Gabi
  • Gabi
  • Veterán (Szint 20 - Max)
Wednesday, November 22, 2017 9:42:13 AM
Originally Posted by: Piedlendre 

Xnet,hálozat,win 10.Tegnap ismét win 10 frissités volt,azota hálozat nem megy,azt irja ki a kliens a frissitési könyvtár nem található,nem indul el.A fögépen pedig EESZT belépés nem lehetséges.Iszonyatos sérülékeny igy az egész rendszer.Minden frissités után valami hiba van.....Hol az SQL kell ujra inditani,de most ez másnak tünik.Segitséget kérek

Windows

Panna
  • Panna
  • Haladó (Szint 7)
Wednesday, November 22, 2017 10:24:22 AM
Talán már a recept írás megy a leggyorsabban, bár még mindig nem sikerült megoldani hogy a csecsemő ápoláshoz szükséges szerekre, tápszerekre ne kelljen kiszerelést,ellátva időt írni. Maga a program működése, panelok megnyitása, pl. státuszok kiválasztása, beemelése lassú, vagy én vagyok türelmetlen ? Most még nem akkora gond, de 1 hónap múlva napi 80-100-as forgalomnál ez már nagyon bosszantó lesz. Az automatikus win frissítést is kikapcsoltam már, marad a térből való kilépés ha már nagyon nem megy a munka. Van valami megoldás ?
Gabi
  • Gabi
Wednesday, November 22, 2017 10:42:51 AM
Originally Posted by: Panna 

Talán már a recept írás megy a leggyorsabban, bár még mindig nem sikerült megoldani hogy a csecsemő ápoláshoz szükséges szerekre, tápszerekre ne kelljen kiszerelést,ellátva időt írni. Maga a program működése, panelok megnyitása, pl. státuszok kiválasztása, beemelése lassú, vagy én vagyok türelmetlen ? Most még nem akkora gond, de 1 hónap múlva napi 80-100-as forgalomnál ez már nagyon bosszantó lesz. Az automatikus win frissítést is kikapcsoltam már, marad a térből való kilépés ha már nagyon nem megy a munka. Van valami megoldás ?

Túlságosan felpörgettük volna a receptírást? [hatnincs] De félretéve a tréfát, a mostani verziótól kezdve már nem kellene kiszerelést, ellátva időt írni elvileg. De már magam sem vagyok biztos semmiben. Megnézné???

MolnárP
Wednesday, November 22, 2017 10:56:54 AM
Originally Posted by: Medgyesii 

Ismét segítséget szeretnék kérni.

5 gépes rendszer-(szervergép kliens gép és 3 mobilpraxis) -utolsó mobilpraxis gépénél akadtam meg. A következő hibaüzenet jelenik meg:HIBA eSZig adatok lekérdezése- The underlying connection was closed: An unexpected error occured on a send.

A többi gépen tökéletesen fut a visualix és az etér is. Ezen a gépen a visualkomm ikon asztalra kihelyezve, szóköz etér beírva, rendszergazdai jogosultság engedélyezve, alkalmazva le okézva. Kártyaolvasó, eszigkliens driver feltelepítve, letesztelve, minden rendben fut. A portal.eeszt.gov.hu oldalon a belépés és azonosítás gördülékeny, kártyaolvasó teszi a dolgát. A gépet a driverek telepítése előtt frissítettük,(1.118.2 verzió) és a szerver gépről a mobilpraxis adatait áttöltöttük, csak úgy, mint a többi mobilpraxis gépnél. A gép újraindítása sem oldotta meg a problémát.

Segítségüket előre is köszönöm: Medgyesi István

Kérjük, hogy adjon meg egy elérhetőséget, hogy fel tudjuk venni a kapcsolatot.

Panna
  • Panna
  • Haladó (Szint 7)
Wednesday, November 22, 2017 10:58:05 AM
Köszönöm, működik,akkor már csak megszokásból töltöttem ki mindent. Most már csak a régi gyorsaságra várok !
Gabi
  • Gabi
Wednesday, November 22, 2017 11:03:14 AM
Originally Posted by: Panna 

Köszönöm, működik,akkor már csak megszokásból töltöttem ki mindent. Most már csak a régi gyorsaságra várok !

