Varga Sándor
Monday, March 5, 2012 1:56:28 PM
Bakos J wrote:

T. Infomix!

Érdekes ez az új verzió, sikerült a kormánynak elérni, hogy a háziorvosi munka is akadozni kezdett, betegek hosszú sorokban ülnek a váróban, de mind1...

Kérdésem:

1, Jó lenne ha a program a recept felíráskor nem eltárolt adatok esetén az első rublikába legalább beírná az 1-est (hogy 1 naponta) mivel a rendelt gyógyszerek 99 %-a napi rendszerességgel van rendelve, így legalább eggyel kevesebb kattintás lenne.

2, Clexan injekciót próbáltam felírni, olyan betegnek aki rendszeresen használja, de az új modul használhatatlan, mivel Egységenként kéne beírni a napi adagot, de 4000-et nem lehet beírni az ablakba csak max 99-et.

(A beteg napi 4000 egységet ad magának) A program pedig nem ampullába számol, hanem egységben.

3, Hogy lehet az adagoláshoz csoportokat felvinni, mert a verzióváltó levélben az van hogy lehet, de nem tudok rájönni, hogy hogy???

Köszönettel: Dr Bakos

Mielőtt komoly vita alakulna ki.

Jelenleg úgy működik, hogy ha pl. a naponta előtti adatot üresen hagyja valaki, akkor azt 1 naponta adatnak veszi a program, módosítani akkor van értelme, ha valamit nem naponta kell szedni. Az döntés kérdése, hogy ilyen esetben maradjon így üres adattal, vagy alapból 1-el töltsük fel. Mivel a felírások nagyon nagy részében napi adagolást feltételezünk, így én is Bakos doktor javaslatát támogatom, hogy minnél kevesebbet kelljen kattintani.

Ezzel illetve az egész adagolással kapcsolatos friss információ, hogy még ma megkapjuk tesztelésre a fejlesztőktől a javaslatok alapján készített módosításokat. Igyekszünk alaposan és gyorsan leellenőrizni a működést és feltenni a portálra.

Ebben az adagolás változásokon kívül az Adrienn által kért segédeszköz cserélhetőség is benne lesz.

Varga Sándor
dr.mile.gyula@gmail.com
Monday, March 5, 2012 2:31:56 PM
vargas wrote:

Bakos J wrote:

T. Infomix!

Érdekes ez az új verzió, sikerült a kormánynak elérni, hogy a háziorvosi munka is akadozni kezdett, betegek hosszú sorokban ülnek a váróban, de mind1...

Kérdésem:

1, Jó lenne ha a program a recept felíráskor nem eltárolt adatok esetén az első rublikába legalább beírná az 1-est (hogy 1 naponta) mivel a rendelt gyógyszerek 99 %-a napi rendszerességgel van rendelve, így legalább eggyel kevesebb kattintás lenne.

2, Clexan injekciót próbáltam felírni, olyan betegnek aki rendszeresen használja, de az új modul használhatatlan, mivel Egységenként kéne beírni a napi adagot, de 4000-et nem lehet beírni az ablakba csak max 99-et.

(A beteg napi 4000 egységet ad magának) A program pedig nem ampullába számol, hanem egységben.

3, Hogy lehet az adagoláshoz csoportokat felvinni, mert a verzióváltó levélben az van hogy lehet, de nem tudok rájönni, hogy hogy???

Mielőtt komoly vita alakulna ki.

Jelenleg úgy működik, hogy ha pl. a naponta előtti adatot üresen hagyja valaki, akkor azt 1 naponta adatnak veszi a program, módosítani akkor van értelme, ha valamit nem naponta kell szedni. Az döntés kérdése, hogy ilyen esetben maradjon így üres adattal, vagy alapból 1-el töltsük fel. Mivel a felírások nagyon nagy részében napi adagolást feltételezünk, így én is Bakos doktor javaslatát támogatom, hogy minnél kevesebbet kelljen kattintani.

Ezzel illetve az egész adagolással kapcsolatos friss információ, hogy még ma megkapjuk tesztelésre a fejlesztőktől a javaslatok alapján készített módosításokat. Igyekszünk alaposan és gyorsan leellenőrizni a működést és feltenni a portálra.

Ebben az adagolás változásokon kívül az Adrienn által kért segédeszköz cserélhetőség is benne lesz.

Azt hittem, hogy ez (mármint a kiemelt ) mindenkinek tiszta sor. Így legyen !

Fehérvári
Monday, March 5, 2012 3:35:16 PM
Nekem a Convulex szirup felírásával volt ma problémám.

Megpróbálom érthetően leírni.

Convulex 50 mg/ml szirup gyermekeknek 1x100 ml üvegben.Neurológus szakorvos javaslatára 2x3 ml.

A program adagolókanalas megoldással számol.

Naponta 1 adag-03.05.-03-13-ig dátumozta.

Nem tudom,hogy az adagolókanál hány ml.Az üveghez is ml-es fecskendő adagoló van.

Átírtam 2x3 ml-re,akkor a dátum:03.05-03.06-ig.És a vége dátumot nem engedi javítani.

