dr.Kovács József
Friday, December 9, 2011 10:59:26 AM
Köszönöm az előző választ, megpróbálom majd beállítnai, de úgy nézem az én visualix.ini fájlomban nincs is leletkódlap sor. Ez nem baj ?

Másik gondom: STAP SP542-es blokknyomtató USB porttal: az újratelepítés óta (win7 64 bites), minden nyugta után vág egy 1 cm-es üres lapot pluszban. Átnéztem az összes beállítási lehetőséget, de nem sikerült letiltanom.

dr.Kovács József
Varga Sándor
Friday, December 9, 2011 11:06:21 AM
dr.Kovács József wrote:

Köszönöm az előző választ, megpróbálom majd beállítnai, de úgy nézem az én visualix.ini fájlomban nincs is leletkódlap sor. Ez nem baj ?

Másik gondom: STAP SP542-es blokknyomtató USB porttal: az újratelepítés óta (win7 64 bites), minden nyugta után vág egy 1 cm-es üres lapot pluszban. Átnéztem az összes beállítási lehetőséget, de nem sikerült letiltanom.

A plusz sort beírhatja. Arra figyeljen, hogy a leletkódlap után azt a '-X' -et adja meg, ami az adata leletforrás sorában a leletforrás és az = között van. Hogy milyen kódlapot kell megadni sajnos nem tudom. Lehet próbálgatni, vagy esetleg megkérdeznia a leletet küldőt, hogy milyen kódlappal küldik a leletet.

A blokknyomtató beállítás elég régen volt, meg kell keresnünk az archív dokumentumaink között a leírást.

Én úgy emlékszem, hogy akkor viselkedett így, ha automatikusan hagytuk települni a nyomtatót. Először telepíteni kellett a CD-ről, majd csak ez után összedugni a számítógéppel. Megkeresem a leírást és elküldöm emailben.

Varga Sándor
Varga Sándor
Friday, December 9, 2011 11:17:39 AM
Az SP542-es nyomtató telepítési leírása elérhető a portálunkon a Letöltések - Leírások részben.

Ide kattintva automatikusan letölthető. 

Ha nincs meg az abban szereplő, a nyomtatóhoz adott telepíő CD kérem jelezze.

Varga Sándor
dr.Kovács József
Friday, December 9, 2011 1:42:24 PM
vargas wrote:

Az SP542-es nyomtató telepítési leírása elérhető a portálunkon a Letöltések - Leírások részben.

Ez win7 (64 bit) alatt is jó lesz ?

dr.Kovács József
rpetra
  • rpetra
  • Veterán (Szint 20 - Max)
Friday, December 9, 2011 1:48:44 PM
dr.Kovács József wrote:

vargas wrote:

Ez win7 (64 bit) alatt is jó lesz ?

Meg kellene próbálni, a setup.exe fájlt úgy elindítani, hogy az exe fájl ikonon jobb egér gomb majd futtatás rendszergazdagént. Ha így nem menne, akkor a szintén az ikonon jobb egér gomb Tulajdonságok.

Majd a megjelenő ablakban kattintson a Kompatibilitás fülre. Itt jelölje be a "Futtatás a következő kompatibilitási módban" jelölő négyzetet, majd válassza ki a Windows XP (Service Pack 3) lehetőséget, majd Okézza le ezt az ablakot és így próbálja meg futtatni.

Amennyiben nem sikerülne kérem jelezze felénk.

dr.Kovács József
Friday, December 9, 2011 4:58:10 PM
vargas wrote:

dr.Kovács József wrote:

Adata leletekkel kapcsolatban szeretném kérdezni: Interneten keresztül töltöttem le a laborleleteket. Az Enef kft. honlapján még olvasható laborleletek letöltés után olvashatatla karakterekké alakultak, amit a program sem értelmezni, sem beilleszteni nem tudott. Beszéltem egy munkatársukkal, aki azt mondta, hogy más felhasználók is jeleztek hasonló problémát. Nálam éppen előtte történt program újratelepítés. Kérem ebben segítségüket (helyi probléma vagy az Adata rendszer problémája? , megoldás?)

Az adata leletek fogadásában nem történt módosítás, így két oka lehet a problémának (szerintem).

Az ADATA változtatott a formátumon.

vagy

Az új gépen más kódlapú az érkeztetés.

Újragondoltam az egészet, szerintem a VisualIx programnak nincs köze az egészhez, ugyanis az internetről letöltött leletek először a c:\adata könyvtárba kerülnek és már ekkor NEM olvashatók. Másnak nem volt ilyen gondja?

dr.Kovács József
Kharon
Monday, December 12, 2011 2:23:20 PM
A számlázással volt gondom: speciális kérés érkezett: Euróban állítsak ki szlát. Ezt megoldható a jövőben?

