palenkascs
Tuesday, May 13, 2014 9:24:57 AM
Originally Posted by: dr.mile.gyula@gmail.com 

Lekérdezésben , "Hozott leletnél" kár , hogy eltűntek a a dátumok mellől a szakrendelések megnevezései. Sokkal könnyebb volt visszakeresni adott szakrendelések leleteit ! Még jó, hogy a "szűkített" menüpontban ott maradt !

A tegnap publikált verzióba bekerült a kért módosítás. Kérem, hogy ha lehetősége van, nézze meg és jelezze felénk, hogy így megfelelő-e.

Előre is köszönjük!

dr.mile.gyula@gmail.com
Wednesday, May 14, 2014 10:08:13 AM
Originally Posted by: palenkascs 

Lekérdezésben , "Hozott leletnél" kár , hogy eltűntek a a dátumok mellől a szakrendelések megnevezései. Sokkal könnyebb volt visszakeresni adott szakrendelések leleteit ! Még jó, hogy a "szűkített" menüpontban ott maradt !

A tegnap publikált verzióba bekerült a kért módosítás. Kérem, hogy ha lehetősége van, nézze meg és jelezze felénk, hogy így megfelelő-e.

Előre is köszönjük!

Nekem tökéletes ![mindenok]

Dr. Gombay Csongor
Thursday, May 15, 2014 3:41:10 PM
A vényírás gyógyszerkeresési funkcióban a résznév alapján történő kijelölés lehetővé tételét kérem.

Magyarázata: pl. szeretném felírni a Vitamin D3 Fresenius 1000 NE tablettát. Jelenleg a legrövidebb út a vitamin d beírása, majd a scrollozás a keresett tételig. A résznév szerint viszont fres beírása is elegendő lenne.

A háziorvosi ellátás> Diagnózis> BNO> Ellátás oka, az ott feltüntetett sorrendben (1-6, A-E) tárolódjék el abból a megfontolásból, hogy pl. egy akut (1) ellátást ne előzzön meg egy adminisztratív (4) tevékenység.

A laborleletek lekérdezési listáján a kontrollálni kívánt tétel kijelölésével, a beutalóba történő átirányítása megoldható lenne?

Kharon
Thursday, May 15, 2014 4:24:53 PM
Originally Posted by: Dr. Gombay Csongor 

A vényírás gyógyszerkeresési funkcióban a résznév alapján történő kijelölés lehetővé tételét kérem.

Magyarázata: pl. szeretném felírni a Vitamin D3 Fresenius 1000 NE tablettát. Jelenleg a legrövidebb út a vitamin d beírása, majd a scrollozás a keresett tételig. A résznév szerint viszont fres beírása is elegendő lenne.

A háziorvosi ellátás> Diagnózis> BNO> Ellátás oka, az ott feltüntetett sorrendben (1-6, A-E) tárolódjék el abból a megfontolásból, hogy pl. egy akut (1) ellátást ne előzzön meg egy adminisztratív (4) tevékenység.

A laborleletek lekérdezési listáján a kontrollálni kívánt tétel kijelölésével, a beutalóba történő átirányítása megoldható lenne?

Az Ixnet programunkban már így működik a gyógyszerkeresés. A javaslatokat köszönjük, kollégáim megvizsgálják a beépíthetőségi lehetőségeket. Az elkészült funkciókról a verzióváltó levelekben olvashat majd.

Dr. Gombay Csongor
Sunday, May 18, 2014 3:39:30 PM
Originally Posted by: bagincs 

Az Ixnet programunkban már így működik a gyógyszerkeresés. A javaslatokat köszönjük, kollégáim megvizsgálják a beépíthetőségi lehetőségeket. Az elkészült funkciókról a verzióváltó levelekben olvashat majd.

... a nagy lelkek találkozása![nagyonok]

MÁS: valóban kimaradt a finanszírozási rendeletből (43/1999. Korm.) az alábbi rész?[bizonyt]

12§(6) Amennyiben helyszíni ellenőrzés megállapítja az újabb törzskarton szabályszerű kitöltésének vagy az orvosi vizsgálatnak az elmaradását, illetve az orvosi dokumentációban nincs adat arról, hogy orvosi vizsgálat történt a tárgyidőszakban vagy ezt kezdeményezte a háziorvos, akkor a finanszírozó a biztosítottak után

a) az ellenőrzést követő hónap 1. napjától nem folyósítja a díjazást, továbbá

b) az érvényességi idő utolsó napjának az időpontjától az e biztosítottak ellátása alapján folyósított összeg visszafizetésére kötelezi a háziorvosi szolgálatot, annak kamataival együtt.