Szuper! Minden megteszünk, ami rajtunk múlik ígérem!

dr.oremus
Wednesday, November 22, 2017 11:05:17 AM
Az összes adat újraírása után ma reggeltől működik a rendszer, jelenleg úgy néz ki, hogy nincs szükség a pénteki távsegítségre. Köszönettel dr Orémus Marina
Medgyesii
Wednesday, November 22, 2017 12:08:27 PM
Originally Posted by: MolnárP 

Originally Posted by: Medgyesii 

Ismét segítséget szeretnék kérni.

5 gépes rendszer-(szervergép kliens gép és 3 mobilpraxis) -utolsó mobilpraxis gépénél akadtam meg. A következő hibaüzenet jelenik meg:HIBA eSZig adatok lekérdezése- The underlying connection was closed: An unexpected error occured on a send.

A többi gépen tökéletesen fut a visualix és az etér is. Ezen a gépen a visualkomm ikon asztalra kihelyezve, szóköz etér beírva, rendszergazdai jogosultság engedélyezve, alkalmazva le okézva. Kártyaolvasó, eszigkliens driver feltelepítve, letesztelve, minden rendben fut. A portal.eeszt.gov.hu oldalon a belépés és azonosítás gördülékeny, kártyaolvasó teszi a dolgát. A gépet a driverek telepítése előtt frissítettük,(1.118.2 verzió) és a szerver gépről a mobilpraxis adatait áttöltöttük, csak úgy, mint a többi mobilpraxis gépnél. A gép újraindítása sem oldotta meg a problémát.

Segítségüket előre is köszönöm: Medgyesi István

Kérjük, hogy adjon meg egy elérhetőséget, hogy fel tudjuk venni a kapcsolatot.

A kulcslemez száma D5215 Dr Tatár Márta Sensorium Orvosi Bt. Telefonszámom ha szükséges ±36205644682

Köszönöm

lalidoki72
Wednesday, November 22, 2017 12:28:21 PM
T. Infomix!

Orvosi kóddal és belépéssel tökéletesen működik az EESZT. Most az asszistensi belépés és működtetés és a helyettes beállítása a probléma. Hogy kell az asszisztenst és a helyettesítő orvost beállítani az Ixdokiban (vers.:118.2, Win10). A Matrixban a jogosultságok beállítva, kártyaolvasó, kliens működik, eSzig aktiválva, jelszóval az eszig-et felismeri, hibaüzenet nincs.

A segítséget köszönöm! dr. Herczeg

Gabi
  • Gabi
Wednesday, November 22, 2017 12:57:04 PM
Originally Posted by: lalidoki72 

T. Infomix!

Orvosi kóddal és belépéssel tökéletesen működik az EESZT. Most az asszistensi belépés és működtetés és a helyettes beállítása a probléma. Hogy kell az asszisztenst és a helyettesítő orvost beállítani az Ixdokiban (vers.:118.2, Win10). A Matrixban a jogosultságok beállítva, kártyaolvasó, kliens működik, eSzig aktiválva, jelszóval az eszig-et felismeri, hibaüzenet nincs.

Kedves Doktor Úr,

Az asszisztens és helyettesítő orvos beállításának részletes leírását megtalálja a 118-as verzióváltó levélben (2.oldaltól kezdődően!). Remélem sikerül!

TomposG
Wednesday, November 22, 2017 2:25:32 PM
Azt szeretném kérdezni, hogy hogyan látom, hogy egy beutalól felment-e a ködbe? Az üzenetek között nincs hibaüzenet de ha lekérdezem nem hoz ki találatot.

Receptnél egyértelmű mert látom a plusz vonalkódot de beutalónál hogy működik?

VisualIx legfrisseb verzió.

Tompos G.

Gabi
  • Gabi
Wednesday, November 22, 2017 2:31:33 PM
Originally Posted by: TomposG 

Azt szeretném kérdezni, hogy hogyan látom, hogy egy beutalól felment-e a ködbe? Az üzenetek között nincs hibaüzenet de ha lekérdezem nem hoz ki találatot.

Tompos G.

