kleh
  • kleh
  • Veterán (Szint 20 - Max)
Thursday, March 10, 2016 5:24:40 PM
Tisztelt Infomix !

Örömmel tapasztaltam, hogy sikerült gyorsítani az „előző”-en szedett gyógyszerek lekérésében. További kéréseim, javaslataim lennének (egyet teljesíthetnének...:) )

- a táppénzes részben lehessen beírni a BNO-t (ne keljen kikeresni)

- továbbra is szeretnék egy egyszerű háziorvosi anamnaesis részt (csak egy egyszerű rubrikatura: év – bno-megjegyzés). Szerintem ennyi kacat amennyi most van teljesen felesleges……

- ha egy beteg esetében egy új bno-t használok rákérdezhetne a gép, hogy nem e szeretném az anamnaesisben felvenni (persze ezt lehessen opcionálisan kikapcsolni) – és már szépen követve is lenne a beteg kórelőzménye...

Tisztelettel, dr. Kovács-Kléh László , Ecser.

dr.Kovács József
Friday, March 11, 2016 9:04:47 AM
Originally Posted by: kleh 

Tisztelt Infomix !

Örömmel tapasztaltam, hogy sikerült gyorsítani az „előző”-en szedett gyógyszerek lekérésében. További kéréseim, javaslataim lennének (egyet teljesíthetnének...:) )

- továbbra is szeretnék egy egyszerű háziorvosi anamnaesis részt (csak egy egyszerű rubrikatura: év – bno-megjegyzés). Szerintem ennyi kacat amennyi most van teljesen felesleges……

- ha egy beteg esetében egy új bno-t használok rákérdezhetne a gép, hogy nem e szeretném az anamnaesisben felvenni (persze ezt lehessen opcionálisan kikapcsolni) – és már szépen követve is lenne a beteg kórelőzménye...

1. Táppénzrevétel napi megjelenés alapján indul, az ott megadott első helyen szereplő BNO került a tápéénzes lapra. Miért kell oda direkt beírása lehetőség?

2. Ha nem szükséges, nem kell kitölteni a napi megjelenés minden adatát. Bár szerintem egy minimális decursus mindíg kell!!

3. Új BNO esetén van lehetőség felvenni az új BNO-t az alapbetegségek és a lezajlott betegségek közé is.

dr.Kovács József
szviktor
Friday, March 11, 2016 9:14:46 AM
Originally Posted by: kleh 

Tisztelt Infomix !

Köszönjük a fejlesztési javaslatokat továbbítom a fejlesztő kollégáknak, akik megvizsgálják a beépíthetőséget.

A háziorvosi anamnézis rögzítésében segítséget nyújt a minden negatív gomb használata így csak azokat a mezőket kell módosítani ahol a negatívtól eltérő a státusz.

A BNO kereső ablak jobb oldalán van kettő gomb amelyekkel egy kattintással felvehető a kiválasztott diagnózis alapbetegségként vagy lezajlott betegségként.

Véleményünk szerint ha minden új diagnózis esetén megjelenne az Ön által javasolt kérdés az zavaró lehet a felhasználók számára.

Üdv: Szabó Viktor
Bakos J
  • Bakos J
Saturday, March 19, 2016 11:26:27 AM
Tisztelt Infomix!

Szombati ügyeletben ráértem, és a program (Visual ix) funkcióin gondolkoztam. A következő felvetés egyáltalán nem orvosi jellegű, viszont igen erőforrás igényes. Kérem fontolják meg mint távoli fejlesztési lehetőséget.

Az orvosi rendelők nagy része méltatlanul hanyagolja a program backupját. Pedig ez az esetleges pótolhatatlan adatvesztés miatt nem elhanyagolható. Jelenleg a rendelőre van bízva, hogy ezt hogy oldja meg. Önök tanácsokkal segítenek.

