Fehérvári
Wednesday, June 8, 2011 3:04:40 PM
sbpanka wrote:

Köszönöm a gyors választ....

A bajság ott kezdődik, hogy ugye újra fel vettük a betegeket, és sajna elszállt ezzel (paraszti ésszel érthető módon) az összes előzmény (kódok, beutalások, ) csak lekérdezésben valamint a gyógyszerfelírásban maradt meg...

A kiemelt kódokat használom (HASZNÁLTAM) mindegyik variánsban, csak ezeket egyesével fel kell pakolni, azt hittem van rá mód, hogy az általunk használt leggyakoribb kódokat a gép magától felpakolja a kiemeltbe.. ( olyat nem lehet, hogy mondjuk 10 nél több használat (eset, vagy beteg, nem tudom, melyik lenne okos) után megkérdezze, akarom-e kiemelt közé sorolni?? 🙂 )

Szerintem nem lenne jó,mert gyakrabban kellene a mégsem gombokat nyomogatni.Ez, ahogy most van nagyon jó,egyszerű:amelyik BNO kód nekem fontos,beemelem a kiemelt BNO-k közzé,egy kattintással.

Nem tudom miért kellett újra felvenni a betegeket?

dr.Kovács József
Wednesday, June 8, 2011 5:37:17 PM
sbpanka wrote:

A bajság ott kezdődik, hogy ugye újra fel vettük a betegeket, és sajna elszállt ezzel (paraszti ésszel érthető módon) az összes előzmény (kódok, beutalások, ) csak lekérdezésben valamint a gyógyszerfelírásban maradt meg...

A kiemelt kódokat használom (HASZNÁLTAM) mindegyik variánsban, csak ezeket egyesével fel kell pakolni, azt hittem van rá mód, hogy az általunk használt leggyakoribb kódokat a gép magától felpakolja a kiemeltbe.. ( olyat nem lehet, hogy mondjuk 10 nél több használat (eset, vagy beteg, nem tudom, melyik lenne okos) után megkérdezze, akarom-e kiemelt közé sorolni?? 🙂 )

Ugyanazon TAJ számú beteg kétszer szerepel az adatbázisban ? Egyszer a praxisban, egyszer ambulánsként ? Ha igen, ajánlom a Regisztráció-Azonos páciensek összevonása menűpontot.

A BNO kódok kezelése szerintem így jó, csak egyszer kell a kiemeltek közé beemelni.

dr.Kovács József
sbpanka
Thursday, June 9, 2011 2:47:17 PM
dr.Kovács József wrote:

sbpanka wrote:

Ugyanazon TAJ számú beteg kétszer szerepel az adatbázisban ? Egyszer a praxisban, egyszer ambulánsként ? Ha igen, ajánlom a Regisztráció-Azonos páciensek összevonása menűpontot.

A BNO kódok kezelése szerintem így jó, csak egyszer kell a kiemeltek közé beemelni.

Dehogy szerepelnek 2x...

Gépcsere és KFT váltás volt, a régi KFT megszűnt, onnan gondozás, Táppénz, meg mindenféle lezár, kijelent, új KFT-be felvesz...

Azért érdekelne a BNO-k automatizálása, mert kb 46 oldalnyi gondozásom van, amiket újra egyesével fel kell venni, (nem kis meló), és pluszban most OEP ellenőrzés is volt a KFT lezárása miatt, úgyhogy most az 1700 betegnél a törzskartonokat is mind át kell nézni egyesével, úgyhogy BNOzgatni nagyon nincs időm, se energiám még pár hónapig....

Dr Rétei Ágnes
Friday, June 10, 2011 1:43:39 PM
Nyilatkoztatja már valaki a betegeket személyes adatok kezeléséről?

Kiírtuk a rendelő ajtajára a rendeletet, 10-ből 9-en nem olvassák el [azta]

Rittling Ferenc
Friday, June 10, 2011 2:15:54 PM
Új számítógépet vásároltam. Megoldható -e a Visual "áttelepítése " távoli eléréssel is?
rpetra
  • rpetra
  • Veterán (Szint 20 - Max)
Friday, June 10, 2011 2:29:01 PM
Rittling Ferenc wrote:

Új számítógépet vásároltam. Megoldható -e a Visual "áttelepítése " távoli eléréssel is?

