Gál Andi
Wednesday, April 27, 2011 12:12:01 AM
Korábban volt egy felvetésem az inzulinok felírásával kapcsolatban.Eddig úgy tűnt ,hogy az eü.pont alapján történő felírás választás jó ötlet.De 3 különböző praxis számítógépén is visszaköszönt egy probléma.Ha valaki több féle inzulint kap,akkor pl. a Lantusnál ( amiből kevesebbet kap a beteg ) mindegy az eü. pont ;automatikusan kijavítja a felírást ˝eü emelt˝ jogcímre. Pedig a beteg megfelel minden kritériumnak,miszerint ˝eü.kiemelten˝ kaphatja ezt is!
rpetra
  • rpetra
  • Veterán (Szint 20 - Max)
Wednesday, April 27, 2011 9:48:04 AM
Törökbálint wrote:

Korábban volt egy felvetésem az inzulinok felírásával kapcsolatban.Eddig úgy tűnt ,hogy az eü.pont alapján történő felírás választás jó ötlet.De 3 különböző praxis számítógépén is visszaköszönt egy probléma.Ha valaki több féle inzulint kap,akkor pl. a Lantusnál ( amiből kevesebbet kap a beteg ) mindegy az eü. pont ;automatikusan kijavítja a felírást ˝eü emelt˝ jogcímre. Pedig a beteg megfelel minden kritériumnak,miszerint ˝eü.kiemelten˝ kaphatja ezt is!

visual Ixdoki 1.41.0 verzióváltóba került be a következő változtatás:

"Az Eü pont alapján a program beállítja a megfelelő jogcímet. Ezt utána felülbírálhatja, de recept nyomtatáskor a program nézi, hogy az eü ponthoz megfelelő-e a jogcím."

Ezért javaslom, hogy a szakorvosi javaslatnál ellenőrizze le az Eü pontot:

Kiemelt, indikációhoz kötött támogatással rendelheti:

EÜ100 3. Eü pont

Emelt, indikációhoz kötött támogatással rendelheti:

EÜ50 6/a. Eü pont

dr.Kovács József
Thursday, May 5, 2011 8:07:48 PM
Az internetes előjegyzési rendszerrel gondom van (valószínűleg csak az én gépemen). Nem működik az internetes időpont foglalások automatikus érkeztetése. Kb. egy hónapja a következőt vettem észre. Két telephelyen rendelek, egy laptopot viszek magammal és mindkét helyen minihálózatban dolgozom. A telephely váltáskor, a program indítása után mindíg kapok két hibaüzenetet, miszerint a visualWEBX hibás működése miatt az automatikus szinkronizáció leállt. Ezeket bezárom és dolgozom tovább. Azt tapasztaltam, hogy azért a szokásos heti 2-3 internetes foglalás automatikusan a helyére kerül. Kb. két hete azonban nem volt foglalás, ezért megnéztem azokat manuálisan és akkor tapasztaltam, hogy négy foglalás is van, de mivel nem kerültek automatikusan a helyükre én is adtam ki manuálisan arra az időpontra foglalást. Egy betegem azt mondta, hogy az e-mailt megkapta. Időnként a program elindításakor nagyon sokáig fut a webmodul ellenőrzés és kb. havonta 1x azt a hibaüzenetet kapom, hogy hibás a webevent.dbf. Ilyenkor lefut egy automatikus tábla-index javítás, eleddig azonban nem észlelt hibát. No, de kb. két hete a tábla-index javítás közben a program nem talált egy dbf-t (a nevét sajnos nem tudom). Az volt az utasítás, hogy vegyem fel a kapcsolatot az infomix-el. Ez akkor idő hiányában nem sikerült. Lefuttattam sorban az összes javítási pontot, minden esetben ugyanzat a dbf-t hiányolta a javítóprogram. Elindítva a visualt, a fennmaradt hiba ellenére működött, de gondolom kb. akkortól nem megy az automatikus érkeztetés. Kérem segítségüket.
dr.Kovács József
rpetra
  • rpetra
  • Veterán (Szint 20 - Max)
Friday, May 6, 2011 9:19:35 AM
dr.Kovács József wrote:

