Friday, July 25, 2014 5:22:14 PM
Originally Posted by: csgyula 

Originally Posted by: dr. Szathmáry Zoltán 

Originally Posted by: gombaycsongor 

A mindig aktuális havi gyógyszertörzset "készen" kapjuk, abban módosítási lehetőségünk, jogunk nincs. Így a program csak azokat az adatokat tudja megjeleníteni, ami ebben szerepel.

[szomoru]

Régebben használtam a kézipatika modult. Abban a karbantartás, gyógyszerek, gyógyszertörzs karbantartás alatt be lehetett írni a nem támogatott gyógyszerek árát. Csak kérdezem: nem lehetne-e a kézipatika modul nélkül aktívvá tenni ezt a menüpontot?

Erre most is van lehetőség a Karbantartás Gyógyszerek-laborvizsgálatok Gyógyszertörzs karb. menüben.

Ebben a menüpontban a gyógyszer adatbázis karbantartását végezhetjük. Ezt a tevékenységet, minden rendszerben csak egy, erre jogosult felhasználó végezheti. A többi felhasználó, csak megnézheti a gyógyszertörzs adatait, de nem módosíthatja azokat, és nem vehet fel új készítményeket. A lista ablakban keressük meg a módosítani kívánt gyógyszert (a gyógyszer nevének begépelésével).

Amennyiben módosított valamely gyógyszer árán, lehetőség van verzióváltás után ezen módosítások átvezetésére az aktuális gyógszer törzsbe. Ehhez az 'Átemel' nyomógombot kell használni. Ekkor a rendszer kigyűjti azon gyógyszereket, amiket módosított és egy összefoglaló táblázatban megmutatja azt. Itt lehetőség van bejelölni mely gyógszerek adatai kerüljenek átemelésre.

[megremul] ...... öregszem! Elfelejtettem, hogy rendszergazdaként valóban beírható a gyógyszerek ára! Csak azt nem tudom hová tettem a Cavintonomat [hatnincs]

Dr Rétei Ágnes
Friday, August 1, 2014 9:34:45 AM
Ki tudom-e listázni az érvényes KGY igazolvánnyal rendelkezőket? [felnez]
Friday, August 1, 2014 9:43:17 AM
Originally Posted by: Casus 

Igen.

Regisztráció -> listák -> paciens listák, azon belöl bejelölöd a közgyógyellátottakat és mehet a listakészítés

K Bálint
Friday, August 1, 2014 9:47:28 AM
Originally Posted by: Casus 

Igen a regisztráció, listák-jelentések, páciens listák itt a megjelenő ablakban jobb felső sarokban a közgyógyellátottakat kell választani és utána a megtekint gombbal lehet megnézni és nyomtatni a listát.

Ilona
  • Ilona
  • Veterán (Szint 20 - Max)
Monday, August 4, 2014 3:12:01 PM
Win7. Nem tudom küldeni a jelentést. Odáig eljut : Betöltés folyamatban, kérem türelmét... lefagy, nem megy tovább. 14,21-kor indítottam, azóta ez a szöveg olvasható, tálcára sem lehet letenni. Ma már többször próbáltuk. A múlt héten táv segítséggel oldódott meg, ma ismét az a probléma. Köszönöm szépen a segítséget !
K Bálint
Monday, August 4, 2014 3:19:38 PM
Originally Posted by: Ilona 

Win7. Nem tudom küldeni a jelentést. Odáig eljut : Betöltés folyamatban, kérem türelmét... lefagy, nem megy tovább. 14,21-kor indítottam, azóta ez a szöveg olvasható, tálcára sem lehet letenni. Ma már többször próbáltuk. A múlt héten táv segítséggel oldódott meg, ma ismét az a probléma. Köszönöm szépen a segítséget !

Meg kellene néznünk egy táveléréssel, hogy esetleg mi okozhatja a problémát Önnél. Kérem egyeztessen egy időpontot a 06 1 214 50 63 -as központi számunkon.

Dr.Darcy
Tuesday, August 5, 2014 3:36:12 PM
Az analóg inzulinoknál (pl. Apidra, Lantus, Novorapid) a program állandóan azt jelzi, hogy nem jó a betegek javaslata, mert ezekhez az inzulinokhoz csak 6 hónapra lehet javaslatot adni. Régebben valóban volt egy ilyen időszak, de annak már vége.

