Varga Sándor
Tuesday, December 2, 2008 5:16:52 PM
drgallaranka wrote:

Ha így nehéz elképzelni elküldhetem a fájlt, de hová?

Az infomix@infomix.hu email címre. A levélben kellene legalább egy TAJ szám és dátum, hogy a jelentést ez alapján tudjuk átnézni. Ha megvan a megoldás, azt természetesen itt is leírjuk, hogy mindenki tudja az okot és a megoldást.


Varga Sándor
drgallaranka
Tuesday, December 2, 2008 5:59:48 PM
rendben van küldöm a jelentés fájlt és leírom azt a 11 db V1-es taj számot, mert az papír alapú made by mep, de szerintem ugyanaz látszik majd ott is benne, persze hihetőbben fog kinézni, mintha csak mondom a magamét

drgallaranka
Tuesday, December 2, 2008 9:51:00 PM
A 29 és 30-as hozzászólásom nem jó, nem pontos, mea culpa, ezt újravesszük.

(bocsánat, csak már összefolynak előttem a taj számok)

Figyelmen kívül hagytam egy páros NSK jelzést, miszerint azért nem a szolgáltató a hibás blabla.

Ugyanis ez akár NSK helyett V1 is lehetne...lásd alább.

Ha így van, akkor a következő a helyzet

1. 13 hibás sor szerepel a b300 végén

2. ez mind kijelentkezés (halál, egyéb)

3. ebből 11 db V1 és 2 db (ugyanazon a taj számon) NSK jelzésű

4. konkrétan ez 7 távoztatott páciens, amiből 6 gondozott, 1 nem

5. számoljunk: 6x2 kijelentés gondozással +1 kijelentés gondozás nélkül= 13 kijelentés, ez eddig stimmel, és pontosan a 13 hibás sorral egyezik taj számilag

6. függetlenül mindenféle pecsétszámtól, törzslapszámtól, lényeg, hogy hibás sorok, mert nullákat tartalmaznak, ahol nem kellene

6.a ebből jött össze a 11 db V1 hiba és 2 db NSK hiba, ami lehetne igaz akár 13 db V1 is

7. mit keresnek ezek a b300-ban?

8. annál is inkább, mert összesen 18 páciens lett kijelentve, nem 7, tehát a többiek 11-en kijelentődtek normálisan és nincsenek a b300-ban.

9. felmerül bennem az emberi hiba lehetősége ezek után...de!

10. ehhez azonban kérdezem: hogyan kell úgy kijelenteni a praxisból a pácienst, hogy ne keletkezzenek ilyen hibás sorok a jelentésben??? lehet, hogy napi tevékenységgel együtt választották ki a pácienst a kijelentéshez? ilyenkor naplósorszám nélkül rögzített valami nem odavalót a progi? és így is bekerül a forgalmi jelentésbe? mert akkor azt nem kellene neki rögzíteni, nem tudom, help please, megjegyzem az esetek felében helyettesítés volt 🤨

Eddig tudok jutni a hibakeresésben, remélem segítettem, küldöm az adatokat, pontosabbat már csak a programozók tudhatnak.

pozsi
  • pozsi
  • Veterán (Szint 19)
Tuesday, December 9, 2008 4:57:00 PM
Mivel - teljesen érthetően - orvos felhasználóink elégedetlenek a jogviszony-ellenőrzéssel kapcsolatos információkkal, szeretnénk legalább részleges információt adni. Mint már ezerszer hangsúlyoztuk, hónapok, sőt évek óta állandó kérdésekkel bombázzuk az OEP, az EBF, az összes hivatalos szervezet illetékeseit, ami csak egyszer is bármelyik felhasználónktól beérkezett ilyen jellegű kérdés, azt mind sokszor továbbítottuk.