100 ml szirup 2x3 ml-vel 16 napra elegendő.Ez th-lapos gyógyszer,és fontos lenne a vége dátum.Ma úgy oldottam meg,hogy kivettem a dátumot,és a megjegyzés mezőbe írtam be,hogy meddig van ellátva.Ez azért nem jó,mert a legközelebbi felírásnál nem látom,hogy előzőleg meddig volt elég.

Nekünk ml-es adagolás kellene.Jó lenne ha tudnának ezen változtatni.

Köszönettel:Dr Fehérvári

rpetra
  • rpetra
  • Veterán (Szint 20 - Max)
Monday, March 5, 2012 3:49:59 PM
Fehérvári wrote:

Nekem a Convulex szirup felírásával volt ma problémám.

Megpróbálom érthetően leírni.

Convulex 50 mg/ml szirup gyermekeknek 1x100 ml üvegben.Neurológus szakorvos javaslatára 2x3 ml.

A program adagolókanalas megoldással számol.

Naponta 1 adag-03.05.-03-13-ig dátumozta.

Nem tudom,hogy az adagolókanál hány ml.Az üveghez is ml-es fecskendő adagoló van.

Átírtam 2x3 ml-re,akkor a dátum:03.05-03.06-ig.És a vége dátumot nem engedi javítani.

100 ml szirup 2x3 ml-vel 16 napra elegendő.Ez th-lapos gyógyszer,és fontos lenne a vége dátum.Ma úgy oldottam meg,hogy kivettem a dátumot,és a megjegyzés mezőbe írtam be,hogy meddig van ellátva.Ez azért nem jó,mert a legközelebbi felírásnál nem látom,hogy előzőleg meddig volt elég.

Nekünk ml-es adagolás kellene.Jó lenne ha tudnának ezen változtatni.

Köszönettel:Dr Fehérvári

Ezt a mennyiségi egységet az OEP Publikus Gyógyszertörzs tartalmazza, ezért ezen nem áll módunkban változtatni, de jelenleg is készülőben van egy új verzió, amelyben próbáljuk megkönnyíteni az új fajta adagolás használatát.

Az új verzió publikálásáig szíves türelmét kérjük.

Adrienn
Monday, March 5, 2012 4:36:24 PM
dr.mile.gyula@gmail.com wrote:

Adrienn wrote:

Vihar előtti csend? 🙂 Feltűnően nagy némaságba burkolóztak az Infomix Dolgozók, csak nem a verzióváltás javítása készül ekkora lendülettel? :)

Huncut vagy ! ( Ön huncut !)

Lehet, hogy csak dolgoznak !

Nem Ön, de huncutnak huncut. 😉 Most viszont tényleg én is csak arra akartam célozni, hogy feltehetően ennyire lefoglalja őket a munka. :)

vargas wrote:

Adrienn wrote:

Vihar előtti csend? 🙂 Feltűnően nagy némaságba burkolóztak az Infomix Dolgozók, csak nem a verzióváltás javítása készül ekkora lendülettel? :)

Az is készül természetesen, de közben a hétvégi hozzászólások alapján újra ellenőrizzük a működést.

A tegnap feltett kérdéseket próbálom megérteni, illetve megkeresni a már most működő részekre a válaszokat.

Nem is sürgetésnek írtam, csak mint tényt közöltem, aztán következtettem. 🙂 Az észrevételeim pedig nem sürgősek, épp ezért nem az adott verzióba írtam mint észrevételt, hanem ide.

vargas wrote:

Adrienn wrote:

A betegek nagyon ritkán tartják észben, hogy mikor jár le szakorvosi javaslatuk vagy közgyógyuk. Mi mostanában igyekszünk erre odafigyelni, s tájékoztatni őket előtte 1-2 hónappal. A gond akkor van, ha mi sem vesszük észre, mert nagy a hajtás, vagy ha a beteg az adott készítményt esetleg 3 hónapig sem íratta, vagy előzőleg el volt látva 3 hónapra, s akkor még nem mutatja sárga sávval a program, hogy hamarosan lejár a javaslat. Nincs rá mód, hogy legyen a programban egy olyan funkció, amelynek tetszőleges ki/bekapcsolásával és adott időtartam beállításával elérjük azt, hogy a program külön is figyelmeztessen ha a páciensnél járunk mondjuk egy felugró ablakban? Vagy valami, amivel listázni lehetne a hamarosan lejáratos javaslatokat, közgyógyokat? Ha van már ilyen, bocsi, én még nem találkoztam vele, csak olyannal (ha jól emlékszem), amikor külön kigyűjti a közgyógyosakat, s onnan ki lehet mazsolázni. Mert a betegek hajlamosak orrolni ránk, hogy mi nem figyelmeztettük őket.

Jelenleg a therápiás lappal rendelkezők listában lehet a lejáró szakorvosi javaslatokat listáztatni, itt megadható, hogy hány hónapon belül lejárókat listázza a program.

