hosi
  • hosi
  • Veterán (Szint 20 - Max) Topic Starter
Monday, April 29, 2013 8:42:58 AM
Originally Posted by: dr. Szathmáry Zoltán 

Originally Posted by: palenkascs 

Az Adata-s laborérkeztetés Mosonmagyaróvár Karolina kórházból milyen stádiumban van? Mellékelek egy fájlt ami érkezik.

Megvizsgáltuk a leletet, pontosabban annak a fix fejlécében található #SENDER= részt, mely után a küldő fél jelenleg a "Laborlelet" információt írja be, viszont ennek alapján a program nem tudná beazonosítani, így jelezni kellene a labornak, hogy a "Laborlelet" tartalmat módosítsák valami olyanra, ami egyértelműen utal az intézményre, mint ahogyan pl. a szekszárdi labornál a #SENDER= után "szekszard.mklabor" szerepel.

Az alábbi fejléccel küldi innentől a Mosonmagyaróvári Karolina Kórház a laborleleteit: A TAJ számot X-kkel átírtam. Ez már használható így?

^1F #ADDRESS=gyor.szathmary-zoltan-dr #SENDER=movarkklabor

LAB-XXXXXXXXX-2013.04.25-VARGA L┴SZLËN╔

Labor lelet

Igen, ez így már illeszthető. Kérnénk mintaként egy ilyen leletet, és akkor a következő verziótól menni fog.

Hostyánszki László
Monday, April 29, 2013 11:13:28 AM
Originally Posted by: hosi 

Az Adata-s laborérkeztetés Mosonmagyaróvár Karolina kórházból milyen stádiumban van? Mellékelek egy fájlt ami érkezik.

Megvizsgáltuk a leletet, pontosabban annak a fix fejlécében található #SENDER= részt, mely után a küldő fél jelenleg a "Laborlelet" információt írja be, viszont ennek alapján a program nem tudná beazonosítani, így jelezni kellene a labornak, hogy a "Laborlelet" tartalmat módosítsák valami olyanra, ami egyértelműen utal az intézményre, mint ahogyan pl. a szekszárdi labornál a #SENDER= után "szekszard.mklabor" szerepel.

Az alábbi fejléccel küldi innentől a Mosonmagyaróvári Karolina Kórház a laborleleteit: A TAJ számot X-kkel átírtam. Ez már használható így?

Labor lelet

Igen, ez így már illeszthető. Kérnénk mintaként egy ilyen leletet, és akkor a következő verziótól menni fog.

Az infomix@infomix.hu címre elküldtem a kért leletet.

Somogyi László
Monday, April 29, 2013 1:16:31 PM
Izé, olyankor mi van, ha az ejelentés érvényesítő kódja közel 2 óra múlva jön meg???

Nyilván nem várta ki senki a gépnél. Akkor mi a teendő?

Kharon
Monday, April 29, 2013 1:22:22 PM
Originally Posted by: Somogyi László 

Izé, olyankor mi van, ha az ejelentés érvényesítő kódja közel 2 óra múlva jön meg???

Olyankor már rég kikerült az érvényesítésre vár státuszból, mivel az érvényesítő kód egy óráig érvényes, onnantól csak új beküldés után érkező kóddal érvényesíthető. Ilyenkor egyébként visszakerül a beküldendő listába, tehát nyugodtan lehet újra próbálkozni. Sajnos gyakran előfordul, hogy ehhez hasonló késéssel küldik ki a kódokat.

Somogyi László
Monday, April 29, 2013 2:11:57 PM
Originally Posted by: bagincs 

Olyankor már rég kikerült az érvényesítésre vár státuszból, mivel az érvényesítő kód egy óráig érvényes, onnantól csak új beküldés után érkező kóddal érvényesíthető. Ilyenkor egyébként visszakerül a beküldendő listába, tehát nyugodtan lehet újra próbálkozni. Sajnos gyakran előfordul, hogy ehhez hasonló késéssel küldik ki a kódokat.

