pharmacybt
Tuesday, March 20, 2012 12:54:35 PM
A gondot az okozza, hogy 02.09-én, miért azt tárolta el a program, hogy ellátva 03.26-ig?[zavar]
Ilona
  • Ilona
  • Veterán (Szint 20 - Max)
Tuesday, March 20, 2012 1:07:13 PM
A beteg Xanax SR 1 mg-ot szeretne íratni, de még el van látva jövőhét végéig, ezt a beteg jól tudja, de mivel többet szedett be, így az elfogyott.

A beteg kéri írjunk fel helyette Helex SR 1 mg-ot...

Jobb lenne, ha a program a gyógyszert nem a neve szerint, hanem hatóanyaga szerint ellenőrizné, hogy felírható-e tól-ig, mert így a végén az lesz "diktál a beteg, írja az orvos..."[bizonyt]

dr.mile.gyula@gmail.com
Tuesday, March 20, 2012 1:11:22 PM
pharmacybt wrote:

A gondot az okozza, hogy 02.09-én, miért azt tárolta el a program, hogy ellátva 03.26-ig?[zavar]

Valószínű azért mert az előző vényen az ellátva - ig dátum nem 02.08 hanem mondjuk 02.26 mert az előző felírások számításai pontatlanok voltak. De a mentés alapján egy adott készítmény esetében az Infomixes dolgozók pontosan meg tudják válaszolni a konkrét kérdést !!

hosi
  • hosi
Tuesday, March 20, 2012 1:12:03 PM
Ilona wrote:

A beteg Xanax SR 1 mg-ot szeretne íratni, de még el van látva jövőhét végéig, ezt a beteg jól tudja, de mivel többet szedett be, így az elfogyott.

Jobb lenne, ha a program a gyógyszert nem a neve szerint, hanem hatóanyaga szerint ellenőrizné, hogy felírható-e tól-ig, mert így a végén az lesz "diktál a beteg, írja az orvos..."[bizonyt]

Köszönjük, ez egy nagyon jó javaslat (már mások is javasolták). Már gondolkodunk a megvalósíthatóságon (ismét a gyorsaság a kulcs kérdés, tehát hogy ne lassítsa a feldolgozás a recept felírást)

Hostyánszki László
dr.mile.gyula@gmail.com
Tuesday, March 20, 2012 1:14:57 PM
Ilona wrote:

NEM AZ AJÁNLOTT A MEGOLDÁS !!! A hatóanyagként való felíráskor ez már magától értetődő lesz !

Nálam nincs "diktál a beteg, írja az orvos..." !!! A felírásért a felíró fogja vállalni ( alkalom adtán ) a felelőséget mind az OEP mind egyéb szakmai számonkérés esetén !!

Dr.Darcy
Tuesday, March 20, 2012 3:04:20 PM
Kérdés a kollégákhoz: ez az egész dátumírogatás a "pro familia" receptekre is vonatkozik? Mert az oké, hogy a rendelőben a gép kiszámolja és nyomtatja nekem, hogy mi meddig elég, na de otthon, rokonoknál, vidéken stb., ahol kézzel írok receptet... Komolyan kezdjem el számolgatni a naptárban a dátumokat?

Anno a vonalkódot sem kellett/lehetett rátenni a kézzel írt receptre. Vajon most is kivételt képeznek?

dr.Kovács József
Tuesday, March 20, 2012 9:06:47 PM
dr.mile.gyula@gmail.com wrote:

Ilona wrote:

NEM AZ AJÁNLOTT A MEGOLDÁS !!! A hatóanyagként való felíráskor ez már magától értetődő lesz !

Nálam nincs "diktál a beteg, írja az orvos..." !!! A felírásért a felíró fogja vállalni ( alkalom adtán ) a felelőséget mind az OEP mind egyéb szakmai számonkérés esetén !!

Komolyan gondolja bárki is, hogy a felírt gyógyszerek hatóanyaga alapján tárolja és jelezze a program, hogy kinek, mikor és mit lehet felírni??? Egyetértek Mile doktorral: NEM AJÁNLOTT MEGOLDÁS!