Vagy másutt, más szavakkal még keményebb a retorzió fogalmazódott meg?

dr.mile.gyula@gmail.com
Monday, May 19, 2014 10:40:09 AM
Úti elszámolás

A kérdéses menüben van már jó néhány lekérdezési obció, én mégis kérni szeretnék egy újabbat : egy olyan lehetőséget, hogy dátum intervallumra ( jelenleg is megadható )lekérhető lenne az adott napokra összesítve a betegellátás keretében megtett/beírt kilométer, illetve az útvonal felvitellel rögzített kilométer egy-egy külön oszlopban. Természetesen akár kinyomtatható lehetőséggel, összegzéssel !

K Bálint
Monday, May 19, 2014 10:53:58 AM

Úti elszámolás

A kérdéses menüben van már jó néhány lekérdezési obció, én mégis kérni szeretnék egy újabbat : egy olyan lehetőséget, hogy dátum intervallumra ( jelenleg is megadható )lekérhető lenne az adott napokra összesítve a betegellátás keretében megtett/beírt kilométer, illetve az útvonal felvitellel rögzített kilométer egy-egy külön oszlopban. Természetesen akár kinyomtatható lehetőséggel, összegzéssel !

Köszönjük továbbítottam a fejlesztésre az úti elszámolással kapcsolatos javaslatát.

dr.Kovács József
Friday, May 23, 2014 10:00:07 AM

MÁS: valóban kimaradt a finanszírozási rendeletből (43/1999. Korm.) az alábbi rész?[bizonyt]

12§(6) Amennyiben helyszíni ellenőrzés megállapítja az újabb törzskarton szabályszerű kitöltésének vagy az orvosi vizsgálatnak az elmaradását, illetve az orvosi dokumentációban nincs adat arról, hogy orvosi vizsgálat történt a tárgyidőszakban vagy ezt kezdeményezte a háziorvos, akkor a finanszírozó a biztosítottak után

a) az ellenőrzést követő hónap 1. napjától nem folyósítja a díjazást, továbbá

b) az érvényességi idő utolsó napjának az időpontjától az e biztosítottak ellátása alapján folyósított összeg visszafizetésére kötelezi a háziorvosi szolgálatot, annak kamataival együtt.

Vagy másutt, más szavakkal még keményebb a retorzió fogalmazódott meg?

A 40/2014 (II.24.) Korm.rendelet 12. paragrafusának (a) pontja hatályon kívül helyezte.

Maradt az (5) bekezdés miszerint az előírt érvényességi idő lejárta után, ha nem történt törzskarton felvétel ki kell jelenteni a beteget.

dr.Kovács József
Wednesday, May 28, 2014 9:59:20 AM
A praxisba adott évben más orvostól bejelentkezettek számát, adatait szeretném listázni. Van valakinek ötlete, hogyan tudom ezt megtenni?

Ilona
  • Ilona
  • Veterán (Szint 20 - Max)
Wednesday, May 28, 2014 11:07:54 AM
Hónapokkal ezelőtt kértem azt, hogy a napitevékenységnél (panasz, status, stb.) beírok sok-sok szöveget, aztán jön egy rendszerhiba és odavész az addig begépelt szöveg, újra indítás után kezdhetem előről a begépelést..., tehát kértem, hogy legyen lehetőség mentésre szövegbeírás közben.

Látom ott fentebb, van egy flopyra emlékeztető ikon "Az ablakba eddig bevitt adatok tárolására " szolgál, de nekem az nem aktív, nem működik, hol lehet azt aktívvá tenni ?

Köszönöm szépen a választ ! :)

dr.mile.gyula@gmail.com
Wednesday, May 28, 2014 11:21:22 AM
Originally Posted by: dr. Szathmáry Zoltán 

A praxisba adott évben más orvostól bejelentkezettek számát, adatait szeretném listázni. Van valakinek ötlete, hogyan tudom ezt megtenni?

Ha beírtad a Praxisba való felvételkor az előző orvos pecsétszámát van esély, de macerás.

Floppys jelentés->TB változás jelentés megadva a kérdéses idő intervallum, illetve egy adott könyvtár Mentés helyeként.

Az ide lementett B...... fájlt megnyitva a kérdéses tételek azok amelyekben a sor utolsó karaktere előtt látható a "más" orvos pecsétszáma.