Gáz. [duhos]

Eddig mindig 1 percen belül jött érvényesítő kód.

Múlt héten történt valami, és nem jönnek a kódot tartalmazó emailek.

Csak nagyon késve.

1. Amíg vártam, különféle postafiókokból bombáztam levelekkel azt a fiókot, ahová a kódot várjuk. Jelzem minden levél megjött marha gyorsan, az oeptől nem.

2. Az előbb végül összejött a beküldés, érvényesítés. Az érdekes benne az, hogy a Mep illetékesével egyszerre néztük, telefon kapcsolatban voltunk, ő már látta, hogy a rendszer legyártotta az érvényesítő levelet, de én csak 22 perc múlva kaptam meg. Ez is valami, legalább egy órán belül van, de a jövőre nézve rosszat sejtek, mivel ez volt a negyedik próbálkozás. Olyan nagyon nyugodtan nem próbálkoznánk, mert a rendelés és a munkaidő nem erre lett kitalálva. [duhos]

3. Nem tudom, másoknál mi a tapasztalat, de itt most drasztikus változás van egyik hétről a másikra.

Ha már telefonáltam, mertem egy javaslattal élni, szinte biztos nem talál meghallgatásra. Lényege, hogy legalább böngészőből belépve látszódjanak a régebben beküldött de nem érvényesített tranzakciók is, és ha 4 beküldésből egyre jön csak érvényesítő kód, akkor így ki lehetne választani melyiket érvényesítjük, mert most csak az utolsó beküldés látszott, amire csak szerencse, hogy jött kód. Szóval lehessen a régebbieket is érvényesíteni, a jobb kommunikáció érdekében. Talán ha többen vagyunk ilyen helyzetben és többen mondjuk...

A Visual Ixdoki előtt ülve biztos egyik orvos vagy nővér sem vár erre órákat, malmozva, helyette később érvényesíthetne, ha az email késik, akár este otthonról.

dr.Kovács József
Monday, April 29, 2013 4:46:40 PM

Valami gond mégis lehet, mert nekem sem jött meg a kód olyan tempóban, ahogyan szokott és meg akartam nézni az internetes e-jelentés felületen, hogy hol tart az elküldött heti jelentés, de a nemrég frissített Java alkalmazás (ver. 7 update 21) blokkolta az OEP-es programot és azóta is blokkolja. Nem jelenik meg a szokásos feltöltő, érvényesítő, stb. ablak csak a fejléc. Nem ezért van a csúszás az e-mailben?

dr.Kovács József
gombaycsongor
Monday, April 29, 2013 4:48:33 PM
Az NRSZH beutaló tervezett átalakítása kapcsán megismétlem néhány régebbi kérésem: a Kötelező II.(1) Egyéb megbetegedések felsorolását lehessen akár a BNO, akár az észlelés ideje szerint rendezni. Utóbbi esetében növekvő sorrendben.

A Kötelező II.(2) 5A (alapstátus beemelése) esetén a legutolsó, legfrissebb statussal tegye ezt a program, mert a legfrissebb helyett, egy korábbi, nem aktuálissal örvendeztet[duhos] meg.

Köszönöm.

TomposG
Monday, April 29, 2013 5:23:28 PM
Azzal kapcsolatban kérdeznék, hogy egyedi problémám vagy más is találkozott azzal, hogy a nem ellenőrzött leletek megtekintésekor nagyon keservesen nyitja ki a leleteket a program. Ha a hozott leleteknél próbálkozom akkor tökéletes gyors. Próbáltam az eddig használt Foxit reader helyett az elvileg gyors és alacsony rendszerigényű Sumatra PDF reader-el de érdemben nem változott. Egy-egy lelet kinyitása időnként fél percig is eltart a nem ellenőrzött leleteknél!