Az internetes előjegyzési rendszerrel gondom van (valószínűleg csak az én gépemen). Nem működik az internetes időpont foglalások automatikus érkeztetése. Kb. egy hónapja a következőt vettem észre. Két telephelyen rendelek, egy laptopot viszek magammal és mindkét helyen minihálózatban dolgozom. A telephely váltáskor, a program indítása után mindíg kapok két hibaüzenetet, miszerint a visualWEBX hibás működése miatt az automatikus szinkronizáció leállt. Ezeket bezárom és dolgozom tovább. Azt tapasztaltam, hogy azért a szokásos heti 2-3 internetes foglalás automatikusan a helyére kerül. Kb. két hete azonban nem volt foglalás, ezért megnéztem azokat manuálisan és akkor tapasztaltam, hogy négy foglalás is van, de mivel nem kerültek automatikusan a helyükre én is adtam ki manuálisan arra az időpontra foglalást. Egy betegem azt mondta, hogy az e-mailt megkapta. Időnként a program elindításakor nagyon sokáig fut a webmodul ellenőrzés és kb. havonta 1x azt a hibaüzenetet kapom, hogy hibás a webevent.dbf. Ilyenkor lefut egy automatikus tábla-index javítás, eleddig azonban nem észlelt hibát. No, de kb. két hete a tábla-index javítás közben a program nem talált egy dbf-t (a nevét sajnos nem tudom). Az volt az utasítás, hogy vegyem fel a kapcsolatot az infomix-el. Ez akkor idő hiányában nem sikerült. Lefuttattam sorban az összes javítási pontot, minden esetben ugyanzat a dbf-t hiányolta a javítóprogram. Elindítva a visualt, a fennmaradt hiba ellenére működött, de gondolom kb. akkortól nem megy az automatikus érkeztetés. Kérem segítségüket.

A probléma megoldásához szükséges lenne egy távoli elérés. Mikor lenne ez alkalmas az Ön számára?

Gál Andi
Monday, May 9, 2011 3:25:51 PM
Kérdezném,hogy van-e a programban olyan igazolás-formátum,amit külföldre utazó magyar állampolgárnak adunk ki ahhoz,hogy a kinn tartózkodása idejére ( 3 hónap ) a kellő mennyiségű ( rendszeresen szedett ) gyógyszert a határokon átvihesse ( Amerikába utazik a beteg rokonhoz ) ?
dr.mile.gyula@gmail.com
Monday, May 9, 2011 5:15:01 PM
Törökbálint wrote:

Kérdezném,hogy van-e a programban olyan igazolás-formátum,amit külföldre utazó magyar állampolgárnak adunk ki ahhoz,hogy a kinn tartózkodása idejére ( 3 hónap ) a kellő mennyiségű ( rendszeresen szedett ) gyógyszert a határokon átvihesse ( Amerikába utazik a beteg rokonhoz ) ?

3. számú melléklet a 43/2005. (X.15.) EüM rendelethez

Igazolás az ellenőrzött szereket tartalmazó gyógyszerkészítmények birtoklására az ilyen

készítményekkel végzett kezelés alatt álló utazók számára*

________________________ ________________________________________________ (1)

(Ország) (Helység) (Dátum)

A Vényt kiállító orvos adatai:

____________________ ______________________________ ___________________ (2)

(Vezetéknév) (Utónév) (Telefonszám)

_________________________________________________________________________ (3)

(Cím)

Ha az orvos állítja ki:

…………………………….. …………………………….. (4)

(Orvos bélyegzoje) (Orvos aláírása)

B Beteg adatai:

___________________________________ (5) _____________________________________ (6)

(Vezetéknév) (Utónév) (Útlevél vagy egyéb igazolvány száma)

_______________________________________(7) ____________________________________ (8)

(Születési hely) (Születés ideje)

_______________________________________(9) ___________________________________ (10)

(Állampolgárság) (Nem)

_____________________________________________________________________________ (11)

(Lakcím)

_______________________________________(12) ______________________________________ (13)

(Utazás időtartama napokban megadva ) (Igazolás érvényességi ideje …-tól …-ig — max.30 nap)

C Felírt gyógyszer:

