Papp Attila
Friday, October 17, 2008 3:03:03 PM
Az online jogviszony ellenőrzéssel kapcsolatos problémák, észrevételek.
Papp Attila

Szoftverfejlesztő

pozsi
  • pozsi
  • Veterán (Szint 19)
Monday, October 20, 2008 2:08:34 PM
Most kaptuk az alábbi OEP állásfoglalást:

14 év alattiak jogosultságellenőrzése

A kötelező egészségbiztosítás ellátásairól szóló 1997. évi LXXXIII. törvény végrehajtásáról szóló 217/1997. (XII. 1.) Korm. rendelet 12/B. § (1) bekezdése alapján a "14. életévét be nem töltött személy esetében az ellenőrzést minden egészségügyi szolgáltatónak egyszer, az adott személy első alkalommal történő ellátása során kell elvégeznie".

A jogszabály ezen módosítását (2008) június 1-et követő egészségügyi ellátások tekintetében kell alkalmazni, így ezt követően egy alkalommal mindenképp ellenőrizni szükséges a 14 év alatti gyermek jogosultságát, függetlenül attól, hogy azt megelőzően történt-e már ellenőrzés.

A szakterület tájékoztatása szerint néhány egészségügyi szolgáltató esetében a június havi finanszírozás tévesen tartalmazott ilyen típusú ellenőrzések elmaradásakor visszavonást, mely azonban a legutóbbi elszámoláskor korrekcióra került.

dr.Kovács József
Monday, October 20, 2008 8:28:58 PM
A MEP minden hónapban levon bizonyos összeget a hibás TAJ ellenőrzések miatt. Magam részéről sohasem észlelek hibát, tehát nem tudom mit csinálok rosszul. Nem nagy összegről van szó, de akkor is..](*,) Lehet az a probléma, hogy a külső községben, ahol mobil internetet használok és időnként nincs térerő, nem mindíg az ellátás időpontjában történik az ellenőrzés, hanem 1-2 órával később, de még ugyanazon a napon? Ezért nagyon jó az elmaradt TAJ ellenőrzés menűpont.
dr.Kovács József
Kharon
Tuesday, October 21, 2008 9:50:34 AM
Quote:

A MEP minden hónapban levon bizonyos összeget a hibás TAJ ellenőrzések miatt.

A kérdésem az lenne, hogy gyerekpraxisról, felnőttpraxisról esetleg vegyes praxisról van-e szó, ugyanis az okok minden esetben mások lehetnek.

Kharon
Tuesday, October 21, 2008 10:36:36 AM
Szeretnék egy félreértést eloszlatni a jogviszony-ellenőrzésekkel kapcsolatban:

A tételes betegforgalmi jelentés tartalmazza a jogviszony-ellenőrzés adatait.

Nem igaz. A jogviszony-ellenőrzés adatait az OEP szervere tárolja (logolja), és ez alapján tudják visszanézni illetve összenézni a tételes jelentésben szereplő adatokkal.

Az előzőből következik, hogy amennyiben a mobilpraxisunkban ellátott, leellenőrzött paciens visszatöltve a főgépbe esetleg nem ellenőrzöttként jelentkezik - előfordulhat -, akkor sincs minden veszve, ugyanis az OEP logolta az ellenőrzés tényét, a jelentésünkben pedig szerepelni fog az orvos-paciens találkozó ténye, és ehhez fogja hozzárendelni az OEP informatikusa a szerveren talált lekérdezés adatait.

Amennyiben valamilyen hibát kapunk vissza az OEP-től, akkor a TAJ alapján be lehet azonosítani a pacienst, és a Napi tevékenység - Listák-jelentések-statisztikák - Jogviszony ellenőrzés lista menüpontban kaphat egy listát az elvégzett ellenőrzésekről, és amennyiben van a TAJ-hoz tartozó paciensnek ellenőrzése azon a napon, akkor szerepelni fog egy un. tranzakciós kód. Ez egy egyedi azonosító, amellyel egyértelműen be lehet azonosítani a lekérdezés műveletét az OEP-nél is, ennek birtokában lehet érdeklődni, hogy miért van hibalistán ez a tétel.

Gyermek- (ill. vegyes-)praxisok esetében ld. pozsi írását feljebb.

dr.Kovács József
Tuesday, October 21, 2008 10:27:39 PM
Kharon wrote:

Quote:

A MEP minden hónapban levon bizonyos összeget a hibás TAJ ellenőrzések miatt.