Egyszerűbb lenne ha felvételkor a Jelző adatokba beíródna "Más orvostól" és akkor ennek alapján forgalmi adatokból listázható lenne.

Kharon
Wednesday, May 28, 2014 11:58:50 AM

Jelenleg ez a funkció még közvetlenül nem elérhető a programban, de a fejlesztésre átadtam a kérését. Addig esetleg Mile Gyula doktor javaslatát tudja használni.

Kharon
Wednesday, May 28, 2014 12:04:31 PM
Originally Posted by: Ilona 

Hónapokkal ezelőtt kértem azt, hogy a napitevékenységnél (panasz, status, stb.) beírok sok-sok szöveget, aztán jön egy rendszerhiba és odavész az addig begépelt szöveg, újra indítás után kezdhetem előről a begépelést..., tehát kértem, hogy legyen lehetőség mentésre szövegbeírás közben.

Látom ott fentebb, van egy flopyra emlékeztető ikon "Az ablakba eddig bevitt adatok tárolására " szolgál, de nekem az nem aktív, nem működik, hol lehet azt aktívvá tenni ?

Köszönöm szépen a választ ! :)

Az a Ment gomb nem arra használható, ez az eszközsor mentés ikonja, a tervezőformátumoknál használjuk a mentésre. A Napi ellátásnál az addig beírt szöveget nem tudjuk vele tárolni, csak az OK gomb megnyomásával tárolódnak a beírt adatok.

Addig esetleg, ha egy hosszabb szöveget írt be egy mezőbe, akkor azt a CTRL+C billentyűkombinációval a szöveg kijelölése után vágólapra tudja másolni. Ha netalán probléma lenne, akkor a menüpontba visszatérve a CTRL+V gombok segítségével vissza lehet másolni és újból megpróbálni a tárolást.

Ilona
  • Ilona
  • Veterán (Szint 20 - Max)
Wednesday, May 28, 2014 1:14:43 PM
A kérésemet olyan nehéz a programozóknak megoldani? Fél percenként nem oké-zhatok, mert ha folytatom a gépelést, akkor újra vissza kell lépni, ekkor az OK már érvényét vesztette. Vagy: leírtam, azt a "100" mondatot, Ok, gyógyszerfelírás, napitev. vissza nyit, hiba, oda az egész... Ma egy betegnél 5x kezdtem előről, 3nál lefagyott, 1 betegnél épp akkor jött a hiba, amikor az Ok-ra kattintottam. Nem ír ki hibát, megjelenik egy tábla . mégsem, ignore, help és teljesen kidob a rendszer. Ez mindig a fő gépen jelentkezik, onnantól a másik gépet teljesen ki kell kapcsolni, mert úgy lelassul, lehetetlen dolgozni vele. Legegyszerűb lenne egy ment gomb, mint a World-ben. Az ajánlott megoldást már korábban próbáltuk, mielőtt jött a gondolat, hogy nyomunk egy CTRL+C-t, addigra a szöveget elvitte a "hiba-mumus".
FMilan
Wednesday, May 28, 2014 1:29:16 PM

A kérésemet olyan nehéz a programozóknak megoldani? Fél percenként nem oké-zhatok, mert ha folytatom a gépelést, akkor újra vissza kell lépni, ekkor az OK már érvényét vesztette. Vagy: leírtam, azt a "100" mondatot, Ok, gyógyszerfelírás, napitev. vissza nyit, hiba, oda az egész... Ma egy betegnél 5x kezdtem előről, 3nál lefagyott, 1 betegnél épp akkor jött a hiba, amikor az Ok-ra kattintottam. Nem ír ki hibát, megjelenik egy tábla . mégsem, ignore, help és teljesen kidob a rendszer. Ez mindig a fő gépen jelentkezik, onnantól a másik gépet teljesen ki kell kapcsolni, mert úgy lelassul, lehetetlen dolgozni vele. Legegyszerűb lenne egy ment gomb, mint a World-ben. Az ajánlott megoldást már korábban próbáltuk, mielőtt jött a gondolat, hogy nyomunk egy CTRL+C-t, addigra a szöveget elvitte a "hiba-mumus".

Ha ennyire gyakoriak a hibák akkor szerintem a hiba okát kellene először megtalálni, szóval én azt ajánlanám hogy adatbázis karbantartás céllal hívja fel ismert telefonszámunkat és egyeztessen egy időpontot távoli elérésre. Ha az adatbázisban nem marad hiba akkor nincs hibaüzenet és okafogyottá válik a kérés.

palenkascs
Wednesday, May 28, 2014 4:36:15 PM

Távoli internetes eléréssel a talált hibákat kijavítottuk. Így, hogy a jelzett hiba nem előidézhető, kérném, hogy ha újra előfordulna, írjon nekünk és ismét megvizsgáljuk.