____________________________________ (14) ______________________________________ (15)

(Kereskedelmi elnevezés vagy speciális készítmény) (Előírt adagolás)

_______________________________________(16) ______________________________________ (17)

(A hatóanyag nemzetközi megnevezése) (Hatóanyag-koncentráció)

_______________________________________ (18) ______________________________________ (19)

(Használati utasítás) (Hatóanyag teljes mennyisége)

_______________________________________ (20)

(A vény érvényességi ideje — max. 30 nap)

__________________________________________________________________________ (21)

(Célország, azaz az utazás végcélja, egyéb megjegyzések)

D A kiállító / hitelesítő hatóság: (Nem megfelelőt kérjük áthúzni!)**

______________________________________ (22)

(Megnevezés)

…………………………….. …………………………….. (23)

(Cím) (Telefonszám)

_________________________________ ___________________________(24)

(Hatóság bélyegzője) (Hatóság aláírása)

* Gyógykezelés céljára használt kábítószerekre, illetve pszichotrop anyagokra előírt úti igazolás a Tanács 1999. május 20-i

1999/435/EK határozat (ún. Schengeni) Végrehajtási Egyezmény 75. cikke alapján

**72 órát meghaladó külföldi tartózkodás esetén töltendő ki!

Certification to carry drugs/or psychotropic substances for treatment purpose - Schengen

Implementing Convention — Article 75

Certificat pour le transport de stupéfiants et/ou de substances psychotropes a des fins

thérapeutiques — Article 75 de la Conventior d’application de l’Accord de Schengen

(1) country, town, date pays, delivré a, date

A Prescribing doctor Médecin prescripteur

(2) name, first name, phone nom, prénom, téléphone

(3) address adresse

(4) in cases of issuing by doctor: stamp, signature of doctor

en cas de délivrance par un médecin: cachet, signature du médecin

B Patient Patient

(5) name, first name nom, prénom

(6) no. of passport or other identification document

numéro du passeport ou du document d’identité

(7) place of birth lieu de naissance

(8) date of birth date de naissance

(9) nationality nationalité

(10) sex sexe

(11) address adresse

(12) duration of travel in days durée du voyage en jours

(13) validity of authorisation from/to - max. 30 days

durée de validité de l’autorisation du/au -max. 30 jours

C Prescribed drug Médicament prescrit

(14) trade name or special preparation nom commercial ou préparation spéciale

(15) dosage form forme pharmaceutique

(16) international name of active substance dénomination internationale de la substance active

(17) concentration of active substance concentration de la substance active

(18) instructions for use mode d’emploi

(19) total quantity of active substance quantité totale de la substance active

(20) duration of prescription in days - max. 30 days durée de la prescription, en jours - max. 30jours

(21) country of destination, le pays de destination ( remarks remarques)

D Issuing/accrediting authority (deleate

where not applicable)

Autorité qui délivre/authentifie

(biffer ce qui ne convient pas)

(22) expression désignation

(23) address, phone adresse, téléphone

(24) stamp, signature of authority sceau, signature de l’autorité

** Should be filled in if foreign staying exceeds 72 hours.

Devrait être rempli si rester étranger dépasse 72 heures

A NEM ellenőrzött szerek kivitelére pdf formátumba az Infomix részére elküldtem az igazolást mert nem tudom a fórumba feltölteni használható formában.

Kharon
Monday, May 9, 2011 5:56:08 PM
dr.mile.gyula@gmail.com wrote:

...

A NEM ellenőrzött szerek kivitelére pdf formátumba az Infomix részére elküldtem az igazolást mert nem tudom a fórumba feltölteni használható formában.

Meg is kaptuk, köszönjük!

Innen  le is tölthető.