A kérdésem az lenne, hogy gyerekpraxisról, felnőttpraxisról esetleg vegyes praxisról van-e szó, ugyanis az okok minden esetben mások lehetnek.

Felnőtt praxsiról van szó. A mobilpraxis alatt nem a klasszikus mobilpraxist értettem, hanem azt, hogy az internetkapcsolat mobiltelefon hálózatot használ. A praxis adatait laptopon viszem.


dr.Kovács József
Kharon
Wednesday, October 22, 2008 10:04:33 AM
dr.Kovács József wrote:

Felnőtt praxsiról van szó. A mobilpraxis alatt nem a klasszikus mobilpraxist értettem, hanem azt, hogy az internetkapcsolat mobiltelefon hálózatot használ. A praxis adatait laptopon viszem.

Elvileg - amennyiben ugyanazon a napon történik ellenőrzés - nem történik büntetés, itt az esetlegesen elmaradt jogviszony-ellenőrzések miatt lehet gond. Amennyiben a hibalistát el tudja juttatni hozzánk (faxon vagy e-mailen), akkor többet fogok tudni mondani.

pozsi
  • pozsi
  • Veterán (Szint 19)
Friday, November 14, 2008 10:25:42 AM
Az OEP-pel (és több más intézménnyel) folyamatos levelezésben állunk a szabályok értelmezése ügyében, de felhasználóink ebből nem mindig látnak sokat. Ezért idemásolom az OEP-től utoljára kapott, a helyettesítés és jogviszony-ellenőrzés kapcsolatáról szóló információt, valamint erre küldött újabb, további kérdéseket firtató levelünket.

OEP:

A finanszírozott illetve a szankcionált összeg az egészségügyi szolgáltatók által megküldött tételes betegforgalmi jelentés, valamint az Online Jogosultság és TAJ Ellenőrzési (OJOTE) rendszerben a TAJ szám ellenőrzéskor keletkező naplófájllal való összefuttatását követően áll elő.

Az összefuttatás alapja a finanszírozási szerződésben rögzített OEP kód.

Éppen ezért fontos, hogy helyettesítés esetén mindig ugyanahhoz a kódhoz köthető felhasználónévvel kerüljön a jogszabályban előírt ellenőrzési tevékenység elvégzésre, mellyel a jelentés is megküldésre kerül.

A visszavonások elkerülése érdekében javasoljuk, hogy a jövőben a helyettesített orvos biztosítsa a helyettesítését végző háziorvos számára a praxisához köthető felhasználói azonosítót, mely a finanszírozási szerződést kötő MEP-től igényelhető.

infomIx:

Az online jogviszony ellenőrzés és annak finanszírozása – büntetése kapcsán több megválaszolatlan illetve nem egyértelmű eset merült fel a felhasználóink részéről, melynek megválaszolásában szeretnénk a segítségét kérni írásos állásfoglalás formájában.

Háziorvosok esetén helyettesítés alatt milyen hozzáféréssel kell az ellenőrzéseket elvégezni. Ebben a témában már kértünk állásfoglalást, ahol azt a választ kaptuk, hogy a helyettesített orvosnak kell igényelnie, egy - a praxisához tartozó - hozzáférést a helyettesítő kollégája számára. Mivel ez az információ sem az orvosok, sem a rendszergazdák számára nem volt publikus, eddig nem így történtek. A hibalista - és ez alapján a büntetések alapját is - a Tételes betegforgalmi jelentés képezi. Ez a jelentés azonban tartalmazza a helyettesítő orvos pecsétszámát is, az ellátás dátumát, valamint az ellátáshoz tartozó TAJ azonosítót is, ami alapján az OEP rendelkezésére álló információk alapján egyértelműen megállapítható, hogy az ellátó orvos az ellátási esemény előtt elvégezte-e a kötelező TAJ autentikációt.

A felmerült kérdések:

- A helyettesítéskor az ellenőrzéshez szükséges teendőkről honnan lehetett információt szerezni?

- Az ellenőrzés elmaradása esetén miért a helyettesített orvost büntetik, hiszen a helyettesítő orvos nem ellenőrzött?

- A helyettesítéshez hogyan kell a hozzáférést igényelni, mi ennek a menete?

