ha az adott készítmény támogatása időközben megszűnt, (mert például átálltak ugyanazon termék más kiszerelésére) ezért nincs már közgyógy jogcím jogosultsága sem.

Ilyen esetben sajnos csak a terápiás lap karbantartása menüpontba visszalépve lehet az "új" készítményként felvenni az adott közgyógy jogosult változatát.

Users browsing this topic