Egyébként meg a fenti példánál maradva, ha szakmailag elfogadható és indokolható, hogy a beteg miért szedett több alprazolamot [elpirul] , ezt le kell írni a beteg dokumentációjába és máris lehet még több gyógyszert felírni. A korábban kiadott recepten lévő adagolás és ellátva dátum nem kőbe vésett valami, azon, ha szakmailag indokolt, lehet és kell változtatni.

dr.Kovács József
dr.mile.gyula@gmail.com
Wednesday, March 21, 2012 8:20:33 AM
Dr.Darcy wrote:

Kérdés a kollégákhoz: ez az egész dátumírogatás a "pro familia" receptekre is vonatkozik? Mert az oké, hogy a rendelőben a gép kiszámolja és nyomtatja nekem, hogy mi meddig elég, na de otthon, rokonoknál, vidéken stb., ahol kézzel írok receptet... Komolyan kezdjem el számolgatni a naptárban a dátumokat?

Anno a vonalkódot sem kellett/lehetett rátenni a kézzel írt receptre. Vajon most is kivételt képeznek?

Tudomásom szerint a rendelet nem tesz kivételt, a dátumozás tekintetében, a "pro familia" vényekkel, de ez nem is vethető össze a vonalkód "megrajzolásával" ami természetesen lehetetlen kézzel. Ugyanakkor tudni kell, hogy csak azon vényekre kell a dátumozás amelyeken vagy 30 napot meghaladó mennyiség van felírva, olyan készítmény esetén amelyiknek van kisebb kiszerelése, vagy ha egy hónapot meghaladó ( 2 , 3 vagy több hónapra való ) gyógyszer íródik fel. Hát én úgy gondolom, hogy "pro familia" vény felíráskor előbbi lehetőség elenyésző számú , utóbbi pedig "tervezett" azaz a rendelőben felírható és így nem jelenthet problémát.

Az persze megint más kérdés , hogy ennek a ráírásdinak mi értelme van , miközben én is azt mondom, hogy a pontos "könyvelése" a vények-készítmények felírásának igenis kellett.

hosi
  • hosi
Wednesday, March 21, 2012 11:14:22 AM
Szerintem Ilona itt nem teljesen erre gondol. Egy tájékoztatást adnánk ott, ahol most ki van írva hogy előző felírás ...-án ...-ig, hogy pl. egy ugyanilyen hatóanyagú más készítmény is "van a betegnél". A konkrét esetben pl. a Helex SR 1 mg-ot kiválasztva jelenleg itt semmi sem látszódik (ha a betegnek ezt még nem írta fel soha), de látszódhatna a Xanax SR 1 mg-os felírás valamilyen megkülönböztetéssel. Pont a korrekt könyvelés, adagolás számolás miatt ez tényleg hasznos információ lehet.
Hostyánszki László
dr.mile.gyula@gmail.com
Wednesday, March 21, 2012 12:03:00 PM
hosi wrote:

Szerintem Ilona itt nem teljesen erre gondol. Egy tájékoztatást adnánk ott, ahol most ki van írva hogy előző felírás ...-án ...-ig, hogy pl. egy ugyanilyen hatóanyagú más készítmény is "van a betegnél". A konkrét esetben pl. a Helex SR 1 mg-ot kiválasztva jelenleg itt semmi sem látszódik (ha a betegnek ezt még nem írta fel soha), de látszódhatna a Xanax SR 1 mg-os felírás valamilyen megkülönböztetéssel. Pont a korrekt könyvelés, adagolás számolás miatt ez tényleg hasznos információ lehet.

Persze mindenki jól gondolja csak rosszul mondja : Én például ezt írtam "NEM AZ AJÁNLOTT A MEGOLDÁS !!!" és igazából arra gondoltam, hogy nem az a megoldás , hogy újabb és újabb ötletek szülessenek arra , hogy NE "a beteg diktál orvos meg írja " történjen. Folytattam is ezzel "A hatóanyagként való felíráskor ez már magától értetődő lesz !" Bár nem tudom, hogy ez hogyan is fog működni ( gyári készítmény választás továbbra is csak a vényre kerül majd hatóanyag ) de gondolom, hogy logikus a hatóanyag felírású követés. Kovács Kolléga is jól mondja , nem lenne célszerű ha felírást követően csak a hatóanyagot látnám ( mert így rögzítődne ) mert a készítmény gyári neve ( eredeti vagy generikum, összetétele - laktózos vagy sem stb ) esetleg többet mond.

Hosi fenti magyarázata magáért beszél és én is előnyös lehetőségként értékelem ha megvalósul.