Gál Andi
Monday, May 9, 2011 7:08:48 PM

Törökbálint wrote:

3. számú melléklet a 43/2005. (X.15.) EüM rendelethez

Igazolás az ellenőrzött szereket tartalmazó gyógyszerkészítmények birtoklására az ilyen

készítményekkel végzett kezelés alatt álló utazók számára*

________________________ ________________________________________________ (1)

(Ország) (Helység) (Dátum)

A Vényt kiállító orvos adatai:

____________________ ______________________________ ___________________ (2)

(Vezetéknév) (Utónév) (Telefonszám)

_________________________________________________________________________ (3)

(Cím)

Ha az orvos állítja ki:

…………………………….. …………………………….. (4)

(Orvos bélyegzoje) (Orvos aláírása)

B Beteg adatai:

___________________________________ (5) _____________________________________ (6)

(Vezetéknév) (Utónév) (Útlevél vagy egyéb igazolvány száma)

_______________________________________(7) ____________________________________ (8)

(Születési hely) (Születés ideje)

_______________________________________(9) ___________________________________ (10)

(Állampolgárság) (Nem)

_____________________________________________________________________________ (11)

(Lakcím)

_______________________________________(12) ______________________________________ (13)

(Utazás időtartama napokban megadva ) (Igazolás érvényességi ideje …-tól …-ig — max.30 nap)

C Felírt gyógyszer:

____________________________________ (14) ______________________________________ (15)

(Kereskedelmi elnevezés vagy speciális készítmény) (Előírt adagolás)

_______________________________________(16) ______________________________________ (17)

(A hatóanyag nemzetközi megnevezése) (Hatóanyag-koncentráció)

_______________________________________ (18) ______________________________________ (19)

(Használati utasítás) (Hatóanyag teljes mennyisége)

_______________________________________ (20)

(A vény érvényességi ideje — max. 30 nap)

__________________________________________________________________________ (21)

(Célország, azaz az utazás végcélja, egyéb megjegyzések)

D A kiállító / hitelesítő hatóság: (Nem megfelelőt kérjük áthúzni!)**

______________________________________ (22)

(Megnevezés)

…………………………….. …………………………….. (23)

(Cím) (Telefonszám)

_________________________________ ___________________________(24)

(Hatóság bélyegzője) (Hatóság aláírása)

* Gyógykezelés céljára használt kábítószerekre, illetve pszichotrop anyagokra előírt úti igazolás a Tanács 1999. május 20-i

1999/435/EK határozat (ún. Schengeni) Végrehajtási Egyezmény 75. cikke alapján

**72 órát meghaladó külföldi tartózkodás esetén töltendő ki!

Certification to carry drugs/or psychotropic substances for treatment purpose - Schengen

Implementing Convention — Article 75

Certificat pour le transport de stupéfiants et/ou de substances psychotropes a des fins

thérapeutiques — Article 75 de la Conventior d’application de l’Accord de Schengen

(1) country, town, date pays, delivré a, date

A Prescribing doctor Médecin prescripteur

(2) name, first name, phone nom, prénom, téléphone

(3) address adresse

(4) in cases of issuing by doctor: stamp, signature of doctor

en cas de délivrance par un médecin: cachet, signature du médecin

B Patient Patient

(5) name, first name nom, prénom

(6) no. of passport or other identification document

numéro du passeport ou du document d’identité

(7) place of birth lieu de naissance

(8) date of birth date de naissance

(9) nationality nationalité

(10) sex sexe

(11) address adresse

(12) duration of travel in days durée du voyage en jours

(13) validity of authorisation from/to - max. 30 days

durée de validité de l’autorisation du/au -max. 30 jours

C Prescribed drug Médicament prescrit

(14) trade name or special preparation nom commercial ou préparation spéciale

(15) dosage form forme pharmaceutique

(16) international name of active substance dénomination internationale de la substance active

(17) concentration of active substance concentration de la substance active

(18) instructions for use mode d’emploi

(19) total quantity of active substance quantité totale de la substance active

(20) duration of prescription in days - max. 30 days durée de la prescription, en jours - max. 30jours

(21) country of destination, le pays de destination ( remarks remarques)

D Issuing/accrediting authority (deleate

where not applicable)

Autorité qui délivre/authentifie

(biffer ce qui ne convient pas)

(22) expression désignation

(23) address, phone adresse, téléphone

(24) stamp, signature of authority sceau, signature de l’autorité

** Should be filled in if foreign staying exceeds 72 hours.

Devrait être rempli si rester étranger dépasse 72 heures

Nagyon köszönöm a segítséget !!!!!!

