Varga Sándor
Friday, September 15, 2017 6:58:27 AM
Originally Posted by: TomposG 

Azt szeretném kérdezni, hogy ha elindul november elsején a szép új világ, akkor a leleteket már nem a kommunikációs modulon keresztül fogjuk kapni? Nem lesz rá szükség?

Tompos G.

Úgy látom, Önnél emedworks kommunikáció van beállítva, azt egyenlőre nem fogja kiváltani az EESZT.

Az emedworks rendszerű kommunikációban a labor leleteket vizsgálatonként tudjuk érkeztetni, és a szakorvosi javaslatok, amennyiben azt olyan formátumban állították ki, szintén automatikusan érkeztethetőek. A szakorvosi leletek adatai külön bekerülnek a rendszerbe, a helyére kerül pl. a BNO kód, az ellátó orvos és osztály kódjai, ami egy adócsökkentő igazolás kiadásában is nagy segítség. Ezek a lekérdezések ráadásul automatizálhatóak, tehát minden leletet megkap, ami a pacienseinek ebben az intézményben készült.

Az EESZT-vel plusz adatokhoz juthat majd. Más intézmények ellátásinak leleteit is elérheti, és láthatja az összes felírt vényt, illetve azok kiváltását is.

Vagyis a kettőt együtt érdemes használni.

Varga Sándor
Varga Sándor
Friday, September 15, 2017 7:01:29 AM
Originally Posted by: pheni 

Szeretném megkérdezni, hogy hogy tudom megoldani az alábbi problémát:

A magisztrális recepteket mintha pár sorral lejjebb nyomtatná az eddig szokásosnál, így pár receptre mostanában nem nyomtat adagolás a hosszúsága miatt (nem fér rá)

Hol tudok változtatni rajt?

Ha ez csak a magis vényeknél jelentkezik, akkor ellenőrizze a tartalmat a Karbantartás / Gyógyszerek - laborvizsgálatok / Magistralis receptek karbantartása menüpontban. Itt a tartalom fülön állítható be mi kerüljön nyomtatásra.

Varga Sándor
TomposG
Friday, September 15, 2017 7:23:07 AM
Originally Posted by: vargas 

Szeretném megkérdezni, hogy hogy tudom megoldani az alábbi problémát:

A magisztrális recepteket mintha pár sorral lejjebb nyomtatná az eddig szokásosnál, így pár receptre mostanában nem nyomtat adagolás a hosszúsága miatt (nem fér rá)

Hol tudok változtatni rajt?

Ha ez csak a magis vényeknél jelentkezik, akkor ellenőrizze a tartalmat a Karbantartás / Gyógyszerek - laborvizsgálatok / Magistralis receptek karbantartása menüpontban. Itt a tartalom fülön állítható be mi kerüljön nyomtatásra.

Ez nem egyedi probléma. Nálam is jelentkezett. Magis recept tartalmánál elvileg még több üres sor áll rendelkezésemre mégis hosszabb magis recept utolsó néhány sora nem kerül a nyomtatásra.

Tompos G.

misidoki
Friday, September 15, 2017 9:53:57 AM
Nálam ugyanez a probléma a frissítés óta!
kleh
  • kleh
  • Veterán (Szint 20 - Max)
Friday, September 15, 2017 3:39:10 PM
Jogos a felvetés a komunikációval kapcsolatosan. Igaz én már átálltam az Ixnet-re és pár hónapja az EESZT teszt verziójában is benne vagyok -voltam, és igenis a labor eredmények is pl. egy külső intézetből az EESZT-n keresztül (még sokkal egyszerüben) lekérdezhetők, egy kattintással megnézhetők pdf-ben. Emiatt én sem kapcsoltattam be egy másik laboros komunikációt...de nem tudom hogy pl. a magán kézbe lévő laborok kapcsolódnak a közös térhez és szolgáltatnak is ingyen majd adatot....De sok kérdés lesz még itt...Kovács-Kléh dr. Ecser.
pheni
  • pheni
  • Haladó (Szint 10)
Wednesday, September 20, 2017 9:35:01 PM
Várható megoldás a hosszabb magis receptek nyomtatására?