A hibajavítástól függetlenül a javasolt "mentés" gomb megvalósításán gondolkozni fogunk!

Wednesday, May 28, 2014 5:18:18 PM

Azt hiszem, hogy egyszer már javasoltam: vegyenek egy scannert, azzal sokkal egyszerűbb a leleteket, zárójelentéseket bevinni. (megéri!)

Wednesday, May 28, 2014 5:24:38 PM
Originally Posted by: NViktor 

Jelenleg ez a funkció még közvetlenül nem elérhető a programban, de a fejlesztésre átadtam a kérését. Addig esetleg Mile Gyula doktor javaslatát tudja használni.

Végül is a Mile doktor által írt megoldást tudom, csak reméltem, hogy a kérdezett funkció is el van bújva valahol.

Természetesen a havi jelentésekben a B6 jelzésűek a más praxisból átjelentkezettek, de "kényelmes" emberként nem volt kedvem a havi jelentéseket átnézegetni, számolgatni. Ennek ellenére megtettem, mert OEP ellenőrzésem lesz.

dr.mile.gyula@gmail.com
Thursday, May 29, 2014 7:47:26 AM
Gy_Lászlótól kérek segítséget.

Alábbi csatolmányon látható egy betöltés utáni lelet.

Kérdésem : hogyan tudnám beállítani azt , hogy a teljes ablak kitöltött legyen ( nitro ) ? Nem találom a programon belül a beállítási lehetőséget.

A lelet megnyitáskori kitöltöttséget beállítottam az működik."Fit Width" bekapcsolva.  Nitro.png You have insufficient rights to see the content.

dr.mile.gyula@gmail.com
Thursday, May 29, 2014 8:29:18 AM
Csatoltan mellékelem az OEP jogosítvány kiállítással kapcsolatos tájékoztató levelét.

Kérésem : Térítési kategória automatikusan "04" beírása megoldható lenne -e ?  járművezetés alkalmassági vizsgálatra vonatkozó körlevél 20140510.tif You have insufficient rights to see the content.

Kharon
Thursday, May 29, 2014 8:52:12 AM

Kérdésem : hogyan tudnám beállítani azt , hogy a teljes ablak kitöltött legyen ( nitro ) ? Nem találom a programon belül a beállítási lehetőséget.

A lelet megnyitáskori kitöltöttséget beállítottam az működik."Fit Width" bekapcsolva.

Kipróbáltam az említett alkalmazást, nekem sem sikerült. A baj az, hogy nem jelennek meg a nitro programvezérlő gombjai, mert ott lenne mód nagyítani kicsinyíteni, beállítani. Aminél tudom, hogy működik, az az Adobe Reader és a Foxit Reader. Lehet az is a probléma, hogy a nitróból az ingyenes (alap) verzió nem tudja ezt a funkciót. A fizetőst meg sajnos nem tudom kipróbálni.

Kharon
Thursday, May 29, 2014 8:53:43 AM

Csatoltan mellékelem az OEP jogosítvány kiállítással kapcsolatos tájékoztató levelét.

Kérésem : Térítési kategória automatikusan "04" beírása megoldható lenne -e ?

Köszönjük a csatolmányt, továbbítottam a fejlesztői csapatnak. Megnézzük, miként valósítható meg a programon belül.

dr.Kovács József
Thursday, May 29, 2014 9:04:22 AM

Köszönjük a csatolmányt, továbbítottam a fejlesztői csapatnak. Megnézzük, miként valósítható meg a programon belül.

Szerintem jogosítvány, lőfegyvertartási, stb. fizetős ellátások esetén a helyes térítési kategória "00" - biztosított térítés ellenében.

dr.Kovács József
dr.mile.gyula@gmail.com
Thursday, May 29, 2014 9:08:21 AM

A lelet megnyitáskori kitöltöttséget beállítottam az működik."Fit Width" bekapcsolva.

Kipróbáltam az említett alkalmazást, nekem sem sikerült. A baj az, hogy nem jelennek meg a nitro programvezérlő gombjai, mert ott lenne mód nagyítani kicsinyíteni, beállítani. Aminél tudom, hogy működik, az az Adobe Reader és a Foxit Reader. Lehet az is a probléma, hogy a nitróból az ingyenes (alap) verzió nem tudja ezt a funkciót. A fizetőst meg sajnos nem tudom kipróbálni.