Gyógyszer választásnál a megjelenő sok oszlopnál (th lap szerinti válogatás) van egy szakorvosi javaslat vége dátum is. Azt kell valahogy elérni, hogy az összes oszlop közül ez is elférjen a képernyőn, látható legyen. Nem tudom, hogy a jelenleg használt piros-sárga (lejárt-3 hónapon belül lejár) színezés mellett valamilyen plusz információ tényleg ad-e segítséget? pl. az ellátva dátum a felírt mennyiséggel több, mint a szakorvosi javaslat érvényessége, akkor üzenet?

Most nem visual x doki-s gépnél vagyok, nem tudom megnézni. Mi az előzmények szerint nyomtatunk, ott is kiírja a lejárati dátum végét. A bajom inkább azzal van, hogy amíg nem esik 1 hónapon belülire a javaslat lejárta, addig nem emeli ki semmilyen színnel, az 1 hónappal előtti figyelmeztetést meg azért tartom kevésnek, mert a betegek nagy részére igaz az, hogy nem íratja havi rendszerességgel a gyógyszereit, tehát mivel csak 1 hónappal előtte kezd figyelmeztetni a sárga kiemeléssel, van hogy mire a beteg jön, már eleve túlléptük, mert amikor íratta, még nem jelzett, mire legközelebb jött, addigra meg már túl voltunk rajta. Amikor meg az ember siet, ha nincs színnel kiemelve, sokszor elkerüli a figyelmét, hogy nézegesse egyesével a javaslatok lejárati idejét. Ezért gondoltam arra, hogy beállíthatóvá lehetne tenni egy korábbi figyelmeztetést is, mondjuk egy felugró ablak formájában. Tehát hogy beállítható legyen az is, hogy akarja-e valaki ezt a funkciót, s ha igen, akkor esetleg a lejárati idő előtti figyelmeztetés ideje is módosítható legyen, hab a tortán, ha még a rendszeressége is variálható lenne. Mondjuk lejárati idő előtt 3 hónappal már figyelmeztessen egy felugró ablak, s ismételje meg ezt havi rendszerességgel. De csak ha valaki szeretné ezt használni. Jó lenne, ha akkor is megtenné ezt, ha nem épp azt a gyógyszert készülünk írni, hanem csak valamiért belépünk a páciensbe. Ettől még maradhatna a sárga sávos kijelölés is.

vargas wrote:

Adrienn wrote:

A másik, hogy jó lenne, ha lehetne a programban adott páciens esetén adott gyógyszerre vagy egyszerre több gyógyszerre rákeresni. Mondjuk megadni egy időintervallumot, ami példának okért legyen most 200 nap. Tehát én arra vagyok kíváncsi, hogy az elmúlt 200 napban mennyi xy gyógyszert írtunk neki, ez pedig valójában adott dózissal hány napra elég. Ez azért érdekes, mert gyakran jönnek hozzánk a betegek, hogy magas a vérnyomás, nem jó a gyógyszer. Majd papírra kilistázzuk manuálisan úgymond a gyógyszerírást, s kiderül, hogy csak 3 havonta íratja a havi adagot, s a legutóbbinak is már 1 hónapja el kellett volna fogynia, de a kérdésre, miszerint szedi-e rendszeresen, első körben állítja, hogy igen, amíg nem szembesítjük a tényekkel. Vagy pl. lehetne ebben olyan is, hogy adott idő alatt a felírt gyógyszermennyiség napi hány tabletta fogyasztását engedi feltételezni. A fájdalomcsillapítókra ugyanis sok páciens rá van állva, s van aki ha tehetné, Algopyint vagy Fortedolt és társaikat hetente íratná ha lehetne. Ha gyanús a dolog, akkor utánanézünk, de volt már olyan, hogy akkor szembesültünk vele, hogy többször írtuk, mint ahogy szerettük volna. Mert oké, látom az utolsó felírást, de azt gondolom, na jó, most az egyszer. Csak közben elfelejtem, hogy már előtte sok "most az egyszer" eset volt az illetővel. Vagy íratott 2 hete Algopyrint, most meg Algozone-t kér. Ki emlékszik már arra, hogy 2 hete írtunk neki Algopyrint? De a programban sem látjuk, mert most ha kezdem neki írni az Algozone-t, ott nem mutatja, hogy 2 hete írtunk neki Algopyrint, pedig a hatóanyag megegyezik, szóval elvileg nem lehetne írnom neki.

Az ötlet jó, de pont most változott az adagolás és annak számolása. Ha jól értem, akkor itt olyan "módszer" kellene, amivel készítményenként az összesíthető, hogy a kiválaszott időszakban felírt készítmény a megadott adagolással mennyi időre elég.

Igen. Lehetne ezt többféleképpen is. Akár az, hogy mondjuk a megadott 200 napból a felírt mennyiség hány napra elég. De pont a fájdalomcsillapítók miatt pl. lehetne egy olyan funkciója is ennek a résznek, amely úgy számol, hogy mondjuk átlagol az adott időszakban, hogy egy napra hány tabletta jut pl a felírt rendszeresség alapján, vagy ami még jobb, hogy az adott készítményt szintén átlagolva az adott időszakban kiírja, hogy durván hány naponta írtuk neki. Havi rendszerességgel vagy 20 naponta, ilyesmi. Már csak azért, mert a fájdalomcsillapítóknál nem egyértelmű az adagolás, mert ráírunk mondjuk 3x1-et, de azt csak pár napra gondoltuk, a program ezt viszont nem tudhatja. Nem tudom, érthető voltam-e. Lehetne ebbe beleépíteni olyat is, hogy lehessen adott időszakot tetszőlegesen választani, vagy 1 kattintással mondjuk csak az utóbbi 3 havit vagy 6 havit kérni, így gyorsabb lenne.