Elgondolkoztam, hogy mi lenne, ha az Infomix beépitené a programba a program backupját, de nem csak a figyelmeztetést a mentésre, hanem egy komplett mentést az orvosi adatokról. A mai világban szélessávú internet áll rendelkezésre mindenhol, ez nem lenne gond. A legjobb az lenne, ha a vállalat a saját szerverére mentene (vagy valamilyen bérelt tárhelyre), ezzel szavatolná az adatok biztonságát. Mindezt akár teljesen automata módon a rendelés végén. Természetesen csak akkor ha ezt valaki megrendeli, és beleegyezik az adatkezelésbe. Az érzékeny adatok miatt valami titkosítás sem ártana.

Ez akár a rendelői gép teljes tönkremenetele esetén is megmentené az adatokat, hisz az önök szerveréről minden visszaállítható lenne.

Nyilván ez nem kis beruházást, fejlesztést igényelne, ezért szükséges előzetes költség és igény kalkulácio.

Szerintem sokan áldoznánk plussz anyagiakat is, hogy az évekig gyüjtögetett betegadatokat biztonságban tudjuk.

Üdvözlettel Dr Bakos.

szviktor
Monday, March 21, 2016 9:16:27 AM
Originally Posted by: Bakos J 

Tisztelt Infomix!

Szombati ügyeletben ráértem, és a program (Visual ix) funkcióin gondolkoztam. A következő felvetés egyáltalán nem orvosi jellegű, viszont igen erőforrás igényes. Kérem fontolják meg mint távoli fejlesztési lehetőséget.

Az orvosi rendelők nagy része méltatlanul hanyagolja a program backupját. Pedig ez az esetleges pótolhatatlan adatvesztés miatt nem elhanyagolható. Jelenleg a rendelőre van bízva, hogy ezt hogy oldja meg. Önök tanácsokkal segítenek.

Elgondolkoztam, hogy mi lenne, ha az Infomix beépitené a programba a program backupját, de nem csak a figyelmeztetést a mentésre, hanem egy komplett mentést az orvosi adatokról. A mai világban szélessávú internet áll rendelkezésre mindenhol, ez nem lenne gond. A legjobb az lenne, ha a vállalat a saját szerverére mentene (vagy valamilyen bérelt tárhelyre), ezzel szavatolná az adatok biztonságát. Mindezt akár teljesen automata módon a rendelés végén. Természetesen csak akkor ha ezt valaki megrendeli, és beleegyezik az adatkezelésbe. Az érzékeny adatok miatt valami titkosítás sem ártana.

Ez akár a rendelői gép teljes tönkremenetele esetén is megmentené az adatokat, hisz az önök szerveréről minden visszaállítható lenne.

Nyilván ez nem kis beruházást, fejlesztést igényelne, ezért szükséges előzetes költség és igény kalkulácio.

Szerintem sokan áldoznánk plussz anyagiakat is, hogy az évekig gyüjtögetett betegadatokat biztonságban tudjuk.

Üdvözlettel Dr Bakos.

Tisztelt Dr. Bakos.!

Köszönjük a javaslatot. A felvetés nem lenne rossz ezzel csak annyi a probléma, hogy adatvédelmi szempontból mi mint szolgáltató mentéseket nem tárolhatunk és nem gyűjthetünk be, illetve jelenleg semmilyen módon nem tárolhatóak egészségügyi adatok felhő szolgáltatóknál (pl.: google drive, dropbox stb.). Így sajnos ez nem kivitelezhető.

A másik probléma, hogy a rendelők nagy többségében 2Mb/s internet van aminek a feltöltése 0,5 Mb/s és ezzel a sebességgel egy kicsit sokáig tartana a mentés elkészítése akkor még inkább ha a mentéshez tartozik még 60Gb szkennelt lelet is így több napig küldené a mentés ami nagyon sok idő lenne.

Ha bármilyen javaslata vagy fejlesztési ötlete merül fel továbbra is várjuk itt a fórumon vagy e-mailben az infomix@infomix.hu címre.