Tompos G.

dr.Kovács József
Monday, April 29, 2013 5:49:26 PM
Originally Posted by: TomposG 

Azzal kapcsolatban kérdeznék, hogy egyedi problémám vagy más is találkozott azzal, hogy a nem ellenőrzött leletek megtekintésekor nagyon keservesen nyitja ki a leleteket a program. Ha a hozott leleteknél próbálkozom akkor tökéletes gyors. Próbáltam az eddig használt Foxit reader helyett az elvileg gyors és alacsony rendszerigényű Sumatra PDF reader-el de érdemben nem változott. Egy-egy lelet kinyitása időnként fél percig is eltart a nem ellenőrzött leleteknél!

Tompos G.

Esetleg Adobe Reader??

dr.Kovács József
Tuesday, April 30, 2013 8:37:57 AM
A táppénzes jelentés leadására figyelmeztetés nálam nem működik, pedig az alapbeállításoknál be van állítva és amióta létezik az e-jelentés, azóta folyamatosan a programból küldöm. Most pl. 3 hetijelentéssel maradtam el 🤦
dr.Kovács József
Tuesday, April 30, 2013 10:12:52 AM
Originally Posted by: dr.Kovács József 

Valami gond mégis lehet, mert nekem sem jött meg a kód olyan tempóban, ahogyan szokott és meg akartam nézni az internetes e-jelentés felületen, hogy hol tart az elküldött heti jelentés, de a nemrég frissített Java alkalmazás (ver. 7 update 21) blokkolta az OEP-es programot és azóta is blokkolja. Nem jelenik meg a szokásos feltöltő, érvényesítő, stb. ablak csak a fejléc. Nem ezért van a csúszás az e-mailben?

Továbbra is ebben kérnék segítséget:  Java blokkolás.png You have insufficient rights to see the content.

dr.Kovács József
Kharon
Tuesday, April 30, 2013 11:43:19 AM

Továbbra is ebben kérnék segítséget:

A Java futtatókörnyezetre csak az OEP-es eJelentés felület használatakor van szükség. Ezt a hibát esetleg jelezhetné Doktor Úr az OEP felé. Ha a Don't block gombra kattint, akkor sem jön be a kezelő felület?

A visual Dokiból való eJelentés küldéskor a program nem használja a Java-t, így elvileg nincs köze a csúszáshoz a Java hibának.

dr.Kovács József
Tuesday, April 30, 2013 12:13:15 PM
Originally Posted by: NViktor 

A Java futtatókörnyezetre csak az OEP-es eJelentés felület használatakor van szükség. Ezt a hibát esetleg jelezhetné Doktor Úr az OEP felé. Ha a Don't block gombra kattint, akkor sem jön be a kezelő felület?

A visual Dokiból való eJelentés küldéskor a program nem használja a Java-t, így elvileg nincs köze a csúszáshoz a Java hibának.

A Don't block gombra egyszer előjön a kezelőfelület, egyszer nem.

Abban kérném a segítséget, hogy milyen biztonsági beállítást kell esetleg megváltoztatni, hogy ez a jelenség ne lépjen fel.

dr.Kovács József
FMilan
Tuesday, April 30, 2013 1:19:34 PM
Érdemes lenne az OEP-pel felvenni ez ügyben a kapcsolatot és ott beszélni egy informatikussal, mert ez valószínűleg valami OEP-es hiba lesz, mert más felhasználók is jeleztek már hasonló gondot. Szóval az OEP-nek kellene erre valami megoldást találnia hogy megfelelően működjön a honlapjuk.
piedl
Tuesday, April 30, 2013 3:26:28 PM
T Infomix

Már ugyan a napokban is is jeleztem,hogy keressünk valami megoldást a nyomtatási problémára.

3 rendelöben dolgozo háziorvos 6 db nyomtatóval.Képtelenségnek tartom,hogy a gép inditáskor alapértelmezett nyomtato beállitás,recept beállitás nyomtatohoz,majd egyenként beutalo az adott nyomtatohoz,labor,korházi beutalo sorolhatnám.

