Dr.Darcy
Thursday, July 4, 2013 9:46:28 AM
Úgy tűnik, hogy "kicsit" le vagyok maradva a fejlesztések használatával kapcsolatban, mert a legutóbbi verzióváltó levél elolvasásáig fogalmam sem volt róla, hogy a program egyáltalán tud LDL-t számolni.

Ezen fellelkesülve kaptam egy friss laborleletet, és szépen bepötyögtem az eredményeket (Chol, Tg, HDL) és vártam a csodát, hogy a következő rubrikában majd szépen megjelenik az LDL érték, de a csoda elmaradt. Rákattintottam párszor az LDL rubrikára, hátha, de ekkor sem történt semmi. A számítás természetesen nincs letiltva, de akkor miért nem működik? Vagy hogyan kellene ezt használni?

A másik problémám szintén a laborleletekkel van. Gyakran előfordul, hogy néhány eredmény később érkezik, mint a többi, és a nagyja már ilyenkor be van írva. Ebben az esetben csak új leletként tudjuk bevinni a maradékot.

Esetleg van arra mód, hogy a már beírt leletet úgy vegyük elő később, mintha még beírás alatt lenne, és bele lehessen "javítani"? (Ez azért is lenne jó, mert a kézi bevitelnél néha előfordulnak félreütések, amiket esetleg csak később veszünk észre, és akkor ezeket is tudnánk a leletben javítani.)

Kharon
Thursday, July 4, 2013 10:23:27 AM
Originally Posted by: Dr.Darcy 

Úgy tűnik, hogy "kicsit" le vagyok maradva a fejlesztések használatával kapcsolatban, mert a legutóbbi verzióváltó levél elolvasásáig fogalmam sem volt róla, hogy a program egyáltalán tud LDL-t számolni.

Ezen fellelkesülve kaptam egy friss laborleletet, és szépen bepötyögtem az eredményeket (Chol, Tg, HDL) és vártam a csodát, hogy a következő rubrikában majd szépen megjelenik az LDL érték, de a csoda elmaradt. Rákattintottam párszor az LDL rubrikára, hátha, de ekkor sem történt semmi. A számítás természetesen nincs letiltva, de akkor miért nem működik? Vagy hogyan kellene ezt használni?

A másik problémám szintén a laborleletekkel van. Gyakran előfordul, hogy néhány eredmény később érkezik, mint a többi, és a nagyja már ilyenkor be van írva. Ebben az esetben csak új leletként tudjuk bevinni a maradékot.

Esetleg van arra mód, hogy a már beírt leletet úgy vegyük elő később, mintha még beírás alatt lenne, és bele lehessen "javítani"? (Ez azért is lenne jó, mert a kézi bevitelnél néha előfordulnak félreütések, amiket esetleg csak később veszünk észre, és akkor ezeket is tudnánk a leletben javítani.)

Ahhoz, hogy a program ki tudja számítani az LDL értéket, a Napi tevékenység / Ixcardiorisk program / Labor vizsgálat párosítás menüpontban össze kell párosítani a Koleszterin, HDL Koleszterin, Triglicerid és LDL Koleszterin vizsgálatokat. A Vizsg. gomb megnyomásával tudunk az egyes labor vizsgálatokhoz a labor törzsből vizsgálatot rendelni. Meg kell mondani, hogy a pl. a HDL Koleszterin a saját törzsünkben melyik vizsgálatnak felel meg. Ha mind a négy összerendelést elvégeztük és egy új Labor eredmény felvételt megnyitunk és beírjuk a Koleszterin, HDL és Triglicerid értékeket, akkor a program kiszámolja az LDL értéket, ha a fogaskeréknél nincs kikapcsolva ez a funkció.

Labor leletet a következőképpen tudunk módosítani. Megnyitjuk a Laboreredmények menüpontot és mielőtt még megnyomnánk a Pipa gombot, az ablak bal felső sarkában található "M" gombra kell kattintanunk. Ekkor a már eltárolt laboreredmények fognak látszódni dátum szerint. Amelyiket módosítani szeretnénk, azt kell kiválasztanunk és megnyomni a pipa gombot. Ilyenkor alapértelmezetten a Régi eredmények válogatáson fog állni, de ez megváltoztatható a Serum, stb-re és felvehetők az új eredmények ahhoz a dátumhoz, a régebben beírtak pedig módosíthatók.