Ilona
  • Ilona
Wednesday, March 21, 2012 12:51:00 PM
hosi wrote:

Most látom, fölöttem lengetik a zászlót... Hosinak köszönöm szépen, hogy tudja miről írok. Másoktól pedig elnézést, ha nem elég világos a javaslatom magyarázata !

hosi
  • hosi
Wednesday, March 21, 2012 1:15:31 PM
Casus wrote:

A Receptírás- gyűjtő-ben az Előző felírás kocka kerülhetne-e középtájra?

Odakerült a dátumok mellé. Ott valóban jobban szemre áll...

Hostyánszki László
hosi
  • hosi
Wednesday, March 21, 2012 1:16:28 PM
dr.Kovács József wrote:

Gyógyszerírásnál a gyüjtőben szerintem kellene egy ellátva dátum oszlop, mert így kicsit nehéz egy dátumra összehozni a külnönböző kiszerelésű és adagolású gyógyszereket. Most ezt csak akkor látom (hogy meddig van ellátva), ha kiválasztom az adott gyógyszert. Így egyenként kell végignézni és kattintani. A régi gyűjtőben volt egy ilyen oszlop, és úgy könnyebben áttekinthető volt.

A következő frissítéssel már ott lesz az oszlop.

Hostyánszki László
dr.Kovács József
Wednesday, March 21, 2012 2:00:45 PM
Ilona wrote:

hosi wrote:

Most látom, fölöttem lengetik a zászlót... Hosinak köszönöm szépen, hogy tudja miről írok. Másoktól pedig elnézést, ha nem elég világos a javaslatom magyarázata !

Továbbra is az a véleményem, hogy ilyen funkcióval felesleges lelassítani a program futását. Mindenki tudja milyen gyógyszereket írt a betegének, mikor, és az milyen hatóanyagot tartalmaz. 🤫

Fontosabb lenne mondjuk, a kritikus gyógyszerinterakciókról szóló figyelmeztetések megjelenítése, vagy a hatóanyag és a BNO-k (alapbetegség, eddigi BNO-k) összevetése és a kritikus ütközések megjelenítése.

dr.Kovács József
Dr.Darcy
Friday, March 23, 2012 10:44:37 AM
dr.mile.gyula@gmail.com wrote:

pharmacybt wrote:

Valószínű azért mert az előző vényen az ellátva - ig dátum nem 02.08 hanem mondjuk 02.26 mert az előző felírások számításai pontatlanok voltak. De a mentés alapján egy adott készítmény esetében az Infomixes dolgozók pontosan meg tudják válaszolni a konkrét kérdést !!

Hát, én leteszem a nagyesküt, hogy nálunk a frissítés előtt igenis jól voltak beírva az ellátva dátumok, és most mégis olyan hülyeségeket ír ki a gép, hogy csak pislogunk. [pislog] Pl. januárban felírt 2 havi receptnél az ellátva dátum májusig szól. KIZÁRT!!!!

Sajnos ezt valószínűleg csak egy frissítés előtti mentéssel tudnám bizonyítani (hogy akkor még tök más adat szerepelt ugyanott, mint most), de nem tudom, hogy egy adott beteg adatait melyik mentésben kellene keresni.

Varga Sándor
Friday, March 23, 2012 10:49:53 AM
Dr.Darcy wrote:

Hát, én leteszem a nagyesküt, hogy nálunk a frissítés előtt igenis jól voltak beírva az ellátva dátumok, és most mégis olyan hülyeségeket ír ki a gép, hogy csak pislogunk. [pislog] Pl. januárban felírt 2 havi receptnél az ellátva dátum májusig szól. KIZÁRT!!!!

Sajnos ezt valószínűleg csak egy frissítés előtti mentéssel tudnám bizonyítani (hogy akkor még tök más adat szerepelt ugyanott, mint most), de nem tudom, hogy egy adott beteg adatait melyik mentésben kellene keresni.

Távléréssel tudjuk ellenőrizni az adatokat, illetve azt az ellátva adatot, ami hibás ki tudjuk venni, anélkül, hogy az ahhoz tartozó recept bármilyen más adata módosításra kerülne.

Ezt tettük pár perce Ilona nevű fórumozónknál is. Ott sikerült megoldani a problémát, illetve megtalálni az okot.

Varga Sándor
Dr.Darcy
Friday, March 23, 2012 11:50:25 AM
vargas wrote:

Dr.Darcy wrote:

Távléréssel tudjuk ellenőrizni az adatokat, illetve azt az ellátva adatot, ami hibás ki tudjuk venni, anélkül, hogy az ahhoz tartozó recept bármilyen más adata módosításra kerülne.