A sikeresen befogadott beutalókra is rányomtatódik az eID, csak nem vonalkód, hanem egy diszkrét számsor formájában. Ha ez hiányzik, akkor nem került befogadásra [trukk] .

Bakos J
  • Bakos J
Wednesday, November 22, 2017 2:54:18 PM
Tisztelt Fórumozók!

A nálam talált hibajelenség miatt kérnék segítséget mindenkitől, aki tudna rá szánni 1 percet.

Nálam a windows kritikus hibákat ad, miután a kártyaolvasóval bejelentkeztem az EESZT-be.

Ha valaki segítni akar, nézze már meg, hogy nála van-e ilyen hiba a windows naplókban,

A következő az eljárás:

start menü a keresés menübe beírni: eseménynapló

a kiadott sorra ráklikkelni

a bal oldali oszlopban a windows naplók sor előtti kis háromszöggel lenyitni a további sorokat, majd a rendszer felíratra kattintani

így a középső oszlopban megjelennnek a windows által generált naplóbejegyzések.

Ha több piros felkiálltójeles hiba látható, a forrás oszlopban Schannel felírattal, akkor ugyanaz a baj mint nálam.

Ebben az esetben kérem jelezzék ezt nekem, vagy az infomixnek.

Köszönettel: Dr Bakos János

TomposG
Wednesday, November 22, 2017 2:56:15 PM
Originally Posted by: Gabi 

Tompos G.

A sikeresen befogadott beutalókra is rányomtatódik az eID, csak nem vonalkód, hanem egy diszkrét számsor formájában. Ha ez hiányzik, akkor nem került befogadásra [trukk] .

Ilyennel még nem találkoztam.

Valamit változtatni kell a beutaló formátumon, hogy az rákerüljön vagy semmi teendő nincsen?

Illetve a mi a teendőm ha nem megy fel ködbe? Ezek szerint nem megy fel mert nem tudom lekérdezni. Igaz hibaüzenet sincs az EESzT-s üzenetek között beutaló írása után!

Budai István
Wednesday, November 22, 2017 3:03:06 PM
Originally Posted by: dr.Kovács József 

Originally Posted by: Dr. Hanyecz Vince 

Originally Posted by: kleh 

Tisztelt Infomix !

Az EESZT-be feltöltött leletek (pl kórház) automatikusan beemelődnek a hozott leletek közé? Meglepődve (pozitivan) tapasztaltam. Ez nagyon szuper ! Nem kell scannelni se. (Ixnet felhasználó.)

Más....nem ide tartozó. Nem tudtunk Kgy-t iktatni. Egyszerüen mintha süket lett volna minden rubrika. Mit tehettünk rosszul ? Kovács-Kléh, Ecser.

Nem bizony! Ixnet-esek extra jutalma [tenyleg] ! (EESZT panel beállítások fülön ki/be-kapcsolható)

EZT azért a Visuálba is be kellene hozni !! Ez nem diszkrimanatív??

Nem nem, sajnos a használhatóság rovására nem lehet növelni a funkcionalitást! Pedig mi is jobban szeretnénk, ha ilyen megoldásokkal tudnánk szolgálni visualIxdoki felhasználóinknak is! Visszautalnék az előző jogos megjegyzésedre!

valamilyen más megoldással sem fog menni???

Elég vicces hozzáállás az Infomix részéről, illetve ügyes terelgetése a Visualosoknak az Xnet felé. Azt hiszem jogosan várhatom el a pénzemért, hogy ugyanazt kapjam mint egy Xnetes felhasználó. Használhatóság ide, funkcionalitás oda...

Gabi
  • Gabi
Wednesday, November 22, 2017 3:06:12 PM

Tompos G.

Ilyennel még nem találkoztam.

Valamit változtatni kell a beutaló formátumon, hogy az rákerüljön vagy semmi teendő nincsen?

Illetve a mi a teendőm ha nem megy fel ködbe? Ezek szerint nem megy fel mert nem tudom lekérdezni. Igaz hibaüzenet sincs az EESzT-s üzenetek között beutaló írása után!