Még egy dolog az eszembe jutott. Leletek. Igen gyakran kell utánanéznünk a felhozott leleteknek. Van olyan beteg (nem is egy), aki éves szinten 30-40 leletet is "összegyűjt". A Lekérdezés résznél nekem karcsúak a listázási módok. Nem tetszik ez a pipás rendszer, lassú ugyanis. Sokszor az utolsó 5-ben ugyanis nincs benne az összes lelet, amire szükségem lenne, és akkor vagy egyesével kezdhetek pipálgatni és úgy lekérni, vagy egy gombnyomással kipipáltam az összeset és úgy kérem le, ami teljesen fölösleges. Na meg van még a külön szakellátás szerinti is, nekem az sem az igazi. Nem lehetne, hogy mondjuk idővonal-szerű rendszerben legyen? Ne kelljen pipálgatni, hanem felsorolja azokat az éveket (ott, ahol most pipálgatni kell), amelyekben van lelet, s csak szimplán az évre kattintva már ki is listázza a leleteket. De ez a külön pipálgatás, ez nyűgös. Persze rá lehetne építeni az összes többit is, gyógyszerírást, napi ellátást, akármit erre a rendszerre, csak én a leletek keresésére használom a leggyakrabban, ezért jutott eszembe.

Megjegyzem, semmi sem követel eget rengető gyorsaságot, ezek most viszonylag jelentéktelen dolgok a márciusi változásokkal szemben. Csak most eszembe jutottak, gondoltam, el lehetne tenni őket mint megvalósítandó dolgokat (amennyiben van rá lehetőség, s hasznosnak tűnnek), aztán ha már itt a mostani helyzetben minden stabilan működik, akkor le lehetne porolni és megvalósítani.

Dr.Darcy
Monday, March 5, 2012 5:08:36 PM
hosi wrote:

A vényre, ha kell dátum, akkor az kell, hogy meddig lett ellátva a páciens, tehát a fixen 30,60 nap egyáltalán nem jó.

Az insulinok esetén egyébként mi egy kicsit többet próbálunk segíteni, mint amit az OEP törzs ad. A PUPHA-ban azon adatok amik alapján az orális szereknél számolható a felírt mennyiség nincs kitöltve. Egy más adatot használunk fel, ami viszont NE-ben mutatja a teljes kiszerelést (ami scat orig.). Mint ahogy Vargas is írta sajnos nincs meg a váltó szám, hogy egy dobozban hány ampulla van, így aki ampullában írja jelenleg nem tudjuk számolni (nem is számoljuk). Egyébként van ahol dobozra számolnak...

Az utóbbi napok tapasztalatai alapján -amit ezúton is köszönünk- azt hiszem sikerült úgy átalakítani ezt a részt, hogy minden igényt kielégítsen:

-Ahol egyszerűen számolható ott a mostani módszer szerint tud számolni.

-Ahol számolható, de "bonyolultabb" az adagolás, ott megadható a kívánt szöveg (amit nem ír rögtön felül a program)

-Amit elvileg tudnánk számolni, de mondjuk adott esetben nem jól (pl amp.orig-os insulin), ott át lehet állni a nem számolós állapotra, és ekkor az ellátva-ig dátum is módosítható

-Használható a régi help is számolható esetben is.

-Mutatjuk azt az adatot ami alapján a számolást végezzük.

-Beállítható, hogy csak ha túllépi a vény a 30 napot írja rá a dátumokat.

És még újdonság is belefér(t) 🤫

Bocsánat, de ha ampullában számolunk, akkor nem tökmindegy, hogy egy dobozban hány van belőle? Inzulinnál az a lényeg, hogy egy ampulla 300NE. Ezt, vagy ennek a többszörösét kell leosztani a beteg napi inzulinigényével, és meg is van, hogy hány db. ampulla hány napra elég. Korábban pontosan amiatt, hogy egy havi adag felírását kérték, minden betegnél átszámoltuk az adagolást, hogy nagyjából 30 napra hány ampulla kell. Annyit kellene tenni, hogy ha mi beírjuk, az ampullaszámot és napi mennyiséget, akkor tudja, hogy 1 amp. = 300NE és el tudja osztani a két számot.

Hajnalné
Monday, March 5, 2012 5:40:37 PM
3 havi recept felírásakor tévesen tárolja a gép az ellátva -ig dátumot. Mai felírás esetén 06.05 helyett 04.07-et ír ki. Csak a lekérdezés-felírt recepteknél látszik, hogy 3 adag rp. lett felírva. Lehetne ezt gyorsan javítani?