Valahol legalább tizenvalahányféle formátumbol kell válogatni,és ez naponta ha több helyen rendelek ismétlödik.Ha nem álltom át ,akkor ráküldi az éppen inaktiv nyomtatora.Belefáradtam ebbe a játékba.

Nem lehet alapértelmezettre állitani mindet?Az éppen aktuális élö nyomtato nyomjon,akinek ettöl eltérö igénye van az állitson

Dr Rétei Ágnes
Tuesday, April 30, 2013 3:58:54 PM
Az őrületbe tudjuk kergetni a betegeket (meg magunkat is)[sir] azzal, ha átírjuk a kiválthatósági dátumot úgy, hogy az ellátottság marad. Ilyenkor érdeklődve kérdezi a beteg, hogy pl a 30 szemes gyógyszerrel miért van -mondjuk- 68 napra ellátva. Néha elég nehéz ezt megmagyarázni.....[szomoru]

Tudom, hogy az OEP szerint nem lehet csak a napok számát odaírni, de nem lehetne ezt valahogy "kicselezni" és mégis feltüntetni dátumként??????[zavar]

FMilan
Tuesday, April 30, 2013 4:39:14 PM
Originally Posted by: Casus 

Az őrületbe tudjuk kergetni a betegeket (meg magunkat is)[sir] azzal, ha átírjuk a kiválthatósági dátumot úgy, hogy az ellátottság marad. Ilyenkor érdeklődve kérdezi a beteg, hogy pl a 30 szemes gyógyszerrel miért van -mondjuk- 68 napra ellátva. Néha elég nehéz ezt megmagyarázni.....[szomoru]

Tudom, hogy az OEP szerint nem lehet csak a napok számát odaírni, de nem lehetne ezt valahogy "kicselezni" és mégis feltüntetni dátumként??????[zavar]

A kiválthatósági dátum átírása biztos hogy lényeges dolog, vannak olyan esetek amikor az kell?

A receptírás képernyőn a jobb alsó sarokban lévő fogaskeréken kattintva van olyan pipálható opció hogy "Kezdő kiválthatósági dátum mindig a munkadátum legyen", illetve hogy "Vényre - Kiváltható csak 30 napnál hosszabb esetben". Ezeket az opciókat bepipálva.

Ezen beállításokkal ha 30 napnál kevesebbre elegendő mennyiséget ír fel, akkor csak az ellátva adat kerül rá, amennyiben pedig 30 napnál hosszabb időre ír fel akkor rákerül valamennyi adat, de a kiválthatóság dátuma a felírás dátua lesz, az ellátva adat pedig annyi nap, amennyire az adagolás szerint valóban elég a felírt készítmény.

FMilan
Tuesday, April 30, 2013 4:54:15 PM
Originally Posted by: piedl 

T Infomix

Már ugyan a napokban is is jeleztem,hogy keressünk valami megoldást a nyomtatási problémára.

3 rendelöben dolgozo háziorvos 6 db nyomtatóval.Képtelenségnek tartom,hogy a gép inditáskor alapértelmezett nyomtato beállitás,recept beállitás nyomtatohoz,majd egyenként beutalo az adott nyomtatohoz,labor,korházi beutalo sorolhatnám.

Valahol legalább tizenvalahányféle formátumbol kell válogatni,és ez naponta ha több helyen rendelek ismétlödik.Ha nem álltom át ,akkor ráküldi az éppen inaktiv nyomtatora.Belefáradtam ebbe a játékba.

Nem lehet alapértelmezettre állitani mindet?Az éppen aktuális élö nyomtato nyomjon,akinek ettöl eltérö igénye van az állitson

Ha jól értem a problémát 1 számítógép van és 3 hely, helyenként 2-2 nyomtató? Vagy mindenhol van külön számítógép is?