Hajnalné
Monday, May 9, 2011 9:10:05 PM
Tisztelt Infomix!

Az lenne kérdésem, hogy lelet scannelésekor lehet-e külső adathordozóra menteni, mert lassan megtelik a winchester és nem szeretnénk a gépet újra rakni.

Ha lehet, akkor mit és hogyan kell beállítani?

Köszönöm

Kharon
Tuesday, May 10, 2011 10:16:44 AM
Hajnalné wrote:

Tisztelt Infomix!

Az lenne kérdésem, hogy lelet scannelésekor lehet-e külső adathordozóra menteni, mert lassan megtelik a winchester és nem szeretnénk a gépet újra rakni.

Köszönöm

Igen, van rá lehetőség.

Ez egy beállítási pont a visualix.ini állományban. Meg kell keresni az [illesztet] csoportot, ezen belül található a "scanner = " érték, ez alapértelmezetten "C:\VISUALIX\SCANNER", a rendszer itt keresi és ide készíti el a beolvasott állományokat. Ez bármilyen beüzemelt, létező mappanévre megváltoztatható, csak gondoskodni kell a már meglévő képek átköltöztetéséről is.

Hajnalné
Tuesday, May 10, 2011 11:28:01 AM
gy_laszlo wrote:

Hajnalné wrote:

Tisztelt Infomix!

Köszönöm

Igen, van rá lehetőség.

Ez egy beállítási pont a visualix.ini állományban. Meg kell keresni az [illesztet] csoportot, ezen belül található a "scanner = " érték, ez alapértelmezetten "C:\VISUALIX\SCANNER", a rendszer itt keresi és ide készíti el a beolvasott állományokat. Ez bármilyen beüzemelt, létező mappanévre megváltoztatható, csak gondoskodni kell a már meglévő képek átköltöztetéséről is.

Ez nekem kínai :-" 🤨 Lépésről lépésre nem lehetne? [bizonyt]

Total commanderben csak a C:\VISUALIX\SCANNER mappát talátam meg, ebben vannak a leletek. De hol találom ezt az illesztett csoportot?

dr.mile.gyula@gmail.com
Tuesday, May 10, 2011 12:24:09 PM
Hajnalné wrote:

gy_laszlo wrote:

Hajnalné wrote:

Tisztelt Infomix!

Köszönöm

Igen, van rá lehetőség.

Total commanderben csak a C:\VISUALIX\SCANNER mappát talátam meg, ebben vannak a leletek. De hol találom ezt az illesztett csoportot?

a visualix.ini-t kell megkeresni. egy szövegszerkesztővel megnyitni és a "scanner= ( pl.c:\visualix\data\scanner ) " helyett megadni az új könyvtárat ( pl: y:\scanner vagy e:\scanner Az y vagy e a külső adathordozó "neve")

Vigyázni a mentést is erre a könyvtárra kell majd irányítani !

Varga Sándor
Tuesday, May 10, 2011 12:30:17 PM
Hajnalné wrote:

Meg kell keresni a visualix könyvtárban a visualix.ini fájlt. Ha ezt pl. Total Commanderrel teszi meg, akkor a fájlra állva az F4 gomb megnyomásával tudja megnyitni szerkesztésre. Ezután ebben meg kell keresnie az alábbi részt:

[illesztett]

abpm=

medibase=

innomed=

scanner=c:\visualix\scanner

Itt a canner= után kell megváltoztatni a scannelt leletek elérhetőségét.

Ami fontos, hogy a megváltoztatott elérésnek azt kell megadni, ahová a scannelt képeket átmásolja.

Ha ez még így is bonyolultnak tűnik, akkor javaslok egy távelérést.

Varga Sándor
dr.mile.gyula@gmail.com
Tuesday, May 10, 2011 12:33:31 PM
vargas wrote:

Hajnalné wrote:

Meg kell keresni a visualix könyvtárban a visualix.ini fájlt. Ha ezt pl. Total Commanderrel teszi meg, akkor a fájlra állva az F4 gomb megnyomásával tudja megnyitni szerkesztésre. Ezután ebben meg kell keresnie az alábbi részt:

[illesztett]

abpm=

medibase=

innomed=

scanner=c:\visualix\scanner

Itt a canner= után kell megváltoztatni a scannelt leletek elérhetőségét.