Az OEP honlapon a 2014. július 1-én életbe lépett emelt, kiemelt támogatású gyógyszerek felírhatóságáról szóló leírásban is az szerepel, hogy a javaslatok érvényessége 12 hónap. Ki lehetne ezt javítani a programban?

drbeata
Wednesday, August 6, 2014 8:18:33 AM
Originally Posted by: Dr.Darcy 

Az analóg inzulinoknál (pl. Apidra, Lantus, Novorapid) a program állandóan azt jelzi, hogy nem jó a betegek javaslata, mert ezekhez az inzulinokhoz csak 6 hónapra lehet javaslatot adni. Régebben valóban volt egy ilyen időszak, de annak már vége.

Az OEP honlapon a 2014. július 1-én életbe lépett emelt, kiemelt támogatású gyógyszerek felírhatóságáról szóló leírásban is az szerepel, hogy a javaslatok érvényessége 12 hónap. Ki lehetne ezt javítani a programban?

Nálunk semmi probléma nincsen ezek felírásával.

Kharon
Wednesday, August 6, 2014 8:42:03 AM

A Napi tevékenység / Szakorvosi javaslatok menüpontban a Hatóanyag csoport fülön kiválasztva a készítmény hatóanyagát, majd a Csoporton belüli készítmények fülre kattintva megadható az "-ig" oszlopban, hogy meddig érvényes a szakorvosi javaslat a készítményre, ez az adat nem csak a szakorvosi javaslat felvételekor adható meg, hanem később is módosítható.

Ugyanazon készítményre kapott új szakorvosi javaslat felvételekor a jobb oldalt található másol gomb használatát javasoljuk, így látszódni fognak az előző javaslatok is sorban, időrendben.

dr.mile.gyula@gmail.com
Wednesday, August 6, 2014 8:50:09 AM

A "RENDELHETŐ" ablakban megjelenő szövegre gondolsz ?? Nálam ezek rendben vannak.Ha Nálad nem frissíteni kell a leiratot.

Avagy a "Szakorvosi javaslatok" felviteli paneljére ? Ez utóbbiban NViktor által leírtak az irányadóak.

dr.mile.gyula@gmail.com
Wednesday, August 6, 2014 9:50:43 AM
dr.mile.gyula@gmail.com Online Hozzászólás időpontja: 2014. május 19. 9:40:09

Úti elszámolás

A kérdéses menüben van már jó néhány lekérdezési opció, én mégis kérni szeretnék egy újabbat : egy olyan lehetőséget, hogy dátum intervallumra ( jelenleg is megadható )lekérhető lenne az adott napokra összesítve a betegellátás keretében megtett/beírt kilométer, illetve az útvonal felvitellel rögzített kilométer egy-egy külön oszlopban. Természetesen akár kinyomtatható lehetőséggel, összegzéssel !

Kértem valamikor a fentieket és csak érdeklődni szeretnék, hol tart a megvalósítás ?

dr.mile.gyula@gmail.com
Wednesday, August 6, 2014 10:14:11 AM
Verzió váltás óta : beutaló írásakor, Vizsgálatok ablakba, karbantartható panelből választva, csak egy lehetőség kivitelezhető, a másodikként ( avagy következőként ) választott kiüti az ablak meglévő tartalmát , illetve egyszerre kijelölve több lehetőséget csak az utolsó marad meg.

Javítható ?

Kharon
Wednesday, August 6, 2014 10:19:36 AM
Originally Posted by: dr.mile.gyula@gmail.com 

Verzió váltás óta : beutaló írásakor, Vizsgálatok ablakba, karbantartható panelből választva, csak egy lehetőség kivitelezhető, a másodikként ( avagy következőként ) választott kiüti az ablak meglévő tartalmát , illetve egyszerre kijelölve több lehetőséget csak az utolsó marad meg.

Javítható ?

Egy adatbázis indexelést próbáljon meg Doktor úr, ha esetleg még nem tette meg eddig. Ez általában megoldja az ilyen jellengű problémákat.

Vagy esetleg az insert gomb állapotát érdemes még ellenőrízni, nem nyomódott meg véletlenül?

dr.mile.gyula@gmail.com
Wednesday, August 6, 2014 11:23:21 AM
Originally Posted by: NViktor 

Javítható ?