Amennyiben 1 gép van az lenne még a kérdés hogy különbözőek-e a nyomtatók vagy azonos típusúak, illetve hogy saját nyomtatóformulákat tetszik-e használni vagy az eredeti Infomixes formulákat? Mert az Infomixes formulák legtöbbje az alapértelmezett nyomtatóra dolgozik, tehát ott nem kell az alapértelmezett nyomtató beállítása (Windowsban) után formulákat állítani, ez alól a recept például kivétel, mert a recepthez hozzá kell rendelni mindenképp egy nyomtatót. Ezt úgy lehet áthidalni hogy mindhárom helyre készíteni egy-egy receptformátumot, és akkor ezt mindig csak az adott rendelésen a legelső alkalommal kell kiválasztani, utána automatikusan azt kínálja fel a rendszer.

Amennyiben speciális formátumokat használ nem az Infomixes formulákat akkor pedig a többinél is úgy érdemes eljárni mint a receptnél hogy minden helyre létrehozni külön formulát, és akkor a rendelésen a nyomtatásnál az ahhoz a rendelőhöz tartozó formulát kiválasztani.

dr.Kovács József
Tuesday, April 30, 2013 6:17:54 PM

T Infomix

Szerintem ez alapvetően windows probléma, nem az infomix "hibája", bár biztosan van rá megoldás. Én is hasonló cipőben járok, mikor elmegyek a társ községbe rendelni. Valahogy el kellene tárolni a hardver beállításokat, hogy egy kattintásra minden beállítódjon.

dr.Kovács József
dr.Kovács József
Tuesday, April 30, 2013 6:22:50 PM
Originally Posted by: FMilan 

T Infomix

Ha jól értem a problémát 1 számítógép van és 3 hely, helyenként 2-2 nyomtató? Vagy mindenhol van külön számítógép is?

Amennyiben 1 gép van az lenne még a kérdés hogy különbözőek-e a nyomtatók vagy azonos típusúak, illetve hogy saját nyomtatóformulákat tetszik-e használni vagy az eredeti Infomixes formulákat? Mert az Infomixes formulák legtöbbje az alapértelmezett nyomtatóra dolgozik, tehát ott nem kell az alapértelmezett nyomtató beállítása (Windowsban) után formulákat állítani, ez alól a recept például kivétel, mert a recepthez hozzá kell rendelni mindenképp egy nyomtatót. Ezt úgy lehet áthidalni hogy mindhárom helyre készíteni egy-egy receptformátumot, és akkor ezt mindig csak az adott rendelésen a legelső alkalommal kell kiválasztani, utána automatikusan azt kínálja fel a rendszer.

Amennyiben speciális formátumokat használ nem az Infomixes formulákat akkor pedig a többinél is úgy érdemes eljárni mint a receptnél hogy minden helyre létrehozni külön formulát, és akkor a rendelésen a nyomtatásnál az ahhoz a rendelőhöz tartozó formulát kiválasztani.

Ezt így tudjuk, ez az amit nem szeretnénk csinálni rendelési hely változtatáskor, mert elfelejtődik és már megy is a recept és a beutaló a másik rendelőben lévő, éppen inaktív nyomtatóra.

dr.Kovács József
dr.Kovács József
Tuesday, April 30, 2013 6:24:40 PM

Miért kell a kiválthatósági dátumot megváltoztatni, ráadásul úgy, hogy az ellátva időszak vége megmarad? [zavar]

dr.Kovács József
piedl
Tuesday, April 30, 2013 8:23:12 PM
Leirom akkor részletesen,2 darab note book,hálozatban,3 rendelö,azonos tipusu nyomtatok.

A notebook visszzük.Természetesen beállitunk minden rendelöben alapértelmezett nyomtatot,a recept is ugy megy ahogy irták.De azt nem értem az Infomix által bennt lévö beutalot alapértelmezetten nyomja a gép,akkor az én általam gyártotthoz miért nem lehet hozzárendelni az alapértelmezettet?Igy egy beutalo kell,és minden rendelöben ugyanugy nyomtathatnék.