Varga Sándor
Thursday, July 4, 2013 10:36:33 AM
Labor eredmények rögzítésénél, megtekintésénél bekapcsolható a jobb alsó sarokban egy eredmény áttekintő panel. Ebben a kiválasztott lelethez tartozó vizsgálatok és azok eredményei nézhetőek meg egyben. A vizsgálatok olyan sorrendben jelennek meg, ahogy azt a labor vizsgálat törzs karbantartóban beállították.

UserPostedImage

Varga Sándor
Dr.Darcy
Thursday, July 4, 2013 10:52:10 AM
Originally Posted by: NViktor 

Ahhoz, hogy a program ki tudja számítani az LDL értéket, a Napi tevékenység / Ixcardiorisk program / Labor vizsgálat párosítás menüpontban össze kell párosítani a Koleszterin, HDL Koleszterin, Triglicerid és LDL Koleszterin vizsgálatokat. A Vizsg. gomb megnyomásával tudunk az egyes labor vizsgálatokhoz a labor törzsből vizsgálatot rendelni. Meg kell mondani, hogy a pl. a HDL Koleszterin a saját törzsünkben melyik vizsgálatnak felel meg. Ha mind a négy összerendelést elvégeztük és egy új Labor eredmény felvételt megnyitunk és beírjuk a Koleszterin, HDL és Triglicerid értékeket, akkor a program kiszámolja az LDL értéket, ha a fogaskeréknél nincs kikapcsolva ez a funkció.

Labor leletet a következőképpen tudunk módosítani. Megnyitjuk a Laboreredmények menüpontot és mielőtt még megnyomnánk a Pipa gombot, az ablak bal felső sarkában található "M" gombra kell kattintanunk. Ekkor a már eltárolt laboreredmények fognak látszódni dátum szerint. Amelyiket módosítani szeretnénk, azt kell kiválasztanunk és megnyomni a pipa gombot. Ilyenkor alapértelmezetten a Régi eredmények válogatáson fog állni, de ez megváltoztatható a Serum, stb-re és felvehetők az új eredmények ahhoz a dátumhoz, a régebben beírtak pedig módosíthatók.

A lelet módosítás működik, de az LDL-t továbbra sem számítja ki. 😞

nerymed
Thursday, July 4, 2013 11:12:12 AM

Originally Posted by: nerymed 

Érdeklődnék, hogy a régebben fennálló szkennelési hiba valamilyen formában megoldódott-e?

Run-time error '1101'

Lapolvasó vagy lapolvasó-leíró hiba.

MInden esetben ezt dobja szkennelés helyett (eddig működött, 1.63.1 óta nem megy).

Az lenne a kérdésem, hogy Windows XP operációs rendszert használ? Ha igen, akkor a visualix.ini (VISUALIX mappában található) file-ba a Beállítások szekcióba fel kell venni a scannerwia=1 sort.

Egy táveléréssel nagyon szívesen segítünk ennek beállításában. A központi számaink valamelyikén tud egyeztetni időpontot a távelérésre.

Köszönöm, hamarosan jelentkezem ez ügyben.

Egyébként Windows7 64 bit-es a gép, de eddig működött rendesen.

Kharon
Thursday, July 4, 2013 11:14:39 AM

A lelet módosítás működik, de az LDL-t továbbra sem számítja ki. :-(

Kis segítségre lenne szükség. Az lenne a kérdés, hogy össze lett párosítva mind a 4 labor eredmény? Egy új Laboreredményt vettünk fel és annál sem működik?

Ha ezek alapján sem számítja ki az LDL értéket, akkor egy táveléréssel tudunk nagyon szívesen segíteni, amelyet a központi számainkon tud egyeztetni.