Üdv: Szabó Viktor
Bakos J
  • Bakos J
Tuesday, March 22, 2016 8:41:24 AM
Sajnálattal veszem tudomásul, de ha jogszabályi akadálya van, akkor nincs mit tenni. Köszönöm a választ.
Mekler Róbert
Friday, March 25, 2016 2:47:46 PM
T. Fejlesztők!

A házigyermekorvosok tevékenységének jelentős részét teszi ki az igazolások kiadása. Erre a célra van egy menüpont a napi tevékenység - adatlap - igazolás, ahol pontosan lehet defineálni az igazolást.

A kérésem az, hogy nem lehetne-e a napi ellátás oldalon egy nyomógombot megjeleníteni, amivel direktben lehetne nyomtatni ezt az igazolást a beteg adataival, hogy ne kelljen minden alkalommal végig lépkedni a sort. Esetleg erre a mondjuk "direkt nyomatatás" nyomógombhoz bármi mást is hozzá lehetne rendelni, ki mit szeretne[felnez] .

Köszönettel dr. Mekler Róbert

palenkascs
Friday, March 25, 2016 3:33:21 PM
Originally Posted by: Mekler Róbert 

T. Fejlesztők!

A házigyermekorvosok tevékenységének jelentős részét teszi ki az igazolások kiadása. Erre a célra van egy menüpont a napi tevékenység - adatlap - igazolás, ahol pontosan lehet defineálni az igazolást.

A kérésem az, hogy nem lehetne-e a napi ellátás oldalon egy nyomógombot megjeleníteni, amivel direktben lehetne nyomtatni ezt az igazolást a beteg adataival, hogy ne kelljen minden alkalommal végig lépkedni a sort. Esetleg erre a mondjuk "direkt nyomatatás" nyomógombhoz bármi mást is hozzá lehetne rendelni, ki mit szeretne[felnez] .

Köszönettel dr. Mekler Róbert

Köszönjük a javaslatát, továbbítom a fejlesztő kollégáknak és megnézzük, hogy miként oldható meg a kérés!

kleh
  • kleh
Friday, March 25, 2016 9:44:00 PM
én az igazolásos kérdést úgy oldottam meg h készítettem egy magis receptet mint igazolás. megadtam a fix szövegeket (igazolás, az alábbi időszakban beteg volt), nekem csak annyi teendőm van h a gyógyszer adagolás rubrikában megadjam a dátumot. megmarad a felírt előző receptek közt, látom ki mennyit lógot, ingyen van a recept, nem lehet hamisítani, még vonalkód is van rajta. sok előnye van. nálam ez jól működik.
kleh
  • kleh
Friday, March 25, 2016 9:49:56 PM
u.i. igazolások

a magis receptet is úgy neveztem el h a listába első legyen: a sulis igazolás.

Somogyi László
Friday, April 1, 2016 4:10:02 PM
E-jelentes szervert nem érem el, se böngészőből se programból.

Volt valami leállás? Nem rémlik értesítő.

Vagy már csak én dolgozom?

:)

rpetra
  • rpetra
Friday, April 1, 2016 4:17:07 PM
Originally Posted by: Somogyi László 

Valóban nem elérhető az ejelentes.oep.hu  weboldal. Felénk nem érkezett információ, hogy karbantartás lenne.

gombaycsongor
Saturday, April 2, 2016 1:04:18 PM
Originally Posted by: rpetra 

Valóban nem elérhető az ejelentes.oep.hu  weboldal. Felénk nem érkezett információ, hogy karbantartás lenne.

Szerettem volna letudni.

This program cannot display the webpage Most likely causes:

You are not connected to the Internet.

The website is encountering problems.

There might be a typing error in the address.

What you can try:

Check your Internet connection. Try visiting another website to make sure you are connected.

Retype the address.

Go back to the previous page.

More information

This problem can be caused by a variety of issues, including:

Internet connectivity has been lost.

The website is temporarily unavailable.

The Domain Name Server (DNS) is not reachable.