Nem, semmit nem kell Önnek változtatni, az AEEK-nak kell folyamatosan bővíteni és karbantartani az Intézményekhez tartozó kódkészletet! A rendszer mindig küldi (tehát ha szó szerint értelmezzük, akkor felmegy- csak nem marad ott, mert a hiányzó kódok miatt nem tudja egyértelműen azonosítani az Intézményt). Ilyenkor sincs Önnek extra teendője: az eddig megszokott módon kinyomtatja és kézbe adja a beutalót a betegnek! Nem lát semmilyen üzenetet a rendszer-üzenetek között??? (EESZT ablakon nyomjon rá az "Üzenetek" gombra egy beutaló nyomtatása után , az EESZT ablak tetején találja!!)

Gabi
  • Gabi
Wednesday, November 22, 2017 3:11:14 PM
Originally Posted by: Bakos J 

Tisztelt Fórumozók!

A nálam talált hibajelenség miatt kérnék segítséget mindenkitől, aki tudna rá szánni 1 percet.

Nálam a windows kritikus hibákat ad, miután a kártyaolvasóval bejelentkeztem az EESZT-be.

Ha valaki segítni akar, nézze már meg, hogy nála van-e ilyen hiba a windows naplókban,

A következő az eljárás:

a bal oldali oszlopban a windows naplók sor előtti kis háromszöggel lenyitni a további sorokat, majd a rendszer felíratra kattintani

Ha több piros felkiálltójeles hiba látható, a forrás oszlopban Schannel felírattal, akkor ugyanaz a baj mint nálam.

Csak kiegészíteni szeretném Bakos Doktor Úr hozzászólását: nálunk is hasonló a jelenség ha Windows 7 op. rendszeren nézzük, viszont soha nem jelentkezik Windows 10 alatt. Op.rendszer függőnek tűnik,de természetesen nyomozzuk tovább! Mindenkinek megköszönjük, ha tapasztalatát megosztva segít kideríteni a probléma okát.

dr.Dergez
Wednesday, November 22, 2017 3:58:05 PM
Szeretném megkérdezni,hogy a recepteknél,ha lekérdezem,kiváltotta-e a páciens,nyitott-ként jelenik meg,ami ugye azt jelenti,hogy nem váltotta ki?De biztosan tudom,hogy kiváltotta,és a gyógyszertár is csatlakozva van,akkor mi lehet a hiba?A lekérdezésen kívül sehol máshol nem tudom megnézni?Köszönöm
Gabi
  • Gabi
Wednesday, November 22, 2017 4:20:03 PM
Originally Posted by: dr.Dergez 

Szeretném megkérdezni,hogy a recepteknél,ha lekérdezem,kiváltotta-e a páciens,nyitott-ként jelenik meg,ami ugye azt jelenti,hogy nem váltotta ki?De biztosan tudom,hogy kiváltotta,és a gyógyszertár is csatlakozva van,akkor mi lehet a hiba?A lekérdezésen kívül sehol máshol nem tudom megnézni?Köszönöm

Igen, a nyitott státusz azt jelenti, hogy még nem került kiadásra. Hacsak nincs valami technikai probléma a gyógyszertárban, akkor annak meg kellene jelenni! Ha holnap is nyitott státusz-ként szerepel, azt kérném hogy az eID-t küldje el, hogy meg tudjuk nézni (elég egy képenyőkép is a lekérdezéssel, ahol látszódik a vény adata - de páciens adatok ne látszódjanak). Köszönöm szépen!

misidoki
Wednesday, November 22, 2017 4:33:27 PM
Originally Posted by: Budai István 

Tisztelt Infomix !

Az EESZT-be feltöltött leletek (pl kórház) automatikusan beemelődnek a hozott leletek közé? Meglepődve (pozitivan) tapasztaltam. Ez nagyon szuper ! Nem kell scannelni se. (Ixnet felhasználó.)

Más....nem ide tartozó. Nem tudtunk Kgy-t iktatni. Egyszerüen mintha süket lett volna minden rubrika. Mit tehettünk rosszul ? Kovács-Kléh, Ecser.