Dr.Darcy
Thursday, July 4, 2013 11:23:48 AM

A lelet módosítás működik, de az LDL-t továbbra sem számítja ki. :-(

Kis segítségre lenne szükség. Az lenne a kérdés, hogy össze lett párosítva mind a 4 labor eredmény? Egy új Laboreredményt vettünk fel és annál sem működik?

Ha ezek alapján sem számítja ki az LDL értéket, akkor egy táveléréssel tudunk nagyon szívesen segíteni, amelyet a központi számainkon tud egyeztetni.

Meg van a megoldás. Én a leírtak szerint az IxCardiorisk-ben végeztem el a párosítást. Ez után nem működött a dolog. Viszont a lelet beírásakor láttam, hogy magában a lelet ablakban is meg van (ugyanez?) a párosításos lehetőség. Igaz, hogy szemmel láthatóan itt ugyanaz jelent meg, mint amit előtte a Cardiorsik-nél egyszer már beállítottam, de "megerősítésként" még egyszer végigmentem a listán. A következő leletnél már megjelent a kiszámított LDL! :-)

Köszönöm a segítséget!

Hajnalné
Friday, July 5, 2013 8:58:04 AM
Tisztelt Infomix!

Lehet-e az visual Ixdoki-ból számlát nyomtatni cégnek? Eddig csak betegnek nyomtattunk és ha rákattintok a számlára a beteg választás ugrik fel és ezt nem tudom kikerülni :(

Előre is köszönöm

Hajnalné

dr.mile.gyula@gmail.com
Friday, July 5, 2013 9:03:12 AM
Originally Posted by: Hajnalné 

Tisztelt Infomix!

Lehet-e az visual Ixdoki-ból számlát nyomtatni cégnek? Eddig csak betegnek nyomtattunk és ha rákattintok a számlára a beteg választás ugrik fel és ezt nem tudom kikerülni :(

Előre is köszönöm

Hajnalné

Igen lehet.

Esc lenyomását követően a betegválasztó menü eltűnik és ezt követően van lehetőség a Céges számla kiállítására.

Cégek karbantartásban felvehetőek ( Címzett neve ablak -> mellette "..." négyzet ) . A fizetés módját ( készpénz vagy átutalás be kell állítani ! A beállított megmarad ! A következő számla kiállításnál erre oda kell figyelni ! Még valami : átutalásnál van lehetőség a teljesítés dátumának megadására is !

dr.Kovács József
Friday, July 5, 2013 12:06:40 PM
Az eGFR és LDL számítás során elég lenne két tizedesjegyig a megjelenítés. Most úgy számolom tizennégy.
dr.Kovács József
K Bálint
Friday, July 5, 2013 12:29:13 PM
Originally Posted by: dr.Kovács József 

Az eGFR és LDL számítás során elég lenne két tizedesjegyig a megjelenítés. Most úgy számolom tizennégy.

Köszönjük hogy észrevételével megkeresett minket.

Szeretném megkérdezni pontosan hol van ez a megjelenés ahol 14 tizedesig látszik az eGFR és az LDL?

dr.Kovács József
Monday, July 8, 2013 8:32:27 AM
Originally Posted by: K Bálint 

Szeretném megkérdezni pontosan hol van ez a megjelenés ahol 14 tizedesig látszik az eGFR és az LDL?

Laborlelet lekérdezésnél.

dr.Kovács József
Kharon
Monday, July 8, 2013 9:23:28 AM

Originally Posted by: K Bálint 

Laborlelet lekérdezésnél.

Továbbítottam a Fejlesztő kollégáknak, akik utánanéznek a probléma okának. Köszönjük az észrevételét!

putorekzita
Tuesday, July 9, 2013 2:30:35 PM
Kedves Infomixesek!

Nem rég használunk mobil praxist, még gyakoroljuk. Most éppen nem tudunk verziót váltani, mert nincs meg a tanúsítvány (amit már egyszer az informatikus személyesen feltett). Ebben kérnénk segítséget. Amíg nem tudunk a mobil praxison verziót váltani, addig ki és betölteni sem tudjuk az adatokat, ami nagyon bosszantó, mert ez lenne az alkalmazás lényege. Köszönettel, Zita

Sári László
Tuesday, July 9, 2013 3:00:01 PM
Originally Posted by: putorekzita 

Kedves Infomixesek!