Köszönöm

Varga Sándor
Monday, March 5, 2012 5:46:42 PM
Hajnalné wrote:

3 havi recept felírásakor tévesen tárolja a gép az ellátva -ig dátumot. Mai felírás esetén 06.05 helyett 04.07-et ír ki. Csak a lekérdezés-felírt recepteknél látszik, hogy 3 adag rp. lett felírva. Lehetne ezt gyorsan javítani?

Köszönöm

Igen javítjuk.

Mi köszönjük, hogy szólt

Varga Sándor
Bakos J
  • Bakos J
Monday, March 5, 2012 8:19:07 PM
T.Infomix!

Még egy apró változtatást szeretnénk kérni!

Két szomszéd körzetben is egyetértettünk abban, hogy a BNO ablak túl alacsonyra került és így kiesik a rátekintés "centrális zónájából". Ma többször is előfordult, hogy a gép adta automatikusan az adagolás adatokat az ember végignézte, rendben és nyomtat. Akkor ugrik fel, hogy nincs BNO.

Szerintünk jobb lenne, ha felkerülne a 3 havi felírás gombok fölé, ahol eddig is volt. Jobban feltűnik ha üres, vagy más BNO van megadva a szükségesnél.

Adrienn
Monday, March 5, 2012 9:00:14 PM
Adrienn wrote:

Még egy dolog az eszembe jutott. Leletek. Igen gyakran kell utánanéznünk a felhozott leleteknek. Van olyan beteg (nem is egy), aki éves szinten 30-40 leletet is "összegyűjt". A Lekérdezés résznél nekem karcsúak a listázási módok. Nem tetszik ez a pipás rendszer, lassú ugyanis. Sokszor az utolsó 5-ben ugyanis nincs benne az összes lelet, amire szükségem lenne, és akkor vagy egyesével kezdhetek pipálgatni és úgy lekérni, vagy egy gombnyomással kipipáltam az összeset és úgy kérem le, ami teljesen fölösleges. Na meg van még a külön szakellátás szerinti is, nekem az sem az igazi. Nem lehetne, hogy mondjuk idővonal-szerű rendszerben legyen? Ne kelljen pipálgatni, hanem felsorolja azokat az éveket (ott, ahol most pipálgatni kell), amelyekben van lelet, s csak szimplán az évre kattintva már ki is listázza a leleteket. De ez a külön pipálgatás, ez nyűgös. Persze rá lehetne építeni az összes többit is, gyógyszerírást, napi ellátást, akármit erre a rendszerre, csak én a leletek keresésére használom a leggyakrabban, ezért jutott eszembe.

Sztornó. 🙂 Dr. Mile Gyula önzetlen és kedves segedelmével testreszabtam a "lekérdezés" funkciót, így beállítottam, hogy miből és mennyit akarok látni. Ezer köszönet ismételten Gyulának! Bár azt csendben jegyzem meg, hogy ez a beállítási lehetőség szerintem nem egyértelmű, sőt, kifejezetten el van dugva. 🙂

dr.Kovács József
Tuesday, March 6, 2012 12:21:28 AM
Dr.Darcy wrote:

Bocsánat, de ha ampullában számolunk, akkor nem tökmindegy, hogy egy dobozban hány van belőle? Inzulinnál az a lényeg, hogy egy ampulla 300NE. Ezt, vagy ennek a többszörösét kell leosztani a beteg napi inzulinigényével, és meg is van, hogy hány db. ampulla hány napra elég. Korábban pontosan amiatt, hogy egy havi adag felírását kérték, minden betegnél átszámoltuk az adagolást, hogy nagyjából 30 napra hány ampulla kell. Annyit kellene tenni, hogy ha mi beírjuk, az ampullaszámot és napi mennyiséget, akkor tudja, hogy 1 amp. = 300NE és el tudja osztani a két számot.

Ez így elég egyértelmű.

Más. Ma már sokkal könnyebb volt dolgozni az új adagolás számító módszerrel, mert sokszor jönnek már elő feltöltött adagolások, más betegnél már használt és így feltöltött adagolású gyógyszerek esetén. Az új módszer másra is jó. Átállítható az első recept kiválthatósági dátuma, igazítva az előző felírás ellátva dátumához, így gyakorlatilag pontosan lefedve az összes napot. Nincs többlet felírás. Korábban már próbáltam erre utalni, hogy az ellátva dátum számításánál vegyük figyelembe az előző felírás ellátva dátumát. Ha az előző felírásnál egy gyógyszert 2x30=60 napra írtam, egy másikat meg 2x40=80 napra, akkor a második gyógyszer ismételt felírásakor (legkésőbb hatvan nap múlva, amikor az első gyógyszer már elfogyott, de a másodikból még van 20 napra, viszont nem lesz elég a következő 30 napra) látom az előző felírás ellátva dátumát, amely ebben az esetben 20 nappal későbbi (piros színnel általában) és erre állítom át a kiválthatósági dátumot, így megelőzve azt, hogy megmaradjon 20 napi gyógyszer. Ez kicsit bonyolult lett, de remélem érthető [elpirul] . Nagyon jó funkciót kaptunk ezzel, nem kellene ezt a részt átírni. Még annyi, hogy a felírt receptek tárolásánál, jó lenne a kiválthatósági dátum tárolása is (éppen a megváltoztathatósága miatt), a későbbi visszakereshetőség érdekében. Nem biztos, hogy mindig az aznapi dátum lesz.