Sajnos, a finanszírozással összefüggő, tehát a legérzékenyebb és legfontosabb kérdésekben a mai napig gyakorlatilag nincs semmi olyan válasz, aminek megjelentetésére fórumon, körlevélben engedélyünk lenne. Hónapok óta várunk (sok-sok ígérettel) egyértelmű választ pl. a helyettesítéssel, a 14 éven aluliak ellenőrzésével kapcsolatos kérdésekben. A birtokunkban lévő (mégegyszer hangsúlyozni kell, nem hivatalos állásfoglalásnak tekinthető) információk alapján megpróbáljuk leírni, amit tudunk, s a programjainkban is ennek megfelelően változtatunk.

Ha „A” orvos helyettesíti „B” orvost, s ennek keretében ellátja a „B” praxisába tartozó „X” pácienst, akkor ez úgy tekintendő, hogy az ellátás éppen úgy a „B” orvost foglalkoztató háziorvosi szolgáltató működése keretében történik, mintha „B” látná el a beteget, csak természetesen az ellátást az „A” orvos végzi. Ugyanakkor az OEP-pel szerződött partnernek nem az orvos, hanem a háziorvosi szolgáltató tekintendő, s ezért ilyen esetben is a „B” jogviszony-ellenőrzési hozzáférési adatait kell használni.

A 14 éven aluliak esetében úgy tűnik, hogy az OEP jogértelmezése szerint minden gyermeket 2008 június 1-t követően legalább egyszer kell ellenőrizni. Ennek alapján hibának csak az tekinthető, ha valakit úgy látnak el, hogy még sosem ellenőrizték jogviszonyát e dátumot követően. Az ellenőrzésre járó 50 Ft egyetlen alkalommal jár, az ehhez a jelentési sorhoz tartozó OEP listán I kód kell szerepeljen, míg a gyermek összes további ellátása esetén nem jár az 50 Ft, de nem alkalmazható büntetés sem, függetlenül attól, hogy történik-e ismételt ellenőrzés vagy sem (ezekben az esetekben a jelentési sorhoz N14 kód kell tartozzon).

Természetesen továbbra is, változatlan erővel azon vagyunk, hogy egyértelmű, hivatalos, publikálható választ kapjunk minden kérdésre.

Kharon
Sunday, December 14, 2008 7:55:07 PM
Ötlet: ha kilépéskor figyelmeztetne, hogy még ellenőrizetlen TAJ számok vannak, az könnyítené a munkám. Nálunk sokszor akadozik az intrnet , és előfordult már, hogy elfelejtettem ellenőrizni a listát.
hosi
  • hosi
  • Veterán (Szint 20 - Max)
Tuesday, December 16, 2008 12:53:18 PM
Jano wrote:

Ötlet: ha kilépéskor figyelmeztetne, hogy még ellenőrizetlen TAJ számok vannak, az könnyítené a munkám. Nálunk sokszor akadozik az intrnet , és előfordult már, hogy elfelejtettem ellenőrizni a listát.

Megvizsgáljuk a beépítés lehetőségét


Hostyánszki László
Dr Novográdecz
Wednesday, December 17, 2008 2:11:30 PM
Utólagos TAJ ellenőrzés megkezdésekor több hibát is generál a program (szám szerint azt hiszem 4-et vagy 5-öt. már nem emlékszem). Mentettem hiba log filet, ha kell elküldöm. Ezt betegenként kidobja. Csináltam indexelést és adattáblaegyeztetést is. Utána is produkálja. Kérek segítséget, elég bosszantó (mivel az egyik községben gyakorlatilag nem tudok ellenőrizni, annyira szar a térerő).

Köszönettel: Novográdecz Csaba

Varga Sándor
Wednesday, December 17, 2008 2:17:14 PM
Dr Novográdecz wrote:

Utólagos TAJ ellenőrzés megkezdésekor több hibát is generál a program

Már teszt alatt van az 1.26.1, amiben ez is javításra kerül. Szeretnénk még ma feltenni a portálra.


Varga Sándor
rpetra
  • rpetra
  • Veterán (Szint 20 - Max)
Tuesday, December 23, 2008 3:45:52 PM
Minden kedves Felhasználónknak:

Felkerült portálunkra  a visual Ix rendeszerekben történő TAJ ellenőrzés működéséről egy összefoglaló leírás. A leírás megtekintéséhez tanusítvány szükséges.