Ezt tettük pár perce Ilona nevű fórumozónknál is. Ott sikerült megoldani a problémát, illetve megtalálni az okot.

Köszönjük, de pl. tegnap is volt 3-4 beteg, akinél ilyesmi volt, és mostanában naponta találkozunk a dologgal. Mivel még nem jött vissza az összes "váltás előtti" beteg, ezért az elkövetkezendő hetekben is számítok még a hiba előfordulására. Szerintem lehetetlen lenne mindet egyesével kijavítgatni. Nagyon bosszantó, amikor belefut az ember, de kézzel átjavítjuk a kezdő dátumot, és reménykedünk benne, hogy még egy ilyen kavarodás nem lesz.

(Egyébként csak azért szóltam hozzá a dologhoz, mert egyes válaszokból azt szűrtem le, hogy persze, biztosan mi vagyunk a hibásak, hogy rossz a dátum, mert anno mi írtuk be rosszul. Na, ez még jobban felbosszantott, mint maga a hiba.)

Varga Sándor
Friday, March 23, 2012 12:08:13 PM
Dr.Darcy wrote:

vargas wrote:

Dr.Darcy wrote:

Köszönjük, de pl. tegnap is volt 3-4 beteg, akinél ilyesmi volt, és mostanában naponta találkozunk a dologgal. Mivel még nem jött vissza az összes "váltás előtti" beteg, ezért az elkövetkezendő hetekben is számítok még a hiba előfordulására. Szerintem lehetetlen lenne mindet egyesével kijavítgatni. Nagyon bosszantó, amikor belefut az ember, de kézzel átjavítjuk a kezdő dátumot, és reménykedünk benne, hogy még egy ilyen kavarodás nem lesz.

(Egyébként csak azért szóltam hozzá a dologhoz, mert egyes válaszokból azt szűrtem le, hogy persze, biztosan mi vagyunk a hibásak, hogy rossz a dátum, mert anno mi írtuk be rosszul. Na, ez még jobban felbosszantott, mint maga a hiba.)

Annak kifejezetten örülünk, hogy elmondja a véleményét. Valószínűleg azért érzi úgy, hogy az elírásra gyanakszunk, mert az eddig látott adatok alapján eddig ez a tapasztalat, DE mi sem zárhatjuk ki soha azt a lehetőséget, hogy bizonyos esetben a program jelenít meg nem odaillő adatot.

Az általunk a verzióváltás előtt végzett tesztek sajnos nem helyettesíthetik az önök által a napi munka során rögzített adatokat. A teszt során például nem írtunk fel receptet több száz paciensenk, akiknek a lehető legváltozatosabb módon, adagolással írtak eddig receptet. Úgy működik ez mint egy statisztika, ahol a teljes minta x százaléka alapján mondják meg mi várható, de ettől lehetnek teljesen eltérő esetek is.

És amellett, hogy ezt a nagy számú adatot nem tudjuk szimulálni, mindenhol lehetnek olyan állapotú adatok, régi adathibák, hiányos, vagy sérült részek, amelyek az eddigi használat során nem okoztak gondot. Szóval okozhatja ez is, az is, ezért kellene megnéznünk.

Ha nincs 1.48.0 előtti mentés, az is jó, ha rendelés közben fel tudják írni az ilyen esetekből a pacienst és a konkrét gyógyszert, majd a programban táveléréssel megnézzük az adatokat.

Varga Sándor
Dr.Darcy
Friday, March 23, 2012 1:19:45 PM
vargas wrote:

Dr.Darcy wrote:

vargas wrote:

Dr.Darcy wrote:

Annak kifejezetten örülünk, hogy elmondja a véleményét. Valószínűleg azért érzi úgy, hogy az elírásra gyanakszunk, mert az eddig látott adatok alapján eddig ez a tapasztalat, DE mi sem zárhatjuk ki soha azt a lehetőséget, hogy bizonyos esetben a program jelenít meg nem odaillő adatot.

Az általunk a verzióváltás előtt végzett tesztek sajnos nem helyettesíthetik az önök által a napi munka során rögzített adatokat. A teszt során például nem írtunk fel receptet több száz paciensenk, akiknek a lehető legváltozatosabb módon, adagolással írtak eddig receptet. Úgy működik ez mint egy statisztika, ahol a teljes minta x százaléka alapján mondják meg mi várható, de ettől lehetnek teljesen eltérő esetek is.