Ami fontos, hogy a megváltoztatott elérésnek azt kell megadni, ahová a scannelt képeket átmásolja.

Ha ez még így is bonyolultnak tűnik, akkor javaslok egy távelérést.

A mentést is át kell írni : vixment.ini -> megkeresni "scanner= ......... " átírni az új könyvtárra a pontozott részt !

Hajnalné
Tuesday, May 10, 2011 12:47:16 PM
Köszönöm, köszönöm és köszönöm [nagyonok]

Sikerült[mindenok]

komoroczy
Tuesday, May 10, 2011 6:21:55 PM
Targoncavezetői engedélyt állítanék ki.

Hogy lehet kinyomtatni?

dr.mile.gyula@gmail.com
Wednesday, May 11, 2011 9:17:12 AM
komoroczy wrote:

Targoncavezetői engedélyt állítanék ki.

Hogy lehet kinyomtatni?

Hát ezt jelen pillanatban sehogy.

A programbeli csak a tényének ( mármint a vizsgálat elvégzésének ) rögzítésére szolgál. Az eredményt az erre rendszeresített "kis könyvbe" rögzítjük. Jogos viszont az észrevétel : mi van ha az nincs vagy már betelt ? Beszerezni nyilván újat . ( honnan azt nem tudom ) Kérdés : van-e értelme opciósan a nyomtatási lehetőséget is bele tenni a hajózásihoz hasonlóan ??

pharmacybt
Wednesday, May 11, 2011 4:09:58 PM
Tisztelt Infomix !

Sajnos nem találom a beutalásoknál , a Kecskeméti Vállsebészet intézeti kódját.

Természetesen a teljes listánál kerestem.

Mi a teendő ?

Köszönettel. Dr Patkós Zoltán

szviktor
Wednesday, May 11, 2011 4:45:17 PM
pharmacybt wrote:

Tisztelt Infomix !

Sajnos nem találom a beutalásoknál , a Kecskeméti Vállsebészet intézeti kódját.

Természetesen a teljes listánál kerestem.

Mi a teendő ?

Köszönettel. Dr Patkós Zoltán

Megvizsgáltuk az adatbázist és Kecskeméti Vállsebészetet mi sem találtunk. Kigyűjtöttük egy listába az összes érvényes kecskeméti sebészetet, ezt a nálunk regisztrált e-mail címére elküldtük.

Ha ezek közül egyik sem megfelelő, de tudja a 9 jegyű kódot, úgy lehetősége van azt felvenni a visual Ixdokiba.

Ehhez a karbantartás – Kódtörzsek - Intézetek karb. menüpontban kell belépnie, és itt az adatokat az új gomb megnyomása után felvennie.

Üdv: Szabó Viktor
pharmacybt
Wednesday, May 11, 2011 6:08:30 PM
Megvizsgáltuk az adatbázist és Kecskeméti Vállsebészetet mi sem találtunk. Kigyűjtöttük egy listába az összes érvényes kecskeméti sebészetet, ezt a nálunk regisztrált e-mail címére elküldtük.

Ha ezek közül egyik sem megfelelő, de tudja a 9 jegyű kódot, úgy lehetősége van azt felvenni a visual Ixdokiba.

Ehhez a karbantartás – Kódtörzsek - Intézetek karb. menüpontban kell belépnie, és itt az adatokat az új gomb megnyomása után felvennie.

Köszönöm az e-mail-t ,ami abban a listában van, azt én is megtaláltam.

Sajnos nem tudom a 9 jegyű kódot. ( ez az amit nem tudok )

Azonban telefonon azt a tájékoztatást kaptam a kórháztól,hogy a traumatológia 9 jegyű kódja is elfogadható .

