TomposG
Wednesday, September 3, 2014 7:59:22 AM
Lehet, hogy valamit mi csinálunk rosszul, de nálunk a program az oltási értesítőre nem nyomtatja rá a gyermek adatait. Eddig a megjegyzés rovatba szoktuk beírni az adatokat de egyszerűbb lenne ha eleve ráemelné.

Előre is köszönöm szépen a segítséget!

Tompos G.

Kharon
Wednesday, September 3, 2014 9:20:42 AM
Originally Posted by: TomposG 

Lehet, hogy valamit mi csinálunk rosszul, de nálunk a program az oltási értesítőre nem nyomtatja rá a gyermek adatait. Eddig a megjegyzés rovatba szoktuk beírni az adatokat de egyszerűbb lenne ha eleve ráemelné.

Tompos G.

Tisztelt Felhasználónk!

A Rendszer / Nyomtatási kép kialakítása menüpontra kattintva a megjelenő ablakban ki kell választani a "Nacionálé" fület. A Nacionálé ablakban kipipált adatok rákerülnek a kinyomtatott Oltási értesítőre (amennyiben a páciens adatokban azok ki vannak töltve).

TomposG
Wednesday, September 3, 2014 1:21:01 PM
Originally Posted by: Pércsi Zsolt 

Originally Posted by: TomposG 

Tompos G.

Tisztelt Felhasználónk!

A Rendszer / Nyomtatási kép kialakítása menüpontra kattintva a megjelenő ablakban ki kell választani a "Nacionálé" fület. A Nacionálé ablakban kipipált adatok rákerülnek a kinyomtatott Oltási értesítőre (amennyiben a páciens adatokban azok ki vannak töltve).

Köszönöm szépen!

Somogyi László
Thursday, September 4, 2014 11:25:07 AM
Most nincs előttem az Ixdoki, ezért kérdezem, hogy ugye tud olyan lekérdezést a program, ami listázná az egy éven belüli változásokat. Pontosítva: ki jelentkezett ki a praxisból, ki halt meg, kinek változott a lakcíme. Listázni kellene az összetartozó TAJ, név, lakcím, és a távoztatás oka adatokat.

Lehet ugyanis, hogy más is fog olyan emailt kapni mint én: miszerint emlőszűrés koordinálása céljából 8 munkanapon belül jelentsük az ÁNTSZ-nek. Idelöktek 170 TAJ számot egy Excel tábla első oszlopában, hogy lennénk szívesek melléjük írni a változásokat, ha vannak.

Az, hogy miért nem működik ez ügyben együtt az OEP+ÁNTSZ+népesség nyilvántartás, és miért a háziorvosoknak kell ezt is megoldani azok helyett, akik ezért fizetést kapnak, azt nem tudom, mindenesetre a feladat adott.

Ha ki lehet valahogy listázni, esetleg exportálni táblázatba, akkor nem gáz, az összehasonlítást már megcsinálom táblázatkezelőben. Node egyesével??? [azta]

Javítom: Ja, bocs, most nézem: 8 naptári napon belül. Hiszen éber hivataljaink hétvégén is dolgoznak...[beeee]

Varga Sándor
Thursday, September 4, 2014 11:50:21 AM
Originally Posted by: Somogyi László 

Most nincs előttem az Ixdoki, ezért kérdezem, hogy ugye tud olyan lekérdezést a program, ami listázná az egy éven belüli változásokat. Pontosítva: ki jelentkezett ki a praxisból, ki halt meg, kinek változott a lakcíme. Listázni kellene az összetartozó TAJ, név, lakcím, és a távoztatás oka adatokat.

Lehet ugyanis, hogy más is fog olyan emailt kapni mint én: miszerint emlőszűrés koordinálása céljából 8 munkanapon belül jelentsük az ÁNTSZ-nek. Idelöktek 170 TAJ számot egy Excel tábla első oszlopában, hogy lennénk szívesek melléjük írni a változásokat, ha vannak.

Az, hogy miért nem működik ez ügyben együtt az OEP+ÁNTSZ+népesség nyilvántartás, és miért a háziorvosoknak kell ezt is megoldani azok helyett, akik ezért fizetést kapnak, azt nem tudom, mindenesetre a feladat adott.