Természetesen megoldható.

Az újratelepítés díja: 11.200 Ft +Áfa.

Kérem, hogy időpont egyeztetés céljából hívja a központi telefonszámot: 061/214-5063

Az újratelepítéshez szükséges,hogy az infomIx Kft. által kiállított tanusítvány telepítve legyen az új számítógépen illetve célszerű a teljes VISUALIX mappát át menteni az új gépre.

Dr. Hanyecz Vince
Wednesday, June 15, 2011 5:30:08 PM
Lehet, hogy egy kicsit off a téma, de jobb helyet nem találtam az OKI B 430 fényhenger számláló resetelése az alábbiak szerint nálam működött:

10%-körül elvégeztem és 99 %-ot mutatott.

Okidata B420, B430 Drum reset by Antigua (5/21/10 5:43 AM) reply + / -

1. Turn machine on while pushing and holding the TWO up/down menu buttons at same time.

2. Menu window will show "OKI USER"

3. Scroll to " Engine Dialog Mode" is indicated. Push Enter button.

4.Scroll down to "Reset engine".

5.Press Enter button.

Hátha más is tudja használni 😎

Varga Sándor
Thursday, June 16, 2011 10:11:32 AM
Dr. Hanyecz Vince wrote:

Lehet, hogy egy kicsit off a téma, de jobb helyet nem találtam az OKI B 430 fényhenger számláló resetelése az alábbiak szerint nálam működött:

10%-körül elvégeztem és 99 %-ot mutatott.

Okidata B420, B430 Drum reset by Antigua (5/21/10 5:43 AM) reply + / -

1. Turn machine on while pushing and holding the TWO up/down menu buttons at same time.

2. Menu window will show "OKI USER"

3. Scroll to " Engine Dialog Mode" is indicated. Push Enter button.

4.Scroll down to "Reset engine".

5.Press Enter button.

Hátha más is tudja használni 😎

Az információ hasznos lehet, de számomra több kérdést vet fel.

Okoz-e ez problémát a garanciánál?

Nem károsítja-e egyéb módon nyomtatót?

Megfelelő minőségű-e egy ilyen reset után a nyomtatás?

Varga Sándor
Dr. Hanyecz Vince
Thursday, June 16, 2011 3:27:47 PM
Az információ hasznos lehet, de számomra több kérdést vet fel.

Okoz-e ez problémát a garanciánál?

Nem károsítja-e egyéb módon nyomtatót?

Megfelelő minőségű-e egy ilyen reset után a nyomtatás?

Garanciáról nem tudok nyilatkozni,

A Nyomtatómat 2 reset után is frankóm tudom használni!!

A Youtube-on van video OKI B430 toner töltéstől és chip cseréről videó, csak chipet nem tudtam még venni.

Dr. Hanyecz Vince
Thursday, June 16, 2011 4:06:44 PM
Dr. Hanyecz Vince wrote:

A Youtube-on van video OKI B430 toner töltéstől és chip cseréről videó, csak chipet nem tudtam még venni.

Itt a video a töltésről:

http://www.youtube.com/watch?v=mf9ShmZTrgs 

Gál Andi
Monday, June 20, 2011 6:53:01 PM
Azt szeretném kérdezni,hogy a pelenkáknál és az egészségügyi betéteknél nem lehetne valahol feltüntetni az egy csomagra eső mennyiséget ?Hogy ne kelljen a patikát hívni telefonon azért hogy megtudjuk pontosan hány darabot írjunk fel ahhoz,hogy ne kelljen csomagot bontani.Jelenleg nem csomagszámot adhatok meg felírásnál,hanem darabszámot.

Más: ÁNTSZ ( vagy nem tudom most hogy hívják ) felé székletpapír nyomtatása miért nem lehetséges a számítógéppel?Jelenleg ezt is kézzel töltjük ki. Itt a hasmenéses szezon és nagyon sok időt elvesz a rendelésből.

Előre is köszönöm.

Monday, June 20, 2011 7:32:47 PM
Törökbálint wrote:

Azt szeretném kérdezni,hogy a pelenkáknál és az egészségügyi betéteknél nem lehetne valahol feltüntetni az egy csomagra eső mennyiséget ?Hogy ne kelljen a patikát hívni telefonon azért hogy megtudjuk pontosan hány darabot írjunk fel ahhoz,hogy ne kelljen csomagot bontani.Jelenleg nem csomagszámot adhatok meg felírásnál,hanem darabszámot.