Az üzemorvos modulban lehet szlát írni a munkáltatónak, hogy a munkáltató adatai beemelődjenek?

Hiba: egyéb adatok részbe beírok vmit, megtekintéskor törlődik!

Visszadobtak 1 szlát, mivel nem fogadták el, hogy nem tudtam ráírni alanyi adómentes.

T_Zoli
Monday, December 12, 2011 3:01:10 PM
Jano wrote:

A számlázással volt gondom: speciális kérés érkezett: Euróban állítsak ki szlát. Ezt megoldható a jövőben?

Az üzemorvos modulban lehet szlát írni a munkáltatónak, hogy a munkáltató adatai beemelődjenek?

Hiba: egyéb adatok részbe beírok vmit, megtekintéskor törlődik!

Visszadobtak 1 szlát, mivel nem fogadták el, hogy nem tudtam ráírni alanyi adómentes.

Úgy tudjuk, hogy Magyarországon csak forint szerepelhet a számlákon. A számla szövegének a nyelve esetleg lehet angol, német, stb..

visual Ixferben úgy lehet a cégnek számlát nyomtatni, hogy kiválasztjuk a számlázást, majd a megjelenő paciens választásból ESC-el kilépünk. A címzett mellett található "három pontos" gombbal választhatunk a cégek közül.

Amennyiben nem tárolják a számlát, hanem megtekintik, akkor valóban eltűnik az egyéb adat szövege. Ezt az észrevételét továbbítottuk a fejlesztő kollégáknak.

Az alanyi adómentes számlával kapcsolatos észrevételét is továbbítottuk a fejlesztésre. Jelenleg az is megfelelő megoldás, hogy az egyéb adat mezőbe beírja, ahogy "alanyi adómentes", ez a szöveg meg fog jelenni a számlán.

dr.Kovács József
Monday, December 12, 2011 7:02:47 PM
vargas wrote:

dr.Kovács József wrote:

A plusz sort beírhatja. Arra figyeljen, hogy a leletkódlap után azt a '-X' -et adja meg, ami az adata leletforrás sorában a leletforrás és az = között van. Hogy milyen kódlapot kell megadni sajnos nem tudom. Lehet próbálgatni, vagy esetleg megkérdeznia a leletet küldőt, hogy milyen kódlappal küldik a leletet.

A blokknyomtató beállítás elég régen volt, meg kell keresnünk az archív dokumentumaink között a leírást.

Én úgy emlékszem, hogy akkor viselkedett így, ha automatikusan hagytuk települni a nyomtatót. Először telepíteni kellett a CD-ről, majd csak ez után összedugni a számítógéppel. Megkeresem a leírást és elküldöm emailben.

Az ADATA hétfőre "magától" megoldódott. [cseles]

A star blokknyomtató az összes ötlet ellenére kinyomtatja a dokumentum végén az 1 cm-es csíkot. Nem baj összegyűjtöm, úgyis szilveszter jön, jó lesz konfettinek. [elpirul]

Újabb kérdés: Szkennelés közben a szkenner minden új oldalnál, sőt új lapnál inicializálja magát (mintha akkor telepíteném). Nem hosszú idő, csak kicsit zavaró. Nincs valakinek ötlete, hogyan lehet ezt megszüntetni? (Win7 64bites, scanner: Canon canoscan lide60). Ezt leszámítva jól működik.

dr.Kovács József
Sári László
Tuesday, December 13, 2011 11:14:14 AM
dr.Kovács József wrote:

vargas wrote:

dr.Kovács József wrote:

Az ADATA hétfőre "magától" megoldódott. [cseles]

A star blokknyomtató az összes ötlet ellenére kinyomtatja a dokumentum végén az 1 cm-es csíkot. Nem baj összegyűjtöm, úgyis szilveszter jön, jó lesz konfettinek. [elpirul]

Újabb kérdés: Szkennelés közben a szkenner minden új oldalnál, sőt új lapnál inicializálja magát (mintha akkor telepíteném). Nem hosszú idő, csak kicsit zavaró. Nincs valakinek ötlete, hogyan lehet ezt megszüntetni? (Win7 64bites, scanner: Canon canoscan lide60). Ezt leszámítva jól működik.