Nem bizony! Ixnet-esek extra jutalma [tenyleg] ! (EESZT panel beállítások fülön ki/be-kapcsolható)

Nem nem, sajnos a használhatóság rovására nem lehet növelni a funkcionalitást! Pedig mi is jobban szeretnénk, ha ilyen megoldásokkal tudnánk szolgálni visualIxdoki felhasználóinknak is! Visszautalnék az előző jogos megjegyzésedre!

Elég vicces hozzáállás az Infomix részéről, illetve ügyes terelgetése a Visualosoknak az Xnet felé. Azt hiszem jogosan várhatom el a pénzemért, hogy ugyanazt kapjam mint egy Xnetes felhasználó. Használhatóság ide, funkcionalitás oda...

Igen,bizony,azt hiszem,sokunk nevében szóltál,csak egyetérteni tudok! Nem keveset fizetünk.

Sok kollegám már régen áttért a Med-Maxba,ez lenne a megoldás?

taos.kft@chello.hu
Wednesday, November 22, 2017 6:07:41 PM
Kedves Dr.Bakos János !

Nálunk ugyanaz a probléma. Windows 7 Professional alatt, Visual 1xdoki mellett. Minden tökéletesen beállítva,még sohasem működött a tér.

Üdv !Dr.Bordás asszisztense

dr.mile.gyula@gmail.com
Wednesday, November 22, 2017 6:38:01 PM
Originally Posted by: taos.kft@chello.hu 

Kedves Dr.Bakos János !

Nálunk ugyanaz a probléma. Windows 7 Professional alatt, Visual 1xdoki mellett. Minden tökéletesen beállítva,még sohasem működött a tér.

Kételyeim vannak a tökéletes beállítást illetően. A WIN 7 megléte a WIN 10 helyett több mint érdekes ( ingyenesen át lehetett térni, a WIN 10-et fejlesztik, frissítik folyamatosan, más kérdés , hogy mennyire jó/szeretem , bár ez attól is függ mennyire ismerem). Szerintem hozzáértőnek át kellene néznie a "tökéletes beállításokat" és az a véleményen,hogy ebben partner lesz felkérés estén az Infomix csapata.

pheni
  • pheni
  • Haladó (Szint 10)
Wednesday, November 22, 2017 8:01:06 PM

T. Infomix!

Kedves Doktor Úr,

Az asszisztens és helyettesítő orvos beállításának részletes leírását megtalálja a 118-as verzióváltó levélben (2.oldaltól kezdődően!). Remélem sikerül!

Ma megpróbáltam az asszisztens regisztrációt, beállítottam a 7-nővér jogosultságot. A megadott kóddal belépve nem a praxisba léptet és aánlja fel az orvos -asszisztens lehetőséget, hanem, mintha helyettes orvos lennék, úgy léptet be.

A leírás szerint mentem lépésről-lépésre. VisualIxdoki, legújabb verzió (hétfői talán ?)

Gabi
  • Gabi
Wednesday, November 22, 2017 8:09:59 PM
Originally Posted by: taos.kft@chello.hu 

Kedves Dr.Bakos János !

Azt gondolom, valami nincs jól beállítva ha nem működik! Mi a hibaüzenet, hol áll meg a kapcsolódás? E-szig-el sikeresen bejelentkeztek ? Írna egy kicsit pontosabban arról, mit jelent az hogy sohasem működött a Tér?

Gabi
  • Gabi
Wednesday, November 22, 2017 8:16:01 PM
Originally Posted by: pheni 

T. Infomix!

Kedves Doktor Úr,

Ma megpróbáltam az asszisztens regisztrációt, beállítottam a 7-nővér jogosultságot. A megadott kóddal belépve nem a praxisba léptet és aánlja fel az orvos -asszisztens lehetőséget, hanem, mintha helyettes orvos lennék, úgy léptet be.

A leírás szerint mentem lépésről-lépésre. VisualIxdoki, legújabb verzió (hétfői talán ?)

Akkor valami nem a helyére került a beállításokba! Alaposan le kellene ellenőrizni, mind az asszisztensi mind a helyettes orvosi beállításokat. Helyettesként egyébként próbált belépni? Nem lehet hogy a jelszavak keveredtek össze? Ha segíthetünk, kérem jelezze!