Nem rég használunk mobil praxist, még gyakoroljuk. Most éppen nem tudunk verziót váltani, mert nincs meg a tanúsítvány (amit már egyszer az informatikus személyesen feltett). Ebben kérnénk segítséget. Amíg nem tudunk a mobil praxison verziót váltani, addig ki és betölteni sem tudjuk az adatokat, ami nagyon bosszantó, mert ez lenne az alkalmazás lényege. Köszönettel, Zita

Tisztelt Doktornő!

Nyilvántartásunk szerint Ön nincs regisztrálva a www.infomix.hu portálra és ezért tanúsítványa sincs. A rendszeréhez tartozó regisztrációt még az előző orvos végezte és tanúsítványt is ő kérte, ezért a tanúsítványhoz tartozó e-mail cím és jelszó is az előző orvosé, így ezt a tanúsítványt nem tudom elküldeni. Arra kérném, hogy a www.infomix.hu portálra belépve a Belépés menüben lévő Regisztráció alatt regisztrálja magát egy saját e-mail címmel és a jelszóval, majd a Letöltések menüben a Tanúsítvány kérést is végezze el. Ha valahol elakad vagy kérdése lenne kérem keressen minket a (1)214-5063 telefonszámon.

gombaycsongor
Tuesday, July 9, 2013 3:12:46 PM
Receptet nyomtattam Th-lap/Gyűjtő útján a Vissza/Sorozat funkciót használva

• Úgy éreztem, hogy keskenyebb sorszélesség optikailag jobban vezetné a szemet

A kijelölt mennyiség gomb jobb észlelését elősegítené th-lapon szokásos rózsaszín

A mennyiség kijelölés gombjára kattintva labilisan viselkedik a sor: a kurzor többször a következő sorra ugrott

Az Ell. oka mező szélessége jobbról-balra nem szűkíthető, csak ellenkezőleg.

T_Zoli
Tuesday, July 9, 2013 4:08:27 PM
Originally Posted by: gombaycsongor 

Receptet nyomtattam Th-lap/Gyűjtő útján a Vissza/Sorozat funkciót használva

• Úgy éreztem, hogy keskenyebb sorszélesség optikailag jobban vezetné a szemet

A kijelölt mennyiség gomb jobb észlelését elősegítené th-lapon szokásos rózsaszín

A mennyiség kijelölés gombjára kattintva labilisan viselkedik a sor: a kurzor többször a következő sorra ugrott

Az Ell. oka mező szélessége jobbról-balra nem szűkíthető, csak ellenkezőleg.

Tisztelt Felhasználónk!

Köszönjük az észrevételeket! Eljuttatom a fejlesztő kollégáknak, hogy vegyék fel a fejlesztési javaslatok közé.

A sor szélességet a mezők elválasztó vonalánál, egérrel megfogva lehet változtatni. Ugyanígy a sorok magasságát szintén az egérrel módosíthatjuk a rács elejénél.

Az Ell. oka mező valóban balról-jobbra nem szűkíthető, csak jobbról-balra. Reméljük egyszerűen megoldható, hogy mindkét irányból működjön.

A rózsaszínszínezés szerintem egyszerűen megoldható.

A mennyiség kijelölés gombjára kattintás így elsőre nálunk stabilan működik, de azért megvizsgáljuk, teszteljük a működését!

Továbbra is várjuk hasznos észrevételeit a program "finomításával" kapcsolatban!

gombaycsongor
Thursday, July 11, 2013 2:45:45 PM
Továbbra is várjuk hasznos észrevételeit a program "finomításával" kapcsolatban!

Kedves Zoli!

Az alábbiakból az kiderülhet, hogy mostanság, többször magam nyomtatom a vényeket.

Újabb finomítási észrevételem:

Levemir 100 E/ml patronban 10x3 ml (= scat.)