3 rendelöben ez nagyon sok állitgatást jelent

Tuesday, April 30, 2013 9:38:42 PM

Labor lelet

Nem kaptam visszajelzést. Megérkezett a lelet?

Somogyi László
Tuesday, April 30, 2013 10:38:40 PM

Leirom akkor részletesen,2 darab note book,hálozatban,3 rendelö,azonos tipusu nyomtatok.

A notebook visszzük.Természetesen beállitunk minden rendelöben alapértelmezett nyomtatot,a recept is ugy megy ahogy irták.De azt nem értem az Infomix által bennt lévö beutalot alapértelmezetten nyomja a gép,akkor az én általam gyártotthoz miért nem lehet hozzárendelni az alapértelmezettet?Igy egy beutalo kell,és minden rendelöben ugyanugy nyomtathatnék.

Egy ötlet. Ez mindenféle Windowson működik. Létre lehet hozni a Windowsban 3 helyhez 3 különböző felhasználót. Ugyanis az alapértelmezett nyomtató beállítás felhasználó függő. (egy adott gépen más-más névvel belépve más-más lehet az alapértelmezett nyomi) Ezt egyszer kell megtenni. Ezután az adott helyen, az adott helyhez létrehozott felhasználóval belépni, és akkor automatikusan már belépésnél a megfelelő nyomi lesz az alapértelmezett, további állítgatás nélkül.

Ha a nyomik egyformák, akkor elvileg az Ixdokiban ugyanaz a vényformula és beutaló formula jó kell legyen mindhárom helyen, ezt most hirtelen nem értem miért is kell változtatni.

Speciális esetben még van egy megoldás, ha a hordozható gépeken Windows 7 Premium van, akkor feltételezve, hogy a három helyen három különböző hálózat van, (három különböző nevű) akkor beállítható hálózatonként is különböző alapértelmezett nyomtató. Ekkor éppen az lesz az alapértelmezett, amelyik hálózathoz kapcsolódik a gép. Ez is automatikus.

Erről egy leírás:

http://windows.microsoft.com/hu-hu/windows7/automatically-switch-default-printers-between-home-work-or-school 

Hirtelen ennyi.

Somogyi László
Wednesday, May 1, 2013 12:13:29 AM

Utána néztem még egy megoldásnak az alapértelmezett nyomtató gyors átállítására. Egy parancsot kell végrehajtani, ezt:

RUNDLL32 PRINTUI.DLL,PrintUIEntry /y /n "nyomtató neve"

Ez így wudu ráolvasásnak tűnik, de átállítja az alapértelmezést az idézőjelek között megadott nevű nyomtatóra.

Hogy kell ezt egyszerűen használni:

1. Létre kell hozni 3 fájlt, egyszerű Jegyzettömbbel. Egy sorba csak bemásolni, schmittelni innen a fenti ákombákomot. Az egyik fájlban értelemszerűen az egyik nyomtató neve szerepel, másikban a másik...

2. A 3 fájl elnevezésére ügyelni kell, ne szöveg típusú legyen, hanem végrehajtható .bat vagy .cmd típus.

Tehát a teljes fájlnév például Rendelo1.bat (szóval a fájl nevének vége ne .txt legyen, ha mégis úgy sikerül, át kell nevezni egyszerűen.)

3. A 3 fájlt elhelyezhetjük mindjárt a képernyőn az Asztalon vagy akárhol és az Asztalra egy-egy parancsikont hozzájuk.

Ezek után a megfelelő ikonra csak kattintani kell, az alapértelmezett nyomtató beállítódik.

Ezt megint csak egyszer kell végig csinálni, utána csak a kiválasztottra kattintgatni. Ez már nem tűnik olyan sok beállítgatásnak. (nincs Eszközök/Nyomtatók/jobbgomb/menü... akkor azt nem kell)

Azt hiszem ezt körül jártam. [felnez]

FMilan
Thursday, May 2, 2013 8:22:36 AM

Labor lelet

Nem kaptam visszajelzést. Megérkezett a lelet?