Egy adatbázis indexelést próbáljon meg Doktor úr, ha esetleg még nem tette meg eddig. Ez általában megoldja az ilyen jellengű problémákat.

Vagy esetleg az insert gomb állapotát érdemes még ellenőrízni, nem nyomódott meg véletlenül?

Insert gomb !

Bakos J
  • Bakos J
  • Veterán (Szint 20 - Max)
Monday, August 11, 2014 11:49:19 AM
Originally Posted by: Somogyi László 

Originally Posted by: Bakos J 

Az adatok közben teljes biztonságban vannak, mert az eredeti HDD-hez nem nyúlunk, bármikor visszaszerelhető az SSD helyére.

Ez így nem igaz, pontosabban nem célszerű. Gondold végig: a HDD-n a kiszereléskori adatok vannak konzerválva, ha 1-2 nap eltelik rendeléssel, és úgy teszed vissza, mert nem jó valamiért az SSD klónod, akkor visszarepülsz az időben [cseles] és viheted fel a közben eltelt idő adatait újra, már amire emlékszel belőle... 😕

A nyomtatód későbbi sorsára én is kíváncsi vagyok: mennyi lesz majd az élettartam, milyen karbantartások és javítások lesznek hosszabb távon, mibe kerülhet.

Addig maradok az Epson B-510DN típusnál. Kicsit drágább maga a gép, de tisztább, szárazabb érzésnek tűnik, már 2 éve.

Nálam is két OKI végezte egymás után gyorsan a veszélyes elektronikai hulladékban. 😎

Erre való a napi mentés. 🙂

Én minden nap NAS-ra mentek. Bármikor naprakész a mentési állomány.

Ezt a sort csak azért írtam oda, hogy aki esetleg azért fél átállni az SSD-re mert félti az adatait, annak erre nincs oka.

Később írok a nyomtató sorsáról, annak akit érdekel.

Dr Bakos

gombaycsongor
Wednesday, August 13, 2014 8:58:47 AM
A könyvelőm értesített, hogy július 1-től hatályos a 23/2014. (VI.30) NGM rendelet a számlázó programról szóló bejelentési kötelezettségről. Ennek nov. 15-ig kell eleget tenni azoknak, akik okt. 1. után is használni kívánják azt.

A nem önálló, hanem a visualIx részeként működő számlázó program esetében mi a teendőm?

1.a Az Infomix jelenti be, mint egészségügyi szoftver részét?

1.b A felhasználó jelenti be a visualIxet mint számlázó programot?

2. Számlakönyvet használ a továbbiakban:-"

Kharon
Wednesday, August 13, 2014 9:12:36 AM

A könyvelőm értesített, hogy július 1-től hatályos a 23/2014. (VI.30) NGM rendelet a számlázó programról szóló bejelentési kötelezettségről. Ennek nov. 15-ig kell eleget tenni azoknak, akik okt. 1. után is használni kívánják azt.

A nem önálló, hanem a visualIx részeként működő számlázó program esetében mi a teendőm?

Tisztelt Felhasználónk!

1.b, A felhasználó jelenti be a visualIxet mint számlázó programot.

A rendszereinkben elérhető számlázás modulhoz szeptember végéig minden, a bejelentéshez szükséges információ elérhető lesz.

gombaycsongor
Thursday, August 14, 2014 8:26:42 AM
Originally Posted by: Pércsi Zsolt 

Tisztelt Felhasználónk!

1.b, A felhasználó jelenti be a visualIxet mint számlázó programot.

A rendszereinkben elérhető számlázás modulhoz szeptember végéig minden, a bejelentéshez szükséges információ elérhető lesz.

Köszönöm

misidoki
Thursday, August 14, 2014 9:22:28 AM
Kulcs-Szoft ingyenes számlázó programja!!
Dr.Darcy
Thursday, August 14, 2014 9:35:21 AM
A gyógyszertárban jelezték, hogy a vényre nyomtatott vonalkódból az ő gépük azt olvassa ki, hogy nekem /1-es pecsétem van. Nincs. Még mindig az eredeti pecsétemet használom, soha nem vesztettem el.

Habár nem nyúltunk hozzá, megnéztem az orvosadatok karbantartását, de ott is az eredeti 5 számjegyű pecsétszám szerepel. Akkor hol lehet a hiba? [zavar]

Kharon
Thursday, August 14, 2014 10:16:15 AM

A gyógyszertárban jelezték, hogy a vényre nyomtatott vonalkódból az ő gépük azt olvassa ki, hogy nekem /1-es pecsétem van. Nincs. Még mindig az eredeti pecsétemet használom, soha nem vesztettem el.