Amikor betöltődik a lap alján ( a curzort ide állatom ) a "vezérlő sor" ( nagyítás ... boríték .. ) a boríték utáni ikonra kattintva teljes képernyőre vált , tehát meg lehet nézni ( pontosabban olvashatóvá válik a nagyítás révén ), ilyenkor kilépéskor valahová menteni is akarja.Nemleges válaszra kilép. ( Az adobe beteg (nálam), a foxit irtó lassú ) .

dr.mile.gyula@gmail.com
Thursday, May 29, 2014 9:14:03 AM
Originally Posted by: dr.Kovács József 

Szerintem jogosítvány, lőfegyvertartási, stb. fizetős ellátások esetén a helyes térítési kategória "00" - biztosított térítés ellenében.

Mind a kettő ( "00" és "04") igaz. DE, hogy melyiket kell nem tudom ! Azt amelyik az OEP-nek nem jelenti le a tevékenységet.Melyik kerül bele a jelentésbe ( a rekord képre már nem emlékszem és lusta vagyok megkeresni ) és az hogyan dolgozódik vagy nem dolgozódik fel ??

Kharon
Thursday, May 29, 2014 9:15:12 AM

Amikor betöltődik a lap alján ( a curzort ide állatom ) a "vezérlő sor" ( nagyítás ... boríték .. ) a boríték utáni ikonra kattintva teljes képernyőre vált , tehát meg lehet nézni ( pontosabban olvashatóvá válik a nagyítás révén ), ilyenkor kilépéskor valahová menteni is akarja.Nemleges válaszra kilép. ( Az adobe beteg (nálam), a foxit irtó lassú ) .

Igen, azt én is próbáltam, nálam nem jegyezte meg ezt a beállítást, következő alkalommal szintén kisebb méretben hozta fel. Ráadásul 5-ből 2 alkalommal a hozott leletnél a megtekintés a visual Ixdokit is térdre kényszerítette. A lekérdezésben jól működik, ott a teljes alkalmazást nyitja meg, ahol szintén ki tudom választani a fit opciót, de ezt sem jegyzi meg. Keresem még a lehetőségeket, valahol nagyon el lehet dugva.

Kharon
Thursday, May 29, 2014 9:21:51 AM

A nitro-t megnyitva (programon kívül) a File menüpontban a Preferences részben a Page wiew résznél a Default zoom legyen átállítva a Fit width-re. Nálam így most működik.

dr.mile.gyula@gmail.com
Thursday, May 29, 2014 10:17:04 AM

A nitro-t megnyitva (programon kívül) a File menüpontban a Preferences részben a Page wiew résznél a Default zoom legyen átállítva a Fit width-re. Nálam így most működik.

Az a baj , hogy nálam így van jelenleg is ! Fentebb valahol írtam is !

dr.Kovács József
Thursday, May 29, 2014 10:23:35 AM

Mind a kettő ( "00" és "04") igaz. DE, hogy melyiket kell nem tudom ! Azt amelyik az OEP-nek nem jelenti le a tevékenységet.Melyik kerül bele a jelentésbe ( a rekord képre már nem emlékszem és lusta vagyok megkeresni ) és az hogyan dolgozódik vagy nem dolgozódik fel ??

Szerintem a jelentésbe mindkettő bekerül, de ha logikusan végig gondolod a "00" jobban fedi a valóságat egy olyan esetben mikor nem az OEP fizet, hanem az ellátott, aki biztosított.

dr.Kovács József
dr.mile.gyula@gmail.com
Thursday, May 29, 2014 10:37:26 AM

Szerintem a jelentésbe mindkettő bekerül, de ha logikusan végig gondolod a "00" jobban fedi a valóságat egy olyan esetben mikor nem az OEP fizet, hanem az ellátott, aki biztosított.

A logika rendben van. Igazából én azt szeretném ha ez be se kerülne az OEP jelentésbe mert mi közük hozzá ??

Ezzel együtt is fenntartom javaslatomat , hogy a kérdéses esetekben kerüljön be automatikusan valamelyik !

Egyébként én Típus napi tevékenységgel oldom meg, ha valakinek használható ötlet : Típus napi tevékenységbe felveszek "Jogosítvány kiállítása" típus napi ellátást amiben beállítom "00" vagy "04" térítési kategóriát és így kerül be automatikusan ez az adat az ellátásba.

Similar Topics
Users browsing this topic