dr.Kovács József
dr.mile.gyula@gmail.com
Tuesday, March 6, 2012 7:55:33 AM
Adrienn wrote:

Adrienn wrote:

Sztornó. 🙂 Dr. Mile Gyula önzetlen és kedves segedelmével testreszabtam a "lekérdezés" funkciót, így beállítottam, hogy miből és mennyit akarok látni. Ezer köszönet ismételten Gyulának! Bár azt csendben jegyzem meg, hogy ez a beállítási lehetőség szerintem nem egyértelmű, sőt, kifejezetten el van dugva. :)

[elpirul]

dr.mile.gyula@gmail.com
Tuesday, March 6, 2012 8:23:39 AM
dr.Kovács József wrote:

Az új módszer másra is jó. Átállítható az első recept kiválthatósági dátuma, igazítva az előző felírás ellátva dátumához, így gyakorlatilag pontosan lefedve az összes napot. Nincs többlet felírás. Korábban már próbáltam erre utalni, hogy az ellátva dátum számításánál vegyük figyelembe az előző felírás ellátva dátumát. Ha az előző felírásnál egy gyógyszert 2x30=60 napra írtam, egy másikat meg 2x40=80 napra, akkor a második gyógyszer ismételt felírásakor (legkésőbb hatvan nap múlva, amikor az első gyógyszer már elfogyott, de a másodikból még van 20 napra, viszont nem lesz elég a következő 30 napra) látom az előző felírás ellátva dátumát, amely ebben az esetben 20 nappal későbbi (piros színnel általában) és erre állítom át a kiválthatósági dátumot, így megelőzve azt, hogy megmaradjon 20 napi gyógyszer. Ez kicsit bonyolult lett, de remélem érthető [elpirul] . Nagyon jó funkciót kaptunk ezzel, nem kellene ezt a részt átírni. Még annyi, hogy a felírt receptek tárolásánál, jó lenne a kiválthatósági dátum tárolása is (éppen a megváltoztathatósága miatt), a későbbi visszakereshetőség érdekében. Nem biztos, hogy mindig az aznapi dátum lesz.

Nem lehet ezt a program által automatikusan is megoldani ? Minden adat rögzítve van hozzá .

Adrienn
Tuesday, March 6, 2012 9:25:36 AM

dr.Kovács József wrote:

Az új módszer másra is jó. Átállítható az első recept kiválthatósági dátuma, igazítva az előző felírás ellátva dátumához, így gyakorlatilag pontosan lefedve az összes napot. Nincs többlet felírás. Korábban már próbáltam erre utalni, hogy az ellátva dátum számításánál vegyük figyelembe az előző felírás ellátva dátumát. Ha az előző felírásnál egy gyógyszert 2x30=60 napra írtam, egy másikat meg 2x40=80 napra, akkor a második gyógyszer ismételt felírásakor (legkésőbb hatvan nap múlva, amikor az első gyógyszer már elfogyott, de a másodikból még van 20 napra, viszont nem lesz elég a következő 30 napra) látom az előző felírás ellátva dátumát, amely ebben az esetben 20 nappal későbbi (piros színnel általában) és erre állítom át a kiválthatósági dátumot, így megelőzve azt, hogy megmaradjon 20 napi gyógyszer. Ez kicsit bonyolult lett, de remélem érthető [elpirul] . Nagyon jó funkciót kaptunk ezzel, nem kellene ezt a részt átírni. Még annyi, hogy a felírt receptek tárolásánál, jó lenne a kiválthatósági dátum tárolása is (éppen a megváltoztathatósága miatt), a későbbi visszakereshetőség érdekében. Nem biztos, hogy mindig az aznapi dátum lesz.

Nem lehet ezt a program által automatikusan is megoldani ? Minden adat rögzítve van hozzá .

Igen, ez jó lenne, ha automatikus lenne. Illetve úgy kellene valahogy, hogy 1 kattintással lehessen választani, hogy a mai dátumot, vagy azt szeretnénk alkalmazni, amelyiknél valójában következne a gyógyszerírás. Esetleg lehetne egy alapbeállítási lehetőség is, hogy a felhasználók tudjanak választani, alap esetben melyiket emelje automatikusan náluk a program.

dr.mile.gyula@gmail.com
Tuesday, March 6, 2012 10:27:33 AM
Eddig mivel nem volt pontos adagolás a terápiás lapra történő átemeléskor szükséges volt ( a majdani vagy már létező KGY miatt ) az adag kézi beírása. Ezt most már automatikusan megteszi a program. Szerintem innentől felesleges, hogy az ablak megnyíljon, nem történik módosítás rajta csak plusz kattintgatás.
Somogyi László
Tuesday, March 6, 2012 11:38:27 AM
Dr.Darcy wrote:

+1 !!!!