És amellett, hogy ezt a nagy számú adatot nem tudjuk szimulálni, mindenhol lehetnek olyan állapotú adatok, régi adathibák, hiányos, vagy sérült részek, amelyek az eddigi használat során nem okoztak gondot. Szóval okozhatja ez is, az is, ezért kellene megnéznünk.

Ha nincs 1.48.0 előtti mentés, az is jó, ha rendelés közben fel tudják írni az ilyen esetekből a pacienst és a konkrét gyógyszert, majd a programban táveléréssel megnézzük az adatokat.

Tegnap 3 betegnél láttam hibát. Nekik az előző gyógyszerfelírásuk 12.28, 01.05. és 01..26-án volt. Ezekhez a felírásokhoz társultak később irreális ellátási dátumok. Megnéztem a gépen, és találtam korábbi mentéseket, amik januáriak ill. februáriak. Keressem meg közülük az adott dátum utáni legközelebbit? Vagy elég egy későbbi is?

Magát a távelérést szerintem majd csak a jövő héten tudjuk megcsinálni, talán kedden délután.

Egyébként érdekes, hogy a betegeknél mindig többféle gyógyszert írtunk fel, és mindig csak egy-egynél fordult elő hiba. Az összes többit jól dátumozta. Mindig 2 havi gyógyszer lett felírva, és vagy 4, vagy 6 hónappal későbbi dátumot adott meg az ellátottságra.

Így elsőre én ezeket figyeltem meg.

Varga Sándor
Friday, March 23, 2012 1:35:48 PM
Elég a legutolsó mentés ezek közül.

Ha tud adni egy konkrét időpontot a kedd délutánon belül (itt is válaszolhat, de elküldheti emailben is) azt megköszönöm.

Varga Sándor
Ilona
  • Ilona
Friday, March 23, 2012 1:45:55 PM
Idézet egy része: .... Ezt tettük pár perce Ilona nevű fórumozónknál is. Ott sikerült megoldani a problémát, illetve megtalálni az okot.

Köszönöm szépen az Infomix dolgozóinak a gyors segítséget !!!

dr.Kovács József
Saturday, March 24, 2012 9:15:08 AM
vargas wrote:

Megtudhatnánk, hogy mi volt a hiba oka?

dr.Kovács József
piedl
Saturday, March 24, 2012 9:28:46 AM
Kedves Rábai Petra,

Sajnos a probléma változatlanul megjelenik/receptirásnál uj gyogyszer esetán a BNO beirás során /idöszakosan semmihez nem köthetöen pár alkalommal lefagy a gép.Azért irtam ide a forumra,hátha másnál is jelentkezik ez.Ötlet?

Rittling Ferenc
Saturday, March 24, 2012 10:24:31 AM
Az inzulin felírását nem lehet valahogy megoldani?

A naponta többszöri adagolásnál vagy részletezem,de akkor nem számolja ki , hogy meddig elég.

Vagy a napi adagot írom be , de akkor nem tudni hogy hányszor adja a beteg,pedig ennek is szerepelni kellene a recepten.

Ilona
  • Ilona
Saturday, March 24, 2012 12:59:43 PM
Rittling Ferenc wrote:

A naponta többszöri adagolásnál vagy részletezem,de akkor nem számolja ki , hogy meddig elég.

Vagy a napi adagot írom be , de akkor nem tudni hogy hányszor adja a beteg,pedig ennek is szerepelni kellene a recepten.

Pü-ben leírtam, hogyan kell Insulin-t írni.

Varga Sándor
Saturday, March 24, 2012 5:34:50 PM
Ilona wrote:

Rittling Ferenc wrote:

Pü-ben leírtam, hogyan kell Insulin-t írni.

Köszönjük a segítséget

Varga Sándor
Varga Sándor
Saturday, March 24, 2012 5:39:44 PM
piedl wrote:

Kedves Rábai Petra,

Sajnos a probléma változatlanul megjelenik/receptirásnál uj gyogyszer esetán a BNO beirás során /idöszakosan semmihez nem köthetöen pár alkalommal lefagy a gép.Azért irtam ide a forumra,hátha másnál is jelentkezik ez.Ötlet?

Köszönjük a jelzését.