Esetleg abban tudnak segíteni, hogy a nyomtatandó vények betűméretét hol lehet csökkenteni (átmenetileg az is megoldás lehet)

Köszönöm előre is

misidoki
Tuesday, September 26, 2017 9:27:50 AM
Ismételten megkérdezem, mert az informatikusomtól riasztó hírt kaptam- szóval Ix Doki rendszerben 32 bites számológépekkel fog-e működni az e-recept?Egyszer már azt a megnyugtató választ kaptam, hogy igen.
Sári László
Tuesday, September 26, 2017 9:55:08 AM
Originally Posted by: misidoki 

Ismételten megkérdezem, mert az informatikusomtól riasztó hírt kaptam- szóval Ix Doki rendszerben 32 bites számológépekkel fog-e működni az e-recept?Egyszer már azt a megnyugtató választ kaptam, hogy igen.

Az informatikus szerint miért nem fog működni?

misidoki
Tuesday, September 26, 2017 10:20:13 AM
Mert ő úgy hallotta,hogy ha működik is, nagyon lassú lesz, de inkább nem is működik. Ezért a szomszéd község orvosa új gépeket vetetett a Polgármesteri Hivatallal, nekem sajnos magamnek kellene megvennem.
Gabi
  • Gabi
  • Veterán (Szint 20 - Max)
Tuesday, September 26, 2017 10:27:08 AM

Mert ő úgy hallotta,hogy ha működik is, nagyon lassú lesz, de inkább nem is működik. Ezért a szomszéd község orvosa új gépeket vetetett a Polgármesteri Hivatallal, nekem sajnos magamnek kellene megvennem.

Kitől hallotta? Olyan orvostól aki már e-receptet ír? Vagy az informatikus tesztelte ? Ha így van, ossza meg velünk a tapasztalatait, mert ezek nagyon hasznos információk lennének számunkra is !

misidoki
Tuesday, September 26, 2017 11:11:52 AM
Az informatikusnak a doktornő mondta,hogy ő úgy tudja,új gépek kellenek. Szerintem így akart az Önkormányzattól új gépeket kapni, pedig két éve kapta a mostanit. Tehát akkor mi a válasz a kérdésemre? Ix dokinál 32 bites gépen működik vagy nem? Önök egyszer már azt válaszolták,hogy igen, szeretném újra hallani nagy tisztelettel.A visuálIx et nem kaphatom meg, mert az 32 bites gépen nem működik,azt mondta az önök telepítő informatikusa,mikor nálam járt.
Sári László
Tuesday, September 26, 2017 12:11:34 PM

Az informatikusnak a doktornő mondta,hogy ő úgy tudja,új gépek kellenek. Szerintem így akart az Önkormányzattól új gépeket kapni, pedig két éve kapta a mostanit. Tehát akkor mi a válasz a kérdésemre? Ix dokinál 32 bites gépen működik vagy nem? Önök egyszer már azt válaszolták,hogy igen, szeretném újra hallani nagy tisztelettel.A visuálIx et nem kaphatom meg, mert az 32 bites gépen nem működik,azt mondta az önök telepítő informatikusa,mikor nálam járt.

visual Ixdoki-ban is működik az EESZT.

misidoki
Tuesday, September 26, 2017 12:29:33 PM
Köszönöm szépen!
Bogi
  • Bogi
  • Veterán (Szint 18)
Monday, October 2, 2017 11:19:17 AM
Szeretnék teljes TAJ jelentést küldeni. Hogyan kell?

Köszönöm a választ [mosoly]

FMilan
Monday, October 2, 2017 12:00:01 PM
Originally Posted by: Bogi 

Ehhez először be kell küldeni a változásjelentést, és annak hibátlannak kell lennie (ha korábbi hónapra szeretné, akkor pedig az arra a hónapra vonatkozót kell megnézni hogy hibátlan-e). Ha ez rendben van, utána a jelentés ablakon a Floppys jelentés fülön ki tudja választani hogy TAJ regiszter jelentés, beállítani a kívánt hónapot, és az OK-val a megadott helyre elkészíteni fájlba a jelentést. Ha ez elkészült, utána vissza kell lépni az ejelentés fülre, ott átállni a Módosítható opcióra, ott megkeresni a kívánt havi hibátlan változásjelentést, bepipálni, majd lent a Csere gombra kattintani. Ezt követően beadja azt az ablakot ahol dátumot is adhat, és kiválaszthatja, hogy most készítse el a jelentést, vagy már elkészített jelentést kíván beküldeni, - na itt kell ez utóbbira állni, és betallózni az előbb elkészített fájlt. Ezt követően ugyanúgy megy tovább mint egy jelentés küldés / módosítás. Amennyiben valami nem egyértelmű, telefonon is szívesen állunk rendelkezésére, de az ott sokat segít ha addigra már a változásjelentés be van küldve és visszajelezték hogy hibátlan.