The Domain Name Server (DNS) does not have a listing for the website's domain.

Sajnos, csak több sikertelen próba után kattintottam a fórumra[azta]

Újabb hírek?

Somogyi László
Sunday, April 3, 2016 7:26:15 AM
Originally Posted by: gombaycsongor 

Originally Posted by: rpetra 

Sajnos, csak több sikertelen próba után kattintottam a fórumra[azta]

Újabb hírek?

Szerintem Bakondi úr megadta a magyarázatot az M1 Híradóban. Támadás érte a kormányzati szervereket. Túlterheléses támadás. A jelenség ennek megfelelő volt.

medicinke
Wednesday, April 6, 2016 11:22:29 AM
Lelet bevitel közben véletlenül rátenyereltem az Esc gombra, mire a Doki megkérdezte, hogy biztosan ki akarok-e lépni tárolás nélkül.

A Nem gombra bökve tényleg nem lépett ki az ablakból, de a beírtakat kitörölte.

Kipróbáltam még egyszer, de így jár el mindig.

Kharon
Wednesday, April 6, 2016 12:08:09 PM
Originally Posted by: medicinke 

Lelet bevitel közben véletlenül rátenyereltem az Esc gombra, mire a Doki megkérdezte, hogy biztosan ki akarok-e lépni tárolás nélkül.

A Nem gombra bökve tényleg nem lépett ki az ablakból, de a beírtakat kitörölte.

Kipróbáltam még egyszer, de így jár el mindig.

Köszönjük az észrevételét! A jelzett problémát továbbítottam a fejlesztésre, akik megnézik és javítják.

Addig is szíves türelmét kérjük.

drbeata
Thursday, April 7, 2016 11:39:34 AM
Van-e lehetőség kilistázni azokat a betegeket, akik vérnyomáscsökkentő ÉS koleszterincsökkentő gyógyszert szednek?

A lényeg itt az ÉS-en van, amivel azt a kívánságomat fejezném ki, hogy egy listán legyenek és csak a mindkét betegségre gyógyszert szedőket keresse ki.

Segítségüket előre is köszönöm. Üdv: Mező Beáta

K Bálint
Thursday, April 7, 2016 12:00:39 PM
Originally Posted by: drbeata 

Van-e lehetőség kilistázni azokat a betegeket, akik vérnyomáscsökkentő ÉS koleszterincsökkentő gyógyszert szednek?

A lényeg itt az ÉS-en van, amivel azt a kívánságomat fejezném ki, hogy egy listán legyenek és csak a mindkét betegségre gyógyszert szedőket keresse ki.

Segítségüket előre is köszönöm. Üdv: Mező Beáta

Igen van a napi tevékenység, forgalmi adatok, gyógyszer kimutatás menüpontban kilistázható. Kimutatásnál meg kell adni a vizsgált időszakot, hogy tételes vagy összesítő listát szeretne kérni. A gyógyszer résznél lehetőség van több készítményt vagy hatóanyagot is választani és eszerint elkészíteni a listát.

Dr Rétei Ágnes
Thursday, April 7, 2016 5:02:18 PM
Receptírásnál lehetne-e olyan opció, hogy a megjegyzésbe az ellátva: év-hónap-nap dátumként kerüljön be.

[zavar]

Varga Sándor
Thursday, April 7, 2016 5:09:37 PM
Originally Posted by: Casus 

Receptírásnál lehetne-e olyan opció, hogy a megjegyzésbe az ellátva: év-hónap-nap dátumként kerüljön be.

[zavar]

A jogszabály szerint az ellátva adatokat napokban kell a vényen szerepeltetni (eredetileg dátum volt), ezért nyomtatja így a program. Arra van lehetőség a beállításoknál, hogy ez csak akkor kerüljön nyomtatásra, ha a felírt mennyiséggel 30 napnál hosszabb időre van ellátva a paciens, mert ekkor kötelező.