Kharon
Tuesday, December 23, 2008 5:23:10 PM
A MEP által lemezen küldött ellenőrzőtt TAJ számokról szóló visszaigazolást, és az xdoki által ellenőrzött TAJ számokat össze lehet vetni? A későbbiekben tervezik ennek lehetővé tételét? Van levonásom a nem ellenőrzött TAJ-ok miatt, ugyanakkor visszamenőlegesen nem találtam nem ellenőrzött TAJ-t.
dr.mile.gyula@gmail.com
Tuesday, December 23, 2008 8:30:52 PM
Ha 14 év alatti gyermek ellátása is történt akkor a levonás oka egyszerű : automatikus ellenőrzés beállításakor amennyiben már történt egy valós ellenőrzés a program nem végzi el ( a rendeletnek megfelelően !!!!!! ) az ismételt tényleges jogviszony ellenőrzést hanem az első ellenőrzés eredményét ( zöld vagy piros az akkori ellenőrzésnek megfelelően ) jelzi.Itt a probléma, ugyanis az ellenőrző oldalon nincs tényleges ellenőrzés miközben meg a forgalmi jelentésben szerepel adott számú beteg ellátása ( azaz ellenőriztél 5 beteget és elláttál 65 -öt, vagyis az OEP szerint nem végeztél ellenőrzést 60 esetben és ez levonásra kerül ), a kettő közötti eltérést vonja le ( jogtalanul ) az OEP. Ezt bonyolítja még az újszülöttek ellátása is - anya módosított TAJ számával a rendszer nem tudja az ellenőrzést megcsinálni miközben forgalmi jelentésbe bekerül az ellátás - megint mínusz 50 Ft. Jobb híján a gyermekgyógyász Kollégák kikapcsolják az automatikus ellenőrzést és manuálisan mindenkit ellenőriznek ( szabálytalanul de nincs levonás ).
Rittling Ferenc
Monday, December 29, 2008 11:29:40 AM
T. Infomix !

A MEP által küldött jelentésben növekszik az el nem végzett jogviszonyellenőrzés miatti levonások száma.

A program szerint mindekinél megtörtént az ellenőrzés.

A MEP által küldött levél szerint 14 évet be nem tötött biztosított után akkor kerül sor levonásra ha 2008.júnuis 1- után az első megjelenéskor nem végez ellenőrzést.Márpedig itt legtöbbször automatikusan zöld-re vált és nincs ellenőrzés mert az első félében már jártak a rendelésen, és akkor megtörtént az ellenőrzés. Lehet hogy ez az ok ?

Varga Sándor
Monday, December 29, 2008 11:45:26 AM
Rittling Ferenc wrote:

A MEP által küldött levél szerint 14 évet be nem tötött biztosított után akkor kerül sor levonásra ha 2008.júnuis 1- után az első megjelenéskor nem végez ellenőrzést.Márpedig itt legtöbbször automatikusan zöld-re vált és nincs ellenőrzés mert az első félében már jártak a rendelésen, és akkor megtörtént az ellenőrzés. Lehet hogy ez az ok ?

Igen, az OEP ezért szankcionál, habár a vonatkozó rendeletben nincs szó arról, hogy a 06.01 utáni ellenőrzéseket kell csak figyelembe venni. 14 év alatt, ha nem aznapi ellenőrzés eredményét mutatja a program (zöld vagy piros színnel), akkor mellette látszik egy fehér téglalap piros pipával. Erre kattintva kézzel elindítható az ellenőrzés.

A jogviszony ellenőrzés pontos működéséről és beállításairól az 1.24.0 verzióváltó levélben írtunk részletesen. Az azóta történt változások leírását (az 1.26.0 verzióváltással módosult utoljára), ugyan ebben a témában a #39-es hozzászólásban találja.


Varga Sándor
Varga Sándor
Monday, December 29, 2008 11:55:20 AM
Jano wrote:

A MEP által lemezen küldött ellenőrzőtt TAJ számokról szóló visszaigazolást, és az xdoki által ellenőrzött TAJ számokat össze lehet vetni? A későbbiekben tervezik ennek lehetővé tételét? Van levonásom a nem ellenőrzött TAJ-ok miatt, ugyanakkor visszamenőlegesen nem találtam nem ellenőrzött TAJ-t.