Bogi
  • Bogi
  • Veterán (Szint 18)
Wednesday, October 4, 2017 11:37:31 AM
Originally Posted by: FMilan 

Ehhez először be kell küldeni a változásjelentést, és annak hibátlannak kell lennie (ha korábbi hónapra szeretné, akkor pedig az arra a hónapra vonatkozót kell megnézni hogy hibátlan-e). Ha ez rendben van, utána a jelentés ablakon a Floppys jelentés fülön ki tudja választani hogy TAJ regiszter jelentés, beállítani a kívánt hónapot, és az OK-val a megadott helyre elkészíteni fájlba a jelentést. Ha ez elkészült, utána vissza kell lépni az ejelentés fülre, ott átállni a Módosítható opcióra, ott megkeresni a kívánt havi hibátlan változásjelentést, bepipálni, majd lent a Csere gombra kattintani. Ezt követően beadja azt az ablakot ahol dátumot is adhat, és kiválaszthatja, hogy most készítse el a jelentést, vagy már elkészített jelentést kíván beküldeni, - na itt kell ez utóbbira állni, és betallózni az előbb elkészített fájlt. Ezt követően ugyanúgy megy tovább mint egy jelentés küldés / módosítás. Amennyiben valami nem egyértelmű, telefonon is szívesen állunk rendelkezésére, de az ott sokat segít ha addigra már a változásjelentés be van küldve és visszajelezték hogy hibátlan.

Sikerült megcsinálni, de ez a jelentés zárult most hibával. A hibalistán a kartonszámok és a TAJ számok nem stimmelnek 2 esetben, 2 esetben stimmelnek, de a beteg passziváltnak van jelölve, holott él és nincs külföldön. Azonkivül a hibalista 4 tételből áll, holott 10 az eltérés a saját és a az OEP-es beteglétszám között

csgyula
Wednesday, October 4, 2017 12:50:52 PM

Originally Posted by: FMilan 

Sikerült megcsinálni, de ez a jelentés zárult most hibával. A hibalistán a kartonszámok és a TAJ számok nem stimmelnek 2 esetben, 2 esetben stimmelnek, de a beteg passziváltnak van jelölve, holott él és nincs külföldön. Azonkivül a hibalista 4 tételből áll, holott 10 az eltérés a saját és a az OEP-es beteglétszám között

Élő betegnek ha passzivált a TAj száma azt a betegnek személyesen kell tisztáznia a NEAk-nál, (OEP) hogy miért passziválták.

Kohazia
Wednesday, October 11, 2017 9:50:16 AM
Tisztelt Infomix!

ADATA rendszeren keresztül kapjuk a laboreredményeket, és az problémánk, hogy ha egy betegnek kettőnél többféle laborértékelés jön (pl. Alvadás+ nagylabor) a rendszer a kettő közül csak az egyiket emeli be a beteg hozott leletei közé. A kórházi labor külön küldi az alvadási laborból és a nagylaborból is az eredményt, és ha lekérdezzük az infomix rendszeren belül, csak az egyiket teszi be a beteghez.

Hogyan lehetne ezt a problémát megoldani, mert elég időigényes minden betegnél folyamatosan az ADATA mappából keresgélni a labort és manuálisan átemelni.

Köszönettel

Dr. Kőházi Anikó

Ceglédbercel

MolnárP
Wednesday, October 11, 2017 4:19:27 PM
Originally Posted by: Kohazia 

Tisztelt Infomix!

ADATA rendszeren keresztül kapjuk a laboreredményeket, és az problémánk, hogy ha egy betegnek kettőnél többféle laborértékelés jön (pl. Alvadás+ nagylabor) a rendszer a kettő közül csak az egyiket emeli be a beteg hozott leletei közé. A kórházi labor külön küldi az alvadási laborból és a nagylaborból is az eredményt, és ha lekérdezzük az infomix rendszeren belül, csak az egyiket teszi be a beteghez.

Hogyan lehetne ezt a problémát megoldani, mert elég időigényes minden betegnél folyamatosan az ADATA mappából keresgélni a labort és manuálisan átemelni.

Köszönettel

Dr. Kőházi Anikó

Ceglédbercel

Tisztelt Doktornő!