Varga Sándor
Ilona
  • Ilona
Wednesday, April 13, 2016 9:12:32 AM
Lejárt törzskartonokat újítom. Regisztráció- Háziorvosi anamnézis- Betegségek - Lezajlott betegségek és alapbetegségeknél rákattintunk a 3 pöttyre "...", akkor lehet onnan kiválogatni, felvinni, ami korábban nem volt "szétválogatva", mint lezajlott, illetve alapbetegség. Amelyik betegség felvitele korábban megtörtént, akkor megjelenik egy üzenőtábla, hogy az már szerepel a listában. Ez sok esetben felesleges kattintagatással jár, szerintem sokkal jobb és haladósabb lenne a munkánk, ha a (lenti) felsorolt betegségek mellett valamilyen színnel jelezve lenne, hogy azt már korábban felvittük. Van mindegyik mellett egy rublika, melyet lehetne szinezni,mint ahogy a gyógyszereknél (kék-zöld-piros mező). Van olyan beteg, akinek a lezajlott és alapbetegsége összeségében huszon-harminc féle, azoknál feleslegesen kattintgatunk "tizen-akár-hányszor", mert azt már korábban szétválogatva felvittük. A szinezési módszer nagy segítség lenne. Nagyon szépen köszönöm !
K Bálint
Wednesday, April 13, 2016 9:40:48 AM
Originally Posted by: Ilona 

Lejárt törzskartonokat újítom. Regisztráció- Háziorvosi anamnézis- Betegségek - Lezajlott betegségek és alapbetegségeknél rákattintunk a 3 pöttyre "...", akkor lehet onnan kiválogatni, felvinni, ami korábban nem volt "szétválogatva", mint lezajlott, illetve alapbetegség. Amelyik betegség felvitele korábban megtörtént, akkor megjelenik egy üzenőtábla, hogy az már szerepel a listában. Ez sok esetben felesleges kattintagatással jár, szerintem sokkal jobb és haladósabb lenne a munkánk, ha a (lenti) felsorolt betegségek mellett valamilyen színnel jelezve lenne, hogy azt már korábban felvittük. Van mindegyik mellett egy rublika, melyet lehetne szinezni,mint ahogy a gyógyszereknél (kék-zöld-piros mező). Van olyan beteg, akinek a lezajlott és alapbetegsége összeségében huszon-harminc féle, azoknál feleslegesen kattintgatunk "tizen-akár-hányszor", mert azt már korábban szétválogatva felvittük. A szinezési módszer nagy segítség lenne. Nagyon szépen köszönöm !

Köszönjük a javaslatát, továbbítom a fejlesztő kollégáknak és megnézzük, hogy miként oldható meg a kérés!

drbeata
Wednesday, April 13, 2016 11:10:38 AM
Tisztelt Fejlesztők!

Miután rendszeresen 2-3 havi gyógyszert írunk a betegeknek, javasolnám, hogy a szakorvosi javaslatos gyógyszert három hónappal a lejárat előtt jelezze, ne egy hónappal.

Az előjegyzési időpontok is ezt indokolnk.

Köszönettel: Mező Beáta

Ilona
  • Ilona
Wednesday, April 13, 2016 11:40:18 AM

Tisztelt Fejlesztők!

Miután rendszeresen 2-3 havi gyógyszert írunk a betegeknek, javasolnám, hogy a szakorvosi javaslatos gyógyszert három hónappal a lejárat előtt jelezze, ne egy hónappal.

Kedves Beáta ! Sok esetben tapasztaljuk, hogy a betegnek csak 3 hónapra adja ki a szakorvos a javaslatot, akkor az ő esetükben már azonnal jelezze, hogy le fog járni ? Szerintem a betegnek kellene észben tartania, hogy mikor jár le javaslat, mikor jár le a jogosítvány és a közgyógy érvényessége. Az rendben van jelezzük mi is a beteg felé, de a tapasztalat az, hogy beteg akkor sem mozdítja magát időben.

