Segítséget szeretnék kérni a következő probléma megoldásához. Nagyon lelassult a számítógépem és ennek következtében a visualix program is. Új programot nem telepítettem, csak a felajánlott frissítéseket. Az indítás kb. 10 perc. A windows feláll, de valami annyira leterheli a processzort, hogy minden egyes lépés 1-2 perc. Szerintem ennek következménye a visual lassúsága is. Érdekes módon minden akció csak az első indításkor lassú, a következő betegnél már nem. Így kb. a harmadik-negyedik betegnél visszaáll a régi gyorsaság, de addig eltelik fél óra (3-4 beteggel). Ötletem sincs, hogy mi lehet a probléma.
A windows feladatkezelőben monitorozható a CPU leterheltség is a "Folyamatok" fülön. Itt lehet a CPU szerint nézni a listát, ha a CPU felíratra kattint. Ha win7-es az op.rendszer, akkor a Teljesítmény fülön található "Erőforrás figyelő" gombra egy még kultúráltabb felületen további lehetőségek is vannak.
Köszönöm a segítséget, de ettől sajnos nem lettem okosabb. A leírt helyen csak azt látom, hogy rengeteg program fut (számomra ismeretlen, ijesztő nevekkel) és nem tudok velük mit kezdeni.
Egyet mégis tehetsz: amikor lassú, megnézed, hogy melyik az a program, ami a legtöbb CPU-t foglal, a Folyamatoknál a CPU fülön kattintva sorba rendezi a listát, bármilyen ijesztő nevűek is. Melyiknél legnagyobb a százalék?
Más: ha pl. kihúzod a hálózati kábelt, felgyorsul?
Ami nélkül nem tudok távolról mit mondani:
1. ez maga a szerver, vagy hálózaton kapcsolódó kliens?
2. mekkora a merevlemez, a rendszerpartíciója nincs-e tele?
3. mekkora a memória? milyen CPU, milyen windows?
4. az adatok külön meghajtón vannak-e, külön partíción, esetleg külön merevlemezen?
5. tűzfal, vírusvédelem van-e, ha igen milyen, friss-e, jelez-e valami problémát?
6. nem állított-e be valaki meghajtó tömörítést akarva, akaratlanul? (jobb gomb a meghajtón, tulajdonságok)
hirtelen ennyi, de jobb lenne ott helyben megnézetni rendszergazdával, valamint mentsd az adatokat addig is sűrűn, gépből ki, nehogy merevlemez hiba miatt vesszen el az egész, mert ez is benne lehet a pakliban