Sajnos előfordul, hogy a laborból délelőtt megérkezik egy leletben a kért 18 vizsgálatra 10 eredmény, majd délután másik eredményben a maradék 8. Ez legtöbb esetben két különböző leletben érkezik be, de úgy, hogy a második tartalmazza az elsőben található 10 eredményt is.

Ha szabadon átengednénk a második leletet, akkor az ominózus 10 vizsgálat eredménye kétszer érkezne be, vagyis a paciensnek látszólag 28 eredménye érkezne be egy napon.

Ezért a programunk úgy működik, hogy egy dátummal, egy bizonyos intézményből, azonos praxishoz és pacienshez, csak egyszer érkeztethető be lelet. A gondot az okozza, hogy az ADATA leletek nem tartalmaznak 9 jegyű OEP kódot, vagy bármi más azonosítót, ami alapján egy intézményen belül meg tudnánk különböztetni a laborokat.

Ettől még – bár Ön csak egy leletet eredményt lát a lekérdezésben – a második leleten található, és az elsőben még elő nem forduló összes eredmény beérkezik, de az első lelethez kapcsolva.

Megvizsgáljuk annak lehetőségét, hogyan tudnánk ezen változtatni úgy, hogy a fenti eset buktatóit kizárva, két különböző leleten tudjunk beérkeztetni eredményeket akkor is, ha a tartalmazott eredmények már az elsőn egyszer beérkeztek.

Ehhez szükségünk volna egy-egy minta laboreredményre mind az alvadási laborból, mind a nagylaborból. Arra kérném, hogy legyen szíves részünkre eljuttatni a két minta laboreredményt.

Üdvözlettel és Köszönettel

Molnár Péter

Kohazia
Thursday, October 19, 2017 11:13:33 PM
Kedves Péter!

Köszönöm válaszát, de itt nem az a probléma, hogy ugyanazok a laborok érkeznek meg különböző időben, hanem különböző paramétereket küld a labor kétféle leleten.

Alvadási labor INR-t, és a nagylabor a többi értéket. Tehát ha egyszer az ixdoki már beemelte az alvadási laborból kapott értéket, akkor az aznapi nagylabor eredményét már keresgélhetjük a C meghajtó ADATA mappájában (ahol dátum szerint kilistázzuk, de néha napi 30-40 db-ot kell átolvasni, mert nem név szerint van).

Üdvözlettel

Dr. Kőházi Anikó

pheni
  • pheni
  • Haladó (Szint 10)
Wednesday, October 25, 2017 4:46:04 PM
3 praxis van egy rendszeren. Ha helyettes orvost adok meg egy praxisban (mindegyik doktor tudja helyettesíteni a másikat), akkor a recept és beutalóformátumokat is meg kell külön szerkeszteni és hozzárendelni, vagy át lehet emelni a másik rendszerből?

Dr Rétei Ágnes
Thursday, October 26, 2017 8:09:03 AM
Boka-kar index értéket hol tudom beírni? Ha nincs még helye, a Törzskartonba, vagy a Szűrések közé be lehetne tenni?

Köszönjük

dr.Kovács József
Monday, October 30, 2017 7:37:04 AM
Kérdezni szeretnék: A szövegpaneleket át lehet-e importálni egyik felhasználótól a másikra?
dr.Kovács József
dr.mile.gyula@gmail.com
Monday, October 30, 2017 2:26:32 PM
eRecept a verzió váltás előtt működött, azt követően ( 1.117.1 ) már nem. Keresi az eszemélyit eredménytelenül. Mit tudok javítani a működés érdekében ??
Varga Sándor
Monday, October 30, 2017 5:17:19 PM
Originally Posted by: dr.Kovács József 

Kérdezni szeretnék: A szövegpaneleket át lehet-e importálni egyik felhasználótól a másikra?

Igen lehet,

Nem csak a szövegpaneleket, hanem még

- az adagolásokhoz felvett sablonokat

- kiemelt BNO kódokat

- infolapot

- az egyes ablakok beállításait

- a kiemelt és magis gyógyszereket

- formátumokat, űrlapokat

- típus tevékenységeket

Ezt rendszergazdaként belépve a Rendszer - Beállítások menüpontban tudja megtenni.

A menüpont indításához szükséges mai kódot PÜ-ben küldöm.

Varga Sándor
dr.Kovács József
Monday, October 30, 2017 7:41:19 PM
Originally Posted by: dr.mile.gyula@gmail.com 

eRecept a verzió váltás előtt működött, azt követően ( 1.117.1 ) már nem. Keresi az eszemélyit eredménytelenül. Mit tudok javítani a működés érdekében ??