- Az így kapott hozzáférés helyetteshez, illetve időszakhoz kötött-e? (Ha Kovács dr-t Kiss dr. és Nagy dr. is helyettesíti külön hozzáférést kell-e igényelni? A különböző időszakban történő helyettesítésekhez ugyan az a helyettesítő orvos ugyan azt a hozzáférést használhatja-e? A nem használt hozzáférések nem kerülnek-e át inaktív státuszba bizonyos idő után?)

- Mennyi idővel a helyettesítés előtt kell igényelni a hozzáférést, mennyi idő alatt lehet hozzájutni? (Ha például hétvégén derül ki, hogy a hétfő reggeli rendelésen helyettesíteni kell az orvost)

- Betöltetlen praxis esetén, ha párhuzamosan több helyettesítő van mi a helyes eljárás?

Összefoglalva a helyzetet: van, amit (most már) tudunk, s ezt természetesen a jelenleg folyó fejlesztésben megvalósítjuk, de azért még vannak tisztázandó kérdések, melyekre továbbra is választ várunk.

Kharon
Friday, November 14, 2008 12:33:59 PM
Lehet, hogy én rosszul értelmezem, de az OEP levele nem azt akarja jelenteni, hogy a helyettesítő orvos a helyettesített orvos azonosítójával, jelszavával végezze a jogviszony ellenőrzést? Igaz, ekkor a helyettesített kapná ezért a díjat, de így volt ez a vizitdíjjal is, akkor is a helyettesített bevétele volt a befolyt összeg. Én így értelmezem ezt, de lehet, hogy rosszul.

Ez a jelszóigénylés szerintem úgy általánosságban értendő. Vagy nem?!

hegelydr
Saturday, November 15, 2008 3:39:47 PM
Én is úgy értelmezem: az OEP úgy gondolja, hogy a kollégám kódját kérjem el, és helyettesítés közben az ő betegeit azzal ellenőrizzem. A kérdés, hogy megvalósítható-e ez informatikailag úgy, hogy automatikus legyen. Megoldható-e, pl. a következőképpen:

Ahol beállítjuk a programban a jogviszony-adatokat, ott lenne még beállítási lehetőség a helyettes kódjával is. Amikor belépek a helyettes kódjával, a program tudja, hogy az ellátott beteg praxisbeli-e, vagy a helyettesített praxisé. Ennek megfelelően vagy a saját kóddal ellenőriz jogviszonyt (saját betegnél), vagy a helyettesével (helyettesített orvos betegénél), mindezt ugyanúgy automatiksan, ahogy eddig.

Lehet nehézkes a megfogalmazásom, de ha a lényeg érthető, kérdés, hogy megvalósítható-e ez, vagy valami hasonló?

hosi
  • hosi
  • Veterán (Szint 20 - Max)
Saturday, November 15, 2008 4:35:33 PM
Jól gondolja, annyi különbséggel, hogy mindenki aki a rendszerben orvosként fel van véve a saját adatai között fogja tudni megadni a saját (ezt már meg is tudja), és a helyettesítés esetén használatos oep jogviszony kódokat. A program tudja, hogy az adott beteg saját vagy helyettesé és annak megfelelő kóddal ellenőriz.
Hostyánszki László
hegelydr
Sunday, November 16, 2008 6:34:19 PM
hosi wrote:

Jól gondolja, annyi különbséggel, hogy mindenki aki a rendszerben orvosként fel van véve a saját adatai között fogja tudni megadni a saját (ezt már meg is tudja), és a helyettesítés esetén használatos oep jogviszony kódokat. A program tudja, hogy az adott beteg saját vagy helyettesé és annak megfelelő kóddal ellenőriz.

nagyszerű! kb. mikortól lesz ez így?

hosi
  • hosi
  • Veterán (Szint 20 - Max)
Sunday, November 16, 2008 9:22:52 PM
hegelydr wrote:

nagyszerű! kb. mikortól lesz ez így?

Az 1.26.0-tól. Tervezett megjelenés dec.15.


Hostyánszki László
Varga Sándor
Monday, November 24, 2008 11:20:40 AM
Az utóbbi kb. egy órában az ország szinte minden pontjáról kaptunk értesítést, hogy nem működik a jogviszony ellenőrzés a rendszerükben. Információink szerint az OEP szerver elérésével van probléma. Az ezekhez hasonló esetekben használható a rendszereinkbe beépített utólagos jogviszony ellenőrzés.