dr.Kovács József
Tuesday, March 6, 2012 12:28:30 PM
Gyógyszerírásnál a gyüjtőben szerintem kellene egy ellátva dátum oszlop, mert így kicsit nehéz egy dátumra összehozni a külnönböző kiszerelésű és adagolású gyógyszereket. Most ezt csak akkor látom (hogy meddig van ellátva), ha kiválasztom az adott gyógyszert. Így egyenként kell végignézni és kattintani. A régi gyűjtőben volt egy ilyen oszlop, és úgy könnyebben áttekinthető volt.
dr.Kovács József
dr.mile.gyula@gmail.com
Tuesday, March 6, 2012 1:06:11 PM
dr.Kovács József wrote:

Gyógyszerírásnál a gyüjtőben szerintem kellene egy ellátva dátum oszlop, mert így kicsit nehéz egy dátumra összehozni a külnönböző kiszerelésű és adagolású gyógyszereket. Most ezt csak akkor látom (hogy meddig van ellátva), ha kiválasztom az adott gyógyszert. Így egyenként kell végignézni és kattintani. A régi gyűjtőben volt egy ilyen oszlop, és úgy könnyebben áttekinthető volt.

Pontosabban az oszlop megvan csak üres , illetve még egy üres oszlop van amire nem emlékszem mi volt az előzőekben

Ilona
  • Ilona
Tuesday, March 6, 2012 2:35:25 PM
Mindenki tudja? Az agyi infarctuson átesett betegnek nem adható Nootropil... A jól bevált Mixtura pect. víz helyett alkoholt tartalmaz... Cipralex-et szedőket vizsgálja meg kardiológus...
hosi
  • hosi
Tuesday, March 6, 2012 4:45:57 PM
Bakos J wrote:

T.Infomix!

Két szomszéd körzetben is egyetértettünk abban, hogy a BNO ablak túl alacsonyra került és így kiesik a rátekintés "centrális zónájából". Ma többször is előfordult, hogy a gép adta automatikusan az adagolás adatokat az ember végignézte, rendben és nyomtat. Akkor ugrik fel, hogy nincs BNO.

Szerintünk jobb lenne, ha felkerülne a 3 havi felírás gombok fölé, ahol eddig is volt. Jobban feltűnik ha üres, vagy más BNO van megadva a szükségesnél.

Mivel az adagolás és az ellátva -ig adat logikailag összetartoznak én azt javasolnám, hogy akkor már inkább még feljebb tennénk, a megjegyzés és a darabszám közé. Kérem a fórumozókat mondjanak véleményt erről.

Hostyánszki László
hosi
  • hosi
Tuesday, March 6, 2012 5:11:41 PM
Adrienn wrote:

dr.Kovács József wrote:

Igen, ez jó lenne, ha automatikus lenne. Illetve úgy kellene valahogy, hogy 1 kattintással lehessen választani, hogy a mai dátumot, vagy azt szeretnénk alkalmazni, amelyiknél valójában következne a gyógyszerírás. Esetleg lehetne egy alapbeállítási lehetőség is, hogy a felhasználók tudjanak választani, alap esetben melyiket emelje automatikusan náluk a program.

Köszönjük, valóban ezt már tudja a program számolni. Meg is oldottuk. A kiadhatósági dátumon jobb gombra már most is jön a dátum választó, és abban alul ott van a "mai nap" lehetőség.

Hostyánszki László
dr.mile.gyula@gmail.com
Tuesday, March 6, 2012 5:15:25 PM
hosi wrote:

Bakos J wrote:

T.Infomix!

Mivel az adagolás és az ellátva -ig adat logikailag összetartoznak én azt javasolnám, hogy akkor már inkább még feljebb tennénk, a megjegyzés és a darabszám közé. Kérem a fórumozókat mondjanak véleményt erről.

Most ha azt mondom, hogy nincs is rá szükség akkor nagy szálka leszek már megint.

Gyógyszer választáskor sokkal egyszerűbb a BNO "beírása" mint recept írásakor egyenként. Ráadásul ha élek azzal a lehetőséggel, hogy napi ellátás során megadok CSAK egy BNO-t akkor ezt automatikusan ( fogaskerék beállítás ) beemeli készítmény választásakor , de ha mégis több BNO van a napi ellátásnál rögzítve akkor is sokkal egyszerűbb j egérrel ezeket berakosgatni egymást követően. EZ CSAK EGY vélemény ! A kérdést nagyban befolyásolja , hogy ki hogyan használja a program ezen részét.

dr.mile.gyula@gmail.com
Tuesday, March 6, 2012 5:17:02 PM
hosi wrote:

Adrienn wrote:

dr.Kovács József wrote:

Köszönjük, valóban ezt már tudja a program számolni. Meg is oldottuk. A kiadhatósági dátumon jobb gombra már most is jön a dátum választó, és abban alul ott van a "mai nap" lehetőség.

Ezt az utolsó sort lehet csak én nem értem.

hosi
  • hosi
Tuesday, March 6, 2012 5:23:23 PM

hosi wrote:

Adrienn wrote:

dr.Kovács József wrote:

"...hogy 1 kattintással lehessen választani, hogy a mai dátumot, vagy azt szeretnénk alkalmazni, amelyiknél valójában következne a gyógyszerírás..."