Egyenlőre, mivel mi még csak papír alapú listával találkoztunk, csak ilyen lehetőség van a visualban. Ezt a Napi tevékenység / Listák-jelentések-statisztikák / Jogviszony ellenőrzés lista menüpontban lehet elérni.

Itt megadható egy időszak, illetve kérhető tételes és összesítő lista is (javaslom csak képernyőre a tételes változatot). A tételes változatban a listára kerül az ellenőrzéshez tartozó ún. tranzakciós kód. Ennek a kódnak az első 8 számjegye az ellenőrzés dátuma. Ha ez megegyezik az ellátás dátumával, akkor az ellenőrzés megtörtént, valami más probléma lehet.

Ha a listát a MEP-től elektronikus formában kapta meg, akkor szeretnénk kérni belőle egy mintát, hogy olyan listázót készíthessünk, ami csak az eltéréseket mutatja.


Varga Sándor
dr.mile.gyula@gmail.com
Monday, December 29, 2008 12:40:09 PM
Egyébként a program a 2008.06.01 dátumnak megfelelően ellenőrzi "automatikus ellenőrzés" -kor a 14 év alattiakat ???
dr.mile.gyula@gmail.com
Monday, December 29, 2008 3:34:52 PM
Ha igen, akkor a MEP jogtalanul vonja le a jogviszony elmaradásából származó összegeket.
rpetra
  • rpetra
  • Veterán (Szint 20 - Max)
Friday, January 9, 2009 4:20:05 PM
Újabb értesítés az OEP-től:

"Az Online Jogosultság és TAJ Ellenőrző (OJOTE) rendszert kiszolgáló eszközpark 2007. április 1. óta működik. Ezen időszak alatt a rendszer terhelése fokozatosan nőtt, ezért szükségessé vált karbantartása. Az egészségügyi szolgáltatók megbízható kiszolgálása érdekében a közeljövőben több munkafázisban, először 2009. január 10-én az éjszakai órákban megkezdődik az OJOTE rendszert kiszolgáló eszközpark egyes komponenseinek karbantartása.

Munkánk során változatlanul törekszünk arra, hogy munkavégzésünk - lehetőség szerint - láthatatlan maradjon, és csak elkerülhetetlenül szükséges mértékben zavarja, vagy akadályozza a szolgáltatókat munkavégzésükben, így a mostani folyamatot is ekként ütemezzük. Előreláthatóan a karbantartási munkálatokat vasárnap 0:00 óra és hajnali 4:00 óra között végezzük el, s a munkálatok befejezéséről tájékoztatjuk Önöket.

A karbantartás ideje alatt az eü. szolgáltatók el nem végzett jogosultságellenőrzései a hatályos jogszabályok alapján természetesen nem kerülnek szankcionálásra.

Tisztelettel,

Online Jogviszony Informatikai Support Team"

Kharon
Monday, January 12, 2009 10:36:03 AM
Minden felhasználónk figyelmébe!

A mai napon kapott visszajelzések alapján az automatikus online jogviszony-ellenőrzés a mai napon országszerte sikertelen. Felvettük a kapcsolatot az OEP-pel, egyenlőre várjuk a válaszukat. A tegnapi napon szerver-karbantartás voltaz OEP-nél, és azóta nem sikerül automatikusan lekérdezni.

Ameddig ez az állapot áll fenn, manuálisan tudják lekérdezni az adatokat, ehhez a jogviszony.oep.hu honlapra kell fellépni, itt megadni a felhasználónevüket és jelszavukat, majd a paciensek TAJ-ait (egyesével, kézzel).

A probléma elhárításáról ugyanitt és e-mailben is kiértesítjük önöket.

Kharon
Monday, January 12, 2009 11:29:56 AM
Az OEP-től a következtető tájékoztatást kaptuk:

Quote:

Tisztelt Kollégák!

Köszönjük jelzéseiket.