Tisztelettel: Dr Patkós Zoltán

dr.Kovács József
Thursday, May 12, 2011 9:43:20 AM
Azt szeretném kérdezni, hogy a VisualIx programban van-e olyan lehetőség, hogy az OEP által xls formátumban megküldött és náluk az adott praxishoz regisztrált TAJ számok listáját ütköztessük, összehasonlítsuk az orvosnál regisztrált TAJ számokkal és megtekinthető vagy kinyomtatható formában megjelenjenek a különbségek (mindkét oldalról)?
dr.Kovács József
Varga Sándor
Thursday, May 12, 2011 10:17:46 AM
dr.Kovács József wrote:

Azt szeretném kérdezni, hogy a VisualIx programban van-e olyan lehetőség, hogy az OEP által xls formátumban megküldött és náluk az adott praxishoz regisztrált TAJ számok listáját ütköztessük, összehasonlítsuk az orvosnál regisztrált TAJ számokkal és megtekinthető vagy kinyomtatható formában megjelenjenek a különbségek (mindkét oldalról)?

Van lehetőség az OEP ellenőrző modul segítségével, de nem excel (xls) formátumú fájlt kell az OEP-től kérni, hanem egy adatbázist (dbf). A használatról szóló leírást ide kattintva  letöltheti, megtekintheti.

Varga Sándor
dr.mile.gyula@gmail.com
Thursday, May 12, 2011 11:12:04 AM
vargas wrote:

dr.Kovács József wrote:

Van lehetőség az OEP ellenőrző modul segítségével, de nem excel (xls) formátumú fájlt kell az OEP-től kérni, hanem egy adatbázist (dbf). A használatról szóló leírást ide kattintva  letöltheti, megtekintheti.

A leiratban szereplő "OEP" ellenőrző "IBE" akar lenni ??

Varga Sándor
Thursday, May 12, 2011 11:38:38 AM

Nem. Mindkettő külön menüpont, a Regisztráció - Listák, jelentések menüpontban. A menüpont karbantartásban beállítható, de csak akkor jelenik meg, ha a modul be van kapcsolva.

Varga Sándor
dr.mile.gyula@gmail.com
Thursday, May 12, 2011 11:53:18 AM
vargas wrote:

Nem. Mindkettő külön menüpont, a Regisztráció - Listák, jelentések menüpontban. A menüpont karbantartásban beállítható, de csak akkor jelenik meg, ha a modul be van kapcsolva.

Ez eddig már tisztul , de kérdezem a modult ki és hogyan kapcsolja be ??

Varga Sándor
Thursday, May 12, 2011 12:21:56 PM

vargas wrote:

Helyszíni kiszálással, vagy táveléréssel tudjuk megcsinálni. Javaslom ez utóbbit, így nincs kiszállási díj.

Lehetőség van egyszeri bekapcsolásra, ilyenkor a modult bekapcsoljuk, elkészítjük az OEP-es adatokkal történő ütköztetést, majd kikapcsoljuk. Ez azoknál a felhasználóinknál lehetséges, akik upgrade és szerviz szerződéssel rendelkeznek. Előfeltétel az OEP-től kapott adat megléte.

Lehetséges a teljes bekapcsolás, ez minden visual Ixdoki-s felhasználónak elérhető, ilyenkor a kikapcsolás nem történik meg, a felhasználó bármikor újra tudja ütköztetni az adatokat.

Telepítési és karbantartási díja (átalány) nincs a modulnak, mindkét esetben egyszeri költség.

Az egyszeri használat díja 2 900,- Ft + Áfa

A teljes bekapcsolás 13 700,- Ft + Áfa

Varga Sándor
dr.mile.gyula@gmail.com
Thursday, May 12, 2011 1:11:22 PM
vargas wrote:

vargas wrote:

Helyszíni kiszálással, vagy táveléréssel tudjuk megcsinálni. Javaslom ez utóbbit, így nincs kiszállási díj.

Lehetőség van egyszeri bekapcsolásra, ilyenkor a modult bekapcsoljuk, elkészítjük az OEP-es adatokkal történő ütköztetést, majd kikapcsoljuk. Ez azoknál a felhasználóinknál lehetséges, akik upgrade és szerviz szerződéssel rendelkeznek. Előfeltétel az OEP-től kapott adat megléte.

Lehetséges a teljes bekapcsolás, ez minden visual Ixdoki-s felhasználónak elérhető, ilyenkor a kikapcsolás nem történik meg, a felhasználó bármikor újra tudja ütköztetni az adatokat.