A visualix.ini fájlban egy másik módszer szerint müködő szkennelést is be lehet állítani. Erre a scannerwia kezdetű sor szolgál, a visualix.ini-be kell egy új sort felvenni a "Beállítások" szekcióba:

scannerwia=1

Táveléréssel szívesen segítünk beállítani.

dr.Kovács József
Tuesday, December 13, 2011 6:16:56 PM
Sári László wrote:

A visualix.ini fájlban egy másik módszer szerint müködő szkennelést is be lehet állítani. Erre a scannerwia kezdetű sor szolgál, a visualix.ini-be kell egy új sort felvenni a "Beállítások" szekcióba:

scannerwia=1

Megpróbálom, ha nem sikerül jelentkezem.

dr.Kovács József
Kharon
Tuesday, December 13, 2011 7:31:29 PM
Előjegyzés használatakor kérhetnék egy "Naptárba + bezár" gombot is a "Naptárba" gomb mellé? 1 kattintást megspórolhatnék. Köszönöm.
rpetra
  • rpetra
Wednesday, December 14, 2011 8:58:42 AM
Jano wrote:

Előjegyzés használatakor kérhetnék egy "Naptárba + bezár" gombot is a "Naptárba" gomb mellé? 1 kattintást megspórolhatnék. Köszönöm.

Javaslatát Köszönjük!

Kérését továbbítottam Fejlesztő kollégáim felé.

dr.Kovács József
Wednesday, December 14, 2011 2:21:48 PM
rpetra wrote:

Jano wrote:

Javaslatát Köszönjük!

Kérhetnék egy "2 hónap előre" és egy "3 hónap előre" gombot is?

dr.Kovács József
hosi
  • hosi
  • Veterán (Szint 20 - Max) Topic Starter
Wednesday, December 14, 2011 3:34:51 PM
dr.Kovács József wrote:

rpetra wrote:

Jano wrote:

Javaslatát Köszönjük!

Kérhetnék egy "2 hónap előre" és egy "3 hónap előre" gombot is?

Mindkét fejlesztést megvalósítottuk, benne lesz a következő verzióban. A 2,3 hónapos gomb helyett egy lenyíló menüből lehet 1,2,3 hét ill. 1,2,3 hónapot kiválasztani.

Hostyánszki László
dr.Kovács József
Wednesday, December 14, 2011 8:19:38 PM
dr.Kovács József wrote:

Sári László wrote:

scannerwia=1

Megpróbálom, ha nem sikerül jelentkezem.

Ezzel a sorral egyáltalán nem volt hajlandó szkennelni, ki sem lehetett választani a szkennert.

Feltelepítettem egy lide 210-t, az rendben működik. Lehet, hogy a lide 60 illesztőprogramja mégsem tökéletes ?

dr.Kovács József
Varga Sándor
Friday, December 16, 2011 11:01:41 AM
Segítségüket, javaslatukat kérjük az alábbi kérdésben.

Egyik felhasználónk jelezte, hogy a receptírás adagolásnál megtalálható infomIx-es készletek szakmailag nem megfelelőek. Az ilyen készletek a programban fixek, nem módosíthatóak, a jobb egér kattintásra megjelenő panel listán mindig elöl szerepelnek. A jelenlegi készlet:

napi 3x1

napi 3x2

napi 2x1

napi 2x2

az orvos

Szerinte ez lenne a jó, ha megjelenne:

Naponta 1 tabl.

Naponta 1 caps.

Naponta 1 drg.

Suo nomine !

Külsőleg !

Naponta 1 tapasz !

Vércukor méréshez !

E. ü. betét.

A felvetést megvizsgálva, három megoldás közül választhatunk (de lehet, hogy van még ezen kívül, csak nekünk nem jutott eszünkbe). Kérjük jelezzék, önök szerint melyik lenne a legjobb.

1. A következő frissítéssel ezeket a készlet elemeket kivesszük. Ettől eltűnik mindenkinek. Aki így szeretné használni, az a recept adagolás panel karbantartásnál felveheti újra saját készletként.

2. A következő frissítéssel ezeket a készlet elemeket kivesszük, a javasoltak kerülnek be a helyükre. természetesen itt is használhatóak saját készlet elemek.

3. Nem változtatunk a jelenlegi állapoton.

Véleményüket itt is leírhatják, vagy elküldhetik emailben.

Segítségüket köszönjük

Varga Sándor
Rittling Ferenc
Friday, December 16, 2011 2:23:58 PM
T. Infomix.

E héten kedden a szkenneléskor " Lapolvasó hiba 1101 " hiba üzenet jelentkezett.Ezt távoli eléréssel próbálták

javítani.De csak annyit sikerült, hogy szürkeárnyalatosan működik, de így enormis méretű filok keletkeznek.Kb 10-15x

x mint fekete-fehérben.

