Ha sok időd van, akkor törölj minden összerendelést, majd egyenként kézzel rwndelj össze mindent, de előtte nem árt a saját labor adatbázisodban rendet tenni. Össze lehet kapcsolni a több néven futó, de azonos jelentésű sorokat.
Olyan 2-3 nap kemény munkára készülj. Én valamikor nekiugrottam, akkor egy darabig jó is volt....
Ha maradst a gyorsabb módszernél, akkor csak azokat töröld ki a jobb oldaról, amikkel gond van, majd újra töltsd le a törzset a kórháztól. Ne engedd az automata összerendelést párosíts össze őket kézzel. Jobb ötletem nincs.
A rendrakás bővel ráférne, ez igaz, de a fő problémát ez nem oldja meg.
Most több vizsgálatnak ugyanaz a neve, így nem lehet kétfelé is beilleszteni.
Ha "Fehérvérsejt"-nek hívják a vizeletben és a vérképben is, akkor nem mehet ugyanazzal a névvel kétfelé. :(
Talán a Centrumlabbal kellene az infomixnek egyeztetni, hogy egyedi nevek legyenek.
Most nem vagyok a gép mellett, de nekem úgy rémlik, hogy a név másodlagos, van minden vizsgálatnak egy kódja. Ha azt nézed akkor sem egyértelmű az összerendelés? (Én más laborral vagyok kapcsolatban.)
Nem látok kódot, egyik oldalon a Laborral érkező név van, másik oldalon meg amihez hozzárendelem.
Kód is jó lenne, vagy egyedi név.
Illetve van kód, de az is "Fehérvérsejt".
Remélem erre lesz megoldás.
Amennyiben jól értem Medicinke problémáját, a 'rend' hiánya már az alap labor vizsgálatoknál fellelhető.
Erre megoldást jelenthet, hogy ha az érintett vizsgálatokat kézzel átnevezik a törzsben:
Nyissa meg a Karbantartás - Gyógyszerek-Laborvizsgálatok - Laborvizsgálatok karbantartása menüpontot.
Itt a programban több helyen már ismert struktúrában láthatjuk a labor vizsgálatokat.
Keresse meg az érintett csoportot, azon belül a problémás vizsgálatot, és a vizsgálat kijelölését követően jobb oldalt minden hozzá kapcsolódó adat módosítható (kivéve ami kommunikációt érint, mert itt nincs kommunikációval kapcsolatos beállítás).
Meg kell keresni az említett vizsgálatot, kell jelölni és tetszőlegesen módosítani a nevét, hogy az a későbbiekben egyértelműen jelölje, hogy miről is van szó.
Fent leírtak mellett hivatkozva az előttem szóló Dr. Veres Attilára: az újbóli összerendelés is nagyban segíthet, ha szeretnénk a vizsgálatokat rendbe rakni.
Bár küzdöttem, mint újévi malac a jégen, lehet, hogy nem sikerült tökéletesen körvonalaznom a problémát.
Van kis kuszaság nálunk is a laborvizsgálatok háza tájékán, de nem ez a gond.
A gond, hogy a Centrumlab által küldött leletben több vizsgálatot ugyanúgy hívnak.
Pl.: Centrumlabnál a vizelet fehérvérsejt neve: Fehérvérsejt
a vérkép fehérvérsejt neve: Fehérvérsejt
Teljesen mindegy, hogy nálunk mit próbálok hozzárendelni, mert egy Centrumlabos vizsgálathoz csak egy helyi vizsgálat tartozhat. Pedig kettőt jelent.
Ha beállítom, hogy "Centrumlabos" Fehérvérsejt = Fehérvérsejt (vérkép), akkor a vizelet lesz hibás. Vagy fordítva.
Részemről két megoldást látok:
1, A Doki "megnézi" hogy a Fehérvérsejt felett x sorral az szerepel, hogy Vizelet, vagy az hogy Vérkép, és ez alapján új nevet képez a Centrumlabos Fehérvérsejtnek. Ez persze szörnyű nyakatekert lenne.
2, Szólnak a Centrumlabnak, hogy ne hívjanak ugyanúgy több vizsgálatot, az egyik legyen mondjuk Fehérvérsejt (vérkép), a másik meg Fehérvérsejt (vizelet).
(Ugyanígy a vörösvérsejt stb. is.)
Remélem most már érthető a probléma.
Edited by user
Friday, December 30, 2016 4:31:47 PM
|
Reason: Not specified