Habár nem nyúltunk hozzá, megnéztem az orvosadatok karbantartását, de ott is az eredeti 5 számjegyű pecsétszám szerepel. Akkor hol lehet a hiba? [zavar]

A 53/2007 EüM rendelet szabályozza a vényre nyomtatott vonalkód tartalmát:

1. Az „extra vonalkód” adattartalma:

a) a vény felírás dátuma,

b) a TAJ szám,

c) a BNO kód,

d) a vény felírás jogcíme,

e) a helyettesíthetőség,

f) a felírt gyógyszer TTT kódja,

g) a felírt gyógyszer mennyisége,

h) a külön jogszabály szerint szakorvosi javaslatra rendelhető készítmények esetén a szakorvosi javaslatot adó orvos pecsétszáma,

i) a külön jogszabály szerint szakorvosi javaslatra rendelhető készítmények esetén a szakorvosi javaslat keletkezésének ideje a vény felírás időpontjához viszonyítva,

j) a szoftver minősítésének azonosító kódja,

k) a program által a vénynyomtatás során használt gyógyszertörzs érvényességi idejének kezdő dátuma.

Tehát az a vonalkód, amit a program a vényre nyomtat, az a szakorvos pecsétszáma.

A fejlécben szerepel az orvos adata, ha abban a vonalkódban van rosszul, akkor a nyomdában nyomtatták így.

Dr.Darcy
Thursday, August 14, 2014 10:21:44 AM

b) a TAJ szám,

c) a BNO kód,

e) a helyettesíthetőség,

h) a külön jogszabály szerint szakorvosi javaslatra rendelhető készítmények esetén a szakorvosi javaslatot adó orvos pecsétszáma,

i) a külön jogszabály szerint szakorvosi javaslatra rendelhető készítmények esetén a szakorvosi javaslat keletkezésének ideje a vény felírás időpontjához viszonyítva,

k) a program által a vénynyomtatás során használt gyógyszertörzs érvényességi idejének kezdő dátuma.

Tehát az a vonalkód, amit a program a vényre nyomtat, az a szakorvos pecsétszáma.

A fejlécben szerepel az orvos adata, ha abban a vonalkódban van rosszul, akkor a nyomdában nyomtatták így.

Akkor végképp nem értem, mert nem szakorvosi javaslatos gyógyszerről van szó! Külön megkérdeztem a gyógyszerészt, és azt mondta, hogy az alsó vonalkódban szerepel "rosszul" a pecsétszámom. Ezek után viszont nem értem, hogy egyáltalán hogy kerül oda? Akár jól, akár rosszul?

Kharon
Thursday, August 14, 2014 10:54:47 AM

b) a TAJ szám,

c) a BNO kód,

e) a helyettesíthetőség,

Akkor végképp nem értem, mert nem szakorvosi javaslatos gyógyszerről van szó! Külön megkérdeztem a gyógyszerészt, és azt mondta, hogy az alsó vonalkódban szerepel "rosszul" a pecsétszámom. Ezek után viszont nem értem, hogy egyáltalán hogy kerül oda? Akár jól, akár rosszul?

A visual Ixdoki a fenti rendelet alapján nem nyomtatja az alsó vonalkódba a háziorvos pecsétszámát, hanem az a fenti vonalkódban szerepel, amit a nyomda nyomtat ki. Esetleg a patika szoftveresével tudnák megbeszélni a gyógyszerésszel együtt, hogy mi lehet a gond.

Ha esetleg megvan az a recept, amin alul szerepel a háziorvos pecsétszáma, vagy egy ugyanolyan vényt tudna nyomtatni és elküldené nekünk, akkor megtudjuk vizsgálni, hogy mi lehet a probléma, mi hogy látjuk. Természetesen a vényt áthúzva és ráírva, hogy teszt.

Dr.Darcy
Thursday, August 14, 2014 11:11:46 AM

b) a TAJ szám,

c) a BNO kód,

e) a helyettesíthetőség,

A visual Ixdoki a fenti rendelet alapján nem nyomtatja az alsó vonalkódba a háziorvos pecsétszámát, hanem az a fenti vonalkódban szerepel, amit a nyomda nyomtat ki. Esetleg a patika szoftveresével tudnák megbeszélni a gyógyszerésszel együtt, hogy mi lehet a gond.