Fogy. ár: 32.484.-

Tér. díj: 300.-

3 ampulla nyomtatásakor a recepten megjelenő tájékoztató:

Teljes ár. 97.452 Ft

Térítési díj: 900 Ft.

Azaz göngyölegnyi mennyiséggel számol a (teljes ár/ampulla szám) x rendelt ampulla mennyiség helyett.

Tájékoztató adat, nem jár anyagi konzekvenciákkal, stb. De a vényt nem szabad tudatosan pontatlanul nyomtatni - Ix logo alatt - főleg nem.[felnez]

Kharon
Thursday, July 11, 2013 3:23:15 PM
Quote:

Kedves Zoli!

Az alábbiakból az kiderülhet, hogy mostanság, többször magam nyomtatom a vényeket.

Újabb finomítási észrevételem:

Levemir 100 E/ml patronban 10x3 ml (= scat.)

Fogy. ár: 32.484.-

Tér. díj: 300.-

3 ampulla nyomtatásakor a recepten megjelenő tájékoztató:

Teljes ár. 97.452 Ft

Térítési díj: 900 Ft.

Azaz göngyölegnyi mennyiséggel számol a (teljes ár/ampulla szám) x rendelt ampulla mennyiség helyett.

Tájékoztató adat, nem jár anyagi konzekvenciákkal, stb. De a vényt nem szabad tudatosan pontatlanul nyomtatni - Ix logo alatt - főleg nem.[felnez]

Tisztelt Doktor Úr!

Ha a Receptírás ablakon a Drb. mezőben megadjuk, hogy 3 és kiválasztjuk az 'Amp.orig.' mennyiséget, akkor a program Teljes árnak 9745 Ft-ot, térítésnek pedig 300 Ft-ot fog a receptre nyomtatni Eü. kiemelt jogcímmen történő felírás esetén a Levemir 100 E/ml oldatos injekció patronban 10x3 ml készítménynél.

Annyi észrevétel van még, hogy amiután kiválasztjuk az 'Amp.orig.' mennyiséget, egy másik mezőre kell kattintanunk és akkor frissül a Vény előnézet ablak. Esetleg nem az történt, hogy nem frissített?

Ha mégsem oldódna meg a probléma, akkor egy táveléréssel nagyon szívesen megnézzük és segítünk!

Ilona
  • Ilona
  • Veterán (Szint 20 - Max)
Monday, July 15, 2013 11:59:50 AM
A központi Labor nem fogadja el a gépből kinyomtatott laborbeutalónkat, azt mondja: ömlesztve van, ez nekik sok plusz munkát jelent, mert nem áttekinthető, ezért küldtek fénymásolt -régi- beutalót.

Táveléréssel szeretnénk, ha megnéznék mitől "kócolódott" össze a beutaló formátuma. Reggel 8-12-ig elérhetőek vagyunk, a tel.számuk ismert.

Köszönöm szépen !

dr.mile.gyula@gmail.com
Monday, July 15, 2013 12:23:36 PM
Originally Posted by: Ilona 

A központi Labor nem fogadja el a gépből kinyomtatott laborbeutalónkat, azt mondja: ömlesztve van, ez nekik sok plusz munkát jelent, mert nem áttekinthető, ezért küldtek fénymásolt -régi- beutalót.

Táveléréssel szeretnénk, ha megnéznék mitől "kócolódott" össze a beutaló formátuma. Reggel 8-12-ig elérhetőek vagyunk, a tel.számuk ismert.

Köszönöm szépen !

Előbb talán tisztázni kellene, hogy mit is küldene "régi beutalóként" a labor ! Lehet, hogy egy általuk összeállított Labor kérő Űrlapot amihez semmi köze a programnak. Az a baj, hogy a labor vizsgálatok megjelentetésének ( sorrend, kémcső, stb ) nincs rendeleti szintű előírása, így minden labor saját igénye szerinti beutalót kér.

FMilan
Monday, July 15, 2013 12:31:52 PM

Köszönöm szépen !