Ez a következőképpen használható:

Utólagos TAJ ellenőrzés visual Ix rendszerben:

A Regisztráció – Utólagos jogviszony ellenőrzés menüpontban lehet azokat a pacienseket kilistázni, akiknek az adott napon nem történt meg a jogviszony ellenőrzése. A listában szereplő nevek előtti jelölő négyzet alapján (pipa – igen, üres – nem) az indít gombra kattintva végzi el a hiányzó ellenőrzéseket a program.

Utólagos TAJ ellenőrzés az IxDoki 2.xx rendszerben:

A Rendelés – Napi TAJ ellenőrzés karbantartás menüpontban listázhatóak ki, akiknek aznap nem végezték el a jogviszony ellenőrzését. A listában szereplő személyek közül az aktuálisan kiválasztott (új ellenőrzés akt.), vagy az összes nem ellenőrzött paciens (Új ellenőrzés összes) utólagos jogviszony ellenőrzése megtehető a megfelelő gombra kattintva.

Ha a fenti menüpontok nem láthatóak a rendszerben úgy azt az alábbiak szerint állíthatják be:

- visual Ix menüpont karbantartás 

- IxDoki 2.xx menüpont karbantartás 


Varga Sándor
Varga Sándor
Monday, November 24, 2008 11:52:34 AM
A hivatalos értesítés az OEP-től:

"Tisztelt Egészségügyi Szolgáltató!

A mai napon az OEP Online Jogosultság és TAJ Ellenőrzési (OJOTE) rendszere elérésében időnként érezhető lassulás, esetleg fennakadás is tapasztalható.

A hiba elhárításán dolgoznak munkatársaink, szíves türelmüket kérjük.

Az ezen időszakban el nem végzett jogosultságellenőrzések a kötelező egészségbiztosítás ellátásairól szóló 1997. évi LXXXIII. törvény végrehajtásáról szóló 217/1997. (XII. 1.) Korm. rendelet 12/B. § (9) alapján nem kerülnek szankcionálásra.

Tisztelettel,

Online Jogviszony Informatikai Support Team"


Varga Sándor
Varga Sándor
Monday, November 24, 2008 2:08:39 PM
Az OEP újabb hivatalos értesítése:

"Tisztelt Egészségügyi Szolgáltató!

Tájékoztatjuk, hogy a mai napon 8:40-11:15 óra között OEP OJOTE rendszere elérésében időnként érezhető lassulás, esetleg fennakadás is tapasztalható volt.

Az egészségügyi szolgáltatók ezen időszakban el nem végzett jogosultságellenőrzései a kötelező egészségbiztosítás ellátásairól szóló 1997. évi LXXXIII. törvény végrehajtásáról szóló 217/1997. (XII. 1.) Korm. rendelet 12/B. § (9) alapján nem kerülnek szankcionálásra.

Tisztelettel,

Online Jogviszony Informatikai Support Team"


Varga Sándor
Kharon
Monday, November 24, 2008 4:18:32 PM
Egy levél két képben, önmagukért beszélnek:

http://www.infomix.hu/Ixportal/forum/images/public/Oep_level_Taj_ellenorzesre_Page_1.gif 

http://www.infomix.hu/Ixportal/forum/images/public/Oep_level_Taj_ellenorzesre_Page_2.gif 

drgallaranka
Tuesday, November 25, 2008 7:20:52 PM
A Heves megyei pénztár múlt héten tartott összeröffenést háziorvosoknak, egyik téma: TAJ ellenőrzés problémái.

Tanulság:

1. szerintük mi nem ellenőrzünk rendesen

2. elkértem a tételes ellenőrzési listámat, mert láttam, hogy levonás is volt 28 esetben

3. egyenként utána néztem, az esetek zömében gyerekről volt szó, akinek automatikusan zöldre vált ugyebár (vegyes praxis)

4. az ellenőrzés automatikusra van állítva itt

5. az oep azt nézi, hogy mi a különbség a tételes betegforgalom és az aznapi ellenőrzések között

6. persze hogy lesz különbség, pontosan a gyerekek!!!

7. persze, hogy lesz különbség: mert ha reggel beutaltam, délben visszaér, az új ellátás, új tétel a forgalmi jelentésben, de aznap már nincs még egyszer taj ellenőrzés!