Hálózatban dolgozol? Melyik gépen? Nekem ma egész jól ment.

dr.Kovács József
dr.Kovács József
Monday, October 30, 2017 7:45:22 PM
Originally Posted by: vargas 

Igen lehet,

Nem csak a szövegpaneleket, hanem még

- az adagolásokhoz felvett sablonokat

- kiemelt BNO kódokat

- infolapot

- az egyes ablakok beállításait

- a kiemelt és magis gyógyszereket

- formátumokat, űrlapokat

- típus tevékenységeket

Ezt rendszergazdaként belépve a Rendszer - Beállítások menüpontban tudja megtenni.

A menüpont indításához szükséges mai kódot PÜ-ben küldöm.

Köszönöm.

Még egy kérdés, ma merült fel: előjegyzési naptár. Az ápolónő csak akkor látja az én naptáramat, ha átállítja az orvost, ezt viszont minden előjegyzésnél, visszarendelésnél meg kell tenni. Van más megoldás?

Mi a helyzet a webes előjegyzésnél? Orvos vagy ápolónő? Jó lenne, ha csak egy előjegyzési naptár lenne.

dr.Kovács József
dr.mile.gyula@gmail.com
Tuesday, October 31, 2017 7:22:32 AM

Végre VALAKI megszólalt a problémámat illetően!

Szerveren próbáltam , nem ment. Aztán nővér gépeken úgyszintén nem ment.Igaz verzió váltás előtt csak a szerveren próbáltam használni és működött, lassan töltötte fel a vényeket de működött. Lekérdezés is rendeben ment . Amit lehetett átnéztem, látszólag minden OK de nyilván nem az mert akkor működne továbbra is. Telefonon, fórumon keresztül segítséget eddig nem sikerült kapnom. Hogyan tovább ??

Varga Sándor
Tuesday, October 31, 2017 7:47:10 AM

Végre VALAKI megszólalt a problémámat illetően!

Szerveren próbáltam , nem ment. Aztán nővér gépeken úgyszintén nem ment.Igaz verzió váltás előtt csak a szerveren próbáltam használni és működött, lassan töltötte fel a vényeket de működött. Lekérdezés is rendeben ment . Amit lehetett átnéztem, látszólag minden OK de nyilván nem az mert akkor működne továbbra is. Telefonon, fórumon keresztül segítséget eddig nem sikerült kapnom. Hogyan tovább ??

Kedves doktorúr,

Sajnos a sok beérkező fórum üzenet között valahogyan kimaradt a válaszokból az ön jelzése. Ezért elnézést kérek.

Molnár Péter kollégám írt egy tájékoztató hozzászólást tegnap. 

"Több hozzászólásra reagálva, amelyek visszavezethetők az itt leírtakra, a következő információt szeretnénk megosztani.

A visual Ixdoki jelenleg a felhasználóinknál működő verzióiban előfordulhat - némelyik felhasználónknál, operációs rendszer és egyéb paraméterek függvényében -, hogy a következő hibák egyike lép fel:

- "Az EESZT feldolgozó program csak egy példányban indítható!" üzenetet kapják, amikor elindítják a visual etér kommunikációs programot, de az is előfordulhat, hogy üzenet nélkül nem indul el.

- ESzemélyi bekérő ablak nem jelenik meg, csak várakozik, másképp csak "pörög-pörög"

Kérjük türelmüket a következő 1.118.0 verzióig, amelyben ezek a esetek le lesznek kezelve, mert valamennyi egyedi esetet egyenként nem tudjuk lekezelni. Addig kérjük, hogy kapcsolják ki az EESZT panelt."

Ezt a verzióváltót jelenleg teszteljük, még a héten szeretnénk elérhetővé tenni mindenki számára.

Varga Sándor
Varga Sándor
Tuesday, October 31, 2017 7:49:33 AM

3 praxis van egy rendszeren. Ha helyettes orvost adok meg egy praxisban (mindegyik doktor tudja helyettesíteni a másikat), akkor a recept és beutalóformátumokat is meg kell külön szerkeszteni és hozzárendelni, vagy át lehet emelni a másik rendszerből?

Igen átemelhetőek az adatok.

Ebben a válaszban  talál információt.

Varga Sándor
Similar Topics
Users browsing this topic