Az Online Jogosultság és TAJ Ellenőrző rendszer elérése az Önök illetve a felhasználóink jelzése alapján bizonyos szituációkban problémát okozhat. A hiba kivizsgálása folyamatban van, kérjük türelmüket.

A hatályos jogszabályok értelmében az OEP érdekkörében felmerülő hiba esetén az egészségügyi szolgáltatók el nem végzett jogosultságellenőrzései nem kerülnek szankcionálásra.

Tisztelettel,

Online Jogviszony Informatikai Support Team

OEP

drgallaranka
Monday, January 12, 2009 8:39:41 PM
A mostani oep-nél történő fennakadás is mondatja velem a következőket:

Amikor valamely okból nem sikerül a taj-t ellenőrizni, akkor hibaüzenetet kapunk a visual ixdokitól.

A hibaüzenet szövege nem informatív, angol nyelvű, szakmai szöveg: ....SOAP Error... stb.

Kezdjük sejteni, hogy ilyenkor nem nálunk, hanem a másik oldalon a hiba.

Mégsem lehetünk biztosak benne, mert lehet net hiány, ixojote nem fut vagy egész más, viszont ilyenkor informatikailag és nyelvileg alulképzett alkalmazottaim képtelenek hibakeresést végezni, megy-e a net, megy-e az ixojote, ..... stb. ezzel jócskán feltartódik a rendelés.

(És most nem az alkalmazottaimat bántom, mert egészségügyben kiválóan képzettek, szülészet, sebészet, fogászat, bármi, de szerverekhez és protokollokhoz nem fognak már nyugdíjig érteni.)

Lehetne tehát a hibaüzeneteket finomabban hangolni.

A mai esetben egyértelműen ennyi hibaüzenet kellett volna:

"Az oep jogviszony ellenőrzés nem válaszol. Javaslat: próbálja böngészőn keresztül."

Vagy ilyesmi.

Hiba esetén kiírhatná: "Nincs internet kapcsolat" (mert ki tudja miért megszakadt el sem ment a kérés a gépünkről), "A jogviszony ellenőrzés nem válaszol" (mert megakadt a tcp protokoll) vagy "Nem fut az Ixojote, indítsa el" (mert valamitől megállt, itt volt ilyen közelmúltban hardver hiba miatt)

Ezekben az esetekben is csak ezt a "szappan" hibát látjuk, ebből nem egyértelmű, hogy melyik oldalon a hiba.

Nagy segítség lenne.

drgallaranka
Monday, January 12, 2009 8:47:43 PM
Elnézést a viccelődésért, de annyi hibaüzenet is elég lenne nekünk, mint réges-régen a TV adásoknál volt:

"A hiba nem az Ön készülékében van!"

:))))

dr.mile.gyula@gmail.com
Tuesday, January 13, 2009 2:51:50 PM
dr.mile.gyula@gmail.com wrote:

Egyébként a program a 2008.06.01 dátumnak megfelelően ellenőrzi "automatikus ellenőrzés" -kor a 14 év alattiakat ???

Kérdezem ismételten ( választ eddig nem kaptam ) mert : ha a jelzett dátumot megelőzően végzett tényleges TAJ ellenőrzés miatt nem végzi el az automatikus ellenőrzés "üzemmódban" a tényleges ellenőrzést egy adott új ellátás alkalmával,akkor ez folyamatosan ellenőrzési hibát fog generálni egyre növekvő finanszírozás megvonással. Ha a MEP ( rendelet írja vagy sem ) ragaszkodik a jelzett dátumhoz meg kellene oldani programból,hogy csak a kérdéses dátum utáni ellenőrzések alapján mellőze a tényleges ellenőrzést. Jelen helyzetben figyelni kell állandóan az info lapra kihelyezett ellenőrzési dátumot és amennyiben 2008.06.01 előtti akkor manuálisan ellenőrizni kell - aki ezt csinálja tudja, hogy elnézhető a dolog és ismételten csak hiba-levonás következik majd.Másik lehetőség hogy minden megjelenéskor , kikapcsolva az automatikus ellenőrzést, manuálisan mindenkit ellenőrizni, hát ez sem biztos hogy hibátlan lesz ráadásul az Utólagos TAJ ellenőrző-listázó nem érzékeli hibának a 2008.06.01 előtt ellenőrzöttek elmaradó TAJ ellenőrzését.