Nincs erre valami megoldás?Igaz a memória már nem korlát, de a program futása emiatt egy idő múlva igencsak

lassulni fog.Ezt egy másik körzetben helyettesítésben tapasztaltam ahol mindent így szkenneltek.

Kharon
Friday, December 16, 2011 2:44:44 PM
vargas wrote:

Naponta 1 tabl.

Naponta 1 caps.

Naponta 1 drg.

Suo nomine !

Külsőleg !

Naponta 1 tapasz !

Vércukor méréshez !

E. ü. betét.

Szerintem a javasoltak ugyanúgy nem pontosak, mint az eredetiek voltak, mivel nem tartalmazzák a napszakot pl reggel 1 tabl, vagy a tapaszokat is lehet csak nappalra, éjszakára, de 72 órán át is használni.

Javaslatom szerint nyugodtan ki lehetne venni a nem módosítható adagolási utasításokat, és mindenki elkészítené a sajátját ahogy személyre szabottan szeretné.

Az mindenképp jó lenne, ha nem az alapértelmezett lenne a sor elején, hanem amit én szeretnék.

Egyéb javaslat: ha hozzányúlnak az adagolás részhez mindenképp lehetővé kellene tenni azt, hogy a beírt adagolást, a gyógyszer darabszámát pl 30x, a felírt dobozszámot is vegye figyelembe a program és töltse ki automatikusan az ellátva....-ig mezőt. + az adagolás mezőből automatikusan töltse ki a napi pl tabl. számot. Lásd KGY igazolás!

Úgy látnám értelmét előre megadott adagolási módoknak, ha a fentiek mind teljesülnének. Gyorsítaná a munkát

rpetra
  • rpetra
Friday, December 16, 2011 3:15:28 PM
Rittling Ferenc wrote:

T. Infomix.

E héten kedden a szkenneléskor " Lapolvasó hiba 1101 " hiba üzenet jelentkezett.Ezt távoli eléréssel próbálták

javítani.De csak annyit sikerült, hogy szürkeárnyalatosan működik, de így enormis méretű filok keletkeznek.Kb 10-15x

x mint fekete-fehérben.

Nincs erre valami megoldás?Igaz a memória már nem korlát, de a program futása emiatt egy idő múlva igencsak

lassulni fog.Ezt egy másik körzetben helyettesítésben tapasztaltam ahol mindent így szkenneltek.

Az Ön által jelzett problémát illetve a tesztelést jelenleg próbáljuk ugyan abban a környezetben tesztelni, mint ami önnél is van (Windows 7 64 bit, azonos verziószámú visual Ixdoki stb.). Amint találunk megoldást a problémára jelentkezni fogunk, addig is szíves türelmét kérjük.

dr.Kovács József
Friday, December 16, 2011 7:13:47 PM
rpetra wrote:

Rittling Ferenc wrote:

T. Infomix.

x mint fekete-fehérben.

Az Ön által jelzett problémát illetve a tesztelést jelenleg próbáljuk ugyan abban a környezetben tesztelni, mint ami önnél is van (Windows 7 64 bit, azonos verziószámú visual Ixdoki stb.). Amint találunk megoldást a problémára jelentkezni fogunk, addig is szíves türelmét kérjük.

Kérem az esetleges megoldási lehetőségeket közkincsé tenni, mert sajnos a tegnapi lelkesedésem ellenére az új szkenner nekem is leállt többször. (Windows 7 64 bit, VisaulIx legújabb verzió, Canon Canoscan lide210).

dr.Kovács József
dr.mile.gyula@gmail.com
Saturday, December 17, 2011 4:37:05 PM
vargas wrote:

Segítségüket, javaslatukat kérjük az alábbi kérdésben.

Egyik felhasználónk jelezte, hogy a receptírás adagolásnál megtalálható infomIx-es készletek szakmailag nem megfelelőek. Az ilyen készletek a programban fixek, nem módosíthatóak, a jobb egér kattintásra megjelenő panel listán mindig elöl szerepelnek. A jelenlegi készlet:

napi 3x1

napi 3x2

napi 2x1

napi 2x2

az orvos

Szerinte ez lenne a jó, ha megjelenne:

Naponta 1 tabl.

Naponta 1 caps.

Naponta 1 drg.

Suo nomine !

Külsőleg !

Naponta 1 tapasz !

Vércukor méréshez !