Ilona
  • Ilona
Monday, April 18, 2016 10:07:13 AM
Pándy Kálmán Kórház (Gyula) és Réthy Pál Kórház (Békéscsaba) összevonták a két intézményt, ezért az intézeti kódok változtak. Az kórházi kezeléseknél, Hozott leletnél nincs elég hely a karaktereknek. Az új intézeti kódok: 9 jegyű szám után kötőjel és ismét számok.

Köszönöm !

palenkascs
Monday, April 18, 2016 10:29:21 AM

Pándy Kálmán Kórház (Gyula) és Réthy Pál Kórház (Békéscsaba) összevonták a két intézményt, ezért az intézeti kódok változtak. Az kórházi kezeléseknél, Hozott leletnél nincs elég hely a karaktereknek. Az új intézeti kódok: 9 jegyű szám után kötőjel és ismét számok.

Köszönöm !

Köszönjük az észrevételét, utánanézünk és keresünk rá megoldást!

Kezdő
Monday, April 18, 2016 7:56:26 PM
Mobilpraxisban, az ellátott betegek jogviszonyát automatikusan nem ellenőrzi le, de még a program kikapcsolása esetén sem jelez. Szeretném, ha minden beteg ellátása után a program automatikusan leellenőrizné. Hol kell beállítani a jogviszony ellenőrzését?

Köszönöm!

rpetra
  • rpetra
Tuesday, April 19, 2016 8:26:44 AM
Originally Posted by: Kezdő 

Mobilpraxisban, az ellátott betegek jogviszonyát automatikusan nem ellenőrzi le, de még a program kikapcsolása esetén sem jelez. Szeretném, ha minden beteg ellátása után a program automatikusan leellenőrizné. Hol kell beállítani a jogviszony ellenőrzését?

Köszönöm!

Az ellenőrzés automatikus indulása beállítható a Háziorvosi ellátás jobb alsó sarkában található fogaskerékre kattintva.

A megjelenő menüben az Automatikus jogviszony ellenőrzés új ellátáskor opcióra kell kattintani.

A program kilépésekor megjelenő ellenőrzést pedig a Rendszer / Alapbeállítások menüpontban a Munkaállomások fülön lehet beállítani. A Kilépéskor jogviszony ellenőrzés opciót Igen-re állítva.

Az alapbeállítás módosítása után a program újraindítása szükséges.

Amennyiben további kérdése lenne forduljon hozzánk bizalommal!

drbeata
Tuesday, April 19, 2016 4:45:55 PM

Tisztelt Fejlesztők!

Kedves Beáta ! Sok esetben tapasztaljuk, hogy a betegnek csak 3 hónapra adja ki a szakorvos a javaslatot, akkor az ő esetükben már azonnal jelezze, hogy le fog járni ? Szerintem a betegnek kellene észben tartania, hogy mikor jár le javaslat, mikor jár le a jogosítvány és a közgyógy érvényessége. Az rendben van jelezzük mi is a beteg felé, de a tapasztalat az, hogy beteg akkor sem mozdítja magát időben.

Kedves !

Az esetek nagy részében nem a három hónapos javaslat a jellemző. Az előjegyzési idők miatt is hasznos lenne egy másik szín beiktatása a három hónap múlva lejáró javaslatokra. Sokkal egyszerűbb a betegeket időben figyelmeztetni, mint perceket tölteni azzal, hogy megszervezzünk valami mentő akciót. Persze a betegnek kell(ene) ezeket megjegyeznie, de nem ez a betegtípus jellemző és nem mondhatom, hogy a lejárt javaslatok miatti probléma a beteg baja csak, mert nekünk is problémát okoz. Ha technikai akadálya lenne, azt persze megérteném....

Üdv: Győriné dr. Mező Beáta

palenkascs
Wednesday, April 20, 2016 8:18:55 AM

Tisztelt Fejlesztők!

Köszönjük a javaslatát, fejlesztő kollégáknak továbbítottam és megnézzük, hogy mik a lehetőségek!

Similar Topics
Users browsing this topic