Más: ÁNTSZ ( vagy nem tudom most hogy hívják ) felé székletpapír nyomtatása miért nem lehetséges a számítógéppel?Jelenleg ezt is kézzel töltjük ki. Itt a hasmenéses szezon és nagyon sok időt elvesz a rendelésből.

Előre is köszönöm.

Én szerkesztettem egy beutalót, az ürlapok közé feltöltetem, ha kéritek.

Gál Andi
Monday, June 20, 2011 7:52:47 PM
dr. Szathmáry Zoltán wrote:

Törökbálint wrote:

Előre is köszönöm.

Én szerkesztettem egy beutalót, az ürlapok közé feltöltetem, ha kéritek.

Nekem jó lenne és megköszönném!

Monday, June 20, 2011 10:31:14 PM
Most sajnos éppen ügyeletben vagyok, de holnap elküldöm.
dr.mile.gyula@gmail.com
Tuesday, June 21, 2011 9:34:04 AM
Törökbálint wrote:

Előre is köszönöm.

Az Űrlap centrumban több változata is van. Szokásos módon letölthető és használható.

hosi
  • hosi
  • Veterán (Szint 20 - Max) Topic Starter
Tuesday, June 21, 2011 11:35:18 AM
Törökbálint wrote:

Sajnos egyik segédeszközről sincs ilyen jellegű adat a publikus gyógyszer törzsben, vagyis, hogy gyárilag hány darab van egy csomagolásban.

Hostyánszki László
Dr. Bata Monika
Wednesday, June 22, 2011 3:51:53 PM
Én a nyilatkozatot "Személyes adatok hozzáféréséről " 8 cm szélességű papirra nyomtatom. Köszönöm a lehetőséget, így a lehető legolcsóbb. Azonban 2 további problémám van ezzel kapcsolatban:

- A nyomtatásakor a nagy(receptnyomtatásra használt OKI) nyomtató ezzel egyidőben kiköp egy A4-s papírt üresen.

- A mobil praxisban nem lehet a nyilatkozat nyomtatásához ezt a nyomtatót kiválasztani.

Kérem segítségüket.

jsozer
Wednesday, June 22, 2011 5:34:12 PM
Milyen nyomtatóval nyomtatod a 8 cm széles papirt ? A papir netán pénztártekercsszerű?
rpetra
  • rpetra
Wednesday, June 22, 2011 5:48:01 PM
Dr. Bata Monika wrote:

Én a nyilatkozatot "Személyes adatok hozzáféréséről " 8 cm szélességű papirra nyomtatom. Köszönöm a lehetőséget, így a lehető legolcsóbb. Azonban 2 további problémám van ezzel kapcsolatban:

- A nyomtatásakor a nagy(receptnyomtatásra használt OKI) nyomtató ezzel egyidőben kiköp egy A4-s papírt üresen.

- A mobil praxisban nem lehet a nyilatkozat nyomtatásához ezt a nyomtatót kiválasztani.

Kérem segítségüket.

Az lenne a kérdésem, hogy ha a nyilatkozat nyomtatás ablakban található kis nyomtató ikonra kattint akkor ott milyen nyomtató van ki választva?

Illetve még az lenne a kérdésem, hogy a Start menü/ Vezérlőpult/ Nyomtatóknál melyik nyomtató az alapértelmezett? (a nyomtató ikonon kis pipa jelzi az alapértelmezést).

A mobilpraxis gépen megtalálható az a nyomtató amelyikre szeretné nyomtatni a nyilatkozatot?

Dr. Bata Monika
Thursday, June 23, 2011 10:58:04 AM
rpetra wrote:

Dr. Bata Monika wrote:

Kérem segítségüket.

Az lenne a kérdésem, hogy ha a nyilatkozat nyomtatás ablakban található kis nyomtató ikonra kattint akkor ott milyen nyomtató van ki választva?

Illetve még az lenne a kérdésem, hogy a Start menü/ Vezérlőpult/ Nyomtatóknál melyik nyomtató az alapértelmezett? (a nyomtató ikonon kis pipa jelzi az alapértelmezést).

