Hát, én leteszem a nagyesküt, hogy nálunk a frissítés előtt igenis jól voltak beírva az ellátva dátumok, és most mégis olyan hülyeségeket ír ki a gép, hogy csak pislogunk. [pislog] Pl. januárban felírt 2 havi receptnél az ellátva dátum májusig szól. KIZÁRT!!!!
Sajnos ezt valószínűleg csak egy frissítés előtti mentéssel tudnám bizonyítani (hogy akkor még tök más adat szerepelt ugyanott, mint most), de nem tudom, hogy egy adott beteg adatait melyik mentésben kellene keresni.
Távléréssel tudjuk ellenőrizni az adatokat, illetve azt az ellátva adatot, ami hibás ki tudjuk venni, anélkül, hogy az ahhoz tartozó recept bármilyen más adata módosításra kerülne.
Ezt tettük pár perce Ilona nevű fórumozónknál is. Ott sikerült megoldani a problémát, illetve megtalálni az okot.
Köszönjük, de pl. tegnap is volt 3-4 beteg, akinél ilyesmi volt, és mostanában naponta találkozunk a dologgal. Mivel még nem jött vissza az összes "váltás előtti" beteg, ezért az elkövetkezendő hetekben is számítok még a hiba előfordulására. Szerintem lehetetlen lenne mindet egyesével kijavítgatni. Nagyon bosszantó, amikor belefut az ember, de kézzel átjavítjuk a kezdő dátumot, és reménykedünk benne, hogy még egy ilyen kavarodás nem lesz.
(Egyébként csak azért szóltam hozzá a dologhoz, mert egyes válaszokból azt szűrtem le, hogy persze, biztosan mi vagyunk a hibásak, hogy rossz a dátum, mert anno mi írtuk be rosszul. Na, ez még jobban felbosszantott, mint maga a hiba.)
Annak kifejezetten örülünk, hogy elmondja a véleményét. Valószínűleg azért érzi úgy, hogy az elírásra gyanakszunk, mert az eddig látott adatok alapján eddig ez a tapasztalat, DE mi sem zárhatjuk ki soha azt a lehetőséget, hogy bizonyos esetben a program jelenít meg nem odaillő adatot.
Az általunk a verzióváltás előtt végzett tesztek sajnos nem helyettesíthetik az önök által a napi munka során rögzített adatokat. A teszt során például nem írtunk fel receptet több száz paciensenk, akiknek a lehető legváltozatosabb módon, adagolással írtak eddig receptet. Úgy működik ez mint egy statisztika, ahol a teljes minta x százaléka alapján mondják meg mi várható, de ettől lehetnek teljesen eltérő esetek is.
És amellett, hogy ezt a nagy számú adatot nem tudjuk szimulálni, mindenhol lehetnek olyan állapotú adatok, régi adathibák, hiányos, vagy sérült részek, amelyek az eddigi használat során nem okoztak gondot. Szóval okozhatja ez is, az is, ezért kellene megnéznünk.
Ha nincs 1.48.0 előtti mentés, az is jó, ha rendelés közben fel tudják írni az ilyen esetekből a pacienst és a konkrét gyógyszert, majd a programban táveléréssel megnézzük az adatokat.
Edited by user
Friday, March 23, 2012 12:09:17 PM
|
Reason: Not specified