Vagy hogy is van ez?

Tény, hogy minden ellátás esetében automatikusan ellenőrzünk, zöldet megvárjuk, akkor miért jön ki 28 esetben, hogy nem ellenőriztünk?

Mit tehet még a háziorvos?

Nem az OEP és a háziorvosi rendszerek programozóinak kellene összeülni ezek után?

Kérem, nekünk ez zsebre megy!

Érdemi választ várok!

Köszönettel:

Dr. Gáll Aranka

Gyöngyöshalász

drgallaranka
Tuesday, November 25, 2008 8:35:47 PM
Közben eszembe jutott még több probléma.

Majd cseppenként adagolom ide.

Újszülött TAJ száma.

Nincs neki, akárhogy forgattam nem láttam a fenekére írva sem.

Kell neki felírni sok mindent, fel is kell vennem a praxisba emiatt.

Sajnos beteg gyerek, nem egészséges, azonnal írnom kell neki a dolgokat, mielőtt hivatalos TAJ lenne.

Mármost bevett gyakorlat volt, mióta van TAJ szám Magyarországon, amit a ez esetben is megkaptam, a SOTE-tól, az anya TAJ számának első jegyét 8-asra változtatni, erre fut náluk állítólag finanszírozás.

A zárójelentésen tehát mindig ez van. Odaírva: generált taj szám.

Én is fel tudom így venni, bár az Ixdoki prüszköl, miért is?

Node a TAJ ellenőrző szerver elhajt vele a csodába, ez megint egy levonás lesz.

Tud az Infomix erről a problémáról? Mert a webszerver programozók nem, az biztos.

rpetra
  • rpetra
  • Veterán (Szint 20 - Max)
Wednesday, November 26, 2008 9:15:22 AM
Újabb értesítés az OEP-től:

Tisztelt Egészségügyi Szolgáltató!

Tájékoztatjuk, hogy az OEP Online Jogosultság és TAJ Ellenőrző (OJOTE) rendszerét kiszolgáló telekommunikációs eszközök karbantartását végezzük. A karbantartás ideje alatt előfordulhatnak az Online Jogosultság és TAJ Ellenőrző rendszer elérésében lassulások, rövid ideig tartó fennakadások.

A karbantartást az Önök munkájának legkisebb mértékű zavarása érdekében két ütemben hajtjuk végre, az alábbiak szerint.

- 2008. november 26-án szerda hajnali 1:00-04:00 óráig terjedő időszakban.

- 2008. november 30-án vasárnap hajnali 0:00-02:00

A karbantartás ideje alatt el nem végzett jogosultságellenőrzéseik a hatályos jogszabályok alapján nem kerülnek szankcionálásra.

Szíves megértésüket köszönjük.

Tisztelettel,

Online Jogviszony Informatikai Support Team

Varga Sándor
Wednesday, November 26, 2008 10:00:01 AM
drgallaranka wrote:

A Heves megyei pénztár múlt héten tartott összeröffenést háziorvosoknak, egyik téma: TAJ ellenőrzés problémái.

...

Érdemi választ várok!

Köszönettel:

Dr. Gáll Aranka

Gyöngyöshalász

A 14 év alattiak TAJ ellenőrzéséről:

A problémáról természetesen tudunk, azt az ide vonatkozó rendelet értelmezése, illetve annak többféle értelmezhetősége adja.

A rendelet szerint a 14 év alattiakat egyszer, az első megjelenéskor kell ellenőrizni. A problémát az okozza, hogy a rendeletben nincs említés azokra az esetekre, amikor 2008.06.01 előtt már történt ellenőrzés. Egyenlőre azokban az esetekben büntetik az orvosokat, ahol a fenti dátum utáni ellátást nem ellenőrizték az orvosok, de előtte már igen, tehát a jogszabály által előírt egyszeri ellenőrzés megtörtént. (Az ellenőrzés természetesen ilyenkor is elvégezhető, a zöld (vagy piros) érvényesség jelölő melletti pipa ikonra kattintva. Ugyan ez igaz az aznap történt második ellátás esetében).

Erre illetve még jó pár hasonló problémára jelenleg a biztosítási felügyelettől várjuk a hivatalos választ, ahová az OEP többszöri megkeresése után fordultunk a rendelet pontos értelmezésével kapcsolatban.