A mobilpraxis gépen megtalálható az a nyomtató amelyikre szeretné nyomtatni a nyilatkozatot?

Jó volt a kérdés: A nagy, alapértelmezett nyomtató állt be automatikusan az ikonra kattintva. Mióta ezt átállítottam a keskeny nyomtatóra,, már csak ez nyomtat.Köszönöm a segítséget.

A mobil praxis gépen installálva van a blokknyomtató, de nem ez az alapértelmezett, hanem a nagy OKI. Beutalót tudunk a mobil praxis gépen a blokknyomtatóval írni.

dr.Kovács József
Thursday, June 23, 2011 11:22:45 AM
Segítséget szeretnék kérni a következő probléma megoldásához. Nagyon lelassult a számítógépem és ennek következtében a visualix program is. Új programot nem telepítettem, csak a felajánlott frissítéseket. Az indítás kb. 10 perc. A windows feláll, de valami annyira leterheli a processzort, hogy minden egyes lépés 1-2 perc. Szerintem ennek következménye a visual lassúsága is. Érdekes módon minden akció csak az első indításkor lassú, a következő betegnél már nem. Így kb. a harmadik-negyedik betegnél visszaáll a régi gyorsaság, de addig eltelik fél óra (3-4 beteggel). Ötletem sincs, hogy mi lehet a probléma.
dr.Kovács József
hosi
  • hosi
  • Veterán (Szint 20 - Max) Topic Starter
Thursday, June 23, 2011 11:33:45 AM
dr.Kovács József wrote:

Segítséget szeretnék kérni a következő probléma megoldásához. Nagyon lelassult a számítógépem és ennek következtében a visualix program is. Új programot nem telepítettem, csak a felajánlott frissítéseket. Az indítás kb. 10 perc. A windows feláll, de valami annyira leterheli a processzort, hogy minden egyes lépés 1-2 perc. Szerintem ennek következménye a visual lassúsága is. Érdekes módon minden akció csak az első indításkor lassú, a következő betegnél már nem. Így kb. a harmadik-negyedik betegnél visszaáll a régi gyorsaság, de addig eltelik fél óra (3-4 beteggel). Ötletem sincs, hogy mi lehet a probléma.

A windows feladatkezelőben monitorozható a CPU leterheltség is a "Folyamatok" fülön. Itt lehet a CPU szerint nézni a listát, ha a CPU felíratra kattint. Ha win7-es az op.rendszer, akkor a Teljesítmény fülön található "Erőforrás figyelő" gombra egy még kultúráltabb felületen további lehetőségek is vannak.

Hostyánszki László
dr.Kovács József
Friday, June 24, 2011 4:35:23 PM
hosi wrote:

dr.Kovács József wrote:

A windows feladatkezelőben monitorozható a CPU leterheltség is a "Folyamatok" fülön. Itt lehet a CPU szerint nézni a listát, ha a CPU felíratra kattint. Ha win7-es az op.rendszer, akkor a Teljesítmény fülön található "Erőforrás figyelő" gombra egy még kultúráltabb felületen további lehetőségek is vannak.

Köszönöm a segítséget, de ettől sajnos nem lettem okosabb. A leírt helyen csak azt látom, hogy rengeteg program fut (számomra ismeretlen, ijesztő nevekkel) és nem tudok velük mit kezdeni.

dr.Kovács József
Monday, June 27, 2011 12:20:20 PM
dr.Kovács József wrote:

hosi wrote:

dr.Kovács József wrote:

Köszönöm a segítséget, de ettől sajnos nem lettem okosabb. A leírt helyen csak azt látom, hogy rengeteg program fut (számomra ismeretlen, ijesztő nevekkel) és nem tudok velük mit kezdeni.

Csak egy tipp: kapcsold ki a Windows automatikus frissítését. Nálam rendbetette a hasonló problémát. Időnként kézi indítással frissítem, amikor nincs szükségem a gépre.

Gál Andi
Monday, June 27, 2011 1:18:24 PM
Köszönjük szépen a gyors segítséget a nyomtató beállításához!Nagyon jól működik!
dr.Kovács József
Monday, June 27, 2011 4:34:00 PM
dr. Szathmáry Zoltán wrote:

dr.Kovács József wrote:

hosi wrote:

dr.Kovács József wrote:

Csak egy tipp: kapcsold ki a Windows automatikus frissítését. Nálam rendbetette a hasonló problémát. Időnként kézi indítással frissítem, amikor nincs szükségem a gépre.