Labor lelet

Köszönjük, megkaptuk, kollégáim foglalkoznak a kérdéssel.

FMilan
Thursday, May 2, 2013 9:02:30 AM

A Somogyi nevű felhasználónknak köszönjük, ez valóban segítség lehet az alapértelmezett nyomtatók beállításában.

Ám ami fontos most az az, hogy ez működhet alapértelmezett nyomtató beállítására (bár ez Windowsban sem rettentő bonyolult), DE ha a doktor úr már saját formulákat használ akkor nem fog ugyanúgy működni, mert valószínűleg ahhoz már hozzá tetszett rendelni egy konkrét nyomtatót, amit a program a formulához ment.

A kollégákkal való tanácskozás után a legjobb megoldásnak azt tudjuk ajánlani hogy infomixes formulából kiindulva (ami ugye alapértelmezett nyomtatóra nyomtat és nincs hozzá nyomtató mentve) létre kellene hozni újra a saját formulákat, annyi különbségel hogy nem szabad belelépni tervező módban a Papírméret beállítás menüpontba, mert ha ide nem tetszik belépni akkor a formulához nem tárolódik a nyomtató, így mindig az alapértelmezett nyomtatóra nyomtat, csak úgy mint a gyári formulák.

Az alapértelmezet nyomtató beállítását pedig vagy a fentebb írt módon vagy a már megszokott módon kellene megoldani, az sajnos tényleg Windowsos probléma.

Dr Rétei Ágnes
Thursday, May 2, 2013 12:31:22 PM

Miért kell a kiválthatósági dátumot megváltoztatni, ráadásul úgy, hogy az ellátva időszak vége megmarad? [zavar]

Mert ha több receptet visz a beteg, gyakran előfordul, hogy többször kell elmennie a patikába, mert nem adják ki egyszerre a gyógyszereit. Ez egy nehezebben mozgó betegnél elég bosszantó lehet.

TomposG
Thursday, May 2, 2013 4:29:30 PM

Originally Posted by: TomposG 

Tompos G.

Esetleg Adobe Reader??

Megoldódott! Rájöttem, hogy hiába telepítettem a Sumatra pdf reader-t, a hozott leletnél azzal nyitotta a program a leletet, a nem ellenőrzött leletnél valami miatt változatlanul a Foxit reader-el próbálkozott, noha elvileg a Sumatra volt az alapértelemezett.#-o

A Foxit reader törlésésvel rákényszerült a Sumatra pdf reader használatára és így viszon szuper gyors lett.

Tehát a ha másnál is belassul Foxit vagy Acdobe Reader-el, azok törlése és Sumatra pdf reader telepítésével tökéletes lesz.[felnez]

Tompos G.

Somogyi László
Thursday, May 2, 2013 4:35:49 PM
Egy ideje, talán egy-két hónapja jelentkező probléma, de nekem csak a napokban szóltak, ma pedig láttam is.

Infomix fórum üzenet, jön a kis ablakocska, hogy új fórum üzenet van.

Ebben a pillanatban piros táblás hibaüzenet ugrik középre és a programból csak kilépni lehet.

Bevallom őszintén: nincs felírva a hibaüzi. Legközelebb felírjuk.

Mégis, első blikkre mi lehet a gond?

Illetve hogyan lehetne kikapcsolni ezt a felbukkanó ablakot?

Alapbeállítások között Ixdoki fórum alapképernyőn beállítás ki van kapcsolva.

Frissítést nem keres, a frissítés mindig manuálisan történik.

Más erre utaló beállítást hirtelen nem látok.

Tűzfal van.

A vfpmessage.exe jelenleg tiltva van a tűzfal programban, már régóta, mikor még nem volt ilyen gond. Gondolom akkor nem ez "hozza be" a felbukkanó értesítést.

Tűzfalon kellene nyitni vagy zárni még valamit?

Hálózati, tűzfal vagy egyéb probléma?

Mit nézzek meg?

Similar Topics
Users browsing this topic