Erre írtam, hogy mint minden dátum mezőn, él a jobb egérgombos dátum választás az első -tól dátumon. Tehát ha a program beírja az általa számolt kiválthatósági dátumot (ami jön az előző ugyanezen készítmény felírásának ellátva -ig dátumából (+1nap)), akkor ha mégsem ezt szeretnénk, jobb gombra kérhetjük a dátum helpet és ott válsszuk a "Today:" elemet a dátum alatt. (a mondat első része még a kint lévő verzióban nem működik)

Hostyánszki László
dr.mile.gyula@gmail.com
Tuesday, March 6, 2012 5:29:25 PM
hosi wrote:

hosi wrote:

Adrienn wrote:

dr.Kovács József wrote:

"...hogy 1 kattintással lehessen választani, hogy a mai dátumot, vagy azt szeretnénk alkalmazni, amelyiknél valójában következne a gyógyszerírás..."

Erre írtam, hogy mint minden dátum mezőn, él a jobb egérgombos dátum választás az első -tól dátumon. Tehát ha a program beírja az általa számolt kiválthatósági dátumot (ami jön az előző ugyanezen készítmény felírásának ellátva -ig dátumából (+1nap)), akkor ha mégsem ezt szeretnénk, jobb gombra kérhetjük a dátum helpet és ott válsszuk a "Today:" elemet a dátum alatt. (a mondat első része még a kint lévő verzióban nem működik)

A dőlt betűs az érthető magyarázat. Köszönöm.

hosi
  • hosi
Tuesday, March 6, 2012 5:30:36 PM

hosi wrote:

Bakos J wrote:

T.Infomix!

Most ha azt mondom, hogy nincs is rá szükség akkor nagy szálka leszek már megint.

Gyógyszer választáskor sokkal egyszerűbb a BNO "beírása" mint recept írásakor egyenként. Ráadásul ha élek azzal a lehetőséggel, hogy napi ellátás során megadok CSAK egy BNO-t akkor ezt automatikusan ( fogaskerék beállítás ) beemeli készítmény választásakor , de ha mégis több BNO van a napi ellátásnál rögzítve akkor is sokkal egyszerűbb j egérrel ezeket berakosgatni egymást követően. EZ CSAK EGY vélemény ! A kérdést nagyban befolyásolja , hogy ki hogyan használja a program ezen részét.

Igen az világos, hogy sok módszer van a BNO beírására, de mennyire zavaró ha oda átkerülne ahová írtam. Ez olyan változtatás ami egyszerű ugyan, de a recept ablak nagyon hangsúlyos része a programnak és ezt mindenki használja

Hostyánszki László
dr.mile.gyula@gmail.com
Tuesday, March 6, 2012 5:38:32 PM
hosi wrote:

hosi wrote:

Bakos J wrote:

T.Infomix!

Igen az világos, hogy sok módszer van a BNO beírására, de mennyire zavaró ha oda átkerülne ahová írtam. Ez olyan változtatás ami egyszerű ugyan, de a recept ablak nagyon hangsúlyos része a programnak és ezt mindenki használja

Lehet a leírtak szerint elhelyezni, nem zavaró.

Gál Andi
Tuesday, March 6, 2012 5:47:28 PM

hosi wrote:

hosi wrote:

Bakos J wrote:

T.Infomix!

Lehet a leírtak szerint elhelyezni, nem zavaró.

Nekem Hosi ajánlata szimpatikus!!!

Bogi
  • Bogi
  • Veterán (Szint 18)
Tuesday, March 6, 2012 7:33:45 PM
Nem tudom szóba került-e, nekem a szakorvosi javaslat beírásánál hiányzik a megjegyzés ablak. Ha 50 szemes gyógyszert írok be napi 1x1 adagolással, külön be kell lépni a terápiás lapra, hogy az "50 napra ellátva" szöveget tartósan bevigyem, mivel ezt receptírásnál nem jegyzi meg (ez utóbbi is praktikus lenne...). Köszönjük!
dr.mile.gyula@gmail.com
Tuesday, March 6, 2012 8:09:55 PM
Bogi wrote:

Nem tudom szóba került-e, nekem a szakorvosi javaslat beírásánál hiányzik a megjegyzés ablak. Ha 50 szemes gyógyszert írok be napi 1x1 adagolással, külön be kell lépni a terápiás lapra, hogy az "50 napra ellátva" szöveget tartósan bevigyem, mivel ezt receptírásnál nem jegyzi meg (ez utóbbi is praktikus lenne...). Köszönjük!

Erre az "50 napra ... " megjegyzésre már nincs szükség ! Rendeleti előírásnak megfelelően konkrét dátum kell az ellátottságról. Erről szól a legutóbbi verzió váltás első sorban ( receptírás módosítása ) meg az utóbbi napok Fórumbeli hozzászólásai is.A megjegyzés ablak jelenléte tehát ebből a szemszögből szükségtelen, egyéb okból kifolyólag azonban szükséges lehet ( bár erre most nagy hirtelen ötletem nincs ).

Users browsing this topic