Köszi, megpróbálom. Biztatóan hangzik, mert a legutóbbi automatikus frissítés tájékára tehető a meglassulás kezdete (.NET-keretrendszert frissített a windows)

dr.Kovács József
Somogyi László
Monday, June 27, 2011 4:58:56 PM
dr.Kovács József wrote:

hosi wrote:

dr.Kovács József wrote:

Egyet mégis tehetsz: amikor lassú, megnézed, hogy melyik az a program, ami a legtöbb CPU-t foglal, a Folyamatoknál a CPU fülön kattintva sorba rendezi a listát, bármilyen ijesztő nevűek is. Melyiknél legnagyobb a százalék?

Más: ha pl. kihúzod a hálózati kábelt, felgyorsul?

Ami nélkül nem tudok távolról mit mondani:

1. ez maga a szerver, vagy hálózaton kapcsolódó kliens?

2. mekkora a merevlemez, a rendszerpartíciója nincs-e tele?

3. mekkora a memória? milyen CPU, milyen windows?

4. az adatok külön meghajtón vannak-e, külön partíción, esetleg külön merevlemezen?

5. tűzfal, vírusvédelem van-e, ha igen milyen, friss-e, jelez-e valami problémát?

6. nem állított-e be valaki meghajtó tömörítést akarva, akaratlanul? (jobb gomb a meghajtón, tulajdonságok)

hirtelen ennyi, de jobb lenne ott helyben megnézetni rendszergazdával, valamint mentsd az adatokat addig is sűrűn, gépből ki, nehogy merevlemez hiba miatt vesszen el az egész, mert ez is benne lehet a pakliban

dr.Kovács József
Monday, June 27, 2011 5:38:18 PM
Somogyi László wrote:

Egyet mégis tehetsz: amikor lassú, megnézed, hogy melyik az a program, ami a legtöbb CPU-t foglal, a Folyamatoknál a CPU fülön kattintva sorba rendezi a listát, bármilyen ijesztő nevűek is. Melyiknél legnagyobb a százalék?

Más: ha pl. kihúzod a hálózati kábelt, felgyorsul?

Ami nélkül nem tudok távolról mit mondani:

1. ez maga a szerver, vagy hálózaton kapcsolódó kliens?

2. mekkora a merevlemez, a rendszerpartíciója nincs-e tele?

3. mekkora a memória? milyen CPU, milyen windows?

4. az adatok külön meghajtón vannak-e, külön partíción, esetleg külön merevlemezen?

5. tűzfal, vírusvédelem van-e, ha igen milyen, friss-e, jelez-e valami problémát?

6. nem állított-e be valaki meghajtó tömörítést akarva, akaratlanul? (jobb gomb a meghajtón, tulajdonságok)

hirtelen ennyi, de jobb lenne ott helyben megnézetni rendszergazdával, valamint mentsd az adatokat addig is sűrűn, gépből ki, nehogy merevlemez hiba miatt vesszen el az egész, mert ez is benne lehet a pakliban

Köszi a segítséget.

1. A szerver gépről van szó.

2. 80G winchester, kb. 40 % szabad.

3., 4., 5., Nem lényeges kérdések, mert ezen senki nem változtatott semmit és eddig megfelelő volt a sebesség.

6. A meghajtón nincs és nem is volt tömörítés beállítva.

(Nincs rendszergazdám..... [elpirul] ....... ).

Naponta végzek mentést. Sajnos a winchester hiba bennem is felmerült.

dr.Kovács József
misidoki
Tuesday, June 28, 2011 2:38:48 PM
Gyógyszerfelírásnál, ha olcsóbbra váltok, akkor az adagolás az uj gyógyszernél nem jelenik meg.Másnál is így van? Javítható?
rpetra
  • rpetra
Tuesday, June 28, 2011 4:51:21 PM
misidoki wrote:

Gyógyszerfelírásnál, ha olcsóbbra váltok, akkor az adagolás az uj gyógyszernél nem jelenik meg.Másnál is így van? Javítható?

A kérdésem az lenne, hogy az "eredeti készítmény"-t pontosan milyen lépésekkel váltja le az új készítményre?

Similar Topics
Users browsing this topic