Varga Sándor
Tuesday, January 13, 2009 3:02:14 PM
drgallaranka wrote:

A mostani oep-nél történő fennakadás is mondatja velem a következőket:

Amikor valamely okból nem sikerül a taj-t ellenőrizni, akkor hibaüzenetet kapunk a visual ixdokitól.

A hibaüzenet szövege nem informatív, angol nyelvű, szakmai szöveg: ....SOAP Error... stb.

Kezdjük sejteni, hogy ilyenkor nem nálunk, hanem a másik oldalon a hiba.

Már készül a módosítás, ami az általunk ismert hibaüzeneteket érthetőbb formátumban is megjeleníti.

Köszönjük az észrevételt.


Varga Sándor
Varga Sándor
Tuesday, January 13, 2009 3:07:04 PM
dr.mile.gyula@gmail.com wrote:

dr.mile.gyula@gmail.com wrote:

Egyébként a program a 2008.06.01 dátumnak megfelelően ellenőrzi "automatikus ellenőrzés" -kor a 14 év alattiakat ???

Kérdezem ismételten ( választ eddig nem kaptam ) mert : ha a jelzett dátumot megelőzően végzett tényleges TAJ ellenőrzés miatt nem végzi el az automatikus ellenőrzés "üzemmódban" a tényleges ellenőrzést egy adott új ellátás alkalmával,akkor ez folyamatosan ellenőrzési hibát fog generálni egyre növekvő finanszírozás megvonással...

Az 1.26.0 verziótól már a 2008.06.01-es dátumot veszi alapul a rendszer, mint minden rendszerünk a jogszabály értelmezéstől függetlenül.

Az info lapra kirakható ellenőrzés dátum is segítség, de ha az ellátás ablakon aktív az ellenőrzés "pipa" gombja, függetlenül a megjelenített színtől, aznap még nem történt ellenőrzés, a megjelenő eredmény egy előző ellenőrzés eredménye. Azokban a megyékben, ahol nincs szankció a többszörös ellenőrzés miatt, ide kattintva elvégezhető az ellenőrzés.

Elnézést a késői válaszért.


Varga Sándor
dr.mile.gyula@gmail.com
Tuesday, January 13, 2009 5:17:37 PM
Ha aktív pipa mellett lezárom a napi tevékenységet ( persze 14 év alattiról beszélek !! ) Utólagos TAJ ellenőrző lista-ellenőrzés során megjelenik majd ez az elmaradt ellenőrzés ???? ( azaz javíthatom - e még ?? ) ...."Azokban a megyékben, ahol nincs szankció a többszörös ellenőrzés miatt, ide kattintva elvégezhető az ellenőrzés." ... akkor most nem is biztos, hogy az aktív pipát le kell nyomjam ??? Miért marad aktív?? Kell vagy csak elvégezhető az ellenőrzés ??? Ha kell miért nem végzi el ilyenkor a program automatikusan az ellenőrzést ??? Ha meg elvégezhető akkor a MEP-től érdeklődjek az ismételt ellenőrzés miatti bünti lehetőségéről ???
drgallaranka
Tuesday, January 13, 2009 10:21:46 PM
vargas 54-re

ezzel az a baj, hogy 3 hónapos utófinanszírozás miatt 3 hónap múlva tudjuk meg volt-e és miért levonás

azért mert nem ellenőriztünk vagy azért mert ellenőriztünk mikor nem kellett volna

3 hónap

van rajta sapka, nincs rajta sapka

drgallaranka
Tuesday, January 13, 2009 10:23:36 PM
kérem a többszörös ellenőrzés miatt nem szankcionáló megyék listáját!!!