Holnap reggel keresni fogom Önöket, és ahogy a doktorúr is írta majd pontosítanunk kell a megoldás érdekében.

dr.Kovács József
Monday, July 15, 2013 12:36:33 PM
Originally Posted by: FMilan 

Köszönöm szépen !

Holnap reggel keresni fogom Önöket, és ahogy a doktorúr is írta majd pontosítanunk kell a megoldás érdekében.

Lehet, hogy a labor csak más sorrendet kér? Az már megoldható.

dr.Kovács József
Ilona
  • Ilona
  • Veterán (Szint 20 - Max)
Monday, July 15, 2013 1:34:02 PM
Előbb talán tisztázni kellene, hogy mit is küldene "régi beutalóként" a labor ! Lehet, hogy egy általuk összeállított Labor kérő Űrlapot amihez semmi köze a programnak. Az a baj, hogy a labor vizsgálatok megjelentetésének ( sorrend, kémcső, stb ) nincs rendeleti szintű előírása, így minden labor saját igénye szerinti beutalót kér.

Lehet csak annyi a baj, hogy nem a "hasáb" volt kipipálva nálam, így aztán egymás mellé kertültek a kért vizsgálatok. Ma 2 beteget "hasábos megoldású" beutalóval küldtünk laborvizsgálatra... várom tőlük a reagálást.

Köszi a választ ! [bizonyt]

Monday, July 15, 2013 3:49:49 PM

Kb 1 éve nálam is hasonló szöveggel jelentkezett a labor, de én válaszoltam, hogy a háziorvosi rendelő túlterheltsége miatt nem áll módomban kézzel kitölteni a beutalókat. Azóta minden további nélkül elfogadják a beutalót.

Monday, July 15, 2013 4:04:28 PM
Javaslatot kérek nyomtatóra.

Fő szempont a gazdaságosság és a háziorvosi szoftver jó kihasználása.

K Bálint
Monday, July 15, 2013 4:40:49 PM
Originally Posted by: dr. Szathmáry Zoltán 

Javaslatot kérek nyomtatóra.

Fő szempont a gazdaságosság és a háziorvosi szoftver jó kihasználása.

OKI B431d

Kategória:monokróm LED, Funkcionalitás:Egyfunkciós LED technológia, 38 oldal/perc nyomtatás, 1200x1200 dpi felbontás, 64/320 MB memória, USB2.0

Kikapcsolható lapméret figyelés ami a recepteknél hasznos így gyorsabban nyomtat és könnyebb a vény beállítás.

kb 4-5 Ft/oldalra jön ki a nyomtatás.

drbeata
Wednesday, July 17, 2013 9:02:10 AM
Tisztelt Kollégák!

Az Optalgin 10 db-os megy Eü-re mégsem jelzi a gép nincs bejelölve a helye Miért???

Amennyiben már egyszer bejelentkeztem a Fórumra, az megmarad, vagy újból nap mint nap be kell jelentkezni?

Köszönettel Oláh Szilvi asszisztens

Kharon
Wednesday, July 17, 2013 9:19:22 AM
Originally Posted by: drbeata 

Tisztelt Kollégák!

Az Optalgin 10 db-os megy Eü-re mégsem jelzi a gép nincs bejelölve a helye Miért???

Amennyiben már egyszer bejelentkeztem a Fórumra, az megmarad, vagy újból nap mint nap be kell jelentkezni?

Köszönettel Oláh Szilvi asszisztens

A jelenlegi legfrissebb gyógyszertörzsben (2013.07.01-től) a Optalgin 500 MG Tabletta 10x (TTT-kód: 210594922)Eü. kiemelt jogcímen (EÜ100 8/b1.) írható.

Ha a Fórumra való bejelentkezéskor pipát teszünk az Automatikus bejelentkezés opció elé, akkor automatikusan bejelentkezik a beírt felhasználói név / jelszó párossal a későbbiekben is.

drbeata
Wednesday, July 17, 2013 9:28:31 AM

Elnézést azt elfelejtettem írni az előbb, hogy a pipa ott van!

Köszönettel Oláh Szilvi

Similar Topics
Users browsing this topic