Ha ki lehet valahogy listázni, esetleg exportálni táblázatba, akkor nem gáz, az összehasonlítást már megcsinálom táblázatkezelőben. Node egyesével??? [azta]

Javítom: Ja, bocs, most nézem: 8 naptári napon belül. Hiszen éber hivataljaink hétvégén is dolgoznak...[beeee]

Táblázatba exportálni a riport modul segítségével lehet, ha ez nincs bekapcsolva, akkor egyszerű szöveg állományba. Alap excel ismerettel ez is használható lehet, mert az exportált szövegfájl jól tagolt. A Regisztráció / Listák - jelentések / paciens listák menüpontban lehet többféle szempontból lekérdezni a pacienseket. Ha a kijelentkezettek kellenek, akkor ezt a beállíátst javaslom (megadható a vizsgált időszak és a kijelentkezés oka is választható):

UserPostedImage

A bal alsó sarokban választható egy könyvtár, ide készül az export, ez már a megtekint gomb hatására is megtörténik, nem kell a listát kinyomtatni.

Arról, hogy a paciens listák milyen beállítás mellett milyen eredményt ad az online helpben van részletes ismertető. A képernyők bal alsó sarkában található kérdőjel ikon az adott menüpont leírását nyitja meg, de itt elérhető ennek a menüpontnak az ismertetője. 

Sajnos a lakcím változásokat nem lehet listázni, mivel az előző lakcímet nem tároljuk.

Varga Sándor
Somogyi László
Thursday, September 4, 2014 1:35:26 PM
Originally Posted by: vargas 

Táblázatba exportálni a riport modul segítségével lehet, ha ez nincs bekapcsolva, akkor egyszerű szöveg állományba. Alap excel ismerettel ez is használható lehet, mert az exportált szövegfájl jól tagolt.

Sajnos a lakcím változásokat nem lehet listázni, mivel az előző lakcímet nem tároljuk.

Köszönöm. Ahogy hozzáférek a géphez, próbálom.

Tagolt szövegfájl elég lesz.

A lakcím szerencsére nem olyan fontos, azt igazából nem kérik, csak nekünk lett volna itt helyben segítség.

A ma kapott email tartalmaz is jó adag mentegetőzést, miszerint egy előzőleg küldött táblázatot tekintsünk meg nem történtnek és nem kérnek teljes lakcím listázást.

misidoki
Monday, September 8, 2014 11:03:32 AM
Igazolást adtunk ki üzemorvosnak,majd próbáltuk visszakeresni, de az Adatlapoknál nem jön elő. Hol keressük betegenként?
K Bálint
Monday, September 8, 2014 11:21:37 AM
Originally Posted by: misidoki 

Igazolást adtunk ki üzemorvosnak,majd próbáltuk visszakeresni, de az Adatlapoknál nem jön elő. Hol keressük betegenként?

A menüsor alatt található eszközsoron a lekérdezésnél lehet megnézni egy adott személyre vonatkozóan milyen adatlapok voltak kiadva.

Somogyi László
Tuesday, September 9, 2014 12:02:30 PM
Originally Posted by: vargas 

Originally Posted by: Somogyi László 

Táblázatba exportálni a riport modul segítségével lehet, ha ez nincs bekapcsolva, akkor egyszerű szöveg állományba. Alap excel ismerettel ez is használható lehet, mert az exportált szövegfájl jól tagolt.

Most tudtam ránézni a problémára.

Egy gond van!

A képernyőre készülő listában szépen benne van a távoztatás oka, viszont az elkészült szövegfájlban ez az információ nem jelenik meg, pedig most pont ez lenne a lényeg.

Ha megoldható csütörtökig, akkor jó, ha nem, akkor kis kézimunka is lesz vele.

Mindenesetre hosszabb távon jó lenne, ha ugyanazok az adatok mennének a szövegfájlba is.

geboo
Wednesday, September 10, 2014 12:20:25 PM
Üdvözlöm!

Egy olyan kérdésem lenne, hogy az újszülöttet, ha bevettük praxisba anyai képezett TAJ számmal, az ő jogviszonyának lekérdezése hogyan történjen az első vagy második elláttáskor? Illetőleg még evvel a TAJ számmal írjuk fel az indikátorhoz szüksége D vitamin cseppet, így is beleszámít a pontokba? [bizonyt]

Köszönöm válaszát előre is!