Telepítési és karbantartási díja (átalány) nincs a modulnak, mindkét esetben egyszeri költség.

Az egyszeri használat díja 2 900,- Ft + Áfa

A teljes bekapcsolás 13 700,- Ft + Áfa

Köszönettel vettem. Így már mindenki számára egyértelmű és érthető.

hosi
  • hosi
  • Veterán (Szint 20 - Max) Topic Starter
Thursday, May 12, 2011 4:41:03 PM
Jano wrote:

Erről jut eszembe: a beutalóimat a recept métetének kb megfelelő lapra (3 db jön ki 1 A4-ből) nyomtatom az OKI B430-asom 1-es tálcájából. Ennek megfelelő lapformátum viszont nincs. (legjobb tudomásom szerint). Lehetséges lenne ennek megfelelő lapformátum definiálása?

Ez egy kicsit bonyolult magyarázat lesz, előre is elnézést kérek érte.

A lapformátum nem standard windows-os érték, hanem erősen nyomtató specifikus. Mivel A4, A5 formátumokat -elvileg- minden nyomtató tud, ezért ilyen formátumokra készülnek el bizonyos nyomtatványok amiket a programból lehet nyomtatni. A speciális méretek (mint pl a recept [cseles] ), előre nem állíthatók be a formátumnak, mert ha olyan nyomtatón akarják használni ami azt nem támogatja, akkor hiba lesz. Sőt, ha egy nyomtatón lehet speciális lap méretet definiálni, az viszont már a windows-ban tárolódik, és a formátum az adott windows-ban tárolt lapméret "sorszámát" tárolja, tehát ha mondjuk a cégnél egy nyomtatón kialakítunk egy recept méretet, ehhez beállítjuk a beutaló egy fajtáját, ettől még a felhasználó gépén nem fog működni. Pont ezért van, hogy a recept tulajdonképpen A4-es formátumot jelent, ezt minden nyomtató ismeri (a gond csak akkor van, ha a nyomtató annyira intelligens, hogy "felismeri", ha nem A4-es lapot kap, de általában ez kikapcsolható, vagy megkerülhető). Hogy még fokozzam az A4 sem minden nyomtatón ugyanakkora. Már előfordult, hogy amikor egy nyomtatás képét megterveztük egy olyan nyomtatóre terveztünk, aminek a nyomtatási tartománya nagyobb, mint egy másiké, így egyszerűen levágódott a lap széle.

Amit megoldottunk: A programban a tervezhető formátumoknál lehetőség van a lapméret kiválasztására, így ha a windows-ban beállítanak egy egyedi lapméretet az a formátumnál kiválasztható.

Hostyánszki László
dr.Kovács József
Thursday, May 12, 2011 6:50:34 PM
Internetes előjegyzés:

1. Megoldható-e, hogy amikor a rendszer automatikusan bejegyez egy időpontot az előjegyzési naptárba, üzenetet küldjön nekem erről (nem e-mailt, hanem egy felugró üzenetet működés közben vagy programindításkor, ill. automatikus érkeztetéskor)? Jelenleg ezt csak akkor veszem észre, ha megnyitom az előjegyzési naptárat.

2. Az internetes előjegyzési portál orvosi részén meg kellene különböztetni a már lefoglalt időpontokat aszerint, hogy milyen módon történt a foglalás (programból vagy interneten), itt törölni ugyanis csak az interneten foglalt időpontokat tudom és így nehézkes megkeresni ezeket, mivel nem lehet megkülönböztetni egy általam, a programon keresztül beírt foglalástól.

dr.Kovács József
Kharon
Friday, May 13, 2011 10:21:57 AM
Tehát mi a teendőm, ha a B430-as 1 tálcáján lévö álló recept méretű papírra szeretnék szlát v. nyugtát nyomtatni?

a leírtak alapján hozzak létre a windowsban a lapméretnek megfelelő egyedi méretet, és azt ki tudom választani a legördülő menűből a nyomtatásnál?

Ehhez nem kell igazítani a nyugta, szla tartalmát is?

Similar Topics
Users browsing this topic