Az újszülöttek képzett TAJ számát a leírása alapján jól használja. Az OEP által visszaküldött hibakód az ilyen ellenőrzéseknél természetes, hiszen ez nem egy valós TAJ szám. Ettől függetlenül az ellenőrzés a program által itt is megtörténik.

Mindkét esetben a Jogviszony ellenőrzés lista (Napi tevékenység / Listák – jelentések – statisztikák / Jogviszony ellenőrzés lista menüpont) tartalmazza azt az egyedi azonosítót, amellyel az ellenőrzés történt, ez alapján bizonyítható az ellenőrzés ténye.

Ide tartozó, eddig még szintén meg nem válaszolt kérdésünk, hogy ha az újszülött megkapta a tényleges TAJ számát, szükséges-e újra ellenőrizni? A rendelet ugye egy 14 év alatti paciens egyszeri ellenőrzését írja elő, ami a képzett TAJ számmal már megtörtént.


Varga Sándor
Varga Sándor
Monday, December 1, 2008 11:02:07 AM
Az OEP Online Jogviszony informatikai support team-től érkezett tájékoztatások:

2008.11.30. 12:25:

„Tisztelt Egészségügyi Szolgáltató!

A 2008. november 25-én adott tájékoztatásunkkal összhangban értesítjük Önöket, hogy az előzetesen jelzett tervezett karbantartásaink végzése az OJOTE rendszer elérésében az alábbi időszakokban okozott lassulást, fennakadást:

2008. november 30-án vasárnap hajnali 02:00-02:30 valamint 08:10-09:45 óra között.

A karbantartás ideje alatt el nem végzett jogosultságellenőrzéseik a hatályos jogszabályok alapján nem kerülnek szankcionálásra.

Szíves megértésüket köszönjük.

Tisztelettel,

Online Jogviszony Informatikai Support Team”

2008.11.30. 19:27:

„Tájékoztatjuk Önöket, hogy a mai napon 17:25 és 18:45 óra között OEP OJOTE rendszere elérésében időnként érezhető lassulás, esetleg fennakadás is tapasztalható volt.

Az egészségügyi szolgáltatók fent jelzett időszakban el nem végzett jogosultságellenőrzései a kötelező egészségbiztosítás ellátásairól szóló 1997. évi LXXXIII. törvény végrehajtásáról szóló 217/1997. (XII. 1.) Korm. rendelet 12/B. § (9) alapján nem kerülnek szankcionálásra.

Tisztelettel,

Online Jogviszony Informatikai Support Team”

2008.12.01. 03:19:

„Tájékoztatjuk Önöket, hogy a mai napon 02:08 és 02:50 óra között OEP OJOTE rendszere elérésében időnként érezhető lassulás, esetleg fennakadás is tapasztalható volt.

Az egészségügyi szolgáltatók fent jelzett időszakban el nem végzett jogosultságellenőrzései a kötelező egészségbiztosítás ellátásairól szóló 1997. évi LXXXIII. törvény végrehajtásáról szóló 217/1997. (XII. 1.) Korm. rendelet 12/B. § (9) alapján nem kerülnek szankcionálásra.

Tisztelettel,

Online Jogviszony Informatikai Support Team”

2008.12.01. 08:07:

„Tájékoztatjuk Önöket, hogy jelenleg az OEP OJOTE rendszere elérésében idonként érezheto lassulás, esetleg fennakadás tapasztalható.

Tisztelettel,

On-line jogviszony informatikai support team”


Varga Sándor
Varga Sándor
Monday, December 1, 2008 11:27:41 AM
Újabb OJOTE értesítés:

"Tisztelt Egészségügyi Szolgáltató!

Tájékoztatjuk, hogy a mai napon 07:45 óta az OEP OJOTE rendszere elérésében időnként érezhető lassulás, esetleg fennakadás is tapasztalható.

A hiba elhárítása folyamatban van, amint ismét elérhető rendszerünk jelezzük Önök felé.

Tisztelettel,

Online Jogviszony Informatikai Support Team"


Varga Sándor
drgallaranka
Tuesday, December 2, 2008 3:27:36 PM
vargas #21

Köszönöm a választ.

Azóta többre jutottam abban a kérdésben, hogy miért lehet automatikus ellenőrzés esetén is több hibám.

Talán együtt megtaláljuk a megoldást.