Az előzményeket sajnos nem ismerem, így most okos választ sem tudok adni, de az szinte biztos, hogy valami hibás adat, vagy adatsérülés a probléma oka. Hétfőn reggel keressük a doktorurat és igyekszünk a lehető leghamarabb megatlálni az okot, és megszűntetni a lefagyásokat.

Varga Sándor
Varga Sándor
Saturday, March 24, 2012 5:48:39 PM
dr.Kovács József wrote:

vargas wrote:

Megtudhatnánk, hogy mi volt a hiba oka?

Egy előző receptírásnál megadott hibás dátum.

Ez a március 1 előtti működés szerint nem feltétlenül ennél a paciensnél fordult elő. Akkor, mivel kevésbé volt fontos, sokan nem figyelték a program ezen részét, de már akkor is meg lehetett adni az ellátva adatot. Mivel minden adagolás szöveges adat volt, ezt tárolta a program pacienstől függetlenül.

Vagyis, ha pl. az adagolásban az szereplt hogy este 1 tbl. 1 dobozzal felírt mennyiség esetén a megadott 30 napot (ha ezt állítoptták be) tárolta a program. Ezután ha ezzel teljesen megegyező adagolás szöveggel írták fel ugyan ezt a készítményt bárkinek, a program a felírt dobozszámtól függően 30-60-90 stb. napot kínált fel ellátva dátumnak. Ha ezt a dátumot véletlenül elírták - pl. 2012 helyett 2021 - akkor sajnos az ez utáni összes felírásnál hibásan kínálta fel a program.

Mivel ez akkor nem volt annyira fontos, mint március 1 után, és a receptre sem került rá, ritkábban vették észre.

Varga Sándor
Kharon
Sunday, March 25, 2012 3:59:08 PM
2 kérésem lenne: megoldható lenne, hogy a terápiás lapra bárhová elhelyezve látható lenne mikor nyomtattam, illetve szerkesztettem utoljára a terápiás lapot? Ebből könnyebben el tudnám dönteni aktuális lehet-e, illetve egyből meg tudnám mondani mikor adtam utoljára a betegnek.

A másik: mind a terápiás lapon, mind a gyógyszerfelírásnál a gyszer választó lapon lehetne egy "Első felírás dátuma" oszlopot létrehozni? Sokszor ez is fontos lehet, nekem az utóbbi időben többször lett volna szükségem rá. Esetleg aki nem akarja használni, kikapcsolható is lehetne.

Köszönettel: BJ

dr.Kovács József
Sunday, March 25, 2012 10:30:45 PM
vargas wrote:

Egy előző receptírásnál megadott hibás dátum.

Ez a március 1 előtti működés szerint nem feltétlenül ennél a paciensnél fordult elő. Akkor, mivel kevésbé volt fontos, sokan nem figyelték a program ezen részét, de már akkor is meg lehetett adni az ellátva adatot. Mivel minden adagolás szöveges adat volt, ezt tárolta a program pacienstől függetlenül.

Vagyis, ha pl. az adagolásban az szereplt hogy este 1 tbl. 1 dobozzal felírt mennyiség esetén a megadott 30 napot (ha ezt állítoptták be) tárolta a program. Ezután ha ezzel teljesen megegyező adagolás szöveggel írták fel ugyan ezt a készítményt bárkinek, a program a felírt dobozszámtól függően 30-60-90 stb. napot kínált fel ellátva dátumnak. Ha ezt a dátumot véletlenül elírták - pl. 2012 helyett 2021 - akkor sajnos az ez utáni összes felírásnál hibásan kínálta fel a program.

Mivel ez akkor nem volt annyira fontos, mint március 1 után, és a receptre sem került rá, ritkábban vették észre.

Mi is így tapasztaltuk. Volt néhány eset, amikor "szándékosan" átírtuk az ellátva ig dátumot: pl. a beteg kétféle gyógyszert szedett, az egyikből még volt otthon maradéka és abból kevesebb kellett, mint a másikból. Ezt a dátumot átírtuk pl. két hónapra (1x1 tbl., 30x kiszerelés, 1 doboz). A fenti okok miatt ezt egy ideje nem csináljuk, próbáltunk pontosan kiszámolt dátumokat megadni. Inkább a postit-en jeleztük az eltérést. De még így is tapasztalunk rossz dátumokat, de már egyre ritkábban.

dr.Kovács József
Users browsing this topic