E. ü. betét.

A felvetést megvizsgálva, három megoldás közül választhatunk (de lehet, hogy van még ezen kívül, csak nekünk nem jutott eszünkbe). Kérjük jelezzék, önök szerint melyik lenne a legjobb.

1. A következő frissítéssel ezeket a készlet elemeket kivesszük. Ettől eltűnik mindenkinek. Aki így szeretné használni, az a recept adagolás panel karbantartásnál felveheti újra saját készletként.

2. A következő frissítéssel ezeket a készlet elemeket kivesszük, a javasoltak kerülnek be a helyükre. természetesen itt is használhatóak saját készlet elemek.

3. Nem változtatunk a jelenlegi állapoton.

Véleményüket itt is leírhatják, vagy elküldhetik emailben.

Segítségüket köszönjük

Hátha ez probléma ?!

Alapbeállítás a jelenlegi állapot.

Beállító fogaskerék opciósan "Csak saját dozírozás látszik" . ( Persze ha ez programozható így ! )

Dr Rétei Ágnes
Monday, December 19, 2011 10:54:23 AM
Személy adatoknál megoldható lenne-e egy Tartózkodási hely panel?
Ilona
  • Ilona
Monday, December 19, 2011 1:32:32 PM
Casus wrote:

Megjegyzés mezőbe szoktam beírni.

Dr Rétei Ágnes
Tuesday, December 20, 2011 8:39:18 AM
Ilona wrote:

Casus wrote:

Mi is.

Dr Rétei Ágnes
Tuesday, December 20, 2011 9:06:05 AM
Casus wrote:

Ilona wrote:

Casus wrote:

Mi is. De így nem teszi ki az info lapra.

Ha az Egyedi üzenetbe írjuk, akkor kiteszi az info lapra, de akkor a lekérdezés - Személyi adatok-nál nem látszik.

Varga Sándor
Tuesday, December 20, 2011 9:41:28 AM
Casus wrote:

Casus wrote:

Ilona wrote:

Casus wrote:

Ha az Egyedi üzenetbe írjuk, akkor kiteszi az info lapra, de akkor a lekérdezés - Személyi adatok-nál nem látszik.

A törzskartonon a Szoc fülön van ilyen adatrögzítési lehetőség. Sajnos ez még nem jelenik meg az infolapon, de a fejlesztők felé továbbítottam mint javaslatot.

Varga Sándor
Dr Rétei Ágnes
Tuesday, December 20, 2011 10:21:43 AM
vargas wrote:

Casus wrote:

Casus wrote:

Ilona wrote:

Casus wrote:

A törzskartonon a Szoc fülön van ilyen adatrögzítési lehetőség. Sajnos ez még nem jelenik meg az infolapon, de a fejlesztők felé továbbítottam mint javaslatot.

Köszönjük

Dr Rétei Ágnes
Monday, January 2, 2012 10:53:25 AM
---------------------------

Microsoft Visual FoxPro

Fatal error: Exception code=C0000005

Called from - frmforgalminapló.nyomtat line 0 {c:\visualix\data\}

Called from - frmforgalminapló.megtekint line 0 {c:\visualix\data\}

Called from - frmforgalminapló.cntnyomtat1.cmdmegtekint.click line 0 {c:\visualix\data\}

Called from - főprogram line 648 {c:\ix\közös\code\főprogram.prg}

OK

Ez mit jelent?

Mert bárhol próbálom a statisztikát megnézni, vagy kinyomtatni, ilyeneket dob ki

hosi
  • hosi
  • Veterán (Szint 20 - Max) Topic Starter
Monday, January 2, 2012 12:00:52 PM
Casus wrote:

Microsoft Visual FoxPro

Fatal error: Exception code=C0000005

Called from - frmforgalminapló.nyomtat line 0 {c:\visualix\data\}

Called from - frmforgalminapló.megtekint line 0 {c:\visualix\data\}

Called from - frmforgalminapló.cntnyomtat1.cmdmegtekint.click line 0 {c:\visualix\data\}

Called from - főprogram line 648 {c:\ix\közös\code\főprogram.prg}

OK

Ez mit jelent?

Mert bárhol próbálom a statisztikát megnézni, vagy kinyomtatni, ilyeneket dob ki

Nem tudom esetleg más nyomtatóra próbálta-e. Ha nem, és létezik a rendszerben más nyomtató is, kérem próbálja meg arra nyomtatni. Ha arra sikerül, akkor az eredeti nyomtató driver-rel lehet valami probléma. Kérem jelezze, hogy sikerült-e megoldani.

Hostyánszki László
Similar Topics
Users browsing this topic