Emlékeztetőül: 08. hónapban 28 esetben kaptam levonást.

Ebből 17 esetben gyerek miatt, ennek oka kiderülni látszik (?) legalábbis bízunk a oep megfelelő hozzáállásában. Ez tehát most nem érdekes, illetve vár a megoldással.

A fennmaradó 11 eset viszont érdekes.

Amit tettem:

Elkészítettem újra a 08. havi jelentéseket.

Összenéztem az Oeptől kapott 08. havi Jogviszony ellenőrzési hibalistával.

Eredmény:

A fennmaradó 11 esetben, és mind a 11 esetben a B 300-as táblából, amit a Visual Ixdoki jelentett, hiányzik a pecsétszámom, pontosabban a pecsétszám és az azt követő 5 karakteren csak nullák vannak.

A konkrét esetek pedig ezek voltak: halott esetén távoztatás, más praxisba átjelentkezett távoztatása. Talán még más speciális "ellátás" is lehet, vizsgálat, azaz emlékezet kutatás folyamatban.

Kérdés:

Ezek így bekerülnek a tételes betegforgalmi jelentésbe. Nyilván nem ellenőriz a szoftver, mert ez nem napi ellátásba ment, nem betegellátás.

Ezeknek egyáltalán ott kellene lennie a betegforgalmiban?

Vagy az alkalmazottaim hibáztak el valamit a program kezelésében?

Mikor, milyen esetekben kerül oda az a csupa nulla? Erre csak az Infomix tudhatja a választ.

Ha most fejből valaki idelökné, mi az az 5 karakter a pecsétszám után a B300-asban, akkor még tovább nyomozhatnánk a hibát!

Köszönettel:

Dr. Gáll Aranka

Gyöngyöshalász

Varga Sándor
Tuesday, December 2, 2008 3:35:09 PM
Az orvosi pecsétszám (ellátó orvos) utáni 5 karakteren a paciens törzskartonszáma szerepel a jelentésben. Hogy ilyen esetekben mi és hogy kerül a jelentésbe megnézzük.
Varga Sándor
drgallaranka
Tuesday, December 2, 2008 3:43:15 PM
vargas wrote:

Az orvosi pecsétszám (ellátó orvos) utáni 5 karakteren a paciens törzskartonszáma szerepel a jelentésben. Hogy ilyen esetekben mi és hogy kerül a jelentésbe megnézzük.

Nos ez nálam mind nulla a jelentésban és pontosan ezeket kapom V1 hibának az oeptől (gyerekek kivételével ugyebár)

drgallaranka
Tuesday, December 2, 2008 3:50:21 PM
gyors utána nézés után kimondhatom:

a 11 eset mindegyike praxisból való távoztatás volt

tehát ehhez nem nézett a program taj-t

bekerült a jelentésbe

oepnél ütköztetve

nálam levonva

éljen 😣

Varga Sándor
Tuesday, December 2, 2008 3:53:05 PM
drgallaranka wrote:

Nos ez nálam mind nulla a jelentésban és pontosan ezeket kapom V1 hibának az oeptől (gyerekek kivételével ugyebár)

Azt a jelentést nem sikerült produkálnom, hogy orvos pecsétszám ne szerepeljen a jelentésben, a kartonszám természetesen a távoztatás miatt üres. Ha ez tényleg csak adminisztratív ellátás volt a kijelentés, és a gondozás lezárása miatt, akkor nem is kell ellenőrizni a jogszabály szerint, hiszen a paciens nem jelent meg. Folytatom a "nyomozást".


Varga Sándor
drgallaranka
Tuesday, December 2, 2008 4:09:15 PM
Bocs, azt még nem írtam, hogy a 11 eset összegyűjtve szerepel ilyenkor a b300 utolsó soraiban, a 11 eset az utolsó 13 sorban van és 4 páciens esetében még duplázva is van a sor, abból lesz eleve 8.

További 2 páciens esetében szintén duplázva, de egyik sorban van pecsétszám másikban nincs, törzskarton egyikben sincs. Ez eddig 10, és van még egy magányos taj szám, csupa nullával, így 11.

Ha így nehéz elképzelni elküldhetem a fájlt, de hová?

drgallaranka
Tuesday, December 2, 2008 4:17:43 PM
tehát ahol van pecsétszám, csak törzskarton nincs, ott nem jelzett hibát az oep sem