Bürgés Éva asszisztensnő

Varga Sándor
Wednesday, September 10, 2014 12:36:47 PM
Originally Posted by: geboo 

Üdvözlöm!

Egy olyan kérdésem lenne, hogy az újszülöttet, ha bevettük praxisba anyai képezett TAJ számmal, az ő jogviszonyának lekérdezése hogyan történjen az első vagy második elláttáskor? Illetőleg még evvel a TAJ számmal írjuk fel az indikátorhoz szüksége D vitamin cseppet, így is beleszámít a pontokba? [bizonyt]

Köszönöm válaszát előre is!

Bürgés Éva asszisztensnő

Kedves Éva!

A jogviszonyt a képzet TAJ-ra is ellenőrizni kell, habár az ellenőrzés érvénytelen TAJ üzenettel fog záródni.

Amire figyelni kell az így praxisba vett kicsik esetén, hogy amikor a valós TAJ-al veszik praxisba, először a képzett TAJ számmal kell kijelenteni. Ezután kell a törzskartonon átírni a TAJ számot, és a kijelentés utáni nappal újra praxisba venni. Ilyenkor új kartonszámot is kap.

Ebben az esetben a következő ellátáskor a TAJ érvényesség újra ellenőrzésre kerül.

A D vitamin felírásra pár éve az OEP illetékesétől szóban azt a tájékoztatást kaptuk, hogy a még kvázi TAJ számra írt vényeket is figyelembe veszik az indikátor számításnál. De erről biztosat sajnos csak ők tudnak.

Varga Sándor
Schmal Kinga
Thursday, September 11, 2014 9:19:01 AM

Júliustól kötelező oltás lett a Prevenar. Szeretném kérni, hogy a tájékoztató a védőoltás esedékességéről fülben ez az oltás is szerepeljen .Nem tudom ,jó ez a fórum rá ???

Schmal Kinga

enter333
Thursday, September 11, 2014 9:59:36 AM
Pár verzió óta, nem tudom pontosan, mióta, új gyógyszerfelírásnál hiába van beállítva, nem emeli be a BNO kódot. Vajon miért?

Amit még hiányolok, hogy hozott leletnél nincs a lehetőségek között háziorvosi ÜGYELET, gerincgyógyászat, szövettan, cytológia. Jó lenne, ha ezek a lehetőségek megjelennének a következő verzióban.

Varga Sándor
Thursday, September 11, 2014 10:04:07 AM
Originally Posted by: Schmal Kinga 

Júliustól kötelező oltás lett a Prevenar. Szeretném kérni, hogy a tájékoztató a védőoltás esedékességéről fülben ez az oltás is szerepeljen .Nem tudom ,jó ez a fórum rá ???

Schmal Kinga

Kedves Kinga!

Jó helyre írta a kérését. A fejlesztők már dolgoznak ezen a módosításon. A prevenar oltás a 2014 július 1-én és az után születetteknek kötelező. A július előtt születettek számára ingyenes, de nem kötelező, így az esedékesség figyelése is ennek megfelelően fog működni.

Varga Sándor
K Bálint
Thursday, September 11, 2014 1:38:19 PM
Originally Posted by: enter333 

Pár verzió óta, nem tudom pontosan, mióta, új gyógyszerfelírásnál hiába van beállítva, nem emeli be a BNO kódot. Vajon miért?

Amit még hiányolok, hogy hozott leletnél nincs a lehetőségek között háziorvosi ÜGYELET, gerincgyógyászat, szövettan, cytológia. Jó lenne, ha ezek a lehetőségek megjelennének a következő verzióban.

Két helyen lehet beállítani a BNO átemelést a háziorvosi ellátás ablak jobb alsó sarkában lévő kék fogaskeréknél "BNO gyógyszerírásba átemel" beállítással. A másik a gyógyszere kereső ablak itt is a jobb alsó sarokban lévő a kék fogaskerék és itt a "Készítményhez automatikus BNO beemelés" beállítást kell bepipálni.

Ha több BNO van az ellátásban nem működik a funkció, ilyenkor jobb egérrel választhat az ellátás kódjai közül a receptválasztás ablakban.

Szakrendeléseknél a lenyíló listát lehet bővíteni a karbantartás, kódtörzsek, szakrendelések karb. menüpontnál itt újat lehet felvenni és a sorrenden is lehet változtatni.

enter333
Friday, September 12, 2014 10:01:11 AM
Szép napot!