Ha esetleg megvan az a recept, amin alul szerepel a háziorvos pecsétszáma, vagy egy ugyanolyan vényt tudna nyomtatni és elküldené nekünk, akkor megtudjuk vizsgálni, hogy mi lehet a probléma, mi hogy látjuk. Természetesen a vényt áthúzva és ráírva, hogy teszt.

Hm, most derült ki, hogy mégiscsak a felső vonalkód nem stimmel, tehát a nyomda rontott el valamit.

Köszönöm a segítséget!

rpeter
Thursday, August 21, 2014 12:09:27 PM
Tisztelt Infomix!

Tévedésből törölt táppénzes naplószámot hogyan lehet ismételten érvényessé tenni? ( a táppénzes ellátás folyamatos maradjon, a naplószám se változzon).

palenkascs
Thursday, August 21, 2014 12:29:36 PM
Originally Posted by: rpeter 

Tisztelt Infomix!

Tévedésből törölt táppénzes naplószámot hogyan lehet ismételten érvényessé tenni? ( a táppénzes ellátás folyamatos maradjon, a naplószám se változzon).

Tisztelt rpeter!

Amennyiben a törlést érintő hét még nincs lejelentve, úgy keresse kollégáinkat a központi telefon számon 06 1 214-50-63 és telefonon vagy internetes távoli eléréssel segítünk a visszaállításban.

TomposG
Tuesday, August 26, 2014 9:51:29 AM
Azt szeretném kérdezni, hogy jogosítvány alkalmassági véleménynél, a jogsi kategóriák megadásánál volna-e lehetőség több kijelölésre? Macerás, ha valakinek van egy csomó kategóriája és egyesével kell beemelgetni.

Köszönöm.

Tompos G.

Kharon
Tuesday, August 26, 2014 10:56:02 AM
Originally Posted by: TomposG 

Azt szeretném kérdezni, hogy jogosítvány alkalmassági véleménynél, a jogsi kategóriák megadásánál volna-e lehetőség több kijelölésre? Macerás, ha valakinek van egy csomó kategóriája és egyesével kell beemelgetni.

Köszönöm.

Tompos G.

Jelenleg a Jogosítvány ablak, Kategória mezőjén nem működik még ez a funkció. A fejlesztésre továbbítottam a kérését, megvizsgáljuk, hogyan lehetne beépíteni ezt a funkciót a programba.

Jelenleg például a Napi ellátás / Panasz mezőben működi úgy, hogy jobb egérgombbal kattintunk a mezőre és a listán állva (nem rákattintva az egyes elemekre) a Space gomb segítségével több elem is kiválasztható. Hasonló megoldás várható a Jogosítvány ablakra is.

dr.mile.gyula@gmail.com
Monday, September 1, 2014 10:27:11 AM
"dr.mile.gyula@gmail.com Online Hozzászólás időpontja: 2014. május 19. 9:40:09

Úti elszámolás

A kérdéses menüben van már jó néhány lekérdezési opció, én mégis kérni szeretnék egy újabbat : egy olyan lehetőséget, hogy dátum intervallumra ( jelenleg is megadható )lekérhető lenne az adott napokra összesítve a betegellátás keretében megtett/beírt kilométer, illetve az útvonal felvitellel rögzített kilométer egy-egy külön oszlopban. Természetesen akár kinyomtatható lehetőséggel, összegzéssel !

Kértem valamikor a fentieket és csak érdeklődni szeretnék, hol tart a megvalósítás ? "

Ismét csak érdeklődni szeretnék !

Előre is köszönöm a választ !

K Bálint
Monday, September 1, 2014 11:12:07 AM

"dr.mile.gyula@gmail.com Online Hozzászólás időpontja: 2014. május 19. 9:40:09

Úti elszámolás

Kértem valamikor a fentieket és csak érdeklődni szeretnék, hol tart a megvalósítás ? "

Ismét csak érdeklődni szeretnék !

Előre is köszönöm a választ !

A javaslata fel van véve a fejlesztési feladatok közé, de még fejlesztés alatt áll. Szíves türelmét kérjük az elkészültéig.

Similar Topics
Users browsing this topic