Budai István
Wednesday, November 22, 2017 8:16:03 PM
Originally Posted by: misidoki 

Tisztelt Infomix !

Igen,bizony,azt hiszem,sokunk nevében szóltál,csak egyetérteni tudok! Nem keveset fizetünk.

Az IXdoki2-t sírom vissza, pár billentyűkombinációval ment minden mint a karikacsapás,ehhez képest a Visual egy vastag kínlódás napi szinten az egérrel... Az Infomix telefonos és e-mail-es segítsége mindig gyors és kifogástalan volt eddig, ezért jelenleg nem biztos, hogy váltanék, de a következő programom biztos, hogy nem az Ixnet lesz pontosan azért amit az előbbi hozzászólásomban leírtam.

Hajnalné
Wednesday, November 22, 2017 8:16:09 PM

Tisztelt Fórumozók!

A következő az eljárás:

Megnéztem. Rengeteg piros felkiáltójel van. Win7 az op.rendszer. Ixnet és az eeszt tökéletesen működik.

pheni
  • pheni
  • Haladó (Szint 10)
Wednesday, November 22, 2017 8:41:15 PM

Originally Posted by: pheni 

T. Infomix!

Kedves Doktor Úr,

Akkor valami nem a helyére került a beállításokba! Alaposan le kellene ellenőrizni, mind az asszisztensi mind a helyettes orvosi beállításokat. Helyettesként egyébként próbált belépni? Nem lehet hogy a jelszavak keveredtek össze? Ha segíthetünk, kérem jelezze!

nem, a kódok semmiképp.

Múlt héten volt hasonló problémám volt a helyettes orvos beállításnál a vényformátumot nem akarta megjegyezni, adatbázis probléma volt.

Jövő hétre van egy hosszabb távoli betervezve adatbázis javítás miatt, annak megvárom az eredményét, hátha ott a hiba.

Ha mégsem, keresni fogom Önöket

Köszönöm!

Somogyi László
Wednesday, November 22, 2017 10:07:51 PM

Tisztelt Fórumozók!

A következő az eljárás:

Csak kiegészíteni szeretném Bakos Doktor Úr hozzászólását: nálunk is hasonló a jelenség ha Windows 7 op. rendszeren nézzük, viszont soha nem jelentkezik Windows 10 alatt. Op.rendszer függőnek tűnik,de természetesen nyomozzuk tovább! Mindenkinek megköszönjük, ha tapasztalatát megosztva segít kideríteni a probléma okát.

Holnap megpróbálok ránézni valahol az Eseménynaplóra, olyan helyen, ahol közben jól működik az "Esztike". Temérdek időm van rá, de igyekszem nem elfelejteni. :(

Somogyi László
Wednesday, November 22, 2017 10:19:58 PM

Originally Posted by: misidoki 

Tisztelt Infomix !

Az IXdoki2-t sírom vissza, pár billentyűkombinációval ment minden mint a karikacsapás,ehhez képest a Visual egy vastag kínlódás napi szinten az egérrel... Az Infomix telefonos és e-mail-es segítsége mindig gyors és kifogástalan volt eddig, ezért jelenleg nem biztos, hogy váltanék, de a következő programom biztos, hogy nem az Ixnet lesz pontosan azért amit az előbbi hozzászólásomban leírtam.

T. Budai István!

A Microsoft fejlesztéseit, az emiatt bekövetkező kényszerű változásokat és elavulásokat nem varrhatja az Infomix Kft. nyakába! Külön köszönet illeti őket azért, hogy egyáltalán még fenntartják az elavult adatbázis kezelésen alapuló, és elavult futtatási környezetben működő Visual Ixdoki rendszerüket, párhuzamosan az új alapokon működő, a számítógépek hardver teljesítményét jobban kihasználó IxNet mellett. Addig, amíg mi hajlandóak lennénk végre váltani a megrögzöttségünkből leadni. Más kérdés, hogy mit és mennyiért, ezt a részét a cég szempontjából átgondolnám, jelzem feléjük csendesen, de nem ez utóbbiért írtam most.

Köszönöm, ha átgondolja a mondanivalómat

Users browsing this topic