Tudnék segítséget abban, hogy hol tudom lekérdezni a praxis adatokat? Pl., hogy hány ember tartozik jelenleg a praxisunkba?

FMilan
Friday, September 12, 2014 10:30:47 AM

Szép napot!

Tudnék segítséget abban, hogy hol tudom lekérdezni a praxis adatokat? Pl., hogy hány ember tartozik jelenleg a praxisunkba?

Amennyiben ezt a programból szeretné lekérdezni akkor az egyik legegyszerűbb módszer a Regisztráció / Listák - jelentések / Korcsoport analízis menüpontból megtenni ezt.

Amennyiben az OEP által finanszírozott létszámot szeretné megkapni, akkor pedig a Regisztráció / Listák - jelentések / OEP és IBR jelentések menüpontban az eJelentés fülre kattintva érheti el. Ott ki kell választani az Összes beküldött opciót, majd ha ott letöltődnek az adatok akkor jelenleg a 7. havi (vagy korábbi) változásjelentést ki kell pipálni, majd a Csatolmány megtekintése gombot meg kell nyomni, és az ott található elszámolás nevű fájlok egyikében találhatóak a keresett adatok.

Amennyiben további segítségre van szüksége, telefonon szívesen állunk rendelkezésére.

misidoki
Thursday, September 18, 2014 9:20:08 AM
Ma reggel óta a mellékgépen elindul a rendszer, de egy két adat beírása után hiba miatt leáll, a hibát nem lehet menteni. Újraindítva ismétlődik. A főgépen a lehetséges indexeléseket és javításokat lefuttatva-hibát nem jelez.Kérek sürgős távelérést, ha lehet.[azta]
T_Zoli
Thursday, September 18, 2014 10:57:36 AM
Sikerült távoli eléréssel megnézni a problémát. Nagyon sok (több száz) véletlenül rögzített típus eset volt felvéve. Ez okozta a lassulást. Töröltük az eseteket.

A Háziorvosi ellátás ablakon, a pipa gomb aktíválása után a pipa gomb helyén a "Típusellátásnak felvesz" gomb jelenik meg.

Amennyiben kétszer kattintunk a pipa gombra, úgy a második kattintás erre a gombra kerül, és bejön a "Típus napitevékenységek karbantartása" ablak.

Ebből az ablakból a "Lista" fülön lehet kilépni. Amennyiben nem akarjuk letárolni, mert csak véletlenül kattintottunk a gombra, akkor a "Mégsem" gombbal lépjünk ki!

Az "OK" gomb sem okoz problémát, csak feleslegesen tároljuk a típus esetet.

dr.Kovács József
Friday, September 26, 2014 12:04:44 PM
Törzskarton vagy ambuláns lap kinyomtatása után az alapértelmezett nyomtató megváltozik.
dr.Kovács József
FMilan
Friday, September 26, 2014 2:01:46 PM
Originally Posted by: dr.Kovács József 

Törzskarton vagy ambuláns lap kinyomtatása után az alapértelmezett nyomtató megváltozik.

Telefonon történt beszélgetésünk után próbáltuk előidézni a jelzett észrevételt, de nem sikerült reprodukálni az eseményt.

Kérem központi számunkon legyen szíves egyeztetni egy távelérési időpontot hogy meg tudjuk nézni a jelenséget.

kleh
  • kleh
  • Veterán (Szint 20 - Max)
Tuesday, September 30, 2014 9:26:52 AM
Tisztelt Infomix !

azt a tehnikai kérdést (nem mondanám, hogy milyen nagy gond) vetném fel, hogy a beutaló formátum rubrika időnként üres máskor meg pl egy régebbi, nem saját formátumot választ be a rendszer. Igaz, hogy a régebbi formátumok egy részét töröltem....

Kérdés: nincs e arra lehetőség, hogy "központilag" megadjam, hogy csak a saját beutaló mintámmal dolgozzon a program és ezt automatikussan válassza is be (ha már ilyen szépen tudtam szerkeszteni 🙂 ) köszönettel, dr. Kovács-Kléh László, Ecser.