:)

ha már van ilyen, ezek szerint

vicces ez így, ugye érzitek

dr.mile.gyula@gmail.com
Wednesday, January 14, 2009 8:19:47 AM
Hogy érthetőbb legyen : nem kekeckedni akarok , DE a feleségem gyermekgyógyászati praxisában ( de úgy gondolom, hogy minden gyermek és vegyes praxisban is ez a helyzet ) eddig 45 000 Ft finanszírozási elvonás van és mint kiderült amiatt, hogy a program nem a 2008.06.01 állapotnak ( taj ellenőrzési állapot ) megfelelő ellenőrzés szerint végezte az automatikus ellenőrzéseket ( pontosabban a nem ellenőrzéseket mert csak jelezte egy előző ellenőrzés megtörténtét illetve annak eredményét ). Hiába volt májusi . áprilisi stb EGY ELŐÍRT tényleges ellenőrzés - és emiatt nem történt a további ellenőrzés - a MEP a 2008.06.01 előttieket figyelmen kívül hagyva úgy tekinti, hogy nem végezte el az előírt legalább egy alkalomra szóló ellenőrzést és minden megjelenéskor emiatt újabb levonást eszközölt.Ráadásul, hogy még jobb legyen van ugyebár 3 hónap csúszás azaz az 1.26 verzió feltelepítése előtti összes esetre vonatkoztathatóak lesznek a fentiek - újabb finanszírozási elvonás várható.A másik baj : külön kérni kell a hibalistát mert egyébként a MEP nem küldi csak a finanszírozási tájékoztatót és természetesen a hiba listát is 3 havi idő eltolódással kapom meg. A nem szankcionáló megye lista talán felesleges, a saját MEP-et kell megkérdezni . illetve a megkért hiba listáról kiderül.
hosi
  • hosi
  • Veterán (Szint 20 - Max)
Wednesday, January 14, 2009 9:40:29 AM
dr.mile.gyula@gmail.com wrote:

Ha aktív pipa mellett lezárom a napi tevékenységet ( persze 14 év alattiról beszélek !! ) Utólagos TAJ ellenőrző lista-ellenőrzés során megjelenik majd ez az elmaradt ellenőrzés ???? ( azaz javíthatom - e még ?? ) ...."Azokban a megyékben, ahol nincs szankció a többszörös ellenőrzés miatt, ide kattintva elvégezhető az ellenőrzés." ... akkor most nem is biztos, hogy az aktív pipát le kell nyomjam ??? Miért marad aktív?? Kell vagy csak elvégezhető az ellenőrzés ??? Ha kell miért nem végzi el ilyenkor a program automatikusan az ellenőrzést ??? Ha meg elvégezhető akkor a MEP-től érdeklődjek az ismételt ellenőrzés miatti bünti lehetőségéről ???

14 év alatti beteg bejön. Program ellenőrzi hogy volt-e TAJ ellenőrzése. Azt találja, hogy ugyan volt, de az 2008.06.01 előtti. Innentől a napi tevékenységnél ha automatikusra van állítva a TAJ ellenőrzés, elvégzi. Ha nem, akkor nem mutatja a "zöld" jelzést - olyan mintha nem ellenőriztük volna még. Ha így eltárolják az ellátást, akkor ellenőrzés nélküli lesz, tehát az utólagos lista kihozza - ellenőrizhető utólag.

Ha 2008.06.01 után volt neki "zöld" v. "piros" ellenőrzése, akkor azt mutatja, nem ellenőrzi automatikusan, de kézzel továbbra is lehet.


Hostyánszki László
dr.mile.gyula@gmail.com
Wednesday, January 14, 2009 10:28:56 AM
Hosinak !!! Taj ellenőrzés dátuma 2008.04.11 8:20 Mai napon ellátás : TAJ ellenőrzés fehér a pipa zöld a jelzés,automatikus ellenőrzés beállítva. Ellátás le OK- ézva. Utólagos TAJ ellenőrzés : nincs ellenőrzendő tétel. Vissza a beteghez : TAJ ellenőrzés dátuma 2008.04.11 , TAJ ellenőrző ablak : pipa már nem fehér ( nem végezhető el újra az ellenőrzés ) azaz nem lett 2008.06.01 után ez alkalommal se leellenőrizve a beteg -> bünti !!!! MI a teendő ?????????????