Tuesday, September 30, 2014 9:43:59 AM
Originally Posted by: kleh 

Tisztelt Infomix !

azt a tehnikai kérdést (nem mondanám, hogy milyen nagy gond) vetném fel, hogy a beutaló formátum rubrika időnként üres máskor meg pl egy régebbi, nem saját formátumot választ be a rendszer. Igaz, hogy a régebbi formátumok egy részét töröltem....

Kérdés: nincs e arra lehetőség, hogy "központilag" megadjam, hogy csak a saját beutaló mintámmal dolgozzon a program és ezt automatikussan válassza is be (ha már ilyen szépen tudtam szerkeszteni 🙂 ) köszönettel, dr. Kovács-Kléh László, Ecser.

Kedves Kollága!

A napi tevékenység típus továbbküldásénél van egy ikon a típustovábbküldés karbantartása. Itt az általad igénybevett szakrendelések típusbeutalóit tudod megadni, és ott a beutaló típusát már olyanra állítod, amilyenre akarod. A rendszer, ha a típusbeutalókat használod, mindig az általad megadott beutalóformátumot fogja elővenni.

K Bálint
Tuesday, September 30, 2014 9:44:53 AM
Originally Posted by: kleh 

Tisztelt Infomix !

Ahol volt már írva beutaló ott az előzőleg használt beutaló formátum jelenik meg a formátumnál, ha még nem volt írva ott még üres formátum jelenik meg. A nem használt formátumokat a karbantartás beutaló formátumok karbantartásánál lehet törölni. Ha a választható formátumoknál nem szeretné, hogy a listában legyen az eredeti (gyári) formátumok akkor lehetőség van a beutalás jobb alsó sarkában lévő fogaskeréknél beállítani hogy ezek ne látszódjanak, mégpedig a "beutaló formátumok között eredeti nem látszódik" bepipálásával.

enter333
Tuesday, September 30, 2014 11:37:18 AM
Hogyan tudom kitörölni a beírt vércsoportot? Nem engedi a gép, csak átírni...
rpetra
  • rpetra
  • Veterán (Szint 20 - Max)
Tuesday, September 30, 2014 11:40:41 AM

Hogyan tudom kitörölni a beírt vércsoportot? Nem engedi a gép, csak átírni...

A szóköz billenytű megnyomásával tud váltani a vércsoportok között és az egyik lehetőség az "üres" lesz.

C067USER
Wednesday, October 1, 2014 1:12:04 PM
TISZTELT INFOMIX!

U.K.U.10 UTAZÁSI KÖLTSÉGTÉRÍTÉSI UTALVÁNY SORSZÁMÁT NEM TUDOM RÖGZÍTENI./helye nem található/ [szomoru] SEGÍTSÉGÜKET ELŐRE IS KÖSZÖNÖM

Wednesday, October 1, 2014 1:56:51 PM
Originally Posted by: C067USER 

TISZTELT INFOMIX!

U.K.U.10 UTAZÁSI KÖLTSÉGTÉRÍTÉSI UTALVÁNY SORSZÁMÁT NEM TUDOM RÖGZÍTENI./helye nem található/ [szomoru] SEGÍTSÉGÜKET ELŐRE IS KÖSZÖNÖM

Továbbküldés ablakban eszközénél bejelölöd az utazássi költségtérítést és ott az alsó csuszkát jobbra víve megtalálod az UKU-10 utalvány számát rögzítő helyet, ami karbantartható.

Dr Rétei Ágnes
Wednesday, October 1, 2014 4:14:53 PM
[azta]

Megváltozott az online betegszállítás kérő webes felülete. Az eddigi adatokkal a belépés már nem megy. Állítólag újra kell regisztrálnia a felhasználóknak. Ez se megy, visszadobja, hogy már regisztrált pecsétszám. Akkor most mi van?

T_Zoli
Wednesday, October 1, 2014 4:29:27 PM
Originally Posted by: Casus 

[azta]

Megváltozott az online betegszállítás kérő webes felülete. Az eddigi adatokkal a belépés már nem megy. Állítólag újra kell regisztrálnia a felhasználóknak. Ez se megy, visszadobja, hogy már regisztrált pecsétszám. Akkor most mi van?

Sajnos mi sem tudunk több információt.[szomoru]

Próbáljon meg a bejelentkezési oldalon található e-mail címen érdeklődni. ( ujbszinfo@mentok.hu )

Similar Topics
Users browsing this topic